Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ερχομαστε!!


ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ!

ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΤΗΚΑΜΕ!

Χαιρετίζω τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου,πορευόμαστε μαζι με χαρά!
Διαβάστε τα δύο πρωτόλεια άρθρα που δημοσιεύτηκαν παρακάτω και θα με θυμηθείτε!
χαιρετίζω τους φίλους μου και καινούργιους συνμπλογκιαζόμενους πλέον!

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ,ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ!

Ολα έτοιμα για το 7ο κατα σειρά Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!(Με τρέλα,για τους γνωρίζοντες!!)

Απο νωρίς το πρωί έχουν στηθεί τα περίπτερα του Athens Pride στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στις 6 το απόγευμα οι συμμετέχοντες θα κάνουν πορεία προς της Βουλή, όπου θα γίνουν "ένα" με τους Αγανακτισμένους.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τους Ονιράμα.

Πρόκειται για το 7ο Athens Pride Που γίνεται υπο την αιγίδα αλλά χωρίς της χρηματοδότηση του Δήμου Αθηναίων.

Το φετινό κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι "Φίλα με παντού" όπως λέει στο NewsIt η διοργανώτρια Αντριαν Γκίλμπερτ.

ΠΑΡ'ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ!!!!!


Ο Gerhard από την Γερμανία, ο Franchua από την Γαλλία, ο Mario από την Ιταλία και ο Johan από την Ολλανδία, ευχαριστούν από καρδιάς όλους εμάς τους Έλληνες για την προτίμηση που δείχνουμε στα εθνικά τους προϊόντα, και κατά επέκταση στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των.

Και σαν επιβράβευση μας συμβουλεύουν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα, και τα νησιά μας, σπρώχνοντας μας στο Δ.Ν.Τ. για να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα.

Αντίθετα ο Νίκος από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος από τις Σέρρες, ο γαμπρός μας ο Γιάννης, ο γιος μας ο Θοδωρής, ακόμα ακόμα και εμείς οι ίδιοι, βγαίνουμε στην ανεργία για τον ίδιο ακριβώς λογο.

Για την προτίμηση μας στα ξένα προϊόντα, και στα ξένα super markets (Lidl, Aldi, Carrefour, Βασιλοπουλος(βελγικών συμφερόντων), Βερόπουλος(ολανδικών συμφερόντων), dia).

Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, πηγαίνουν κάθε χρόνο στον Gerhard, στον Franchua, στον Mario και στον Johan.

Και αυτό γιατί, η από άγνοια η από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε Ελληνικά προϊόντα.

Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινά.

Όπως γάλα τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας, και κουζίνας, μακαρόνια , μπύρες, αναψυκτικά, ποτά μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Τόσο απλά..

Φανταστείτε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο Ελληνικά ζυμαρικά, και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της

Σίγουρα θα χρειαστεί περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες). Σίγουρα κάποιους παρά πάνω υπαλλήλους θα πρέπει να προσλάβει. Σ’ αυτούς τους νεοπροσλαμβανόμενους φανταστείτε λέει, να είναι το παιδί σας , που ψάχνει δουλειά.

Η ακόμα ακόμα και εσείς οι ίδιοι Και όλα αυτά επειδή αγοράζατε μακαρόνια Μisko, η Μελισσα, και όχι μακαρόνια Barilla η μακαρόνια Lidl.

Στο τέλος τέλος ας το δούμε και εγωιστικά.

Τρωει ο Ιταλός μακαρόνια Μελισσα??

Πινει καφέ Λουμιδη??

Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos??

Τρωει λουκάνικα Τζουμαγιας??

Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγαλ??

Τρωει κασέρι Τρικαλινό??

Πίνει ο Γάλλος Ελληνικό κρασί η τσίπουρο???

Γιατί να παίρνουμε εμείς τα δικά τους προϊόντα;

Για να μειώνουμε την ανεργία τους;

Μπορεί τα ξένα μερικές φορές να είναι φθηνότερα.

Τα χρήματα αυτά όμως ξαναγυρίζουν σε εμάς διπλά και τρίδιπλα.

Ειδικά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται λόγω Δ.Ν.Τ.

Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας μια προσπάθεια να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνηθειες.

Ειναι απλό.

Από αύριο προτιμάμε Ελληνικά προϊόντα αλλά και Ελληνικά super markets.

Τα Ελληνικά προϊόντα τα αναγνωρίζουμε από το barcode . Όλα τα Ελληνικά προϊόντα στο barcode τους τα τρία πρώτα νούμερα είναι 520.

Αντί παγωτά Algida η Ηaagen-Dazs αγοράστε Έβγα , Κρι Κρι, δέλτα.

Αντί βούτυρα Αdoro, Lurpak, προτιμήστε βιτάμ, αγνό, Κέρκυρας.

Αντί προσούτο και σαλάμια Lidl , πάρετε Νικας, Υφαντης, creta farm.

Αντί μπύρες,Carlsverk, Bud, stella artois, Amstel κλπ υπάρχουν οι Mythos, Βεργίνα, Fix, Alfa.

Aντί Νoutela υπάρχει η Μerenda

Αντί γάλατα Νουνου, Βεροπουλου, Lidl, προτιμήστε Αγνό, Μεβγαλ, Ολυμπος,Κουκακη

Αντί ουίσκι, βότκα, αγοράστε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, Ελλ,κρασια.

Αντί σόδα Tuborg, Perrier, evian, έχουμε Σουρωτή, δουμπια, ξινό νερό

Αντί coca cola,fanta,srite υπάρχουν αναψυκτικά εψα, ηβη, Νιγριτα,Lux.

Αντί ζυμαρικά Barilla και Lidl προτιμήστε αβεζ, μελισσα, μισκο.

Αντί οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν kolynos, aquafresh, oulodent.

Aντί χαρτί υγειάς και κουζίνας Lidl και zewa αγοράστε Γλάρος, Diana, softex.

Αντί καθαριστικά Ava, Azax, υπαρχουν τα planet, trylet ευρυκα

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

Αν αγαπάμε την Ελλάδα εδώ που μας την έφτασαν και με την δικιά μας ανοχή, θα πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς..


πηγή: FaceBook

Οι 500.000 πωλήσεις του Gummy Bear δείχνουν την κατάντια της ελληνικής δισκογραφίας

Οι 500.000 πωλήσεις του Gummy Bear δείχνουν την κατάντια της ελληνικής δισκογραφίαςΜετά από άπειρες εβδομάδες στην κορυφή των πωλήσεων CD στην Ελλάδα, και με σύνολο πάνω από 500.000 πωλήσεις στην εγχώρια αγορά το γνωστό πράσινο άχαρο και χαζοχαρούμενο αρκουδάκι γνωστό και σαν Gummy Bear έρχεται για να αποδείξει την κατάντια που έχει περιέλθει η ελληνική δισκογραφία και όλα τα παρακλάδια της.

Θα σας πω μερικά νούμερα για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω.

Ως το 1995 το όριο του χρυσού δίσκου στην Ελλάδα ήταν τα 50.000 αντίτυπα, με συνολικές πωλήσεις ανά έτος που φτάνανε τα 11.000.000 περίπου αντίτυπα, μετά οι πωλήσεις πέσανε μαζί και το όριο του χρυσού δίσκου σε 30.000, σε 25.000, σε 20.000 και σήμερα είναι στην 6.000 αν δεν απατώμαι και δεν έχει πέσει ξανά και του πλατινένιου 12.000 αντίτυπα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι όλα έχουν αλλάξει.

Κάποτε οι δισκογραφικές εταιρίες έψαχναν να βρουν ποιος άξιζε για να του κάνουν συμβόλαιο , μετά το πράγμα έγινε προσωποκεντρικό, έφυγε η έννοια του συγκροτήματος και του όλοι μαζί και άρχισε να προβάλετε ο τραγουδιστής.

Χιλιάδες δίσκοι με μια μούρη απέξω μετά το πλάνο άρχισε να ανοίγει.

Αργότερα το κεφάλαιο της παραγωγής μοιράστηκε σε δυο τομείς, στην παραγωγή του CD-δίσκου και στην διαφήμιση. Αργότερα τα video clip μαζί με την διαφήμιση άρχισαν να κοστίζουν πολλαπλάσια της ουσιαστικής μουσικής παραγωγής και πλέον δεν ψάχναν μόνο για την φωνή αλλά και για το ... υπόλοιπο πακέτο, μέχρι που το πακέτο κυριάρχησε και η φωνή μας τελείωσε. Και έτσι μπήκαμε τώρα στην εποχή του πρωταθλητισμού για τους τραγουδιστές, ποιος είναι καλύτερος, και ποιο όμορφος και κάνει καλύτερο σπαγκάτο, και κάνει τα κοριτσάκια από 12 ως 15 να κλαίνε και να τραβάνε τα μαλλιά τους. Δεν θυμάμαι ποτέ κάποιος να είπε για τον μεγάλο Μάνο Λοΐζο ότι δεν ήταν ωραία η εκτέλεση του πασίγνωστου τραγουδιού «το φανελάκι» επειδή η φωνή του τρεμόπαιζε και οι νότες του ήταν στο περίπου... δεν άκουσα ποτέ κανένα να λέει ότι ο δάσκαλος Τσιτσάνης είχε φαλτσάκια στις ηχογραφήσεις του, δεν τα ακούτε αυτά ή έχουμε χάσει την μπάλα για το τι σημαίνει μουσική;

Γιατί τραγούδι δεν είναι μόνο οι δυνατότητες και τα φάλτσα του τραγουδιστή αλλά το συναίσθημα που βγάζει. Οι AC/DC έχουν τραγουδιστή που τραγουδάει; Προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί η μισή υφήλιος είναι φαν του παλικαριού, και όμως δεν παίζει ρόλο γιατί το αποτέλεσμα γ@$@# και δέρνει.

antzeladimitrioufotiastfu9ntalaras_g_-_papakwnstantinou_b_-_sto_attikon___diplos_diskos_live___-_mpros_35

Ο βοσκός που παίζει φλογέρα στο βουνό δεν το κάνει για να προβληθεί , ούτε για να πουλήσει, ούτε για να βγάλει γκόμενα, αλλά ούτε τον ακούει και κάνεις, και όμως αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα εκφράζεται, κάνει την ψυχοθεραπεία του εκτονώνοντας τα συναισθήματα του μια διαδικασία που εμείς την έχουμε παντελώς ξεχάσει. Η μουσική είναι μέσω έκφρασης και απελευθέρωσης, υπάρχουν χιλιάδες γκρουπάκια που μη έχοντας την δυνατότητα προβολής της δουλειά τους και μη έχοντας πόρους για να συνεχίσουν την όποια προσπάθεια καταδικάζονται στην αφάνεια. Έτσι λοιπόν έχοντας οι εταιρίες πρόσβαση στο σπίτι μας μέσω την τηλεόρασης και των διαφημίσεων μας βομβαρδίζουν με αηδίες και ότι έχουν για πούλημα και εμείς τα καταπίνουμε αμάσητα. Γονείς αναλογισθείτε την σαβούρα που προσφέρεται στα παιδιά σας, εσείς διαμορφώνεται την πολιτιστική κουλτούρα του παιδιού σας. Πολλοί κατηγορούν την νεολαία μας ότι είναι ρηχή και επιφανειακή, σκεφτήκατε ποτέ ότι έχουμε όλοι μερίδα ευθύνης σε αυτό. Για να είναι το παιδί υγιές προσέχετε την διατροφή του, θα πρέπει να προσέχετε και την «εγκεφαλική» τροφή όμως, γιατί υπάρχουν πολλά σκουπίδια γύρω μας που το παιδί έχει πρόσβαση και του γίνεται πλύση εγκεφάλου και εσείς παρόλα αυτά αρνείστε να κλείσετε το χαζοκούτι και να απολαύσετε με την οικογένεια μια ποιοτική διασκέδαση. Όταν πηγαίνουμε σε κανένα ταβερνάκι και βρεθεί καμία κιθάρα πάντα όλοι θυμούνται τα παλιά, εκείνα τα κομμάτια που ακούγαμε να παίζουν όλη μέρα στο σπίτι των γωνιών μας και των παππούδων μας, και όλοι συμμετέχουν στο να μουρμουρίσουν σιγά σιγά την μελωδία...Πλέον ποια μελωδία, του «θα είμαι καλό παιδί», που φτιάχτηκε σε 1,5 λεπτό με μια κακοεπεξεργασμένη φωνή μέσα από διάφορα μηχανήματα για να βγει αυτό το πράγμα που μόνο τα νεύρα μου σπάει όποτε την ακούω.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν χρειάζεται να μας κόψουν τα χρήματα μόνο για να διαμαρτυρηθούμε, αλλά πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για την κάθε σαβούρα που μας πετάνε στο πιάτο και μας υποβιβάζει σαν επίπεδο και σαν πολιτισμό. Η κοινωνία μας μετρά πλέον μόνο σαν αγοραστές, και όλα είναι υπό πώληση και όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Και όμως υπάρχει πολύ μουσική εκεί έξω , και ποιοτική και για όλα τα γούστα, απλά σας περιμένει να την ανακαλύψετε μέσα στην ανοικτή κοινότητα του ιντερνέτ. Άπειρες δουλειές με μεράκι, καλοστημένες και προπάντων από την τσέπη τους χρηματοδοτημένες, χωρίς διαφημίσεις και προώθηση, μουσική για την μουσική. Και μην διστάσετε να βοηθήσετε οικονομικά με την αγορά ενός CD το αγαπημένο σας συγκρότημα, με μια τέτοια κίνηση μόνο θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους και εμείς το αποτέλεσμα αυτό θα το εισπράξουμε, και όσο βοηθάμε ανεξάρτητους καλλιτέχνες τόσο η ποιότητα θα ανεβαίνει. Ξυπνήστε δεν μας ταϊζουν μόνο μεταλλαγμένα αλλά και κουτόχορτο.

Μετά από όλα αυτά πιστεύει κανείς ακόμα ότι η πειρατεία σκότωσε την μουσική... ή κάποιοι άλλοι;...

πηγή: tralala.gr


ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!!...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Κασιμάτης: «Το άρθρο 120 έχει ήδη ενεργοποιηθεί»!!...: "Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ..."

MAX KAISER Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Μ...

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Αμερικανικής Δημοκρατίας. ~ Λόγιος Ερμής

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Αμερικανικής Δημοκρατίας. ~ Λόγιος Ερμής

HeLLeNiCReVeNgE: ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ..... ΜΗΔΕΝ.!!

HeLLeNiCReVeNgE: ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ..... ΜΗΔΕΝ.!!: "Σε πραγματικα απίστευτο θρίλερ φένεται οτι θα εξελιχθεί η περιπτωση Στρος Καν. Συμφωνα με όσα αναφέρονται σήμερα, η FSB, δηλαδη ο..."

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ

ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ।
ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ Η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ।
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.

Καλημέρα,όλη μέρα!Βρήκα την ανακοίνωση της τρόικαςκαι σας τηνδιαβιβάζω!

Σας έχω φάει τα αυτιά οτι οι τύποι είναι απίστευτοι ψεύτες,όμως με τη διαπίστωση μόνο δεν γίνεται τίποτα!Πρέπει να τους διώξουμε όλους!ΤΟ Alter χθες ,μη χάσει,έδωσε βήμα αμέσως, στον απίστευτο απατεώνα και όλα τα κοσμητικά επίθετα που σας έρχονται,Καρατζαφέρη!

Αποκάλυψη:Πλαστογραφούν την ανακοίνωση της τρόικας και παραπλανούν τον ελληνικό λαό

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις.. Ενώ η τρόικα μιλάει για: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ


Γιατί δεν είναι ίδιες οι αναφορές..Yπάρχει κάποιος λόγος;;;
Άραγε δεν ξέρουν αγγλικά;
Γιατί η ανακοίνωση της τρόικας είναι μια σελίδα, ενώ η αντίστοιχη του ΥΠΟΙΚ λιγότερο από μισή;;
Μήπως για να κρύψουν το μαύρο χάλι της οικονομίας και του προγράμματος;
Μήπως θέλουν να αποκρύψουν τις :
Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, μείωση επιδομάτων-μισθών, μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων ακινήτων...
Δημιουργία ανεξάρτητης επαγγελματικής υπηρεσίας για την διαχείριση των αποκρατικοποιήσεων..
Γιατί δεν αναφέρουν την δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης, με συμμετοχή της τρόικας,  των δομικών μεταρρυθμίσεων ;;

Απίστευτοι παπατζήδες και τσαρλατάνοι...

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Γιά διαβάστε και αυτό!

Ένας φίλος μου έστειλε αυτό το άρθρο,θέλω αφού το διαβάσετε,να κάνετε και κάποιο σχόλιο!Επίσης σας παρακαλώ να κάνετε και εσείς κάποια ανάρτηση,δεν θέλω να είναι ένα μπλογκ μονόλογος!

 

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα


http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=281181 


Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr
Εντυπωσιακό. Αμέτρητοι είναι τελικά όσοι συμπαραστέκονται στο κίνημα των «αγανακτισμένων». Θ' απορούν και οι ίδιοι με τον αριθμό των... φίλων τους. Δεν είναι πια μόνοι τους. Εχουν κάθε λογής θεσμικές και εξωθεσμικές εξουσίες να δηλώνουν κατανόηση και συμπαράσταση.
Με μια υποσημείωση: αρκεί να είναι ειρηνικές οι εκδηλώσεις τους! Πρώην και νυν πολιτικοί, κόμματα, πανεπιστημιακοί, μουσικοσυνθέτες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και γενικά το σύστημα έχει σχεδόν αγκαλιάσει το κίνημα. Αν σε παινεύουν οι εχθροί σου, έχεις κάθε λόγο ν' ανησυχείς. Και αυτό πρέπει να το δουν οι πολίτες που αναζητούν διέξοδο.
Μια πρώτη ερμηνεία αυτής της στάσης του συστήματος -που είναι συνδημιουργός της κρίσης- είναι πως επιχειρεί να ενσωματώσει τους κομματικά άστεγους πολίτες, ώστε να τους αποδυναμώσει, να τους ευνουχίσει. Η αβέβαιη συνέχεια και το απρόβλεπτο αυτών των συγκεντρώσεων τους φοβίζει. Δεν κατευθύνονται από ένα κόμμα, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Παρότι έχουν διαφορετικές αφετηρίες και ίσως και διαφορετικές στοχεύσεις, τους ενώνει ένας κοινός παρονομαστής. Είναι απελπισμένοι όχι μόνο από τη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου αλλά ιδιαίτερα από την έλλειψη προοπτικής. Και αυτή μπορεί να προκαλέσει έκρηξη.
Το σίγουρο είναι πως μπορούν μόνοι τους να προφυλαχτούν από τις κακοτοπιές εκείνων που σήμερα τους αγκαλιάζουν. Ας σκεφτούν ποιοι συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση. Δεν είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας ή της αντιπολίτευσης. Είναι και οι πανεπιστημιακοί που χρεοκόπησαν την παιδεία κάνοντας αλισβερίσια με κομματικές νεολαίες και παίρνοντας παχυλές επιδοτήσεις, είναι οι «Σπίθες» που περιφέρονταν σε διάφορα κόμματα και διετέλεσαν υπουργοί του Μητσοτάκη, είναι τα πανίσχυρα μίντια που καθοδηγούσαν συμπεριφορές και διαμόρφωναν συνειδήσεις...
Δεκαετία 80,εποχή του  Τσοβόλα  δώστα όλα!
γιά όσους ξέρουν και γιά όσους θέλουν να μάθουν!
Είπα να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα!
YELLO

Kαι το γνωστότατο!είναι σε ...μακρόσυρτη εκτέλεση!
Δώσε ρε παιδί μου
(από το 2:18 και μετά !!!δώσε πιότερο!!),
καλή συνέχεια ημέρας!

Καλημερα!

καλημέρα σας!
Χτες είχαμε και γιαούρτια στον Πεταλωτη ,με καΐκι φύγανε από εστιατόριο στην Κέρκυρα,είναι όλοι αυτοί τραμπούκοι;
Να δω τι θα πούνε πάλι σήμερα οι δημοσιοκάφροι!
έχει να πέσει πολύ στυλιάρι,το ξέρουν και προσπαθούν να βγουν αλώβητοι!
Οι πολιτικές τους ημέρες τελείωσαν!
Θα γράψω αργότερα !
Προς το παρόν καλή μέρα!

Δείτε κι αυτό... Je veux (Θέλω)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

δεν λεω να φύγω!συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσες και όσους δεν το έχουν διαβάσει ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ!..ΦΕΎΓΩ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΑΣ Ή ΜΆΛΛΟΝ ΚΑΛΌ ΞΗΜΈΡΩΜΑ!!!

Λεπτομέρειες

ISBN: 960-14-2265-Χ
ISBN 13: 978-960-14-2265-7
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος Έκδοσης: 2010
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 718
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: The Shock Doctrine

Περιγραφή

"Το δόγμα του σοκ" είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ικανό να προκαλέσει τσουνάμι ντροπής -αλλά και πολιτικής δράσης, για να σταματήσει επιτέλους η θεραπεία-σοκ.

το βιβλιο του Slavoj Žižek!και μια μικρη αναφορά σε αυτό!

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια διοχετεύτηκαν πρόσφατα με αστραπιαία ταχύτητα στις τράπεζες, στο όνομα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής σταθεροποίησης.
Γιατί όμως δεν έγινε ποτέ μια ανάλογη επίδειξη δυναμισμού για την καταπολέμηση της φτώχειας και της περιβαλλοντικής κρίσης; Αυτήν την αδράνεια αναλύει ο σλοβένος φιλόσοφος και ακτιβιστής Σλάβοϊ Ζίζεκ στο «Πρώτα σαν τραγωδία και μετά σαν φάρσα» καλώντας την αριστερά να επανεφεύρει τον εαυτό της


Και λίγο Slavoj Zizek,καλό ξημέρωμα!!σε όλα μας!!

Τι σημαίνει να είσαι επαναστάτης σήμερα - SZ

ΟΠΟΙΟΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ!

Πέρασαν τα μεσάνυχτα και περιδιαβαίνοντας το διαδύκτιο έφριξα με τα νέα μέτρα! Σας αναδημοσιεύω αρχικά ένα κομμάτι από σχόλιο οικονομικού συντάκτη

......Εξίσου, επιβαρυντικό μέτρο για τις τσέπες των πολιτών είναι η κατάργηση ή μείωση ορισμένων φοροαπαλλαγών. Στο υπουργείο Οικονομικών(οι καργιόληδες) λένε ότι δεν μπορεί να δηλώνουν οι φορολογούμενοι ετησίως 98 δισ. ευρώ εισοδήματα και να φορολογούνται μόνο για τα 30 δισ. ευρώ. Η διαφορά αυτή οφείλεται και στην ύπαρξη ευνοϊκών διατάξεων για έκπτωση ποσών από το εισόδημα ή το φόρο από τόκους στεγαστικών δανείων, τόκους α΄ κατοικίας, ιατρικές δαπάνες, ενοίκιο κύριας κατοικίας, ασφάλιστρα ζωής, δίδακτρα φροντιστηρίων, αφορολόγητο λόγω αγοράς, γονικής παροχής, κληρονομιάς Α΄ κατοικίας κτλ. Είναι προφανές ότι ο περιορισμός ή η κατάργηση των παραπάνω φοροαπαλλαγών θα επιφέρει πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που αν συνδυαστούν με τα υπόλοιπα φοροεισπρακτικά μέτρα τότε οι απώλειες σε ένα νοικοκυριό ξεπερνούν τους δύο μισθούς ετησίως......
 Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων!
Επομένως
Αντισταθείτε πλέον παντού ,σε όλους και σε όλα!
Δεν μπορεί αγαπητοί μου πλέον να πηγαινούμε σε καταστήματα ή μέρη  ή να καταναλώνουμε πράγματα που δεν μειώνουν τη τιμή τους γιατί θέλουν να κρατήσουν στο ίδιο επίπεδο το κέρδος τους!
Δεν γίνεται το Jumbo (το κατάστημα με τα παιχνίδια να εχει κέρδη εκκατομυρίων τη φετινή χρονιά ,να απολύει εργαζομένους,να πουλάει σκουπίδια και εμείς να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε σαν να μη τρέχει τίποτα!)
Δεν γίνεται να παίρνεις την κυρά Κατίνα σε κάθε κολοχώρι,να κλείσεις δωμάτιο για λίγες μέρες και να σου λέει 60 ευρω το δίκλινο χωρίς καμία παροχή και να σου λέει εάν σου αρέσει,δεν μου αρέσει και να το βάλεις στον κώλο σου,να μην πατήσει κανείς!
Να αναδείξουμε και να πηγαίνουμε και να ψωνίζουμε από επιχειρήσεις συνανθρώπων  μας που έχουν επίγνωση του, τι συμβαίνει και δεν είναι αισχροκερδείς,όπως σε πολλά βενζινάδικα,αλλά και εστιατόρια δήθεν κυριλέ(του κώλου ουσιαστικά) !
Μπουκοταζ σε όλους όσους δεν μας σέβονται,βέβαια το πρώτιστο είναι να παλουκώσουμε τα τομάρια που μας γάμησαν τα όνειρα μας ,την ίδια μας τη ζωή και μη μασάτε με τις μαλακίες περί κατάλυσης της δημοκρατίας που λένε οι βουλευτές και τα τσιράκια τους, επειδή 300 τους γιουχάισαν χτες,φοβούνται πλέον την οργή του κόσμου τα έχουν κλάσει και αρθρώνουν μαλακίες ,όαταν μας τα έκαναν πουτάνα όλa και γλένταγαν και έπιναν στην υγεία των κορόιδων, τότε δεν τους ένοιαζε η Δημοκρατία;
Ανασκολοπισμό και στο Καιάδα,τομάρια,για δείτε πως τελείωσε ο Τσαουσέσκου να συνειδητοποιήσετε τι σας περιμένει, καθάρματα!
Και τώρα βουτήξτε και διαβάστε τα 24 μέτρα,εάν δεν τους πάρουμε εμείς τα μέτρα και σύντομα, θα περάσουμε κατοχή!Δείτε εδώ τι μας έφτιαξαν τα τσογλάνια!
Φόροι, περικοπές και απολύσεις

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΣΧΌΛΙΑ!

Σήμερα είδα ειδήσεις στα κανάλια ή μάλλον έκανα ειδησεογραφική βόλτα!
θέλω να σχολιάσω το κράξιμο που έφαγαν χτες οι βουλευτές,τα κανάλια μιλαγαν για έλλειμμα δημοκρατίας,βουλευτές είπαν ότι ήταν απαράδεκτο και τέτοια!
Ε λοιπόν άμα βρεθώ σε τέτοια φάση και εγώ, θα τους μουρλάνω στις κλωτσιές και τα χαστούκια και ας συλληφθώ τουλάχιστον θα είμαι εντάξει με τη συνείδηση μου!
Εδώ κόσμος αυτοκτονεί,διαλύονται οικογένειες και παρεξηγήθηκαν τα καθάρματα,οι νονοί,οι πράκτορες,τα αποβράσματα,οι αμοραλιστές που τους έκραξε ο κόσμος;
Ναι, πείτε με χούλιγκαν ,πείτε με ακραίο,αυτοί θέλουν πίσσα και πούπουλα όπως οι χαρτοκλέφτες στο Λουκυ Λουκ!
Οι άνθρωποι; αυτοί όλων των κομμάτων και βαθμίδων της Βουλής με τη στάση τους υπονόμευσαν και συνεχίζουν να υπονομεύουν όλους τους κατοίκους της πατρίδας μας!
Και έχουν μούτρα να διαμαρτύρονται για τα γιούχα και τις μούντζες!
Στυλιάρι μαύρο που έλεγε και η θεία μου!
Ακόμα παλιοτόμαρα δεν έχετε δει τίποτα,ακόμα ο λαός είναι ζαλισμένος με τις απανωτές σφαλιάρες,είναι και μαθημένος στον ωχαδερφισμό και στη ραστώνη,μετά το επερχόμενο καλοκαίρι θα τα δείτε όλα, Αρμαγεδδών!!!!
Αργήσαμε ένα χρόνο φαίνεται, έχουμε βίτσιο μεγάλο,είμαστε μεγάλοι μαζόχες!
Είναι και αυτό που λέμε το επίπεδο δάπεδο των περισσότερων,θέλει χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και  ο μαλάκας μέσα μας,τα έχει δει όλα φωτογραφία!
Η αίσθηση μου λέει ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι το τέλος της μεταπολίτευσης στην Ελλάδας και ή θα  ζήσουμε την ανάσταση ή θα περιμένουμε σαν γνησιοι ραγιάδες τους αφέντες νταβάδες μας, να μας ελεήσουν,από τα κλεμμένα της πατρίδας μας!
Α να πω και κάτι άλλο ,αυτό το μπλογκ δεν είναι αποκλειστικό μου προνόμιο,έστειλα σε κάποιους πρόσκληση να με συνδράμουν,μέχρι στιγμής σαν γνήσιοι Ελληνες μείνατε στα λόγια, περιμένω τις αναρτήσεις σας,μόνος δεν θέλω,σας θέλω και εσάς μαζί,εκτός εάν δεν θέλετε οπότε πάσο!
Εγώ ,θα συνεχίσω όσο με κρατάει η εσωτερική μου φλόγα!Όμως θα ήθελα και εσάς να συνδράμετε στη προσπάθεια!
Καλό βράδυ!

Καλο μηνα!Με αγωνιστικη διαθεση!

Θα τα πούμε αργότερα!Ελπίζω οι ...συνεργάτες να είναι στις επάλξεις !
Καλό μήνα και πάλι!!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολλη!

Αυτό το μικρο απόσπασμα από το Άξιον εστι του Ελύτη χρησιμοποίησε ο Θεοδωράκης στην ομιλία του στα προπύλαια .
Θυμήθηκα ότι σε μια παλιότερη συνέντευξή της η Αγγέλα Κοκόλα (παντοδύναμη ιδιαιτέρα γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου)είχε πει ,ότι πολλές φορές ο Ανδρέας ,όταν σε συζητήσεις έφτανε σε θέματα που είχαν μπλοκάρει,της έλεγε Αγγέλα έχουμε μακρύ δρόμο για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!
Τελικά νομίζω ότι ο ήλιος γυρίζει και μας έχει αφήσει στη σκιά !
 Αφού όλοι ασχολήθηκαν με το γύρισμα του ήλιου και μας άφησαν έντεχνα στη σκιά!
Καιρός λοιπόν να βγούμε από τη σκιά μας και να σηκώσουμε το ανάστημα μας,ο ήλιος είναι ζωοδότης!!

και επειδη οποιος γυριζει μυριζει!!δειτε και αυτο!

Η πολιτική δραστηριοποίηση Μίκη Θεοδωράκη και Βασιλείου Μαρκεζίνη
 
Ο Σπίθας και το Παιδί Φάντασμα την εποχή του Μνημονίου
 
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ
 http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ!

........Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974 κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ενωμένης Αριστεράς, όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;). Το 1978 μετά από πρόταση που δέχτηκε αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, όμως πάλι δεν κατάφερε να εκλεγεί. Το 1981 καταφέρνει να εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, το ίδιο επανέλαβε και το 1985. Το 1990 με τη διάσπαση του ΚΚΕ και λόγω της διαφωνίας που είχε με αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και διατελεί υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και Επικρατείας. Την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία “Σπίθα”.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΘΟΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑΣ
http://users.uoa.gr/~nektar/arts/music/mikis_theodorakis_cv.htm


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Ήδη ο Γιούνγκερ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, προτείνει να διοριστεί από την Ευρώπη (δηλαδή ουσιαστικά από τη Γερμανία) μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ολοκληρωτική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Αυτή η Επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο, θα εκτιμά την αξία του τάδε ή του δείνα περιουσιακού μας στοιχείου και θα εισπράττει το ποσόν για να το στείλει κατ' ευθείαν σε κάποια Τράπεζα της Ευρώπης. Έτσι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους, στην απόλυτη ντροπή και στην έσχατη εθνική προδοσία.

Θα ΄θελα να ξέρω, όταν θα φτάσουμε σ' αυτό το κατάντημα, σ' αυτό το τελευταίο σκαλοπάτι του Κακού, θα μας φυτρώσουν άραγε «τα φτερά τα πρωτινά μας τα μεγάλα» που λέει ο Ποιητής ή μήπως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε οριστικά μεταβληθεί σε λαό ορνίθων;
Μπροστά σ' αυτή την επικείμενη ατιμωτική εθνική καταστροφή που θα κάνει τους Έλληνες ξένους μέσα στην ίδια τη χώρα τους, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο να την σταματήσουμε από το να διακηρύξουμε όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη Πράξη, ΑΚΥΡΗ. Για να ξέρουν από τώρα όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές ότι σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός θα γίνει κυρίαρχος, θα επιδιώξει θα τους διώξει με όσα μέσα διαθέτει, για να καθαρίσει η χώρα μια για πάντα από την κόπρο του Αυγείου.

Και κάτι ακόμα: Πιστεύω ότι αν δεν ξεσηκωθούμε όλος ο λαός από τώρα έγκαιρα και περιμένουμε την ώρα του δήμιου για να το κάνουμε, φοβάμαι πως τότε θα είναι πολύ αργά. Γιατί ίσως τότε να βρίσκεται αλλού το σώμα μας κι άλλού η κεφαλή μας... Χαιρετίζουμε πάντως το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα της ανεξάρτητης ελληνικής νεολαίας χωρίς να ξεχνάμε το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «Ένα το χελιδόνι κι η Άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή».
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη μεγάλη διαφορά που χωρίζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τις πολιτικές δυνάμεις του Συστήματος.

Διαβαστε την ομιλια του Μικη Θεοδωρακη σημερα στα προπυλαια!

Επαναλαμβανω ,αν και η πορεια του εχει αρκετα κομματια που ειναι θολα,δεν παυει να ειναι μια ιστορικη προσωπικοτητα της Ελλαδας και ο λογος του εχει βαρυτητα!διαβαστε τον!

ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τρίτη, 31.5.2011

Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει. Ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα Εξουσίας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι δεν γνώριζαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές δεσμεύσεις με τις οποίες φόρτωναν τη χώρα πίσω από την πλάτη μας οι δύο κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου για εξήντα ολόκληρα χρόνια, από το 1950, το τέλος του εμφυλίου πολέμου, έως σήμερα. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Η ξένη εξάρτηση από τους Δυτικούς μας δήθεν συμμάχους, το «Ανήκομεν εις την Δύσιν», που είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη των Τραπεζών, καθώς και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και υπάκουοι εκτελεστές των εντολών τους, ο πολιτικός κόσμος με κύριους εκφραστές τα δύο κόμματα Εξουσίας, οι άλλοτε εθνικόφρονες, το Μεγάλο Κεφάλαιο και τα όργανά του, το Κράτος και τα ΜΜΕ, δηλαδή το Σύστημα Εξουσίας.

ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΤΙΚΑ!ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΝΑ ΑΓΝΑΝΤΕΥΤΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!

ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ,ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ!!

Παπάδες σε υπόθεση τοκογλυφίας



Δύο ιερείς, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και ένας αθίγγανος συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία στην επαρχία Φαρσάλων μετά από καταγγελία άλλου ιερέα ότι τον εκβίαζαν προκειμένου να τους επιστέψει χρηματικό ποσό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που του είχαν δανείσει.

Το χρηματιστήριο πετάει(+5,58%)!Εθνική +10%,κατά τα άλλα την Παρασκευή χρεοκοπούσε ηΈλλαδα και οι τράπεζες θα έκλειναν!

Πως λυπάμαι που μας δουλεύουν  ψιλό γαζί!
Είμαστε και εμείς όμως έτοιμα θύματα,όλοι έχουμε κάποιους γνωστούς που είπαν το ένα ή άκουσαν το άλλο ή δουλεύουν εκεί που ο διευθυντής, τους είπε το τάδε!
Σας το λέω για άλλη μια φορά, διαβάστε το μνημόνιο τα λέει όλα και τα έχουν υπογράψει όλα!
Σκοτώστε τον μαλάκα μέσα σας,θέλει προσπάθεια τόσα και τόσα χρόνια, Ελληνική οικογένεια,εκκλησία,παιδεία ,κράτος,πολιτικοί,δημοσιοκάφροι και άλλα πτερόεντα, δούλεψαν στο τρίπτυχο πατρίς θρησκεία οικογένεια ,μας έβαλαν στο απόλυτα ενοχικό(τι θα πει ο κόσμος,δεν βλέπεις τον τάδε ή τη δείνα πόσο καλύτερη και πόσο σωστή είναι,πάλι λάθος έκανες ζώον;μη πολυγελάτε μη μας τύχει κάτι κακό ,ο Θεός σε βλέπει τι κάνεις,θα μας κάψει ο Θεός και άλλα) και μας έκαναν τα καλύτερα θύματα!
Μετά εύκολα μας ποδηγέτησαν ,βλέπουμε την αλήθεια ,τη διαβάζουμε, τη ζούμε και έχουμε αμφιβολίες,ακούμε τη μεγαλύτερη μαλακία και τη κάνουμε άποψη και σύνθημα,γιατί ;
Γιατί αγαπητοί μου ,όταν κάποιος θέλει να αντιγράψει στο διαγώνισμα,πάντοτε πιστεύει ότι ο άλλος είναι καλύτερος από αυτόν και τα ξέρει καλύτερα!!
Μας έκαναν ένα λαό χαμηλού επιπέδου,όμως το τράβαγε και ο οργανισμός μας, μετά από τόσα δεινά που είχαμε υποστεί(καταστροφές,πολέμους,εμφύλιο)!
ΉΜΑΣΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Βέβαια αρκετοί κάτι καταλάβαιναν,όμως δεν είχαμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το μέγεθος,ούτε τώρα το έχουμε αντιληφθεί νομίζω!
Ειναι τεχνίτες στον αποπροσανατολισμό,ενσπείρουν τρόμο, αμφιβολία, λοιδορούν,περιγελούν είναι τα απόλυτα καθάρματα και μας διοικούν και τους ακούμε και αγωνιζόμαστε να πεισθούμε,με αυτά που μας λένε,άλλωστε λεφτά υπάρχουν!(βλέπεις έχουν καταφέρει να μας ξανακάνουν ραγιάδες!)
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ!ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ! (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ!)
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!

το αρθρο για οσα ελεγα προηγουμενως και αναφερομουν στη σταση της Γερμανιας!

BERLIN—Germany is considering dropping its push for an early rescheduling of Greek bonds in order to facilitate a new package of aid loans for Greece, according to people familiar with the matter.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Για τη στάση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε μερικά επίκαιρα θέματα
Κάτω τα χέρια από το Ευγενίδειο Κάτω τα χέρια από την περίθαλψή μας «Τι θα πει μονόδρομος; Να ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή είναι η δουλειά τους. Το να κόβουν λεφτά από μισθούς και συντάξεις ήταν το εύκολο. […] Μπορούσε να το κάνει ο καθένας». Αυτά αναφέρει ο πρύτανης, Θ. Πελεγρίνης, σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία (29/5/11), για την κρίση στη χώρα και τη διαχείρισή της από «τους πολιτικούς». Μόνο που ακριβώς τα ίδια λόγια θα μπορούσαμε να πούμε κι εμείς για την κρίση στο Ευγενίδειο και τη διαχείρισή της από τις πρυτανικές αρχές…Πριν από μερικές μέρες, λάβαμε όλοι ανακοίνωση από το γραφείο του Πρύτανη για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει «ο πνευματικός κόσμος του τόπου για πρώτη φορά [...]

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

Και ξαφνικα το χρηματιστηριο ανεβαινει,η Γερμανια λεει τα ειδε λιγο καλυτερα τα πραγματα και τετοια!
Θα το φωναζω μεχρι να το συνειδητοποιησετε,ολα ειναι στημενα,ΟΛΑ1
Διαβαστε το μνημονιο να δειτε οτι τα εχουν ολα υπογραψει!
Απλα μας παιζουν και εμεις ως ηλιθιοι ,γιατι καπου ακουσαμε κατι, απο καποιον ,πηγαμε και σηκωσαμε ολα τα λεφτα μας απο τις τραπεζες!
Ενα θα σας πω οτι ολοι αυτοι που τα σηκωσαν ,τα ειχαν με καποιο τροπο αποταμιευμενα,εσπασαν λοιπον τις καταθεσεις και τα ομολογα τους για να τα παρουν στα σπιτια τους η να τα επενδυσουν σε αλλο τραπεζικο προιον ,διασφαλισμενο ή σε συναλλαγμα ή να τα βαλλουν σε θυριδα ή η...!
Λοιπον το απλουστερο, εαν προεξοφλεις καποιο τραπεζικο προιον πληρωνεις προστιμο!
Αρα στα παιρνουν οι τραπεζες,εστω αυτο το λιγο προστιμο,τι θα τα κανεις μετα; Θα τα κρατας στο σπιτι η στο μαξιλαρι;
Θα ανεβει δυο τρεις μερες το χρηματιστηριο!Θα πεις οκ,θα τα ξαναπας,θα ξαναγινει κατι αρνητικο, φτου και απο την αρχη !
Ετσι παντοτε με τη διασπορα φοβου θα κερδιζουν απο τις κινησεις πανικου,μας!
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ  ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ!

Νίκος Μπελογιάννης Το ξένο κεφαλαίο στην Ελλάδα


Άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ 22-3-2011" 
Λουλούδης Ηλίας 
πηγή ιστολόγιο ΚΑΡΟΤΣΕΡΗΣ http://carot-cherries.blogspot.com

Στο σημερινό άρθρο, θα παραθέσω μερικά στοιχεία από το  βιβλίο του Νίκου Μπελογιάννη  «Το ξένο κεφαλαίο στην Ελλάδα» .
Το βιβλίο αυτό καλύπτει ένα τεράστιο κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση της εκμετάλλευσης  αυτού του λαού, που έχει εξαπατηθεί επανειλημμένα.
Η φράση «Λεφτά υπάρχουν» έχει ξαναειπωθεί με άλλα λόγια στο παρελθόν και έχουν ακολουθήσει ανάλογα μέτρα σαν τα τωρινά για να «Σωθεί η πατρίδα».
Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, δυνάμωνε το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αλλά ο λαός ξεζουμιζόταν. Δε χρειάζεται να είναι κανένας ιδεολογικά αριστερός, για να καταλάβει το πόσο έχει εξαπατηθεί ο Έλληνας κατά τη διάρκεια της νεότερης ιστορίας του.
Κάποτε πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ιστορία διδάσκει, όταν θέλουμε να μάθουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Σας αναμεταδιδω το αρθρο του Γιωργου Δελαστικ,διαβαστε να μαθετε κιαλλα!
Εχτες ειχε λιγο κοσμο σημερα εχουμε και τη συγκεντρωση στα προπυλαια!
 διαβαστε και το αρθρο!!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Επιστροφή στην εποχή της. . . Ούλεν!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011


Να επισπεύσουμε το τέλος τους... Για να υπάρξει μια νέα αρχή!

... ο μόνος τρόπος για να ξεζουμίσεις ένα φρούτο είναι να το στύψεις.

 ... ο μόνος τρόπος για να ξεζουμίσεις ένα λαό είναι να τον κοροϊδέψεις, να τον φοβίσεις και στο τέλος  να τον συνθλίψεις!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Η Πλατεια ηταν γεματη!!Χτες εγινε το αδιαχωρητο,ηταν ταυτοσημη με την συγκεντρωση του Πασοκ το 1981!(ηταν η μεγαλυτερη συγκεντωση που εχω δει ζωντανα,φυσικα η μεγαλυτερη λαικη συγκεντρωση ηταν το 1974 τον Ιουλιο οταν ηρθε το αλλο λαμογοκαθαρμα ο Καραμανλης,ο εθναρχης!!!Πιάσε το αυγό και κούρευτο.)
Παντοτε κατεβαινα και κατεβαινω στις πολιτικες συγκεντρωσεις,θελω να βλεπω με τα ματια μου το τι συμβαινει,να ακουω τον κοσμο το τι συζηταει!
Χτες λοιπον ηταν παρα πολυς ο κοσμος!Το ερωτημα ειναι βεβαια που θα οδηγηθει το κινημα,η Αριστερα ακομα ψαχνεται,σημερα ακουσα καποια πρωτα λογια,θα δειξει!
Παντως εγω αυτο που θελω να σας πω και να σας μεταφερω ειναι οτι εντυπωσιαστηκα με το πληθος!
Μακαρι να ειναι η αρχη του τελους για ολα αυτα τα καθαρματα που αποτελουν τη νομενκλατουρα της αστικης ταξης,αρχουσας ταξης, που δημιουργηθηκε μετα τη μεταπολιτευση!
Ολοι στους δρομους λοιπον και στις πλατειες!
Χτες εφυγε ο Βλακογιωργης,ο πρακτορας,απο τα Καλαβρυτα με ελικοπτερο!Μαλλον κανει προβες,ας τον βοηθησουμε επιταχυνοντας τον χρονο φυγης του,να μη ξεχασει βεβαια και το συγκατοικο του!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!


Ξεκιναμε εστω και αργοπορημενα για το Συνταγμα!εχει παρα πολυ κοσμο ,μας τηλεφωνησαν οι πρωτοι που ειναι ηδη κατω!Σε λιγο θα τους βρουμε!
ΟΛΟΙ ΕΞΩ!
Ειμαστε πολυ χαι και το ραντεβου μας ειναι εξω απο το
ειπαμε να ακουμπησουμε τη χλιδη,για να τους στειλουμε ολους μαζι στο Διαολο!!

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ NEWISIT!ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!

Γράφει το Newsit

  Τρελό παζάρι στο Σύνταγμα με αναψυκτικά στα 2 ευρώ και σάντουιτς στα 4-5! 

(Βέβαια το πρόβλημα με τις τιμές είναι δεύτερο το πρώτο είναι τι σκατά ,βρίσκονται εκεί οι λαμογοπωλητές αλλά και  τα ζώα που τρώνε αυτά που τους σερβίρουν, ακριβώς όπως μέχρι τώρα και στη πολιτική!)


Δεκάδες “αγανακτισμένοι” μικροπωλητές και καντινιέριδες βρήκαν την ευκαιρία να “βγάλουν” το κάτι τις παραπάνω από τους συγκεντρωμένους ανέργους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους.

Αισχοκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο. Στα 4 – 5 ευρώ το σάντουιτς με καλαμάκι ή λουκάνικο δυο, τρεις φέτες ντομάτα και λίγο κρεμμυδάκι.

Όποιος διψάσει και κάνει το λάθος να αγοράσει μπύρα ή αναψυκτικό θα πρέπει να καταβάλει 2 ευρώ... και βέβαια ούτε λογος για απόδειξη ή αστυνόμευση από την δημοτική αρχή της εν λόγω κατάστασης.



Δίπλα στους “Αγανακτισμένους” καντινιέριδες παρατάχθηκαν και οι “θυμωμένοι” αλλοδαποί μικροπωλητές με απλωμένη στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος την “μαϊμού” πραμάτεια τους.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ!ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!

Κάποιοι έκαναν συνέλευση στο κέντρο της πλατείας!Έπαιρνε το μικρόφωνο ένας έλεγε τα δικά του,από κάτω χειροκροτούσαν και συνέχιζε ο επόμενος, άντε αυτό τρωγόταν!
Αυτό που δεν τρωγόταν ήταν ο στόλος με σουβλατζίδικα πανηγυριού,οι κάθε είδους μικροπωλητές και τα ζώα που με τη ζήτηση στα προϊόντα τους, έδιναν λόγο ύπαρξης σε αυτούς τους πανηγυρτζήδες !!!
Φωνάξαμε ,τσακωθήκαμε ,αποτέλεσμα κάποιοι μας χειροκρότησαν ένας, δυο μας την έπεσαν,φυσικά έμειναν στα λίγα λόγια και με την παρέμβαση δικών τους ,έσκασαν!
Όμως τι δείχνει αυτό,είμαστε για τα πανηγύρια,κάτω στο κέντρο της πλατείας ,λαϊκή συγκέντρωση και πάνω(πλέον) ,πανηγύρι,μέχρι και μαλλί της γριάς είχε!
Συχτηριστικα ,φύγαμε νωρίς,, λίγο πριν διαδοσαμε σχετικά την απέχθεια μας, σε συζήτηση με διπλανούς μας! 
Συμπέρασμα,κατεβαίνουν συνειδητοποιημένα άτομα, όμως πολλοί πλέον το έχουν σαν αξιοθέατο.
Θα κατέβω, να έχω να λέω στη γειτονιά, στο σχολείο,στη δουλειά,στο καφενείο ότι ήμουν και εγώ εκεί,θα πάρω και την Σουλα μου,να της δείξω τι παλληκάρι είμαι!Το τι νούμερο είμαι το έχει βέβαια καταλάβει χρόνια, πριν!
Εν κατακλείδι, καλά να πάθουμε και αυτά και άλλα, τέτοια ζώα που είμαστε δήθεν,κιοτήδες,νούμερα και ωχαδερφιστες,κατεβήκαμε τις πρώτες ημέρες και τώρα την έχουμε δει βλάχο πανήγυρη!
Όμως θέλω να προλάβω και αυτούς που βρίσκοντας αυτό το πρόσχημα ή το άλλο ότι οι συγκεντρώσεις είναι απολιτίκ,δεν κατεβαίνουν.Εσείς που τα λέτε όλα αυτά είσαστε ακόμα πιο νούμερα,είσαστε κότες λειρατες,(λειρατη είναι η κότα που το παίζει κόκορας,ένεκα του μεγάλου λειριου )
Όλοι λοιπόν στις πλατείες και τους δρόμους χωρίς μικροπωλητές και αστυνόμους!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!

ΧΤΕΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!!

Θα γραψω αργοτερα για το θεμα ,απλα βρηκα και σας αναμεταδιδω τη γελοιοτητα σε ολη της το μεγαλειο!Ειμαστε λαος καφρων ,πολυ χαμηλου επιπεδου!!Δυστυχως!
Απολαυστε την καφριλα μας!!σουβλακια ο αγανακτισμενος!!!
ΑΙΣΧΟΣ!
ΝΑ Ο ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ!!
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!
Εν τω μεταξυ ολοι αυτοι οι αλητες  ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ,που οι καφροι που πηγαινουν στη πλατεια ,|(για να πουν στη δουλεια η στο καφενειο οτι κατεβηκε και αυτος και διαμαρτυρηθηκε), τρεχουν να τους παρακαλεσουν για ενα λουκανικο,ενα νερακι ,ενα σουβλακι,γιατι κατεβαινουν στο πανηγυρι!!
Το πληρωνουν τριπλο!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ!!
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ!!
ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΟΥΝ!!



ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ !ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΊΤΕ


Καλο ξημερωμα!