Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Κράτος Δικαίου!


Αυτό είναι κράτος δικαίου,που λένε κάποιοι οτι δεν λειτουργεί…

Η ΔΟ.Υ Βέροιας ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και κάνει κατάσχεση χρημάτων…..Οφειλέτης που χρωστάει στην εφορία 1.000 ευρώ, η εφορία άνοιξε τον τραπεζικό του λογαριασμό και του κατάσχεσαν μέσα απο το βιβλιάριο της αγροτικής το τεράστιο ποσό των 9,95 ευρώ,δεν είχε και παραπάνω ο άνθρωπος… (πηγή:newsn.wordpress.com)

Τόσα και τόσα λαμόγια που φάγανε με 55 μασέλες δεν είδα κάποια ΔΟΥ να ζητά έστω 1ευρώ πίσω,
ακόμη και τώρα στο χείλος του γκρεμού , μετά από αποκαλυψεις ονομάτων και στο ποδόσφαιρο και παλιότερα στο Βατοπέδι και σε κάθε λογής σκάνδαλο παρακαλούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, και ποτέ δεν γίνεται τίποτα.
Άκουσα διάφορους στην τηλεόραση που ζητούσαν το αυτονόητο την εφαρμογή επιτέλους των νόμων, δεν γίνεται το κράτος να χρωστάει σε ιδιώτες εκατομμύρια και να ζητά φορολογική ενημερότητα για την καταβολή των οφειλομένων και από την άλλη όλοι αυτοί οι γραβατομένοι που φάγανε, και αποδείχθηκε οτι φαγανε κιολας, ούτε φυλακή πήγε κάποιος, ούτε και επέστρεψε κάτι από τα βεβαιωμένα κλεμμένα, γιατί σιγά μην τα βρήκανε και όλα...
Έχει αρχίσει ο κάθε συνετός πολίτης να θεωρεί τον εαυτό του ηλίθιο που δεν άπλωσε το χέρι του τόσα χρόνια να παντελονιάσει και αυτός κάτι από την πίτα που έφαγαν παράνομα τόσοι και ακόμα απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη, και από οτι φαινεται ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί ακόμα καλύτερα...αλλά αν δεν ταπώσεις το μπούνι δεν θα γεμίσει η μπανίερα ποτέ, και εμείς μόνο έξτρα νερό ρίχνουμε και θα ρίχνουμε, μαζί με τα όνειρα μας, ή οτι έχει απομείνει. Από τότε που γεννήθηκα όλο σφίξτε το ζωνάρι ακούω,...την τάπα θα την βάλει κανείς τελικά;

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

χαιρετισματα στην εξουσια!

Καλησπέρα σας!
μιά χαρά μας βρίσκω έπιασαν και τον..φιλο μας τον Νίκο με
 τα στοιχήματα και τον Μπέο!Θα τα σχολιάσω αργότερα ,μάλλον αύριο,έως τότε πιστεύω άλλοι να κρατούν ψηλά το μπλογκ,λογω απουσίας μου απο την έδρα μου!
Βρίσκομαι εκτός,δεν ξεχνώ το μπλογκ ούτε και τους φίλους,να είστε καλά και να έχετε πίστη οτί θατα διώξουμε τα λαμόγια!καλό βράδυ1

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Παράγκα

Tώρα τους έπιασε να φτιάξουν την παράγκα;

τώρα που πουλάνε το οικόπεδο;

Ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να ρίξουν λάσπη στα μάτια του κόσμου, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από τα προβλήματα του, και για να περάσει αυτό το μεσοπρόθεσμο κάτω από το τραπέζι. Είδαν και απόειδαν ότι με τα επεισόδια και την προβοκάτσια δεν μπορούνε να διαλύσουνε τους Αγανακτισμένους από τις πλατείες και βρήκαν την ώρα να κάνουν κάθαρση στην Παράγκα...

Δεν λέω ότι τα πράγματα ήταν μια χαρά, το ψάρι βρομούσε χρόνια... αλλά όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες,

τυχαίο; δεν νομίζω...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Απο πλατεία !

Απλά θα σας πω ότι αργά το βράδυ κατά της δύο η ώρα έγιναν μεγάλα επεισόδια στη πλατεία και τα Ματ με τη συνδρομή των αη-Δίας,προσπάθησαν τελικά ανεπιτυχώς να εκκενώσουν την πλατεία !Ελπίζω κάποιος να κατάφερε να πάρει εικόνα!
Εγώ κατέβηκα πολύ αργά  να δω τι γίνεται και έπεσα στα επεισόδια και τα δακρυγόνα,στημένη μου την έχουν;
Εν κατακλείδι η πλατεία ανήκει στο λαό και πάλι,πιστεύω ότι τα επεισόδια ,ήταν αντιπερισπασμός για να αποχωρήσουν οι δωσίλογοι από τη βουλή!

Περί δωσίλογων!Διαβάστε να μάθετε γιατί κουμάσια μιλάμε!


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/22prwth.jpg?w=460&h=343&h=343
αναδημοσίευση άρθρου από το Ολύμπια!
και μια διευκρίνηση ο δωσίλογος γράφεται με ω,λεξικο Μπαμπινιώτη,όμως είναι δεκτό και με ο!
διαβάστε το άρθρο
Ο Πάγκαλος, η Siemens, ο Χριστοφοράκος, το συγκρότημα Λαμπράκη, η thyssenkrupp, ο Λάτσης, η “Μακεδονία που δεν είναι Ελληνική”, το μνημόνιο, όλα τα καλά παιδιά σα να μην πέρασε μια μέρα. Και μία αποκάλυψη για τον “ηρωϊκό” στρατό του Κεμάλ.

Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια η Ελλάδα φανερά και επίσημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Γερμανίας. Της Γερμανικής ελίτ των λευκών μογγόλων, για να μην βάζουμε όλους τους Γερμανούς στο ίδιο τσουβάλι.
Αυτών που εφηύραν την “Άρεια φυλή” για να κρύψουν την διαχρονική βαρβαρότητα και την πολιτιστική ανυπαρξία τους. Η φυλετική ανωτερότητα κατά τα πρότυπα του παντουρκισμού – πανισλάμ, η υπερβορεία – Θούλη στην συνταγή της Εργενεκόν.
Που εφηύραν και την Ινδοευρωπαϊκή φυλή, για να μας πείσουν ότι “είμαστε όλοι μετανάστες” και ότι την Ακρόπολη δεν την έχτισαν κάποιοι “μιαροί Ελληνες” αλλά φυλετικά ανώτεροι Ινδοευρωπαίοι που μετά πήγαν στην Γερμανία για να ανακαλύψουν τα λουκάνικα. Την ίδια στιγμή η Τούρκοι ανακάλυπταν τις ρίζες του Αγαμέμνωνα που ήταν αρχαίος Τούρκος και το όνομα του σήμαινε “Αγάς του βουνού”.
Διαχρονικά χέρι – χέρι τα μικρόβια της Γης, οι φορείς της αρρώστειας και του μίσους που δεν μπόρεσαν να αποβάλλουν την απολίτιστη ληστρική τους φύση, όπως παρατήρησε και η ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη (Αυτή την φράση δοσίλογοι του μνημονίου να την θυμάστε…): «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Καλημέρα σας!Όλα να πάνε καλύτερα!

Υπήρξε μία κριτική στα γραφόμενά μου ,ότι είναι υβριστικά!
Σας παρουσιάζω τη πρωθυπουργάρα μας,τι λέει και τι πιστεύει για τον εαυτό του!
Και μη μου ξαναπείτε μετά ότι γράφω υβριστικά,αυτά πιστεύω και όπως τα νοιώθω τα γράφω!
Απολαύστε τώρα το Τζέφρυ από Μινεσότα!!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!!!!

Όταν το Ελληνικό Δημόσιο έχασε την δημοπρασία για το "Παλίμψηστο" του Αρχιμήδη.
ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πόσοι ξέρετε τον Έλληνα Αϊνστάιν? ~ Λόγιος Ερμής

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ!!!!!!!!!!!

Ποιος κρύβεται πίσω απ την κουκούλα;

Quiz: Ποιος κρύβεται πίσω απ την κουκούλα;: "Ποιος είναι ο “ηγέτης”;; ..."

Εξωφρενικό επεισόδιο με την (Γερμανίδα) γυναίκα το...

Εξωφρενικό επεισόδιο με την (Γερμανίδα) γυναίκα το...:ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!!!!!!!!!!!!!
Γ...ΣΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ.
Τέτοιο θράσος έχουν οι 'κυρίες' ! Το συμβάν λαμβάνει χώρα σε πτήση της προηγούμενης εβδομάδας (από ότι είμαστε σε θέση να γνωρί..."

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΟΙ ΡΕ ΣΕΙΣ.

Νορβηγίδα αυτοκτόνησε αφού βιάσθηκε ομαδικ...: "ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η Eva Helgutan υπέστη άγριο ομαδικό βιασμό απο Μο..."

Φωτογραφίες από τους αγανακτισμένους αποκαλύπτουν την προβοκάτσια των κουκουλοφόρων αστυνομικών!!

Φωτογραφίες από τους αγανακτισμένους αποκαλύπτουν την προβοκάτσια των κουκουλοφόρων αστυνομικών!! ~

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αναδημοσιεύω το άρθρο από τον πιτσιρίκο, το παιδί του λαού!

Συζητήσεις προκάλεσε η ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτή η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε ως σκοπό να αρχίσουν όλοι να μιλάνε για τον ανασχηματισμό και τον Βενιζέλο και να ξεχάσουν πως ο Παπανδρέου παραμένει πρωθυπουργός.



Πολλοί εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή είναι συνταγματολόγος και όχι οικονομολόγος. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η Ελλάδα είναι η χώρα της εξειδίκευσης. Ο καθένας στον τομέα του. Γι’ αυτό πάνε όλα ρολόι. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα –χωρίς μάλιστα δικό της νόμισμα-, πολύ μικρή σημασία έχει αν ο υπουργός Οικονομικών είναι οικονομολόγος, συνταγματολόγος ή ουρολόγος. Και τον Γιώργο Καραγκούνη να έκανε υπουργό Οικονομικών ο Παπανδρέου, το ίδιο θα ήταν.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το είπε με άλλα λόγια...

ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές πραγματοποίησαν σήμερα απεργία στη Χιλή, ζητώντας ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα

ΣΟΣ!!ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ!

Πριν λίγη ώρα έλαβα αυτό το μήνυμα που αναπαράγω!Είναι αν μη τι άλλο τραγικό!

Αυτή τη στιγμή στο λιμένα του Πειραιά περιμένουν να ξεφορτώσουν διπύθμενα πλοία μεταφοράς φορτίων με προέλευση Ιαπωνία,τα διπύθμενα αυτά πλοία(double bottom container ships)
http://en.wikkipedia.org/wiki/Double_bottom
για να πλεύσουν σε ιδανικές συνθήκες,γεμίζουν τον ένα πυθμένα τους με θαλασσινό νερό.
Τα συγκεκριμένα πλοία γεμίσανε νερό από λιμάνια της Ιαπωνίας(δηλαδή περιέχουν θαλασσινό νερό το οποίο όπως γνωρίζετε και από επίσημους κρατικούς και μη φορείς της Ιαπωνίας είναι ιδιαιτέρως ραδιενεργό και επικίνδυνο!)καθώς προσαράζουν στα διάφορα λιμάνια προορισμών τους,αδειάζουν τα νερά που κουβαλάνε ώστε να ξαναγεμίσουν με θαλασσινό νερό,αντίστοιχο της νέας αναλογίας βάρους αφού ξεφορτώσουν το φορτίο τους!
Αυτό δυστυχώς έχει ως αποτελέσματα ραδιενεργά νερά που κουβαλάνε να ξεχύνονται στα Ελληνικά θαλάσσια ύδατα!
Επειδή η είδηση αυτή δεν θα μεταφερθεί από επίσημα κανάλια ενημέρωσης,ως προδοτικά και συμπαιγνιακά που είναι,καλούμε τους φίλους αναγνώστες,τις Ελληνικές ιστοσελίδες οποιουδήποτε περιεχομένου,τους σχετκούς με το θέμα,να ενημερώσουν το κοινό και να διασταυρώσουν την είδηση!
Καλούμε τους εργαζόμενους(όσοι απέμειναν) του ΟΛΠ να προσπαθήσουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να ενημερώσουν φίλους και γνωστούς τους!
Δεν περιμένουμε άλλωστε  τίποτα από τα ΜΜΕ που το μόνο που τους νοιάζει είναι να παραπληροφορούν το λαό και να του γεμίζουν το κεφάλι με ανοησίες!
Δεν περιμένουμε τίποτα από τους υψηλά ιστάμενους στο λιμένα του Πειραιά,γιατί είτε είναι άγνοες και άρα μελλοθάνατοι ,είτε αποκρύπτουν την αλήθεια ,άρα είναι προδότες και δολοφόνοι!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΌΛΟΥΣ!

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ;Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος!

Ελπίζω και εύχομαι τα άρθρα που αναδημοσιεύω,να βοηθούν λίγο την ανάγκη μας,για ορθότερη κατανόηση των καταστάσεων που ζούμε!

σας παραθέτω λοιπόν το πλήρες άρθρο!

Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.
Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!
Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.
Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!
Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.
Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.
Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.
Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.
Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).
Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.
Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.
Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια
Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!
Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Τι δήλωνε ο «τσάρος» Ζητούσε εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα

Αναδημοσιεύω άρθρο από τη σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,για το τι δήλωνε και το τι προτίθεται να πράξει ο καινούργιος υπουργός οικονομικών!

Θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, έγκριση από τη Βουλή κάθε αποκρατικοποίησης ξεχωριστά, ψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις.
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου παραδίδει την «ηλεκτρική καρέκλα» στον Ευ. Βενιζέλο, που επιδιώκει την εκτόνωση της κοινωνικής έντασης. 
 Πρόκειται για κάποιες από τις προτάσεις που είχε κοινοποιήσει είτε με συνεντεύξεις είτε στα κυβερνητικά όργανα το προηγούμενο διάστημα ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην πρώτη του επίσημη τηλεοπτική παρουσία την Παρασκευή κοινοποίησε την πρόθεσή του για οριακές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο ώστε να γίνει πιο δίκαιο, εξήγησε ότι τα περιθώρια είναι μικρά και μετέθεσε ευρύτερες παρεμβάσεις για το μέλλον, στον διάλογο για το νέο φορολογικό πλαίσιο και όταν θα υπάρχουν έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, οι δημόσιες δηλώσεις του δίνουν ένα στίγμα των προθέσεων που είχε πριν αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, η οποία συνήθως υποχρεώνει τους «ενοίκους» της να μη... δίνουν, αλλά να κόβουν δαπάνες και να επιβάλλουν φόρους:
*Στο υπουργικό συμβούλιο του Απριλίου, στο οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια δέσμη παρεμβάσεων που ουσιαστικά αποτελούσαν ένα διαφοροποιημένο μνημόνιο. Εξέχουσα θέση είχε η πρόταση για ένα εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, ώστε να εκτονωθεί η κοινωνική ένταση.
Για το ίδιο θέμα είχε μιλήσει δημοσίως στην αρχή του χρόνου σε ομιλία του στο επίσημο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ανέφερε ότι «ακόμη και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μπορεί να γίνει σε συνθήκες κρίσης», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να τεθούν κριτήρια «όχι γενικά και οριζόντια, αλλά εξειδικευμένα και ατομικά».
*Δημόσιες αναφορές έχουν γίνει για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ώστε να πειστεί «ο καταναλωτής και ο επαγγελματίας ότι το νόμιμο συμφέρει». Σε συνέντευξή του πρότεινε μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, μαζί με μέτρα για τόνωση κλάδων όπως η οικοδομή, αναφερόμενος ενδεικτικά στο «πόθεν έσχες» και τις αντικειμενικές αξίες.
*Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που μπορεί να γίνει με «τα ακίνητα να παραμένουν στα χαρτοφυλάκια του Δημοσίου και να ενσωματώνουν την υπεραξία που θα προκύπτει από τη βελτίωση της οικονομίας». Σε άλλη του συνέντευξη πρότεινε «με τη Βουλή και με τη μορφή νόμου» να λαμβάνονται «τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες» αποφάσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς διαφορετικά «δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες».
*Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανέφερε ότι η «κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές».
Θα τα υποστηρίξει άραγε και τώρα ή άλλα στο υπουργείο Αμυνας και άλλα στο Οικονομικών;

Αποζημίωση - μαμούθ για θανατηφόρο τροχαίο λόγω διαφημιστικής πινακίδας

καλημέρα, διαβάστε τι αναγκάζεται να πληρώνει το κράτος, όταν  δεν δουλεύει σωστά,δεν εφαρμόζει νόμους που το ίδιο νομοθετεί και όταν κάποιοι άνθρωποι(εδώ οι συγγενείς, του παιδιού που χάθηκε)διεκδικούν τη τιμωρία υπευθύνων,χρειάζεται πίστη,υπομονή και επιμονή!

Με απόφαση του Αρείου Πάγου το δημόσιο υποχρεούται να καταβάλλει 550.000 ευρώ σε συγγενείς 18χρονου που σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα.

Το δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 550.000 ευρώ σε συγγενείς 18χρονου που σκοτώθηκε με το αυτοκίνητό του όταν μετά από "κόντρες" με άλλο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα, που βρισκόταν στη μεσαία διαχωριστική νησίδα της Λ. Βουλιαγμένης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2007 στις 6 τα ξημερώματα. Δυο αυτοκίνητα έκαναν "κόντρες" στην Λ. Βουλιαγμένης. Στο ύψος του Αγίου Δημητρίου και σε σημείο που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος είναι τα 50 χλμ και ενώ τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν με ταχύτητα από 80 έως 120 χλμ και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς, ήρθαν σε επαφή και αμέσως ξέφυγαν απο την πορεία τους.

Το ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στη διαχωριστική νησίδα, προσέκρουσε αρχικά σε τσιμεντένια βάση διαφημιστικής πινακίδας, στη συνέχεια έπεσε πάνω σε δέντρο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και αφού έκανε περιστροφές, τελικά ακινητοποιήθηκε αναποδογυρισμένο.

Το δεύτερο αυτοκίνητο που το οδηγούσε γυναίκα ανέβηκε και αυτό στη διαχωριστική νησίδα στο σημείο που δεν υπήρχαν δέντρα, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τελικά ακινητοποιήθηκε πάνω στη λεωφόρο. Στο δεύτερο αυτό αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Τα δύο εκσφενδονίστηκαν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ τα άλλα δύο τα απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι δύο επιβάτες του πρώτου αυτοκινήτου που καθόντουσαν στο πίσω κάθισμα έχασαν τη ζωή τους. Οι συγγενείς (γονείς, αδέλφια, παππούς και γιαγιά) ενός εκ των δύο συνεπιβατών που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 18 ετών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν υπήρχε η διαφημιστική πινακίδα στη διαχωριστική νησίδα ασφαλείας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος γιος, αδελφός και εγγονός τους θα διερχόταν χωρίς πρόσκρουση και θα ακινητοποιούνταν στο αντίθετο ρεύμα και χωρίς να τραυματιστεί θανάσιμα.
Έτσι, οι συγγενείς υποστήριξαν ότι ο αιφνίδιος, πρόωρος και αδόκητος θάνατος του γιού, αδελφού και εγγονού τους σε ηλικία μόλις 18 ετών, με το οποίο ήταν συνδεδεμένοι με άριστες και στενότατες σχέσεις αγάπης, τους προκάλεσε βαρύτατο πόνο.

Η απόφαση
Οι δικαστές έκριναν ότι η τοποθέτηση της διαφημιστικής πινακίδας είναι παντελώς παράνομη, καθώς:

*Τοποθετήθηκε χωρίς άδεια του αρμοδίου Δήμου και χωρίς να αναγράφεται στην πινακίδα η επωνυμία και η διεύθυνση της διαφημιστικής εταιρείας, όπως προβλέπει η νομοθεσία,

 *Τοποθετήθηκε κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) ο οποίος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων μέσα σε κατοικημένες περιοχές όταν το όριο ταχύτητας των οχημάτων είναι κάτω των 70 χ.λ.μ., 3) ο επίμαχος Δήμος, όπως και η Γραμματεία Δημοσίων Έργων παρέλειψαν να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για τη απομάκρυνση της διαφημιστικής πινακίδας.
Κατόπιν αυτών, ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 4835/2011 απόφασή του επικύρωσε εφετειακή απόφαση με την οποία υποχρεώνεται το Δημόσιο να καταβάλει στους συγγενείς του άτυχου 18χρόνου ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν το συνολικό ποσο των 550.000 ευρώ και αναλυτικότερα, το ποσό των 250.000 ευρώ στους γονείς, το ποσό των 200.000 ευρώ στα δύο αδέλφια και το ποσό των 100.000 ευρώ στον παππού και τη γιαγιά.