Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Το Σαββατόβραδο συνεχίζεται!Thievery Corporation - Un Simple Histoire


Καλό Σαββατόβραδο!Thievery Corporation - Blasting Through the City




Ρίψη 2860 χημικών την Τετάρτη, έναντι 100 σε μια μέση μέρα επεισοδίων

Η ΕΛΑΣ δικαιολογεί την ποσότητα, υποστηρίζοντας ότι διέθετε πληροφορίες για επικείμενη κατάληψη της Βουλής
Ρίψη 2860 χημικών την Τετάρτη, έναντι 100 σε μια μέση μέρα επεισοδίων
Τουλάχιστον 20 φορές πάνω από μια μέση μέρα επεισοδίων ήταν η χρήση χημικών από την αστυνομία κατά την απεργία της Τετάρτης.
Την εντυπωσιακή ποσότητα των 2.860 χημικών κατανάλωσε η ΕΛΑΣ μόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τετάρτης στην Αθήνα, όταν ο μέσος όρος χημικών που έπεφταν άλλες επεισοδιακές ημέρες στο κέντρο δεν ξεπερνούν τα 100 με 150!

Η εξήγηση για το πρωτόγνωρο νέφος, που κρίθηκε αναγκαίο να απλωθεί πάνω από την πόλη, αποδίδεται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε «πληροφορίες - κυρίως μέσω συστημάτων υποκλοπών - ότι ομάδες αντιεξουσιαστών σχεδίαζαν εισβολή στην Βουλή και γι΄ αυτόν το λόγο, μάλιστα, θα προχωρούσαν σε ενέργειες αντιπερισπασμού και σε άλλα σημεία της πλατείας Συντάγματος».

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «είχε υπάρξει συνεννόηση εκείνη την ημέρα να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της πρόσβασης στην πλατεία Συντάγματος αλλά τελικά δόθηκε αρνητική απάντηση από την διοίκηση του Μετρό».

Οπως αναφέρεται, επιπλέον, προκειμένου να εξηγηθεί η απώλεια κάθε ελέγχου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ αδυνατούν να προχωρήσουν προχωρήσουν στην σύλληψη των ταραξιών λόγω του γεγονότος ότι... έχουν αποψιλωθεί οι περιώνυμες «ομάδες συλλήψεων», που διαθέτουν.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από τους αρμοδίους των τεχνικών υπηρεσιών ο αριθμός των χημικών που ρίχθηκαν την Τετάρτη είναι ποσότητα 20 φορές μεγαλύτερη από την συνήθη χρήση χημικών σε μια «μέση», όπως λένε, ημέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα σε αυτήν την ποσότητα δεν υπολογίζονται τα χημικά που εκτοξεύθηκαν με τις φυσούνες, τις οποίες κρατούν οι άνδρες των ΜΑΤ, ούτε και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

17 ώρες επεισοδίων

Οπως παραδέχθηκε, μιλώντας στο «Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «ο αριθμός των χημικών που ρίχθηκαν στην προχθεσινη διαδήλωση είναι πράγματι μεγάλος». Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να συνυπολογισθεί η διάρκεια των επεισοδίων, που άρχισαν στις 9 το πρωί και τελείωσαν στις 2 τα ξημερώματα. Μιλάμε δηλαδή για 17 ώρες διαρκών επεισοδίων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, όταν ο μέσος χρόνος διάρκειας των συγκρούσεων με αντιεξουσιαστές δεν ξεπερνά τις δύο με τρεις ώρες και συνήθως σε πιο περιορισμένο μέτωπο.Τα επεισόδια είχαν τόσο μεγάλη διάρκεια λόγω και της οργάνωσης των ταραξιών που είχαν σχεδόν όλοι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τρόπους να αναδιπλώνονται και να επιτίθενται ξανά στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Εξαλλου πρέπει να γνωρίζετε ότι διεθνώς η χρήση χημικών θεωρείται το πιο ήπιο μέσο αντιμετώπισης διαδηλωτών».

Οσο για το θέμα της χρήσης ληγμένων χημικών οι αστυνομικοί το προσπερνούν ως ανέκδοτο. Επιμένουν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το μόνο που συμβαίνει με τα χημικά που δεν χρησιμοποιούνται για καιρό είναι ότι να χάνουν την... ισχύ τους. Ωστόσο με την χρήση χημικών που γίνεται τα τελευταία χρόνια δεν μένουν για πολύ καιρό ποσότητες αχρησιμοποίητες».

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Φαίνεται, πάντως, ότι γύρω από όσα συνέβησαν την Τετάρτη προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο. Οπως αποκαλύπτει στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος της λεωφόρου Κατεχάκη «το τελευταίο 20ημερο υπήρχαν πληροφορίες μέσω κυρίως των συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛΑΣ ότι υπάρχει ειδικό σχέδιο από τους αντιεξουσιαστές να δημουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επιχειρήσουν εισβολή στην Βουλή. Στις ακροάσεις συνομιλιών ακούγονταν αναφορές ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη θα ωχριούσαν μπροστά σε αυτό που θα συνέβαινε την Τετάρτη. Ακούγαμε ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ειδικό σχέδιο μέσω κινήσεων αντιπερισπασμού να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συνταγματος ώστε να βρουν ευκαιρία να κτυπήσουν το Κοινοβούλιο. Γι αυτόν τον λόγο τις τελευταίες ημέρες υπήρχε γενική κινητοποίηση της ΕΛΑΣ κι είχαμε ζητήσει να έλθουν από την επαρχία άλλες 15 διμοιρίες των ΜΑΤ ώστε την Τεταρτη συνολικά να βρίσκονται στην πλατεία 40 διμοιρίες από τις οποίες περίπου 20 είχαν παραταχθεί γύρω από το Κοινοβούλιο».

Οπως συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος «από το πρωί της Τετάρτης είχαμε αντιληφθεί ότι οι πληροφορίες για γενικευμένα επεισόδια δεν ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Βλέπαμε ότι υπήρχαν τρία μπλοκ αντιεξουσιαστών που κτυπούσαν από σταθερά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Ετσι οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε μια λογική καταδίωξης των ταραξιών στο κάτω μέρος της πλατείας, με κύριο μέλημα μας να μην αποσυρθεί ούτε ένας αστυνομικός από το "φραγμα" που είχε στηθεί έξω από την Βουλή. Ο στόχος μας θεωρείται ότι επιτεύχθηκε γιατί δεν υπήρξε κανείς σοβαρός τραυματισμός πολίτη αλλά και γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο».

Το ανοιχτό Μετρό

Ενα σημείο αιχμής για τους αξιωματικούς ήταν η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου όπως δηλώνουν είχαν ζητήσει να κλείσει, λόγω του γεγονότος ότι αποτελούσε «χώρο από τον οποίον εκπορεύονταν επεισόδια».

Από την άλλη πλευρά στελέχη της διοίκησης του Μετρό επεσήμαναν ότι «στις 6.06 το απόγευμα της Τετάρτης μας στάλθηκε φαξ από τηνΕΛΑΣ να κλείσουμε τον σταθμό στο Σύνταγμα. Ομως αυτό ήταν αδύνατο γιατί ήδη μέσα υπήρχαν 2500 έως 3000 άτομα αλλά και γιατί τα ρολά στην είσοδο του Μετρό ήταν χαλασμένα. Η ΕΛΑΣ όφειλε να μας το είχε ζητήσει αυτό εγγράφως μερικές ημέρες πιο πριν κι όχι όταν πια ήταν αργά».

πηγή : tovima.gr

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ , ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ! ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ! ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΟΛΑΓΝΟΣ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!ΧΑΜΑΣ!

Η Χαμάς (حركة حماس, ακρωνύμιο του حركة المقاومة الاسلامية ή Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya ή «Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης») είναι μία παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα που κατέχει σήμερα την πλειοψηφία των εδρών του εκλεγμένου νομοθετικού συμβουλίου στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.[1]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Υπουργείο: Απέπλευσε παράνομα - ΚΚΕ: Ο λαός να καταδικάσει την υποστήριξη στο Ισραήλ

Διαμαρτύρεται η Χαμάς για το μπλόκο σε πλοία για τη Γάζα

Διαμαρτύρεται η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για τη στάση των ελληνικών λιμενικών αρχών να ακινητοποιήσουν και να γυρίσουν πίσω ανοιχτά του Περάματος, πλοίο με 30 Αμερικανούς ακτιβιστές, που απέπλευσαν με στόχο να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ. Το πλοίο,«The Audacity of Hope», ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Πέραμα και είχε διανύσει μόλις ένα ναυτικό μίλι, όταν σταμάτησε την πορεία του από την παρέμβαση των δυνάμεων. Παράλληλα, οι άνδρες του λιμενικού απαγόρευσαν την έξοδο των ακτιβιστών από τα υπόλοιπα πλοία που παραμένουν δεμένα στο Πέραμα.
Για μια "απάνθρωπη ενέργεια" που "αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που διαμαρτύρεται για τη στάση των ελληνικών αρχών έναντι του στολίσκου που επρόκειτο να πλεύσει προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
Η τακτική αυτή είναι "το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χαμάς, που εκδόθηκε από την πολιτική της διοίκηση στη Δαμασκό, αντίγραφό της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Με την ανακοίνωση-διαμαρτυρία η Χαμάς καλεί παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση" της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας.
Εντωμεταξύ νωρίς την Παρασκευή, εκδόθηκε η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας από τον Χ. Παπουτσή. Ως αποτέλεσμα της απόφασης, δεν απέπλευσαν πλοία με ακτιβιστές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους "Ένα καράβι για τη Γάζα".
Οι σχετικές εντολές επιδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας.
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου και αστυνομικοί έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα.
"Υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ"
Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι του "Audacity of Hope" παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.

Το υποκείμενο αυτό που ονοματίζεται υπουργός παιδείας,θεωρεί ότι κάνει και έργο!Ναι κάνει, διαλύει τις κατακτήσεις ετών,καταστρέφει την παιδεία!!

Να τι γράφει από τη συνέντευξη της το αυριανό Βήμα!
Η αισχρή!  

 

Σάββατο, Ιούλιος 02, 2011

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ!!!
Ο ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.


Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το άσυλο
- Υπάρχουν κάποια ανοιχτά θέματα που τα συζητάμε για χρόνια, πλην όμως δεν έχουμε καταλήξει σε ένα πρακτικό διά ταύτα. Για παράδειγμα, τι θα γίνει με το πανεπιστημιακό άσυλο; 


«Ο νόμος θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ανώτατο ίδρυμα της χώρας να αποφασίζει για τα όργανα και τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα υπηρετεί τρεις στόχους: την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (που δεν υπάρχει σήμερα),την ασφάλεια όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (σήμερα κυριαρχεί ο φόβος) και την προστασία της δημόσιας περιουσίας (που σήμερα μπορεί να καταστραφεί χωρίς κανένας να απολογηθεί για αυτό)».



- Η εντεινόμενη βία σάς ανησυχεί; 


«Με ανησυχεί η απώλεια του μέτρου.Ο εύκολος λαϊκισμός τροφοδοτεί τη βία.Λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.Και δυστυχώς υπάρχουν δυνάμεις που υποστηρίζουν είτε τον λαϊκισμό, είτε τη βία,είτε και τα δύο μαζί». - Η θέση του υπουργού Παιδείας έχει αποδειχθεί ηλεκτρική καρέκλα. Φοβάστε το προσωπικό πολιτικό κόστος; 


«Σήμερα πολιτικό κόστος έχει όποιος σκέφτεται το πολιτικό κόστος.Δεν συγχωρείται καμιά αδράνεια και καμιά λογική μέσου όρου.Βλέπω το υπουργείο Παιδείας ως αποστολή».

Ενας ΜΑΤατζης απαντάει σε ολα


Δε ξερω πως να ξεκινήσω. Ακούω τόσα να λέγονται για εμας. Πάρα πολύς κόσμος μας βρίζει. Οχι μόνο εμάς τους ΜΑΤατζηδες, αλλα γενικά όλη την Αστυνομία... Μας λέτε να πετάξουμε τις ασπιδες και να παραιτηθούμε. Και μετα τι; Ανεργοι, στο δρόμο; Και οχι μονο αυτο, αλλα θα πρέπει να πληρωσω...
και αποζημίωση, γιατι δεν εχω κλεισει τα 8 χρόνια υπηρεσιας ακομα. Απλα υπομονή κανω 2 χρονια ακομα για να μπορέσω να κανω μεταθεση στη Θεσσαλονίκη, οπου εκει τα πραγματα ειναι πιο ησυχα. Κανεις δε θελει πλεον να μεινει στην Αθηνα, και ποσο μαλλον στα ΜΑΤ. Το κρατος εχεις καταφερει να στρεψει ολη τη κοινωνια εναντιον μας, χωρις στη πραγματικοτητα να φταιμε εμεις. Μας βαζουν αναμεσα και λογικο ειναι να τα ακουμε ολα εμεις.

Για να ξεκινησω ομως να απανταω σε ορισμενα πραγματα που εχω ακουσει να λεγονται :


α)Τα χημικα ειναι ληγμενα. Οσο πιο παλιο το χημικο, τοσο λιγοτερο ενεργο ειναι και μικροτερη δραστικη ουσια φευγει προς τα εξω. Επισης οπως σωστα αναφερθηκε απο καποιον αλλο, η ημερομηνια ληξης αναφερεται στον επικρουστηρα και στην πιθανοτητα να μην ανοιξει καθολου το χημικο, οπως και γινεται σε αρκετες περιπτωσεις.



β)Ειναι δακρυγονα ή ασφυξιογονα; Ειναι δακρυγονα με δραστικη ουσια την CS, η οποια υπαρχει σε πολυ μικρη ποσοτητα, ωστε να μη ειναι ικανη να προκαλεσει σοβαρα προβληματα. Για τις επιπτωσεις δειτε αυτο το αποσπασμα :

"Προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια και τα ανώτερα αναπνευστικά όργανα. Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργείται έντονο κάψιμο, πόνος και φλεγμονή. Συνήθως η επίδραση στις αναπνευστικές οδούς οδηγεί σε ανικανότητα αντίδρασης. Όταν η δηλητηρίαση είναι πιο έντονη, προκαλείται πανικός, ο οποίος επιτείνει τα συμπτώματα και το άτομο δεν είναι ικανό ούτε να εισπνεύσει, ούτε να εκπνεύσει. Η έκθεση του ατόμου σε υψηλές συγκεντρώσεις CS προκαλεί ερύθημα και φουσκάλες.

Σε πολύ μικρές ποσότητες, το CS έχει απλά μια ερεθιστική μυρωδιά. Σε πολύ μεγάλες δόσεις προκαλούνται επικίνδυνα εγκαύματα στο δέρμα και εκτεταμένη καταστροφή των ιστών. Η άμεση επαφή με τα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του κερατοειδούς. Επίσης προκαλούνται προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα.

Τα αποτελέσματα του δακρυγόνου αρχίζουν να διαφαίνονται 20 με 60 δευτερόλεπτα μετά τη ρίψη του και διαρκούν από 10 έως 30 λεπτά από τη στιγμή που θα μετακινηθεί το άτομο σε καθαρή ατμόσφαιρα."


γ)Οι ΜΑΤατζηδες ειναι αμορφωτοι, τους στελνουν στα ΜΑΤ με το ζορι, ειναι μικροι σε ηλικια. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι αμορφωτοι, εκτος το αν με 15.000 μορια στη πανελλαδικες θεωρεισαι αμορφωτος. Με το ζορι δε πανε, οι περισσοτεροι το επιλεγουν, χωρις βεβαιως να ξερουν τι ακριβως τους περιμενει. Ειναι αληθεια οτι πλεον οι περισσοτεροι στα ΜΑΤ ειναι ατομα μικρης ηλικιας 20-28 ετων, γιατι οι περισσοτεροι εχουν φυγει τα 2 τελευταια χρονια με ολα αυτα που γινονται. Και θα φυγουν ακομα περισσοτεροι αυτο το καιρο.

δ)Δεν εχουμε τους αριθμους πανω στη στολη μας. Ειναι αληθεια, αλλα εχουμε τον αριθμο στο κρανος μας και οποιος θελει μπορει να τον ζητησει απο τον υπευθυνο αξιωματικο.

Οσο για ολα αυτα που εγιναν τις 2 ημερες των επεισοδιων, δε ξερω πραγματικα τι να πω. Οι τηλεορασεις και τα ραδιοφωνα δε ελεγαν τι ακριβως συνεβαινε. Δεν ειδα σχεδον κανενα βιντεο που να δειχνει να μας πετανε μαρμαρα, ξυλα, μολοτοφ, κροτιδες, γκαζακια και ο,τι μπορει να φαντασει ο καθενας! Ειχαμε παρα πολλους τραυματιες, αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο σοβαρα. Ενας απο τους τραυματιες ειμαι και εγω. Ηταν αδυνατο να πιασουμε αυτους που εφταιγαν πραγματικα. Πετουσαν τις πετρες και κρυβονταν μεσα στη πλατεια μαζι με το πληθος. Ολοι φορο! υσαν μασκες, οποτε δε μπορουσαμε να καταλαβουμε ποιος ειναι ποιος. Υπηρχε ενα χαος. Τα χημικα τα πετουσαμε, αλλα απ'οτι καταλαβαμε χωρις κανενα αποτελεσμα, το περισσοτερο χημικο το τρωγαμε εμεις οι ιδιοι, καθως τα φιλτρα που εχουμε ειναι εδω και 10 χρονια ληγμενα!! Λογικα ειναι να ετρωγε χημικο και ο απλος κοσμακης, αφου με τον αερα πηγαιναν παντου. Καθε φορα που καναμε κινηση για να πιασουμε τους μπαχαλακηδες, δεχομασταν σφοδρη επιθεση απο μεγαλα μαρμαρα και ειχαμε σε καθε τετοια επιθεση απο 2,3 τραυματιες. Στο τελος ειχαμε αποδεκατιστει.
Δολοφονοι ειναι αυτοι οι ταραξιες και οχι εμεις. Μακαρι να υπηρχαν δημοσιογραφοι και απο πισω μας για να απαθανατιζαν ολα αυτα που μας πετουσαν. Ακομα και οι καινουριες ασπιδες που προμηθευτηκαμε εσπασαν απο τα τεραστια μαρμαρα που πετουσαν. Εμενα μου εσπασαν οι καλαμιδες και η μασκα που φορουσα, εκτος απο τα δαχτυλα των ποδιων μου. Ενας μαλιτσα πετουσε μεσα απο ενα μικρο αντικειμενο σα στυλο, κατι κροτιδες που εκαναν μεγαλη εκρηξη και εβγαζαν φωτια, χωρις να καταλαβαινες ποτε θα σου ερθει, γιατι πηγαινε με πολυ μεγαλη ταχυτητα. Ευτυχως ! δε μας πετυχε καμμια τετοια.

Σαφως και υπηρξαν καποιες ενεργειες που ακομα και εγω που ανηκω στα ΜΑΤ δε τις δικαιολογω, αλλα μεσα στην ενταση πολλα μπορει να κανει ο ανθρωπος. Ακουσαμε απειρες βρισιες, ειδαμε συναδελφους να πεφτουν κατω και αιματα να τρεχουν παντου, ανθρωποι ειμαστε και εμεις. Λαθη θα κανουμε. Προσωπικα οσοι παραφερονταν προσπαθουσα να τους τραβηξω πισω και να τους ηρεμησω. Τα πραγματα δυστυχως με τετοιες συμπεριφορες γινονταν χειροτερα. Περισσοτερος κοσμος τα εβαζε μαζι μας.

Αυτες οι ημερες με εβαλαν σε τεραστιες σκεψεις. Δε θελω να πιστευω οτι ολοι αυτοι οι μπαχαλακηδες ειναι παρακρατικοι και οτι ολα αυτα που γινονται ειναι στημενα. Δε μπορει να ειναι δυνατον.. Αλλα σε καποια στιγμη ειχαμε περικυκλωσει τα ατομα μεσα στην πλατεια και υπηρχαν παντου διμοιριες των ΜΑΤ. Τους ειχαν τελειωσει τα μαρμαρα και φωναζαν για 15λεπτη ανακωχη. Ξαφνικα διεταχθηκαμε να μη κανουμε καμμια κινηση. Ανενοχλητοι οι μπαχαλακηδες βγηκαν στους δρομους περιξ και μαζευαν ολα τα μαρμαρα που ειχαν πεταξει και τα εβαζαν μεσα στη πλατει! α για να μας επιτεθουν ξανα. Μετα απο 30 λεπτα αρχισαν παλι οι επιθεσεις.. Ειχα τρελαθει. Δε μπορει να γινοταν κατι τετοιο..

Και οι τραυματιες μας συνεχως μεγαλωναν. Καταλαβα οτι το κρατος δε νοιαζεται για εμας. Αναλωσιμοι ειμαστε. Ενας αριθμος. Ο μονος λογος που δε παραιτουμε ειναι γιατι θα μεινω στο δρομο και δε θα εχω λεφτα για να ζησω. Αλλα συντομα θα κανω αιτηση για αποσπαση σε αλλη υπηρεσια, οπως και αρκετοι φιλοι μου. Εχουμε δωσει αιμα για αυτη την υπηρεσια, αλλα κανεις δε νοιαζεται για εμας

Μαζι σας ειμαστε, μη μας διωχνετε. Προσπαθηστε να απομονωσετε ολους αυτους τους ταραξιες, μη πηγαινετε διπλα τους και να εισαστε βεβαιοι οτι θα τους πιασουμε. Χρειαζομαστε και τη δικη σας βοηθεια. Την επομενη φορα που θα ξαναγινουν τετοια επεισοδια, φυγετε ολοι απο την πλατεια, αφηστε τους μονους. Δε χρειαζεται να σας παιρνει ολους η μπαλα..

Τελος, ζηταω εκ'μερους ολων μια μεγαλη συνγωμη για ολους αυτους που εφαγαν χημικα ή και ξυλο με το γκλοπ χωρις να εφταιγαν σε τιποτα. Αν και μια συγνωμη δεν αρκει. Μακαρι να μπορουσα να πεταξω την ασπιδα και να ερθω μαζι σας. Αντι αυτου αναγκαζομαι να τα βαζω με την αδερφη μου και τον πατερα μου.. Εκει μας οδηγησαν ολοι αυτοι οι αστερατοι.

Ενας αγανακτισμενος ΜΑΤατζης

www.tromaktiko.gr


Πηγή: http://www.kamikazi.gr/2011/07/blog-post_2936.html#ixzz1QwceaKR1

ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!!!

Παρατηρήστε στη φωτογραφία αριστερά τον Κρητικό με τα στιβάνια και την κατσούνα και την Ελληνική σημαία στην πλάτη!     

Ο Παπουτσής σταμάτησε τον Στόλο για τη Γάζα με τα όπλα!


Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ακόμη και σε καταδρομική επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ακτοφυλακής και του Λιμενικού έφτασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσει τον Στόλο της Ελευθερίας στρέφοντας τα όπλα εναντίον των συναγωνιστών. Έξι ένοπλοι μασκοφόροι απείλησαν τους επιβάτες του Αμερικανικού πλοίου «The Audacity of Hope», το οποίο παρά την απαγόρευση του Λιμενικού απέπλευσε από το Πέραμα, προκειμένου να μεταφέρει τους Αμερικανούς ακτιβιστές, σύμφωνα με πληροφορίες των διοργανωτών. Τις τελευταίες ώρες, το πλοίο βρισκόταν ακινητοποιημένο δυο μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Την πορεία του ανέκοψε, σύμφωνα με πληφορίες ένα zodiac. Αργότερα το καράβι προσέγγισε και δεύτερο Zodiac πάνω στο οποίο βρίσκονταν οι ένοπλοι στραμμένοι προς το «The Audacity of Hope».
Στο σκάφος επιβαίνουν 36 ακτιβιστές και περίπου 10 δημοσιογράφοι, ως επί το πλείστον Αμερικανοί. Ένας από τους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο πλοίο, ο Τζόζεφ Ντέινα, ανέφερε στο Al Jazeera πως το πλοίο γύρισε όταν «πλήρως οπλισμένοι κομάντο ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Λιμενικού και στόχευαν με τα όπλα τους ακτιβιστές πάνω στο πλοίο».
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ακτιβιστές, το λιμενικό κατά την προσέγγισή του τόνισε στους ακτιβιστές ότι το πλοίο δεν είναι ασφαλές και γι’ αυτό τους ζητούν να γυρίσουν πίσω, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για τους οποίους ζητούν την επιστροφή τους. Οι ακτιβιστές από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι νιώθουν πιο ασφαλείς κάποια μίλια μακριά από τα ελληνικά λιμάνια, καθώς το πλοίο τους δεν έχει κάποιο πρόβλημα και δεν κινδυνεύει από δολιοφθορές, όπως αυτές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν επιπλέον ότι μίλησαν με Αμερικανό δικηγόρο, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει τον απόπλου, καθώς αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καταδίκασαν δε την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Επιπλέον, τα υπόλοιπα πλοία του Στόλου, όπως το Ελεύθερη Μεσόγειος που βρίσκεται σε ναυπηγείο του Περάματος, αλλά και το καναδικό πλοίο έχει προσεγγίσει το λιμενικό ζητώντας τα πρωτότυπα χαρτιά των πλοίων, τα οποία οι επικεφαλής των στόλων αρνούνται να παραδώσουν και ζητούν να δώσουν αντίγραφα.
Ο Παπουτσής, αυτός που ως υπουργός Ναυτιλίας πήρε τόσο κόσμο στο λαιμό του με το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, όταν αποδείχτηκε ότι τα 2/3 των επιβατηγών πλοίων που εκτελούσαν δρομολόγια στις ελληνικές θάλασσες ήταν ακατάλληλα, σταμάτησε τον Στόλο της Ελευθερίας με πρόφαση ότι ένα από αυτά δεν είχε air condition! Έτσι λοιπόν, το Λιμενικό έστησε μπλόκο ανοιχτά του Πειραιά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σαλαμίνα και την Αίγινα και δεν επιτρέπει στο πλοίο Free Gaza να ξεκινήσει για την Γάζα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πλοίο αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Πέραμα αλλά ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, καθώς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής είχε αποφασίσει την απαγόρευση του απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.
Οι Λιμενικοί απαιτούν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει το πλοίο στο λιμάνι έχοντας ως πρόφαση ότι το πλοίο δεν είναι αξιόπλοο γιατί δεν έχει air condition. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές, λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. το πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής αγγελίας προς ναυτιλομένους, στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
Οι συναγωνιστές που επιβαίνουν σε αυτό απαντούν με συνθήματα “Αφήστε μας να αποπλεύσουμε για τη Γάζα”, δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στη Γάζα για να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ ο πλοίαρχος υποστηρίζει πως έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.
Είναι σαφές ότι μετά τις τρομοκρατικές δηλώσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των ΗΠΑ και του κράτους τρομοκράτη-Ισραήλ, τις στυγνές επιχειρήσεις σαμποτάζ από Ισραηλινούς πράκτορες κατά πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας, ήρθε η ώρα της ωμής καταστολής από την κοινοβουλευτική δικτατορία του ΠΑΣΟΚ. Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τις πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης και με συνδυασμένα μέτρα των στρατιωτικών και αστυνομικών του δυνάμεων επιχειρεί τη βίαιη καταστολή τους.
Οι ίδιοι άνθρωποι που με την ωμή βία επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα ξεπουλώντας συνάμα τα πάντα σε ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, επιχειρούν με την κρατική τρομοκρατία να διαφυλάξουν την στρατηγική τους σχέση με το κράτος δυνάστη της Μέσης Ανατολής, βάζοντας πλάτη στη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης και της διατήρησης του απάνθρωπου αποκλεισμού του λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη συνέχιση του ταξιδιού του Στάλου της Ελευθερίας και να πράξει ότι απαιτείται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την ζωή όσων επιβαίνουν σε αυτό.
Ξέρουμε όμως ότι δεν θα το πράξει. Τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί υποδεικνύουν ότι πρέπει να σταθεί με κάθε μέσο απέναντι στον Στόλο της Ελευθερίας. Ο λόγος πια είναι στις πλατείες, στα κινήματα των Αγανακτισμένων, σε όλες τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος. Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των συναγωνιστών. Η Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του οργίου κρατικής καταστολής και της πολεμικής εμπλοκής σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση είναι μονόδρομος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Diktiospartakos.blogspot.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΚΑΚΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ!ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!

Καληνύχτα σας!!!Ηθικός ξεπεσμός!Το ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΊΡΩΝ ΣΑΣ!

Η πλήρης απελευθέρωση της αλητείας!Ένα μεγάλο μπράβο στο κοπρόσκυλο Παπουτσή!Γνωστό και απο την υπόθεση Σάμινα ή το ξεχάσατε;
Ναι ναι ξέρω ,όσοι θέλετε να δικαιολογήσετε το Πασόκ θα βρείτε πάλι κάτι να πείτε!Ρε δεν ντρέπεστε ούτε ο παρολίγον αρχηγός σας(Ακης) δεν σας αναγνωρίζει!
Είναι ότι πιό αξιολύπητο στην κοινωνία το να υποστηρίζεις Μπατσοκ!!!
Η δε πόρνη η ΝΔ ψήφισε στα μουλωχτά τα άρθρα,του εφαρμοστικού!
ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ,ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!
Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ!
διαβαστε και φριξτε!!
ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΕΡΟ ΠΑΡΑΛΥΜΕΝΕ, ΜΟΥΛΩΧΤΕ!ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ Ε;

Ταπεινωμένος και βιασμένος

Βιαστή μου Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Βιαστή μου Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Βιαστή μου Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,
Σήμερα το πρωί γύρω στις 11.30, καθώς κατευθυνόμουν με έναν φίλο μου προς τη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μας διέταξε προς προληπτικό έλεγχο της τσάντας ώμου που κρατούσα και σωματικό έλεγχο στον φίλο μου.
Η τσάντα μου ανοίχτηκε παρουσία 10 περίπου μελών των ΜΑΤ.
Μέσα της βρέθηκαν ένα αντίτυπο ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο σκίστηκε από τα όργανα έννομης τάξης επιτόπου, ένα μπουκάλι Malox με το οποίο με περιέλουσαν, μια χάρτινη μάσκα αγορασμένη από φαρμακείο κι ένα μπουκάλι νερό.
Ανάμεσα στα αντικείμενά μου υπήρχαν στυλό, κάποια φυλλάδια από γερμανικές θεατρικές παραστάσεις του Βερολίνου που είχαν ξεμείνει από πρόσφατο ταξίδι(ανάμεσα τους φυλλάδιο από την παράσταση του Berliner Ensemble με τίτλο Freedom and Democracy I Hate you το οποίο επίσης σκίστηκε επιτόπου) αλλά και ένας διαφημιστικός σελιδοδείκτης από gay βιβλιοπωλείο του Βερολίνου ο οποιός έγινε αντικείμενο έντονου χλευασμού και αντιδικίας ανάμεσα στους 10 αστυνομικούς που με «εξέταζαν».
Κατά τη διάρκεια του κλήρου για το περιεχόμενο της τσάντας μου, ο πιο αφοσιωμένος εργάτης της ομάδας χώνοντας στην κυριολεξία ένα γκλόμπ πάνω από το παντελόνι μου, στον πρωκτό μου με ρωτούσε τι ομάδα είμαι στο ποδόσφαιρο.
Μεταφέρθηκα με περιπολικό στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ για εξακρίβωση προσωπικών στοιχείων σ’ ένα τμήμα με επιγραφή «ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ» όπου μετά από μια ώρα αφέθηκα ελεύθερος. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων στην ΓΑΔΑ αλλά και στο περιπολικό ήταν παραπάνω από φιλική και άψογη.
Δεν υπέγραψα κανένα έγγραφο προσαγωγής κι ούτε έλαβα γνώση των σχετικών εγγράφων που συμπληρώθηκαν.
Οδηγούμενος πια ελεύθερος στην Λεωφ. Αλεξάνδρας έλειπε μέσα από την τσάντα μου ο χρυσός βαφτιστικός μου σταυρός και 20 ευρώ.
Θα ζητήσω την αρωγή παντός δικαστηρίου εντός και εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό και την δίκαιη τιμωρία των βιαστών μου, των ηθικών αυτουργών του βιασμού μου αλλά και του βανδαλισμού των ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη.
Μετά ταπεινοτάτης τιμής,

Ταπεινωμένος και βιασμένος
Μάνος Λαμπράκης
Θεατρικός Συγγραφέας

Απόσυρση βοδινών με επικίνδυνο βακτήριο

Προς στιγμή νόμισα ότι μιλούσαν για τα Ματ!Όμως μιλάνε για την φτηνή ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ LIDL!!
να μη ξεχνάμε να αγοράζουμε τα πάντα από εκεί!
Στην απόσυρση συσκευασιών από κιμά Γερμανίας, από βοδινό κρέας με την εμπορική επωνυμία Marvest που διακινήθηκαν στη χώρα μας από την ελληνική εταιρεία Lidl Hellas προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο e- Coli 0-157. Δεν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που προκάλεσε θανάτους στη Γερμανία και αλλού, είναι όμως εξίσου επικίνδυνο.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g και σε κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια σε κλειστή συσκευασία των 1000 γραμμάριων με ημερομηνία λήξης 6 και 8- 11-2011 αντίστοιχα.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.
Τα κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Αυτοί είναι οι Έλληνες!Που με τα χειροκροτήματα και την ειρηνική παρουσία τους ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΊΔΕΤΑΙ ΑΝΕΥ ΌΡΩΝ!

Είμαστε όλοι διαδηλωτές και όσοι δεν είσαστε, χαρείτε το ραγιαδισμό σας!Δεν περνάνε τα νέα μέτρα και ας τα ψηφίζουν στις βουλές και τις επιτροπές τους!

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!Απαγόρευση απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα εξέδωσε ο Παπουτσής

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.

Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.

Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.

Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους"
 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ!ΝΤΡΟΠΗ!ΤΟΜΑΡΙΑ!

Τότε κακά, τώρα καλά; Αλλοι καιροί. Το Φεβρουάριο του 2009, στο λιμάνι του Πειραιά (αριστερά), ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωνε εκ του σύνεγγυς τι σημαίνει επίθεση με χημικά. Και ευλόγως κατήγγειλε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα «κακά» δακρυγόνα της. Χθες, ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε δηλώσεις! Τα «καλά» χημικά που «χτύπησαν» χιλιάδες διαδηλωτές τα έριχνε η δική του κυβέρνηση.

ΠΟΛΛΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!!!!!!!!ΤΥΧΑΙΟ???

Έφτασε η ώρα της επιλογής για το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, είτε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους, είτε να σκύψουμε το κεφάλι και να ζητιανεύουμε ακόμη και τις βασικές ανάγκες από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Με το άλλοθι της οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, μας οδηγούν απαρέγκλιτα σε νέο καθεστώς άγριας και μακροχρόνιας δουλοπαροικίας.
Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία δεν παζαρεύονται.

Εμείς με χειροκροτήματα!αυτοί με βία!VENCEREMOS!


ΠΟΥΣΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Κινητοποίηση εκατοντάδων αστυνομικών για να φάει ψάρι ο πρωθυπουργός – Αντουανέτα με τα απολιθώματα της σοσιαλιστικής διεθνούς!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ( χτές ) ο Πρωθυπουργός της χώρας κατευθύνεται στην παραλιακή για να φάει ψαράκι με τους αρλεκίνους εξουσιαστές της σοσιαλιστικής διεθνούς!

Μία οργάνωση που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί ότι φασισταριό έχει να επιδείξει ο πλανήτης στις συγκεντρώσεις της.


Οι αλήστου μνήμης χειραψίες με τον Μπεν Αλί και τον Καντάφι εως τον σφαγέα Κλίντον και την σύζυγο του.

Η Ελλάδα βουλιάζει και αυτή την στιγμή πληρώνουμε κάποιες χιλιάδες Ευρώ για να κινητοποιηθεί η αστυνομία μήπως και πέσει κανένα γιαουρτάκι στον ηγεμόνα! ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!

Να σημειώσουμε ότι η πολεμική αεροπορία ουρλιάζει για την έλλειψη καυσίμων και ο λαός από την ανέχεια.

Κάντε πρόβα στη νυχτερινή κίνηση. Θα σας χρειαστεί.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.ΠΑΣΟΚ: Ολοταχώς στο δρόμο που χάραξε ο Pinochet!

Ήταν αναμενόμενο ώστε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να ολισθήσει σε δομή κοινοβουλευτικής χούντας -και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον σε στρατιωτική χούντα. Το δίλλημα, «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», όπως και οι εκκλήσεις για κοινοβουλευτική συναίνεση επί της προαποφασισμένης πολιτικής, δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνειών. Στους σχεδιασμούς της ελίτ, η επιβολή μιας στρατιωτικής χούντας, αν αποτύχει η κοινοβουλευτική, αποτελεί το στάδιο Β για τον κοινωνικό έλεγχο της χώρας. Ήταν αναμενόμενος επίσης ο προσεταιρισμός από την πολιτική εξουσία του νέου παρακράτους που γέννησε η μεταπολίτευση, όσο και η επιστράτευση επίλεκτων μονάδων καταστολής διαδηλώσεων. Η πρωτόγνωρη αδιάκριτη άσκηση εξοντωτικής βίας, τόσο σωματικής όσο και χημικής, δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο, αλλά τυπικό φαινόμενο κρατικής βίας που ασκείται από τα νέα καθεστώτα κοινοβουλευτικής χούντας. Η ένταση της καταστολής θα γίνεται κλιμακούμενη, όσο η πολιτική ελίτ θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από κάθε υπόλειμμα νομιμοποιητικής αντιπροσώπευσης.

Φλερτάροντας με τον θάνατο


του Γιώργου Αυγερόπουλου

Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι. Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα" μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος. Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό. Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.

Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.

Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

  1. Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.
  2. Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος; Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν. Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.
  3. Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει"
  4. Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;
  5. Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.

Σταθμός Ακρόπολη !Η ανάταση του τουρισμού!το Μπατσοκ των ονείρων μας!

Ναι, ναι, ξέρω! Η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει καταφέρει το σοσια ληστικο Πασοκ νατην εκδημοκρατίσει,που ζείτε βρε; Τα τελευταία 30 χρόνια, δύο κόμματα ,μονοπώλησαν την εξουσία 25 χρόνια ΜΠασοκ και 5 Νέα Δημοπρασία!Οι κακομοίρηδες ήθελαν ,αλλά να μωρέ δεν μπόρεσαν δεν τους άφησαν τα συμφέροντα και τέτοια!ΑΙΣΧΟΣ!ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ!

Έτσι αυξάνεται ο τουρισμός!


ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Γκρεμίζει τα ΑΕΙ που ξέρουμε


Τέλος εποχής για το ελληνικό πανεπιστήμιο όπως είναι, οριστικό τέλος για το δημόσιο δωρεάν Πανεπιστήμιο. Η κατάργηση των μέχρι σήμερα βασικών πυλώνων της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας ξεκίνησε, χθες, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν -από τον πρωθυπουργό- τα νέα σχέδια.
Κύρια υλικά της νέας κατασκευής που θα αντικαταστήσει το πανεπιστήμιο όπως το ξέρουμε είναι:
- Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
- Σπουδές - εξπρές διάρκειας από ένα έως τρία έτη.
- Πτυχία κατακερματισμένα και ενταγμένα σε ένα σύστημα «ακαδημαϊκών μονάδων», με τις οποίες πλέον θα μετριούνται σπουδές και τίτλοι.
- Ανώτατα Ιδρύματα πολλαπλών ταχυτήτων, υπαγόμενα στους κανόνες της αγοράς και με ρυθμιζόμενη δημόσια χρηματοδότηση.
- Πανεπιστήμια πολύ αυστηρά για φοιτητές και καθηγητές, αφού θα μπορούν να διώχνουν αμφότερους αν δεν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Είναι σαρωτικές οι αλλαγές που ετοιμάζει η υπουργός Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για τις ανατροπές στον ευρύτερο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, οι οποίες, χθες, πήραν και την έγκριση του πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε πως πρέπει «να ανακτήσουμε το χαμένο χρόνο και να φτιάξουμε ανταγωνιστικά, ποιοτικά και διεθνοποιημένα πανεπιστήμια».
Οι βασικές ανατροπές είναι:
- Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα συμβούλια διοίκησης από καθηγητές των Ιδρυμάτων αλλά και εξωπανεπιστημιακούς, που θα έχουν στα χέρια τους και το στρατηγικό πλάνο.
- Οι σπουδές εναρμονίζονται πλήρως με την ξεχασμένη και όχι επιτυχημένη ανά την Ευρώπη συνθήκη της Μπολόνια (την άφησε στη μέση η Μαριέττα Γιαννάκου), που προβλέπει τριετείς σπουδές, ακόμα συντομότερο κύκλο σπουδών (1-2 έτη), αλλά και αντιστοίχως διαβαθμισμένους τίτλους σπουδών.
- Το καθεστώς φοίτησης γίνεται πολύ αυστηρό. Οι φοιτητές αν δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα χάνουν την ιδιότητά τους.
- Η χρηματοδότηση εξαρτάται από το φοιτητικό πληθυσμό και τα επιτεύγματα των Ιδρυμάτων.
- Οσο για το άσυλο. «Επιστρέφει στις ρίζες του». Προφανώς στο εθιμικό δίκαιο προ μεταπολίτευσης, εκεί που το είχε βρει θαμμένο η πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και του έδωσε και νομική υπόσταση. Στην εισήγησή της η υπουργός αναφέρεται σε «πλήρη και πιστή εγγύηση της επιστημονικής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης μέσα στα ΑΕΙ». Πώς; Με την απομάκρυνση από το μοντέλο Γιαννάκου, που είχε αντικαταστήσει το νόμο πλαίσιο, και αποτελούσε το μόνο νομικά οριζόμενο καθεστώς. Μένει να δούμε πώς θα ορίζονται οι εγγυήσεις. Πάντως, χθες, τα μέλη του υπουργικού κατάλαβαν πως «το άσυλο καταργείται».
- Εμεινε απέξω ο νέος χάρτης που κρύβει τις σαρωτικές συγχωνεύσεις. Αργότερα, με προεδρικό διάταγμα. *

10 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία!Διαβάστε,σκεφτείτε και αντιδράστε!
Δεν έχουμε πλέον το άλλοθι της άγνοιας!
Τσακίστε τους!

Θέμις τυφλή

Οι εισαγγελείς ήταν εκεί και παρακολουθούσαν... Δεν είδαν όμως και δεν άκουσαν ότι τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στο μετρό. Εκτός κι αν οι διμοιρίες λειτούργησαν αυτοβούλως, χωρίς να λάβουν σχετική εντολή. Οπως δεν είδαν και δεν άκουσαν και για άλλες έκνομες ενέργειες της αστυνομίας για τις οποίες και προφανώς θα έπρεπε να αναφέρουν στην προϊσταμένη τους Αρχή.
Δεν ήταν ένας ούτε δύο, αλλά περί τους δέκα, οι εισαγγελείς που πέρασαν, Τρίτη και Τετάρτη, από το δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Από εκεί παρακολουθούσαν τις εντολές οι οποίες δίνονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης και άκουγαν τις πληροφορίες που έρχονταν για τα τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας από όλα τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ.
Οι απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλωτές και σε καφετέριες ή ταβέρνες με ανύποπτους πολίτες, οι τόνοι των χημικών, το όργιο της αστυνομικής αγριότητας, προφανώς δεν έπεσε στην αντίληψη των εισαγγελικών λειτουργών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μόλις χθες το πρωί, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε να της αποσταλεί το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του «Αλτερ», από το οποίο θα ενημερωθεί όχι μόνο για τους ακροδεξιούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθως να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στο προαύλιο της Βουλής, αλλά και για όλα τα λοιπά ανδραγαθήματα των αστυνομικών.

το κλάμα της κυβέρνησης γιά τον τουρισμό!

Μου αρέσει που η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο!Μιλάει και για τον τουρισμό,ρε καθίκια ποιος έριξε αυτές τις χιλιάδες πραιτοριανών γουρουνιών ενάντια στα πλήθη και αιματοκύλισε τις συγκεντρώσεις;Ποιός έδωσε εντολή και ρίχτηκαν όλων των ειδών ληγμένα και μη χημικά και γέμισε η ατμόσφαιρα για δύο μέρες, αλλά και ακόμα βρίσκονται στο έδαφος και στο δρόμο!
Εξαιτίας του πλήθους έφυγαν οι διαμένοντες από τα  υπερπολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας(king george κ.α.);
ή η διεύθυνση των ξενοδοχείων εκκένωσε τα ξενοδοχεία λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας;
Λοιπόν μην ξανακούσω τίποτα για αυτά που κάνουν ή θέλουν να κάνουν τα καθάρματα τα φαιοπράσινα!
Τσακίστε τους!
Είχα τελειώσει τυπικά το άρθρο,όταν μιλώντας στο τηλέφωνο ,θυμήθηκα και τα άλλα τα μικροκαθάρματα της κοινωνίας μας που παίρνεις τηλέφωνο να ρωτήσεις γιά δωμάτιο και σου λέει 150 !!!!!! ευρώ το δίκλινο!(π.χ. το Sikion beach στο Ξυλόκαστρο,βλέπεται παρέχει και μπουρνούζι!!),οι άλλοι που έχουν φτάσει το καλαμάκι κοτόπουλο στα 1.90!και όλα τα άλλα λαμόγια που κοιτάνε να σου πάρουν και το πετσί όταν είσαι πεσμένος κάτω!
Αυτοί όλοι βλέποντας τη λαομίσητη κυβέρνηση να κλέβει τα πάντα,βρίσκουν άλλοθι να σε κατακλέψουν και αυτοί!
Συγχαρητήρια για όλο αυτό το συνονθύλευμα αλητείας που ονομάζουμε πλέον Ελλάδα!
Εμείς θα αντισταθούμε και θα ξανασηκώσουμε ψηλά τη πατρίδα μας!
Μη φοβάστε τίποτα,καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή!
Θα μας βρίσκουν πάντοτε πλέον απεναντί τους!
Τσακίστε τους!


ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ!

Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα είναι τυχαίο!Σύντομα θα συμβεί!Τα κτήνη των Ματ και της Δίας δρουν ανεξέλεγκτα και δολοφονικά δείτε το βίντεο να καταλάβετε!
παρατηρήστε από  0:16 έως 0:24 Δείτε το όργανο της τάξης τι εντολές δίνει....
Καλό μήνα!



ΚΑΛΗΜΈΡΑ!ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΊΖΟΝΤΑΙ!

HEIL HITLER-HEIL ΕΘΕΛ!
Αρθρογράφοι (!) του "Απολλώνειου Φως"  οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ με τα στυλιάρια που τους περιέθαλψε η αγκαλιά των ΜΑΤατζήδων!





Είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο του Χίτλερ οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με τα στυλιάρια τους οποίους περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ στο γωστό Video που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα εμφανίστηκε στο Mega ένας εξ αυτών και δήλωσε στον Οικονομέα ότι τους απεγκλώβισε η Αστυνομία από μια πολυκατοικία που τους κρατούσαν όμηρους οι αναρχικοί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αρθρογραφεί στο "Απολλώνειο Φως" προσπαθώντας να μεταδώσει το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού στις αστικές συγκοινωνίες.

Νομίζω ότι αυτή  ομάδα πρέπει να μεταταγεί άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.

Δεν χρειάζεται να περάσουν καν από το ΑΣΕΠ με τέτοιες επιδόσεις.

Heil Hitler,

Heil ΕΘΕΛ!

Για χτες!29/06/2011!η μάλλον πλέον, προχτες!

Τα έχουν πει όλα τα βίντεο και οι συνεντεύξεις,δεν έχω να πω κάτι παραπάνω!
Φάγαμε ΤΑ χημικά,αντέξαμε και μας τσάκισαν στο ξύλο και ξαναντέξαμε!
Θέλω να πω για το κάθε ανώνυμο που ήταν εκεί και έδειχνε ένα μεγάλο σθένος να παρευρίσκεται ενώ ο ουρανός κρυβόταν από τα χημικά,να πω για την αλληλεγγύη που δείχναμε,για τις κουβέντες που ανταλλάσαμε στις μικρές ανάπαυλες μεταξύ των επιθέσεων που είχαμε για τα χαρούμενα και συγχρόνως οργισμένα πρόσωπα που έβλεπες!
Να πω και για το κατακάθι της κοινωνίας μας τα ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ!
Τι να πω και τι να ομολογήσω,κρίμα στις μάνες που έφεραν στο κόσμο τέτοια καθάρματα!
Αυτοί είναι ότι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου!Τώρα καταλαβαινω πως ήταν οι βασανιστές της χούντας,άξιοι συνεχιστές των αρχιβασανιστών της χούντας Γώγου, Κανέλλου, Κ. Καραπαναγιώτη, Β. Κραβαρίτη, Λουκόπουλου, Ε. Μάλλιου(14 Δεκεμβρίου 1976: Η 17Ν εκτελεί τον αρχιβασανιστή της χούντας Ε. Μάλλιο )..., Πέτρου Μπάμπαλη(Στις 31 Γενάρη του 1979 στον Άγιο Σώστη η "Ομάδα Ιούνης '78" εκτέλεσε τον βασανιστή της χούντας Πέτρο Μπάμπαλη), Παύλου, Κ. Σμαϊλη,
για να καταλάβετε γιατί μιλάμε ακούστε την ατάκα που είπαν στο στρατοδικείο
Θυμηθηκα την θρυλικη τριαδα...Θεοφιλογιαννακος...Μπαμπαλης...Μαλλιος...

Εμεις φαλαγγα στον κρατουμενο κυριε προεδρε?...Εκεινου του εστριψε και ξαφνικα πεταχτηκε πανω ξυπολητος και αρχισε να χοροποδαει πανω στα κλομπς....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( Και για να κατατοπιστείτε  καλύτερα,
ας διαβάσετε  όσοι δεν το έχουν κάνει και έχουν ακόμα μεσάνυχτα σχετικώς,
το "Μπουμπουλίνας 18" της Κίττυς Αρσένη
και τους "Ανθρωποφύλακες" του Π. Κοροβέση.
Άγνοια για τέτοια θέματα δεν επιτρέπεται.)


κάτι τέτοια έλεγαν σήμερα και οι Παπουτσής,Λοβέρδος και το άλλο φυντάνι ο Κοκκαλάκης(εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ)!
Τέτοιο μίσος για συναθρώπους ,κρύβει ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις που όταν συλογικοποιούνται μέσα απο τον λόχο(όχλο),γίνονται άκρως επικίνδυνοι !
Να  τους χαιρόμαστε!
Καλό ξημέρωμα!

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ.

The World According To Monsanto: "The World According To Monsanto (2008) from Alexandros Pavlides on Vimeo . πηγή"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…



Ο ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Is Greece the ‘next Lehman Brothers’? Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;

Αυτό ήταν πλέον το ζητούμενο από τον περασμένο Μάιο όταν οι αναλυτές έβλεπαν τις απίστευτες ομοιότητες δύο φαινομενικά διαφορετικών περιπτώσεων.
“Greece could certainly be the next Lehman,” Ναι, η Ελλάδα μπορεί σίγουρα να είναι η επόμενη Lehman απαντούσε στο ερώτημα του “The Week” ο Larry Elliott στην Guardian.
Εάν αυτές οι περιπτώσεις χαρακτηριστούν “εγκλήματα”, τότε η ιδιαιτερότητα τους, όπως ακριβώς ορίζουν οι διωκτικές αρχές, παραπέμπουν σε έρευνες για κοινό δράστη. Η Lehman μεν έχει χαρακτηριστεί “έγκλημα” αν και η σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος έθεσε την δικαστική έρευνα σε δεύτερη μοίρα.