Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Καλησπέρα!Ένεκα θέρους,οι φίλοι καλύπτουν τη ραστώνη μου!Αρθρο γιά Μπαρόζο!

Χτες παρακολούθησα την ομιλία του Καζάκη,τα είδα όλα,το Φθινόπωρο θα βιώσουμε τα καλύτερα!
Κάτι με εντυπωσίασε εκτός των οικονομικών του αναλύσεων!Η εμπλοκή του Μπαρόζο σε σκάνδαλο παιδεραστίας!
διαβαστε παρακάτω!
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΜΠΑΡΟΖΟ, ΤΡΙΣΕ: Οι Δον Κορλεόνε της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή
Παρέλαση υψηλών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιτήρησης και κηδεμονίας στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ήλθε και απήλθε, αφού μίλησε στους υποτακτικούς του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συναντήθηκε με τους βασικούς στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της κατοχής, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναμένονται εντός της εβδομάδας και οι επίτροποι Ρεν και Χαν με ανάλογη αποστολή.
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί στη χώρα; Γιατί τους έπιασε ο καημός και η πρεμούρα να έρθουν αυτήν ακριβώς την περίοδο; Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη φάση της θεσμοθετημένης κατοχής. Το μνημόνιο μπορεί να έχει αποτύχει στους διακηρυγμένους στόχους του, αλλά έχει πετύχει στην κρυφή του επιδίωξη, δηλαδή να φέρει τη μεγάλη πλειονότητα σε κατάσταση απόγνωσης...


Ήρθε λοιπόν η ώρα των «διαρθρωτικών αλλαγών», των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων» με τις οποίες θα ξεπουληθεί ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα, θα ιδιωτικοποιηθεί ολοκληρωτικά το κράτος και θα μετατραπεί ανοιχτά σε όργανο καταστολής και επιβολής της κατοχής. Έτσι θεωρούν οι μεγάλοι μας «εταίροι» ότι μπορούν να επιβάλουν στη χώρα και στον λαό της μια διαδικασία χρεοκοπίας εσαεί, επ’ αόριστον, υπό καθεστώς επιμήκυνσης, αναδιάρθρωσης, ανάταξης ή «χρονικής αναπροσαρμογής» του χρέους.

Σκέφτηκε κανείς ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, όπως π.χ. ο Στρος - Καν, ο Μπαρόζο, ο Τρισέ και οι όμοιοί τους, οι οποίοι απαρτίζουν τα διεθνή διευθυντήρια της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που τόσο λατρεύει ο κ. πρωθυπουργός; Ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν ολόκληρους λαούς με τέτοια περιφρόνηση; Από πού κρατά η σκούφια τού κ. Στρος Καν, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με την ελληνική νεολαία τώρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, απάντησε με χαρακτηριστική αναλγησία:

«Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα, γιατί, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη, θα επανέλθουν» ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, είναι καλό και χρήσιμο που η απελπισία οδηγεί τους νέους μακριά από τη χώρα τους. Έτσι κερδίζουν σε εμπειρίες και γίνονται πολίτες του κόσμου.

1.500.000 Ευρώ για δυο τεθωρακισμένες BMW!


Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να βάζει με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους μεροκαματιάρηδες, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει για τη χλιδή της και την προστασία της από την οργή που έχει προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζει. Απόδειξη; Οι δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW που παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή. Κόστος; Περίπου 1.500.000 ευρώ! Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης, αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία».

Η αγορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αναφορικά με το πού πηγαίνουν οι αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων έχει ως εξής: ο τέως υπουργός Οικονομικών πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην παραγγελία δύο υπερπολυτελών θωρακισμένων λιμουζινών μάρκας BMW. Η μία προοριζόταν για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και η δεύτερη για τον Χρήστο Παπουτσή. Η παραγγελία έγινε στο όνομα της προστασίας των δύο υπουργών από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Η ουσία είναι ότι η κοινωνική ένταση που έφερε η άγρια λιτότητα την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στους Ελληνες έκανε τους δύο υπουργούς να μη νιώθουν και πολύ άνετα όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο με το αυτοκίνητο.

Ωσάν νέοι σεΐχηδες πλούσιου κράτους της Μέσης Ανατολής, οι δύο υπουργοί χρέωσαν αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσουν τις χλιδάτες (γερμανικές, παρακαλώ) λιμουζίνες που φέρουν την τελευταίου τύπου θωράκιση προκειμένου να παρέχουν στους επιβαίνοντες προστασία ακόμη και από επίθεση με αντιαρματικά βλήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθεμιά από τις δύο λιμουζίνες κόστισε 750.000 ευρώ, δηλαδή και οι δύο μαζί πληρώθηκαν συνολικά 1.500.000 ευρώ. Και όλα αυτά την εποχή του άγριου Μνημονίου και της λιτότητας χωρίς τέλος για όλους τους Ελληνες. Το προκλητικό της υπόθεσης δεν σταματά εδώ.

Τσακωμός για τη λιμουζίνα!

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χλιδάτες θωρακισμένες λιμουζίνες προκάλεσαν ενδοκυβερνητικό επεισόδιο όταν παρελήφθησαν. Συγκεκριμένα η παραλαβή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έγινε τρεις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η μια παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την άλλη παρέλαβε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος υποβαθμίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το γραφείο του πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ελα όμως που ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πάρει μαζί του τη θωρακισμένη λιμουζίνα. Ο «πολύς» νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα και νίκησε τον κ. Παπακωνσταντίνου. Πέρασε η άποψη ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον θεσμό του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο από τους τρομοκράτες σε σχέση με τον υπουργό που ασχολείται με την περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών...

Φοίβος Κλαυδιανός

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Επίθεση από "χάκερ" στην ιστοσελίδα της Βουλής

Κωδικοί πρόσβασης αλλά και απόρρητα δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής, καθώς η τελευταία δέχτηκε επίθεση από άγνωστο χάκερ.


Τα δεδομένα της ιστοσελίδας τουΚοινοβουλίου, κοινοποιήθηκαν σε ιστοσελίδες ελεύθερης διανομής κειμένου.

Η επίθεση υπογράφεται από την ομάδα “
Real Democracy Reverse Engineering.”

Οι χάκερς έχουν αποκρύψει συγκεκριμένους χαρακτήρες από τους εκτεθειμένους κωδικούς, ώστε να μην είναι εφικτό σε τρίτους να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που κοινοποίησαν.

Δεν είναι σαφές πως ακριβώς πραγματοποιήθηκε η επίθεση, δηλαδή αν οφειλόταν σε συγκεκριμένη αδυναμία ή λάθος παραμετροποίηση του διακομιστή.

Η διαρροή περιλαμβάνει σημαντικό αρχείο ρυθμίσεων του διακομιστή [Web.config] που περιλαμβάνει και πλήθος κωδικών πρόσβασης διαχειριστή, όνομα εταιρείας κατασκευής του ιστοχώρου κ.α.

Η επίθεση συνοδεύεται από μήνυμα των αγνώστων, το οποίο έχει ως εξής:

Σχεδόν 40 χρόνια από τότε που ήσουν πάνω στα κάγκελα του Πολυτεχνείου.
Τίμιος και δίκαιος ο αγώνας σου τότε. Τότε που σαν νέος είχες όνειρα και μέλλον.
Εγώ πάλι, δεν έχω τίποτα. Μου πήρες τα όνειρα και το μέλλον.

Δεν μιλάω στους πολιτικούς. Αυτοί είναι ανάξιοι λόγου εδώ και χρόνια.
Σε εσένα που τους βγάζεις μιλάω.

Το ξέρεις πως είναι ανίκανοι, αλλά τους ξαναβγάζεις.
Τους βγάζεις γιατί είναι γιοί, ανιψιοί και κόρες. Γιατί έχεις μείνει ακόμα στον εθνικό διχασμό.
Γιατί το λέει το κόμμα. Γιατί βολεύτηκες εσύ και το τεμπέλικο παιδί σου στο δημόσιο.
Αλλά γιατί να νοιαστείς; Όλα πήγαιναν καλά. Τα είχες όλα.
Τον φραπέ σου, την ομάδα σου, τα μεσημεριανάδικα σου και ένα βουλευτή να γλείφεις.

Και τώρα πέφτεις από τα σύννεφα…
Φταίνε οι ξένοι λες. Φταίνε οι άλλοι. Πάντα οι άλλοι. Ποτέ εσύ!
Τα βάρη από τα δικά σου λάθη τα φορτώνεις σε εμένα. Στην γενιά των είκοσι και των τριάντα.
Τη γενιά που δουλεύει για
600 ευρώ, και περιμένεις να σου πληρώσει τον φουσκωμένο μισθό, την σύνταξη και το εφάπαξ.

Που περιμένεις να σου συντηρεί τον γιόκα σου, μην τυχόν και χάσει την δουλειά του στο δημόσιο και αναγκαστεί επιτέλους να παράγει.

Για εμένα προφανώς δεν σε νοιάζει.
Εγώ είμαι πολίτης β’ κατηγορίας. Άλλωστε είμαι εδώ μόνο για να σε συντηρώ.

Αρκετά οι επιλογές σου, μου παγίδεψαν το μέλλον.
Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσεις, κάτσε στο σπίτι σου.
Άσε εμένα να αποφασίσω για εμένα, χωρίς τον κομματικό σου “θόρυβο”.

Γίνεστε τσαρλατάνοι όταν κόβετε με ευκολία τις συντάξεις των
400 ευρώ, αλλά τρέμετε μην χάσετε το κομμάτικο σας κράτος.
Είναι εξοργιστικό να διαμαρτύρεστε για τα αυγά και τα γιαούρτια ως μορφή βίας, οταν τα
ΜΑΤσαπίζουν τον κόσμο στο ξύλο.

Υ.Γ. Κάτι που οι σύγχρονοι “υπερπατριώτες” ίσως μπορούν να απαντήσουν..
Κάτι ψιθύριζε χαμογελώντας ο
Markus Wolf πριν ξεψυχήσει. Αναρωτιόταν πως γράφεται η “Νίκη” στα Βελγικά.


Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα της Βουλής σύμφωνα με πληροφορίες είχε κοστίσει πάνω από
1.000.000 €, ενώ πριν μερικές ημέρες είχε καταρρεύσει από αδιευκρίνιστους λόγους.

πηγή: cosmo.gr

Ένωση Ελλήνων Χημικών προς Γιώργο

Η ουσία CS στα δακρυγόνα της ΕΛ.ΑΣ, κατατάσσεται στα χημικά όπλα.
Η επιστολή «προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος» είχε θέμα «Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών-δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης». Τη δημοσιεύουμε.
«Επιχειρώντας αρχικά μια επιστημονική προσέγγιση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα δακρυγόνα που είναι σε χρήση από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας περιέχουν τη χημική ουσία CS (ορθοχλωροβενζινομαλονονιτρίλη) η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα. Είναι όμως 10 φορές πιο δραστική από αντίστοιχες ουσίες που εμπεριέχονταν σε δακρυγόνα στο παρελθόν.

Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφόσον ριχτεί από μικρή απόσταση- λιγότερο από πέντε μέτρα- στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Όταν το CS εισέρχεται στον λάρυγγα μέσω της εισπνοής προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των ματιών. Μπορεί όμως και να οδηγήσει σε διάτρηση του στομάχου, αφού ανακατεύεται με το σάλιο και εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα».

«Το CS -κυρίως σε μεγάλες συγκεντρώσεις- μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα ή ακόμη και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων».

«Ιστορικά, θα θέλαμε να αναφέρουμε επίσης ότι η χρήση των αερίων CS και CN, βασικότερων συστατικών των σύγχρονων ‘δακρυγόνων’, από τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ ανάγκασε τον ΟΗΕ να καταλήξει στην Απόφαση 2603/16-12-1969, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, ‘καλούνται τα κράτη-μέλη να κάνουν σαφή δήλωση, ότι η απαγόρευση, που περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο της Γενεύης να έχει εφαρμογή στην πολεμική χρήση όλων των χημικών, βακτηριολογικών και βιολογικών ουσιών (συμπεριλαμβανομένων των δακρυγόνων και άλλων βλαπτικών ουσιών), όσων υφίστανται σήμερα και όσων μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον».

«Επιπρόσθετα βάσει της Σύμβασης του Παρισιού (1993), η οποία έχει κυρωθεί και από την Ελλάδα, η παραγωγή των χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς έχει απαγορευθεί».

«Η χρήση σε αστικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από κλειστά «μικροπεριβάλλοντα»-micro environments, προκαλεί τη συσσώρευση επί μακρόν των παραπάνω τοξικών χημικών ουσιών στο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα. Επίσης οι σταθερές μετεωρολογικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν την πολύωρη παραμονή στα χαμηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας των τοξικών χημικών ενώσεων σε επίπεδα συγκεντρώσεων ικανών να επιφέρουν τα συμπτώματα για τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν για μακρό διάστημα και σε μεγάλη κλίμακα. Η παραμονή επιτείνεται εάν η διασπορά των χημικών ενώσεων γίνει τη νύχτα ή λίγο πριν και συνδυασθεί με κατάλληλες συνθήκες υγρασίας, παρουσίας άλλων αερολυμάτων και άλλων ρύπων από τη «συνήθη» ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου…».

«Αποτελεί δέσμευση του προηγούμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη (κ. Μ. Χρυσοχοΐδη) ότι θα απαγορευθεί η χρήση χημικών και δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών».

«Το 2011 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, είναι μια διαφορετική χρονιά για τους λειτουργούς της επιστήμης της Χημείας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Έτος Χημείας 2011 (ΙΥC 2011) αποτελεί τον παγκόσμιο εορτασμό των επιτευγμάτων της Χημείας και της συνεισφοράς της στην ευημερία της ανθρωπότητας. Σας καλούμε να δώσετε το δικό σας στίγμα στο παγκόσμιο αυτό γεγονός με μια δήλωση της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή, της κατάργησης χρήσης δακρυγόνων και άλλων χημικών ουσιών για την καταστολή πλήθους από τις δυνάμεις ασφαλείας, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Η απόσυρση ενός χημικού όπλου από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης του κράτους εναντίον των πολιτών του είναι πιστεύουμε μια κίνηση καλής θέλησης και συναίνεσης του κράτους προς την κοινωνία.

Ζητούμενο των καιρών είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική ηγεσία του τόπου και αυτό κερδίζεται με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες».

«Η απόφαση στη σημερινή πολιτική και κοινωνική συγκυρία έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ καθώς θα αποδείξει στην πράξη ότι οι πολίτες δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως εχθροί της δημοκρατίας. Καθίσταται αναγκαίο σε τούτες τις κρίσιμες ώρες η δημοκρατία να αναπνεύσει και να μην πνίγεται από τα δακρυγόνα».

«Πώς είναι δυνατόν η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να χρησιμοποιεί ενάντια σε διαδηλωτές που υφίστανται τα σκληρά και επίπονα οικονομικά μέτρα το ίδιο χημικό όπλο, που απαγορεύεται μεταξύ εμπολέμων κρατών; Ρητορικό το ερώτημα».

Για τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ
Ο Πρόεδρος και ο Γεν,. Γραμματέας,
Γεώργιος Αρβανίτης και Φώτης Μακρυπούλιας


http://www.doctv.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Καλημερα σας!λεφτά υπάρχουν να το ξέρετε!

Διαβάστε ποιοί υπουργοί αρνούνται να πάρουν το αεροπλάνο της γραμμής για τις μετακινήσεις τους και προτιμούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Ο Βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, έδωσε στη δημοσιότητα πίνακες με τα κόστη των αεροπορικών μετακινήσεων υπουργών από τον Μάρτιο του 2010, μέχρι και τον Απρίλιο του 2011.
 
Από τα στοιχεία του βουλευτού προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός χρεώνεται με χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση υπουργών σε πόλεις μάλιστα του εξωτερικού όπου υπάρχουν 3 και 4 πτήσεις αεροπορικών εταιριών. Εκείνοι προτιμούν όμως τη...χλιδή των κυβερνητικών αεροσκαφών.

Στις δυο πρώτες στήλες αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης και η ημερομηνία επιστροφής. Στην επόμενη στήλη το επίσημο πρόσωπο που ταξιδεύει (VIP) και στις 2 τελευταίες ο προορισμός και το κόστος. Όπως θα παρατηρήσετε από τους VIP  επιβάτες δεν λείπουν ο πρώην και ο νυν Υπουργός Άμυνας.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ και τα συμπεράσματα δικά σας
στις θέσεις 3,8,11,13 είναι ο υπουργός προστασίας του πολίτη(Μ.Χρυσοχοιδης εως 7/09/2010 και Χ.Παπουτσής μέχρι και σήμερα)
στις θέσεις 7,12 ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντινου,
στις θέσεις 5,6,17 ο πρώην υπουργός εξωτερικών Δ.Δρούτσας

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ




Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτη την προσφυγή τεσσάρων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τη δολοφονία των γονιών τους το 1944, στο Δίστομο.
Σύμφωνα με το δικαστήριο οι προσφεύγοντες, μαζί με ακόμη 250 Έλληνες είχαν ασκήσει αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς. Η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ωστόσο ο τότε Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης της απόφασης.



Τα γερμανικά δικαστήρια, στα οποία είχαν ασκήσει παράλληλα αγωγή αναγνώρισαν ότι οι προσφεύγοντες είχαν υποστεί ανυπολόγιστο πόνο αλλά δεν έκαναν αποδεκτή την αξίωση τους για καταβολή αποζημίωσης, καθώς επικαλέστηκαν τις διεθνείς συμβάσεις και τον γερμανικό νόμο του 1953, καθώς και το γεγονός ότι το 1944 δεν είχε συναφθεί καμία διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για το συγκεκριμένο θέμα.


Στις 15 Φεβρουαρίου 2006, το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει την προσφυγή τους, με αποτέλεσμα να στραφούν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΤΙ ΨΗΦΊΣΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!

Έχει σημειωμένα όλα τα επαχθή σημεία μια ανάγνωση αξίζει,για να καταλάβουμε ότι η χώρα παραδόθηκε πλήρως στα κοράκια από τους προδότες!


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/06/blog-post_7499.html

70.000 Ευρώ!!!Το άρθρο αναφέρεται στα άτομα που συνελήφθησαν στα γεγονοτα στις 29/06

Στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι εναπομείναντες πέντε συλληφθέντες της Τετάρτης 29 Ιουνίου. Οι συλλήψεις, ως γνωστόν, έγιναν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής την ημέρα αυτή, όπου ψηφίστηκε το «μεσοπρόθεσμο».
Η διαδικασία ενώπιον της 21ης τακτικής ανακρίτριας Αθανασίας Βασιλάκη διήρκεσε  πέντε ολόκληρες ώρες και η απόφαση  εκδόθηκε στις 14:00.
Η εν λόγω ανακρίτρια και η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, επέβαλαν περιοριστικούς όρους στους συλληφθέντες με εξαίρεση τον αναρχικό Μανώλη Λιόλιο. Σ’ αυτόν οι «αξιότιμοι» δικαστές, επέβαλαν την ύψιστη «τιμή» της  εγγύησης των 70.000 ευρώ!!!
Ναι, καλά διαβάσατε εβδομήντα χιλιάδες ευρώ τις οποίες πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 11 του μηνός, αλλιώς προφυλακίζεται.
Είναι προφανής η σκοπιμότητα αυτής της πρωτοφανούς «εγγύησης».
Όμως, το πάθος για την αναρχία και τη λευτεριά είναι δυνατότερο από τα κελιά

Δημοσιογράφος έχασε την ακοή του στην διάρκεια των συγκρούσεων στις 15/6

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος απώλεσε την ακοή του και από τα δύο του αυτιά. Είχε σκάσει δίπλα του χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν αστυνομικοί.
Έχασε την ακοή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος τραυματίστηκε στα επεισόδια της προπερασμένης εβδομάδας.
Ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του καλύπτοντας τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων και των επεισοδίων που ακολούθησαν, την 15η Ιουνίου, όταν έσκασε δίπλα του χειροβομβίδα κρότου - λάμψης.
Καταλαβαίνοντας πως τραυματίστηκε, προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο νοσοκομείο πεζός. Όμως, την προσπάθειά του σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα, όπως αναγράφεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Ο Μ. Κυπραίος νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό όπου όμως οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να σώσουν την ακοή του.

Ελευθερουδάκης: 18 απολύσεις από την αρχή του χρόνου


Στα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, η εργοδοσία έχει πραγματοποιήσει 18 απολύσεις από την αρχή του έτους, μεταξύ των οποίων και μέλος του Σωματείου βιβλίου-χάρτου Αττικής, την ίδια στιγμή που εγκαινιάζει νέα καταστήματα. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις καταγγέλοντας την εργοδοσία για παράνομες απολύσεις, μη εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης και μη καταβολή των νόμιμων επιδομάτων.
Τη Πέμπτη το απόγευμα πρόκειται να γίνουν ταυτόχρονοι αποκλεισμοί των καταστημάτων "Ελευθερουδάκης" σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα ενώ οι εργαζόμενοι στο κλάδο ζητούν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων, του αναγνωστικού κοινού, των πνευματικών ανθρώπων, των συγγραφέων.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6μμ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ 73 & ΓΟΥΝΑΡΗ 1

Περιστατικό με ελεγκτή στον Καρέα!

Αναδημοσιεύω τη περιγραφή του συμβάντος σε λεωφορείο!
την Δευτέρα το απόγευμα στις 4/7, βρισκόμουν σε μια ταβέρνα στον Καρέα. Έξω από μια κοντινή καφετέρια, ακούσαμε φωνές και τσακωμούς. Ένας ελεγκτής, ο Β.Γ( για να μην νομίζει ότι έχει κρατήσει την ανωνυμία του) κατέβασε νεαρή κοπέλα από λεωφορείο για να της κόψει πρόστιμο. Όταν κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να τον εμποδίσουν, όπου και τα κατάφεραν, εκείνος απάντησε με θράσος .Σε μια γυναίκα μάλιστα, ο ''άντρακλας και ράμπο'' ελεγκτής την παρενόχλησε με σεξουαλικά υπονοούμενα και χειρονομίες. Κόσμος της γειτονιάς και πελάτες της καφετέριας, τον έκλεισαν μέσα, και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Ο ελεγκτής ξυλοκοπήθηκε και μάτωσε στο πρόσωπο. Τα κλάματά του δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον κόσμο να τον προσβάλει και να τον απαξιώνει, ρωτώντας τον: ‘’Πόσα πρόστιμα έκοψες σήμερα;’’ Ο ελεγκτής αυτός απ' ότι έμαθα από τους γύρω μου, είναι επιρρεπής σε σεξιστικές και τραμπουκικές συμπεριφορές και στο παρελθόν, σε σημείο που του είχαν πάρει την κάρτα. Είναι άξιον απορίας πως συνεχίζει να ασκεί αμέριμνος το επάγγελμα του. Το πήρε το μάθημά του από τη γειτονιά. Έλαβαν και το μήνυμα :
ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ!

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!


ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ 4 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕ ΟΥΤΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ,ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ!!!

Οι επώνυμες καταγγελίες, οι μηνυτήριες αναφορές, καθώς και το αδιάψευστο οπτικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται αστυνομικοί να ασκούν ακραία βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, οδήγησαν τελικά την Εισαγγελία στο σχηματισμό τεσσάρων δικογραφιών.Ο εντοπισμός όμως των οργάνων της... τάξης, που ευθύνονται για τις εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών και περαστικών πολιτών, των υπευθύνων της αλόγιστης χρήσης χημικών και των λοιπών ανδραγαθημάτων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 29 Ιουνίου, θα απαιτήσει -κατά πώς φαίνεται- βάθος χρόνου.



Οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν για τα περαιτέρω σε πταισματοδίκη, ο οποίος σε πρώτη φάση θα πρέπει να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εξακρίβωση προσώπων, ώστε να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου». Κατόπιν η δικογραφία θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για να αξιολογηθεί το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης και να ασκηθούν -εάν έτσι κριθεί- οι ποινικές διώξεις. Από τον εντοπισμό ή όχι δραστών θα εξαρτηθεί εάν οι διώξεις θα είναι προσωποποιημένες ή κατά παντός υπευθύνου.


Οι δικογραφίες


Μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων, τα οποία τέθηκαν υπ' όψιν των αρμόδιων αρχών (Εισαγγελία Πρωτοδικών και Εισαγγελία Αρείου Πάγου) και συσχετίστηκαν με την πρώτη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, έπειτα από πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένης Ράικου, σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες.


* Η πρώτη αφορά τη χρήση των χημικών και σχηματίστηκε κατόπιν παραγγελίας της κ. Ράικου με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κων. Λουράντου, ο οποίος μίλησε για «αλόγιστη χρήση χημικών», ενώ είχε κάνει και έκκληση προς τους συναδέλφους του να φέρουν φάρμακα στο Σύνταγμα. Συναφείς καταγγελίες είχε κάνει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο αντιπροέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γ. Πατούλης.


* Η δεύτερη δικογραφία αφορά τους παρακρατικούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθως να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στο προαύλιο της Βουλής. Διερευνάται το αδίκημα της «παράλειψης σύλληψης οπλοφορούντων».


* Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε για τη διερεύνηση του αδικήματος της «σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση» σε βάρος πολιτών. Μηνυτήρια αναφορά κατά των αστυνομικών οργάνων για την αδικαιολόγητη και ακραία εγκληματική βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών, με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου, υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Προσκόμισε μάλιστα δύο δισκέτες με οπτικό υλικό που περιέχουν 38 βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με σκηνές βίας απέναντι σε ανυπεράσπιστους πολίτες.


* Η τέταρτη δικογραφία αφορά την «παραβίαση πανεπιστημιακού ασύλου». Σύμφωνα με καταγγελία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας, Θεοδόση Πελεγρίνη, τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς άδεια στο κτήριο του τμήματος ΕΜΜΕ (που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Συντάγματος) και έριξαν δακρυγόνα και κροτίδες σε ανθρώπους που θέλησαν να βρουν εκεί καταφύγιο. *


Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Εφημεριδοπώλες συνεχεια!

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

ΝΑΙ!!!! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!!!!!

Στα 90 χρόνια παρουσίας στη διανομή τύπου, τους καταλογίζεται μία μόνο ημέρα απεργίας και αυτή κατόπιν της πρώτης επίθεσης στο μεροκάματό τους (11/2/2009) από τους μεγαλοεκδότες, οι οποίοι διαφεντεύουν τον τύπο όλης σχεδόν της Ελλάδας και μαζί και την τύχη κάθε πολίτη αυτού του τύπου.
Μετά από τρίχρονο δικαστικό αγώνα οι εφημεριδοπώλες δικαιώθηκαν σε δύο δίκες, οι οποίες υποχρέωναν τα πρακτορεία -τα οποία απαρτίζονται από τους μεγαλοεκδότες- σε συμμόρφωση των αποφάσεών τους.
Μέχρι σήμερα αδιαφορούν για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και επανέρχονται με νέα επίθεση.. αυτή την φορά στο όνομα του ανοίγματος του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη στοχοποίησαν ολόκληρο το μεροκάματο και του εφημεριδοπώλη και του περιπτερά-ψιλικατζή!
Μας καταργούν! Ναι! Μας καταργούν και εμάς και τους 5.000 περίπτερα-ψιλικατζίδικα, δηλαδή πετάνε στο δρόμο 1.200 εφημεριδοπώλες και 300 υπαλλήλους του πρακτορείου και 5.000 περίπτερα-ψιλικατζίδικα, τα οποία προφανώς θα οδηγηθούν σε μαρασμό και κλείσιμο.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!!!!!

Οι αδίσταχτοι και αιμοδιψείς αυτοί "κύριοι" έχουν χρησιμοποιήσει απίθανες μεθόδους κατασυκοφάντησης των μεροκαματιάρηδων που αψήφησαν καύσωνες, βροχές, χιόνια, σεισμούς....για να είναι παρόντες στο καθήκον της ενημέρωσης!!!
Η τελευταία επινόηση ήταν η ψεύτικη εξαγγελία απεργίας μες το Σαββατοκύριακο. Έτσι, παρέσυραν και τους μικρούς εκδότες να κυκλοφορήσουν τις Κυριακάτικες εκδόσεις το Σάββατο.
Δεν θέλω να αναφερθώ λεπτομερώς στην εξαπάτηση των διαφημιζομένων στα έντυπά τους με πλαστές και μαγειρεμένες κυκλοφορίες.. ούτε βέβαια και στην τρομοκρατία με "φουσκωτούς" στον χώρο εργασίας και σε πολλά πολλά άλλα...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!!

Μια ρεαλιστικη οπτικη στα γεγονοτα της Τεταρτης

Την βδομαδα που περασε, τα γεγονοτα της 29/6 που εγιναν στο Συνταγμα, εξεταστηκαν απο πολλες πλευρες. Δυστυχως ομως, ολες αυτες οι αποψεις πηγαζαν απο την ιδια αρχη: Την προπαγανδα των αντιμνημονιακων που επιδιωκουν να φερουν την Ελλαδα στην καταστροφη και στην πτωχευση.
Εκανα υπομονη, ελπιζοντας οτι η αξιαγαπητη κυβερνηση μας θα αποστομωσει τους αναρχικους, τους κουκολοφορους και τους Συριζαιους (αν και βασικα ολοι αυτοι ειναι το ιδιο και το αυτο). Δυστυχως, οι παναρετοι ηγετες μας ακολουθησαν τον εναρετο δρομο του υπερανω. Δεν επεσαν στο επιπεδο της αντιλογιας και της στειρας συνθηματολογιας.
Αναγκαζομαι λοιπον εγω, να εξηγησω τι ακριβως εγινε εκεινη την μερα. Προφανως, οπως εχω δειξει και στο παρελθον δεν μιλαω ποτε εκτος αν εχω απευθειας εμπειρια των γεγονοτων. Την τεταρτη που μας περασε ημουν στο συνταγμα, οπως σχεδον και καθε μερα. Οι φιλοι μου στη λαικη συνελευση την οποια παρακολουθω ανελλιπως μπορουν να το επιβεβαιωσουν.

-Πασχος.
Οι αστυνομικοι βοηθουν Πολιτη που εχει παθει κριση πανικου.

Οι ανανδροι Συριζαιοι δεν λυπηθηκαν ουτε την ηλικιωμενη αυτη κυρια.

Χτυπημενος απο 2 νεολαιους του Συριζα, χρειαστηκε η παρεμβαση του αστυνομικου για να ηρεμισει τον εξαγριωμενο πολιτη.

Μασκες που μοιρασε η ΕΛΑΣ βοηθησαν τα τιμημενα γηρατια να ανταπεξελθουν.

Τα ματ σπευδουν να καλυψουν την υποχωρηση του κυριου για να νοσηλευτει

Δισταζει, γιατι δεν τον διεταξαν να καπνισει. Τελικα το εσκισε και το πατησε.

Ο αστυνομικος δειχνει στον πανικοβλητο πολιτη οτι πρεπει να κινηθει προς τα δεξια για να σωθει απο τους αναρχικους.



και οι αμεα στο πλευρο των αστυνομικων

Ετοιμοι να προασπισουν το εθνος και να παρουν και την Πολη.
Ενας αστυνομικος βοηθαει εναν πολιτη να σηκωθει, ενω ενας δευτερος χορευει για να του ανυψωσει το ηθικο.

Οι αστυνομικοι θυμιζουν στους οδηγους της ΕΘΕΛ που παρκαραν τα οχηματα τους
Οι αστυνομικοι ντυνουν εναν πολιτη που εγδυσαν οι κουκουλοφοροι
Δυστυχως οι πολιτες που παλευουν στο πλευρο της αστυνομιας, δεν εχουν παντα την αντοχη του εκπαιδευμενου αστυνομικου.
Δεν αρκει να εχεις μονο υψηλοτατη εκπαιδευση και αρτια υποδομη. Χρειαζεσαι και τον μεγαλοδυναμο διπλα σου, και οι θρησκευομενοι αστυνομικοι μας το ξερουν καλα.

Κουκουλοφοροι κυνηγουν αθωο συνταξιουχο, ενω ειδικη πρακτορας της ΕΛΑΣ under-cover τον βοηθαει να ξεφυγει.
Πολιτης που μολις σωθηκε απο αστυνομικους, φιλαει απο ευγνωμοσυνη τα ποδια τους

Αστυνομικος με μεταπτυχιακο στην Κινα καταπολεμει την μεσημεριανη ηχορυπανση

Η αστυνομια επιδιδεται σε τελετουργικες χορογραφιες για να ενθαρρυνει τους βουλευτες μας να κανουν το σωστο.

Αστυνομικος οδηγει πολιτη μακρια απο τα δακρυγονα

Αστυνομικοι φυγαδευουν τον Αι Βασιλη απο αφηνιασμενο κοριτσι -φαν

Αστυνομικος σκουπιζει τα αιματα απο τραυματισμενο πολιτη

Αστυνομικος περισυλλεγει αποδεικτικο στοιχειο

Αστυνομικος ετοιμαζεται να ψεκασει μαλοξ στο προσωπο ατυχου διαδηλωτη

Αστυνομικος επιδεικνυει σε πολιτη ποσο ανωδυνα και ευλυγιστα τα γκλομπ ειναι

Περηφανος βετερανος ηγειται των αστυνομικων

"Οχι φιλε μου, δεν μπορω να σε αφησω να κυνηγησεις τους αναρχικους χωρις εκπαιδευση".

Ενας εναντιον ολων.

Αστυνομικοι περιφρουρουν τραυματια μεχρι να ερθει το ασθενοφορο

Αστυνομικοι προστατευουν ηλκιωμενο που ξαπλωσε να ξεκουραστει και μωαμεθανο που πραγματοποιει την μεσημεριανη του προσευχη. Προστασια σε ολους ανεξαρτητως ηλικιας ή θρησκευματος.

Σε εκτακτες αναγκες, χρειαζονται εκτακτα μετρα. Εδω ο φιλος αστυνομικος χριζει ιπποτη του ταγματος των Ματατζηδων φιλο αγωνιστη.

πηγή: do-it-like-pasxos.blogspot.com

Επιστολή διαδηλωτριας!

Καθόμασταν μερικές χιλιάδες οκλαδόν και τραγουδούσαμε - όταν έσκαγαν οι κρότου λάμψης στην πάνω μεριά της πάνω πλατείας φωνάζαμε "Ψωμί, παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73" και αμέσως μετά συνεχίζαμε το τραγούδι.  Στην πάνω μεριά της κάτω πλατείας - κάτω ακριβώς από τα δακρυγόνα - είχαν φτιάξει μια μεγάλη φωτιά και έπαιζαν τσαμπούνα και τύμπανα - στην κάτω μεριά της κάτω πλατείας  μετανάστες έπαιζαν τύμπανα - στη μέση έπαιζαν μουσικές πάρα πολλοί - αλλά έριχναν όλο και πιο κοντά - ο κόσμος βήχοντας και κλαίγοντας προχωρούσε ήρεμα και χωρίς να τρέχει στην Φιλελλήνων προς το ζάπειο - κανείς δεν ήθελε να φύγει - κανείς δεν φοβόταν - ήταν το κλάμα και ο βήχας - μέχρι που άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στην πλατεία.  Μετά στην Ερμού.  Όταν άρχισαν να ρίχνουν στην πλατεία δεν είδα κανέναν να πετάει πέτρες, πρέπει δηλαδή  να ήταν ελάχιστοι αυτοί που πετούσαν - είδα κόσμο όλων των ηλικιών και των ειδών να τον κυνηγάει το δακρυγόνο αλλά να μην υποχωρεί.  Απλώς να προχωράει μακριά από την πλατεία.  Χωρίς φόβο χωρίς πανικό.  Κατά τις μία ούτε εκατό άτομα στην Ερμού, άνθρωποι όλων των ηλικιών και τρόπων (και άλλοι πολλοί σε άλλους δρόμους) και έριχναν δακρυγόνα σχεδόν μέχρι το ύψος του Μπρουνάζου για να φύγει και ο τελευταίος. 

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. 
Ήμασταν καθισμένοι και τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες με μάσκες, γύρω μας οι κρότου λάμψεις και τα δακρυγόνα αλλά δε φεύγαμε.   Έριξαν όμως δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλατεία.  Εκεί που τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες.
ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν.

Το κράτος που στρέφεται ενάντια στον κόσμο του έχει χάσει τη νομιμοποίησή του.
Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν.  Σηκωθείτε να μας υπερασπιστείτε με οποιο τρόπο μπορείτε.  Να υπεραπιστείτε τη ζωή μας, τη ζωή όλων μας.

Αύριο θα είναι αργά.

Ευγενία Μυλωνάκη



--

Καλημέρα!

Ασχολούμαι πολύ με τους εφημεριδοπώλες καθώς και με το θέμα των πλοίων με τη βοήθεια για τη Γάζα  και του απόπλου τους,λόγω του ότι ενώ είναι θέματα σημαντικά,τα μέσα τα καταπνίγουν!
Για τους εφημεριδοπώλες,λόγω των συμφερόντων των αφεντικών τους(Ψυχάρη,Άργος Α.Ε. και Μπόμπολα,Ευρώπη Α.Ε.),τα κανάλια το θάβουν ή μεταφέρουν μόνο την άποψη των αφεντικών τους!
Επίσης υπάρχει και το θέμα με το ταμείο των εφημεριδοπωλών που υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το εφετείο,για 15.000.000 που καταχράστηκαν και έχουν μέσα και τα ονόματα ή μαλλον τις εταιρείες που προαναφέρθηκαν!
Αυτά λοιπόν θέλουν να τα αποκρύψουν!

Κόντρα εφημεριδοπωλών και εκδοτών Σοβαρά προβλήματα στη διανομή εφημερίδων σε Αθήνα και Πειραιά

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ στους ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ
Χρειάζονται την στήριξη όλου του κλάδου οι εφημεριδοπώλες που κινητοποιούνται αυτές τις ημέρες. Αφορμή είναι το γεγονός ότι οι Μπόμπολας ( πρακτορείο Ευρώπη) και Ψυχάρης (πρακτορείο Αργος) αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις με τους εφημεριδοπώλες για τη διανομή των εφημερίδων αφού από τη 2η Ιουλίου, το επάγγελμα "απελευθερώθηκε". Προτιμάνε να έχουν αυτοί όλη τη πίττα απο τη διακίνηση και να μην την μοιραστούν με κανένα, για να μπορέσουν να επιβάλουν και στη διακίνηση τις θεάρεστες εργασιακές τους σχέσεις και τους μισθούς που θέλουν.
Μπορεί οι εφημεριδοπώλες να μην είναι και να μην ήταν το πιο δυνατό "σημείο" του κλαδου την περίοδο των κινητοποιήσεων τους προηγούμενους μήνες. Μάλλον πίστευαν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο αυτοί θα εξαιρεθούν απο την επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Ομως δεν είναι στιγμή για μεμψιμοιρίες. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας για να μην περάσουν απο πάνω τους οι μεγαλοεκδότες. Ηδη σήμερα το πρωί περιφρουρούσαν στο Κορωπί για αν εμποδίσουν την διακίνηση των εφημερίδων. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να κηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση στο πλευρό τους ενάντια στην απληστία των εκδοτών.
Να σημειωθεί ότι οι εφημεριδοπώλες ΔΕΝ απεργούν. Οι κινητοποιήσεις γίνονται διότι παρόλο που είναι κατοχυρωμένοι νομικά (βάσει του νέου νόμου περί Προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού Ν.3959, άρθρο 1, παράγραφος 1) να προμηθεύονται από τις πηγές εφοδιασμού εφημερίδες (δηλαδή τα πρακτορεία Άργος και Ευρώπη), τα εν λόγω πρακτορεία έβαλαν λουκέτο στις εγκαταστάσεις τους από την Κυριακή 3 Ιουλίου ανακοινώνοντας επίσημα ότι δέχονται πλέον μόνο επιστροφές και δεν μοιράζουν εφημερίδες στους εφημεριδοπώλες. Εκτός αυτού, σε περιοχές που ανήκουν σε εφημεριδοπώλες, πήγαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 με αυτόνομη παράνομη πρωτοβουλία τα πρακτορεία να μοιράσουν εφημερίδες.
Οι εφημεριδοπώλες είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν την πλήρη καταστροφή του Τύπου. Εάν οι μεγαλοεκδότες καταφέρουν και προσπεράσουν τους εφημεριδοπώλες, κανένας νόμος δεν εγγυάται πλέον την ισόνομη και ελεύθερη διακίνηση του Τύπου. Παράλληλα κανείς δεν εγγυάται την κυκλοφορία περιοδικών και εφημερίδων μικρότερων εκδοτών. Είναι αμφίβολο από δω και πέρα κατά πόσον θα υπάρχει ελεύθερη διακίνηση του Τύπου. Οι μεγαλοεκδότες δεν έχουν σκοπό να προωθήσουν περαιτέρω ενημέρωση από τη στρατευμένη και καθοδηγούμενη. Δεν είναι μόνο οι 1200 οικογένειες των εφημεριδοπωλών που θα βρεθούν στον δρόμο αλλά θα κλείσουν αρκετές χιλιάδες μικρομάγαζα, περίπτερα κ.α. (περίπου 4.000-5.000) που κύριο έσοδό τους είναι αυτή τη στιγμή οι εφημερίδες.
Η μοναδική συζήτηση που έκαναν τα πρακτορεία για να βρεθεί λύση ανακοινώνοντας ότι :
«Οι εκδότες και το πρακτορείο δεν αρνήθηκαν σε εφημεριδοπώλη την εργασία αλλά του ζήτησαν να εκδηλώσει το ενδιαφέρον μαζί με κάθε έναν που θέλει να δουλέψει βάσει σύμβασης και όχι βάσει διατάξεων 60 ετών και πλέον που θέσπιζαν περιορισμούς στην άσκηση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη»
είναι ΑΠΑΤΗ. Οι μεγαλοεκδότες ζήτησαν μόνο 70 από τους 1200 εφημεριδοπώλες για να συνεργαστούν σε μία αβέβαιη μελλοντική σύμβαση. Δεν τους ενδιέφερε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Κόντρα εφημεριδοπωλών και εκδοτών Σοβαρά προβλήματα στη διανομή εφημερίδων σε Αθήνα και Πειραιά

Σοβαρά προβλήματα με τη διακίνηση των εφημερίδων σημειώθηκαν χτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς τα περισσότερα περίπτερα δεν εφοδιάστηκαν με εφημερίδες λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των εκδοτών - ιδιοκτητών των δύο Πρακτορείων Διανομής Τύπου και των εφημεριδοπωλών, δηλαδή αυτών που διανέμουν τον Τύπο στα σημεία πώλησης και χρησιμοποιούν γι' αυτό προσωπικό. Πέρα από το σοβαρό πρόβλημα στην απρόσκοπτη διανομή των εφημερίδων, στον αέρα είναι και οι εργαζόμενοι στους εφημεριδοπώλες.
Μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος και του εφημεριδοπώλη (ν. 3919/2011), τα δύο πρακτορεία «ΑΡΓΟΣ ΑΕ» και η «ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ», μετά και τη μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σ' αυτά και τους εφημεριδοπώλες, για τις αλλαγές στη διανομή που επιδιώκουν τα πρακτορεία, κατήγγειλαν το περασμένο Σάββατο τη σύμβαση με τους εφημεριδοπώλες και από χτες προχώρησαν στη διανομή των εφημερίδων με δικά τους συνεργεία.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των εφημεριδοπωλών, οι οποίοι χτες «μπλόκαραν» τα δύο πρακτορεία, με αποτέλεσμα να διανεμηθούν στην Αθήνα και τον Πειραιά ελάχιστα «φύλλα».
Με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Εφημεριδοπωλών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, επικαλούμενες το ΝΔ 2943/1954 «περί τρόπου πωλήσεως εφημερίδων και περιοδικών», καταγγέλλουν ότι η ενέργεια των πρακτορείων να διανέμουν μόνα τους τις εφημερίδες είναι «παράνομη» και «ποινικά κολάσιμη ενέργεια». Υποστηρίζουν δε ότι ο κλάδος οδηγείται σε κατάργηση, καθιστώντας «άνεργους σε μια νύχτα, 1.200 εφημεριδοπώλες».
Στο μεταξύ, μηνύσεις κατατέθηκαν χτες και από τις δύο πλευρές, οι μεν εφημεριδοπώλες «για παρακώλυση της κυκλοφορίας των εφημερίδων», τα δε πρακτορεία για «αθέμιτο ανταγωνισμό». Παράλληλα, με αυτόφωρο απειλούνται όσοι θα επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τη διανομή εντύπων, σύμφωνα με προειδοποίηση του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Γ. Ιωαννίδη προς τους εφημεριδοπώλες.
Είναι αναγκαίο να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απρόσκοπτης διανομής του Τύπου και έχει ευθύνες και η κυβέρνηση ως προς αυτό, με ένα το κρατούμενο να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη διανομή. Λύση δεν είναι ούτε οι απειλές ούτε η καταστολή ούτε οι δικαστικές διώξεις.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μας άφησε νωρίς και έτσι δεν βιώνει τις πομπές μας!ΜΕΤΟΙΚΟΣ!


Εξασκήστε λίγο τα Αγγλικά σας!


 

Generations of Pork

How Greece's Political Elite Ruined the Country



 EU Feels Lucky to Have Papandreou


Samaras, like Papandreou a wealthy member of the upper class, is now the prime minister's opponent. He is a tough rival who's not afraid to use whatever tactics necessary. The two men are on familiar terms, though, having shared a student apartment in the US in the 1970s.
EU financial policymakers consider themselves lucky to have Papandreou, who's trying to cut costs. Samaras, on the other hand, is promising voters to lower taxes and drive a hard bargain with the EU over austerity measures.
While Papandreou's standing with the public has fallen rapidly in the past few weeks and his PASOK party has slumped to 27 percent in the polls, its lowest rating in 34 years, Samaras' New Democracy has held steady at 31 percent. That was enough to rank the party as the most popular in the eyes of voters in mid-June, but was still 2.5 percent less than its results in the 2009 parliamentary elections.
About three weeks ago, Papandreou gave his conservative opponent a call, wondering if the two battered parties couldn't work together to save the country, in a grand coalition. Papandreou suggested he would even be willing to make the post of prime minister available.
'Like a Cat Chasing its Own Tail'
The conversation was supposed to remain confidential, but Samaras alerted journalists. He then embarrassed Papandreou in parliament again shortly