Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δίκη Σ. Σεϊσίδη-Α.Σειρηνίδη

Απολάμβαναν τον ακρωτηριασμό!

Εικόνες φρίκης, που θα ταίριαζαν σε νοσοκομείο της ναζιστικής Γερμανίας, περιέγραψαν για τις συνθήκες νοσηλείας του Σίμου Σεϊσίδη οι μάρτυρες υπεράσπισής του, που κατέθεσαν σήμερα, δεύτερη μέρα της δίκης των Σεϊσίδη-Σειρηνίδη.

Η γιατρός Ιωάννα Πασπάτη, που ήταν παρούσα στη διάρκεια της νοσηλείας του Σεϊσίδη στο ΚΑΤ, ήταν κατηγορηματική ως προς την ιατροδικαστική πλευρά της υπόθεσης. Η σφαίρα είχε φορά από πίσω προς τα μπρος και από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ο Σεϊσίδης πυροβολήθηκε πισώπλατα και από άτομο που ήταν καλυμμένο (σκυμμένο). Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες νοσηλείας, περιέγραψε ένα αστυνομοκρατούμενο νοσοκομείο, όπου κουμάντο έκαναν οι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και οι κουκουλοφόροι των ΕΚΑΜ, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στους θαλάμους, είχαν απαίτηση να έχουν ενημέρωση και γνώμη για τα πάντα και παρεμπόδιζαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην άσκηση των καθηκόντων του, γεγονός που επιβάρυνε την κατάσταση του ασθενή.

Αυτά τα επιβεβαίωσε και η σύντροφος και σύζυγος του Σ. Σεϊσίδη, Μαρία Καλαϊτζίδη, η οποία περιέγραψε μια εικόνα βαρβαρότητας που θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις «νοσηλεία με ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής». Ακόμη και ο ακρωτηριασμός έγινε υπό το χαιρέκακο βλέμμα αξιωματικού της δύσοσμης αυτής υπηρεσίας. Στην πραγματικότητα, κάποια στιγμή τον παράτησαν τον Σίμο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη στέρηση των δικαιωμάτων που έχει κάθε κρατούμενος. Είναι χαρακτηριστικό ότι επαφή με δικηγόρο επιτράπηκε μετά από 3-4 μέρες και οι ασφαλίτες ήταν παρόντες.

Ο σύντροφός του Κώστας Μηναΐδης αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Σ. Σεϊσίδη, που οδήγησε στη στοχοποίησή του από την Ασφάλεια, ενώ η δημοσιογράφος Ρόζα Κοβάνη αναφέρθηκε στα τρομοσενάρια περί «ληστών με τα μαύρα», στην επικήρυξη και στο κλίμα που μεθοδικά δημιουργούνταν, για να επιτρέψει στον κάθε μπάτσο να πυροβολήσει πισώπλατα έναν άνθρωπο που απλά έτρεχε για να ξεφύγει.

Στο ίδιο κλίμα αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, που κατέθεσε και με την ιδιότητα του γιατρού.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, με τους μάρτυρες υπεράσπισης του Αρη Σειρηνίδη.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ!!!!

EΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!
ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1967-1974>Το Ημερολόγιο της Αντίστασης






Η σημειωλογία μιας φωτογραφίας> Όρθιος ο πραγματικός αγωνιστής Σάκης Καράγιωργας-που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα. Δεξιά του ο σύζυγος της Μιμής, Ανδρέας Παπανδρέου και αριστερά με το τσιγάρο στο στόμα, ο ζάπλουτος Άκης Τσοχατζόπουλος.



1967

Απρίλιος
Η επιβολή του πραξικοπήματος αντιμετωπίζεται με δυναμικές εκδηλώσεις σε δυο σημεία της Ελλάδας. Στα Γιάννενα, διαδήλωση φοιτητών καταλήγει σε “ανταρτοπόλεμο” με την αστυνομία και συλλήψεις. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαζική διαδήλωση οργανωμένη από τοπικά στελέχη της ΕΔΗΝ και των Λαμπράκηδων καταλήγει σε συγκρούσεις με την αστυνομία και το στρατό, με έναν τουλάχιστον τραυματία από σφαίρα (Α.Τσαγκαράκης) και 30 συλλήψεις.

Πρώτα θύματα της δικτατορίας: η Μαρία Καλαβρού κι ο 15χρονος Βασίλης Πεσλής (21/4). Στις 25/4, σκοτώνεται εν ψυχρώ από αστυνομικό στον Ιππόδρομο του Φαλήρου, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων συλληφθέντων συντρόφων του, ο πολιτικός κρατούμενος Παναγιώτης Ελλής.
Αντιδικτατορικό μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη (23/4), συνέντευξη στην παρανομία του ΓΓ της Ομοσπονδίας Τύπου, Τ. Δήμου, προς τους ξένους δημοσιογράφους (25/4). Χωριστές συσκέψεις στελεχών του κεντρώου χώρου και αγωνιστών της αριστεράς που διέφυγαν τη σύλληψη καταλήγουν στην ίδρυση των πρώτων αντιστασιακών οργανώσεων.
Στελέχη της ΕΚ και της ΕΔΗΝ συστήνουν (23-24/5) το “Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντιστάσεως” (ΕΚΔΑ), κεντροαριστεροί διανοούμενοι του Ομίλου Παπαναστασίου” συγκροτούν στα τέλη του μήνα τη “Δημοκρατική Άμυνα” (ΔΑ), μια ομάδα Λαμπράκηδων (Μ. Θεοδωράκης, Α. Μανωλάκος, Χρ. Μίσσιος, Γ. Βότσης, Θ. Μπανούσης) ιδρύουν στις 30/4 το Πατριωτικό Μέτωπο (ΠΜ).

Μάιος
Επαφές ανάμεσα στον αρχικό πυρήνα του ΠΜ και στελέχη της ΔΝΛ και της ΕΔΑ που έχουν περάσει στην παρανομία (Μπ. Δρακόπουλος, Κ. Φιλίνης, Α. Μπριλλάκης) για τη συγκρότηση του αντιστασιακού μηχανισμού. Μετονομασία του ΠΜ σε “Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο” (ΠΑΜ) και κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της εφημερίδας του, “Νέα Ελλάδα”. Ρίψη αντιδικτατορικών προκηρύξεων σε συνοικίες της Αθήνας και τα Χανιά.
Αρχίζουν οι καταδίκες για αντιδικτατορική δράση από τα Έκτακτα Στρατοδικεία, μέσα στην απόλυτη σιγή που διασφαλίζει η προληπτική λογοκρισία.
Πληροφορίες για 13 καταδίκες φοιτητών στα Γιάννενα και 3 πολιτών στη Λαμία για “εξύβριση του Βασιλέως”, 4 καταδίκες στη Δράμα και τις Σέρρες για αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους, 11 στην Κοζάνη, 32 στη Θεσ/νίκη και 10 στην Αθήνα για διανομή προκηρύξεων. Στο χωριό Μεσσοράχη Σερρών, συλλαμβάνεται ο 12χρονος Αλ. Μουμτζής για αναγραφή της λέξης `ΕΔΑ’ σε πινακίδα των ΤΕΑ – καθώς κι ο πατέρας του, σαν υπεύθυνος (13/5). Στις 24/5 ξεβράζεται στη Ρόδο το πτώμα του Νικηφόρου Μανδηλαρά, αγνοούμενου από τις 18/5.

Ιούνιος
Σύλληψη, στις αρχές του μήνα, 9 κατοίκων των χωριών Σέλλια και Σουρή του ν. Χανίων, “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”. Ρίψη προκηρύξεων στην Αθήνα απ’ το ΕΚΔΑ καταλήγει επίσης σε αρκετές συλλήψεις (9-11/6).

Ιούλιος
Έκρηξη βόμβας των Δημοκρατικών Επιτροπών Αντιστάσεως (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος (6/7), μετάδοση μηνυμάτων του ΠΑΜ από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου 65 (27/7). Σύλληψη στη Θεσ/νίκη 5 κομμουνιστών νέων που έγραφαν στους τοίχους αντιδικτατορικά συνθήματα (7/7). Εξάρθρωση στα Χανιά ομάδας του ΠΑΜ (27/7) και καταδίκη της (27/7) από το Έκτακτο Στρατοδικείο: Π. Μπριλλάκης (8,5 χρόνια), Α. Αρχοντάκης (7), Α. Γκαζής (4,5), Ι. Ζερβουδάκης, Ν. Αγγελάκης, Μ. Καλατζαντωνάκης.
Οι αρχές φροντίζουν να εντείνουν την επαγρύπνησή τους. “Συνελήφθη ο Γ. Ράλλης εις την οικίαν του, όπου παρά την δοθείσαν ρητήν διαβεβαίωσιν προς τον Υπουργόν Δημοσίας Τάξεως ότι θα παραμείνει μακράν πάσης πολιτικής δραστηριότητος, συνεδρίαζε παρανόμως άνευ αδείας μετά 15 ακόμη προσώπων”, διαβάζουμε στις εφημερίδες της 30ης Ιουλίου.

Αύγουστος
Μήνας έντονης δραστηριότητας του ΠΑΜ σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. Πανό ξεδιπλώνεται απ’ το ξενοδοχείο “Ομόνοια”, αδειάζοντας στο δρόμο χιλιάδες αντιδικτατορικά τρικ (1/8). Φλογισμένη επιγραφή της ίδιας οργάνωσης στην Α. Τούμπα κοντά σε στρατιωτική δεξίωση (4/8). Μαγνητόφωνα μεταδίδουν συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος και το Μαρούσι, αντιδικτατορικό πάνω κρεμιέται πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (23/8). Στις 19/8, μια δωδεκάδα νέοι του ΠΑΜ πραγματοποιούν διαδήλωση-αστραπή στην Ερμού, μοιράζοντας προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα. Κυκλοφορούν οι ιδρυτικές διακηρύξεις του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου (ΑΕΜ) και της ΔΑ.
Εκρήξεις βομβών των ΔΕΑ: σε δοχείο απορριμμάτων μπροστά στο “Χίλτον” την ώρα επίσημης δεξίωσης για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο (3/8), σε πεζοδρόμια των οδών Πύθωνος (13/8) και Κότσικα (15/8) της Κυψέλης. Στις 5/8 ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.
Σύλληψη του Μ. Θεοδωράκη (21/8), σηματοδοτεί το πρώτο χτύπημα κατά του ΠΑΜ στην Αθήνα. Δίκη 35 μελών του ΕΚΔΑ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καταδίκες: Σ. Πεπονής, Α. Λιβάνης & Π. Κατσικόπουλος (από 9 χρόνια), Κ. Ανδρουτσόπουλος & Π.Κρητικός (5), άλλοι 26 σε μικρότερες ποινές (23-25/8). Καταδίκη 14 μελών του ΠΑΜ στη Θεσ/νίκη στις 31 Αυγούστου. Με τη φόρα που έχουν πάρει, οι στρατοδίκες καταδικάζουν στις 16/8 τον Ευ. Αβέρωφ σε 5 χρόνια για “παράνομη συγκέντρωση” στο σπίτι του. Με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κόλλια, που σπεύδει την επομένη να διορθώσει την “παρεξήγηση”, του απονέμεται χάρη στις 24/8.

Σεπτέμβριος
Δολοφονία από αστυνομικούς του Γιάννη Χαλκίδη, στελέχους του ΠΑΜ Νέων, στη Θεσ/νίκη -σε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- και σύλληψη των συντρόφων του, Γρ. Παντή και Φ. Χατζηγιάννη (5/9). Επτά διαδηλωτές της 21ης Απριλίου στο Ηράκλειο δικάζονται και καταδικάζονται από το Στρατοδικείο Χανίων σε ποινές 0,5-3 χρόνων (11/9). Εκρήξεις βομβών στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω απ’ τη Στρατ. Λέσχη και στον Εθνικό Κήπο (25/9), στον ΟΤΕ της Σταδίου και στον κήπο του Μουσείου (30/9). Για λόγους ασφαλείας, τα εναπομείναντα μέλη του ΕΚΔΑ μετονομάζουν την οργάνωσή τους σε ΔΕΚΑ (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντιστάσεως).

Ακουμπάνε τους 6 ΜΑΤατζήδες με τους φονικούς πυροσβεστήρες που σάπισαν στο ξύλο τον Γιάννη Καυκά Από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο

Εξι αστυνομικοί ύποπτοι για τον τραυματισμό του Καυκά
Τις επόμενες ημέρες ο φάκελος της έρευνας στη δικαιοσύνη
Εξι αστυνομικοί ύποπτοι για τον τραυματισμό του Καυκά
Η μία από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, την οποία είχε δημοσιεύσει το «Βήμα» στις 18 Ιουλίου 2011, από επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε ομάδα διδηλωτών με τους πυροσβεστήρες στα χέρια


 Δικογραφία με επιβαρυντικά στοιχεία για έξι αστυνομικούς των ΜΑΤ σχημάτισε η ΕΛΑΣ για τον σοβαρό τραυματισμό του σπουδαστή Γιάννη Καυκά σε επεισόδια τον περασμένο Μάο στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛΑΣ αποστέλλει τον σχετικό φάκελο, εντός των επομένων ημερών, στην Εισαγγελία Αθηνών για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Τα στοιχεία σε βάρος των αστυνομικών συγκεντρώθηκαν ύστερα από πολυήμερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με βάση σειρά καταθέσεων, φωτογραφίες όπως και άλλο οπτικό υλικό από την επίθεση των ΜΑΤ κατά ομάδας διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο άτυχος σπουδαστής. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλούν για «εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα με στόχο την τιμωρία των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον σπουδαστή αλλά και προκειμένου να μην δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει ατιμωρησία όσων αστυνομικών προχωρούν σε βιαιοπραγίες».

Σειρά φωτογραφιών


Απέραντο κυβερνητικό τσίρκο: ο Οικονόμου δεν δέχεται υποδείξεις από τον Βενιζέλο

Share

Δε μαζεύεται το χάος στην κυβέρνηση και οι γκάφες έρχονται η μία πάνω στην άλλη. Διαβάστε το επόμενο για να καταλάβετε:
Το γραφείο του τύπου του Βενιζέλου έστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ένα δελτίο τύπου που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Όμως, από προφανές λάθος, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου εστάλη και το ακόλουθο μήνυμα στους συντάκτες:
«Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους.
Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ?»
Αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού κ.Βεργίτσης ο οποίος και παραιτήθηκε.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Την ώρα που οι "άνδρες" του αντιστασιακού Παπουτσή δέρνουν 11χρονα κοριτσάκια στο Σύνταγμα, ανθρωπόμορφα κτήνη βίαζαν μητέρα στη Γλυφάδα!

http://www.google.gr/#hl=el&cp=22&gs_id=60&xhr=t&q=%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD+%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CF%85%



Νέο χτύπημα των αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ που εισβάλουν σε σπίτια την ώρα που οι οικογένειες είναι μέσα, αυτή τη φορά η αγριότητά τους ξεπέρασε όμως προηγούμενο.
Σήμερα διάλεξαν το σπίτι μιας οικογένειας στη Γλυφάδα. Εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια στις οκτώ και μισή το πρωί.
Εκείνη την ώρα όλη η οικογένεια βρισκόταν στο σπίτι. Οι δυο γονείς πάγωσαν όταν είδαν τρία καλάσνικοφ να απειλούν τους ίδιους και τα μόλις δύο ετών δίδυμα παιδιά τους.
Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ανάγκασαν τον πατέρα να πάρει τα δύο παιδιά και να πάνε

στην κρεβατοκάμαρα, (νεώτερα από το news247.gr αποκαλύπτουν ότι την βίασαν μπροστά στα μάτια του πατέρα) εκεί τους κλείδωσαν και στη συνέχεια βίασαν τη μητέρα χτυπώντας την και αναγκάζοντάς την να τους παραδώσει ό,τι χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα υπήρχαν. Άρπαξαν ό,τι είχε αξία, μαζί με τα κλειδιά του πολυτελούς αυτοκινήτου του ζευγαριού και εξαφανίστηκαν.
Το τελευταίο χτύπημα της ίδια αδίστακτης συμμορίας ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, αλλά παρόμοιο χτύπημα υπήρξε και στου Παπάγου πριν μερικές ημέρες

"Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα"!Γερμανός Καθηγητής στο Spiegel!

Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του  Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!

Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

•Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών που συνοψίζεται στο “λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε”.

•Θυμίζει τις μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι το οικονομικό της θαύμα το οφείλει στις ΗΠΑ!

Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς,λέει και αφήνει ξερούς τους Γερμανούς!

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Κώστας Κόλμερ: Έτσι πλουτίζουν οι Εβραίοι!..(5-12-...


Κώστας Κόλμερ: Έτσι πλουτίζουν οι Εβραίοι!..(5-12-09) video

Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους αναγνωστες, που στέλνουν στα attikanea, τόσο σημαντικά videos, από τα οποία βγαίνουν συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Στην εκπομπή της ΕΤ-3 «Άξιον Εστί» εμφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2009 ο Πρύτανις του Οικονομικού Ρεπορτάζ, Κώστας Κόλμερ, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο πανικός της Απληστίας» (εκδόσεις «Λιβάνη»).
Μιλώντας με τον οικοδεσπότη Βασίλη Βασιλικό, ο κ. Κόλμερ δεν άφησε τίποτε όρθιο: Στο βιντεάκι αυτό (απόσπασμα από την εν λόγω εκπομπή) θα τον ακούσετε να εξηγεί τον τρόπο που πλουτίζουν στην Wall Street οι πανέξυπνοι Εβραίοι, διηγούμενος δύο ιστορίες με τον Ταρζάν και τον Χότζα. Ένας απολαυστικός Κώστας Κόλμερ και απολύτως διδακτικά αυτά που λέει...
Δείτε το βίντεο οπωσδήποτε, γιατί δεν θα τολμήσει να το αναρτήσει κανείς άλλος...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

EΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ! ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1967-1974>Το Ημερολόγιο της Αντίστασης

Η Γνωστή-Άγνωστη αντίσταση στη χούντα


Τριάντα χρόνια μετά το πραξικόπημα του '67, ακόμα και μια απλή καταγραφή της Αντίστασης στη χούντα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ανάμεσα στον ομιχλώδη μύθο που καλλιεργήθηκε από τα ΜΜΕ και τις επίσημες κομματικές ιστορίες της μεταπολίτευσης από την μια και τις συνεχιζόμενες μέχρι τις μέρες μας αναφορές στο "τρομοκρατικό παρελθόν" παλιών αντιστασιακών από τους επιγόνους του Μάλλιου και τους σύγχρονους τρομολάγνους σεναριογράφους των δεξιών -συνήθως- ΜΜΕ, η ιστορία των οργανώσεων, των ομάδων και των μεμονωμένων ατόμων που επέλεξαν την ενεργητική αντίσταση στο καθεστώς της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών παραμένει ακόμα άγραφη. Πράγμα καθόλου περίεργο, βέβαια, τη στιγμή που ουδείς ιστορικός έχει μπει μέχρι στιγμής στον κόπο ν' ασχοληθεί σοβαρά με οποιαδήποτε πτυχή της χουντικής επταετίας - πόσο μάλλον με την (αντικειμενικά) λιγότερο διαφανή υπόθεση της περιόδου...
Ευνόητες λοιπόν οι δυσκολίες που παρουσίασε η σύνταξη τούτου του συνοπτικού χρονολόγιου - αναπόφευκτα ελλιπούς, παρόλο που καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να είναι όσο γίνεται ακριβέστερο και λιγότερο επιλεκτικό. Αναγκαίες επίσης οι βιβλιογραφικές διευκρινίσεις και η αξιολόγηση των πηγών απ' τις οποίες αντλήσαμε τα στοιχεία μας.
Οι εφημερίδες της εποχής, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια μέχρι την κατάργηση της προληπτικής λογοκρισίας τον Οκτώβριο του 1969, ελάχιστα βοηθούν στη συλλογή συγκεκριμένων στοιχείων: σποραδικές και άκρως επιλεκτικές ειδήσεις που αντικατοπτρίζουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο το αλαλούμ της στρατιωτικής νοοτροπίας και τάξης πραγμάτων, καθώς είναι δυσδιάκριτο ν' αντιληφθεί κανείς ακόμα και τα κριτήρια βάσει των οποίων κάποιες ειδήσεις ( για δίκες "αναρχοκομμουνιστών τρομοκρατών" λ.χ. ή για κάποιες δυναμικές ενέργειες της αντίστασης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών) άλλοτε επιτρέπεται να δημοσιευτούν κι άλλοτε όχι. Χρησιμοποιήσαμε τον καθεστωτικό "Ελεύθερο Κόσμο" του 1967-68, το "Έθνος" του 1967-69 και το "Βήμα" του 1970. Αντίθετα, αρκετά διαφωτιστικές -και, κατά κανόνα, εξαιρετικά συγκεκριμένες- είναι οι πληροφορίες που την ίδια περίοδο περιέχονται στον παράνομο αντιστασιακό τύπο, κυρίως του ΠΑΜ και των θυγατρικών του οργανώσεων ("Νέα Ελλάδα", "Αυγή", "Θούριος", κλπ), παρά τις ευνόητες δυσκολίες που υπήρχαν στη συγκέντρωση, επαλήθευση και δημοσίευση του υλικού. Μια καλή (αν και όχι πλήρης) έκδοση αυτών των εντύπων σε φυσικό μέγεθος έγινε το 1974, με πρόλογο του Στρατή Τσίρκα ("Αρχείο παράνομου αντιστασιακού εντύπου", έκδοση ΚΚΕ Εσωτερικού). Αρκετά λεπτομερείς είναι και οι χρονολογικοί πίνακες που δημοσιεύονται στα τεύχη της παράνομης "Κομμουνιστικής Επιθεώρησης" του ίδιου πολιτικού φορέα, μεταξύ 1972 και 1974.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΜΕ!!ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!!!ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ!!!

The Best Pictures of the Week, September 16 – September 23

Nodas Stylianidis—Photoreportage/Reuters
September 16, 2011. A 55-year-old man sets himself ablaze outside a bank in Thessaloniki,Greece, after being refused a renegotiation of overdue loan payments for his home and business. The man was hospitalized for chest burns. Greece’s lingering debt crisis continues to threaten the European and world economy.

Χθες άρχισε να γράφεται το τέλος του ΠΑΣΟΚ


Η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ και την αρχή της πολιτικής εξαφάνισης του αλαζόνα φορολογικού και οικονομικού εκτελεστή των Ελλήνων Ευάγγελου Βενιζέλου.
Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.
Η αγάπη μας για το σπίτι μας η ιερότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον δικό μας χώρο είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία μας έχουν μεταφερθεί αναλλοίωτα από την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.
Δεκάδες τα τραγούδια δημοτικά λαϊκά τα οποία υμνούν το σπίτι που αποτελεί το απάγκιο το καταφύγιο του καθένα μας.
Κάποτε μου έλεγε ένας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ότι την έννοια της ιδιοκτησίας στους Αυστραλούς την έμαθαν οι Έλληνες και οι Ιταλοί.
Η εμμονή μας στην ιδιοκτησία είναι από τα λίγα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν στο σύνολο ως κοινωνία ανεξάρτητα από μορφωτικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να μας ξεναγεί κάποιος στο σπίτι του με πηγαία περηφάνια είτε είναι εύπορος είτε φτωχός.
Αυτό το τελευταίο ιερό αποκούμπι του καθενός ήρθε να φορολογήσει να απαξιώσει οικονομικά η κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον κόσμο.
Μόνο ένας ξένος προς αυτόν τον τόπο προς τις συνήθειες του τις ευαισθησίες του τα ήθη και έθιμα του θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια σκληρότητα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε έναν ξένο εισβολέα που στο παρελθόν έκαψε πόλεις και χωριά μας αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπεί την φυλή μας.
Η χθεσινή ψηφοφορία δείχνει πόσο ξένο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία έχοντας μετατραπεί σε μια άλλη έκδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής που εκτελούσαν άοκνα τις Γερμανικές εντολές.
Εντάξει, όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μεταλλαχθήκαμε να γίναμε ξιπασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και τελείως ξευτιλισμένοι.
Όπως δεν ανεχόμαστε να ξεπαρθενιάσουν τις κόρες μπροστά στα μάτια μας έτσι δεν πρόκειται να μείνουμε και απαθείς στην κλοπή της μικρής, ή μεγάλης ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση με Γερμανικές εντολές.
Διαβάζω και εγώ σχόλια και αναρτήσεις για το τι κάνει ο κόσμος με όλα αυτά τα μέτρα για την μοιρολατρική διάθεση που δείχνει.
Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεν έχει τεχνοκρατική συγκρότηση και με την ανηλεή προπαγάνδα μέχρι σήμερα έσκυβε το κεφάλι.
Ο φόρος στα ακίνητα αγγίζει τις συναισθηματικές χορδές του καθένα, όχι γιατί πρέπει να δώσει χρήματα που μπορεί και να μην τα έχει, αλλά γιατί υπάρχει ένα ξεδιάντροπο κράτος μια αδίστακτη κυβέρνηση στην οποία επικρατεί η λογική του ποιο αδίστακτου σωματέμπορα που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στην επιβίωση του.
ΥΓ. Η ΝΔ έπρεπε χαλάσει τον κόσμο για αυτόν τον άθλιο νόμο ακόμα και αν η μη ψήφιση του σήμαινε την χρεοκοπία της χώρας. Δεν μπορεί το κόμμα που θέλει να έχει εθνικές αναφορές να επιτρέπει να προσβάλλεται μια από τις αιώνιες αρχές αυτής της κοινωνίας που είναι ιδιοκτησία.
Αris. A

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

PASOK BEST OF THE BEST

Ο χρυσός αριθμός "φ"

Ο χρυσός αριθμός "φ"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ!


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!ΒΡΑΔΥ 25/09/2011 ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!!!


Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ!


ΈΚΤΑΚΤΟ !!! Στη ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ + ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!


φασιστοειδη κωλοπαιδα που τρομοκρατουν τον κοσμο!οσο ξυλο και να μας ριξετε θα νικησουμε!!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ!!!!

  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ?
ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥς ΦΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑς ΔΕΡΝΕΤΕ!!!!
ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!!!

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΡΙΚΗ: Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑς ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜ... ΤΑ ΟΝ ΕΙΡΑ!ΤΩΡΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜ.....ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ!!!

ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΑ ΦΑΣ!!!!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,
ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ!!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΩΛΑΡΕΣ ΣΑΣ!!!!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!


Τα 38 καλύτερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!! Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!

MAX KAISER Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ,Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

  
                       HORCA

Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή

Αναδημοσίευση άρθρου από τον πιτσιρίκο!οι επισημάνσεις δικές μου καθώς και η κραυγή!!
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!!!!!ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!

Ενάμισι χρόνο μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε χτες πως «η κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε… Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε, βέβαια, πως, αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές από τη Λατινική Αμερική, θα πρέπει να δουλέψουμε. Όχι, κύριε Βενιζέλε, πριν δουλέψουμε, εσείς και η παρέα σας –πολιτική και επιχειρηματική- θα φύγετε με τα ελικόπτερα. Είχε και ελικόπτερα η χρεοκοπία της Αργεντινής.
Είναι αξιοπρόσεκτο πως κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν αναφερόταν μέχρι τώρα στην Αργεντινή. Και όχι μόνο τα κυβερνητικά στελέχη – σχεδόν όλοι οι Έλληνες ήταν βέβαιοι πως στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συμβεί αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Τους διαβεβαίωναν οι πάντες.
Θυμάμαι πως, όταν στις 15 Απριλίου του 2010 –λίγες ημέρες πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ- «ανέβασα» στο μπλογκ(του πιτσιρίκου εννοεί) το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για την χρεοκοπία της Αργεντινής, έλαβα πολλά μέιλ που μου «εξηγούσαν» πως η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή και πως είναι αδύνατον να συμβεί στην Ελλάδα αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Κάποιοι με μάλωναν κιόλας(τόσο ανάλγητοι είμαστε,δεν υπάρχει παιδεία και επίπεδο στο νεοέλληνα!!). Το ίδιο συνέβαινε με όλους όσοι τολμούσαν να αναφερθούν στην Αργεντινή.
Σήμερα, που οι βεβαιότητες έχουν πάει περίπατο, που όλο και περισσότεροι Έλληνες λένε ξεκάθαρα τη λέξη «προδοσία», που όλοι σχεδόν έχουν αντιληφθεί πως η κυβέρνηση οδήγησε εσκεμμένα τη χώρα στην χρεοκοπία και την θανατηφόρα παγίδα του ΔΝΤ, η Αργεντινή δεν αποτελεί πια ταμπού.
Ο λαός της Αργεντινής είναι ένας περήφανος λαός. Προσπάθησαν να τον τσακίσουν. Αντιστάθηκε. Και οι Έλληνες είναι περήφανος λαός. Τουλάχιστον ήταν κάποτε.


Το δόγμα του σοκ (video)

Tο δόγμα του σοκ (video)



Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας.

Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...

Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα.

Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.

Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.