Απαγορευμένες χημικές ουσίες χρησιμοποιεί η αστυνομία κατά των διαδηλωτών. Αυτό καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), επικαλούμενος αναλύσεις δακρυγόνων που έχει συλλέξει σε παλαιότερες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, το γεγονός του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή στη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων επαναφέρει στο προσκήνιο με τον πιο δραματικό τρόπο την επικινδυνότητα της χρήσης χημικών ουσιών – δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.
«Ο ΙΣΑ τον Ιούνιο του 2011 παρών στο Ιατρείο Πρώτων Βοηθειών στην Πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια ανάλογων κινητοποιήσεων, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση χημικών ουσιών από τις Δυνάμεις Τάξεις και μάλιστα απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια χημικών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί της Αθήνας.