Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ»


Πολύς κόσμος είναι "μουδιασμένος", αν όχι σοκαρισμένος με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, πολλοί άλλοι δεν έχουν την ιδεολογική συγκρότηση για να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται και πιστεύουν λίγο ή πολύ τις ψευτιές των κυρίαρχων ΜΜΕ, ενώ όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι ζούμε "πρωτοφανείς καταστάσεις", τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Εμείς παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το "ξεπερασμένο" έργο του Καρλ Μαρξ "Οι ταξικοί αγνώνες στη Γαλλία", όπου περιγράφει την κατάσταση στη Γαλλία μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Το απόσπασμα που ακολουθεί εστιάζει στο πως η λεγόμενη "αριστοκρατία του χρήματος" (τραπεζίτες, κτλ) είχαν και τότε, όπως και τώρα, συγκεντρώσει στα χέρια τους όλη σχεδόν την εξουσία.

Διαβάστε το κείμενο παρακάτω, και αν σας αρέσει, μη χάσετε και ένα ακόμα άρθρο μας από το ίδιο βιβλίο του Μαρξ, όπου περιγράφει τη συνέχεια της ιστορίας αυτής (αυτό που έγινε ήταν ότι η κομμουνιστική αριστερά και οι εργάτες δεν ήταν έτοιμοι να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν οι μικροαστοί, αγρότες, κτλ, και να υποστηρίξουν τελικά το Βοναπάρτη, που έκανε πραξικόπημα, τσακίζοντας τους εργάτες. Τότε, και μόνο τότε το εργατικό κίνημα "το πήρε απόφαση', και άρχισε να οργανώνεται ώστε μετά να πραγματοποιήσει την Παρισινή Κομμούνα).

ΕΛΕΟΣ!ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ,ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ!

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΛΗΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!ΕΛΕΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!
ΤΟ ΚΩΛΟΒΗΜΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΚΑΛΟΠ!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ TON ΠΑΠΑΔΗΜΟ !
ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΜΈΛΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΚΟΜΑ! ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ!ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΊΣΤΕ!ΕΠΙΣΗΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!ΕΛΕΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ!
ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ!ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ, 20:39, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Total Votes: 29,224
ΖΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ!


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΔΩΣΕ!ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ!ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ
ATHLIOI TOU HUGO     ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΌ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΌ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΔΟΝΉΣΕΩΝ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ SITE ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΑΝΤΑ HIP HOP ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ!!!!

http://www.myspace.com/oiathlioitouhugo

Xylouris Νίκος Ξυλούρης . Πότε θα κάνει ξαστεριά.

Nikos Ksilouris: O Thourios (Ο Θούρειος του Ρήγα Φεραίου)-War March

MΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ-Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ

Το ευζωνάκι -Χορωδία

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ

Είναι Βαριά η Π..... του Τσολιά

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

Αποτυχημένο τεστ για Παπαδήμο η σύνθεση της κυβέρνησης 


Το πρώτο τεστ του Παπαδήμου ως πρωθυπουργού ήταν πλήρως αποτυχημένο αφού ο Παπανδρέου κατάφερε και κράτησε όλους τους δικούς του στο υπουργικό σχήμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυβέρνηση - μαμούθ.
Επειδή πολλοί είναι αυτοί που έχουν κοντή μνήμη στην Ελλάδα , θυμίζουμε ότι ο ανασχηματισμός που έγινε πέρυσι το Φθινόπωρο από τον Παπανδρέου με σχήμα 48 υπουργών και υφυπουργών (σς όπως τώρα δηλαδή) σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία προέβλεπαν με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο αφού τέτοια σχήματα είναι αργόσυρτα και αναποτελεσματικά.
Φαντασθείτε μόνο ότι στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας υπάρχουν από δύο αναπληρωτές υπουργοί ενώ κάθε υπουργός έχει από δύο - τρεις υφυπουργούς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑΣΕ ΟΛΑ! Θα σημάνουν οι καμπάνες! Δεν θα περάσει ο νεοφασισμός κι οι τραπεζίτες!


Ασσος Χούντα Παπαδήμος...


ΦΑΤΕ! ΦΑΤΕ!.. Πολύ νοικοκύρης ο Παπαδήμος, φοβερός τεχνοκράτης! Έβαλε 48 νοματαίους και εκατοντάδες παρατρεχάμενους να διασώσουν μια χρεοκοπημένη χώρα!..

Η πρώτη ήττα του Λ. Παπαδήμου...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Τελικά η νέα κυβέρνηση έχει 48 υπουργούς και υφυπουργούς ενώ θα προστεθεί ένας ακόμη  σε λίγες ημέρες, που θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό είναι η πρώτη ήττα του Λ. Παπαδήμου που αρχικά ήθελε μικρό κυβερνητικό σχήμα με δραστικό περιορισμό τουλάχιστον των υφυπουργών. Όμως...
δεν το κατάφερε.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΙΔΗ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΙΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ!

Διατροφή και Συνείδηση Εκτύπωση E-mail
diatrofi-sineidisi-4.jpg
Των Μίτσιο Κούσι και Έντουαρντ Έσκο

Ο νους και το νευρικό σύστημα είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα στο βιοχημικό περιβάλλον του σώματος. Οι χημικές αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, είτε προκαλείται από αλκοόλ, φάρμακα ή καθημερινή διατροφή, προκαλούν αντίστοιχες αλλαγές στη διάθεση, τη σκέψη και τη συμπεριφορά.
Η καθημερινή διατροφή επηρεάζει την έκκριση ορμονών και αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Σε έρευνα που διεξήχθη από ιατρικούς ερευνητές στο Γέιλ σε παιδιά, ανακαλύφθηκε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης αυξάνει πάρα πολύ την αδρεναλίνη στα επίπεδα του αίματός τους. Στα παιδιά που εξετάστηκαν, αφού τους είχε δοθεί ποσότητα ζάχαρης ισοδύναμης με δύο ατομικά κέικ, τα επίπεδα της αδρεναλίνης τους δεκαπλασιάστηκαν. Η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια σε στιγμές άγχους, προκαλεί τη λεγόμενη αντίδραση μάχης ή φυγής, με συμπτώματα όπως ταχυπαλμία, κοφτές μικρές αναπνοές και νευρικότητα. Τα αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης μπορούν να οδηγήσουν σε αγωνία και δυσκολία συγκέντρωσης. Οι γονείς παρατηρούν συχνά ότι τα παιδιά τους παρουσιάζουν υπερκινητικότητα, επιθετικότητα ή ασταθή συμπεριφορά μετά την κατανάλωση σακχαρώδους τροφής. Αυτή η μελέτη προσφέρει μία πιθανή βιοχημική εξήγηση γι’ αυτές τις αντιδράσεις.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το να βάζεις σε μία χρεωκοπημένη χώρα Πρωθυπουργό ...

Το να βάζεις σε μία χρεωκοπημένη χώρα Πρωθυπουργό ...: ...να βάζεις έμπορο ναρκωτικών διευθυντή σε κλινική απεξάρτησης!!! ListonPlace

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ

ΟΥΦ!!!!!!!!!!!!

ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ήρωας Νικηταράς ο Τουρκοφάγος - ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤ...

Ο ήρωας Νικηταράς ο Τουρκοφάγος - ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤ...: ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ .. Η Ελληνική κυβέρνηση, επί Όθωνα, τον συνέλαβε το 1839 και τον καταδίκασε, αν και παντελώς αθώο, σε ενάμιση χρό...

καλημερα τα κεφαλια ψηλα!

Εκβιασμών το ανάγνωσμα

Μέχρι τώρα ο αρχηγός της Ν.Δ έτρωγε το δημόσιο κράξιμο για τις κωλοτούμπες του, να συρθεί στην υποστήριξη της μνημονιακής πολιτικής από τύπους σαν τον Τράγκα και τον Μπουμπούκο.

Αν τυχόν και δεχθεί, ο Σαμαράς, τους όρους που έβαλε ο Λουκάς Παπαδήμος για να γίνει πρωθυπουργός, τότε θα μιλάμε ότι έχει καταντήσει ρόμπα ξεκούμπωτη, που θα ‘λεγε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Σίγουρα θα θυμάστε τις «εθνοπρεπείς δηλώσεις» του αρχηγού της Ν.Δ., όπως τις χαρακτήριζαν οι δεξιές ιστοσελίδες, ότι δεν πρόκειται να υπογράψει αυτό που του ζητούσαν τα διευθυντήρια των Βρυξελλών γιατί  «υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια», όπως έλεγε. Τώρα όπως μαθαίνουμε ο Λουκάς Παπαδήμος έβαλε σαν όρο για να γίνει πρωθυπουργός να υπογραφεί και από τα δύο μεγάλα κόμματα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτώβρη.

Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν θα εξευτελιστεί τόσο πολύ ο Σαμαράς και θα υποκύψει στον εκβιασμό. Από την άλλη όμως καταλαβαίνουμε το πρόβλημα του πολιτικάντη που με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του κοντεύει να καταντήσει το κόμμα του … «Πολιτική Ανοιξη».

Να το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Δεν πρέπει να ενδιαφέρουν τον εργαζόμενο λαό και τα λαϊκά στρώματα όλες αυτές οι ίντριγκες που συμβαίνουν τελευταία για τον σχηματισμό κυβέρνησης σφαγιασμού του λαού. Ο λόγος που κάνουμε σχετικές αναρτήσεις είναι για να δείξουμε πόση σαπίλα υπάρχει στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

1990: Αντιπαράθεση Παπούλια - Σαμαρά για το Βορειο...

1990: Αντιπαράθεση Παπούλια - Σαμαρά για το Βορειο...: Τον Δεκέμβριο του 1989 ο Α. Σαμαράς , με αφορμή την επανάσταση των Ρουμάνων και την πτώση Τσαουσέσκου, δηλώνει σαν υπουργός Εξω...

Μυστικές Οργανώσεις Το ξεγύμνωμα της δράσης τους.

Μυστικές Οργανώσεις Το ξεγύμνωμα της δράσης τους.: Δείτε το ντοκιματέρ! Είναι εκπληκτικό

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΗΡΘΕ!

http://youtu.be/jQcNiD0Z3MU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ

Μπορεί η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη; 

Άρθρο της γαλλικής Le Monde, μεταφρασμένο από την @Krotkie

Καθώς η υπόθεση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτέλεσε εδώ και καιρό αντικείμενο συζητήσεων στο περιθώριο, συζητείται πλέον ανοιχτά από ορισμένους εταίρους της Αθήνας και πολλούς από τους πιστωτές της.
-Τι λέει η Συνθήκη;
Συμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισσαβώνας "κάθε κράτος μέλος μπορεί να αποφασίσει, ανάλογα με τις συνταγματικές ρυθμίσεις του, να εγκαταλείψει την Ένωση. Σε αυτή την περίπτωση, η ενδιαφερόμενη χώρα πρέπει να ανακοινώσει την απόφασή της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει να δημοσιοποιήσει τις "κατευθύνσεις" του ώστε να φέρει εις πέρας τη διαδικασία. Ακολουθούν διαπραγματεύσεις μέχρι την σύναψη σχετικής συμφωνίας που ορίζει τις προϋποθέσεις της αποχώρησης. Το τελικό κείμενο υιοθετείται τότε "εξ ονόματος της Ένωσης, από το Συμβούλιο, με ενισχυμένη πλειοψηφία και κατόπιν έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".
Μολονότι η οικειοθελής αποχώρηση από την Ένωση περιλαμβάνεται στο κοινοτικό κεκτημένο, τα νομικά κείμενα δεν κάνουν καμία αναφορά στην πιθανότητα εγκατάλειψης του κοινού νομίσματος. Η Ελλάδα θα μπορούσε, λοιπόν, σήμερα, να εγκαταλείψει τους 27, αν το επιθυμεί, αλλα δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την Ευρωζώνη.
Μάλιστα, "στο πνεύμα του νομοθέτη της Συνθήκης του Μάαστρχιτ, η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία. Για την ακρίβεια, είναι υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης, εφόσον ικανοποιήσουν τις προϋποθέσεις που τίθενται από τις συνθήκες, εκτός από τις περιπτώσεις opt out, όπως της Βρετανίας και της Δανίας", εξηγεί ο David Siritzky, συγγραφέας μαζί με τον Francois Xavier του έργου "Συνθήκη της Λισσαβώνας, κείμενο και σχόλια, άρθρο προς άρθρο".
-Είναι δυνατή η αποχώρηση από το κοινό νόμισμα, χωρίς αποχώρηση από την Ένωση;
Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια νομική ανάλυση του 2009, σήμερα είναι "νομικά αδιανόητο" να αποχωρήσει κάποιο κράτος μέλος από την Ευρωζώνη, χωρίς να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, αν ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, επιθυμεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, θα έπρεπε να αποχωρήσει και από τους 27. "Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν εναλλακτικές", παρατηρεί ο David Siritzky.
"Θα μπορούσαμε να πιθανολογήσουμε μια καινούρια αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, χωρίς να στερηθεί την ένταξή της στην Ένωση, αναφέρει ο νομικός. Αυτή η αναθεώρηση θα μπορούσε να έχει τη μορφή πρωτοκόλλου-παραρτήματος στις συνθήκες, το οποίο θα αποδίδει ένα "καθεστώς παρέκκλισης" στην Ελλάδα, σχετικά με το ευρώ. Το κείμενο θα έπρεπε επίσης να ορίζει τις νομικές συνέπειες που θα προκύπτουν, κυρίως σε ό,τι αφορά τις πιστώσεις σε ευρώ. Είναι μια δύσκολη και παράτολμη διαδικασία, εφόσον θα πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα από το σύνολο των κρατών μελών".
-Μπορεί κανείς υποχρεώσει ένα κράτος να αποχωρήσει από το ευρώ;
Όχι. Αν και προβλέπονται διαδικασίες αποπομπής από ορισμένους διεθνείς ή περιφερειακούς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ ή το Συμβούλιο της Ευρώπης, δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. "Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ούτε έξοδο ούτε αποπομπή από τη νομισματική ένωση", εξηγούσε προσφάτως ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων. Κανένα κράτος ή θεσμικό όργανο δεν μπορεί να υποχρεώσει ένα μέλος της Ευρωζώνης να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα.

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!


Απλά διαβάστε ξανά και ξανά,το ποιήμα του μεγάλου Καβάφη!τα έχει γράψει όλα!

Περιμένοντας τους Bαρβάρους
Εκτύπωση
Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

        Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

— Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
  Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
        Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;
        Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν.


—Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,
 και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη
 στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.
        Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί
        τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε
        για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί
        τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.


— Γιατί οι δυο μας ύπατοι κ’ οι πραίτορες εβγήκαν
 σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·
 γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,
 και δαχτυλίδια με λαμπρά, γυαλιστερά σμαράγδια·
 γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια
 μ’ ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλιγμένα;

        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
        και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους.


—Γιατί κ’ οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα
 να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

        Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·
        κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες.

— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
 κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
 Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
 κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

        Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
        Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
        και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

                               __

 Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.
Επτά θανάσιμα ερωτήματα

Επτά θανάσιμα ερωτήματα

 

Μη πεις ποτέ
τι όμορφο κλουβί
Σκοτώνεις δυο φορές
τη λευτεριά
Αργ. Μαρνέρος, Δυο φορές

1. Συγ-κυβέρνηση ευρώ-υποταγής προς τα έξω και συγ-κυβέρνηση συγκάλυψης για 37 χρόνια μεταπολιτευτικών ανομημάτων προς τα μέσα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συνταγή είναι πολιτικά ηθική και καθαρτήρια;
2. Κυβερνητικό σχήμα συγ-κλίσεων και συμβιβασμών που λειτουργεί σωρευτικά ή μήπως οδηγεί στο μηδενικό άθροισμα (όπου το ένα συμπράττον κόμμα επιχειρεί να κερδίσει ό,τι χάνει ο «συνέταιρός του»); Και η κοινωνική τρύπα πως κλείνει έτσι;
3. Ο σεβασμός της ιστορίας και η αξιοπρέπεια των λαών συνιστούν ευρωπαϊκό κεκτημένο ή οι δανειστές μας θεώρησαν εαυτούς ως θέσει δυνάστες;
4. Το κράτος παράγει το Δίκαιο και η Πολιτική ελέγχει την οικονομία ή η Δημοκρατία δεν συνιστά, πλέον, το κατ’ εξοχήν χώρο πολιτικής νομιμοποίησης;
5. Η επόμενη και μεθεπόμενη Βουλή θα καθρεφτίσουν την πτώση του δικομματισμού ή με εσωτερικές διασπάσεις θα βρεθούμε μπροστά σε πολλά κομμάτια των ίδιων, όμως, ιδεολογικών κατευθύνσεων (π.χ τετρακέφαλο τέρας κεντρο-δεξιο-αριστερών);
6. Διαθέτουμε εθνικά και ψυχικά αποθέματα για να κινητοποιήσουμε φιλέλληνες, ελληνισμό της διασποράς, ευρωπαϊκή/διεθνή κοινή γνώμη ή έχουμε αφεθεί (μοιρολατρικά;) στον ορυμαγδό των κερδώων αγορών και των εχθρικών ΜΜΕ;
7. Αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό (και όχι ό,τι παρουσιάζεται/ κατασκευάζεται ως τέτοιο) μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας, υπερβαίνοντας τα πολιτικά τρίκ;
Η συμμετοχή του πολιτικού κόσμου και του λαού είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας. Η συνενοχή για τη σωτηρία του συστήματος όχι.
*Ο Γιάννης Πανούσης είναι καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο» η απάντησή του στην κρίση

Κριαράς: Βρισκόμαστε στον πάτο... θα ήθελα να έχω πεθάνει

«Λειτουργήσαμε όλοι κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο»
«Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Κριαράς στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας την κρίση που βιώνουν οι πολίτες.«Φταίμε κι εμείς», σημείωσε.
"Στην υπερεκατονταετή ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχη περίοδο με ανάλογα πολιτικά -και κυρίως οικονομικά- αδιέξοδα", σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.
"Λειτουργήσαμε όλοι -κυβέρνηση και πολίτες κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο. Βολευόμασταν - στην καλύτερη περίπτωση - στο καθεστώς της υποκρισίας, της κλεψιάς, της απάτης. Όταν παίρνει κανείς δανεικά είτε είναι κράτος είτε πολίτης πρέπει να είναι οσα μπορεί να επιστρέψει… Όχι περισσότερα. Βρισκόμαστε πλέον στον πάτο και ελπίζω να μην έχει χειρότερα", δήλωσε.
"Βέβαια ο φασισμός μπορεί να έχει σήμερα άλλο πρόσωπο", συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε ότι η λύση και η "λύτρωση του κόσμου" θα έλθει από ένα "σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο". Εκτίμησε, όμως, ότι στην Ελλάδα η Αριστερά δεν έχει δυνατότητες.
"Η πρόταση του δημοψηφίσματος δεν ήταν η καλύτερη λύση , Θύμωσα όταν άκουσα ότι αυτό αποφάσισε ο πρωθυπουργός", σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν εμπιστέυεται ούτε τον Αντώνη Σαμαρά. "Είναι βαθύτατα συντηρητικός", είπε

Βέβαια μη ξεχνάμε ότι ήταν στη 12 τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές!Απλή αναφορά για την ιστορία!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ!!!!

The Pink Panther - Pinkcome Tax

 

καλημερα τα κεφαλια ψηλα!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Καλό κατευόδιο στην δημοκρατία της μεσαίας τάξης.-ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
αποφάσισαν την "επιστροφή" σε ακροδεξιά καθεστώτα "έκτακτης ανάγκης"

Ο Σαμαράς ξεσκεπάζεται...δείτε και κρινετε!


ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ:ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ--ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ!


ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/10/2011 ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!! 
«Αυτή τη στιγµή, η πιο αποτελεσµατική και συνετή οδός είναι να εφαρµοστεί η συµφωνία των ευρωπαίων ηγετών που επετεύχθη τον Ιούλιο και να ενισχυθεί κατάλληλα»..... τονίζει σε άρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times») ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κ. Λ. Παπαδήµος. Ο κορυφαίος σύµβουλος επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου προειδοποιεί για ενδεχόµενες σοβαρές επιπτώσεις ενός µεγάλου µη

Μεγάλη νίκη νταβατζήδων και δανειστών…


Τεράστια νίκη νταβατζήδων και δανειστών η σημερινή. Μπορεί ο ΓΑΠ να ήταν καμένο χαρτί και όλα δείχνουν πως φεύγει ατιμασμένος από το πολιτικό κάδρο της χώρας, αλλά η εμπλοκή της ΝΔ στην συγκυβέρνηση ήταν εξ αρχής τεράστιο ζητούμενο για τους δανειστές.



Αυτό το έκτρωμα που γεννιέται σήμερα δεν έχει ημερομηνία λήξης όπως φαίνεται και ούτε θα υπάρξει μάλλον σαφής δέσμευση για χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Το πιθανότερο είναι να μας πουν κάτι αόριστο, πχ ότι εκλογές θα διεξαχθούν όταν θα διασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας, δηλαδή εκλογές γιόκ!
Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι επόμενος προσωρινός ή όπως ονομαστεί πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο αρχιμάγειρας των swaps επί Σημίτη που μας έβαλαν στο ευρώ κος Παπαδήμος, τότε μιλάμε για πλήρη υποταγή της χώρας με συναίνεση και των δύο μεγάλων κομμάτων και κάποιων μικρότερων.
Μόνο που ο λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ για όλα αυτά και η οργή του δυστυχώς θα εκφραστεί τις επόμενες μέρες

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η Δημοκρατία ανέχεται τους ηλίθιους… όχι τους προδότες!


Πολλά συμπεράσματα βγήκαν στο μυαλό πολλών από εμάς τις τελευταίες μέρες…
Και μέσα στην ίδια μέρα αλλάξαμε πολλά συναισθήματα….
Τελικά όμως αυτό που έμεινε το ίδιο είναι η προοπτική της καταστροφής του Έθνους μας και της Δημοκρατίας μας από τους γνωστούς προδότες…
Ζήσαμε από αντιδράσεις του κόσμου εναντίον των πολιτικών την 28η Οκτωβρίου…
Μέχρι τον Jeffrey να αναφέρει την κυβέρνηση του Νόβα και του Τσιριμώκου στην Βουλή και ότι θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Κρήτη…

Μάρκος Βαμβακάρης - Οι πρωθυπουργοί

Τζίμης Πανούσης - Ο Μπελογιάννης ζει

Η Φάμπρικα ~ Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Μαρκόπουλος

ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Ο Γιώργος διαπραγματεύεται το προσωπικό του αύριο… και όχι το αύριο της χώρας


Τι διαπραγματεύεται ο Γιώργος Παπανδρέου; Αυτή η απορία είναι σφηνωμένη στο μυαλό όλων όσων παρακολουθούν το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό (και το κυβερνών κόμμα) και κομπάρσους τα υπόλοιπα κόμματα. Οι πληροφορίες πηγαίνουν κι έρχονται, το παζάρι της εξουσίας συνεχίζεται, πρόσωπα προτεινόμενα για την θέση του πρωθυπουργού παρουσιάζονται και στη συνέχεια εξαφανίζονται… όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει να μην αποχωρεί!!! Γιατί άραγε;
Selective Default: Όταν το θηλυκό κτήνος του Βερολίνου άρχισε να καλλιεργεί την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχουν οικειοθελώς και οι ιδιώτες στη ζημιά της ελλην...
Selective Default 2: Η Ελλάδα, δηλαδή, θα συνέχιζε να δανείζεται από τους τοκογλύφους, για να ξεπληρώνει τοκογλύφους, αλλά όχι τα δικά της ασφαλιστικά ταμεία. ...

4 11 2011 kampourakis

Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα...: Κρατείστε το: S.510. Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων. Για την ακρίβεια ο πλήρης τί...

ΓΙΑ ΤΗΝ ´ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ´ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ!

Η ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ".
"Εξαπατούσαν η Alpha και ο πρόεδρός της επί τόσους μήνες πάνω από 800 εργαζόμενους;.."

Από την Αριστέα Μπουγάτσου

 

«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις Να μην τις παίρνει ο άνεμος» ...
Και το χαλί τραβήχτηκε. Ο μοναδικός και τελευταίος έλληνας τραπεζίτης, με τις οικογενειακές δραστηριότητες να δρομολογούνται από το 1879, λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στην «Ελευθεροτυπία» που διανύει τα τριάντα επτά της χρόνια και παραμένει σε οικογενειακά χέρια.
Ο πρόεδρος της Alpha-Τράπεζα Πίστεως (πλέον Alpha Bank), που προβάλλει πρώτα την πίστη στις αρχές της τράπεζας που χρόνια διοικεί (ασχέτως αν την αφαίρεσε από το λογότυπό της), εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής.
Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς τη Χ. Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha Bank στις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπραγματευτεί τα δύο μέρη και έβαινε προς υπογραφή, ενώ είχε εκταμιευθεί και προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την «Ελευθεροτυπία».
Ο πρόεδρος της Alpha Bank με ένα παγερό τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου το μεσημέρι της Τρίτης (1-11-2011) της επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όπως επιβάλλουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.
Τα νομικά ζητήματα όμως -αν υφίστανται- επιλύονται από τους νομικούς. Ετσι τουλάχιστον ξέραμε μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση όμως του κ. Κωστόπουλου αποτέλεσαν το φερετζέ για την κάλυψη πιθανόν εσωτερικών συγκρούσεων στην τράπεζά του ή και έξωθεν υπαγορεύσεων για να πληγεί η «Ελευθεροτυπία».

Έτοιμες να ξεψυχήσουν οι Τράπεζες. Τοv πούλο!...

Θεωρεί ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που αυτή τη στιγμή βάζει χέρι στους φόρους των πολιτών και στις συνταξιοδοτικές τους αποταμιεύσεις, ξύνει τον πάτο του βαρελιού και ουσιαστικά ξεψυχά. Γιατί «πόσο ακόμη θα αντέξει η ακραία ανισότητα; Το πλουσιότερο 1% του κόσμου, που στην πραγματικότητα είναι το 0,5%, αυξάνει το εισόδημά του κατά 281% και αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης πλούτου κανένα σύστημα δεν μπορεί να το συντηρήσει.
Αυτό συμβαίνει τώρα και γι' αυτό ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα εποχή γιατί δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει». Συγκρίνει αυτό το σύστημα, «που έχει φτάσει πια να παράγει βαρβαρότητα εξωθώντας στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού», με τα στρατιωτικά καθεστώτα που κατέρρευσαν, όχι από κάποια «ανώτερη μεγάλη δύναμη», αλλά επειδή «εξαντλήθηκαν φτάνοντας στα όριά τους». Οσο για το κίνημα που αναπτύσσεται;
Πάνω από 45 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι Πάνω από 45 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι «Το κίνημα εμπεριέχει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε διαφορετική σχέση με αυτό το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Εχει να κάνει με την κοινωνία και όχι με την κατάληψη της εξουσίας.
Και ίσως είναι ένα πρώτο βήμα στις αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον», λέει στην «Ε», συγκρίνοντάς το με το κίνημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, όπου αγώνες πολλών γενεών οδήγησαν στην κατοχύρωση θεσμικής ισότητας για τους μαύρους και όχι μόνο.
Τα παραπάνω λόγια δεν προέρχονται από οποιαδήποτε, αλλά από τη Σάσκια Σάσεν, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και συνεπικεφαλής της Επιτροπής για την Παγκόσμια Σκέψη, η οποία μας μίλησε για:

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 6, 2011
ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ “ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ” από τον Γιώργο Παπανδρέου “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ”. Βάλτε και την αποκάλυψη μας για τα ασφαλιστικά ταμεία και θα καταλάβετε πως ο άνθρωπος και η παρέα του εκποίησαν την χώρα μέσα σε 1,5 χρόνο. (ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΝΟΧΟΥΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΦΑΛΗ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ!)
Καταλάβατε τώρα γιατί δεν θα πολυπειράξει κανέναν η εξοδος της χώρας από το Ευρώ; Τα φορτωθήκαμε όλα πίσω, χωρίς να διεκδικήσουμε τίποτα. Ένα άθλιο σχέδιο που εκτελέστηκε με “στρατιωτική ακρίβεια” όπως θα έλεγε και ο Βενιζέλος.
Δείτε την λίστα:
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΙΛΙΑΡΔΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ: Το μεγάλο παιχνίδι, το σκάκι με το διάβολο, ευρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, ενώ προηγούνται καθαρά οι Η.Π.Α. – με κριτήριο την πρόσφατη απόφαση των G20, η οποία επιτρέπει στο ΔΝΤ τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο της ζώνης του Ευρώ


Σε χώρες όπου η οικονομική πολιτική παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτη, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που δίνονται κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών, διαπιστώνεται μία διάβρωση της πίστης προς τη Δημοκρατία, η οποία αντικατοπτρίζεται στην αύξηση της αποχής κατά τις εκλογές και στο βαθύ κυνισμό απέναντι στους πολιτικούς.

Η σύγκρουση ανάμεσα στις ελεύθερες αγορές και στους ελεύθερους ανθρώπους επεκτάθηκε το 2005 στην Ευρώπη, όταν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα απορρίφθηκε από δύο εθνικά δημοψηφίσματα – κυρίως από το Γαλλικό. Ήταν η πρώτη φορά που ζητήθηκε από τους Πολίτες να εκφράσουν άμεσα τα γνώμη τους, σχετικά με το εάν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς θα πρέπει να δεσπόζουν την Ευρώπη και εκείνοι εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να πουν ΟΧΙ – κάτι που δεν εκμεταλλεύθηκαν ανάλογα οι Έλληνες, με δική τους  δυστυχώς ευθύνη, για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου”.  

ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!


Μα δώσατε Ψήφο εμπιστοσύνης για να φύγει… ; ΓΙΑ ΠΟΣΟ Μ@Λ@ΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;

Την Δευτέρα θα έκανε δημοψήφισμα, την τρίτη επέμενε, την τετάρτη το έλεγε από τις Κάννες κόντρα σε Μερκοζύ, την Πέμπτη δήλωσε ότι έκανε Μπλόφα για να πάρει μαζί του τον Σαμαρά και την παρασκευή του δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης;
Ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πρωθυπουργό που εξαπάτησε όποιον συνάντησε τα τελευταία δύο χρόνια, από τον τελευταίο Συνταξιούχο μέχρι την διεθνή κοινότητα, τα ΜΜΕ, τους δανειστές, την Βουλή και έθεσε την χώρα σε τροχιά εξόδου από
την ΟΝΕ;
Πιο καθαρό μήνυμα προς τις αγορές του κόσμου δεν υπάρχει… Συνεχίζει γερά δυνατά… και ενισχυμένος!!