Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τα παιδιά δεν ξεχνούν.m4v

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V_M48QdIqpQ
ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!

Aκούστε το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο "Θα βγώ έξω με την καραμπίνα κι όποιον πάρει ο χάρος..."

Ακούστε αυτά που λέει ο άνθρωπος και φρίξτε!Βέβαια η δημοσιογράφος είναι σκουπίδι!Του μιλάει με απίστευτη μαλακία,γελοία!Εσείς ακούστε τον άνθρωπο που είναι σε απόγνωση!Πάντως ακούστε και αναλογιστείτε που οδηγούμαστε!Επίσης να το διαδώστε,όμως η δημοσιογράφος είναι γιά γέλια,όπως και οι υπόλοιποι συνέλληνες!Και μετά αναλαμβάνει άλλος ηλίθιος δημοσιογράφος να του λέει μαλακίες,ο άνθρωπος του τα λέει μια χαρά και ο άλλος μαλακίες ακούστε!
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΙΕΙ!
ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ!
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=180506
ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ!

 
 
"Περιμένω απαντήσεις, εννιά μήνες περιμένω", έλεγε ο 52χρονος Δημήτρης ο οποίος κρατούσε δύο ομήρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής χθες, ημέρα Πέμπτη.

"Η εταιρεία με πέταξε στο δρόμο, θέλω να με ξανακάνουν άνθρωπο", ήταν η κραυγή αγωνίας του ενόπλου ο οποίος απειλούσε δύο εργαζόμενους της εταιρείας από την οποία απολύθηκε πριν από εννέα μήνες.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Χάρρυ Κλύνν - Ένας πούστης να μιλήσει! EINAI MUST!!

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΝΑ ΜΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!


Love - A House Is Not A Motel

Κύριε Χέντριξ είστε ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο!Δεν έχετε ακούσει έναν Έλληνα τον Χιώτη!Αυτή είναι η Ελλάδα μας και οι μεγάλοι Ελληνές !της!

δωσε!

Neil Young - Hey Hey My My

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάει η "ζεμπεκιά" της χρεοκοπίας...(;)

 H ερώτηση για το αν υφίσταται πιστωτικό γεγονός,από την ενεργοποίηση της ρήτρας για υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών-αν και εφ'όσον δεν συμπληρωθεί ο αριθμός που απαιτείται για το PSI-έχει ήδη κατατεθεί και η ISDA αύριο στις 1:00 το μεσημερι-ώρα Ελλάδας- συνεδριάζει,όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της...
Αν είναι καταφατική η απάντηση σημαίνει ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου ξεκλειδώνουν και πάνε ταμείο οι ομολογιούχοι...Σε αυτή τη περίπτωση οι Οίκοι Αξιολόγησης, όχι μόνο δε θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα μας κατατάξουν οριστικά στο DEFAULT που σημαίνει ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...

Thievery Corporation - El Pueblo Unido





EKT: ΞΑΝΑΧΑΡΙΣΕ ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ, ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ 3ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ 1%, ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF
€530 ΔΙΣ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1% ΣΕ 800 ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
 Η ΕΚΤ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
Έναν πακτωλό ύψους €529,5 δις χάρισε, σήμερα, με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1% η ΕΚΤ, στις εμπορικές τράπεζες της ευρωζώνης. Στη δημοπρασία συμμετείχαν 800 τράπεζες.
Υπενθυμίζεται πως στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία τριετών δανείων, πάλι με επιτόκιο 1%, 523 τράπεζες είχαν αντλήσει €489 δις.
Συνολικά, 1 τρις ευρώ χάρισμα!!!
Έτσι, ενώ η ευρωζώνη οδεύει προς την ύφεση και ενώ η ανεργία σκαρφαλώνει σε όλο και περισσότερες χώρες, η ΕΚΤ "χαρίζει" απίστευτα χρήματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες χάριν "ρευστότητας".
Πρόκειται για τις ίδιες λίγο πολύ τράπεζες, που δανειοδοτούν τα κράτη - μέλη με επιτόκια πολύ υψηλότερα του 1%, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα/έντοκα γραμμάτια!
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν μάλιστα το θράσος να κάνουν λόγο για πτώση των επιτοκίων δανεισμού των διαφόρων χωρών, αποσιωπώντας όμως το γεγονός πως αυτά τα επιτόκια παραμένουν πολλαπλάσια του κόστους που έχουν οι τράπεζες (1%). 
Μάλιστα, πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό του καθαρού νέου δανεισμού καθώς εάν αφαιρέσουμε €100 δις, περίπου, που προέρχονται από υφιστάμενα δάνεια που αναχρηματοδοτήθηκαν, προκύπτουν €430 δις καθαρού νέου δανεισμού!
Με απλά λόγια, η ΕΚΤ τυπώνει αφειδώς χρήμα προκειμένου να κρατά διασωληνωμένες τις τράπεζες της ευρωζώνης για να επιβιώσουν οι μεγαλομέτοχοί τους.
Ουσιαστικά η ΕΚΤ είναι αυτή που υποκαθιστά τη διατραπεζική αγορά ρευστότητας (από την οποία έχουν αποκλειστεί οι ευρωπαϊκές τράπεζες) χωρίς όμως να ελέγχει τις περιατέρω αποφάσεις και κινήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών!
Κοινώς έχουμε να κάνουμε με μια σκανδαλώδη στήριξη που παρέχεται άνευ όρων και προϋποθέσεων!!!
Και μάλιστα με δημόσιο χρήμα, το οποίο πέφτει στον κορβανά του ιδιωτικού τραπεζικού κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι εικόνες εξαθλίωσης επεκτείνονται στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων....

Η ΑΚΡΑΙΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΤΑΤΗΣ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Την Κυριακή 26/2/2012 δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» κείμενο, κάτι μεταξύ ρεπορτάζ και άρθρου, υπό τον εξής τίτλο:
«Η συνάντηση των άκρων».
Κατά καιρούς στον Τύπο βλέπουν το φως δημοσιεύματα που βρίθουν γελοιότητας και ανοησίας.
Το συγκεκριμένο είναι κάτι «περισσότερο»: Αποτελεί μνημείο
πολιτικής προστυχιάς,
ιστορικής αμορφωσιάς,
εκδοτικοδημοσιογραφικής σήψης και
αναγωγής της βλακείας σε «ατομικό όπλο» του ιδεολογικού τραμπουκισμού.
*
Μιλάμε για εκείνο το ειδικό είδος βλακείας που όσο πιο αυθεντική, ανόθευτη και ακατέργαστη είναι, τόσο πιο πολύτιμη αποδεικνύεται στους φορείς της για να χτίζουν τις καριέρες τους. 


Thievery Corporation - Sound the Alarm

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

James - Getting Away With It (All Messed Up)

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΞΟΡΚΙΖ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΞΟΡΚΙΖ...: Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ* Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι από τις πρώτες φωνές που ακούστηκαν για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, όταν και τα δύ...

Rory Gallagher - Moonchild

City-Am Fenster

The Stranglers "Nice N' Sleazy"

Οταν αισθανθεις κάποτε οτι έχεις 4 αρχ...


The Clash - Guns of Brixton

The Clash - Know Your Rights

The Clash - Ghetto Defendant

Canned Heat - On The Road Again [HQ]

T. Rex-Mambo Sun

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ;


Έχουμε λησμονήσει πολύ σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Σε αυτό έχει βοηθήσει η διαχρονική υποβάθμιση της ποιότητας της παιδείας μας ΑΛΛΑ και η ΑΛΛΟΙΩΣΗ της καθημερινής ζωής του Έλληνα μέσα από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, που διαδίδουν την τρομοκρατία και τον φόβο.

Μέσα σε 30 χρόνια, η συνεκτική ελληνική κοινωνία, που είχε την γειτονιά, το χωράφι και το πνεύμα ως οδηγούς, μετατράπηκε σε μία μάζα από κοιλαράδες του καναπέ, που περίμεναν να τους έρθει ο μισθός στο.....
σπίτι για να ζήσουν και να παρακολουθήσουν και καμία τηλεοπτική σειρά για να έχουν θέμα συζήτησης. Οι απόγονοι των πάλαι ποτέ άφοβων αγωνιστών του 40', μετατράπηκαν σε τηλεορασόβιους, εξαρτημένους από πλαστικές και κακής ποιότητας τροφές, εθισμένους στην απάθεια, τον ωχαδερφισμό, την κοινωνική απομόνωση και την κλεψιά. Μάγκας είναι όποιος κλέβει τα περισσότερα και κονομάει χωρίς να εργάζεται...........

Σήμερα, οι Τράπεζες και όσοι έχουν βάλει ως στόχο την ιδιωτική και την δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, ξέρουν πως θα εκβιάσουν τον μεταλλαγμένο Έλληνα. Τον απειλούν συνεχώς ότι αν δεν δεχτεί τα "νέα μέτρα" που συνεχώς επιβάλλουν οι ξένοι, δε θα έχει σύνταξη, δεν θα έχει τροφή, δεν θα έχει πετρέλαιο, δεν θα έχει εργασία.

ΟΜΩΣ, αναρωτιέμαι, αυτός ο ΕΛΛΗΝΑΣ πότε θα αντιληφθεί ότι ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Και γιατί τον κοροϊδεύουν τον Έλληνα ;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010, όταν χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ, προκειμένου "να ξεπεράσουμε την κρίση". Και από τότε, έχουν συμβεί τα εξής :

- Οι συντάξεις, έχουν περικοπεί από 20 - 50%.
- Οι μισθοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν περικοπεί έως και 50%.
- Τα εργασιακά δικαιώματα καταργήθηκαν στην πράξη, αφού η ανεργία καλπάζει. Πλέον ο εκβιασμός ενός εργοδότη είναι πολύ απλός : Εγώ σου δίνω τόσα. Αν δεν θες φύγε να έρθει άλλος. Περιμένουν πολλοί............
- Η φορολογία έχει εξαφανίσει κάθε περιθώριο εξοικονόμησης χρημάτων για την κάλυψη βασικών βοιωτικών αναγκών. Με αποκορύφωμα μέχρι σήμερα το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ που έπεσε στο κεφάλι των μη εχόντων. Και πικρά θα δείτε όλοι ότι θα παραμείνει μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα χαθεί η μικρή ιδιωτική ιδιοκτησία, δηλαδή το διαμέρισμα ή το σπίτι που εργάσθηκαν τρεις γενιές για να φτιαχτεί ή να αγορασθεί ή αγοράσθηκε με ένα δάνειο που μέχρι πριν δύο χρόνια ο μισθός έφτανε για να το πληρώσεις.
- 25000 Έλληνες έμεινα άστεγοι.
-200.000 Έλληνες τρέφονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων και διαφόρων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
- Έκλεισαν πάνω από 700.000 μικρές επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι πάνω από 1.200.000 εργαζόμενοι.
- Επήλθε τεράστια μείωση της αξίας των δημοσίων επιχειρήσεων και τώρα οι ξένοι θέλουν να τις αγοράσουν τσάμπα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, εκβίασε τους βουλευτές τόσες φορές, ώστε ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, οτιδήποτε τους έφερνε στην Βουλή κατ' εντολή της τρόικας. ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ δέχτηκαν να διαγράψουν την εντολή του ελληνικού λαού και να παραδώσουν την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, στα νύχια τοκογλύφων. Και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που επί δύο χρόνια υποστήριζε ότι το μνημόνιο είναι ένα λάθος, έκανε στροφή 180 μοιρών και υποχρέωσε με επιβολή "κομματικής πειθαρχίας" να ψηφισθεί από τους βουλευτές της ΝΔ. Φαίνεται ότι στην λογική των πολιτικών μας, η κομματική πειθαρχεία και οι εντολές των δανειστών, βρίσκονται υπεράνω της εντολής του ελληνικού λαού.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

Αυτή τη στιγμή κυβερνούν τον κόσμο άνθρωποι άξεστοι και απολίτιστοι''Συμφωνώ και προσυπογράφω!

Kavakos_Leonidas Από την συνέντευξη του Λεωνίδα Καβάκου στην Ίσμα Μ. Τουλάτου:

‘’Αυτή τη στιγμή κυβερνούν τον κόσμο άνθρωποι άξεστοι και απολίτιστοι, γι' αυτό άλλωστε και έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει. Ούτε όραμα έχουν ούτε καμία συναίσθηση της ευθύνης, όχι μόνο του να είσαι ηγέτης αλλά του να είσαι άνθρωπος. Όσο για τη σχέση τους με την τέχνη, η οποιαδήποτε προσέγγιση ή συνύπαρξη με κάποια μορφή της γίνεται είτε για λόγους πολιτικής ωφέλειας είτε για λόγους κοσμικούς. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι όταν τίθεται θέμα περικοπών στους κρατικούς προϋπολογισμούς, το πρώτο θύμα είναι πάντα ο πολιτισμός. Η τέχνη αντιμετωπίζεται ως πολυτέλεια. Γι' αυτό σας λέω ότι είναι άξεστοι οι άνθρωποι και είναι πραγματική τραγωδία το ότι με τις αποφάσεις τους εγκλωβίζουν και δεσμεύουν και τις επόμενες γενιές’’.

(Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, Ένθετο Πολιτισμός, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012).

Ο τρόπος να ζεις χωρίς λεφτά LETS VS EURO(Τα ΤΑ εναντίον του ευρώ)

LETS VS EURO http://anarxikostrapezitis.blogspot.com/2012/02/lets-vs-euro.html#more



Από τον Χρίστο Λογαρίδη

Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν τους χτυπάει η φτώχια και η ανεργία, όταν το μέλλον τους μοιάζει σκοτεινό και τα σκληρά οικονομικά μέτρα, τους πετάνε στο περιθώριο και την απόγνωση? Κάποιοι δανείζονται από τις τράπεζες και μπλέκουν σε μια οικονομική περιπέτεια με τόκους, που τις περισσότερες φορές τους καταδικάζει ακόμα περισσότερο, κάποιοι άλλοι βγαίνουν στην παρανομία και μερικοί αποφασίζουν να ανακαλύψουν έξυπνους τρόπους επιβίωσης, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για την κοινωνία που ζουν. Στην Αγγλία, την εποχή των σκληρών μέτρων της Θάτσερ, ολόκληρες πόλεις βιώνουν την περιθωριοποίηση, την φτώχια και η ανεργία είναι ο κανόνας. Τότε εμφανίζονται τα

Τα
Ιστορία
Η ιδέα αυτών των εναλλακτικών συναλλαγματικών συστημάτων, δεν γεννήθηκε όμως την εποχή της Θάτσερ, αλλά την συναντάμε το 1819 στο

Σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα.....


Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: Το πρόβλημα της Ελλάδας βρίσκεται στο σύστημα του ευρώ


Ο καθηγητής Οικονομικών στο School of Oriental and African Studies (SOAS) του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι το ευρώ αποτελεί μια παγίδα από την οποία πρέπει να απελευθερωθεί η ελληνική οικονομία. Μας μίλησε για την περίοδο αναταραχής που θα ακολουθήσει μια χρεοκοπία και αλλαγή νομίσματος, αλλά τόνισε ότι «ποτέ μια περίοδος σύντομης αναταραχής δεν δικαιολογεί παραμονή σε μία κατάσταση η οποία οδηγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας σε αργό θάνατο».... Χαρακτήρισε ιδεολογήματα που προέρχονται από τραπεζικούς κύκλους τα ζοφερά σενάρια που κυκλοφορούν για τις επιπτώσεις μιας στάσης πληρωμών και ισχυρίστηκε ότι μετά από τη «σύντομη περίοδο αναταραχής» η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης με τη βοήθεια ενός υποτιμημένου νομίσματος.

ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ THΣ ΜΑΣΟΝΑΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γέλασε τώρα που όλη γελά η πλάση!

Τρία γαϊτανάκια από παλιές Απόκριες!Καλή Αποκριά!

Αναρτήθηκε από τον/την sarant στο 26 Φεβρουαρίου, 2012

Το γαϊτανάκι είναι αποκριάτικο έθιμο, που μόνο μικρός θυμάμαι να το έχω δει. Οι μεταμφιεσμένοι χορευτές χορεύουν γύρω από ένα κατακόρυφο κοντάρι, κρατώντας κορδέλες δεμένες στην κορυφή του. Με κάθε περιστροφή, οι κορδέλες τυλίγονται γύρω στο κοντάρι και επομένως κονταίνουν. Σήμερα πιο πολύ ακούγεται με τη μεταφορική σημασία που έχει πάρει η λέξη, που σημαίνει μια μπερδεμένη κατάσταση με εναλλαγές προσώπων. Προχτεσινός τίτλος εφημερίδας: Συνεχίζεται το γαϊτανάκι με τον εκατομμυριούχο βουλευτή. Όσο για την κυριολεξία, αν υπάρχουν ακόμα γαϊτανάκια στα καρναβάλια δεν το ξέρω, αλλά εμείς θα δούμε στο σημερινό άρθρο τρία γαϊτανάκια παλιών καιρών, ένα πραγματικό και δυο γελοιογραφικά.
Ξεκινάμε από το πραγματικό γαϊτανάκι, φωτογραφία από αποκριάτικο γιορτασμό στην Πλάκα, σε εξώφυλλο του περιοδικούΕικόνες, τις απόκριες του 1957.

Οι Εικόνες, που εκδόθηκαν στα τέλη του 1955 από την Ελένη Βλάχου, διακρίνονταν για την έμφαση που έδιναν στην εικονογράφηση, ξεκινώντας από το εξώφυλλο που σχεδόν πάντοτε είχε μία ενιαία φωτογραφία σε τετραχρωμία, όσο το δυνατόν ελεύθερη από τίτλους, κείμενα και λεζάντες. Συνήθως βέβαια, το εξώφυλλο παρουσίαζε κάποια σταρ του σινεμά ή άλλη διασημότητα (δείτε εδώ μερικά εξώφυλλα ακόμα). Από τις Εικόνες ξεκίνησε, σαν χαρτογράφος-εικονογράφος, και ο Μποστ. Στις μέσα σελίδες, οι φωτογραφίες ήταν ασπρόμαυρες, αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακές.
Το δεύτερο γαϊτανάκι, γελοιογραφικό, είναι παρμένο από ένα περιοδικό που έβγαινε επί δεκαετίες αλλά εξέδωσε ελάχιστα τεύχη για τον απλό λόγο ότι εκδιδόταν… μια φορά το χρόνο, τις απόκριες, με την ευκαιρία του αποκριάτικου χορού των συντακτών, δηλαδή των δημοσιογράφων. Ονομαζόταν “Ο φανός των συντακτών”. Το πρώτο τεύχος του Φανού βγήκε το 1918, στην κατοχή σταμάτησε, επανεκδόθηκε με την απελευθέρωση. Μάλλον σταμάτησε περί το 1950 αν και πρέπει να επανεκδόθηκε στη δεκαετία του 1960. Θα δούμε ένα γαϊτανάκι από το εξώφυλλο του Φανού των Συντακτών από τις απόκριες του 1945.

Ευτυχία Παπαγιαννοπουλου!



Η ιστορία της μοιάζει με της Ελλάδας,την εκμεταλλεύτηκαν όλοι και κυρίως τροφοδοτούσαν το πάθος της και μέσα από αυτό της κατέκλεβαν τις πνευματικές της δημιουργίες !Αξίζει να διαβάσετε κάποια πράγματα γι αυτή την κορυφαία στιχουργό που όλοι οι μεγάλοι ερμηνευτές μας της έπαιρναν τραγούδια έκαναν απίστευτες επιτυχίες και δεν την ανέφεραν πουθενά γιατί αγόραζαν τους στίχους της και τους παρουσίαζαν ως δικούς τους!
Σας παραθέτω εδώ μερικά στοιχεία που αλίευσα από το διαδίκτυο,αξίζει να διαθέσετε χρόνο για να διαβάσετε γιά τη μεγάλη αυτή Ελληνίδα!
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ήταν μια από τις σπουδαιότερες στιχουργούς, η οποία χάρη στο τρομακτικό ταλέντο της τροφοδότησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με μεγάλο αριθμό εξαίρετων δημιουργιών, μερικές από τις οποίες θα παραμείνουν για πάντα άγνωστες, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που έγραψε είναι καταχωρημένο στο όνομά της

Η Ευτυχία Χατζηγεωργίου-Οικονόμου, κατόπιν Νικολαίδου και τελικά Παπαγιαννοπούλου (1893 - 7 Ιανουαρίου 1972) υπήρξε μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, αναγκάστηκε όμως να έλθει στην Ελλάδα με την μικρασιατική καταστροφή, το 1922 με δίπλωμα δασκάλας , πτυχίο που δε χρησιμοποίησε ποτέ καθώς αρχικά στράφηκε στο θέατρο(1926-1942, μεγάλο σκάνδαλο είχε κάνει τότε) κι έπειτα το 1949 στη στιχουργική, ακατάπαυστα ως το τέλος της.


Από τον λόγο του Θ. Κολοκοτρώνη προς την Ελληνική νεολαία που εκφωνησε στην Πνύκα το 1838



Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα", αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας... και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ' αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση.

Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοιαν και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι... Ο ένας πήγαινε στον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα στο στρατόπεδο και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμεν και εις την Κωνσταντινούπολη...

Τόσο τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουαν Έλληνα και φεύγαν χίλια μίλια μακριά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός κι ένα καράβι μια αρμάδα.

Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες online κάνει το γύρο του κόσμου!

 Washington Post


patates katerini3 300x240 Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες online κάνει το γύρο του κόσμου! Washington PostΑποτελεί σίγουρα την είδηση των τελευταίων ημερών.
Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η οικονομική κρίση μπορεί και γεννά έξυπνες ιδέες, αποτυπώνεται στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων σε συμφέρουσες τιμές, μέσω διαδικτύου και χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων έχουν ξεκινήσει, ενώ ήδη οι κάτοικοι της Κατερίνης μπορούν να παραγγείλουν μέσω της ιστοσελίδας των εθελοντών, ποσότητες μέχρι 100 κιλά ανά άτομο, προς 0,25 ευρώ το κιλό ή «2,5 ευρώ το δεκάκιλο», σύμφωνα πάντα με την ονομασία της δράσης την οποία επέλεξαν οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.
patates katerini 5 300x197 Η πρωτοβουλία με τις ελληνικές πατάτες online κάνει το γύρο του κόσμου! Washington PostΣτην ιστοσελίδα αναρτώνται τα ονόματα των πολιτών, καθώς και οι ποσότητες που έχει παραγγείλει ο κάθε ένας. Οι παραγωγοί έτσι μπορούν να πουλάνε το προϊόν τους κατευθείαν στους καταναλωτές, σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Η είδηση αυτή κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς η Washington Post, ανάμεσα σε άλλα διεθνή μέσα, αναφέρονται στην πρωτοβουλία αυτή που παρακάμπτει τους μεσάζοντες και συμφέρει όλους.
Φιλοξενούνται μάλιστα στο δημοσίευμα δηλώσεις εθελοντών, αγροτών αλλά και πολιτών που αξιοποίησαν την ευκαιρία αυτή, η οποία »υπερνικά την κρίση», όπως τονίζει και η Post.
Οι περισσότεροι μάλιστα δηλώνουν στην αμερικάνικη εφημερίδα την ικανοποίησή τους και την ελπίδα να επεκταθεί η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια κατά της οικονομικής κρίσης.

Chris De Burgh - Spanish Train

Traveling Wilburys - Tweeter And The Monkey Man

Τρύπες - Ταξιδιάρα Ψυχή

Πάυλος Σιδιρόπουλος - Κάποτε θα 'ρθουν

The Sound - skeletons

I AM GREEK AND I WANNA GO HOME

του Άρη Καλογερόπουλου

I AM GREEK AND I WANNA GO HOME

The Sound - Winning (HQ)

Μία εικόνα που πρέπει να μας προβληματίσει για το μέλλον που φτιάχνουμε…