Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η απάτη της κλιματικής αλλαγής (HD)

καμαρώστε το μισθό μου!από κάποιον που ακόμα δολεύει και πληρώνετε!προσοχή μη σηκωθείτε από τον καναπέ!


Τέλος το ‘πετάω την μπάλα στις κερκίδες’..τέλος και το ‘παρακολουθώ τις εξελίξεις’…

Το μνημόνιο που υπογράφτηκε από το Μάιο του 2010, μπορεί να επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην αυτοεκτίμηση του Έλληνα, ταυτόχρονα όμως λειτούργησε σαν ένα καμπανάκι. Ένα καμπανάκι για περισσότερη συμμετοχή στα κοινά, λιγότερη ανοχή στα κακώς κείμενα της διαφθοράς, της ρουσφετολογίας, του βολέματος. Ένα καμπανάκι «ξεβολέματος»..

Η απουσία τεκμηριωμένης και δημοκρατικά οργανωμένης δημόσιας συζήτησης, σε συνδυασμό με το έλλειμμα ενός πειστικού αφηγήματος για την τρέχουσα ‘κρίση’, δημιουργεί είτε αμηχανία, είτε δράση. Ξεκάθαρα πρέπει να προτιμήσουμε το δεύτερο. Μιλήσαμε και είδαμε την ‘αγανάκτηση’, είδαμε το ‘θυμό’, είδαμε την ανάγκη για το κατεπείγον και την αντίστοιχη επιχειρηματολογία, τώρα η κατάσταση είναι στα χέρια των πολιτών που σε λίγες μέρες θα οδηγηθούν στις κάλπες. Σε αυτές τις εκλογές είναι πιθανότατο να δούμε ριζικές μεταβολές στους κομματικούς συσχετισμούς και ενδεχομένως στο δικομματισμό.
Το αποτέλεσμα των εκλογών δε θα έχει κανένα αντίκτυπο στο μέλλον αν δε συνοδευτεί από ‘αλλαγή παραδείγματος’. Ως πότε προεκλογικά και μετεκλογικά θα συμμετέχουμε σε στείρες διαδικασίες;  Πότε και ποιος είναι διάλογος; Πότε πρέπει να πάρει κανείς υπεύθυνη θέση ως πολιτικός φορέας για τη μόνιμη λύση των σκουπιδιών στην πόλη του; Πότε θα μιλήσουμε για το ‘μεταναστευτικό’ χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις; Εννοείται γι’ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να παρουσιάζουν ετοιμότητα και τα νέα κόμματα ή εν πάσει περιπτώσει τα κόμματα που ως τώρα δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ.

Αν δε συζητήσουμε τώρα δημόσια δε θα συζητήσουμε ποτέ. Αν δε διαμορφώσουμε συνθήκες διαλόγου

Εικαστική παρέμβαση "ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ"

Εικαστική παρέμβαση
Θέλω να παρατηρήσω πως -μετά το γιαούρτωμα- το σκηνικό του στούντιο έγινε πολύ ενδιαφέρον. Έτσι να το κρατήσουν. Ενδιαφέρον έχει και η στιλιστική ανανέωση του παρουσιαστή. 

ΚΑΛΌ ΞΗΜΈΡΩΜΑ;

Liberation: Μα πώς ζουν οι Ελληνες με αυτούς τους μισθούς;Διαβάστε και νοιώστε επιτέλους ότι μας εξαθλιώνουν και καθόμαστε άπραγοι!ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕΕ!!!


Το ημερήσιο κόστος ζωής στην Ελλάδα προσπάθησε να υπολογίσει μια 21χρονη φοιτήτρια που λειτούργησε σαν «ανταποκρίτρια» για το blog της γαλλικής εφημερίδας Liberation, καταγράφοντας ευρώ προς ευρώ τα έξοδα της ημέρας.
Η ίδια έζησε για αρκετούς μήνες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus .
Και ιδού ο λογαριασμός:



10.20 π.μ.: Στο δρόμο για το πανεπιστήμιο, ένα 25άρι πακέτο τσιγάρα από το περίπτερο. Αξία 3 ευρώ



(Τι μάρκα λέτε να κάπνιζε Γαλλίδα όντας,μα φυσικά gauloises!Ενώ εμείς οι Ελληνάρες ότι ξενόφερτο,για σκεφτείτε λίγο!)
12.40 μ.μ.: Ένα σουβλάκι με γύρο μετά το μάθημα. Αξία 2,90 ευρώ.
1.30 μ.μ.: Τα καθημερινά ψώνια για μια φοιτήτρια.
Ψωμί: 0,75 ευρώ
Ελαιόλαδο (1 λίτρο): 3,53 ευρώ
1 μελιτζάνα: 1,05 ευρώ
5 μπανάνες: 1,80 ευρώ
Γάλα (1 λίτρο): 1,29 ευρώ
1 σακουλάκι έτοιμη σαλάτα: 2,47 ευρώ
Τυρί σε φέτες: 2,65 ευρώ

Πακιστανός εναντίον Αυτόματης Γυάλινης Πόρτας! (video)

Πακιστανός εναντίον Αυτόματης Γυάλινης Πόρτας! (video)

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΔΕΣ!

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ!ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΠΟΥ;
Tα δέκα χαράτσια ως το τέλος του χρόνου
Ακολουθεί η ..πραγματικά σοκαριστική λίστα με τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε αμέσως μετά τις εκλογές και μέχρι το τέλος του χρόνου:

1. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009 περίπου 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν ακόμη λάβει τα εκκαθαριστικά τους. Η ταχυδρόμηση των σημειωμάτων ξεκινά Αμέσως μετά το Πάσχα.

2. Τον Μάιο θα σταλούν ταυτόχρονα δύο «λυπητερές» σε 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων: το ΦΑΠ του 2010 και το ΦΑΠ του 2011.

3. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα γίνει εκκαθάριση και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012

4. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν σε 5 δόσεις, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου Μαϊου 2012-Φεβρουαίου 2013, και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων για το 2012.

5. Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει και η εκκαθάριση του φόρου για τα εισοδήματα του 2011 και θα δηλωθούν φέτος. Εκεί κρύβονται εκπλήξεις-σοκ, αφού θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση! Τραγική θα είναι η αύξηση φόρου σε σχέση με πέρυσι για τις τρίτεκνες οικογένειες που χάνουν τα υψηλά αφορλόγητα που είχαν.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ!ΧΤΕΣ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΑ 300000euro ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ROLEX ΤΟΥ!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ!

Η φωτό του Πατριάρχη με το Rolex που σκανδάλισε τους Ρώσους..
Έσπευσαν να την αλλάξουν, αλλά...
Η Ρωσική Εκκλησία παραδέχθηκε σήμερα ότι δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της φωτογραφία που είχε υποβληθεί σε επεξεργασία και ότι το γραφείο Τύπου της διέπραξε ένα «ατυχές σφάλμα» όταν.... εξαφάνισε από τον καρπό του Πατριάρχη Κύριλλου ένα ακριβό ρολόι.

Το γραφείο Τύπου «διέπραξε ένα ατυχές σφάλμα», δήλωσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο πρακτορείο Interfax.

Πως σχολίασε ο ROVESPIEROS 22 τα γκάλοπ που θα δημοσιευθουν το Σαββατοκύριακο!

Έλεος με τις στημένες δημοσκοπήσεις!Τι σκατά 20 -25% η ΝΔ; εως 15 το ΜΠΑΤΣΟΚ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ!
Αφενός υπάρχει το ερώτημα αν και πότε θα γίνουν εκλογές,μετά με τα στημένα γκάλοπ ετοιμάζουν το κόλπο της νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος!ΒΟΗΘΕΙΆ ΜΑΣ,ΕΣΕΊΣ ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΝΑ ΚΆΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΈ!
ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΣΚΑΤΑ!
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ! O ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ, ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ;Παραδέχθηκε ο Βενιζέλος στο Spiegel: Nέα επώδυνα μέτρα και μεταρρυθμίσεις τον Ιούνιο

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=132569&catid=13

Διαδώστε το:
Ο κ. Βενιζέλος κάνει, ακόμη, λόγο για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες και επισημαίνει ότι «χωρίς τη στήριξη του λαού, δεν θα μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε». Εκφράζει την ελπίδα να διενεργηθούν οι εκλογές τον Μάιο και ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι περιουσία του.

Το ενδεχόμενο να συνοδεύονται οι αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα από περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας, δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και θα δημοσιευθεί στο τεύχος της Δευτέρας.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν, στην περίπτωση κατά την οποία γίνει πρωθυπουργός, σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, όπως αναφέρεται ότι έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα ελέγχεται κάθε τρεις μήνες, αλλά τονίζει ότι «είμαστε πρόθυμοι να εφαρμόσουμε τους όρους, αλλά αυτοί οι όροι μπορούν και να προσαρμοστούν».

Ερωτηθείς, παράλληλα, αν οι απαιτήσεις της τρόικας είναι υπερβολικές, απαντά ότι η Ελλάδα πρέπει

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Απο την Τρίπολη με αγάπη1Ξεκινάει σιγά σιγά1Θα ζησουμε πράγματα που ούτε φανταζόμαστε1


Ο Ιωάννης Καποδίστριας ένα πρότυπο που αγγίζει όλη την ανθρωπότητα Γράφει ο Κωστούλας Βασίλειος


Γράφει ο Κωστούλας Βασίλειος

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποτελεί αναμφίβολα τον μεγαλύτερο μεταβυζαντινό ηγέτη στην σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Να προβάλλει , ειδικά στις ημέρες μας που αυτό γίνεται επιτακτικό, ένα πρότυπο που έδωσε την ανεξαρτησία στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια υποδούλωσης, ένα πολιτικό που με πολιτεύθηκε με φόβο Θεού και αγάπη προς Εκείνον και προς την πατρίδα.

Και αλήθεια πόσο επιτακτικό είναι στις μέρες μας να υπηρετήσουμε μια παρακαταθήκη του Γέροντος Παϊσίου που προείδε το αδιέξοδο των ημερών μας;

Αντιχριστιανικός ο Καπιταλισμός!

Αντιχριστιανικός ο Καπιταλισμός!: Βρήκα πολύ ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο το παρακάτω άρθρο του τ.Επισκόπου Φλωρίνης ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ από το βιβλίο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ σελ. 89-1...

Αστυνομικό δελτίο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, που χτυπήθηκε χτες από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα – μαζί με άλλους φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφους και πολίτες – και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
 
Ο τραυματισμός της δημοσιογράφου Ράνιας Μανιού από τα ΜΑΤ, το βράδυ της 4ης Απριλίου στο Σύνταγμα.
 Και μια εκδρομή στη λεβεντογέννα Κρήτη, όπου οι αστυνομικοί χτύπησαν πολύ άσχημα έναν νεαρό, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
 Οι φωτογραφίες είναι από χτες το βράδυ στην οδό Μητροπόλεως, αμέσως μετά τη διάλυση από τα ΜΑΤ της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα. Άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ συλλαμβάνουν και περιποιούνται έναν νεαρό. Τις φωτογραφίες μου έστειλε φίλη αναγνώστρια που θέλει να του ζητήσει συγγνώμη που δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει.
http://pitsirikos.net/2012/04/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF/#more-18582

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με  ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!



Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση, παρά τις διαβεβαιώσεις του (τ.) αρμόδιου Υπουργού Προστασίας(;) του Πολίτη προς τους εκπροσώπους της ΕΦΕ στη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο, επ ευκαιρία αντίστοιχων γεγονότων, πως «η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προσηλωμένη στη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών με την ευαισθησία που του αρμόζει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να ασκείται ελεύθερα και απρόσκοπτα»(!!), και σε πλήρη αντίθεση με αυτές. 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 77ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ – 15 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

http://prezatv.blogspot.com/2012/04/77-15.html#more 

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 5-4-2012 ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΜΕΝΑ,ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΒΛΑΚΕΣ....

-ΟΣΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΌΚΛΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΖΩΑ.
Επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη προς τιμή του 77χρονου Δ.Χριστούλα, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος. 
Ομάδες κουκουλοφόρων, κυρίως στην οδό Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν με χρήση χημικών στο κάτω μέρος της πλατείας.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διμοιρίες των ΜΑΤ χτύπησαν και απώθησαν και δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα στη διασταύρωση της οδού Γεωργίου Α’ με τη λεωφόρο Αμαλίας. 
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε σοβαρά ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος που χτυπήθηκε με γκλομπ. 
Ο Μ.Λώλος φέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είναι πιθανόν να υποβληθεί σε επέμβαση.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η σφαγή της Χίου υπό αναθεώρηση: Δεν εσφάγησαν, αλλά αυτοκτόνησαν!!!

Μερικά από τα οστά των σφαγιασθέντων στη Χίου, όπως φυλάσσονται στη Μεγάλη Μονή

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Η σημερινή εθνική επέτειος, της Επαναστάσεως του ‘21, μας  καλεί να αντισταθούμε στην μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και απάλειψης της ιστορικής αλήθειας που υπαγορεύουν και επιβάλουν  γνωστά κέντρα, με καθηγητές και λέκτορες και με συμμάχους παράγοντες στα υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι εν λόγω ιστορικοί αναθεωρητές, ισχυρίσθηκαν προσφάτως, ότι ο πίνακας του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγενίου Ντελακρουά « η σφαγή της Χίου»  αποτελεί υπερβολική απεικόνιση εκ μέρους του καλλιτέχνη και ξεπερνάει την πραγματικότητα. Μπορεί και να αυτοκτόνησαν και έτσι, ο πίνακας αφαιρέθηκε προ διετίας από το Βυζαντινό μουσείο Χίου, κατ’ απαίτηση των Tούρκων!
Σύμφωνα με τον χιώτικο Τύπο, υπάρχει μία μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας, ως… ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς!.. Η Τουρκία, επεδίωξε και αφαιρέθηκαν οι ταμπέλες με την επιγραφή: « Έργα Οθωμανών», από τις οστεοθήκες των θυμάτων της Σφαγής στη Νέα Μονή και του Αγίου Μηνά.
Οι Τούρκοι απαιτούν και οι ημέτεροι με δουλικότητα υπακούουν! Ποτέ δεν αφαίρεσαν όμως οι Τούρκοι τον αναρτημένο πίνακα στο μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου  παριστά τούρκο πολεμιστή να πατά πάνω στο νεκρό κορμί ΄Ελληνα φουστανελοφόρου με το λάβαρό μας, σκόρπια κορμιά Ελλήνων και ο … ήρωας αυτός με το χέρι στο μέτωπο, κοιτά  μακριά,  ψάχνει να δει τους Έλληνες που τόβαλαν στα πόδια…

  Ο πίνακας του Ντελακρουά,  που τους ενόχλησε, δεν περιλαμβάνει τη διαταγή   του Σουλτάνου το 1822,   να σφάξουν βρέφη έως 3 ετών , αγόρια και άνδρες άνω των 12 ετών, γυναίκες άνω των 40, να αιχμαλωτίσουν κορίτσια και γυναίκες από 3 έως 40 ετών και αγόρια από 3 έως 12 ετών. Γλίτωναν μόνο όσοι ασπάζονταν το μωαμεθανισμό. Από τις 117.000 χριστιανούς του νησιού, κατέσφαξαν  50.000,  αιχμαλώτισαν 52.000, διέφυγαν και σώθηκαν  21.000, επέζησαν μόνο 1800… Δεν περιλαμβάνει τα γυναικόπαιδα που πουλήθηκαν σκλάβοι ή βιάστηκαν ούτε τη Χίο που μετετράπη σε στάχτη, ούτε ακούγονται οι γοερές κραυγές των θυμάτων. Γι αυτούς τους φωστήρες που σβήνουν με το σφουγγάρι, δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία  γιατί δυσαρεστούνται οι Τούρκοι… Δεν πρέπει να μιλάμε για γενοκτονία των Ποντίων  γιατί θα μας πουν οι προοδευτικοί τενεκέδες καθυστερημένους και γραφικούς. Έτσι πετυχαίνουν το στόχο τους. Τον εξαγνισμό των ενόχων!

Μπάρμπα Φώτης πάει με όλα

 Μπάρμπα Φώτης πάει με όλα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕ...

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕ...: Μαζί του και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος! «Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του καλού μου φίλου, εκτελεστικού γραμμ...

Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..

Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά.

Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.

Οι άνδρες κατεβαίνουν στο υπόγειο του π. Οικονομικών και επιχειρούν να κατασβήσουν την μικρής έκτασης φωτιά η οποία έκαιγε σωρούς εγγράφων!

Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η εντολή του επικεφαλής ο οποίος θα διατάξει

-Ρίξτε νερό, πολύ νερό. Να μην μείνει τίποτε!..

Οι πυροσβέστες απόρησαν γιατί ήξεραν πως με το νερό θα καταστραφούν τα πολύτιμα έγγραφα του Αρχείου ανάμεσα στα οποία και αυτά που είχαν απομείνει και αφορούσαν τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις.

Κάποιος από τους ήρωες της Πυροσβεστικής σοκάρεται και αντιδρά, ενώ ένας άλλος μαζεύει και διασώζει κάποια έγγραφα- φωτιά τα οποία αποδεικνύουν το μεγάλο εθνικό έγκλημα.

Το συμβάν θα χαρακτηριστεί «απόρρητο» από τη Πυροσβεστική!

Μόνο που-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- τα ντοκουμέντα υπάρχουν όπως επίσης και οι μαρτυρίες- σοκ των ανδρών της Πυροσβεστικής!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ- ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Σεξ…ναρκωτικά και σκάνδαλα, μεγαλοστελεχών εταιρειών συμβούλων που μας έφερε η εταιρεία “ΜΝΗΜΟΝΙΟ Α.Ε”διαβάστε με προσοχή να δείτε τι γίνεται!


Δείτε  τι μπουμπούκια μεγαλοστελέχη, είχαν οι περίφημες εταιρείες των μυστικοσυμβούλων με τις οποίες συναλλάσσονταν η η εταιρεία "ΜΝΗΜΟΝΙΟ Α.Ε"...

Ξέρετε αυτούς που μας έχουν φέρει εδώ και δυο χρόνια και μας έχουν "κατσικωθεί" και σχεδιάζουν μαζί με την εγχώρια συμμορία το ξεπούλημα της χώρας...
Μιλάμε για αυτούς τους τύπους που έχουν κατασκηνώσει σε κάθε υπουργείο και ρυθμίζουν τα πάντα..αυτούς που πληρώνονται με εκατομμύρια ευρώ...

Κάποιοι απ αυτούς τους απατεώνες έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά όργια, ναρκωτικά, λαδώματα και ότι άλλο βάλει ο νους σας..

bagdasarov1.avi

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012


ΑΥΤΆ ΤΡΑΒΉΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΥ ΉΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΔΎΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ !,

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΡΗΣΗ
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!

ΣΟΚ: Οι «κόλακες της τρόικας» βρίζουν τον αυτόχειρα! Δείτε τι δήλωσαν τα ΔΟΛΑΡΟΣΤΟΜΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ!!!

Διαβάστε και φρίξτε τι δήλωσαν αυτά τα τσογλάνια,που ονομάζονται δημοσιογράφοι Πρετεντέρης,Μανδραβέλης,Παπαχελάς,Μίχας και ο συγγραφέας του κώλου Χωμενίδης,χαρείτε τους και
καμαρώστε.όλα αυτά τα καθάρματα,τι κάνετε ρε,γιατί κάθεστε άπραγοι;
Ο άνθρωπος έδωσε τη ζωή του μπας και καταλάβουμε που ζούμε!
Βέβαια η χούντα τι έκανε,έστειλε τους πραίτωρες της και τσάκισε τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα,γιατί άραγε,γιατί διαδήλωσαν,για λευτεριά και ένα καλύτερο αύριο,γιά όλους μας!
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε,τι κάνουν τα καθάρματα των ΜΑΤ στους απλούς πολίτες,με τι μίσος επιτίθενται εναντίον όλων!
Και καθόμαστε και τους κοιτάμε,ντροπή στον κάθε ένα μας ξεχωριστά!
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΘΕΙΑ;ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ,ΤΟΣΟ ΚΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ;
Το κάθαρμα ο Πρετεντέρης,είπε να αυτοκτονήσει στο σπίτι του,εσύ να πεθάνεις στο σπίτι σου μόνος και άρρωστος με φρικτους πόνους, κάθαρμα!
ο Μίχας και ο Παπαχελάς είδαν φαιοκόκκινους και Σύριζα,άλλα κωθώνια,ο δε Χωμενίδης είδε οπαδούς του Σανταμ και του Καντάφι που ξεκίνησαν επιθέσεις αυτοκτονίας!
διαβάστε και φρίξτε,αυτοί ζούνε δίπλα σας και τους διαβάζετε και τους ακούτε!
ΜΠΡΆΒΟ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ,ΥΠΟΤΑΓΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΚΙΟΤΗΔΕΣ!

ΡΟΒΕΣΠΙΈΡΟΣ

Δυστυχώς δεν ήταν μόνο ο Μπεγλίτης που έκανε αυτή την ανίερη δήλωση για τον αδικοχαμένο συνταξιούχο. Σας παραθέτουμε και τις δηλώσεις των κ.κ. Ι. Πρετεντέρη, Π. Μανδραβέλη, Α. Παπαχελά, Τ. Μίχα, και Χ. Χωμενίδη, αναφορικά με το γεγονός.
Τα σχόλια δικά σας…

prionokordela

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! H Κλίντον (αφεντικό του ΓΑΠ) ομολογεί: Εμείς στηρίζουμε τους φονιάδες ισλαμοφασίστες!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! H Κλίντον ομολογεί: Οι εξεγερμένοι Σύριοι λαμβάνουν βοήθεια από τις ΗΠΑ!
Η αμερικανίδα υπουργός των Εξωτερικών μιλώντας στη Διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το μήνυμά μας είναι να σταματήσουν οι φόνοι [από τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας] γιατί θα υποστείτε τις συνέπειες…».
Επίσης αναφερόμενη στην ενότητα των ισλαμικών δυνάμεων που έχουν συμπαραταχθεί με τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό ισραηλινό καθεστώς δήλωσε: «Ο αγώνας σας για την ελευθερία της Συρίας είναι και δικός μας αγώνας για την ελευθερία…». Μάλιστα ο Ayman al-Zawahiri, διάδοχος του Osama bin Laden στην ηγεσία της "τρομοκρατικής οργάνωσης" στην υπηρεσία των ΗΠΑ, την...
 περιβόητη Αλ Κάιντα, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε εξέγερση εναντίον της Συριακής κυβέρνησης γιατί ο πρόεδρος της Συρίας Assad, είναι άπιστος και το καθεστώτος του αντί-ισλαμικό…
Η Κλίντον, το γεράκι της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, προχώρησε περισσότερο: «Οι ΗΠΑ τροφοδοτούν την αντιπολίτευση της Συρίας με υλικό επικοινωνιών»!
Όχι δεν πρόκειται για επέμβαση στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών. Είναι καθήκον των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ και των σιωνιστών χωροφυλάκων τους στη Μέση Ανατολή, να εξάγουν τη δική τους «δημοκρατία». Όλοι μαζί, ΗΠΑ, Ισραήλ, προσκυνημένα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα και Αλ Κάιντα για να πέσει η Συρία!
ΟΜΑΡ Σ.
Πηγή: "eilmensile"

.Πολεμικός οπλισμός στα Σπάτα. Πολεμικός οπλισμός στην Λούτσα. Θέλουμε να ζήσουμε;

Από το μαύρο 2009, ανακαλύπτουμε οπλοστάσια στην Ελλάδα. Από την μία άκρη στην άλλη. Με βαρύ, πολεμικό οπλισμό. Τελευταία ανακάλυψη, αποθήκη πολεμικού οπλισμού στην Λούτσα (και όχι “γιάφκα”).
Ένας εσωτερικός εχθρός χτίζεται αθόρυβα με 1500 Λίβυους φονιάδες μισθοφόρους που “αγνοούνται” από τα νοσοκομεία και τα πανάκριβα ξενοδοχεία που είχαν κατακλύσει. (τα έχουμε αποκαλύψει όλα... στο πέρασμα του χρόνου).
UCKάδες που ήδη επιδίδονται σε δολοφονίες πολιτών, ληστείες και δοκιμή των αντανακλαστικών κοινωνίας και αρχών.
Ισλαμοφασιστών – ταλιμπάν σαν τους φονιάδες του Κοσσόβου και της Βοσνίας.
Δυστυχώς ο αποβλακωμένος Έλληνας που του φταίνε τα νεφελίμ και η λυκάνθρωπος συνυφάδα του Κεμάλ, δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε ήδη σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΗΡΩΑ!ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6ΜΜ,ΩΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 77ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-



Τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται για μια ακόμα φορά το μέσο για τη διοργάνωση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, αλλά και την Καμάρα Θεσσαλονίκης στη μνήμη του 77χρονου που αυτοκτόνησε, νωρίς το πρωί της Τετάρτης. 
Στο Facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί σελίδες με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (18:00) και «Όλοι στην Καμάρα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (19:00).
Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο. 



«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.


» Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.


Σημείο συνάντησης: πάρκινγκ θεάτρου Λυκαβηττού (17:30). ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!
ΕΔΩ:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=132005&catid=3

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΙΩΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!ΜΑΚΑΡΙ!

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … θα εξακολουθείς να παρακολουθείς μοιρολατρικά τους δολοφόνους της τάξης μας να μας «σώζουν»; (Βίντεο)

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … μπορείς να αδιαφορήσεις; Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … μπορεί να μην συγκινηθείς, να μην σφίξεις τα δόντια, να μην πλημυρίσεις ταξικό μίσος, να προσπεράσεις την επιθανάτια κραυγή που άφησε το τελευταίο θύμα του ταξικού πολέμου;

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου», έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα και αυτοπυροβολήθηκε ένας απόμαχος της δουλειάς σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … θα εξακολουθείς να παρακολουθείς μοιρολατρικά τους δολοφόνους της τάξης μας να μας «σώζουν»; 




"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."
Φιντέλ Κάστρο

ΚΑΛΗΜΈΡΑ!ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦ'Ε ΚΑΙ ΌΛΑ ΚΑΛΆ ΘΑ ΕΊΝΑΙ,ΕΞΆΛΛΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΩΡΑΊΟ ΉΛΙΟ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΒΓΆΛΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΈΔΕΣ ΈΞΩ!


Αγώνας για γη και ελευθερία

 Σάββας Τσελεπίδης
O πόλεμος άρχισε στις σκουριές
            Την Τρίτη 20 Μαρτίου μια ομάδα 30 κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας και της Ιερισσού , υλοποιώντας την απόφαση των επιτροπών αγώνα, ανεβαίνει στις Σκουριές με σκοπό να εμποδίσει συνεργείο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” να πραγματοποιήσει προπαρασκευαστικές εργασίες στο δάσος, στο

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την παραίτησή του από το Τομεακό Ερευνητικό Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας υπέβαλε με επιστολή του προς την εν λόγω επιτροπή, τον πρόεδρό της και τον υπουργό Παιδείας ο Γιώργος Τσεμπελής, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος της έδρας Anatol Rapoport του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.


Ο κ. Τσεμπελής υπέβαλε την παραίτησή του αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του νόμου πλαισίου για την Παιδεία, καταφερόμενος κατά...
...των πρυτάνεων, αλλά και του υπουργού Παιδείας, κ. Γ. Μπαμπινιώτη.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή, όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή:


«Αγαπητοί συνάδελφοι του Τομεακού Ερευνητικού Συμβουλίου Κοινωνικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, αγαπητέ πρόεδρε κε Βεττα, αξιότιμε κε. υπουργέ,


Με μεγάλη μου λύπη υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος της παραπάνω επιτροπής. Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο δέχτηκα να συμμετάσχω, ήταν γιατί με διαβεβαίωσαν -και πείστηκα- ότι θα μπορούσα κάτι να προσφέρω στη βελτίωση της Ελληνικής παιδείας. Δέχτηκα την άμισθη θέση με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό απ’ ότι μια έμμισθη. Οφείλω ταυτόχρονα να ομολογήσω ότι τη συγκεκριμένη θέση δεν θα αναλάμβανα με οποιοδήποτε μισθό σε μια άλλη χώρα με την ίδια κατάσταση στην εκπαίδευση».

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ!

"ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ!/

Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα: Η επικαιρότητα του έργου του Δημήτρη Μπάτση..


Συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από τη δολοφονία , από το μετεμφυλιακό κράτος, των Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ηλ. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενου και 65 χρόνια από την πρώτη έκδοση του βιβλίου του Δ. Μπάτση: «Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα».
Το βιβλίο του Δ. Μπάτση «ατύχησε» τόσο στην πρώτη (1947) όσο και στην δεύτερη (1977) έκδοσή του. Οταν κυκλοφόρησε το 1947, είχε ξεκινήσει ήδη ο εμφύλιος και η έκδοσή του σε συγκέντρωσε (εσκεμμένα ή όχι) το ανάλογο ενδιαφέρον. Η διατύπωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από έναν κομμουνιστή οικονομολόγο «αγνοήθηκε» επιδεικτικά από τους αστούς οικονομολόγους που ορκίζονταν στη θεωρία της «ψωροκώσταινας» και στην αναγκαιότητα της ξένης «βοήθειας». Από την άλλη μεριά, το ΚΚΕ στη δίνη του εμφυλίου πολέμου ενσωμάτωσε στο πρόγραμμάτου πολλά στοιχεία από το σχέδιο του Δ. Μπάτση. Μετά την ήττα, όμως, το έργο του Δ. Μπάτση «ξεχάστηκε» ίσως γιατί αποτέλεσε καρπό της σύζευξης θεωρίας και πράξης, της μετάβασης από το γενικό στο συγκεκριμένο και της ανάγκης για τη διατύπωση ενός σχεδίου οικονομικής ανόρθωσης που άνοιγε τον «ελληνικό δρόμο για το σοσιαλισμό». Επιπλέον,

H πιο τρελή εξήγηση στην Αστυνομία !!! ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ FOR EVER!.

Τα έχω χαμένα με τη λεηλασία, την απάτη και την αθλιότητα

Όταν πριν από 27 χρόνια ξεκινούσα να εργάζομαι ως άμισθος ρεπόρτερ σε εφημερίδα – όπως όλοι οι δημοσιογράφοι της γενιάς μου -με όνειρα και ψυχική δύναμη, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθει μέρα που δεν θα ξέρω ποιο σκάνδαλο, ποιόν κρατικό παραλογισμό ή δυσλειτουργία να προτάξω ιεραρχικά στο δελτίο ειδήσεων. Εδώ και λίγες ημέρες, οπότε και άνοιξε «το κουτί της Πανδώρας» με τους «τυφλούς» ταξιτζήδες της Ζακύνθου, εξομολογούμαι δημοσίως ότι τα έχω χαμένα. Σηκώνω τα χέρια.
Οι ειδήσεις που μου μεταφέρουν οι ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 όπου εργάζομαι, τα ρεπορτάζ που διαβάζω στις εφημερίδες και στα διαδικτυακά site ή παρακολουθώ στα τηλεοπτικά δελτία, σοκάρουν για την πολύχρονη λεηλασία που συντελείτο στην Ελλάδα, αλλά και την κοινωνική απάτη που ξεχύνεται σαν λάβα ηφαιστείου.
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο αντιγράφω, έτσι για να ανοίξω λίγο «το καπάκι» της ψυχής μου που βράζει από οργή. Διάλεξα τις οκτώ πιο «καραμπινάτες» περιπτώσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και τις μοιράζομαι με τους επισκέπτες του aixmi.gr:
* «Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από νεαρό επιχειρηματία, που ήθελε να δημιουργήσει ηλεκτρονική εταιρία πώλησης προϊόντων ελιάς, εκτός από δεκάδες έγγραφα και σφραγίδες, και δείγμα κοπράνων»!
* «Στοιβάζονται στο εφετείο της Αθήνας πάνω από 7.000 φάκελοι με υποθέσεις κακουργημάτων που δεν έχουν εκδικαστεί. Παράλληλα, το 2011 οι

Μηχανές & βιολογικά όπλα στην πολιορκία της Τροίας ~ History Channel (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Οι εχθροπραξίες στην αρχαιότητα ήταν πολύ βάρβαρες.

Υπάρχουν έντονες αφηγήσεις για ηρωικές μάχες κατά τις οποίες οι αντίπαλες πλευρές χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες αιχμής για να υπερισχύσουν η μία της άλλης.

Είχαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες πολιορκητικά άρματα και χειροβομβίδες;

Χρησιμοποιούσαν χημικά και βιολογικά όπλα;
Αυτή είναι η ιστορία για την πιο διάσημη πολιορκία όλων των εποχών...Δείτε το βίντεο στο λινκ που ακολουθει:
http://allfree.wall.fm/video/view/1304 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ TRIFONARA OLE.

Τα οπίσθια στα..."καλύτερα τους"!!! (PHOTOS): Οι 9 στους 10 άνδρες ισχυρίζονται πως το δυνατότερο σημείο των γυναικών είναι τα οπίσθια τους!!!Παρακάτω θα διαπιστώσετε το γιατί...!! ...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΑΛΌ ΞΗΜΈΡΩΜΑ ΣΕ ΌΛΑ!ΑΎΡΙΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΗΜΈΡΑ!ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ!

Treasure Planet - I'm Still Here

I am a question to the world
Not an answer to be heard
Or a moment
That's held in your arms

And what do you think you'd ever say?
I won't listen anyway
You don't know me
And I'll never be what you want me to be

And what do you think you'd understand?
I'm a boy, no, I'm a man
You can't take me
And throw me away

And how can you learn what's never shown?
Yeah, you stand here on your own
They don't know me
Cause I'm not here

Chorus:
And I want a moment to be real
Wanna touch things I don't feel
Wanna hold on and feel I belong
And how can the world want me to change?
They're the ones that stay the same
They don't know me
Cause I'm not here

And you see the things they never see
All you wanted I could be
Now you know me
And I'm not afraid

And I want to tell you who I am
Can you help me be a man?
They can't break me
As long as I know who I am

Chorus

They can't tell me who to be
Cause I'm not what they see
Yeah, the world is still sleepin while I keep on dreaming for me
And their words are just whispers and lies thatI'll never believe

Chorus

I'm the one now
Cause I'm still here
I'm the one
Cause I'm still here
I'm still here
I'm still here
I'm still here

Eduardo Galeano - El miedo manda (greek subs)! Ο φόβος εξουσιάζει


Υγειονομική βόμβα

Οι μετανάστες δεν είναι υγειονομική βόμβα. Η μόνη υγειονομική βόμβα που υπάρχει στη χώρα είναι το Mega. Όσο υπάρχει αυτή η εστία μόλυνσης, να ξέρετε πως η χώρα κινδυνεύει με αφανισμό.
http://pitsirikos.net/2012/04/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1/ 

Ανακατάληψη τώρα!

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερο συμφωνώ με τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Ναι, πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Από τους μπάτσους.
http://pitsirikos.net/2012/04/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1/ 

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!: Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα σ...
   Αν αποφασίσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τις γυναίκες, δεν ζεις περισσότερο. Απλώς σου φαίνεται ότι διαρκεί περισσότερο.
Clement Freud, 1924-2009, Βρετανός συγγραφέας

ΔΝΤ:"Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία".Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε

Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.

Ο Le Monde diplomatique
στην έκδοση του Απριλίου επιχειρεί μία σύγκριση όχι απλά με θεωρίες και “οικονομικές” αοριστολογίες,αλλά με γεγονότα στην Αργεντινή της δεκαετίας του 1990-2000 και στην Ελλάδα του σήμερα,που όπως όλα δείχνουν θα ζήσει το Γολγοθά της και το δράμα για αρκετά χρόνια ακόμη.Στην ανάλυση εξιστορύνται τα γεγονότα στην Αργεντινή και με πιο έντονα μαύρα γράμματα υπάρχουν οι παράγραφοι που ο συντάκτης του άρθρου  Maurice Lemoine κάνει αναφορές στην σημερινή ελληνική κρίση.Το έχει γράψει με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται άμεση σύγκριση με το τι γινόταν τότε στην Αργεντινή και το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα.

Θα διαπιστώσετε ότι η βασική μας διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι εκείνη βρήκαν τελικά ένα Πρόεδρο να διαπραγματευτεί μέσα στη καταστροφή.Εμείς ψάχνουμε γενικώς μια κυβέρνηση που να έχει κάτι να πει,εκτός από απλά να εκτελεί -που ούτε αυτό δεν κάνει- ότι της πουν.Γι΄ αυτό και ο τίτλος του άρθρου είναι η "Αργεντίνικη αυθάδεια στους πιστωτές,Ελληνική δειλία".

Στη δισέλιδη ανάλυση αφετηρία είναι το 1989.

Ο Κάρλος Μένεμ ,Περονιστής αναλαμβάνει την εξουσία και μαζί με τον υπερ-υπουργό Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάλο -με σπουδές στο Χάρβαρντ και συνεργάτη της Χούντας- καθορίζουν την συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της χώρας σε ένα πέσο προς ένα δολάριο.Η απόφαση ενθαρύνεται από το ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι θα εξαφανίσει το πληθωρισμό και θα βοηθήσει την ανάπτυξη.


Τη 1η Ιανουαρίου 2001 αποφασίζεται ότι η Ελλάδα "πιάνει"  τα κριτήρια του Μάαστριχτ για να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ. Ένα χρόνο μετά αντικαθιστά τη δραχμή με το “σκληρό” ευρώ.



Μετά τη μεξικανική κρίση η Αργεντινή για να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές πρέπει να πληρώνει επιτόκια που φθάνουν το 20%! Το “δέσιμο” του πέσο με το δολάριο γίνεται θηλιά για το Μπουένος Άϊρες που βλέπει γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία να υποτιμούν τα νομίσματά τους και η Αργεντινή να χάνει την ανταγωνιστικότητά της.Το 1989 η Αργεντινή μπαίνει στην ύφεση.



Με το πέρασμα στο ευρώ η ελληνική βιομηχανία και η παραγωγή της γίνεται πάρα πολύ ακριβή.

Στις 24 Οκτωβρίου ο Μένεμ αντικαθίσταται από τον Φερνάντο Ντε λα Ρουά,επικεφαλής μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης ,όπως -σ.σ που λέει ο λόγος- ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Ελλάδα, η πολιτική δεν έχει ούτε τσίπα ούτε δικαιοσύνη…

Γράφει: Γιάννης Λοβέρδος

Λίγες εβδομάδες πριν από τις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαϊου, η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση, η οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από τη βία, τις κραυγές και τον λαϊκισμό -στοιχεία που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους θυμωμένους και φοβισμένους, από τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, Έλληνες.

Η οδυνηρή οικονομική  πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη μετεκλογική ακυβερνησία, ίσως ανοίξουν το δρόμο σε  απρόβλεπτες κι άκρως επικίνδυνες εξελίξεις σε μια κοινωνία, που δεν έχει πλέον αντοχές αλλά και δυνάμεις να αντιδράσει. Κι όλα αυτά μέσα στη γενικότερη αναστάτωση που πυροδοτούν η πλήρης απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η κατάρρευση των θεσμών και των αξιών του κράτους δικαίου και η ακατάσχετη βία που έχει αρχίσει να επικρατεί είτε με τη μορφή της οργανωμένης, σκληρής εγκληματικότητας  κι είτε με τη μορφή αντιδράσεων μικρών αλλά οργανωμένων μειοψηφιών.

Αλήθεια, πώς φθάσαμε ως εδώ, εμείς οι νεοέλληνες, οι οποίοι  δηλώνουμε urbi et orbi ότι είμαστε κληρονόμοι του σπουδαίου Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού; Μήπως επειδή αρνούμαστε πεισματικά να διδαχτούμε από τη σοφία του; Μπορεί όλοι να διδασκόμαστε στο σχολείο τον Πρωταγόρα, τον περίφημο διάλογο του Πλάτωνα, αλλά ό,τι διαβάζουμε εκεί μήπως μας μπαίνει από το ένα αυτί και από το άλλο μας βγαίνει; Στον καταπληκτικό αυτό διάλογο, απαύγασμα της σωκρατικής διδασκαλίας και της πλατωνικής σοφίας, ο μέγας Πρωταγόρας, ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους όλων των εποχών, διηγείται έναν υπέροχο μύθο που εμπεριέχει όλη τη σοφία της αρχαιοελληνικής μυθολογίας.

Διηγείται, λοιπόν, ο Πρωταγόρας ότι ο  Δίας κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είχαν μεν αποκτήσει την τέχνη της φωτιάς, αλλά όχι την πιο σπουδαία από όλες τις τέχνες – όπως την περιγράφει – την πολιτική. Δηλαδή, την ικανότητα να συγκροτούν οργανωμένες κοινότητες, πόλεις μέσα στις οποίες θα μπορούσαν να ζουν αρμονικά ο ένας δίπλα στον άλλον.

Αυτή είναι η έννοια της πολιτικής για τους αρχαίους, η αρμονική συμβίωση των ανθρώπων σε συγκροτημένες πόλεις. Και γι’ αυτό, ο υπέρτατος των Θεών αποφάσισε να στείλει με τον αγγελιοφόρο του τον Ερμή, στους ανθρώπους τις δύο ιδιότητες (στη μυθολογία παίρνουν μορφή θεοτήτων), που συναποτελούν την πολιτική τέχνη:  την Αιδώ και τη Δίκη.

Για σκεφθείτε το λίγο. Για τους αρχαίους η πολιτική τέχνη, η αρμονική συγκρότηση πόλεων προϋποθέτει την ύπαρξη της Αιδούς, δηλαδή της ντροπής, της τσίπας, αλλά και της Δίκης, δηλαδή της Δικαιοσύνης. Σκεφθείτε τη βαρύτητα αυτού του μύθου και το πώς λειτουργεί ή δεν λειτουργεί η πολιτική. Αν δεν υπάρχουν η Αιδώς κι η Δίκη, τότε παύει να υφίσταται κι η πολιτική τέχνη, άρα κι η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων σε πόλεις, σε συγκροτημένες κοινότητες.

Εφόσον δεχόμαστε την απαράμιλλη σοφία των αρχαίων πρέπει να καταλάβουμε και τη δική μας αποτυχία, το δικό μας αδιέξοδο και την κατάρρευση του πολιτικού μας συστήματος. Αφού, πλέον, στην Ελλάδα η πολιτική δεν διαθέτει ούτε Αιδώ ούτε Δίκη.

Γλέζος: Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται

«Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική», αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος και εξηγεί:

Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλλει στην Ελλάδα 7 δισ., εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ. ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, καταλήγει στη δήλωσή του ο Μ. Γλέζος.

Διαβάστε:

Γερμανία: Δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων

Stellakis Perpiniadis - Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΡΓΙΛΕ 1935

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

Rory Gallagher : A Million Miles Away

ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΧΕ ΧΕ

Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955: Ε.Ο.Κ.Α. Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955 (Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα) Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πρ...

ΒΥΡΩΝΑΣ: Αγοράζουμε λάδι, μέλι, όσπρια, αλεύρι, κρασί χωρίς μεσάζοντες το Σάββατο 7/4