Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δηλητηριώδη ζιζανιοκτόνα στην Coca-Cola!

ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ COCA - COLA ΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ" ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ!

Απο HELLAS ORTHODOXY


Κι αντί να απολογηθεί, ο Γιώργος Δαυίδ μεταφέρει τα εργοστάσιά του στην Τουρκία!


Αυτή η χημική ουσία, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως αποδεικνύεται από επίσημο δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπίστωσαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν ότι η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης οφείλεται στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Ελεγχοι που έγιναν και από την ίδια την εταιρεία έδειξαν ακριβώς το ίδιο. Αν και αμέσως ξεκίνησε από τον ΕΦΕΤ αγώνας δρόμου προκειμένου να αποσυρθούν τα κουτιά Coca-Cola classic (όχι light και Zero) και Sprite, φαίνεται ότι καταναλώθηκαν περίπου 100.000 μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν περάσει 50 ολόκληρες ημέρες από την 21η Φεβρουαρίου, όταν ο ΕΦΕΤ ανακάλυψε επικίνδυνα αναψυκτικά της Coca-Cola και της Sprite σε όλη τη χώρα, η εταιρεία εμφιάλωσης Coca-Cola 3E δεν έχει στείλει ακόμα τα τελικά στοιχεία των αποσύρσεων αυτών των προϊόντων. Οπως μάλιστα καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει στείλει τελεσίγραφο στη διοίκηση της πολυεθνικής, επισημαίνοντας πως κάθε αργοπορία είναι πλέον ανεπίτρεπτη.

Επίσης, και παρά το γεγονός ότι πρόκειται  για ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο εν τούτοις δεν έχουν ακόμα επέμβει οι εισαγγελικές αρχές. Πληροφορίες του Θέματος αναφέρουν πάντως ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει αντίδραση από ανώτατο δικαστικό παράγοντα.

Από την πλευρά της η εταιρία όχι μόνο δεν έχει ακόμα απαντήσει στα ερωτήματα του Ενιαίου Φορέα Έλεγχου Τροφίμων (για παράδειγμα εάν πράγματι καταναλώθηκαν τα 100.000 κουτιά , σε ποιες περιοχές καταναλώθηκαν κλπ) άλλα σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά  , έδωσε στις Σαββατιάτικες και κυριακάτικες εφημερίδες εταιρικές καταχωρήσεις χωρίς όμως να λέει τίποτε για το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Μίχας ξεκαθαρίζει στο «ΘΕΜΑ» ότι «η κατάσταση με την αργοπορία τους δεν πήγαινε άλλο και τους έθεσα όριο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Το πρόστιμο όμως εις βάρος τους ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι βαρύ». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να δικαιολογήσει πού καταναλώθηκε το 12% της συνολικής ποσότητας που αντιστοιχείσε περίπου 100.000 κουτιά πανελληνίως.

Πάμε ολοταχώς για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο - Δηλώσεις Πούτιν!


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση=Τυρρανία..


Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα απο την ομιλία του Βλαδίμηρου Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου στο Μόναχο το 2011.Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και ο Πούτιν μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και "αυτούς" που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Και δεν είναι άλλοι απο τους Διεθνείς Εβραίους Τραπεζίτες... Διαβάστε για αυτούς σχετικά εδω

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ!ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ,ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ1ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ,ΜΑΝΑΔΕΣ,ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ,ΘΕΙΟΥΣ,ΘΕΙΕΣ,ΠΑΠΟΥΔΕΣ,ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ,ΓΝΩΣΤΟΥΣΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ,ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Δημοσκόπηση ΣΟΚ απο το πανεπιστήμιο Αθηνών - Οι ηλικίες των 60+ συντηρούν στη ζωή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Παρόλα αυτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνάνε το 15%! Μήπως ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε σε γονείς και παππούδες;
Πλήρης επιβεβαίωση της δημοσκόπησης του tromaktiko καθώς οι μόνοι που συνεχίζουν να στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως οι ηλικίες 60+...
και σε λιγότερο βαθμό οι 45+. Οι γενιές δηλαδή που φέρανε σε αυτή την κατάντια την χώρα συνεχίζουν σε ενα μεγάλο ποσοστό αμετανόητες να στηρίζουν την ίδια κατάσταση.


Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στους γονείς και τους παππούδες μας και να τους πείσουμε για το 'έγκλημα' που διαπράττουν; Μήπως να τους δώσουμε 'φακελάκι' με την έτοιμη ψήφο όπως κάνανε αυτοί σε εμάς τα προηγούμενα χρόνια;

Δείτε αναλυτικά:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/60.html
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNZiI1KOxjAI0MtoWohG8yqzu8l147vJMCloYWcxpkMJPJEV8sRL4c-NJ93I8-0AdAN7czHqN4xKJwbISwey9hQqmSenBtim-kX-TSdQSgldD9r74RNgroPy9oatloB7iA1xzeH6C0Dl4/s1600/1.jpg

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ.

Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στην Κρήτη - μόνο την τελευταία τριετία της κρίσης από το 2009 έως το 2011, 130 άνθρωποι έθεσαν τέρμα στην ζωή τους - παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διημερίδας που έγινε στην Αθήνα με την συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας μας.

Τρομάζει τους ψυχίατρους η “καταιγίδα” αυτοκτονιών




Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Προβληματίζουν τους ψυχιάτρους οι αυτοκτονίες

Τι συζητήθηκε σε Ειδική Εκδήλωση στην Ψυχιατρική Εταιρεία


Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στην Κρήτη-μόνο την τελευταία τριετία της κρίσης από το 2009 έως το 2011, 130 άνθρωποι έθεσαν τέρμα στην ζωή τους-παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διημερίδας που έγινε στην Αθήνα με την συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν οι ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργεί η οικονομική κρίση για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας μας.

Στοιχεία για τις αυτοκτονίες στη χώρα μας παρουσιάζουν οι ψυχίατροι Δ. Κονταξάκης, O. Γιωτάκος και Γ. Τσουβέλας ενώ από τα στοιχεία της μελέτης προέκυψαν ότι:

Οι άνδρες εμφανίζουν συστηματικά υψηλότερους δείκτες αυτοκτονιών σε σύγκριση με τις γυναίκες ενώ οι υψηλότεροι δείκτες αυτοκτονιών εστιάζονται κατά σειρά στους νομούς Ρεθύμνου, Ροδόπης και Ζακύνθου.

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιφερειών εμφανίζονται κατά σειρά η Μακεδονία, τα Ιόνια νησιά και η Κρήτη.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι σε περιόδους κρίσεως έχει παρατηρηθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο του ψαλιδίσματος των συντάξεων, ενώ οι απαιτήσεις σε υπηρεσίες ψυχικής φροντίδας αυξάνονται και οι παροχές μειώνονται εξαιτίας των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση προβλέπει την παρακράτηση ποσοστού από την σύνταξη όσων ασθενών φιλοξενούνται στις δομές ψυχικής υγείας που ξεκινά από 50% και φτάνει το 80%. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πρόθεση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με τις συντάξεις των ψυχικά ασθενών και των αναπήρων τις περικοπές των δημόσιων δαπανών.

Η ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΕΑ,ΜΕΝΙΔΙ 2012!ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!

Το µυστήριο του χαµόγελου

Από πού πηγάζει ένα χαµόγελο; Ποιος είναι ο σκοπός του και ποια η επίδρασή του στους γύρω µας; Τι είναι αυτό που µας κάνει να συστέλλουµε τους µείζονες ζυγοµατικούς µυς και ν’ ανυψώνουµε τις δύο γωνίες του στόµατος;
Μία οµάδα επιστηµόνων αποφάσισε να µελετήσει αυτό που συνήθως θεωρούµε «αυτονόητο»: το χαµόγελο και τους διάφορους τύπους του, που έχουν την ικανότητα να επηρεάσουν τη διάθεσή µας στη στιγµή.

Η Πόλα Νίντενταλ και οι συνεργάτες της ανέλυσαν πλήθος µελετών, από µαγνητικές τοµογραφίες µέχρι κοινωνικές αναλύσεις, µε στόχο να δηµιουργήσουν ένα νέο επιστηµονικό µοντέλο για το χαµόγελο, εξηγώντας όχι µόνο την πηγή του, αλλά και το πώς το αντιλαµβάνονται οι άνθρωποι. Σε ένα πρόσφατο τεύχος της επιθεώρησης «Behavioral and Brain Sciences» (Συµπεριφορικές και εγκεφαλικές επιστήµες) κατέληξε στο συµπέρασµα ότι το χαµόγελο δεν είναι απλά η έκφραση ενός εσωτερικού συναισθήµατος, αλλά και το φανερό κοµµάτι της «συνάντησης» δύο ανθρώπων.

Υπάρχει κάρμα ή είναι δικό μας δημιούργημα;

Υπάρχει όντως κάρμα; Η απάντηση έρχεται από τη γη
Περίεργα?...μόνο στο periergaa.blogspot.com

"Αυτό είναι το κάρμα μου" ισχυρίζονται πολλοί, θεωρώντας το υπεύθυνο για την καλή ή κακή τους τύχη στη ζωή, αποποιούμενοι ταυτόχρονα κάθε προσωπική ευθύνη. Ισχύει κάτι τέτοιο ή μήπως το λεγόμενο κάρμα είναι κάτι που ορίζουμε εμείς οι ίδιοι;


Πολλοί , ακούγοντας την λέξη κάρμα , έχουν την αίσθηση ότι ταυτίζεται με (κάτι σαν) τιμωρία, χωρίς όμως να γνωρίζουν ακριβώς την σημασία της.

Πράγματι ο όρος κάρμα χρησιμοποιείται συχνά με μεγάλη προχειρότητα. Παρόλο που η έννοιά του διαφέρει κάπως ανάμεσα στις θρησκείες, αυτό που ουσιαστικά υποδηλώνει σε όλες είναι η έλλειψη προσωπικής δύναμης και ευθύνης.

Οι θρησκείες παίρνουν θέση
Στον Χριστιανισμό, η ευρύτερη έννοια που χρησιμοποιείται για τις "κακές πράξεις" είναι η αμαρτία, όπου ορίζει την εσκεμμένη ανυπακοή στο θέλημα του Θεού. Το κάρμα στη συγκεκριμένη περίπτωση προχωρά ένα βήμα παραπέρα ορίζοντας τον άνθρωπο υπεύθυνο για την καλή ή κακή του τύχη. Με τις καλές πράξεις θα έχει κανείς καλό κάρμα, με τις κακές το αντίθετο.

Κατά τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Έτσι ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της αναπόφευκτης δηλαδή σχέσεως αιτίου και αιτιατού, ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, που ακολουθούν την εφαρμογή του σε κάθε εκδήλωση της ζωής με συνέπεια να διαμορφώνεται ανάλογα απ΄ αυτό το ίδιο το κάρμα.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τροπάριο της Κασσιανής σήμερα,είπα να αλλάξω θεματολογία,όμως οι πληροφορίες και οι ειδήσεις είναι συνεχείς!

Στρασβούργο: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η ρίψη δακρυγόνων
 Η ρίψη δακρυγόνων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση προσφυγή του εκπαιδευτικού Αλί Γκιουνές σε βάρος της Τουρκίας, το Δικαστήριο απεφάνθη πως η ρίψη δακρυγόνων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και ιδιαίτερα εναντίον μεμονωμένων προσώπων, συνιστά παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το οποίο απαγορεύεται η πάσης φύσεως κακομεταχείριση....
Ο 44χρονος σήμερα εκπαιδευτικός Αλί Γκιουνές είχε δεχθεί στο πρόσωπο δακρυγόνο από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε ειρηνική διαδήλωση κατά της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο του 2004 στην Κωνσταντινούπολη.

Φωτογραφία του όπου βαστάζεται από δύο αστυνομικούς κι ένας τρίτος τον «ψεκάζει» με το χημικό στο πρόσωπο, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Σαμπάχ», διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της τουρκικής αστυνομίας ότι ο Γκιουνές και άλλοι διαδηλωτές είχαν επιτεθεί με ξύλα και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Παρά τις επανειλημμένες προσφυγές του στην τουρκική δικαιοσύνη, ουδεμία έρευνα για τον εντοπισμό του αστυνομικού που τον είχε ψεκάσει με χημικό έγινε και ο ίδιος δεν βρήκε το δίκιο του.

Το Δικαστήριο, σήμερα, ωστόσο, καταδίκασε την Τουρκία, για παραβίαση των άρθρων της Σύμβασης που απαγορεύουν την κακομεταχείριση ανθρώπων και τα βασανιστήρια και την υποχρέωσε να καταβάλλει 10.000 ευρώ στον παθόντα και να πληρώσει και 1.500 ευρώ για δικαστικές δαπάνες.

Σπάνιο χρυσό λυθρίνι πουλήθηκε για 38.000 δολάρια

Μια περιουσία πλήρωσε ένας Κινέζος επιχειρηματίας για να αγοράσει ένα σπάνιο χρυσό λυθρίνι που αλιεύθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της πόλης  Τσιταγκονγκ στο Μπαγκλαντές.

Ο επιχειρηματίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αγόρασε το ψάρι, βάρους 37 κιλών, από τον πωλητή Jahangir Saudagar, έναντι 38.000 δολαρίων.

Ο κ. Saudagar το είχε αγοράσει προηγουμένως σε δημοπρασία.

«Συνέχιζα να υποβάλλω την προσφορά μου στη δημοπρασία μέχρι να τα παρατήσουν όλοι οι άλλοι γιατί ήξερα ότι μπορούσα να πουλήσω το ψάρι σε πολύ υψηλή τιμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι μόνο τέσσερα χρυσά λυθρίνια, που θεωρούνται εκλεκτό έδεσμα, αλιεύονται κάθε χρόνο στον Κόλπο της Βεγγάλης.

econews

λόγω διακοπών Πάσχα,θα ανεβάσω και κάποια άλλα θέματα!Ήμουν στην Πελοποννησο και έμαθα αυτά!

Στο Ευρωκοινοβούλιο η διάβρωση των ακτών της Πελοποννήσου:


Το θέμα του κινδύνου διάβρωσης των ακτών της Πελοποννήσου, και ειδικότερα των ακτών του Κορινθιακού, φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές στην παραλία του Δερβενίου, όπου ο βυθός κατέρρευσε μέχρι και 30 μέτρα, καταστρέφοντας σπίτια και καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του τονίζει τα εξής:

«Στη βόρεια ακτή της Πελοποννήσου εμφανίζεται, εδώ και πολλά χρόνια, το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών και της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Δερβένι Κορινθίας, στις 29/02/2012, παρατηρήθηκε γενικευμένη διάβρωση της παράλιας ζώνης, λόγω υποχώρησης του βυθού της παραλίας (έως και 30 μέτρα), καταστρέφοντας δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζεται, τόσο στην Πανευρωπαϊκή Έκθεση για τη διάβρωση των ακτών (Μάιος 2004 – Eurosion: Coastal Erosion. Evaluation of the need for Action, Part II, Maps and Statistics, σελ. 12), όσο και στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος για τις παράκτιες περιοχές (European coastal lowlands most vulnerable to sea level rise ), ως ιδιαίτερα ευάλωτη, όσον αφορά τις επιπτώσεις της διάβρωσης των ακτών και της ανόδου του επιπέδου της θάλασσας.

Με δεδομένο το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς επίσης και του γεγονότος ότι το 31.6% των ελληνικών ακτών και το 50% των ακτών της Πελοποννήσου, αντιμετωπίζουν προβλήματα διάβρωσης των ακτών (βλ. Έκθεση Eurosion) , ερωτάται η Επιτροπή:

1) Ποιες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης ευρωπαϊκών ταμείων για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο;

2) Γνωρίζει η Κομισιόν ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, που έχουν εφαρμοστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και αλλού;»
Σκότωσαν εννιά άγρια άλογα στην Κορινθία
Εννιά άγρια άλογα σκότωσε με το κυνηγετικό του όπλο ένας ασυνείδητος στα ορεινά της Κορινθίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, τα άψυχα κουφάρια των άτυχων ζώων βρήκαν κυνηγοί το ένα κοντά στο άλλο στην περιοχή Σκαφιδιά της Κορινθίας και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Γκούρας.

Οι αστυνομικοί που έκαναν αυτοψία στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι τα άλογα είχαν πυροβοληθεί εν ψυχρώ και ανακάλυψαν αρκετές βολίδες από κυνηγετικό όπλο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιάτου, πίσω από την αναίτια μαζική εξόντωση των άγριων αλόγων κρύβονται κτηνοτρόφοι της περιοχής, που κατά καιρούς έχουν εκφράσει παράπονα ότι τα άλογα καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους στην αναζήτηση τροφής.

"Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα"

Η δραματική καθημερινότητα των Ελλήνων μέσα από τα μάτια ενός ρεπόρτερ της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Διαβάστε τι αναφέρει
news247 Απρίλιος 10 2012
"Πως η Αθήνα υποφέρει χαμηλόφωνα" τιτλοφορείται εκτενές ρεπορτάζ του Tobias Piller που δημοσιεύεται στις σελίδες της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Όπως αναφέρεται, το δημοσίευμα περιγράφει σε δραματικό τόνο τις επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα και μερικές από τις ζοφερές εικόνες που παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας: "Στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Ομονοίας, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα κλειστά παρά ανοιχτά μαγαζιά. Όποιος δεν έχει ακόμα κατεβάσει για πάντα τα ρολά, προσφέρει εκπτώσεις από 50% έως 70%. Ωστόσο τα καταστήματα είναι άδεια. Η κεντρική περιοχή ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την τουριστική περιοχή στους πρόποδες της Ακρόπολης, μετά βίας ένα χιλιόμετρο μακριά από το Κοινοβούλιο, και την πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε άντρο των εμπόρων ναρκωτικών".

"Οι αριθμοί για την κατάσταση της Ελλάδας είναι τόσο δραματικοί όσο σε ελάχιστες χώρες το τελευταίο χρονικό διάστημα", σημειώνεται στο ρεπορτάζ, όπου παρατίθενται δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικών και οικονομικού συμβούλου του Λουκά Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, σύμφωνα με τον οποίο "όσο περισσότερες περικοπές κάνει κανείς, τόσο ισχυρότερη γίνεται η ύφεση και τόσο περισσότερο συρρικνώνονται τα φορολογικά έσοδα. Πρέπει να σταθεροποιήσουμε τις προσδοκίες. Η ύφεση θα περάσει όταν οι Έλληνες δουν ότι η κατάσταση σταθεροποιείται".

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΧΩΚ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ1 ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ1

Η ιστορία πίσω από δυο ήρωες – Ποιοι ήταν οι δυο μετανάστες που σκοτώθηκαν βοηθώντας ζευγάρι Ελλήνων
NewsITΑπό Newsit.gr |
   
Η θυσία τους έκανε το γύρο του κόσμου. Δε σκέφτηκαν τίποτα. Είδαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να κινδυνεύει και έτρεξαν, ενώ άλλοι, Έλληνες και μετανάστες, απλά κοιτούσαν...

Δεν είδαν ούτε άκουσαν το τρένο. Πέθαναν στην προσπάθεια να σώσουν δυο συνανθρώπους τους. Δεν υπολόγισαν ούτε θρησκεία, ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα.

Είναι οι δυο Πακιστανοί που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Παρασκευή στο Κρυονέρι Αττικής, όταν τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο που είχε μείνει πάνω στις γραμμές. Είναι δυο σύγχρονοι ήρωες, που η θυσία τους ήρθε την ώρα που έχει ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το μεταναστευτικό...

Το αμάξι του ηλικιωμένοι ζευγαριού ανατράπηκε πάνω στις ράγες γιατί «έχασε» μια αριστερή στροφή. Άρχισαν να καλούν για βοήθεια. Συγκεντρώθηκαν σχεδόν 30 άνθρωποι. Μόνο τέσσερις πήγαν να βοηθήσουν. Ήταν όλοι από το Πακιστάν.

Γύρισαν το αυτοκίνητο, έσπασαν το τζάμι αλλά δεν άκουσαν ούτε και είδαν το τρένο που ερχόταν. Κι εκείνο, δε σφύριξε εκείνη τη μέρα. Παρέσυρε το ζευγάρι και δυο από τους τέσσερις που έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο Αχμάντ και ο Μασοούντ κατάφεραν να σωθούν. Τραυματίστηκαν, αλλά σώθηκαν γιατί κάποιος φώναξε τρένο και πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Ο 18χρονος Χομαγιούν Ανγουάρ και ο 33χρονος Βακάρ Αχμέντ, έχασαν τη ζωή τους κάνοντας το αυτονόητο, βοηθώντας δυο συνανθρώπους τους. Κατάγονταν από την πόλη Νταλγκάΐρ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ.

Ο Χομαγιούν βρέθηκε ανάμεσα στο τρένο και το αυτοκίνητο. Το μόνο που πρόλαβε ήταν να σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Είχε έρθει στην Ελλάδα το 2009. Πρωτότοκος μιας οικογένειας με 4 παιδιά, οι γονείς του τον έστειλαν στην Ελλάδα να βρει δουλειά και να τους βοηθήσει οικονομικά. Πλήρωσαν 7.500 ευρώ στους διακινητές για να τον φέρουν στη χώρα μας.

Ο θείος του δεν τον άφησε να κυκλοφορεί πολύ γιατί δεν είχε χαρτιά και μπορεί να τον έπιαναν και να τον έδιωχναν. Άρχισε να μαθαίνει ελληνικά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς. Βρήκε δουλειά, σε ένα ξυλάδικο. Επτά μέρες τη βδομάδα, χωρίς ένσημα, 10 ώρες τη μέρα για 25 ευρώ. Μετά το θάνατο του, ο εργοδότης του, κατέβαλε όλα τα χρήματα που του χρωστούσε.

Ο Βακάρ ήταν στην Ελλάδα από το 2004. Δούλευε ως κηπουρός. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε άλλους τέσσερις. Ήταν εκείνος που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου με έναν κασμά και προσπάθησε να βγάλει τον οδηγό, που είχε τραυματιστεί στο πόδι.

Ήταν ο μοναδικός από τα τέσσερα θύματα που δεν έχασε τη ζωή του ακαριαία. Πολλοί τον θυμούνται να καλεί σε βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια.

Τα άσχημα νέα ταξίδεψαν γρήγορα ως το Πακιστάν. Εκεί θα βρίσκονται την Τετάρτη και οι σοροί τους. Τα 6.000 ευρώ που θα κοστίσει η μεταφορά, θα καλυφθούν από δωρεές Ελλήνων. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε.

Το ταξίδι ως την πατρίδα θα κρατήσει 30 ώρες. Οι γονείς και οι συγγενείς τους, περιμένουν πως και πως να τους αποχαιρετίσουν. Ο θείος του Ανγουάρ, Κασέρ, θα συνοδέψει τις σορούς. «Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας. Πέθαναν βοηθώντας», είπε.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις νεκροί στις ράγες μετά από σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. στο Κρυονέρι

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Mια εικόνα 1000 λέξεις…στην Ελλάδα του 2012!

K. Λαπαβίτσας: «Δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα χωρίς κόστος»

«Δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδ...:
 – στον Αδάμ Γιαννίκο, από το ΜΟΝΟ #5

    «Το ευρώ με τη σημερινή του μορφή δεν θα διατηρηθεί”


    «Θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση στην ιστορία της οικονομικής θεωρίας και της οικονομικής εξέλιξης των χωρών να λέγαμε ότι έχουμε τρεις διαφορετικές κρίσεις αυτού του μεγέθους, οι οποίες συνέπεσαν χρονικά, είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά και ήταν όλες μέσα στο σύστημα του ευρώ, αλλά δεν είχαν σχέση με το ευρώ. Θα επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες συμπτώσεις και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ανάλυσης για τους οικονομικούς ιστορικούς»

«Το νερό που έχει χυθεί δεν γυρίζει στο δοχείο», λέει μια παλιά ιαπωνική παροιμία. Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο ύφεσης η οικονομία της Ελλάδας αναζητεί τον τρόπο που θα την ξαναβάλει στην κοίτη της ανάπτυξης. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», λέει η αντίστοιχη ελληνική παροιμία. Σε ποιο χρόνο θα γυρίσει η Ελλάδα μετά τις αποφάσεις για την εφαρμογή του νέου μνημονίου; Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής Οικονομικών στη διεθνούς φήμης Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας στον αγγλοσαξονικό ακαδημαϊκό κόσμο. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων σε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και της Τουρκίας, μελέτες του έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, ενώ ο ίδιος μιλάει και γράφει ιαπωνικά.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Lógos Dr. Rath Berlin 2012 ellàda (Greece)

Πως η Goldman Sachs, με 11 εκ.ευρώ αγόρασε από το Δημόσιο, Χρυσό και Αργυρο αξίας 15.4 Δισεκατομμυρίων!!!


Ακόμη μια επιβεβαίωση του ''Λόγιου Ερμή''! Όπως αποκαλύψαμε πέρυσι τον Απρίλιο (εδώ), η έρευνα γύρω από τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική εξελίσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, πολύ μεγαλύτερο ακόμα και απο αυτό της SIEMENS ή του Χρηματιστηρίου, από το οποίο έχουν θησαυρίσει όλοι όσοι έχουν ανακατευθεί.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει σήμερα στουςAegeanTimes, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Βαρδουλάκης:

Ηταν παραμονές των εκλογών του 2004, όταν η Κυβέρνηση Σημίτη, προχώρησε σε μια συμφωνία που ουδείς ασχολήθηκε με το περιεχόμενό της και ο πολιτικός κόσμος, λες και έπαθε … «λουμπάγκο» και αδυνατούσε να ασχοληθεί με το θέμα! Ηταν βέβαια και το προεκλογικό κλίμα, η … ευμάρεια της οικονομικά εύρωστης Ελλάδας των Ολυμπιακών αγώνων, και που καιρός να ασχοληθούν με αυτό που θα αποκαλύψουμε σήμερα!