Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΥΛΗ 08/07/2012Π. Καμμένος: Παραμύθι οι 18 προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΚ ΝΕΟΥ !ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΑΖΟΥΣΑ ΛΙΑΝΑ!ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ!ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ!ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΖΕΣΤΗ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 8/
07/2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ!ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΥΤΗ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΑΞΙΖΕΙ! Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δευτέρα, Ιούλιος 16, 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑ-ΕΥΠ,ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ BLOGS,ΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΙΣΤΟΛΙΑ",ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ MARFIN,ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ PROTON,ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ,ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ,ΤΟ HOT DOC Κ.Α-- ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΌΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΧΩΝΙ".


Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ένας δημοσιογράφος,του οποίου η δουλειά πολλές φορές γίνεται αντικείμενο συζητήσεων και αντιπαραθέσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επιπεδο. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται μέσα απο τις εκπομπές του,άλλα και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που κανει στο koutipandoras.gr και στο HOT DOC αποτέλεσαν την αφορμή της συνέντευξης,την οποία και κλείσαμε μεσώ Twitter με τον δημοσιογράφο.


Τo Hot Doc είναι ενα νέο δημοσιογραφικό- αποκαλυπτικό περιοδικό το οποίο έκανε την εμφάνιση του στο χώρο του τύπου,τους τελευταίους μήνες. Τι σας έκανε εν μέσω κρίσης,και με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του έντυπου τύπου,με τα διαφημιστικά πακέτα να είναι σχεδόν μηδενικά,να προχωρήσετε στην έκδοση του;


-Να φανταστείς εμείς στο περιοδικό,τώρα στήνουμε το διαφημιστικό τμήμα. Κινηθήκαμε σε όλα με τον αντίστροφο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει το γεγονός να στήνονται περιοδικά για να απορροφήσουν διαφήμιση που έδινε κάποιος δικός τους φίλος , κολλητός κτλ. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Κάναμε ένα περιοδικό γιατί πιστεύουμε πως στην Ελλάδα που ζήσαμε τα εξώφυλλα και τα περιοδικά του

Κρητικός έβαλε τα "γυαλιά" στο Υπουργείο Οικονομικών!

Με μία επιστολή - βομβα, ο κ. Αρετούλης από την Ιεράπετρα στέλνει το δικό του μήνυμα μόλις παρέλαβε το εκκαθαριστικό της Εφορίας - Σημειώνει μεταξύ άλλων: " Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες"
Κρητικός έβαλε τα "γυαλιά" στο Υπουργείο Οικονομικών!
Από το σημείο στο Σύνταγμα όπου πριν από λίγο καιρό είχε αυτοκτονήσει συνταξιούχος φαρμακοποιός
 
  Στην επιστολή - υπόμνημα που απέστειλε ο φορολογούμενος από την Ιεράπετρα κ. Ν. Αρετούλης και στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", αναφέρει:
"Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.
Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω

Ζητώ συγγνώμη από τους εφήβους που κάνουμε «παπαγάλους»…

  Τώρα που πέρασε το άγχος και η ελληνική οικογένεια δεν δίνει πλέον εξετάσεις, τώρα που μπορούμε να δούμε σχεδόν νηφάλια το θέμα των λεγόμενων Πανελληνίων Εξετάσεων, είναι σκόπιμο να αρχίσουμε τη συζήτηση που ξεχνάμε να κάνουμε κάθε φορά που τελειώνει αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη από κάθε υποψήφιο που ακόμα δεν κατάφερα με τις λιγοστές μου δυνάμεις και, προφανώς, μαζί με άλλους να πείσω τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας να αλλάξουν το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο όνομα του αδιάβλητου της διαδικασίας συνεχίζουν να θυσιάζονται γενιές εφήβων, υφίστανται οικονομική αφαίμαξη όλες οι οικογένειες, τα λεφτά των οποίων δεν πάνε στο δημόσιο αλλά στις τσέπες των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας, οι οποίοι θησαυρίζουν, συμβάλλοντας στη διατήρηση της παραοικονομίας!
 Πριν, όμως, αποφασίσουμε πώς ακριβώς πρέπει να είναι το σύστημα πρόσβασης (και γι’ αυτό υπάρχουν αρκετές προτάσεις), πρέπει να αποφασίσουμε για το είδος των γνώσεων που θέλουμε να έχουν οι νέοι πολίτες των 18 χρόνων, ώστε στη συνέχεια να ελέγξουμε αν πράγματι τις έχουν αποκτήσει για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
 Ποιες γνώσεις απαιτείται να έχει ένας απόφοιτος του Λυκείου; Γιατί πρέπει να παπαγαλίζει αντί να μάθει πώς να μαθαίνει, άρα και πώς να σκέφτεται;

Η μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Το ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η Ικαρία και αυτό διότι στο ελληνικό αυτό νησί υπάρχει η παγκόσμια ιδιαιτερότητα του να υπάρχουν πολλοί υπερήλικες. Κάτι παρόμοιο συναντάς σε ελάχιστα άλλα μέρη τουν πλανήτη....

Μπορείς να τα μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σαρδηνία της Ιταλίας, Οκινάουα της Ιαπωνίας, Νικόγια του Πουέρτο Ρίκο, Λόμα Λίντα του Μεξικού, αλλά και φυσικά η Ικαρία, είναι τα μέρη στα οποία συναντάμε τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερηλίκων.
Στην Ικαρία  δεν έχουμε υπερανθρώπους, αλλά σύμφωνα με την Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκράτειου, οι Ικαριώτες αρρωσταίνουν το ίδιο και από τις ίδιες ασθένειες με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ωστόσο ζουν περισσότερο.
Ο λόγος; Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι η ερωτική διάθεση ως τα βαθειά γεράματα, η συντροφικότητα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, η καθημερινή άσκηση, αλλά και τα χαμηλά επίπεδα άγχους, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τους Ικαριώτες να ζουν όχι μόνο πολύ, αλλά και καλά...

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Το ομορφότερο ξενοδοχείο στον κόσμο;


ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ...

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ 

Η εκπαίδευση είναι σύστημα πρωτίστως πολιτικό. Η παιδεία είναι κοινωνικό και πολιτισμικό διαχρονικό άθροισμα ανθρωπίνων σχέσεων και προσβάσεων σε πηγές, ερμηνείες, εμπειρίες και κυρίως επίπεδο συμπεριφοράς ομάδων και όχι αγέλης. Ως τελικό αποτέλεσμα είναι όσμωση της Ιστορίας με την εκάστοτε χρονική πραγματικότητα. Η υπόθεση ότι υψηλής παιδείας κοινωνίες παράγουν και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυθαίρετη σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, από την ώρα που η αξία των αναπαραγόμενων προτύπων και κοινών γνώσεων ανάγεται σε εμπόρευμα , κεφαλαιοποιείται και εμπλουτίζει το καπιταλιστικό οπλοστάσιο στη χειραγώγηση των μαζών. Η παιδεία παράγει ελευθερία και καθορίζει και το τίμημα των επιλογών. Η σύγχρονη αντίληψη περί εκπαίδευσης τη θέλει σύστημα ελεγχόμενων γνώσεων, με ταξικά κριτήρια παρεχομένων, που αναπαράγει τη συναινετική δουλεία σε μια κλίμακα αξιών η οποία απαξιώνει το πρόσωπο, κατηγοριοποιεί το άτομο, υπαγορεύει ανάγκες και ιεραρχήσεις και καταλήγει στη μαζοποίηση καταναλωτικών κοινωνιών. 

   Από τα τέλη της δεκαετίας του ' 90, η εκπαίδευση και όχι, όπως διατείνονται οι διαφεντευτές της, αυτοί οι ίδιοι που μετονόμασαν τον προσωπάρχη σε ...διευθυντή ανθρωπίνων πόρων, η παιδεία, είναι στόχος του βίαια παγκοσμιοποιημένου μεγάλου κεφαλαίου. Θεωρούμενη ως ανάγκη σύμφυτη του ανθρώπινου γένους, η παιδεία έχει αναχθεί σε επενδυτικό πεδίο δράσης τέτοιο και τόσο μεγάλο που δεν υπολογίζει την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Με την εκπληκτική εξέλιξη της επικοινωνιακής

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ!Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΆΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΑΞΟΎΣ!

 Η καλοκαιρινή ραστώνη(και όχι μόνο πριν λίγο η προσωπική μου μέτρηση υπο τη σκιά της τέντας στο μπαλκόνι έδειξε 43 βαθμους!!!).
 έχει λίγο αποσυντονίσει τη συχνή ροή θεμάτων στο μπλογκ.ζητάμε λοιπόν τη κατανόηση σας και επίσης όσοι έχετε προνόμιακαλό θα είναι να δημοσιεύτε κάτι ενίοτε!
Το μπλογκ θα παραμείνει ανοικτό και ακμαίο με δημοσιεύσεις και σχόλια .όμως η συχνότητα των δημοσιεύσεων μέχρι το Σεπτέμβρη που θα αποκτήσουν και πάλι το κλασσικό τους ρυθμό θα παρουσιάσει κοιλίτσα(και όχι απο τις κωλόμπυρες που πίνουμε)!
 Σας θέλουμε κοντά μας και με σχόλια σας,αναρτήσεις και ότι άλλο!
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού για όλους,με υγεία και περισσή αγωνιστική διάθεση!
Μαζέψτε δυνάμεις και κουράγιο,ο Σεπτέμβρης θα είναι η απαρχή του πολιτικού καύσωνα που μακάρι να δώσει το έναυσμα για την κοινωνική έκρηξη,που πολλοί ζητάμε και συζητάμε ,αλλά από άλλους περιμένουμε να την ξεκινήσουν!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!
υ.γ. οποιες καταστάσεις γεγονότα και σκέψεις ,νικάνε τη χαλαρότητα της ζέστης θα γίνονται εγκαίρως αναρτήσεις ,όλο το υπόλοιπο διάστημα!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ.ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΡΑΣΤΩΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΑΝ!ΣΑΝ ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩς ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΓΑΤΕΣ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


Άναυδοι διαβάσαμε σήμερα στην ιστοσελίδα eglimatikotita.gr, ότι στην Παροικία της Πάρου οι αστυνομικοί εντόπισαν γάτες σκοτωμένες και στοιβαγμένες σαν σαρδέλες σε ψυγείο (και μάλιστα στη συντήρηση) σ’ ένα σπίτι, στο οποίο διέμεναν Πακιστανοί!
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που αρέσκεται σε τέτοιες «ειδήσεις» προκειμένου, να αποδείξει τη βλαπτική δράση των μεταναστών και στο περιβάλλον και στους συνανθρώπους τους, συνέχισε την γλαφυρή περιγραφή «γεγονότων», που ποτέ δεν έγιναν…
  Το www.zoosos.gr επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με το Αστυνομικό Τμήμα Παροικιάς. Ρωτήσαμε τον αστυνομικό Δημήτρη Λώλο, αν η είδηση ισχύει. Ο ίδιος την διέψευσε και μάλιστα μας παρέπεμψε στον διοικητή του τμήματος, Γιώργο Αβραμίδη, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του διέψευσε το δημοσίευμα.
  Ούτε τέτοια καταγγελία υπάρχει, ούτε η Αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι στο οποίο να εντοπίστηκαν γάτες στο ψυγείο.
  Έχουμε πει ξανά και δεν θα βαρεθούμε, να το γράφουμε. Εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα γίνονται καθημερινά, όμως σε αυτά πρωταγωνιστούν κυρίως γνήσιοι Έλληνες, απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας.