Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

tvxs.gr/node/102802

Τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί. Στις 7 Αυγούστου, το πρακτορείο SME μεταδίδει με επικριτική διάθεση ότι πρόκειται για τη «σωτήρα του ευρώ». Διότι, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας Markiza TV, η Bubeníková επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Η Bubeníková προτάθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος. Η τωρινή κυβέρνηση της Σλοβακίας, που εκλέχθηκε το Μάρτιο, ζητά τώρα την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup, «για λόγους ηθικής τάξης», όπως σημειώνει η εφημερίδα «Slovak Spectator». 

Η αποπομπή της Bubeníková. Δημοσίευμα του Spectator στις 11 Ιανουαρίου 2012

Ωστόσο, το πρακτορείο SME, σημειώνει ότι το δικαστικό σύστημα της Σλοβακίας δεν έχει ακόμη θεωρήσει σκόπιμο να αμφισβητήσει τον διορισμό

Το πιο αισχρό και απεχθές δάνειο στην παγκόσμια ιστορία το έχει λάβει η Ελλάδα το 1913!!!

Πέρυσι τέτοια εποχή και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2011, δημοσίευσα στην προσωπική μου, ιστοσελίδα, μια έρευνα σχετικά με τα ....
δάνεια που έχει λάβει η χώρα μας, από το 1821 ως σήμερα! Ηταν λίγο πριν την επαναλειτουργία των aegeantimes και η έρευνα αυτή δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής, μιας και η αναγνωσιμότητα στο adalis.gr ήταν σχετικά μικρή. Την προηγούμενη Τετάρτη, λάβαμε τέσσερα mail από αναγνώστες που ζητούσαν να ......
αναδημοσιεύσουμε αυτή την έρευνα! Μάλιστα, το ίδιο είχε κάνει και το πολύ καλό blog, anti-ntp.blogspot.com/ , πριν δύο εβδομάδες και τους ευχαριστούμε γι αυτό, διότι όπως πάντα, αναφέρουν την πηγή. Ολόκληρη την έρευνα για τα δάνεια της Ελλάδας, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους, θα την βρείτε δημοσιευμένη εδώ στους aegeantimes.gr , την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί! Σήμερα θα σταθούμε σε ένα τμήμα και μόνο αυτής της άκρως αποκαλυπτικής έρευνας, που δίνει το στίγμα, πως μας βλέπουν οι «σύμμαχοι» και πως μας συμπεριφέρονται στην σύγχρονη ιστορία! Μια ιστορία, αρκετά … άγνωστη, που όμως αποδεικνύει την τεράστια αναλγησία των κατά καιρούς … παραδοσιακών μας συμμάχων! Πρόκειται για ττο πλέον αισχρό δάνειο που έλαβε ποτέ χώρα της Ευρώπης! Ολοι φνωρίζετε φυσικά το «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία»! Πόσο ακριβά άραγε έχουμε πληρώσει αυτή τη φράση; Η οποία

Ντοπέ οι δυο μεταλίστ στην κούρσα του αιώνα!


Ο Βασίλης Γαλούπης βγάζει στην φόρα τα άπλυτα των δυο εκ των τριών σπρίντερ που πήραν μετάλλιο στην περιβόητη κούρσα του αιώνα στα 100μ. χθες στο Λονδίνο!

Μια χαρά περάσανε όλοι χθες το βράδυ. Και οι πρωταγωνιστές και τα εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι μόνοι, όμως, που θα έπρεπε να νιώθουν κάπως άβολα με τα άτομα που ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών στα 100 μ. είναι η ΔΟΕ και η ΙΑΑΦ. Η στοά των… αθανάτων και η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, που μαζί με την WADA, ευαγγελίζονται ότι κάνουν δήθεν κάποιον παγκόσμιο αγώνα κατά του ντόπινγκ.
Βεβαίως και ακούγεται πλέον ως αφελές το σύνηθες ερώτημα «αν κάποιος φιναλίστ στα 100 μ. ή σε άλλα αγωνίσματα και σπορ υψηλού πρωταθλητισμού κι απαιτήσεων ντοπάρεται», όμως σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν ήδη ατράνταχτες αποδείξεις. Αν και συχνά τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους εδώ που τα λέμε.
Ντοπέ ο Μπλέικ, ίδια ουσία με Βαβζίνιακ!
Το αργυρό μετάλλιο, λοιπόν, στα 100 μ. το πήρε ο Τζαμαϊκανός Μπλέικ. Όλοι μοιάζουν να ξεχνάνε, όμως, ότι μόλις το 2009 είχε πιαστεί ντοπαρισμένος με διεγερτικό. Συγκεκριμένα με methyl-2-hexanamine!
Το συγκεκριμένο διεγερτικό έκανε πάταγο στον ελληνικό αθλητισμό το 2008. Προκλήθηκε σκάνδαλο με μαζικά κρούσματα σε άρση βαρών, στίβο, αλλά και ποδόσφαιρο (Βαβζίνιακ).
Στο ίδιο τιμ ο Μπολτ, τιμωρήθηκε ο Μπλέικ
Ένα χρόνο μετά η ίδια ουσία «κτύπησε» και τα σπριντ στην Τζαμάικα. Δεν πιάστηκε, άλλωστε, μόνο ο Μπλέικ. Συνελήφθησαν κι άλλοι τρεις σπρίντερ από το τιμ του προπονητή Γκλεν Μιλς. Στο ίδιο τιμ προπονείται και ο Μπολτ, που όμως δεν βρέθηκε κι αυτός θετικός.
Ο Μπλέικ, μάλιστα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών μηνών από κάθε διοργάνωση, ύστερα από περίπλοκη και χρονοβόρα πειθαρχική διαδικασία. Έφαγε κανονικά καμπάνα, πάντως.
Παγκόσμιο σκάνδαλο με Γκάτλιν, δεν έπρεπε να αγωνίζεται καν!
Χάλκινος μεταλίστ, ως γνωστόν, είναι ο Τζάστιν Γκάτλιν. Η περίπτωσή του δεν έχει προηγούμενο. Αποτελεί παγκόσμιο σκάνδαλο στα χρονικά.
Ο Αμερικάνος σπρίντερ είχε βρεθεί ντοπέ με αμφεταμίνες σε έλεγχο που του είχε γίνει το 2001! Σε ηλικία μόλις 19 ετών. Τιμωρήθηκε από την ΙΑΑΦ με δυο χρόνια αποκλεισμό.
Τεστοστερόνη μετά τις αμφεταμίνες!
Ο Γκάτλιν επέστρεψε το 2003, πήρε το χρυσό μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και δυο χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2006, ξαναπιάστηκε ντοπαρισμένος! Με καραμπινάτη τεστοστερόνη αυτή τη φορά…
Προπονητής του Γκάτλιν ήταν ο Τρέβορ Γκράχαμ. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για τον προπονητή των ντοπαρισμένων Μάριον Τζόουνς, Τιμ Μοντγκόμερι κ.ά. Άμεση εμπλοκή, δηλαδή, με το σκάνδαλο Balco.
Σαμποτάζ…
Ο Γκάτλιν μετά το θετικό του δείγμα έκανε λόγο για… σαμποτάζ (όπως γίνεται συνήθως, ακόμα και στην χώρα μας, όταν σκάνε τα σκάνδαλα και τα κανόνια της ντόπας).
Το πραγματικό σκάνδαλο ξεκινάει από τον Αύγουστο του 2006. Ο Γκάτλιν, βάσει κανονισμών, δεν θα έπρεπε να αγωνιστεί ξανά αφού ήταν υπότροπος. Δυο χρόνια από την αμφεταμίνη, συν κρούσμα με τεστοστερόνη, ίσον ισόβια. Αυτό θα ίσχυε για τον καθένα.
Ποινή χάδι για να προλάβει Λονδίνο!
Οι αθλητικές αρχές, όμως, δεν αποφάσισαν κάτι τέτοιο. Του έριξαν μόνο 8 χρόνια, δίχως να προβλέπεται από πουθενά τέτοια ποινή, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη κίνηση. Το όργιο, δηλαδή, έγινε μεγαλύτερο όταν με σκεπτικό που έμπαζε από παντού τον Δεκέμβριο του 2007 η ποινή μειώθηκε στα 4 χρόνια.
Ίσα – ίσα, δηλαδή, του κάνανε το χατίρι για να προλάβει τους ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο. Και τα κατάφερε ο Γκάτλιν, πανηγυρίζοντας με μετάλλιο. Ντροπής πράγματα… Και για την ΔΟΕ και για την ΙΑΑΦ και για όλο το σύστημα.
Δεν υπάρχει περίπτωση στα χρονικά σε κάποιον, σαν τον Γκάτλιν, με δυο διαφορετικά κρούσματα σε αμφεταμίνες και τεστοστερόνη να του επιτρέπεται ξανά και ξανά η συμμετοχή σε αγώνες! Ο ισόβιος αποκλεισμός είναι επιβεβλημένος.
Ένοχο παρελθόν
Πολλές φορές, δεν χρειάζεται να περιμένει καν κάποιος να γίνονται ντόπινγκ κοντρόλ μετά από μια επιτυχία. Ούτε να σπάει το κεφάλι του με διάφορα διλήμματα. Μπορεί να υπάρχει ήδη «ένοχο» παρελθόν, ενδεικτικό του τι συμβαίνει...
Τουλάχιστον για τους δυο από τους τρείς μεταλίστ, λοιπόν, η ιστορία ήδη έχει «μιλήσει». Με στοιχεία αδιαμφισβήτητα, έστω κι από ένα αντιντόπινγκ κοντρόλ αναποτελεσματικό…
Δεν πάει να πει, άλλωστε, ότι επειδή κάποιος πιάνεται στο κοντρόλ με μια απαγορευμένη ουσία, έχει πάρει μόνο αυτή… Για παράδειγμα, ο Μπεν Τζόνσον στην Σεούλ βρέθηκε θετικός σε μόνο μια ντόπα (στανοζολόλη). Όπως παραδέχτηκε αργότερα, όμως, το ίδιο διάστημα έβαζε στον οργανισμό του περισσότερα από δέκα απαγορευμένα σκευάσματα με αναβολικά, διεγερτικά κλπ.
Το ίδιο έχει συμβεί και σε πάμπολλες άλλες περιπτώσεις αθλητών με χρήση κοκτέιλ από διάφορες ουσίες. Άλλο ότι το κοντρόλ πιάνει, κι αν την πιάσει κι αυτή..., μόνο τη μια ουσία απ' όλο το κοκτέιλ - τούρμπο.