Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Με πολύ απλά λόγια ο Γ.Δελαστίκ εξηγεί πως ο ΓΑΠ υποθήκευσε μια χώρα για τις τράπεζες




Στοιχεία που αποδεικνύουν με αδιαφιλονίκητο τρόπο ότι το ολέθριο Μνημόνιο, στο καθεστώς του οποίου υπήγαγε την Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου, έσωσε όχι την πατρίδα μας αλλά τις... ξένες τράπεζες! Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Βάσει των
στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 οι ξένες τράπεζες (σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές) κατείχαν ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 141,5 δισ. ευρώ. Σε συνθήκες κρίσης, θα συνιστούσε εφιάλτη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενδεχόμενη στάση πληρωμών εκ μέρους της Αθήνας. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα υφίστατο σοβαρότατο πλήγμα από ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και γι' αυτό οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών ήταν υποχρεωμένες να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προκειμένου να προφυλάξουν τις δικές τους τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παπανδρέου εκλέγεται θριαμβευτικά πρωθυπουργός στις 4 Οκτωβρίου 2009. Αμέσως αρχίζουν οι ανεκδιήγητες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και του υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί «ελληνικής οικονομίας στην εντατική», περί «ελληνικής οικονομίας... Τιτανικού» και πάει λέγοντας. Εκ των υστέρων είμαστε πλέον πεισμένοι ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν εσκεμμένες και εντάσσονταν στο πλαίσιο υπόσκαψης κάθε ίχνους διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την υπαγωγή της σε καθεστώς Μνημονίου. Οντως, τις πρώτες μέρες του Μαΐου του 2010, ο Γ. Παπανδρέου υπογράφει την παράδοση της χώρας στις επικυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αρχίζει ο υπέρμετρος δανεισμός της Ελλάδας μέσω Μνημονίου.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ !

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ !

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΗΣ,

Σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τα αποσμητικά μασχάλης!!!


ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ ?
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ
ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ KΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΑ.

ΝΑΙ, ΤΑ ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΑ !!!

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ.
> (ANTIPERSPIRANT - DEODORANT).

> ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ,
> ΕΛΕΓΞΤΕ :
> «DEODORANT» ΣΚΕΤΟ (ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. !

«ANTIPERSPIRANT» : ΟΧΙ !

ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΞΙΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ, Η ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ.

ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ.

ΤΑ ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΑ , (ANTIPERSPIRANT), ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ , ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΙΔΡΩΝΕΤΕ, ΚΑΙ ΓΙ 'ΑΥΤΟ
ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ.

ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΙΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ΣΤΑ ΛΕΜΦΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΒΑΛΕΙ.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΤΕΤΑΡΤΟ ( ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟ ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΜΦΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΙΘΑΝΟ, ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ
ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
ΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΕΙ
ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ
ΑΝΘΙΔΡΩΤΙΚΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ
ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΓΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΜΑΣΧΑΛΗΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗ !

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

να παιρνετε φαρμακα πολλα φαρμακα!κανουν καλό!ουτε οι ιδιοι που τα προτεινουν δεν μπορουν να κρυψουν την ανεπαρκεια τους στο χτισιμο της υγειας μας!

ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ, «ΠΗΓΗ» ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ


Τα παυσίπονα είναι η αιτία των πονοκεφάλων, υποστηρίζει η ιατρική κοινότητα επισημαίνοντας ότι η υπερκατανάλωση αυτών των χαπιών οδηγεί σε κεφαλαλγίες.
Tα ίδια τα χάπια που λαμβάνονται για την καταπολέμηση ενός πονοκεφάλου είναι και η κύρια αιτία της κατάστασης, σύμφωνα με την μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Κλινικής Ερευνας, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύει το BBC.


Η κεφαλαλγία λόγω κατάχρησης φαρμάκων θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού .Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το 5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Στη Βρετανία  το 90% των ασθενών με χρόνια κεφαλαλγία μπορεί να οφείλεται στην κατάχρηση των φαρμάκων.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Μάρτιν Αντεργουντ, από το την Ιατρική Σχολή του Γουόγουικ , «στην ουσία, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όσο χειροτερεύει ο πονοκέφαλος, τόσο περισσότερα παυσίπονα καταναλώνει κανείς, με αποτέλεσμα οι πονοκέφαλοι να χειροτερεύουν.

Μέχρι τώρα, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο τα παυσίπονα προκαλούν πονοκεφάλους παραμένει άγνωστος στους επιστήμονες.
Μίνα Αγγελίνη
θεμα

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους δικαιώθηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων ψηφοφόρωνΕ,αφού το λένε και οι επιστήμονες!

Αυνανισμό 3 φορές την εβδομάδα, συνιστούν επιστήμονες

Εδώ και πολλά χρόνια ο αυνανισμός δεν αποτελεί... ταμπού. Οι επιστήμονες έθεσαν το θέμα στην πραγματική του διάσταση και ανέδειξαν τα σπουδαία οφέλη του αυνανισμού, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία του ανθρώπου. Οι....


ειδικοί μάλιστα προτείνουν αυτοϊκανοποίηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικότερα:

- Προλαμβάνει τον καρκίνο. Συμφωνά με έρευνες οι άνδρες που εκσπερματώνουν πάνω από πέντε φορές την εβδομάδα έχουν κατά ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Μύκονος: Για πια κρίση μιλάμε; Ιούλιος - Αύγουστος με τζίρο ... 1,5 δις!!




Η Ελλάδα μπορεί να τελεί σε καθεστώς μεγάλης οικονομικής κρίσης, ωστόσο υπάρχει ένα νησί των Κυκλάδων που αντιστέκεται: η Μύκονος
!
   Μόνο σε δύο μήνες, φέτος το καλοκαίρι, διακινήθηκαν στο νησί των ανέμων μέσω τραπεζών 150 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προστεθούν στα έσοδα από πιστωτικές κάρτες και στο «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί, δίνουν συνολικό τζίρο άνω του 1,5 δισ.!
  Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, δύο κλαμπ της Μυκόνου βραβεύτηκαν από πολυεθνική εταιρεία ποτών καθώς η κατανάλωση τεκίλας είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα.
  Για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος που καταναλώνουν αφειδώς και αφήνουν το αποτύπωμά τους στη ζωή του νησιού ήταν περισσότεροι από ποτέ.
  Σύμφωνα με στοιχεία από το αεροδρόμιο της Μυκόνου τα ιδιωτικά αεροπλάνα που προσγειώθηκαν εκεί το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου ήταν περισσότερα από αυτά που διακινήθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μόνο τα κορόιδα θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους

Καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη οι ελπίδες που είχαν οι Έλληνες προεκλογικά ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ειδικά μετά απ’ όσα άκουγαν από τους πολιτικούς και ειδικά αυτούς της κυβέρνησης. Μετά από τη διάψευση των προσδοκιών για μια σειρά από θέματα που αφορούσαν τις τσέπες όλων μας (π.χ. όχι άλλα μέτρα, όχι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό κ.λπ.) ήρθε και η κατραπακιά για το περίφημο θέμα των Ελλήνων που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Αν θυμάστε και προεκλογικά αλλά και αργότερα, είχαμε πρωτοσέλιδα για συνομιλίες με τους Ελβετούς οι οποίοι θα μας έδιναν τα στοιχεία των καταθετών κι εμείς θα τους καλούσαμε αφού γίνονταν οι απαραίτητες διασταυρώσεις, για να πουν που βρήκαν αυτά τα χρήματα. Αν δεν τα δικαιολογούσαν θα έτρωγαν ένα γερό πρόστιμο και θα φορολογούνταν κι έτσι θα… γέμιζαν και τα κρατικά ταμεία.
Το φιάσκο, λοιπόν, ολοκληρώθηκε, καθώς ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, με έγγραφό

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! Πολιτική διαφήμιση ΔηΜαρ - τον Μπέζο!


Στις 23 Σεπτέμβρη θα είμαστε ολοι στο Σύνταγμα!

 
 

30 χρόνια από τη ναζιστική γενοκτονία στη Σάμπρα & Σατίλα...


Τον Ιούνη του 1982, το Ισραήλ εισβάλει στο Λίβανο.
Τον Αύγουστο του 1982, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει στη Βηρυτό.
30 Αυγούστου, οι Φενταγίν με τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ, αναχωρούν από την πολιορκημένη Βηρυτό με ελληνικά πλοία που διαθέτει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Ο εγκληματίας Σαρόν καλεί τα στρατευματά του να μην μείνει κανείς ζωντανός στα...
δύο στρατόπεδα προσφύγων για αμάχους (παιδιά και γυναίκες).
Στις 18 Σεπτέμβρη, η καταμέτρηση των νεκρών (μόνον γυναικόπαιδα) φθάνει τον αριθμό των 3.000.
Για τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης (12/8/1949), αυτή η ναζιστική επιχείρηση δολοφονίας γυναικών και παιδιών, προσδιορίστηκε ως «έγκλημα γενοκτονίας».
Ένα ακόμη έγκλημα του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος του Ισραήλ, του χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, που παραμένει ατιμώρητο! 
Εκείνες τις δύσκολες περιόδους για το Παλαιστινιακό κίνημα, ο ελληνικός λαός και ο τότε πρωθυπουργός του έδωσαν έναν μεγαλειώδη αγώνα συμπαράστασης και επαναστατικής αλληλεγγύης.

Οι ναζί του 21ου αιώνα... σήμερα με ηγέτη τον εγκληματία πολέμου Πέρες +The Sabra and Shatila massacres

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ 2013: ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ VODAFONE ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΣΩΝ


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ!!!
Φέτος το φοιτητικό πάσο για όλους όσους το δικαιούνται θα είναι δωρεάν, θα αντικαταστήσει την φοιτητική ταυτότητα και θα διανέμεται από τη Vodafone. Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας: http://academicid.minedu.gov.gr/
ΠΡΕΖΑ TV

16 Σεπτέμβρη 1982... Δεν ξεχνάμε τους εγκληματίες σιωνιστές, τους ναζί του 21ου αιώνα!

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν . H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε:

Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων...

Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων . Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος. Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους.

Τα κείμενα της Οξφόρδης αποτελούν μέρος ενός μεγάλου αριθμού παπύρων που βρέθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα σε έναν αρχαίο σκουπιδότοπο της ελληνο-αιγυπτιακής πόλης του Οξυρύγχου. Απομένουν χιλιάδες κείμενα να διαβαστούν μέσα στην επόμενη δεκαετία, περιλαμβανομένων έργων του Οβιδίου και του Αισχύλου. Υπάρχουν περίπου 400,000 κομμάτια παπύρων φυλαγμένα σε 800 κιβώτια στην Βιβλιοθήκη Sackler της Οξφόρδης και

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

Τα δύο πιο σημαντικά «στοιχεία» που υπάρχουν και επηρεάζουν το
ανθρώπινο φυσικό σώμα είναι: Νερό & το Αλάτι
Η ιστορία του αλατιού
Η ιστορία του αλατιού είναι συνυφασμένη με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.
Από πολύ νωρίς είχε γίνει γνωστή στον άνθρωπο η χρήση του αλατιού ως συντηρητικού, πράγμα που συνέβαλε στη διατήρηση των τροφίμων (κρέατα, ψάρια, τυριά, ελιές κ.λπ.) και βοήθησε στις μεγάλες μετακινήσεις, αφού πλέον είχε βρεθεί ο τρόπος να συντηρούνται οι τροφές επί μακρόν.
Στην Αρχαία Ρώμη, το αλάτι λειτουργούσε ως νόμισμα και η ανταλλακτική του αξία ίσχυε και σε πολλές άλλες περιοχές και περιόδους.
Η αξία του υπήρξε πολύ μεγάλη και για να την αντιληφθεί κανείς αρκεί να αναλογιστεί πως η αγγλική λέξη για τον μισθό «salary», προέρχεται από την λατινική «salarium» που σημαίνει πληρωμή με αλάτι.

Επικίνδυνα τρόφιμα στο τραπέζι μας


Επικίνδυνα τρόφιμα στο τραπέζι μας
Επικίνδυνα τρόφιμα πλούσια σε νικέλιο και χρώμιο φαίνεται ότι καταναλώνουν, μεταξύ άλλων οι έλληνες. Τρόφιμα βολβοί, όπως πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που καλλιεργούνται σε περιοχές με ρυπασμένο υδροφόρο ορίζοντα, μολύνονται με υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου και χρωμίου που καταλήγουν στο στομάχι μας.
Μια τέτοια περιοχή, είναι η ευρύτερη κοιλάδα του Ασωπού όπου καλλιεργούνται μεγάλες ποσότητες από τα τρόφιμα αυτά άλλα κι άλλες περιοχές όπου έχει εντοπιστεί βιομηχανική ρύπανση κι έχει επιβεβαιωθεί η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις αρμόδιες αρχές.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ειδική μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών που ανακοινώθηκε στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά.

Εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Αττίλα 2 Και βρέφος θύμα της τουρκικής θηριωδία

Σοκ και δέος προκαλεί η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».

Την ίδια ώρα σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε μέσα σ΄αυτόν και ο μικρότερος αγνοούμενος.

Η ανακάλυψη είναι συγκλονιστική, αφού εντοπίστηκαν τα οστά ενός βρέφους, μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μάνας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου.