Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΕΤΕ!ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Και στην λίστα του ΣΔΟΕ
ο Μεϊμαράκης

Ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια δημοσιεύει το zougla.gr σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες
Τα πολιτικά ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα φτάνουν τα 36. Η λίστα βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Η λίστα

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής. Η έρευνα ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου 2012 και ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Ο έλεγχος βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012


Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια στην Μαδρίτη-ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες ήταν οι Ισπανοί διαδηλωτές που περικύκλωσαν χθες το Κοινοβούλιο, φωνάζοντας ένα ηχηρό «όχι» στα μέτρα λιτότητας, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών.
Πάνω από 40 άτομα έχουν τραυματιστεί από τις συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών, με τους πρώτους να κάνουν χρήση γκλομπ αλλά και σφαιρών από καουτσούκ. Δεκάδες είναι και οι συλλήψεις και οι προσαγωγές.
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν την ώρα που ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τους σιδερένιους φράκτες που τοποθετήθηκαν γύρω από το Κοινοβούλιο
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαίωναν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.
Η κυβέρνηση Ραχόι αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη νέα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2013.
Δείτε το βίντεο από τις συγκρούσεις:(οι μπάτσοι είναι τα ίδια τομάρια απανταχού της γης)

crime.gr: Φούντωσαν οι αυτοκτονίες-Πέντε σε μία μέρα στον Ευαγγελισμό

Μόνο σε μία μέρα το βράδυ της Πέμπτης μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό πέντε άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι λόγοι ήταν οικονομικοί!
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε ένας άνδρας που είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι, τρεις γυναίκες που είχαν πηδήξει από το μπαλκόνι του σπιτιού τους και μία ακόμη γυναίκα που είχε μπήξει το μαχαίρι στην κοιλιά της (ήταν και η μοναδική που σώθηκε).

Όπως έγινε γνωστό οι πέντε αυτοί άνθρωποι αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι αυτοκτονίες για αυτούς τους λόγους έχουν φουντώσει δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις.

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ Κλέβουν στο λίτρο 12 λεπτά

Σε έξαρση βρίσκεται η καταδολίευση της αντλίας, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας. Οι οδηγοί στα 50 λίτρα, με τιμή βενζίνης στο 1,77 ευρώ το λίτρο, χάνουν γύρω στα 6 ευρώ. Στον αντίποδα, ένα πρατήριο που πουλά κατά μέσον όρο 5.000 λίτρα την ημέρα ή 150.000 τον μήνα, αν κλέψει στην αντλία θα κερδίσει μέχρι και 18.000 ευρώ μηνιαίως, αδήλωτα και αφορολόγητα...

Κλέβουν στο λίτρο 12 λεπτά
Σούπερ κλοπή... από το 30% των βενζινάδικων. Πειράζουν... το λογισμικό των αντλιών κλέβοντας μέχρι και 12 λεπτά στο λίτρο στην αμόλυβδη από τους οδηγούς των ΙΧ. Ενας επιτήδειος πρατηριούχος μπορεί να κερδίσει ακόμη και 18.000 ευρώ τον μήνα.
Σε έξαρση βρίσκεται η καταδολίευση της αντλίας, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας, καθώς βενζινοπώλες λόγω της μεγάλης πτώσης της ζήτησης, 30% σε σχέση με το 2009, και της απουσίας ελέγχων, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των καταναλωτών.
Παράγοντες του ΣΕΕΠΕ εκτιμούν μάλιστα ότι το 30% του διακινούμενου όγκου καυσίμων διοχετεύεται από «πειραγμένες» αντλίες.
Οι οδηγοί που θέλουν να βάλουν αμόλυβδη βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους χρεώνονται από 3,5% μέχρι και 7% επιπλέον ποσότητα από την πραγματική που πληρώνουν. Αυτό σημαίνει ότι ένας


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

http://www.antarsya.gr/media/afisa_antarsyaSep12.jpg

Μήπως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, δυστυχώς, δε δικαιούται δια να ομιλεί; του Θανάση Παπαβασιλείου

Η τραγική οικονομική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι γνωστή σε όλους αυτούς που έχουν κάποια σχέση με τον κλάδο σήμερα. Κοινός τόπος είναι επίσης και η μιζέρια που χαρακτηρίζει το σύνολο των δασκάλων και των καθηγητών. Εδώ και χρόνια ήμασταν το ανέκδοτο σε αρκετές συζητήσεις που είχαν σαν θέμα την κακομοιριά και την τσιγκουνιά των διάφορων επαγγελματικών κλάδων.
Ευτυχώς στην πορεία αρκετά άτομα και μερικές ομάδες περήφανων εκπαιδευτικών, κατάφεραν με αγώνες και την καθημερινή αξιοπρεπή στάση τους, στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία γενικότερα, να αποτινάξουν το χαρακτηρισμό «δασκαλάκος» που μας συνόδευε ως προσφώνηση σε όλα τα καφενεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες.
Φτάσαμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία των δασκάλων (οι καθηγητές δυστυχώς διαχώρισαν τη θέση τους) επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή! Και τότε όμως η μεμψιμοιρία πολλών συναδέλφων υπονόμευσε τον αγώνα των υπολοίπων. Το κουτοπόνηρο επιχείρημα: «Έλα μωρέ ποιος κοιτάει τι γίνεται στα Τρίκαλα, στον Πύργο, στα Γιαννιτσά κλπ. Στην Αθήνα γίνονται οι πορείες.», έκανε «πλουσιότερους» τουλάχιστον κατά 1000€ τους συναδέλφους που δεν έκαναν την απεργία διαρκείας.  Η μη συμμετοχή τότε στην απεργία πολλών συναδέλφων που υπηρετούσαν σε σχολεία κυρίως της επαρχίας αλλά και της Αθήνας  αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αδιαλλαξία της ανεκδιήγητης Μ. Γιαννάκου, η οποία, παίρνοντας το απεργιακό δελτίο καθημερινά και βλέποντας ότι τα ποσοστά συμμετοχής δεν ξεπερνούσαν το 50%, 40%, 30% ή το 20%, είχε κάθε λόγο να μην υποχωρεί και να παρουσιάζει το γνωστό αυταρχικό της πρόσωπο.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκλονιστικό μήνυμα στο Facebook: Τι μου έμαθαν 2,5 χρόνια κρίσης

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα μιας νεαρής συμπατριώτισσάς μας κάνει τον γύρο των social media. Η 33χρονη, μετά από δυο απολύσεις, μία παραίτηση και άπειρα βιογραφικά σήμερα είναι άνεργη.....
Αποφάσισε έτσι να γράψει ένα κείμενο με τίτλο, "Τι μου έμαθαν 2,5 χρόνια κρίσης", το οποίο έχει πολλές κοινοποιήσεις και likes στο Facebook. ''Υποθέτω - τι υποθέτω, σίγουρη είμαι - πως αν κάνεις μια ειλικρινή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείς πάμπολλα κείμενα απείρως αξιολογότερα απο αυτό διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Είναι εισαγωγή ενοχική το γνωρίζω αυτό, αλλά ακουμπά στο γεγονός πως πάντα μα πάντα απεχθανόμουν τα αποφθέγματα και τις διδαχές. Νομίζω πως μπορούν να τα κάνουν μονάχα οι πολύ σπουδαίοι, ή ο Ουμπέρτο Έκο.

Με την επίφαση λοιπόν αυτή - πως και καλά γλύτωσα την αυταρέσκεια - θα μοιραστώ την εμπειρία μου και θα σου πω τι έμαθα αυτά τα 2,5 χρόνια κρίσης και ενίοτε ανεργίας.Σκέφτομαι πως ίσως σε βοηθήσουν,


1. Είμαστε όλες οι επανηλειμμένες, παταγώδεις, ίσως και λίγο ντροπιαστικές αποτυχίες μας. Σε καμία απο αυτές δεν έχουμε ξυπνήσει την επόμενη μέρα οι ίδιοι. Γίναμε άλλοι, γίναμε λίγοι, χωθήκαμε την ματαιότητα. Είσαι εκείνος που σηκώθηκε πάλι πάνω. Ή εκείνος που έβαλε την ταφόπλακα. Εσύ αποφασίζεις.

Επικίνδυνα τα μισά σχολικά κτίρια στην Ελλάδα


Σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτίρια. Χωρίς αντισεισμικό σχεδιασμό και με παλαιότητα έως 50 χρόνια τα περίπου μισά σχολεία στην Ελλάδα. Τι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του NEWS 247 (Vids)
Πάνω από το 50% των σχολείων στην χώρα μας, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, είναι 30 έως και 50 χρόνων και χρειάζονται άμεσα βελτιώσεις, ενισχύσεις και κάποια εξ αυτών αντικατάσταση μέσα σε μια πενταετία.
Το NEWS 247 με την κάμερά του πήγε στον Ο.Σ.Κ., μίλησε με εργαζόμενους και κατέγραψε την ιδιαίτερα δύσκολη αν όχι προβληματική κατάσταση που υπάρχει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Μάιο του 2010 υπήρχαν 454 εργαζόμενοι ενώ σήμερα εργάζονται μόνο 140.
Από τους 454 οι περισσότεροι, περίπου οι 220, ήταν συμβασιούχοι. Δηλαδή, μέσα στην τελευταία διετία μείωση της τάξης του 65%.
Οι περίπου 200 συμβασιούχοι οι οποίοι και απολύθηκαν, ανάμεσά τους και τεχνικοί αλλά και 65 μηχανικοί, όλοι τους εργάζονταν για τουλάχιστον μία τετραετία, κάποιοι ακόμα και εννέα χρόνια και, όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοί τους, όλοι κάλυπταν πραγματικές ανάγκες.
Μιλώντας στο NEWS 247 εργαζόμενοι στον Ο.Σ.Κ. επικεντρώθηκαν στα δύο σημαντικά ζητήματα που έχουν ανακύψει:
Α). Στο ότι γίνονται λιγότερα σχολεία, από τη στιγμή που και η κρατική επιχορήγηση αλλά και το προσωπικό έχουν περικοπεί. Αυτό ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες ειδικά στην επαρχία και δη για νηπιαγωγεία.
Β). Στον προσεισμικό έλεγχο, έλεγχος ο οποίος όσο καθυστερεί να γίνει στις σχολικές μονάδες, τόσο δημιουργούνται ερωτήματα για την ασφάλεια μαθητών αλλά και διδακτικού προσωπικού.
 
  1. Παλαιότητα και καταπόνηση λόγω σεισμών

θυμάμαι τα καλόπαιδα και τις ομορφιές τους!!!!θυμηθείτε και ξαναψηφίστε τους για πάνταΑττική οδός .Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών!!


«Αττική Οδός. Οι τελικές πληρωμές ήταν 1.200.000.000 ευρώ. Το 92% του ποσού είναι κρατική χρηματοδότηση, άμεση ή έμμεση και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο "εκλεκτός" επιχειρηματικός όμιλος συνέβαλε με 8%. Όχι με δικά του λεφτά. Με δάνειο, με κρατική εγγύηση κιόλας.
Τι συμβαίνει σήμερα; Η σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, λέει ότι είναι 2,8 ευρώ το κάθε αυτοκίνητο για τριάντα τρία χρόνια. Η απόσβεση της δαπάνης, που ήταν 1.200.000.000 ευρώ, έγινε σε δύο χρόνια. Τι κάνουν οι "εκλεκτοί" μεγαλομέτοχοι του επιχειρηματικού ομίλου επί τριάντα τρία χρόνια; Εισπράττουν».

Απόσπασμα είναι από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Παπακωνσταντίνου –εννοεί τον όμιλο Μπόμπολα- και περιλαμβάνετε στα πρακτικά της βουλής στις 30/6