Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Επιδημία η κατάθλιψη στους έφηβους



Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, (σύμφωνα με στοιχεία του 2011) το ποσοστό παιδικής και εφηβικής κατάθλιψης καταγράφεται στο 20,3%. Μάλιστα, το ποσοστό των εφήβων με καταθλιπτικό συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, φτάνει έως και στο 29% στα κορίτσια και στο 13% στα αγόρια.
http://www.enikos.gr/society/87723,Epidhmia_h_kata8liyh_stoys_efhvoys.html 

ΥΓΙΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ρεπορτάζ : Ανέστης Ντόκας
(από την Καθημερινή)
Ξεκίνησε η αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας, με δύο διαφορετικές τάσεις να κυριαρχούν στον επιχειρηματικό κόσμο. Από τη μία πλευρά είναι οι εξαγορές υγιών και κερδοφόρων ελληνικών εταιρειών από...
ξένα επενδυτικά σχήματα, όπως συνέβη αντίστοιχα στις περιπτώσεις των ΚΑΕ και της Eurodrip από ελβετικό και αμερικανικό όμιλο. ημέρες δύο μεγάλοι όμιλοι ανακοίνωσαν τη μεταφορά της έδρα τους στο εξωτερικό, η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο και η Coca Cola Hellenic στην Ελβετία. Η άλλη τάση φέρνει εξωστρεφείς επιχειρηματικούς ομίλους να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, όπως συνέβη με τη ΦΑΓΕ που εγκαθιστά τη διοίκηση στο Λουξεμβούργο και την Coca Cola Hellenic, η διοίκηση της οποίας μεταβαίνει στην Ελβετία. Ουσιαστικά, τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που οι εταιρείες επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. Ο πρώτος λόγος είναι η αναζήτηση από τις εταιρείες ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος με χαμηλούς συντελεστές φορολογίας. Ο δεύτερος, είναι ο ευκολότερος τρόπος να ανοιχθούν νέες γραμμές πίστωσης στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα οι τράπεζες αδυνατούν να υποστηρίξουν τις εταιρείες μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίησή τους που χρονικά έχει μετατεθεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Ο τρίτος λόγος είναι να απαλλαγούν οι εταιρείες από το country risk της Ελλάδας, που

Τρώγοντας ΦΑΓΕ και πίνοντας Coca-Cola!

"Aν ξυπνήσεις, μονομιάς θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς."Σίγουρα, κάποιος μας κάνει πλάκα. Οπωσδήποτε, ένα "σκοτεινό κέντρο" στην Κυβέρνηση, επινοεί διαρκώς κωμικές καταστάσεις ώστε να προκαλεί θυμηδία, χρήσιμη αναμφίβολα σε συνθήκες κρίσης. Ειδάλλως, είναι αδύνατον να εξηγήσει κανείς πως είναι δυνατόν να επιλέγονται λύσεις της δεκαετίας του 1950 - συμβολαιογραφικές πράξεις με τα ούλα τους! σφραγίδες, μελάνια και χαρτόσημα- σε σύγχρονα προβλήματα όπως η ανάγκη διασταύρωσης στοιχείων ώστε να αποδοθούν συντάξεις ή άλλες παροχές.


Και τα βρεφικά γάλατα, με τη βούλα της (απεργούσης για τα μιστά!) Δικαιοσύνης (μονο)πωλούνται αποκλειστικά στα προστατευμένα με τείχη της Πολιτείας φαρμακεία!

Και μια σειρά  ατέλειωτη παλινδρομήσεων - καταστροφικών - επαναφέρει τα μαύρα σύννεφα αλλά αυτή τη φορά με κωμική χροιά: τα μισθολόγια των καλών μας εφοριακών δεν προσαρμόζονται, οι εφορίες δεν κλείνουν, οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να ακούσουν για αξιολόγηση και το νέο

"Τελεία και Παύλα" ! Πολίτες ενάντια στην διαφθορά στο διαδίκτυο

Είμαστε πολλοί... και δεν είμαστε μόνοι: μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί! Είμαστε απλοί πολίτες, μια ομάδα από σας, που αποφάσισαν να πουν δυνατά αυτό που αισθάνονται, να κάνουν δράση την αντίδραση σε μια κατεστημένη συμπεριφορά: Τέλος στη διαφθορά, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!
Σήμερα Απλά Καθαρά Σε κάθε καθημερινή δραστηριότητα ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, όχι από τους άλλους αλλά από εμένα, εσένα, τον καθένα. Η δράση πολιτών ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ξεκίνησε ως ιδέα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Περιμένουμε και ελπίζουμε όλοι εσείς που νιώθετε ότι ο όρος «διεφθαρμένος σαν Έλληνας» δεν σας εκπροσωπεί να την αγκαλιάσετε συμμετέχοντας ενεργά.
www.teleiakaipavla.gr/

Απάντηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή στον Γιάννη Πρετεντέρη


Πριν καλά – καλά προλάβει να ξεπουληθεί η συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ", άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα της εγχώριας διαπλοκής.Οι εκδότες που επί χρόνια είχαν συνηθίσει να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και να διορίζουν υπουργούς,κουνάνε απειλητικά το χέρι σε όλους όσους προσπαθούν να αντισταθούν στα κελεύσματα της τρόικας και δεν μπορούν να δεχθούν το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.Σε άρθρο της στήλης ¨ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ¨ του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ",εξαπολύεται μια σφοδρότατη επίθεση στον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Κασσή,ο οποίος όχι μόνο δήλωσε στην βουλή των Ελλήνων πως δεν μπορεί να στηρίζει μια Κυβέρνηση που επιτρέπει το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ,αλλά κάλεσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.Να θυμίσουμε,πως ο Πρετεντέρης,πριν από λίγους μήνες είχε γράψει σε ανάλογο άρθρο,πως οι επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει η Αγροτική Τράπεζα,θα πρέπει να πουληθούν,εμφανίζοντας μάλιστα την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ,ως μια ζημιογόνο επιχείρηση και όχι  ώς μια κερδοφόρα επιχείρηση,η οποία μάλιστα και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες Γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου!!!Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής,απαντώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ",έστειλε στον Πρετεντέρη την παρακάτω επιστολή:
"Aξιότιμε κ. Πρετεντέρη

Με έκπληξη διάβασα σήμερα άρθρο σας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο αναφέρεται σε εμένα

Μίζες, μπίζνες και αίμα- Ο Βλάσσης, ο Άκης, ο Γιάννης, η πρώην υπουργός και ο διαφημιστής.

 



Toν φάκελο "Βλάσσης Καμπούρογλου" ανοίγει η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" που κυκλοφορεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα και της Κέλλυς Κοντογεώργη. Από το ρεπορτάζ μάθαμε για την φιλία του Καμπούρογλου με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.





Για το ίδιο θέμα η συνεργάτιδά μας Ιόλη Πιερίδη θα γράψει το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ>
Η πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διάλεξε εκείνο το μεσημέρι του χρόνου που η Αθήνα είναι πιο άδεια από ποτέ για να συναντηθεί με τον προφυλακισμένο πλέον Ιωάννη Σμπώκο στην οδό Μεσογείων 30.  Ήταν 15 Αυγούστου 2012, η ώρα έδειχνε 3 το μεσημέρι και οι παγωμένοι καπουτσίνοι ξεδιψούσαν τους λιγοστούς πελάτες της πλατείας Κολωνακίου.
Ο Σμπώκος εκτός από το διαμέρισμα είχε φροντίσει, προφανώς για «τεχνικούς» λόγους  να νοικιάσει και το πλυσταριό της παλαιάς πολυκατοικίας. Έτσι ήταν σίγουρος πως οι συνομιλίες που είχε με κορυφαία στελέχη του Κινήματος δεν θα μπορούσαν εύκολα να καταγραφούν. Άλλωστε η πρώην υπουργός είχε αφήσει στον αστυνομικό συνοδό της ακόμη και το κινητό της όταν ανέβηκε στο γραφείο του πρώην στενού συνεργάτη του

"Τσίπρας η τανκς"


 


Ένας αστικός μύθος που κυκλοφορεί στην πόλη του Ναυπλίου θέλει τον Αντώνη Σαμαρά ιδιοκτήτη ενός ακινήτου που λειτουργεί ως κατάστημα-επαγγελματική στέγη. Κάποια στιγμή ο ενοικιαστής ζήτησε από την οικογένεια του πρωθυπουργού να του μειώσει το τίμημα του ενοικίου και ο Σαμαράς του απάντησε:
-Δεν βγαίνω...
Αποτέλεσμα ο ενοικιαστής να αποχωρήσει.
Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για την ακρίβεια της συγκεκριμένης αφήγησης, κρατάμε μόνο το γεγονός ότι  ακόμη και ο πρωθυπουργός γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτό που λέμε αγορά. Δεν είναι κάποιος ζάπλουτος εξωγήινος έγκλειστος  στα ανάκτορα του Μαξίμου τον οποίο διακρίνει το μίσος για τον λαό του και η διαρκής επιθυμία για σαδιστικές περικοπές στις ζωές των πολιτών.
Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Όταν το έκανε ο ΓΑΠ, ο θυμόσοφος λαός είχαμε εντοπίσει την πηγή του κακού: Eπειδή η μητέρα του Μαργαρίτα μισούσε τους κακάσχημους  και ατσούμπαλους Έλληνες και τις γυναίκες σαν την Δήμητρα που της πήρε τον Ανδρέα, ο Γιώργος από υπερβολική αδυναμία στη μητέρα αποφάσισε να μας εκδικηθεί. Μ΄αυτή τη φρουδική προσέγγιση και με προσθήκη θεωριών συνομωσίας ξεμπερδέψαμε με τον Παπανδρέου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι απλά ανόητος.

Οι τελευταίες ειδήσεις από τη Συρία, που δεν περνούν από το δίχτυ της λογοκρισίας των αμερικανικών & ισραηλινών Υπηρεσιών…

http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3253.html

1. Στην πειρατεία των Τούρκων στο αεροσκάφος των Συριακών αερογραμμών, οι Τούρκοι πράκτορες αφού έλεγξαν το αεροσκάφος και δεν βρήκαν τίποτα, πήραν όμηρο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους και προσπάθησαν να εκβιάσουν το πλήρωμα. Τους πίεσαν να υπογράψουν έγγραφα, ότι έκαναν αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικού προβλήματος. Το πλήρωμα αρνήθηκε και τους κακοποίησαν. Τους απειλούσαν ότι δεν θα ξαναδούν τον κυβερνήτη και δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη Συρία!
Στη φωτογραφία ο....
ιπτάμενος μηχανικός Jasem Kaser.
Bλ. Paperwork routine: Turks force Syrian crew to sign 'emergency landing, no F-16s' statement - witnesses
2. Οι "τρομοκράτες", τα μίσθαρνα όργανα των Αμερικανών, χθες στις 12 Οκτώβρη, απήγαγαν τη Ρωσίδα δημοσιογράφο και blogger Αnhar Κotchneva* κοντά στην πόλη Quseir στην περιφέρεια της Homs.
3. Ο καμεραμάν Mohammed al Ashram που σκοτώθηκε στις 11 Οκτώβρη στην πόλη Deir Ezzor, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του σταθμού Al Ikbariyia όπου εργαζόταν, δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια που "τραβούσε" κάποια σύγκρουση του στρατού με τρομοκράτες.
Απήχθη από "επαναστάτες", βασανίσθηκε και μετά δολοφονήθηκε. Οι απαγωγείς έκαψαν το σπίτι του και το σπίτι της μάνας του.
4. Την Τετάρτη το βράδυ, 10 Οκτώβρη 2012, τρομοκράτες επιτέθηκαν σε Mini-bus που μετέφερε Σύριους εργάτες που εργάζονταν στο Λίβανο κοντά στο μεθοριακό σταθμό Al Arida, Συρίας-Λιβάνου. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο, τους κατέβασαν, έλεγξαν τα χαρτιά τους, τους κτύπησαν, τους έδεσαν, τους έβαλαν κουκούλες, τους επιβίβασαν ξανά στο λεωφορείο και μετά τους "γάζωσαν" με σφαίρες.
Σκότωσαν οκτώ και τραυμάτισαν τους άλλους οκτώ.

ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ & ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! O άξονας της Αντίστασης στην ιμπεριαλιστική επίθεση (Χεζμπολά, Ιράν, Συρία) έδειξε τα “δόντια” του στους αμερικανοσιωνιστές….

http://www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/o_13.html

Ο Seyyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Hezbollah και υποστηρικτής της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση, σε μια ιστορική φάση του κινήματος της Χεζμπολά και του Λιβάνου -μετά την κατατρόπωση των ισραηλινών το 2006- ανακοίνωσε ότι το «drone» (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) που ξεπέρασε όλες τις αντιαεροπορικές κόκκινες γραμμές άμυνας του Ισραήλ και ανενόχλητο «περιηγήθηκε» για 30 λεπτά όλες τις...
νευραλγικές στρατιωτικές περιοχές του σιωνιστικού ναζιστικού καθεστώτος -ακόμη κι αυτή των πυρηνικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών (παράνομα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, διατηρούν πυρηνικό εξοπλισμό οι Ισραηλινοί, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση η «διεθνής κοινότητα» και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση του Νόμπελ Ειρήνης, σφυρίζουν αδιάφορα, καθότι υπάλληλοι του σιωνιστικού καθεστώτος)-, ήταν της Χεζμπολά, αλλά Ιρανικής κατασκευής!
Ο ηγέτης της Χεζμπολά Nasrallah, αποκάλυψε ότι η επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία “Hussein Ayub” και απόδειξε ότι οι δυνάμεις του Λιβάνου μπορούν, όποτε όταν θέλουν, να πλήξουν την πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ στην Dimona, χωρίς να εντοπιστούν από αμερικάνικα και ισραηλινά ραντάρ.
Ο ηγέτης της Hezbollah του Λιβάνου, μιλώντας στην τηλεόραση επανέλαβε «Πρόκειται μόνον για μία από τις ικανότητές μας»!
Μαύρα τα μαντάτα για τους αμερικανοσιωνιστές που σχεδιάζουν επίθεση στο Ιράν, αλλά και για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας που πλέον έχουν εναποθέσει στους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ και της Ευρώπης! 

Μέλι και Κανέλα...αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!

 Φυσικά φάρμακα-Μέλι και Κανέλα
Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι πάντα μέλι. Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό χαλαρώνουμε το καπάκι, ζεσταίνουμε λίγο νερό, τοποθετούμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ δε βράζουμε το μέλι ή το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.
Τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με μέλι και κανέλα:
Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.
Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Η σημερινή επιστήμη λέει ότι ακόμα κι αν το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς.
Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (ακόμη και σε ελληνικά μελισσοκομικά μπλογκς) ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο για τις ευεργετικές επιδράσεις της χρήσης μελιού μαζί με κανέλα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το άρθρο κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου 1995  στο World News, ένα περιοδικό του Καναδά και έκτοτε έχει γίνει άπειρες φορές copy-paste σε πολλές ιστολίδες υγιεινής διατροφής και ενναλακτικών θεραπειών.


    Το πρόβλημα είναι πως,πέρα από την όποια χρησιμότητα του συνδυασμού μελιού-κανέλας στον ανρώπινο οργανισμό, δεν λαμβάνεται υπόψην σχεδόν στο 99% των αναφορών σε αυτά τα sites,οι επιπτώσεις της χρήσης της υπερβολικής δόσης κανέλας σε σκόνη λόγω ενός ιδιαίτερου συστατικού που περιέχει (ιδίως η φθηνή και κατώτερης ποιότητας κανέλα που κυκλοφορεί στα σούπερ-μαρκετ),την κουμαρίνη.
     Είναι ακόμη ένα λυπηρό παράδειγμα το πόσο πίσω είναι ελληνική blogόσφαιρα που απλά αρέσκεται σε αντιγραφές-επικολλήσεις ενώ στερείται φαντασίας,κρίσης και έρευνας.Ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή...
 Το άρθρο όπως κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά είναι το παρακάτω:

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΤ 3 "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" Ν1 avi


ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΤ3 "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ" Ν2 avi


ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ"N3 avi


12/10/1949. Το τέλος του Εμφυλίου που κάποιοι ακόμη ζουν!ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

12 Οκτωβρίου 1949.Ο ραδιοσταθμός της "Ελεύθερης Ελλάδας" μεταδίδει ανακοίνωση της προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο Δημοκρατικός Στρατός κατέπαυσε οριστικά τις επιχειρήσεις.Είναι η παραδοχή της ήττας και για πολλούς η ημερομηνία που και τυπικά ο αδελφοκτόνος Εμφύλιος Πόλεμος τελείωσε.

Ένας πόλεμος που ακολούθησε το μεγάλο πόλεμο και την αντίσταση. Εκεί που ο Έλληνας έδειξε τη λαμπρή πλευρά του, που ανάγκασε τον Τσόρτσιλ να παραδεχτεί ότι “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Ήρθε μετά ο εμφύλιος για να τα γκρεμίσει όλα και να βγάλει στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά μας ελαττώματα.

Ακόμη κι έτσι ,μετά από τόσο αίμα και μίσος, η ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο μάθημα για όλους μας. Ένα μάθημα που θα κρατούσε για πάντα θαμμένες τις δηλητηριώδεις προκαταλήψεις και τα πάθη μας.

63 χρόνια μετά το τυπικό τέλος εκείνου του Εμφύλιου Πολέμου,με τρόμο διαπιστώνουμε ότι κάποιοι στην ελληνική κοινωνία κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον ξαναζήσουν! Η κρίση που θα έπρεπε φυσιολογικά να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης προκαλεί όλο και συχνότερα γεγονότα και ειδήσεις που θυμίζουν εποχές σαν εκείνες του εμφυλίου.

Τα δύο βίντεο που παρουσιάζουμε, είναι από τις δύο πλευρές εκείνου του σκληρότατου πολέμου που σκότωσε πάρα πολλούς και πλήγωσε γενιές και γενιές. Δείτε τα για να δείτε πως έβλεπαν τότε τα πράγματα , Έλληνες εναντίον Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012


Σφαλιάρα στο Χρηματιστήριο από Coca Cola, υποβαθμίζει στην πράξη ελληνική οικονομία και Κεφαλαιαγορά.

          Την ώρα που διάφοροι φορείς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ περνούσαν καλά στη Νέα Υόρκη και εξιδανίκευαν τις επενδυτικές καταστάσεις στην Ελλάδα, ερχόταν η μεγάλη σφαλιάρα από την Coca Cola Hellenic, τη μεγαλύτερη ελληνική πολυεθνική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Η εταιρεία ανακοινώσε προαιρετική πρόταση της νεοσύστατης ελβετικής εταιρείας Coca Cola HBC AG για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στο ΧΑ, Coca Cola Hellenic με αντάλλαγμα μετοχές της Coca Cola HBC AG με σκοπό την εισαγωγή της  στην Premium αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (η μετοχή της νέας ελβετικής εταιρείας επιδιώκεται να έχει παράλληλη διαπραγμάτευση, δευτερευούσης σημασίας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας).
Η σφαλιάρα, που δηλώνει την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου και της ελληνικής οικονομίας στην πράξη, είναι τέτοια που πιστεύουμε να προσγειώσει όλους αυτούς που νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική, οικονομικά χρηματοοικονομικά και χρηματιστηριακά.
Κι αυτό γιατί η σημερινή Coca Cola Hellenic, που έχει έδρα την Ελλάδα θα υποκατασταθεί από τη νέα ελβετική εταιρεία την Coca Cola HBC AG. Πιο απλά στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα εισαχθούν μετοχές της ελβετικής εταιρείας, η οποία θα φορολογείται στην Ελβετία και όχι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

Επιχειρήσεις, που πληρώνουν χαμηλότερο χαράτσι λόγω της απόφασης-δώρου

Oct2012 http://www.marketfair.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%B5/
Τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το σύνολο του ΕΕΤΗΔΕ ετών 2011-2012 αφορούν τις εξής επιχειρήσεις:
* Lamda Olympia Village (The Mall Athens): Με τον αρχικό νόμο θα έπρεπε να πληρώσει 2.404.436 ευρώ, τελικά πλήρωσε 974.730 ευρώ (δηλαδή “γλίτωσε” 1.429.706 ευρώ).
* Kifissos Mall (River West): Έπρεπε να πληρώσει 1.370.220, πλήρωσε 558.888 (-811.332 ευρώ).
* Lamda Estate Development Μαρούσι: Έπρεπε να πληρώσει 297.804 ευρώ, πλήρωσε 135.680 (-162.124 ευρώ).
* Καρφούρ Μαρινόπουλος Α.Ε. (Λ. Αθηνών 93-97 Αθήνα): Έπρεπε να πληρώσει 436.229,50 ευρώ, πλήρωσε 184.841,80 (-251.387,70 ευρώ).
* Θεραπευτήριο “ΥΓΕΙΑ”: έπρεπε να πληρώσει 364.896 ευρώ, πλήρωσε 153.408 (-211.488 ευρώ).
* Πόρτο Καρράς Α.Ε. (Ν. Μαρμαράς): Έπρεπε να πληρώσει 511.224 ευρώ, πλήρωσε 211.689,60 (-299.534,40 ευρώ). Για έτερη επιφάνεια έπρεπε να πληρώσει 191.128 ευρώ, πλήρωσε 83.651,20 (-107.476,80 ευρώ)
* Media Markt Αθήνα ΙΙΙ Α.Ε. (Λ. Αθηνών 64, Περιστέρι): Έπρεπε να πληρώσει 147.036 ευρώ, πλήρωσε 69.614,40 ευρώ (-77.421,60 ευρώ).
* Πρόκτερ & Γκαμπλ Ελλάς ΕΠΕ (Ασπρόπυργος): Έπρεπε να πληρώσει 231.522 ευρώ, πλήρωσε 83.519,94 (-148.002,06 ευρώ).
* Αττική Οδός Α.Ε. (Παλλήνη): Έπρεπε να πληρώσει 164.832,80 ευρώ, πλήρωσε 92.316,40 (-72.516,40 ευρώ).
* Θεόδωρος Αγγελόπουλος (Ψυχικό): Έπρεπε να πληρώσει 172.776 ευρώ, πλήρωσε 102.230,40 (-70.545,60 ευρώ).
* ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα): Έπρεπε να πληρώσει 266.560,80 ευρώ, πλήρωσε 107.116,80 (-159.444 ευρώ).

Βγάζουν την Coca Cola εκτός Χρηματιστηρίου με τη βοήθεια ελβετικών και βρετανικών αρχών χωρίς 1 ευρώ!

Ευφυές σχέδιο η μεταφορά της Coca Cola στην Ελβετία και καλά προετοιμασμένο, αφού προϋποθέτει την έγκριση ολόκληρης χώρας. Ταυτόχρονα είναι επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού ανοίγει το δρόμο για έξοδο κι άλλων επιχειρήσεων χωρίς να ξοδευθεί ούτε ένα ευρώ.
Το όλο project που εφαρμόζει η ελληνική Coca Cola-Ε.Ε.Ε, συμφερόντων των οικογενειών Γ. Δαυίδ, Α. Λεβέντη και της αμερικανικής Coca Cola Co, για μεταφορά της έδρας της στην Ελβετία από την Ελλάδα και της βασικής αγοράς διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Λονδίνο αντί της Αθήνας,  είναι ευφυές στη σύλληψη. Εχει πρωτότυπα στοιχεία δεδομένου ότι δεν έχει ξαναγίνει τέτοια συναλλαγή στην Ελλάδα (σπανίζει και διεθνώς). 
Είναι όμως επικίνδυνο για την Ελλάδα γιατί δείχνει τη «συνταγή» που μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες για να εγκαταλείψουν το χρηματιστήριο και τη χώρα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. 
Διασυνοριακή συννενόηση
Η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου προϋποθέτει τη συνεργασία μιας ολόκληρης χώρας, στην προκειμένη περίπτωση της Ελβετίας κι ενός ολόκληρου χρηματιστηρίου, στην προκειμένη περίπτωση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, London Stock Exchange.
Για να γίνει αυτό το project υπήρξε πολύμηνη προετοιμασία. Οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Coca Cola-3Ε συζήτησαν, διαπραγματεύτηκαν και τελικά συμφώνησαν τους όρους εγκατάστασης στην Ελβετία με τις τοπικές αρχές και ταυτόχρονα τους όρους εισαγωγής της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τις εκεί αρχές.
Διαφορετικά θα ήταν απίθανο μία νεοσύστατη ελβετική εταιρεία, η Coca Cola HBC AG (αλήθεια ποιό είναι το μετοχικό της κεφάλαιο; που είναι η έδρα της; στο Zug;)  να προσφέρει τις μετοχές

ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΑ ,ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
newsIt.gr Βουλευτής απελευθερώνει προσαχθέντα!

Εφιαλτική αναρρίχηση της ανεργίας στο 25,1%

   





Πηγή: Express.gr  12/10/12
EΣΠΑΣΕ και το φράγμα του 25% η ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού, που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον Ιούλιο εφέτος η ανεργία διαμορφώθηκε στο 25,1%, από 17,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Τον Ιούνιο εφέτος η ανεργία ήταν 24,8%.

Τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού επιβεβαιώνουν ότι η παρατεταμένη οικονομική ύφεση απειλεί πλέον με απαξίωση το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας. Ανησυχητική εξέλιξη αποτελεί η επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας και η σημαντική ενίσχυση του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων, που συνιστούν απειλή για κοινωνική έκρηξη.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.261.604 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.356.276 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 8,0%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 42,8%) και κατά 23.255 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (αύξηση 1,9%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 2.236 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011 (μείωση 0,1%) και κατά 3.406 άτομα σε

Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον!

1936: Διαδήλωση Σύριων στο Χαλέπι, μπροστά στη Διοίκηση των Γάλλων αποικιοκρατών, διαμαρτύρονται για την απόφαση της «προστάτιδας» Γαλλίας που παραχωρεί στην φίλη και σύμμαχο Τουρκία έδάφη της Συρίας (περιοχή Iskandarun).
Στη διαδήλωση, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, διαδηλώνουν ΜΑΖΙ Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι με πανό που γράφει «Η Συρία ανήκει στους Σύριους»!
Αυτά, μαζί με τη...
σχέση των Σύριων ηγετών με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα «ενοχλούν» τους ιμπεριαλιστές!
Η Συρία να γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών! 
 Απρίλης 1975
Φλεβάρης 1979
Σήμερα...

Η “πολιτισμένη” δύση στηρίζει την τρομοκρατία!

Μισθοφόρος των ΗΠΑ, στέλεχος της al Qaeda στη Συρία με την τρομοκρατική ομάδα "Jabhat Alnusra" δολοφονεί εν ψυχρώ 20 άοπλους στρατιώτες.
Τις εικόνες στέλνουν στο διαδίκτυο οι ίδιοι οι τρομοκράτες… προβάλουν το...
δολοφονικό τους «έργο»!
Η «πολιτισμένη» δύση είναι συνένοχη στο έγκλημα, την ιμπεριαλιστική σφαγή και εθνοκάθαρση!

Πως οι "επαναστάτες" με τις οδηγίες Τούρκων πρακτόρων έκαψαν την 800 ετών Αγορά στο Χαλέπι


Είναι κοινή πεποίθηση στους εμπόρους στο Χαλέπι ότι ο εμπρησμός και η καταστροφή της Αγοράς στο Χαλέπι έγινε με τις οδηγίες της ΜΙΤ.
Τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας του Χαλεπίου και οι τεχνίτες τους είναι ασυναγώνιστα στη Μέση Ανατολή, και όλη η Νότια Τουρκία αγοράζει κοσμήματα από το Χαλέπι.
Οι Αμερικανοί και τα ΜΜΕ της Δύσης προσπαθούν να προστατέψουν επικοινωνιακά τους μισθοφόρους τους, αλλά δυστυχώς για αυτούς, τα υποχείρια τους είναι...
περήφανα για τα "κατορθώματα" τους και τα προβάλλουν στο διαδίκτυο.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ιδού πού θα πάει η δόση των 31,5 δισ (αν δοθεί)

Πολλά ακούμε εδώ και μήνες για την περιβόητη δόση που πρέπει επειγόντως να μας στείλουν, γιατί χανόμαστε. Υποτίθεται ότι από αυτά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (ότι απέμεινε από αυτά).
Τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ..τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου (!!!) θα πρέπει να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι «τρύπες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΟΠΥΥ και το πρωτογενές έλλειμμα του 2012!
Η δόση των 31,5 δισ. ουδεμία σχέση έχει με την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά κατευθύνεται αποκλειστικά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στους δανειστές, είτε με τη μορφή της ανακεφαλαιοποίησης και της αποπληρωμής εντόκων γραμματίων (ελληνικές τράπεζες) είτε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων (χώρες-μέλη της Ε.Ε. και ΔΝΤ).
Βλέπετε πουθενά μισθούς και συντάξεις (σ.σ. , ή πληρωμές σε Έλληνες προμηθευτές; Όσοι περιμένετε να πληρωθείτε κάποιο τιμολόγιο καταλαβαίνετε τώρα ότι θα το πληρωθείτε από την κομμένη σύνταξη του πατέρα και της μάνας σας;) Υπάρχει κάποιο κενό λογικής δεν συμφωνείτε;
defencenet.gr

* Κάνει τους λ-α-κέδες αόρατους! *

Με τα πιστόλια μπήκε το ΣΔΟΕ στα ΙΕΚ Ξυνή!


Ένοπλη (!) επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας  και του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, πραγματοποιήθηκεστην έδρα της εταιρίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Μία διμοιρία της Οικονομικής Αστυνομίας εισέβαλε χθες το πρωί στα γραφείο του προέδρου του Ομίλου ΞΥΝΗ.

Τριάντα άνδρες (ορισμένοι ένοπλοι), σε εκτέλεση δύο εισαγγελικών  παραγγελιών, χρειάστηκαν περισσότερες από οκτώ ώρες (από τις 9.15 το πρωί έως τις 17.45 το απόγευμα) για να κατάσχουν τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας.
Από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΚ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ -ΞΥΝΗ
πολιτική σαλάτα !Του Κώστα Παπάζογλου!

"Χωρίς έκδοση απόδειξης ο πελάτης δεν θα υποχρεούται να πληρώσει"

Το ενδεχόμενο μη υποχρέωσης πληρωμής εκ μέρους του πελάτη στους χώρους εστίασης αν δεν έχει εκδοθεί απόδειξη, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τόνισε ότι στους χώρους εστίασης και αναψυχής θα καταρτίζονται τιμοκατάλογοι με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό» εξήγησε, «γιατί, επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλλει γι' αυτές τις αγορές, έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη».

«Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι, αν δεν προσκομίζεται απόδειξη, να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλίσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές» συμπλήρωσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Aποτελέσματα αφιερωμένα στους «δημοσιογράφους»-αναλυτές στην υπηρεσία των ΗΠΑ…


Ληγμένα τρόφιμα θα τρώμε στο εξής






ΜΙΝΑ ΠΕΠΠΑ

Υγειονομική διάταξη των υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας επιτρέπει τη διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας.

Μετά τα γενόσημα, στη ζωή μας μπαίνουν τα "τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας".

Όπως αναφέρεται στην νέα υγειονομική διάταξη, εφεξής "επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ". 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ριζοσσπάστης, ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες, ενώ "την αποκλειστική ευθύνη, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής".

Ωραία πράματα..

Επικίνδυνο αντικαταθλιπτικό από την ισραηλινή Teva! Τι έχουν να πουν για την Teva οι Μόσιαλος, Λοβέρδος; Έχουν κάποια «σχέση», την «γνωρίζουν»;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/teva-teva.html#more

Σχετικά:
Αποσύρθηκε στις ΗΠΑ – Τέτοια ανώνυμα γενόσημα θέλει να μας ταΐζει η τρόικα – Ιστορική η ευθύνη Σαμαρά να αντιταχθεί στα σχέδια αφανισμού μας!
Τεράστιο χαστούκι για την τρόικα και όλους όσοι προωθούν τη δραστική ουσία στην Ελλάδα αποτελεί το σκάνδαλο μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της ισραηλινής εταιρείας Teva, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις...
αρχές. Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας! Συγκεκριμένα, η Teva αμέλησε να περιλάβει στο σκεύασμα της, μεμβράνη που επιβραδύνει την αποδέσμευση του φαρμάκου στον ανθρώπινο οργανισμό (την οποία διαθέτει το πρωτότυπο σκεύασμα), με συνέπεια οι ασθενείς που προτίμησαν το, φθηνότερο, ανώνυμογενόσημο της ισραηλινής εταιρείας να βρεθούν εκτεθειμένοι σε υπερβολική δόση!
Το σκάνδαλο έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα (Los Angeles Times, USA Today, Business Week, ABC News κ.λπ.), προκαλώντας σάλο διεθνώς. Το χειρότερο είναι ότι το

ΕΡΧΕΤΑΙ!ΑΜΕΣΑ!

ΣΥΡΊΑ ΈΝΑ ΚΡΆΤΟΣ ΥΠΌ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΆΡΘΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μειώσεις των μισθών


ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ «ΜΑΧΑΙΡΙ»
Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη, οι μόνοι που φαίνεται
σταθερά τα δύο τελευταία χρόνια να «πληρώνουν το μάρμαρο» είναι οι έλληνες εργαζόμενοι, οι
οποίοι βλέπουν απαρέγκλιτα τους μισθούς τους να μειώνονται συνεχώς.
Οπως αποδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία για τους μισθούς ανά ώρα εργασίας στα λεγόμενα
PIIGS, δηλαδή στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία, που
δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής», Ισπανία και Ιταλία δεν έχουν εμφανίσει καμία μισθολογική
μείωση κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ Ισπανία και Ιρλανδία, τις οποίες «χτυπά», επίσης με
σφοδρότητα η κρίση, μπορεί αρχικά να προχώρησαν σε μειώσεις αρχικά, ωστόσο, το τελευταία
εξάμηνο έκαναν μικρές αυξήσεις.
Στην Ελλάδα, στον αντίποδα, σταθερά και απαρέγκλιτα, τα δύο τελευταία χρόνια οι μισθοί
υποβάλλονται σε συνεχείς μειώσεις.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!ΒΟΗΘΕΙΆ ΜΑΣ!

H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους

 Tρελάθηκε ο Τόμσεν. Κάποιος να τον μαζέψει!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.


«Δεν πρέπει να μιλάμε για αριθμούς. Οι συζητητές μας πρέπει να ξέρουν για τι συζητάμε. Δεν μπορούμε να κοιτάμε αριθμούς, υπάρχουν και άνθρωποι» είπε ο υπουργός και αμέσως μετά έκανε την αποκάλυψη-«βόμβα».


Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ!



Φώτο του ΜΑΤατζή που αποχώρησε από πετροπόλεμο χρησιμοποιώντας συλληφθείσα σαν ανθρώπινη ασπίδα

Ωραίος τύπος! Το ΄χει πιάσει το νόημα.
κάτω απ' τη στολή δεν είναι άνθρωποι, ΤΕΛΟΣ
αυτό θα πει παλλικάρι, λεβέντης με τα όλα του!
Τι άντρας! Αρχίδι όχι με αρχίδια!!!
κωλόμπατσοι

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Προσαγωγές 193 ατόμων και 12 συλλήψεις έγιναν σήμερα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.



Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου....

 Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη. Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια. Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωία, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού. Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα), εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό. Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα. Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί και τεκμηριωθεί ανά τους αιώνες, ενσαρκωμένο στον μαχητή που μπήκε ενάντια στην “λογική κατάληξη” με ενθουσιασμό (Εν Θεώ Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός. Η ίδια η Αλήθεια. Ας θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη. Προδομένος από το γένος του, από τους επίορκους του

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!


H Λευτεριά είναι Σχολειό, Πάνος Τζαβέλας


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΡΥΚ ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ! Νικόλας Άσιμος ~ Όλα τα 'χαμε (κι' αρχίδια είχαμε)

"Όλα τα' χαμε", Μουσική & Στίχοι: Νικόλας Άσιμος.

= ΣΤΙΧΟΙ =
Όλα τα 'χαμε παρά δεν είχαμε μας κουβαλήθηκες κι εσύ
Για 'να φιλότιμο στον αξιότιμο του δώσαμε κι αυτού φαϊ
Για ένα δίφραγκο και στον επίσκοπο του κόψαμε επιταγή.

Ω σε ζύγωσα και σε ξελίγωσα το ήξερες απ' την αρχή
Η αγάπη μας κι ας είναι παγερή υπήρξε ηφαιστειακή
Για μια αντίρρηση στην επιχείρηση χωρίσαμε τον σουβλατζή.

(Θα σου 'λεγα τίποτ' άλλα άστο τώρα...Τώρα...δως τα καλαμάκια δέκα...)

Όλα τα 'χαμε κι αρχίδια είχαμε βρεθήκαμε και με μουνί
Μ' απαρνήθηκες και με υπόθετα την έχω πάλι μόνος ξανακαταβρεί
Για ένα γόητρο μου πας στον πρόεδρο με σαπουνάκι να αιτηθείς...

(Στην υγειά μας...γκουχ...γκουχ...Γιάννη ένα τζατζίκι..
το φάντασμα...πούντο...κι ως του χρόνου ρε παιδάκια...κλπ)

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ!ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ!ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑΝ!


Ο ΔΙΑΔΗΛΩΥΗΣ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ Ε?ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ!


ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Στη δημοσιότητα η λίστα !πληρώστε χαράτσι και μην αντιδράτε σε τίποτα!!Τα λαμόγια πλουτίζουν ακόμα περισσότερο!

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τη λίστα των επιχειρήσεων που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης, καθώς δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος στα ακίνητα.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται 4 κτήρια του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού, τα καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης, ο τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΙ, οι Οργανισμοί Λαμπράκης και ο Εκδοτικός Οίκος Πήγασος, καθώς και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα.
 
Πιο αναλυτικά...
 
Καταγγελίες για απαλλαγές και μειωμένες χρεώσεις του τέλους ακινήτων για μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες έκανε απόψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, την παρέμβαση της Αστυνομίας και τη σύλληψη των συνδικαλιστών που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

Μεθυσμένα Ξωτικά - Οργή


Tα λέει όλα ο διαδηλωτής...