Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

10% των ελληνόπουλων εγκαταλείπουν το δημοτικό λόγω κρίσης



 ImageΗ νέα μαθητική χρονιά βρήκε αρκετά παιδιά εκτός σχολικών τάξεων, χωρίς τσάντες, βιβλία και τετράδια. Για εκατοντάδες ελληνόπουλα ο κύκλος του σχολείου έκλεισε –για κάποια...

οριστικά, για άλλα πάλι, ευτυχώς, προσωρινά. Οι αριθμοί άλλωστε μαρτυρούν την κατάσταση: περίπου 5.000 με 7.000 παιδιά, σύμφωνα με έρευνα του Χρήστου Κάτσικα την οποία δημοσιεύουν Τα Νέα, εγκαταλείπουν κάθε χρόνο το σχολείο.

Είναι ενδεικτικό πως τη στιγμή που 1.265.168 είναι ο αριθμός των πτυχιούχων στη χώρα μας, ο αριθμός εκείνων που εγκατέλειψαν το σχολείο χωρίς να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου ή είναι αναλφάβητοι φτάνει σήμερα τα 3,8 εκατ. ! Μάλιστα με την προτελευταία απογραφή έγινε γνωστό ότι περίπου ένας στους δέκα κατοίκους της χώρας δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν το δημοτικό. Υπάρχουν μάλιστα περιοχές στη χώρα που έχουν ποσοστά... αρνητικού ρεκόρ στη μαθητική διαρροή.

Ο πρωτο-φασισμός του Ουμπέρτο Έκο και η ελληνική πραγματικότητα

Ένα δοκίμιο του Ουμπέρτο Έκο για τον "πρωτο-φασισμό", όπως τον ονομάζει, και κάποια σχόλια επ΄αυτού σε σχέση με τον ελληνικό φασισμό που ανθεί τα τελευταία χρόνια, μέσω του ΛάΟΣ, της Χρυσής Αυγής αλλά και της -κυβερνώσας, πλέον- Νέας Δημοκρατίας.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog Gravity and the Wind to 2006 -τότε που η Χρυσή Αυγή ήταν ακόμα μια μικρή περιθωριακή συμμορία, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη πάσχιζε να μπει στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή προσπαθούσε να νεοφιλελευθεροποιηθεί, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να έχει γραφτεί χθες, με ελάχιστες αλλαγές.

Ουμπέρτο Έκο και Καρατζαφέρης

Αρκετά χρόνια πριν, ο Ουμπέρτο Έκο σκιαγράφησε κάποια τυπικά χαρακτηριστικά του φασισμού (ή αρχέγονου φασισμού ή πρωτο-φασισμού, όπως το λέει ο ίδιος). Μετά από την προτροπή – και το λινκάκι – του cyber-dust, είπα να δω αν αυτά τα πολύ σοβαρά πράγματα που λέει ο Έκο θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την ντόπια παραγωγή, και συγκεκριμένα με τον ΛΑ.Ο.Σ., τον πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη και το πρωτοπαλήκαρό του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ας πάρουμε, λοιπόν, ένα προς ένα, τα σημεία όπου εστιάζει ο Έκο.

Eλληνίδες έκαναν πιάτσα ...σε στέκια ιερόδουλων στην Ιταλία

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν νεαρές Ελληνίδες να κάνουν "πεζοδρόμιο", στη γειτονική χώρα.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πορνείας στην Ιταλία.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε αυτό τον καιρό καθώς κορυφώνεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
 http://www.zougla.gr

«Ποιος είναι, λοιπόν, πατριώτης;»



Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ριζοσπάστης"

Η μεν «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στο Λουξεμβούργο.
Η δε «Coca Cola - 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακομίζει στην Ελβετία.
*
Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944:
*
«(...) Μας κατηγορούν ότι είμαστε όλοι κομμουνιστές και ισχυρίζονται ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι σκεπασμένες κομμουνιστικές οργανώσεις. Μα αυτή η κατηγορία μπορεί ν' αποτελέσει ντροπή ή έπαινο; (...)
*
Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.
Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο που διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας.

Αυτά, αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη, δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.

Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιά τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
(...)
Να λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους!

Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα (...)».

ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ!ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ Ι ΣΤΟΡΙΑΣ!


Σεμινάριο «Η Στρατιωτική Δικτατορία 1967-1974: Τεκμήρια και Ερμηνείες»

Του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Από 25 Οκτωβρίου 2012 ως 31 Ιανουαρίου 2013, κάθε Πέμπτη απόγευμα 18.00-21.00, στην αίθουσα σεμιναρίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Σεμινάριο
 «Η Στρατιωτική Δικτατορία 1967-1974:
Τεκμήρια και Ερμηνείες»


25/10/2012-31/1/2013

Σαράντα πέντε χρόνια μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η συστηματική ιστορική μελέτη της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας αποτελεί ακόμη ένα ζητούμενο, καθώς οι επαγγελματίες ιστορικοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διστακτικοί απέναντι στη διαπραγμάτευση του πρόσφατου παρελθόντος, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε ανακυκλούμενα στερεότυπα, κοινοτοπίες και ανακρίβειες, αντί μιας ψύχραιμης, στοχαστικής και ευρύτερης έποψης της περιόδου, συντηρώντας έτσι μια στρεβλή δημόσια συνείδηση.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εντούτοις μια αυξητική τάση των επιστημονικών ερευνών για την περίοδο, των οποίων τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζονται σε μια σειρά αξιόλογων μελετημάτων, διατριβών, μεταπτυχιακών εργασιών κ.τ.λ., που δεν βρίσκουν δυστυχώς εύκολα διέξοδο προκειμένου να διαχυθούν ευρύτερα.

Ισορροπία του τρόμου στην Συρία. Ένας παρατεταμένος εμφύλιος πλήρης αντιθέσεων!

Μιά άλλη σκοπιά για το τι γίνεται στη Συρία!Στο τέλος του άρθρου φαίνεται τι κουμάσια είναι οι αντιπολιτευόμενοι και ότι ο λαός της Συρίας τους πήρε γραμμή!

Αναδημοσιεύουμε τη πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑΡΑΦ με θέμα την κατάσταση στην Συρία, που μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πιο συνολικής εικόνας για τον εμφύλιο και τις ξένες επεμβάσεις.

 «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΦ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ»

Ο Άσαντ από στρατιωτική σκοπιά είναι ισχυρός

Γάλλος δημοσιογράφος Ζωρζ Μαλμπρουνό που γύρισε πριν από 15 μέρες από την Συρία που για χρόνια την παρακολουθεί: Οι αντιπολιτευόμενοι λένε πως αν δεν υπάρξει δολοφονία του Άσαντ, αυτός δεν πέφτει….

Οι ελπίδες για διπλωματική έξοδο στην εξέγερση που διαρκεί για 19 μήνες στην Συρία, διαρκώς μειώνονται. Ρωτήσαμε τον Ζωρζ Μαλμπρουνό έναν από τους πιο έγκυρους ανταποκριτές της

Οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι των αμερικανών & ευρωπαίων κλέβουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/blog-post_740.html#more

Πλιατσικολόγοι, εκτός από δολοφόνοι είναι οι ισλαμοφασίστες τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία ως μισθοφόροι των νατοϊκών δυνάμεων, του Ισραήλ και της Τουρκίας.
Στην Homs και στην Deir ez-Zor οι αρχές της Συρίας βρήκαν στα χέρια των μισθοφόρων ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με προορισμό αρχαιοκάπηλους που σαν κοράκια έχουν στρατοπεδεύσει με τους ατζέντηδες τους στα σύνορα με την Τουρκία και το Λίβανο.
Ένα άγαλμα της Αφροδίτης, κεραμικά αγγεία της κλασικής Ελλάδας, 17 επιτύμβιες πλάκες, πάντα της κλασικής περιόδου, πολλά αντικείμενα Βυζαντινής περιόδου, 542 νομίσματα της...
κλασικής Ελλάδας, 53 Ελληνιστικής περιόδου, 451 βυζαντινά, 180 ρωμαϊκά, 486 της ισλαμικής περιόδου. 18 μωσαϊκά και ότι βάζει ο νους σας… Βραχιόλια, στέμματα, αγάλματα, αγαλματίδια, πιάτα, αγγεία, νομίσματα…
Όλα παραδόθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Δαμασκού.
Συνηθισμένο φαινόμενο για τους ιμπεριαλιστές. Έτσι κατέστρεψαν την πολιτιστική κληρονομιά στο Ιράκ και παντού όπου πήγαν να εγκαθιδρύσουν τη «δημοκρατία» τους οι φονιάδες των λαών.
Σκέφτεστε τι θα συμβεί αν τελικώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιτεθούν ανοιχτά εναντίον της Συρίας κι όχι όπως ως τώρα οι μισθοφόροι τους με βάση την Τουρκία, και βάλουν στο χέρι τους αρχαιολογικούς θησαυρούς των Ελληνικών Μοναστηριών στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας;
Ρε δωσίλογα γουρούνια της συγκυβέρνησης, ούτε μια επίκληση στ’ αφεντικά σας, μια παράκληση στον Σουλτάνο σας Ερντογάν, να διασώσει κάτι από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά… δεν σας επιτρέπουν να κάνετε;
Η "πλάκα" της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι πλιατσικολόγοι τρομοκράτες, μισθοδοτούνται και με κονδύλια του ελληνικού λαού, μέσω ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να δολοφονούν και να κλέβουν αρχαιότητες...

Γενιά της ταυτότητας - Déclaration de guerre - Génération Identitaire


ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10/2012


Φονιάδες των λαών!


Πορεία Κόρινθος

από @ 23:20, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012
πορεία μαθητων στο κεντρο της Κορινθου

Image scaled down
Πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα, ήμερα γενικής απεργίας,  στην πόλη της Κορίνθου ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.
Στην πορεία συμμετείχαν και μαθητές από το 1ο, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ Κορίνθου καθώς και από το 1ο Λυκειο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν πολλά αντιφασιστικά, αντικαπιταλιστικά και αντικατασταλτικά συνθήματα, ενώ αντιφασιστικό πανό κρεμάστηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης(φωτο παρακατω) .

Υ.Γ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και αλληλεγγύη στα σχολεία και στους μαθητές που βρίσκονται σε καταλήψη στην Πάτρα (έπειτα από τα γεγονότα τρομοκράτησης με φασίστες και τραμπούκους γονιούς) αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Attachment
από @ 23:20, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το μέλλον είναι τώρα!Όλοι/ες στην απεργία - Πέμπτη 18/10, Μουσείο 10:30

 Το μέλλον είναι τώρα!

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται από το καθεστώς της κοινωνικής λεηλασίας ο νέος κύκλος της βάρβαρης εξαθλίωσης της τεράστιας πλειοψηφίας του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας από το κράτος των αφεντικών και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Οι κυρίαρχοι του καθεστώτος για να «ξεπεράσουν» τη βαθιά δομική κρίση που αποδομεί συθέμελα το σύστημα και τις συμμαχίες του, επιλέγουν χωρίς αλλά περιθώρια ελιγμών και «εναλλακτικών» λύσεων ένα μονόδρομο πρωτοφανούς ανακατανομής σε βάρος της τεράστιας κοινωνικής μάζας, που ξεπερνά πια ακόμη και τα ευτελή όρια της τυπικής ανθρώπινης επιβίωσης μέσα στον απάνθρωπο ούτως ή άλλως καπιταλισμό.

Με τον κοινωνικό πόλεμο να εξελίσσεται λοιπόν από τα αφεντικά, το κράτος, και το παρακράτος της συμμορίας των φασιστών, η εγκλωβισμένη αναγκαιότητα της έκφρασης για μια απελευθερωτική προσπάθεια των καταπιεσμένων ψάχνει διέξοδο έξω και πέρα από τους επίσημους φορείς του συστήματος (κόμματα, συνδικάτα, ιδεολογικούς, και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς), στις χειραφετημένες απόπειρες για μια ανθρώπινη ζωή των συλλογικοτήτων του επαναστατικού μέλλοντός μας.

Τώρα πια που το μόνο «αίτημα» που απόμεινε είναι «ζωή ή εξαθλίωση», είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο να επιστρέψουμε το δίλημμα της ελάχιστης επιβίωσης που θέτουν οι κυρίαρχοι, με το «εμείς μπορούμε και θα τα πάρουμε όλα», οξύνοντας τον κοινωνικό τους πόλεμο και οικοδομώντας έναν κόσμο της αλληλεγγύης και της επανάστασης.

Όλοι στους δρόμους της σύγκρουσης, της αυτοδιαχείρισης και της αλληλεγγύης!

εργατική εφημερίδα
ΔΡΑΣΗ

Είναι αλήθεια κύριε Σαμαρά; Ευάγγελε; Φώτη;

Σύμφωνα με το Spiegel, η επόμενη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να καταβληθεί το αργότερο εντός του Νοεμβρίου θα μπει σε ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό εκτός της ελληνικής επικράτειας, έτσι ώστε να πληρώνονται από άλλους τα ληξιπρόθεσμα τοκοχρεολύσια. Με τα χρήματα του λογαριασμού θα πληρώνονται οι τόκοι και θα αποπληρώνεται το χρέος που ωριμάζει.

Για αυτό το πράγμα ζητάτε τόσες θυσίες; Να ξέρουμε δηλαδή. Μιλήστε ανοιχτά επιτέλους!
Θα μας πείτε επιτέλους πόσα από τα 31,5 δις θα πέσουν στην πραγματική οικονομία κι όχι στους δανειστές;

Αν δεν δοθεί η δόση, οι δανειστές και όχι οι Έλληνες κινδυνεύουν με αφανισμό!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Η στήλη το είχε επισημάνει και καταγγείλει πολλές φορές. Η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία καλοστημένη παράσταση, που σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει και να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ώστε να περάσουν τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2 με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.
Απόδειξη; Οι χθεσινές εξελίξεις.
Από την απόλυτη αντίθεση προχθές και τους λεονταρισμούς των δύο «αριστερών» εταίρων της συγκυβέρνησης των...
δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, στην συμφωνία εχθές την νύχτα.
Το είπαμε και το ξαναλέμε. Τα περισσότερα από τα μέτρα που πρόκειται να υιοθετηθούν είναι ήδη ψηφισμένα και περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο 2. Άρα δεν υπήρχε αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Θα ενσωματωθούν δε ως εξειδικευμένες δημοσιονομικές πολιτικές στον Προϋπολογισμό και το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο και στην συνέχεια θα εφαρμοσθούν στο οικονομικό έτος 2013.
Αυτά ως προς το σκηνικό που έχει στηθεί στην εσωτερική πολιτική με θέμα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού και της τρόικας. Φυσικά ο σχεδιασμός της τρόικας δεν σταματά σε αυτήν την κουτοπόνηρη επικοινωνιακή φάρσα. Είναι σαφώς πιο μακρόπνοος και έχει παντελώς διαφορετικούς στόχους. Η τρόικα έχει υποχρέωση να υποβάλει μία έκθεση στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Με βάση αυτήν την έκθεση θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί η καταβολή της περιβόητης δόσης των 31,5 δις ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Θαυμάστε δημοκρατική λειτουργία! Η επιβίωση ενός λαού εξαρτάται από τις απόψεις και διαθέσεις κάποιων γραφειοκρατών-τεχνοκρατών που απαρτίζουν την τρόικα. Διότι αυτή είναι η φαινομενικά πεμπτουσία του προβλήματος.
Με την πολιτική που χάραξε και ακολούθησε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, η επιβίωση

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γενική πανεργατική απεργία: Η νίκη θα είναι δική μας!

Προσυγκέντρωση: Πέμπτη 10:30 πμ στο Μουσείο
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

 Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

Τα νέα προωθούμενα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός του 2013 οδηγούν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που όμοιά της άλλες χώρες μόνο εν καιρώ πολέμου έχουν βιώσει.

Η απεργιακή κινητοποίηση, που αποφάσισαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα βήμα για την αναγκαία κλιμάκωση των αγώνων διαρκείας των εργαζομένων ενάντια στα αντικοινωνικά και βάρβαρα νέα μνημονιακά μέτρα, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόϊκα και να στείλει ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες μεταξύ άλλων και για το ζήτημα της Ελλάδας.

Η βαθιά ταξικότητα των προωθούμενων μέτρων είναι πλέον όχι μόνο ξεκάθαρη αλλά και απροκάλυπτα κυνική και επιθετική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στα δικαιώματά του, απειλώντας θεμελιώδεις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Απέναντι σε αυτή τη ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική, μαζική και ενωτική κλιμάκωση στους αγώνες των εργαζομένων, όπως απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

Με τον σκοπό αυτό συμμετέχουμε μαζικά:

Στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί της ίδιας ημέρας ή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να μην ψηφιστούν τα μέτρα-«λαιμητόμος» για την κοινωνία.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή των ασκούμενων, νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών εκφραστών τους, για την ακύρωση των μνημονίων, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης για μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΟΒΟΤΕΛ» Ανάγκασαν την εργοδοσία σε υποχώρηση

17/10/12http://somatioroyalolympic.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html 

Ο ξενοδόχος δεσμεύτηκε γραπτά να μην εφαρμόσει τις μειώσεις μισθών και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το σωματείο

Από παλιότερη κινητοποίηση
Ενα πρώτο σημαντικό βήμα στον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική επίθεση έκαναν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» που μετά από 24 μέρες απεργιακού αγώνα ανάγκασαν σε μια πρώτη υποχώρηση την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, χτες η εργοδοσία δεσμεύτηκε και γραπτά να μην εφαρμόσει την κατάπτυστη κλαδική ΣΣΕ - που προβλέπει μείωση μισθών σε ποσοστό 15% - για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη, οπότε και θα επιστρέψει στους εργαζόμενους τα χρήματα που παρακράτησε από την εφαρμογή της αυτούς τους δυο μήνες.
Παράλληλα δεσμεύτηκε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων - πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 22/10 - για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Την εντολή για την παραπάνω συμφωνία έδωσαν στο επιχειρησιακό σωματείο οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση αργά το απόγευμα μετά από κάλεσμα του σωματείου.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Οι Anonymous εντόπισαν παιδόφιλο κυβερνοεκβιαστή που οδήγησε 15χρόνη σε αυτοκτόνια!

Δημοσιεύθηκε από SecNews την Τετάρτη Οκτ 17, 2012 στην Κατηγορία Hacking
Amanda Todd Οι Anonymous εντόπισαν παιδόφιλο κυβερνοεκβιαστή που οδήγησε 15χρόνη σε αυτοκτόνια!Η γνωστή χακτιβιστική ομάδα Anonymous κατόρθωσε έπειτα από έρευνα να εντοπίσει εκβιαστή που οδήγησε ένα 15χρονο κορίτσι στην αυτοκτονία την περασμένη εβδομάδα. Οι Anonymous δημοσίευσαν ένα video στο Youtube όπου προσδιορίζουν τα ακριβή στοιχεία ενός 30χρόνου άντρα από την Βρετανική Κολομβία, δυτική επαρχία του Καναδά. Οι Anonymous κατονομάζουν τον 30χρόνο ως το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την αυτοκτονία της 15χρόνης Amanda Todd. Μάλιστα ξεκίνησαν ακόμα και “επιχείρηση” (operation) με την επωνυμία #OpRIP <…>
ώστε να εντοπίσουν και να εκθέσουν δημόσια όποιον εκβίαζε και απειλούσε την Amanda.
“Αυτός είναι ο παιδεραστής που μέσω κοινωνικής μηχανικής έπεισε την Amanda Todd να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίας” γράφουν οι Anonymous στο Pastebin λίγο πριν την ανάρτηση στοιχείων ενός 30χρόνου άντρα που ζεί στο New Westminster. Η Todd αυτοκτόνησε μετά από χρόνιο κυβερνοεκβιασμό μέσω κοινωνικών δικτύων από άντρα που την απειλούσε να δημοσιεύσει γυμνές της φωτογραφίες και να τις στείλει στους συμμαθητές της. Σε βίντεο της Todd αλλά και σε χειρόγραφα σημειώματα σε κάρτες αναφέρει λεπτομερώς την ιστορία ενός άντρα που την απειλούσε ότι θα στείλει γυμνές της φωτογραφίες στους φίλους και στους συγγενείς της.
Anonymous.stalker Οι Anonymous εντόπισαν παιδόφιλο κυβερνοεκβιαστή που οδήγησε 15χρόνη σε αυτοκτόνια!
Για να μην πραγματοποιήσει τις απειλές του, ζητούσε ως αντάλλαγμα ένα sexy show online μέσω της δικτυακής της κάμερας. Προφανώς η 15χρονη αρνήθηκε και ο 30χρόνος άντρας πραγματοποίησε τελικά τις απειλές του.  Τα στοιχεία του εκβιαστή της Todd όπως τα δημοσίευσαν οι Anonymous είναι τα παρακάτω:
Ταυτότητα: Kody Maxson Online

Αρνιέμαι - Bασίλης Παπακωνσταντίνου

Μουσική : Mίκης Θεοδωράκης
Στίχοι : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Πρώτη εκτέλεση: Bασίλης Παπακωνσταντίνου

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να 'χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.







Live your myth in Greece: the true experience


Mε εργατικό-λαϊκό ξεσηκωμό να τους ανατρέψουμε πρίν εξαθλιώσουν τις ζωές μας

18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις…
Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ), προκειμένου να δαμάσει τις ορέξεις των δανειστών και να διασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.
Η άθλια πολιτική τους συμβαδίζει με την τρομοκρατία, την ανελευθερία και το φασισμό.
 Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, τρομοκρατούν τον λαό ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα, και δεν πάρουμε την δόση, θα έρθει η καταστροφή. 
Ο κρατικός και ο εργοδοτικός αυταρχισμός, η αστυνόμευση και η καταστολή παίρνει οργουελικές διαστάσεις και θρέφει και φασιστική χρυσαυγίτικη βία απέναντι σε κάθε «απειλητικό» απεργό/ μετανάστη/ αγωνιστή.
Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχώρα απρόσκοπτα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, ο μαχητικός αγώνας των εργατών του Σκαραμαγκά, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο σιδερένιο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Οι υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των

«Σπόροι της Καταστροφής»: Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις από τους τροποποιημένους σπόρους

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume 
Διαβάστε ΕΔΩ και κάνετε όσοι μπορείτε ΑΥΤΟ!!!
Συγκλονιστικά στοιχεία από το βιβλίο του F. William Engdahl 
για τα Γενετικώς Μεταλλαγμένα Τρόφιμα 
της Αλίκης Στεφάνου
Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει υπάρξει ένας αριθμός βιβλίων, εγγράφων και άρθρων που αφορούν στους κινδύνους των Γενετικώς Τροποποιημένων Σπόρων ( Γ.Τ.Σ ).
Στην πλειοψηφία τους εστιάζουν στις ζημιογόνες επιδράσεις στην υγεία και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Σχεδόν κανένα όμως δεν αναφέρεται στις γεωπολιτικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και ιδιαίτερα στη δημιουργία αυτών των σπόρων σαν όπλο μαζικής καταστροφής. 
Ο συγγραφέας τεκμηριώνει με μεγάλη προσοχή το πώς τα «πνευματικά ιδρύματα» της «ευγονικής» και ο μαζικός αποδεκατισμός των ‘αηδιαστικών’, ‘έγχρωμων’ και ‘αναλώσιμων’ φυλών, στην πραγματικότητα πρωτο -ιδρύθηκαν και πήραν και νομική έγκριση στις ΗΠΑ.
Η έρευνα της ‘ευγονικής’ χρηματοδοτήθηκε από τους Rockefellers και άλλες προνομιούχες οικογένειες και για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν στους Εβραίους κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Γερμανίας.
Είναι καθαρά θέμα τύχης οτι τα φτωχότερα έθνη του κόσμου συμβαίνει να είναι προικισμένα με φυσικούς πόρους. Αυτές οι περιοχές έχουν όμως και πληθυσμιακή ανάπτυξη.
Ο φόβος των Ευρωπαϊκών οικογενειών οι οποίες διοικούν και οι οποίες αναπτύσσονται και ενοποιούνται με οικονομική και στρατιωτική δύναμη από τις ΗΠΑ, ήταν πως: αν τα φτωχά έθνη κατάφερναν να αναπτυχθούν, οι εγκαταλελειμμένοι φυσικοί πόροι και ιδιαίτερα το πετρέλαιο, το αέριο τα ορυκτά και τα μέταλλα, θα γινόταν δυσεύρετα για τον ‘Λευκό’ πληθυσμό.
Αυτή η περίπτωση ήταν απαράδεκτη για την κυρίαρχη αφρόκρεμα.
Η κεντρική ερώτηση που κυριάρχησε στα μυαλά της διοικούσας κλίκας ήταν, η μείωση του πληθυσμού σε χώρες με φυσικούς πόρους αλλά, η ερώτηση ήταν πώς να εφαρμόσουν έναν μαζικό αποδεκατισμό σε όλο τον κόσμο χωρίς όμως να δημιουργηθούν υποψίες και να φανεί σα να ‘ήταν γραφτό να συμβεί’.
Όταν το 1972 τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασαν στο αποκορύφωμά τους και έγιναν δίκτυο εισαγωγής πετρελαίου, η κατάσταση έγινε ανησυχητική και η ‘ατζέντα’ πήρε τον πρώτο ρόλο.
Ο Κίσινγκερ, στενός συνεργάτης του Nixon, ο οποίος γαλουχήθηκε από τους Rockefeller, κατάρτισε το επονομαζόμενο: Σημείωμα Μελέτης Εθνικής Ασφάλειας ( National Security Study Memo ), στο οποίο επεξεργάστηκε λεπτομερώς το σχέδιό του για την πληθυσμιακή μείωση.

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ!Η ΑΚΤΩΡ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ !ΣΗΚΩΣΤΕ ΚΕΦΑΛΙ!

Το ενημερωτικό βίντεο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που προβλήθηκε στην εκδήλωση την Πέμπτη 26 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το βίντεο διατίθεται ελεύθερα για προβολή και αναδημοσίευση (άδεια creative commons : attribution, non-commercial, share-alike).

Παρακαλούμε, όπου το κοινοποιήσετε, να αναφέρετε ότι πρόκειται για δημιουργία του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://vimeo.com/41286797/download?t=1335798303&v=95903794&s=d87b1005...

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αποσπάσματα από την ερευνητική ταινία Κυνήγι Θησαυρού (2007) (http://youtube.com/watch?v=V6mIv7YU4x4).

https://nogoldthess.espivblogs.net

Καλημέρα κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη...

Παγκράτι χθες οδός Ευτυχίδου. Ώρα 9:30 π.μ. Αυτή είναι η Ελλάδα πριν τα νέα μέτρα. Όλοι εμείς ευχόμαστε και στα... δικά σας!...
Από το fimotro, μέσω "Το Γρέκι

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Από το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ

Φυσικό αντικαταθλιπτικό το ανδρικό σπέρμα

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Το σεξ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση των γυναικών και να τις προφυλάξει από την κατάθλιψη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που διερεύνησε τις επιδράσεις των «ψυχοτρόπων» ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα.
Όπως έδειξε η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε 293 φοιτήτριες, όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.
Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι Γκόρντον Γκάλαπ, Ρεμπέκα Μπερτς και Στίβεν Πλάτεκ στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», η ιδέα ότι το σπέρμα επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών πρωτοπεριγράφηκε το 1986.
Έκτοτε έχει διαπιστωθεί ότι το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, αυξάνουν την τρυφερότητα, διεγείρουν τον ύπνο και ασκούν αντικαταθλιπτική δράση.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τεστοστερόνη, οιστρογόνα, ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), προλακτίνη, κορτιζόλη (εκτός από ορμόνη του στρες, είναι και ορμόνη που αυξάνει την τρυφερότητα), οιστρόνη (βελτιώνει την ψυχική διάθεση) και οξυτοκίνη (η «ορμόνη της αγκαλιάς» ή της τρυφερότητας, που «δένει» τον άντρα με την γυναίκα).

Δεν υπάρχει πια το «φιλί για καληνύχτα»

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Το φιλί για καληνύχτα ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πλάτη-πλάτη με το ταίρι μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα ευρήματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι ο ρομαντισμός έχει πλέον χαθεί από τα υπνοδωμάτιά μας.
Έτσι, ο ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες δήλωσαν πως δεν αντέχουν να τους αγγίζει διόλου ο/η σύντροφός τους εν όσω κοιμούνται. Επιπλέον, για να κοιμηθούν καλά, περισσότεροι από τους μισούς (το 54%) γυρνούν την πλάτη στο έτερό τους ήμισυ.
Και δεν είναι μόνο το φιλί για καληνύχτα, το οποίο προ πολλού έχουν ξεχάσει οι οκτώ στους δέκα από εμάς. Ούτε καν το «σ’ αγαπώ» δεν υπάρχει στην ατζέντα του 90% των σύγχρονων ζευγαριών.
Επιπλέον, το ένα στα τέσσερα ζευγάρια ηλικίας 35 έως 44 ετών κοιμούνται σε ξεχωριστά ζευγάρια, ενώ απ’ όσα κοιμούνται μαζί το 25% τσακώνονται κατ’ επανάληψιν στο κρεβάτι επειδή ο ένας ενοχλεί τον άλλο στη διάρκεια του ύπνου.
Παρ’ όλα αυτά, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι η ερωτική τους ζωή θα ήταν καλύτερη εάν υπήρχε περισσότερη τρυφερότητα στη σχέση.
Οι άντρες αποδείχθηκαν πιο τρυφεροί από τις γυναίκες, καθώς το 67% είπαν ότι θα ήθελαν περισσότερη αγκαλιά και οι τρεις στους δέκα είπαν ότι ενοχλούνται που η σύντροφός τους δεν τους αγκαλιάζει στο κρεβάτι.
Τι σημαίνει η στάση στον ύπνο
Η μελέτη, που διεξήχθη σε 2.000 ζευγάρια για λογαριασμό της αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge, αποκαλύπτει επίσης ότι οι αγαπημένες στάσειςύπνου των ζευγαριών που κοιμούνται μαζί είναι πολλές, αλλά οι περισσότερες εμπίπτουν στον κανόνα «μακριά κι αγαπημένοι».
«Η γλώσσα του σώματος δεν είναι προσποιητή στη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τις σχέσεις», σχολιάζει η δρ Κορίν Σουϊτ, ψυχολόγος σχέσεων από το Λονδίνο. Και αποκωδικοποιεί τι σημαίνουν οι διάφορες στάσεις ύπνου:

Ψυχική Υγεία Τα 7+ 1 κλειδιά της ευτυχίας


«Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους και τους οδηγεί σε μια ειρηνική κατάσταση με τον εαυτό τους», ήταν το ζητούμενο σε αρκετές επιστημονικές μελέτες ομάδων ψυχολόγων, που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματά τους καταλήγουν σε 8 βασικά σημεία.
1.Αγάπη άνευ όρων
Το υπόβαθρο της ευτυχίας είναι η άνευ όρων αγάπη, η οποία καταρχή προέρχεται από την πατρική οικογένεια και δημιουργεί στο άτομο αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης.Το άτομο που έχει μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξεφύγει εύκολα από την παγίδα της επιθυμίας να το αγαπήσει βαθιά κάποιος άλλος.Συχνά οι άνθρωποι θεωρούν ότι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο είναι να αγαπιούνται, όμως είναι το δεύτερο καλύτερο!Ακόμα σημαντικότερο είναι να μπορεί κανείς να αγαπάει τον άλλον, με υγιή, ανεξάρτητο τρόπο.Η αγάπη βρίσκεται στον αντίθετο πόλο από τον φόβο, τόσο συναισθηματικά όσο και νευρολογικά.Έτσι, αποτελεί το αντίδοτο στο φόβο, κοινωνικό άνοιγμα προς άλλους ανθρώπους και ένα βασικό κλειδί της ευτυχίας.
2.Αισιοδοξία
Η πραγματική αισιοδοξία προσφέρει δύναμη όταν κανείς λυγίζει από το βάρος επώδυνων γεγονότων.Αισιοδοξία σημαίνει ότι το άτομο κατανοεί ότι ακόμα και το επώδυνο γεγονός έχει κάτι να διδάξει, κάποιον δρόμο να δείξει.Όταν κανείς το κατανοήσει αυτό, πέρα από τη λύπη και τον πόνο του, μαθαίνει να βλέπει στο κάθε γεγονός, όσο άσχημο και αν είναι έστω και κάτι λίγο θετικό, που θα συμβάλει στην αυτοβελτίωσή του.Η αισιοδοξία προσφέρει δύναμη απέναντι στο φόβο της επαύριο και τη στεναχώρια του παρελθόντος που έχει πια περάσει.
3.Κουράγιο
Αυτό αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αντίδοτα για να ξεπεράσει κανείς τους φόβους του.Ο φόβος είναι ‘καλωδιωμένος’ στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου, είναι εσωτερικά προγραμματισμένος στον εγκέφαλο για να προστατεύει και να αφυπνίζει την υγιή αντίδραση του ατόμου.Η υγιής αυτή αντίδραση είναι το κουράγιο του είτε να μείνει κανείς και να το παλέψει είτε να σηκωθεί και να φύγει.Το κουράγιο είναι προϊόν του εγκεφάλου, προϊόν της νόησης, του πνεύματος, αλλά και

Ιδιοτελή καθάρματα (Βίντεο)

Την πιο καλή έκφραση βρήκε ο καθηγητής Εργατικού δικαίου Αρις Καζάκος για να χαρακτηρίσει όσους δημοσιοκάφρους και μη συστρατεύτηκαν στο μετερίζι για να παρουσιάσουν σαν μονόδρομο και αναπόφευκτη αναγκαιότητα την εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής.

 Ο επιστήμονας, λοιπόν αυτός αποκάλεσε δημόσια «Ιδιοτελή καθάρματα» όλους αυτούς από το δημοσιογραφικό κατεστημένο και όλα τα υπόλοιπα τσουτσέκια που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

 Ο Αρις Καζάκος είναι από τους λίγους επιστήμονες που τολμούν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=zN57rU0D2RY&feature=player_embedded

Η συνέχεια είναι κάτι που δεν θα έχει λόγια.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 16, 2012

Toυ Ιωάννη Αυγουστάτου, ψυχιάτρου Όλοι μας έχουμε μια πίκρα μέσα μας. Τι στο διάολο γίνεται κι είμαστε τόσο σιωπηλοί. Τι συμβαίνει κι είμαστε τόσο υποταγμένοι. Κι εγώ το φωνάζω εδώ μέσα και χιλιάδες άλλοι γύρω μου.Κοιτάμε ο ένας τον άλλον πλέον και τον μετράμε με το μάτι να δούμε… τι σκέφτεται, πως είναι το βλέμμα του, τι λέει. Με μια λαχτάρα. Να είναι τόσο οργισμένος, οσο είμαστε κι εμείς. Μετράμε την οργή μας με τ διπλανό μας. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια.
Κι εγώ αυτές τις μέρες συνειδητοποιώ κάτι πολύ σοβαρό. Οι Έλληνες δεν ετοιμάζονται για επανάσταση. Ετοιμάζονται για επιβίωση σε μετα – αποκαλυπτικό τοπίο. Δεν υπάρχουν πλέον ψέματα που να τους πείθουν. Δεν υπάρχουν ελπίδες που να τους αποκοιμίζουν. Κανένα

παραμυθάκι. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βλέπει ΧΑΟΣ. Όλοι διαισθάνονται πως αυτό που θα έρθει στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι μια πτώχευση αλλά το χάος.
Συνέχεια γύρω μου πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανθρώπων που αποθηκεύουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Οργανώνονται για να έχουν νερό, τρόφιμα, φάρμακα. Πηγαίνουν στα χωριά και κόβουν κίνηση, τι θα κάνουν σε περίπτωση που επιστρέψουν εκεί. Πάρα πολλοί έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις δικές τους μικρές καλλιέργειες. Άλλοι, όσοι κρατιούνται ακόμα σχεδιάζουν έξοδο προς το εξωτερικό.
Δεν υπάρχει καμιά υπερβολή σ΄αυτό που γράφω και πολλοί από εσάς το ξέρουν.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΣΟΚ 950 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ...ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 1ΔΙΣ,ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
Ένα κατάλογο με συνολικές περικοπές και εξοικονομήσεις 950 εκατ. ευρώ στον χώρο της υγείας για το 2013, παρουσίασαν στους επικεφαλής της Tρόικα, στην τρίωρη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο υφυπουργός, Μάριος Σαλμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κατάλογος περιλαμβάνει τα εξής:


150-200 εκατ. ευρώ, από τη θετική λίστα (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται) και για την οποία θα εκδοθεί υπουργική απόφαση έως τις 30 Οκτωβρίου
300 εκατ. ευρώ, από το νέο δελτίο τιμών, το οποίο, όπως είπαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα εκδοθεί την Τετάρτη
100 εκατ. ευρώ, από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ "ΧΥΤΗΡΙΟ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ


Δριμεία κριτική για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την παράσταση «Corpus Christi» ασκεί ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.


Εξαπολύει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως «είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν μαζί της για να υπερασπιστούν το Χριστό».

Όπως τονίζει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης στο άρθρο του στην ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, «η Χρυσή Αυγή διώκει τον Χριστό, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών».

«Μαύρη νύχτα είναι στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή» συνεχίζει.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στο άρθρο του ο κ. Παύλος κάνει εκτενή αναφορά στο έργο «Corpus Christi», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΡΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 16, 2012
Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου
Η ελληνική κοινωνία, πλήν ορισμένων ανώδυνων για το σύστημα και από καιρού είς καιρόν αντιδράσεων, σε τίποτα δέν διαφέρει από μελλοθάνατους που περιμένουν πριν την τελική ομαδική εκτέλεση να εμφανιστεί έξω από τη φυλακή ο τιμωρός καβαλάρης με το μαύρο άλογο, ο μυθικός και ανίκητος ΖΟΡΡΟ, για να την ελευθερώσει.
Οσο και άν γνωρίζουμε οτι αυτό ειναι ενα παραμύθι, εν τούτοις μοιάζουμε να πιστεύουμε οτι και στην ζωή κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Καί μπορεί μέν στην ιστορία να εμφανίστηκαν ηγετικές λαϊκές φυσιογνωμίες πού άλλαξαν τον ρούν οπως λέμε της ιστορίας, πλήν όμως αυτές δέν ήταν μόνες τους, αλλά είχαν οργάνωση και κυρίως ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ  κατάφεραν να βγάλουν από το σβέρκο των λαών ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ  την ολιγαρχία του πλούτου, πού τον λεηλατούσε, τον χαράτσωνε και τον είχε μόνο για να παράγει υπέρ των ελίτ.
Οσο λοιπόν δέν κατανοούμε ή δέν θέλουμε να κατανοήσουμε ή δέν μάς αφήνει η προπαγάνδα να δούμε την αιτία των δεινών μας, είτε  γιατί έχουμε διαπαιδαγωγηθεί να κάνουμε μεγαλόσταυρους στα αφεντικά που μάς δίνουν δουλειά, είτε γιατί μάς έμαθαν να θαμπωνόμαστε με καθρεφτάκια και χάντρες πού προσφέρει ο καπιταλισμός , οτι ο κακός δαίμονας ειναι η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, από την οποία συσσωρεύεται ο πλούτος άρα και η εξουσία στα χέρια των ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ, τότε δέν πρόκειται να πάρουμε απόφαση να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε βάζοντας ΣΤΟΧΟ την αφαίρεση της οικονομικής εξουσίας από εκείνους πού ελέω Θεού την κατέκτησαν.
Οι άλλοι, οι κυβερνώντες ειναι απλά τα πειθήνια οργανά τους, πού για λογαριασμό τους ενεργούν,

Γεμάτα τα μπουζουκομάγαζα...

Πηγή:www.capital.gr
Το σκέφτομαι μέρες τώρα αν πρέπει να ανοίξω αυτή τη συζήτηση.  Είναι εύκολο να κάνει κανείς αφορισμούς, υπεραπλουστεύσεις και να προσπαθήσει έτσι να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.  Δεν είναι όμως χρήσιμο. Βλέπουμε την Ελλάδα της δυστυχίας, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων. Υπάρχει, όμως και η άλλη Ελλάδα. Εκείνη που τα σπάει ακόμη στα μπουζούκια και γεμίζει τις ταβέρνες. Υπάρχει η Ελλάδα της Αθήνας, αλλά και η Ελλάδα της επαρχίας.

Νομίζω ότι αυτό είναι το στοιχείο εκείνο που «τρελαίνει» τους ξένους και τους οδηγεί από τον ένα λαθεμένο χειρισμό στον αμέσως επόμενο. Όταν ρωτούν τους συναδέλφους τους στην Αθήνα πως και δεν έχει περιοριστεί η πολυτελής διαβίωση μεγάλων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, οι συνάδελφοί τους ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι τα ρίχνουν στην παραοικονομία. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που ξεχνούν να κάνουν είναι να προσδιορίσουν τα όρια δράσης της παραοικονομίας με ακρίβεια. Είναι άδικη η εικόνα ότι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία συμμετέχει σε αυτό το πάρτι.

Το αντίθετο συμβαίνει. Αυτοί που καλούνται σήμερα να πληρώσουν ποικιλοτρόπως το κόστος της κρίσης είναι εκείνοι που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν συμμετέχουν σε κανενός είδους πάρτι. Αν συμμετείχαν θα είχαν σώσει την επιχείρησή τους ή θα αδιαφορούσαν για την απώλεια της εργασίας τους και θα περίμεναν την επιστροφή της δραχμής για να φέρουν πίσω τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα πλήττονται από την κρίση έχουν στο μεταξύ πληγεί επί σειρά δεκαετιών από τους δράστες της παραοικονομίας.

Ήταν ο ιδιοκτήτης του απέναντι μαγαζιού που δεν έκοβε αποδείξεις, ο αγρότης που δήλωνε τριπλάσια γη από εκείνη που καλλιεργούσε, ο κτηνοτρόφος που δήλωσε για την επιδότηση και τα πρόβατα του διπλανού, ο συνάδελφος που δημιουργούσε παραμάγαζο μέσα στην δημόσια υπηρεσία. Ήταν ο ξάδελφος που εκλέχτηκε στον Δήμο και ζήλεψε την Οργάνωση της ιταλικής Καμόρα, ο κουνιάδος που δούλευε στο λιμάνι και ζητούσε μίζα για να ξεφορτώσει το πλοίο.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ANAS. ANAS! (ένα παιδί μεγαλώνει στην Παλαιστίνη)

Το 24grammata.com μεταφόρτωσε και παρουσιάζει δημόσια  (με την άδεια του Νίκου Κλειτσίκα) μία μοναδική ταινία μικρού μήκους (fiction, 13′ – Ιταλική γλώσσα). Το βίντεο γυρίστηκε στην Παλαιστίνη, στα κατεχόμενα, για να διηγηθεί τις συνθήκες ζωής ενός μαρτυρικού λαού.
«ANAS. ANAS! Όνειρα επανάστασης ενός Παλαιστίνιου παιδιού της Nesfjibil»
ANAS. ANAS! – Sogni di rivoluzione di un ragazzo palestinese a Nesfjibil
Σκηνοθεσία: Anita Mosca
Θέμα και σενάριο: Anita Mosca, Omar Suleiman
Φωτογραφία: Anita Mosca
Μοντάζ: Fortuna Avallone
Παραγωγή: Ronzinante Visioni
Είδος: Fiction
Νάπολη 2006 - 13΄, Mini DV
Γυρίστηκε στην Παλαιστίνη, στα κατεχόμενα, για να...
διηγηθεί τις απλές αλλά εμβληματικές συνθήκες ενός μαρτυρικού λαού.
Θέμα: Ο νεαρός Anas ζει στη Nesfjibil, ένα μικρό χωριό της Παλαιστίνης. Η καθημερινότητά του μεταξύ σχολείου, προσευχών, οι δουλειές που του αναθέτουν οι γονείς. Αλλά και τα όνειρα.
Ένα πέτρινο σπίτι, παλιό, εγκαταλειμμένο. παλιότερα το ομορφότερο του χωριού που ανήκε στην οικογένειά του, είναι το καταφύγιο του νεαρού Anas, που ονειρεύεται, ονειρεύεται, ονειρεύεται.

Η «απολογία» του Πολ Τόμσεν -> "Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς"

Ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά ότι έχουν γίνει και λάθη δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. 
Όπως είπε «ήταν λάθος ο... τρόπος που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, καλύψαμε το μισό δρόμο κόβοντας τους μισθούς ενώ έπρεπε να γίνουν αλλαγές και στην... αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα».
 Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση. 
Ο κ. Τόμσεν απάντησε σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και στην κριτική που του γίνεται για την επιμονή του στα σκληρά μέτρα. Η πρώτη κουβέντα που είπε είναι ότι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. 
 «Ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι, αν υπάρχει το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και τους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους, αυτό κοιτάμε να το καλύψουμε», φέρεται να δήλωσε ο Πολ Τόμσεν. 
 Ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά αυτό βασίστηκε πάρα πολύ στην αύξηση των φόρων. Μίλησε επίσης ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους. Θεωρεί ότι περισσότερα χρήματα

Ποιος είναι ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης που αντιστέκεται(?) στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


Ο Αντώνης Μανιτάκης (1944) είναι Έλληνας διαπρεπής καθηγητής Συνταγματικού δικαίου και υπηρεσιακός Yπουργός Eσωτερικών στην κυβέρνηση Πικραμμένου και Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και το 1982 εξελέγη καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μαθητής του Αριστόβουλου Μάνεση, τον διαδέχθηκε στην έδρα του Συνταγματικού στη Σχολή που φοίτησε και από την οποία αποφοίτησε.
Δίδαξε, επί τριάντα πέντε έτη, Συνταγματικό Δίκαιο, Πολιτειολογία, Συνταγματικές Ελευθερίες και Δικαστικό Έλεγχο της Συνταγματικότητας των Νόμων στο προπτυχιακό

O καπιταλισμός...

Ελλάδα, ο παράδεισος της... μίζας! Έλληνες πήραν 26 εκατ. δολάρια από αμερικανικούς κολοσσούς!

Υποθέσεις που κάνουν το σκάνδαλο της Siemens να μοιάζει... πταίσμα. Αυτή τη φορά «πρωταγωνιστούν» εταιρίες αμερικανικών συμφερόντων.

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά συνολικά 26,4 εκατομμύρια δολάρια πήραν... μίζα, Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί και αξιωματούχοι την περίοδο 1997-2008 από πέντε εταιρίες κολοσσούς, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ήθελαν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να κερδίσουν συμβάσεις.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, για πέντε εταιρίες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που ασχολούνται με προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τηλεπικοινωνίες, αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο καπνού.
Οι πέντε εταιρίες έχουν συνομολογήσει πως έδιναν μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους και γι’ αυτό, από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 350 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι εταιρίες που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στο νέο σκάνδαλο δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων είναι:

- Johnson & Johnson-DePuy (εταιρία ορθοπεδικού υλικού): φέρεται να έδωσε 16,4 εκατ. δολάρια σε Έλληνες από το 1997 έως το 2006.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέσω θυγατρικών της ενέκρινε πληρωμές με μετρητά σε δυο Έλληνες, γνωρίζοντας πως ένα μέρος των 16,4 εκατ. δολαρίων δόθηκαν για μίζες σε λειτουργούς δημόσιων νοσοκομείων.
Πρόστιμο συνολικά: 70,05 εκατ. δολάρια

- Smith & Nephew (εταιρία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού): από το 1998 έως το 2006 φέρεται να έδωσε μίζες 9,4 εκατ. δολάρια.
Όπως προκύπτει από έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσω συγκεκριμένων

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΜΑΣ!

Χθες το πρωί, 12 Οκτωβρίου 2012, 50 γυναίκες όλων των ηλικιών από την Ιερισσό, τη Μ. Παναγία και τα Ν. Ρόδα, ανεβήκαμε στον Κάκαβο για να διαμαρτυρηθούμε για τα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO για την περιοχή μας και να δούμε με τα μάτια μας πόσο έχει προχωρήσει καταστροφή του δάσους.
Xωρίς να γνωρίζουμε αν η αστυνομία είναι ενήμερη για τις κινήσεις μας, χωρίς να γνωρίζουμε αν μας περιμένουν μπλόκα και συλλήψεις, χωρίς να γνωρίζουμε καν αν θα μας επιτραπεί να φτάσουμε μέχρι τις Σκουριές, οι δυο ομάδες από την Ιερισσό και τη Μ. Παναγία δώσαμε ραντεβού στο Χοντρό Δέντρο και ξεκινήσαμε την ανάβασή μας.
Αφήσαμε τα αυτοκίνητα εκεί που βρισκόταν παλιά το φυλάκιο του αγώνα, αυτό που με τόσο μίσος κατεδάφισαν στις 20 Μαρτίου οι 500 τραμπούκοι που έστειλε η εταιρεία να χτυπήσουν 30 από εμάς. Συνεχίσαμε με τα πόδια προς το χώρο όπου σήμερα η εταιρεία κόβει το δάσος – όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, αφού ο δρόμος είναι δημόσιος δασικός και όχι ιδιοκτησία της εταιρείας.
Δεν μας σταμάτησαν. Προχωρήσαμε φωνάζοντας συνθήματα, βλέποντας γύρω μας τα πρώτα σημάδια της καταστροφής και γεμάτες αγωνία γι’αυτό που θα συναντήσουμε παρακάτω.
576357_514247155270549_1515058762_n
Αυτά που είδαν τα μάτια μας δεν περιγράφονται, οι δε φωτογραφίες και τα βίντεο που πήραμε είναι πολύ φτωχά για να δώσουν την εικόνα, τη μυρωδιά των φρεσκοκομμένων δέντρων και τον ήχο του βουνού που αντηχεί ολόκληρο από τα πριόνια και τα τρυπάνια. Η άδεια υλοτόμησης από το Δασαρχείο υποτίθεται ότι δόθηκε μόλις την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, αλλά αυτή η κοσμογονία αποκλείεται να έγινε μέσα σε μόλις δυο μέρες. Είναι βέβαιο ότι η εταιρεία δούλευε και απο πριν χωρίς άδεια, αλλά ποιος είδε, ποιος έλεγξε, ποιος νοιάστηκε για τη νομιμότητα; Και ποιος θα νοιαστεί από εδώ και πέρα;
Σήμερα μαύρισαν οι ψυχές μας. Ο χώρος όπου πρόκειται να γίνει το εργοστάσιο έχει πλέον “καθαριστεί”, έτσι το λένε, έχει καθαριστεί από τη “βρωμιά” των αιωνώβιων δέντρων. Ατελείωτες στοίβες από κομμένους κορμούς βρίσκονται κατα μήκος του δρόμου για πολλές εκατοντάδες μέτρα και μέσα στο δάσος, όσο μακριά μπορεί να φτάσει το μάτι. Οι υλοτόμοι δουλεύουν πυρετωδώς βγάζοντας τα ξύλα με τα μουλάρια. Υλοτόμοι που οι περισσότεροι δεν είναι από την περιοχή μας, αφού οι δικοί μας δασικοί συνεταιρισμοί, προς τιμήν τους, αρνήθηκαν να πάνε.
Δεν υπήρξε καμμία συμπλοκή με τους εργαζόμενους της εταιρείας με τους οποίους δεν έχουμε, δεν θέλουμε να έχουμε καμμία αντιπαλότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες τους, δεν υπάρχει καμμια οικογένεια που να μην έχει τις ίδιες δυσκολίες, και οι δικές μας οικογένειες έχουν ανέργους, αλλά προσπαθούμε να επιβιώσουμε διαφορετικά χωρίς να καταστρέψουμε το σπίτι μας. Με ορισμένους προσπαθήσαμε να πιάσουμε κουβέντα, να τους εξηγήσουμε ότι καμμια δουλεια δεν είναι ντροπή

Θανατος 33χρονου στο Αιγιο!ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΧΑΘΗΚΕ?

 https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1430125
Τις τελευταιες μερες του Σεπτεμβρη ενα πραγματικο ρεσιταλ αγριοτητας ξετυλιχτηκε στην περιοχη Αγ.Αθανασιου στο Αιγιο.Η οικογενεια του 33χρονου Γιωργου Μ. ακολουθησαν την προβλεπομενη διαδικασια και ζητησαν την συνδρομη των αρχων προκειμενου να μεταφερθει το παιδι που αντιμετωπιζε ψυχολογικα προβληματα στην ψυχιατρικη κλινικη του Ριου.Δυο αστυνομικοι πηγαν στο σπιτι της οικογενειας για να παρουν το παιδι και να το πανε στο νοσοκομειο,δεν τα καταφεραν και ζητησαν ενισχυση και πηγαν στο σπιτι αλλοι δυο αστυνομικοι με πολιτικα ρουχα αυτοι και το παιδι οντως πηγε στο νοσοκομειο, αλλα με ασθενοφορο, χωρις τις αισθησεις του, με ανακοπη και πολλαπλα τραυματα και μετα απο λιγες μερες κατεληξε στην εντατικη του Ριου.Διενεργηθηκε νεκροψια τα αποτελεσματα της οποιας θα ανακοινωθουν μετα κι απο τις ιστολογικες εξετασεις.Η οικογενεια ειχε υποβαλλει μηνυση και διενεργειται προανακριση λενε. Πολλες και ακρως σοκαριστικες οι αστυνομικες πραξεις βιας,  που  ελαβαν χωρα την ημερα εκεινη στο σπιτι και αποτυπωθηκαν στο κορμι του Γιωργου Μ. και στα ματια και την ψυχη των γονιων του.Οσοι παραβρεθηκανε στην κηδεια και ειδαν τον νεκρο με τα τοσα ραμματα και τους διασπαρτους μωλωπες στο κορμι καταλαβαν. Πολλα κι αμειλικτα και τα ερωτηματα  που ανακυπτουν.Πως ειναι δυνατον τοσοι αστυνομικοι να χτυπανε μεχρι θανατου ενα αρρωστο παιδι εστω κι αν αντισταθηκε, οταν μπηκαν στο δωματιο του και ξυπνωντας το του ανακοινωσαν οτι συλλαμβανεται?Πως ειναι δυνατον να αγνοουν τις εκκλησεις των γονιων  να σταματησουν να χτυπανε στο κεφαλι το δεσμευμενο με χειροπεδες παιδι τους και να καθιστουν τους γονεις ανημπορους θεατες στο φονο του παιδιου τους?Η εντολη που πηραν οι αστυνομικοι ηταν να πανε το παιδι στο γιατρο η να το σκοτωσουν?Υποβληθηκαν οι μπατσοι σε αλκοτεστ επιστρεφοντας μετα το περιστατικο στην υπηρεσια τους? Ολα αυτα ζητουν απαντηση...Περιμενουμε και θα επιμεινουμε....

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ / ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ



Άμεση απελευθέρωση των 4 συντρόφων στην Πάτρα
https://athens.indymedia.org/?lang=el
Συγκέντρωση – Πορεία Δευτέρα 15/10 07.30 το πρωί από το Παράρτημα
Συγκέντρωση 08.30 (περνάνε οι 3 ενήλικες) και 17.00 (ο ανήλικος) στα Δικαστήρια

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/10 οργανωμένη ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνεται στα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα, απέναντι από ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας επίσης μέλους της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη ομάδα αποπειράται να κατευθυνθεί με επιθετικές διαθέσεις προς την κατάληψη Μαραγκοπούλειο που βρίσκεται ένα δρόμο πιο κάτω. Οι προθέσεις τους γίνονται αντιληπτές από ομάδα αντιφασιστών που τους απωθεί. Δυόμιση ώρες μετά, σε διαφορετικά σημεία της πόλης και άσχετα από τα γεγονότα προσάγονται 9 άτομα από τα οποία μετά από πολλές ώρες κράτησης στο κτήριο της ασφάλειας, οι 5 αφήνονται ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 4 συλλαμβάνονται και τους απαγγέλονται κατηγορίες που μαγειρεύονται από τους χρυσαυγίτες, τους μπάτσους και τους δικαστικούς, πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως κράτος και παρακράτος στήνουν την υπόθεση.
Όσο και αν προσπαθεί το πλυντήριο της δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τα media να παρουσιάσει τη χρυσή αυγή σαν αντισυστημική δύναμη με κοινωνικό προσωπείο, για τον κόσμο που αγωνίζεται δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χρήσιμο δεκανίκι του κράτους για να ανακόψει την κινηματική δράση. Προορίζεται να αναπτύξει τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά ένστικτα μιας κοινωνίας σε κρίση. Να σπείρει το χυδαίο ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο της, στοχεύοντας τους αγωνιζόμενους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους τσιγγάνους και όλες τις κοινωνικές ομάδες που δεν συνάδουν με τις ναζιστικές αντιλήψεις τους. Να πορώσει τα μυαλά με εθνικιστικά ιδεολογήματα, για να σκύψουμε το κεφάλι στα αφεντικά μας επειδή "είμαστε όλοι Ελληνες...", να ωθήσει κομμάτι της οργής σε λογικές αλληλοφαγώματος. Αποτελεί εφεδρεία της επίσημης καταστολής των κρατικών δυνάμεων. Σήμερα παίρνει ενεργό ρόλο, εξαπολύοντας πογκρόμ σε μετανάστες, παίρνοντας θέση ενάντια σε απεργίες, αγώνες, αντιστάσεις που ξεσπάνε. Είναι δεδομένο, ό,τι και να πιστεύει κανείς, πως θα είναι δίπλα στους μπάτσους, δίπλα στο στρατό, δίπλα στο κράτος στις επικείμενες κοινωνικές συγκρούσεις και εξεγέρσεις.
Απέναντι στη λεηλασία των ζωών μας, απέναντι στην κρατική καταστολή και την παρακρατική δράση, έχουμε πάρει θέση. Είμαστε μαζί με όσους αγωνίζονται για τη ζωή και την απελευθέρωση και στεκόμαστε δίπλα σε όσους δέχονται την καταστολή γι’αυτό. Δίπλα και μέσα στους αγώνες, εκεί που θα τσακίσουμε την τρομοκρατία, εκεί που θα ξηλώσουμε κάθε ψεύτικο ιδεολόγημα, εκεί που θα παλέψουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
Κείμενα : Πέρασμα | EEK Πάτρας |

Σοκ: Αυτοκτόνησε 15χρονη που είχε ανεβάσει βίντεο με την ιστορία της!

Στις 7 Σεπτεμβρίου η Amanda ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε την ιστορία της

Νεκρή βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η 15χρονη Amanda Todd από τον Καναδά, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου είχε ανεβάσει στο YouTube ένα βίντεο για τη μάχη που έδινε με τον διαδικτυακό –και όχι μόνο- εκφοβισμό.
Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά πιστεύεται πως πρόκειται για αυτοκτονία.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου της είχε συνδεθεί με αρκετά παιδιά από τότε που μεταφέρθηκε στο σχολείο στα μέσα της περασμένης χρονιάς. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τη βοηθήσουμε», είπε.
Στις 7 Σεπτεμβρίου η Amanda ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο εξηγούσε την ιστορία της και τον εκφοβισμό που δεχόταν και παραδεχόταν πως είχε δύο φορές επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.


Τουρκία: "Με τα σίριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι"!

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί κατά καιρούς για την τούρκικη προπαγάνδα της γείτονος μέσα από τηλεοπτικά σίριαλ. Είναι γνωστό, ας πούμε, ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα να περάσει προς τα έξω χωρίς εξονυχιστικό έλεγχο: τόσο από τα σύγχρονα σίριαλ που δείχνουν την εξευρωπαϊσμένη και χλιδάτη Τουρκία, όσο και από τα ιστορικά.

Είναι η πρώτη φορά όμως που κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται δημόσια και απερίφραστα τον ρόλο της κυβέρνησης στην όλη ιστορία. Και για του λόγου το... αληθές, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας Abdurrahman Arıcı, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει τις ευλογίες του για την προβολή τέτοιων σίριαλ στο εξωτερικό, προσφέροντάς τα σε τηλεοπτικούς σταθμούς δωρεάν!

Την αρχή θα κάνει ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ένα από τα πιο δημοφιλή σίριαλ, που θα προσφερθεί από την τούρκικη κυβέρνηση στο Κιργιστάν. «Με τα τούρκικα σίριαλ μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή του τουρκικού πολιτισμού» είπε ο Arıcı στη Hurriyet, προσθέτοντας ότι συχνά οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα πηγαίνουν και στους χώρους όπου έγιναν τα γυρίσματα. Η Τουρκία προς το παρόν έχει υπογράψει συμφωνία με επτά εταιρείες παραγωγής που διανέμουν υλικό ανά τον κόσμο.

Επιστημονικές αλήθειες που μάλλον δεν γνωρίζεις!

Το «Science World Μuseum» σε συνεργασία με τον καναδικό Οργανισμό Rethink δημιούργησαν μια χιουμοριστική σειρά από διαφημίσεις του τοποθετήθηκαν στους δρόμους του Βανκούβερ προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με τη σημασία της επιστημονικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διαφημίσεις μεταφέρουν στον κόσμο με χιουμοριστικό τρόπο διάφορες πληροφορίες, άγνωστες στους περισσότερους, ενώ ο εμπνευσμένος τρόπος της εκστρατείας στην πόλη καταδεικνύει και με το παραπάνω το γεγονός ότι η επιστήμη μπορεί να έχει και μια αστεία πλευρά!
1. Δύο ουγγιές χρυσού φτάνουν για να καλύψουν μια διαφημιστική πινακίδα», δηλαδή 56,64 γραμμάρια μόνο!
perierga.gr - Πρωτότυπες διαφημίσεις προωθούν την επιστημονική έρευνα!
2. «Τα μαργαριτάρια μπορούν να ζυγίζουν πάνω από 6 κιλά»!