Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΥΨΩΜΑ 731 : ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ( 9-3-1941 ).


Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών. Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει κανένας οργανισμός… Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική δύναμη και νίκησαν ….
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 : Ηχηρό «ΟΧΙ» βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός δια μέσω του στόματος του τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Τότε λοιπόν, με το χαμόγελο στα χείλη, οι μεραρχίες της μικρής μας Ελλάδας αντιτάχθηκαν απέναντι στις μεραρχίες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με άφθαστο ηρωισμό και μαχητικότητα. Ψυχή εναντίον πυρός και σιδήρου. Μια άνιση αριθμητική μάχη. Οι ελπίδες λίγες για τους λίγους και πολλές για τους πολλούς. Η ψυχή όμως των Ελλήνων μαχητών μίλησε και το ηθικό
εκτοξεύτηκε μετά τις πρώτες νίκες. Το θαύμα είχε γίνει. Η Ιταλική αεροπορία, που στην ουσία είχε και την εναέρια υπεροχή, τα άρματα τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας, τα πολλαπλάσια σε όγκο πυρός βλήματα και σφαίρες, οι μυριάδες των μυριάδων στρατιώτες δεν κατάφεραν να κάμψουν την ελληνική ομοψυχία. Μα και η Ελληνική πλευρά, παρόλο που οργανώθηκε στρατηγικός άρτια και εκμεταλλεύθηκε κάθε σπιθαμή του εδάφους, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μέσων, πυρός, εφοδιασμού και φυσικά έναν αντίπαλο εξοπλισμένο στο έπακρο και αριθμητικά ανώτερο.
Ακολούθησαν επικές μάχες. Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρα και πολλές ακόμα περιοχές περιήλθαν στην κατοχή των Ελληνικών δυνάμεων. Ο Μουσολίνι, ο ενορχηστρωτής αυτής της επιθέσεως εναντίον της μικρής μας Ελλάδας, ευχόταν να μην είχε ξεκινήσει ποτέ αυτόν τον πόλεμο. Οι μεραρχίες του διαλύονταν μπροστά στις χαλύβδινες γραμμές του…
αντιπάλου. Οι στρατηγοί του, ανίκανοι να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Είχε διασυρθεί σε

Δ.Ψαρράς: Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής

Προϊόν πολύχρονης δημοσιογραφικής έρευνας, από την εποχή του «Ιού της Ελευθεροτυπίας» αλλά και πιο πρόσφατα, το ιδιαίτερα χρήσιμο αυτό βιβλίο περιγράφει την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα καθώς και τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που την επέτρεψαν.
Σε μια εξαιρετικού πολιτικού ενδιαφέροντος εκπομπή, ο Δημήτρης Ψαρράς απαντάει στις ερωτήσεις του «Βαθύ Κόκκινο»

Νίκος Παπάζογλου - Ο μοναχός άνθρωπος


Παλιά τους τέχνη... κόσκινο

Την τακτική του ψυχρού εκβιασμού επέλεξαν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
Τον χορό των εκβιαστικών κινήσεων άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν από τις Βρυξέλλες μίλησε για οικονομικά αποθέματα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου και τον συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε τη διαπίστωση ότι...
εάν «η κυβέρνηση δεν πάρει τα χρήματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου πολύς κόσμος θα πεινάσει». Λες και τώρα τρώνε παντεσπάνι στους κήπους των Βερσαλλιών!!!

Ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή στόχευσε σε τρεις πλευρές. Κατ’ αρχάς προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πολύ σύντομα θα υποστούν τις συνέπειες των νέων σκληρών μέτρων που θα ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή και η ζωή τους θα γίνει ακόμα χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα. Ουσιαστικά ο Σαμαράς με τον τρόπο αυτό δικαιολογεί την υποχωρητικότητα της κυβέρνησής του στις απαιτήσεις της τρόικας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ακόμα και με την εφαρμογή επώδυνων μέτρων αυτός έχει αποφασίσει να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Προβληματισμοί

H άγρια καταδίωξη του Ντόρη Μαργέλλου από τον Πάνο Καμμένο. Από την Πάρο στη λίστα Λαγκάρντ!

Έγραφε ο Πάνος Καμμένος στην σελίδα του στο Facebook πριν την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από το Hotdoc>


Το CD μήπως το ξεχάσατε κατά λάθος σε αυτό το σκάφος κατα την επίσκεψη σας στην Πάρο, στον Αι-Γιάννη, κ.Παπακωνσταντίνου συζητώντας για τα CDS ;

Είναι το
Polytropon 2 του φίλου σας του Ντορή που ψάχνοντας ο εισαγγελέας μπορεί να βρεί κοινούς

γνωστούς απο την λίστα Λαγκάρντ....

Bonjours......

ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Φωτογραφία: Το CD μήπως το ξεχάσατε κατά λάθος σε αυτό το σκάφος κατα την επίσκεψη σας στην Πάρο στον Αι-Γιάννη κ.Παπακωνσταντίνου συζητώντας για τα  CDS ;
Είναι το Polytropon 2 του φίλου σας του Ντορή που ψάχνοντας ο εισαγγελέας μπορεί να βρεί κοινούς γνωστούς απο την λίστα Λαγκάρντ....
Bonjours......
ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Τελικά το όνομα του Μαργέλλου βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με το δημοσίευμα του Olympia.gr

Εάν είναι δυνατόν! Και άλλη τρανταχτή συνωνυμίανόματος, χώρας, ακόμα και επαγγέλματος


20121026-235206.jpg
Agricultural business και Ukraine;
Κοίτα να δεις που πάει το μυαλό μας σε καλαμπόκια… Η Ουκρανία τι δουλειά έχει;
Για διαβάστε αυτό… βρε κάτι συμπτώσεις: Σπίτι στο Κίεβο θέλω… Θα πάω στον Μαργέλλο!!
Αυτή την λίστα εντέλει μπορούν να την νιώσουν μόνον οι αναγνώστες του Ολυμπία!

http://olympia.gr/2012/10/26
http://www.kourdistoportocali.com/articles/15384.htm

H Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011





Από τον Αθανάσιο Χ. Παπανδρόπουλο 

     Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».

«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα

Λίστα Λαγκάρντ: To HOΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα


Το ονόματα που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη, που κυκλοφορεί το Σάββατο. Τι δηλώνει ο δημοσιογράφος. Δείτε το βίντεο

Τη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, του Κώστα Βαξεβάνη το οποίο κυκλοφορεί σε έκτακτη έκδοση το Σάββατο στα περίπτερα.
Στη λίστα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη διάπραξης παράνομων ενεργειών από τα 2059 ονόματα που αναφέρονται, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες αλλά και φοιτητές, έμποροι και πολλοί κοσμηματοπώλες.
Μεγάλο κομμάτι καταθέσεων εμφανίζεται να κατέχουν ανεπάγγελτες κυρίες - νοικοκυρές, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι, κάτι που ίσως σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνρθωποι.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.
*Μετά τις φωτογραφίες με τα ονόματα, ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη

Δείτε την πρώτη φωτογραφία με τα ονόματα σε μεγέθυνση εδώ

Δείτε την δεύτερη φωτογραφία εδώ

Δείτε την τρίτη φωτογραφία εδώ
Δείτε την τέταρτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ

Δείτε την πέμπτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ
 Δείτε την έκτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ
 Δείτε την έβδομη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ
 Δείτε την όγδοη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ
Δείτε την ένατη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ
Τι δήλωσε για την αποκάλυψη της λίστας ο Κώστας Βαξεβάνης
Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", του καναλιού "Ένα Channel" τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι φοροκλέφτες.
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται 3 πολιτικοί, ο ένας έχει πεθάνει, ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης.
 
Σχετικά με την συνταρακτική αποκάλυψη σημειώνει ότι πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει τα 2.059 ονόματα "μετά από πολύ σκέψη και αφού προηγήθηκε εντατική έρευνα για την ανεύρεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ".
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την ανασκόπηση της λίστας, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο κ. Βαξεβάνης ξεκαθαρίζει ότι επειδή τα ονόματα αυτά έχουν ανοίξει ένα λογαριασμό στην HSBC δεν σημαίνει ότι είναι "φοροκλέφτες" και ότι απαραίτητα έχουν εξαπατήσει το κράτος. Απλά διατηρούν ανοιχτό έναν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο έλεγχος αυτών των ονομάτων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη μερίδα από αυτούς, έχουν τεράστια ποσά και οι περισσότεροι έχουν φοροδιαφύγει, γιατί ασκούν επαγγέλματα που δεν κόβουν αποδείξεις.
"Όμως δεν μπορούν να υπάρχουν νοικοκυρές με 5 εκατ. Ευρώ, ούτε εφοπλιστές με τεράστια ποσά στο εξωτερικό, γιατί δεν τα φορολογούν στην χώρα μας" είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι στο δημοσίευμα έχει καρτέλες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και με διαλόγους από την ελβετική τράπεζα, κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των λογαριασμών.
"Το σκανδαλώδες δεν είναι η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα,  αλλά ότι είναι φίλοι πολιτικών καλυπτόμενοι, συγγενείς, εκδότες, βιομήχανοι. Αυτό είναι το σκανδαλώδες. Η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα ήταν μία διαρροή. Τα μεγαλύτερα ποσά τα έχουν διακινήσει εκδότες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση ενός από αυτούς, που έβγαλε στο εξωτερικό 380 εκατ. ευρώ" πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης του HOT DOC.
Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι πλήρως διασταυρωμένη, αφού τηλεφώνησαν σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους, αρχής γενομένης από τους πλουσιότερους, που δεν θα αρνούνταν την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών.
Το ζήτημα κατά τον κ. Βαξεβάνη είναι το νέο και τρίτο στην σειρά Μνημόνιο που θα κληθεί ο ελληνικός λαός να υποστεί. "Πώς θα πουν στη γιαγιά και τον παππού ότι σου κόβουμε 100 ευρώ από αύριο;".
Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το εάν από την λίστα Λαγκάρντ έχουν σκόπιμα αφαιρεθεί ονόματα και εάν επρόκειτο μόνο για 2.059 ονόματα.

Να η παγκόσμια απειλή για την «ειρήνη», την ασφάλεια του Ισραήλ και των ΗΠΑ…


To Ιράν και η Συρία είναι οι μοναδικές χώρες στη Μέση Ανατολή που δεν έχουν αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ…

Grigor Dimitrov: The best shot of 2012!!! ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΑΝΕΙ!ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ!


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κι όμως να που δεν ξέρω ποιος εγώ, κι υποφέρω!!!

Ρασούλης Μανώλης - Νιώσε με

 Πολλές φορές βαθιά αναρωτήθηκα
τριγύρω οι άνθρωποι αν μ' αγαπούνε
για ό,τι φαίνομαι ή αν αληθινά
για ό,τι είμαι εγώ, κοντά μου ζούνε

Πολλοί ορκίστηκαν πως μ' αγαπήσανε
γιατί κατάλαβαν ποιος είμαι τάχα
και σαν τους πίστεψα μ' εγκαταλείψανε,
ανάγκη μ' είχανε, αυτό μονάχα.

ΡΙΧΤΟ ΗΛΙΑ!!!!!!!

ΘΑ ΠΑΡΩ ΦΟΡΑ - Μαιρη Μαραντη

 

Φέρτε μια κούπα με κρασί


ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!


ΜΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΗ ΠΕΖΗ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!


Πολιτικά λαμόγια με θράσος !


Μας παραμυθιάζει το αλητήριο πολιτικό διευθυντήριο  της εγχώριας τρόικας για τις  δήθεν διαφωνίες τους ενόψει της ψήφισης των νέων δυσβάστακτων και αποτελειωτικών  μέτρων για τον εργαζόμενο  Ελληνικό λαό .

Αδίστακτοι τύραννοι -που ενώ συνεταιρίζονται για την εξόντωση της κοινωνίας,--τα διψασμένα για  εξουσία πολιτικά κτήνη  καμώνονται πως   θυμήθηκαν ευαισθησίες και κόκκινες γραμμές που θα τους αποτρέψουν δήθεν να πουν το ναι στο σύνολο του ληστρικού πακέτου που ομόφωνα αποφάσισαν και υλοποιούν

Πρωταγωνιστής σε αυτό το κρεσέντο της ανάλγητης υποκρισίας ο άθλιος πολιτικός σχηματισμός της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής το τρισάθλιο  αρχηγό του, που τολμά να παριστάνει τον υποστηρικτή των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, θεωρώντας  πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια άντλησης «υπεύθυνων» αριστερών ψήφων από το ούτως η άλλως ανεύθυνο εκλογικό σώμα 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να πίνουν συχνά πράσινο τσάι;

  Τα οφέλη του τσαγιού στον οργανισμό, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και είναι γεγονός ότι το τσάι προστατεύει και χαλυβδώνει την άμυνα μας ενάντια στον καρκίνο. Μια νέα έρευνα έρχεται να διαπιστώσει και τα οφέλη που έχει το πράσινο τσάι αυτή τη φορά στις γυναίκες....

Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καθόλου τέτοιο τσάι, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Γουέι Ζενγκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition",μελέτησαν πάνω από 69.000 Κινέζες μέσης και τρίτης ηλικίας επί μια δεκαετία και διαπίστωσαν ότι όσες (περίπου 19.000) έπιναν πράσινο τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 14% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του πεπτικού συστήματος.
Ο κίνδυνος ήταν ακόμα μικρότερος για όσες έπιναν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα πιο πολύ πράσινο τσάι. Όσες έπιναν καθημερινά πράσινο τσάι για πάνω από 20 χρόνια, είχαν μειωμένες πιθανότητες κατά 27% έως 29% για την εμφάνιση οποιουδήποτε καρκίνου του πεπτικού

Πως το στρες μπορεί να τσακίσει τον οργανισμό μας

Η υπερκόπωση, το άγχος και το στρες χτυπάνε τους πάντες. Πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών έπεσε "θύμα" του στρες και της υπερκόπωσης. Τι είναι όμως το στρες και πως μπορεί να τσακίσει τον οργανισμό μας; Διαβάστε τι μπορεί να πάθει κάποιος, όταν το στρες "σωματοποιηθεί"

Πρέπει να ξέρουμε ότι το άγχος σωματοποιείται µε αποτέλεσµα οι περισσότεροι από εµάς να έχουµε ένα ή και περισσότερα ευαίσθητα σηµεία που αναστατώνονται κάθε φορά που τα επίπεδά του ανεβαίνουν.
Αυτά είναι διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο,το άγχος λοιπόν μπορεί με τις σωματοτρεπτικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο οργανισμός, να εκδηλωθεί ως πονοκέφαλος, στομαχικές διαταραχές, ζάλη, και κυρίως ως γενικευμένη κόπωση δεν πρέπει παραγνωρίζουμε επίσης ότι πίσω από το stress μπορεί να υποβόσκει κατάθλιψη κυρίως αντιδραστικού τύπου λόγω τραυματικών γεγονότων.
Ο οργανισμός προκειμένου να αποβάλλει το άγχος το σωματοποιεί με διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο τρόπο και σωματική εντόπιση.
Η ένταση ύστερα από µία δύσκολη ηµέρα συνήθως χτυπά στα πιο ευαίσθητα σηµεία όπως είναι τα αιµοφόρα αγγεία στο κεφάλι, στο στομάχι, το ενδοκρινικό και το μυικό σύστηµα.

Σκουριές Χαλκιδικής: άγρια καταστολή και 14 συλλήψεις διαδηλωτών


Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στη Χαλκιδική στις 21/10

Την Κυριακή 21/10 βρεθήκαμε μαζί με χιλιάδες κόσμου για μία ακόμη φορά στον Κάκκαβο προκειμένου να διαδηλώσουμε ενάντια στο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στην Χαλκιδική. Μετά την έγκριση του Σ.Τ.Ε για υλοτόμηση 35.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης και την υπαγωγή μιας ευρύτερης περιοχής της Β.Α Χαλκιδικής στο νέο ρυθμιστικό που αφορά τις μεταλλευτικές περιοχές, διαδηλωτές από όλη την Χαλκιδική καθώς και αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Ξάνθη και την Κομοτηνή συμμετείχαν στην μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει δει η περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Η πορεία ξεκίνησε την ανάβασή της από την περιοχή Χοντρό Δέντρο και μετά από μια πεζοπορία περίπου 8 χλμ. – κατά τη διάρκεια της οποίας η αστυνομική δύναμη ήταν άφαντη -  βρέθηκε στις Σκουριές όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της εταιρίας. Εκεί βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τέσσερις διμοιρίες οι οποίες απαγόρευσαν την περαιτέρω συνέχιση της πορείας. Απέναντι από τα τις δυνάμεις καταστολής παρατάχθηκαν μια χούφτα γυναίκες της περιοχής

Το κράτος του τρόμου στις Σκουριές και ο συκοφάντης κ. Δένδιας

Διαβάστε από το left.g,blog που πρόσκειται στο Συριζα,εξ ου και οι συχνές αναφορές σε αυτόν,τι έγινε και τι θα γίνει στις Σκουριές!Επίσης γιά το χρονικό των επεισοδίων και των συλληψεων διαβάστε και εδώ:
 Η πορεία πριν 4 ημέρες, στις Σκουριές ήταν ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει για τα μεταλλεία και σίγουρα μια από της μεγαλύτερες στην ιστορία της Χαλκιδικής.

Οι συλλήψεις και το κατηγορητήριο

Οι συλλήψεις διαδηλωτών τελικά είναι 14. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου. Οι 13 κατηγορούνται για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, ενώ η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας που αφορούσε έναν εκ των προσαχθέντων αποσύρθηκε και μετετράπη σε απόπειρα σωματικής βλάβης. 

Ο συκοφάντης, ψεύτης και διαστρεβλωτής κ. Δένδιας

Χθες οι διαδηλωτές στις Σκουριές δεχθήκανε μία από τις πιο ακραίες δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ. Τι βρήκε λοιπόν να πει σήμερα για την άγρια καταστολή ο αρμόδιος υπουργός, κ. Δένδιας;

Ο κ. Δένδιας έκανε και σήμερα αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά: Να συκοφαντήσει τους διαδηλωτές και τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ( που απαντάει στην ανακοίνωση των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ) ότι οι διαδηλωτές προχώρησαν σε εμπρησμό δασικής έκτασης!

Άλλα δείχνουν όμως τα βίντεο, κύριε Δένδια. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι οι εμπρησμοί στο δάσος έγιναν από τα ΜΑΤ. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από προηγούμενη διαδήλωση στις Σκουριές που δείχνουν ποιος βάζει τις φωτιές στο δάσος.


Στην ανακοίνωση του κ. Δένδια απάντησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:


Η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποτελεί μνημείο γκεμπελικής προπαγάνδας, μισαλλοδοξίας και εμφυλιοπολεμικού κηρύγματος. Είναι γεμάτη συκοφαντίες, ψεύδη και διαστρεβλώσεις.

Κατάχρηση εξουσίας σε βάρος μαθητών





 


Την Πέμπτη 18/10/2012, ημέρα γενικής απεργίας και διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εννέα ανήλικοι μαθητές του 4ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής κατευθύνονταν στη στάση Νομισματοκοποείου, στη Μεσογείων, τρεις αστυνομικοί με πολιτικά τους σταμάτησαν αναίτια και απαίτησαν την επίδειξη ταυτοτήτων.
 Οι αστυνομικοί κάλεσαν για αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού όχημα μεταφοράς κρατουμένων και προσήγαγαν και τους εννέα μαθητές, τρεις από τους οποίους είχαν ταυτότητα, για εξακρίβωση στοιχείων στο Αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, παρακάμπτοντας το Αστυνομικό τμήμα Αγ. Παρασκευής το οποίο είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση της περιοχής σύλληψης.
Η αρχή του τμήματος θεώρησε περιττή την ενημέρωση τόσο των κηδεμόνων των μαθητών, όσο και του σχολείου τους. Στη συνέχεια, χωρίς να εξακριβωθούν τα στοιχεία όλων των μαθητών, τα παιδιά αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους και αναγκάστηκαν να περπατήσουν για τρεις ώρες μέχρι τα σπίτια τους, σε μια περιοχή άγνωστη σ’ αυτά και με δυσκολίες στη μετακίνηση λόγω απεργίας
.Καταγγέλουμε αυτή την αυταρχική πράξη η οποία έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό των μαθητών και η οποία δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα των σχολείων.
Απαιτούμε την απόδοση ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο. 
  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΤΟΥ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρόβες εμφυλίου;;; Ειδικές δυνάμεις στην υπηρεσία εγκληματικών συμμοριών!!!

από Blackpanther

Mια μέρα μέτα την διάλυση της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, στις 18 Οκτώβρη μέρα γενικής απεργίας, ο γνωστός σκιτσογραφος Στάθης σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον eniko.gr θεώρησε ότι το κεντρικό ζήτημα που έπρεπε να σχολιαστεί ήταν η “αγαστή συνεργασία aστυνομίας με κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες -τους γνωστούς «αγνώστους»- που και τη διαδήλωση διέλυσαν και θα αποτρέψουν τον κόσμο να κατέβει στην επόμενη”… “Το έργο αυτό, δηλαδή την Αστυνομία να παίζει «κλέφτες κι αστυνομικούς» με τους «πελάτες της» διαλύοντας τις διαδηλώσεις, το παρακολουθούμε καθ’ όλην τη διάρκεια της μεταπολίτευσης”. Αφού λοιπόν “Δουλειά της Αστυνομίας είναι να προβοκάρει πάντα τις διαδηλώσεις. Να χτυπά απρόκλητα ή να επινοεί κάθε στρατήγημα που θα «νομιμοποιεί» τη σύγκρουση”, έτσι “Δουλειά της Αριστεράς είναι να αποφύγει πλέον και να αποφεύγει στο μέλλον αυτήν την παγίδα. Ας βρει τον τρόπο”.
Αυτό είναι το καθήκον που προκύπτει για τον Στάθη μετά απ’ όλες αυτές τις σκέψεις. Την άποψη αυτή τη συμμερίζεται κατά κάποιον τρόπο η πλειοψηφία της συντεταγμένης αριστεράς, ίσως και του κόσμου της. Άρα ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα: Να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ή θα σε προβοκάρει η αστυνομία ή οι προβοκάτορες. Αλλιώς να μάθουμε να περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις. Από ποιους όμως; Μα είναι προφανές από τους προβοκάτορες, που δίνουν το άλλοθι στην αστυνομία να μας διαλύσει. Το μόνο που δεν μας λένε οι Στάθηδες είναι τι γίνεται στην περίπτωση που παρα ταύτα πρέπει να αμυνθούμε στην αστυνομία όταν αυτή μας επιτίθεται με ή χωρίς “προβοκάτορες”. Εκεί χρειάζεται περιφρούρηση; Αμυνόμαστε ή καθόμαστε να μας δείρουν; Σε αυτά οι Στάθηδες δεν ενδιαφέρονται να απαντήσουν. Μόνο σιβυλλικές συμβουλές του στυλ “να αποφεύγει κανείς τις παγίδες”. 
Στην πραγματικότητα ο Στάθης και οι σκέψεις του είναι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως ήταν και τον Μάη όταν προέβλεπε το κάψιμο της χρυσης αυγής από το φως τώρα που βγήκε από το σκοτάδι. Οι εκλογές του Ιούνη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι στο φως η χρυσή αυγή τα πάει, περίφημα. Η αριστερά αρνείται να καταλάβει ότι η εποχή έχει αλλάξει. Ότι δεν υπάρχουν πλέον κανόνες, τουλάχιστον οι κανόνες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ότι η εξουσία δεν επιδιώκει πλέον την κοινωνική συναίνεση με τους αντιπάλους της, ότι χτίζει άλλου τύπου κοινωνικές συμμαχίες, χωρίς να υπολογίζει στο πολιτικό κόστος από την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Το πρόβλημα δεν είναι οι “μπαχαλάκιδες” όπως νομίζουν ορισμένοι σαν τον Στάθη, αλλά η αμφισβήτηση από το κράτος βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτό του συνέρχεσθαι. Κι αυτό συμβαίνει συστηματικά από την ώρα που έχει αναλάβει η νέα τρικομματική κυβέρνηση.

Χθες μάλιστα στη Χαλκιδική κατάσταση ξεφύγε από κάθε έλεγχο. Η χθεσινή άγρια εξωφρενική καταστολή ενάντια στους κατοίκους που αντιδρούν στη λειτουργία εργοστασίου χρυσού στις Σκουριές (που καταστρέφει το προστατευόμενο αρχέγονο δάσος και τους υδροφόρους ορίζοντες της περιοχής) ξεπέρασε κάθε όριο. Επί δύο ώρες τα μαινόμενα ΜΑΤ, επιτίθεντο με δακρυγόνα, κρότου λαμψης και γκλομπιές, βρίζοντας σαν υπόκοσμος του κοινού ποινικού δικαίου, και πανηγυρίζοντας κάθε φορά που οι οβίδες τους έσκαγαν σχεδόν στα μούτρα των διαδηλωτών που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο και μέσο να αποφύγουν το λιντσάρισμά τους από τις δυνάμεις καταστολής.
Έφτασαν δε στο σημείο να σπάνε παμπριζ αυτοκινήτων και να πετάνε μέσα δακρυγόνα, πράξεις για τις οποίες αν υπήρχε ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε δεκάδες συλλήψεις αστυνομικών φυσικών και ηθικών αυτουργών για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή. Αντ’ αυτού συνελήφθη οικογένεια ολόκληρη σε αγροτικό το οποίο δέχτηκε δακρυγόνο στην καμπίνα με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τυφλωθεί και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Νέο ντοκιμαντέρ - Αθήνα: Κοινωνική κατάρρευση - Ελληνικοί υπότιτλοιAthens: Social Meltdown - Greek subtitles

 ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ!



https://vimeo.com/50028620#

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πρoσκλητήριο σε αντάρτικο πόλεων από τον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ παρουσία του Ζερβού!



Σε πολιτική πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρόθεσής του απερχόμενου προέδρου Νίκου Φωτόπουλου να αναρριχηθεί στα ανώτατα συνδικαλιστικά κλιμάκια της ΓΣΕΕ εξελίχθηκε την Κυριακή το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΓΣΕΕ, υπό τις ευλογίες του Σύριζα (πιθανόν και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις και πολυήμερες απεργίες σε νευραλγικά σημεία, με στόχο να μπλοκαριστεί και να καταρρεύσει το σύστημα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η ΓΣΕΕ, τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι πλέον το σύνθημα θα πρέπει να είναι ή εμείς ή η τρόικα.

Την ίδια στιγμή βεβαίως που κήρυσσε το... αντάρτικο πόλεων, ο ίδιος δεν ξέχασε και τη ΔΕΗ θεωρώντας ότι το πρόβλημα για την επιχείρηση είναι η έλλειψη προσωπικού. Χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στο συνέδριο δεν παρέστη εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετα έντονη ήταν η εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.

Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Τσάβες

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 22, 2012

Γράφει ο Misha

EIΡΗΝΙΚΑ ;;;;
ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ…
ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΜΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΗ 2010,
ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ

ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ (3 ΕΚ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE) TO KAΛOKAIΡI TOY 2011
ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΦΑΛΑΓΓΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΕΙ ΠΟΤΕ ,ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2012…
ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;;;
ΜΑΤ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ …ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ, ΌΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.
ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΙ, ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ 18 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΈΛΗ…
ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ…ΚΑΙ Η ΤΡΕΜΗ…
ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΠΙΚΡΗ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΖΑΦΤΙ….ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΛΙΓΟ «ΕΙΡΗΝΙΚΑ», ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΕΝΑ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΕΡΑ…
ΘΑ ΣΕ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Ή ΑΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝ ΤΣΑΒΕΣ …
ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΡΝΙ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ 10.000 ,ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΥΣ,ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΣΑΒΕΣ !
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ;;;

Μπράβο Λυκουρέντζο!! Στη θέση της παραμένει η ΠΑΣΟΚα «γιατρός» που έβγαλε τυφλή τη μισή Χίο-Σύζυγος πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η κυρία! (βίντεο

Η βιομηχανία απάτης, με τους τυφλούς ''μαϊμού'' εξαπλώνεται, καθώς πλέον δεν εντοπίζεται μόνο στη Ζάκυνθο.

Στη Χίο έχουν εντοπιστεί περίπου 300 περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έπαιρναν επίδομα τυφλού, ενώ έβλεπαν… πεντακάθαρα!

Η οφθαλμίατρος μάλιστα που χορηγούσε τις βεβαιώσεις παραμένει ανενόχλητη στη θέση της, καθώς ακόμη δεν έχει συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Δείτε το βίντεο από τον APLHA
http://www.youtube.com/watch?v=VpA46ftBqEU

Τετάρτη, 24 Οκτώβριος, 2012 - 18:30

Αξιολόγηση στην εκπαίδευση - Ποιος, ποιον και γιατί

Εκδήλωση

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, 6.30 μμ
Γιώργος Γρόλλιος, καθηγητής-πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΠΘ,

Γιώργος Καββαδίας,
ΚΕΜΕΤΕ–ΟΛΜΕ,

Γιάννης Μαϊστρος,
καθηγητής ΕΜΠ, Αιμ. Τσαγκαράτου ΙΠΕΜ–ΔΟΕ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου – 7ου ΕΠΑΛ, ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΒΡΟΥ και ΝΕΣΤΟΥ
[είσοδος από Νέστου 4, Πλησίον στάσης ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής, στο ύψος της πλ. Μαβίλη]

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αυτός είναι ο φτωχότερος – και ίσως πιο έντιμος – πρόεδρος κράτους στον κόσμο

Συνήθως οι αρχηγοί κρατών ζουν αν όχι πλουσιοπάροχα, σίγουρα πολύ πιο χλιδάτα από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων τους. Υπάρχει όμως κι ένα φωτεινό – και σπανιότατο – παράδειγμα προέδρου κράτους, ο οποίος δωρίζει το 90% του μισθού του.
Πρόκειται για τον Χοσέ Μουχίκα, τον πολιτικό που εξελέγη πρόεδρος της Ουρουγουάης το 2010, ο οποίος έχει κερδίσει από το λαό του το ψευδώνυμο «El Presidente mas pobre» («Ο πιο φτωχός Πρόεδρος»), χάρη στη γενναιοδωρία του και τη φιλοσοφία του περί πολιτικής και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στρατός για πνίξιμο: Απίθανο βίντεο με τη βύθιση τουρκικού άρματος στον Έβρο!



Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, όταν γεφυροφόρο άρμα μάχης Μ48Α3 του τουρκικού Μηχανικού επιχείρησε να διαβεί την ποταμό σε μια κλασική άσκηση ζεύξης υδάτινου κωλύματος. Aντ'αυτού παραλίγο να το καταπιεί η λάσπη και να πνιγεί το τετραμελές πλήρωμά του, το οποίο σώθηκε από ταχύπλοο που έσπευσε να τους διασώσει. Όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε ένα ήρεμο ποτάμι. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει υπό πολεμικές συνθήκες με τα άρματα των εισβολέων να βάλλονται από αέρος και εδάφους...
Στην άσκηση διάβασης του Έβρου συμμετείχε η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με έδρα το Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες). Το συμβάν σημειώθηκε κατά την απόπειρα διάβασης του ποταμού στο πλαίσιο τακτικής άσκησης όταν το γεφυροφόρο, έχοντας ήδη διανύσει το μέσο της απόστασης, άρχισε να βυθίζεται από εισροή υδάτων, αφού τα στεγανά, προφανώς λόγω κακής συντήρησης είχαν καταρρεύσει..
Ακούστε στο βίντεο τις κραυγές αγωνίας του μισοπνιγμένου πληρώματος που ήθελε να ασκηθεί για το πως θα εισβάλλουν στην Ελλάδα, τρομάρα τους, όταν δεν μπορούν ούτε μια άσκηση να κάνουν.
Την τελευταία στιγμή ένα ταχύπλοο σκάφος που επιτηρούσε την άσκηση κατάφερε να τους πλησιάσει και να τους περισυλλέξει. Την άσκηση παρακολουθούσε ο ίδιος ο διοικητής της 65ης Μ/Κ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Mustafa Uzun, που "τραβούσε τα μαλλιά" του με την ασχετοσύνη των ανδρών του...


defencenet.gr

Tο 80% των 31,5 δισ. ευρώ της δόσης θα "εξυπηρετήσει" τις τράπεζες!









 ImageΗ δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα διοχετευθεί κυρίως για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν ανατροπές και στο νέο χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της δόσης, στο τελευταίο 10ημερο του Νοέμβριου η Ελλάδα θα λάβει 31,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,8 δισ. ευρώ θα δοθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών.

Αν και η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται τον Απρίλιο 2013 οι τράπεζες θα λάβουν δάνειο - γέφυρα στα τέλη Δεκεμβρίου, προκειμένου τα εποπτικά τους κεφάλαια να ανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Τα υπόλοιπα 6,7 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων, οφειλών του Δημοσίου και την κάλυψη αναγκών του προϋπολογισμού 2012. Συγκεκριμένα, για την πληρωμή τοκοχρεολυσίων και εντόκων γραμματίων θα δοθούν 4,8 δισ. ευρώ. Μάλιστα, εξ αυτών τα 3,8 δισ. ευρώ αφορούν στην υποχρέωση κάλυψης εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας τα οποία εκδόθηκαν τον Αύγουστο για να πληρωθεί ομόλογο που είχε στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με τα εναπομείναντα 1,9 δισ. ευρώ πρέπει να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και η χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2012, η οποία εκτιμάται πως θα απαιτήσει 600 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως το προσχέδιο προϋπολογισμού 2013 προβλέπει ότι το 2012 θα δοθούν 3,5 δισ. ευρώ για να πληρωθούν προμηθευτές του Δημοσίου και να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ωστόσο, από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ περισσεύουν μόλις 1,3 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, αναμένεται το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει ότι εκτός από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που αρχικά είχε προγραμματιστεί να χορηγηθεί τον Ιούνιο θα δοθεί στην Ελλάδα και η δόση Σεπτεμβρίου ύψους 5 δισ. ευρώ.

Έτσι, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 36,5 δισ. ευρώ και θα επιτρέψει τόσο την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών, όσο και την τόνωση των ταμειακών διαθεσίμων που στα μέσα Νοεμβρίου θα βρίσκονται σε οριακά επίπεδα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ #3

Από το Συνεργείο - Υπόγειες Παραγωγές, Οκτώβριος 2012, Θεσσαλονίκη
ypogeiosynergeio@gmail.com

Ν.Σμυρνη Αφηστε τα καρότσια στο ταμείο


από rebelian 19:49, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012


Παρέμβαση στο κεντρικο σουπερ μάρκετ του Βασιλόπουλου στην Νέα Σμύρνη πραγματοποίησε η λαϊκή συνέλευση σήμερα .  20 πολίτες μπήκαν στο σούπερ μαρκετ  και αφού έκαναν ψωνια απάίτησαν 30% έκπτωση στο τανείο. Βέβαια δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα και τα καροτσια και τα καλάθια έμειναν στους διαδρόμους . Ακολούθησε παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των προϊόντων, για την συνεχώς αυξανόμενη φτώχια και για το κοινωνικό δικαίωμα πρόσβασης στα αγαθά πρώτης ανάγκης, μπροστά στο σούπερ μάρκετ με αρκετή αποδοχή απο τους περαστικούς .
Οι δράσεις θα επεκταθούν και θα επαναληφθούν σύμφωνα με τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης.
το κείμενο της λαικής συνέλευσης!



Image scaled down
που μοιράστηκε

 

από Dorian 18:27, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Εύχομαι η κίνηση αυτη να έχει και συνέχεια!
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1431710

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Εξορύξεις σκανδάλων στα μεταλλεία χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη

Συγγραφέας: left.gr

Επίκαιρη Επερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας - προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Εξορύξεις και Μεταλλεία Χρυσού σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη

Στις 12 Δεκεμβρίου 2003, με σύμβαση εξωδικαστικού συμβιβασμού, μεταβιβάσθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το ενεργητικό των Μεταλλείων Κασσάνδρας (μεταλλειοκτησία 317.000 στρεμμάτων, 310 σπίτια, 11.000 τ.μ. αστικών οικοπέδων, 2.500 στρέμματα γης, 30.000 τ.μ. γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων, 2 υπόγεια μεταλλεία με φρέατα και συστήματα στοών, αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις λιθογόμωσης, δύο πλήρη συγκροτήματα εμπλουτισμού, αποθήκες, οχήματα και μηχανήματα μεταλλείου) της εταιρείας TVX HELLAS A.E., αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ημέρα, το Ελληνικό Δημόσιο προέβη στην πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε» αντί 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό ( Ν 3220/2004, ΦΕΚ 15Α/28.01.2004).


Με τη σύμβαση παραχώρησης η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» απαλλάσσεται από οποιοδήποτε φόρο μεταβίβασης ή άλλο φόρο και από οποιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις από τη λειτουργία των μεταλλείων. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε – 95% καναδική Eldorado Gold S.A. και 5% ΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ανέρχεται στα 2.3 δις ευρώ, ενώ η αξία μεταλλευμάτων εκτιμάται στα 15.5 δις ευρώ. Επιπλέον όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι όροι της σύμβασης συνιστούν κρατική ενίσχυση υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ύψους 15.3 εκ. ευρώ (απόφαση 23.02.2011 - ΙΡ/11/216), το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τ-233/11) ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απόφασης, ενεργώντας ουσιαστικά σαν εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εκδίκαση της προσφυγής εκκρεμεί μέχρι σήμερα.


Με τα Δ8-Α/Φ.7.49.13/13030/2458/15.06.2012 και Δ8-Α/Φ.9.36/οικ. 19759/3846/4.10.2012 έγγραφα, το Ελληνικό Δημόσιο συνομολογεί την παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., και ζητά από τη Δ.O.Y Μεγάλων Επιχειρήσεων να εισπράξει εντός ενός μηνός το ποσό των 21.616.315,93 ευρώ.

Τα ΜΑΤ στις Σκουριές σήμερα είναι εντός του ωραρίου;

 
Οι αστυνομικοί που τώρα κυνηγάνε τους διαδηλωτές που είναι αντίθετοι στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική είναι οι ίδιοι που έστελναν εξώδικο στη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για "εκμετάλλευση" από ιδιώτες! Πριν από λίγες ημέρες οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κοινοποίησαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και τον Αρειο Πάγο την παρακάτω εξώδικη δήλωση:

Εξώδικη διαμαρτυρία για τις υπηρεσίες φύλαξης που προσφέρουν στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική έστειλαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι συνδικαλιαστές αστυνομικοι. Διαβάστε τι επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που κοινοποιούν την αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και στον Αρειο Πάγο:

Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους. Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ωστόσο στην περίπτωση αυτή για την εκτέλεση της άνωθι υπηρεσίας οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ακόμη και πέραν της επέκτασης αυτού που προβλέπει το άρθρο 3, χωρίς καμία αποζημίωση και συχνά χωρίς να τους χορηγείται το εκ του νόμου υποχρεωτικό 16ωρο ξεκούρασης μέχρι την εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας.
Είναι προφανές ότι υπ αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί αυτοί καταπονούνται σωματικά και ψυχικά καθώς τα ωράρια τους έχουν γίνει εξουθενωτικά και το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης έχει καταστεί «πολυτέλεια» για αυτούς. Η κατάσταση αυτή είναι έως εξοργιστική αν αναλογιστεί κανείς

Σκουριές Χαλκιδικής: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού - Συνεχής ενημέρωση


Σκουριές Χαλκιδικής: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού - Συνεχής ενημέρωση


Ημερομηνία: 20/10/2012
Συγγραφέας: left.gr

Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική έχουν καλέσει για την Κυριακή 21 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία. Παρά την... αντίθετη γνώμη του Αστυνομικού Διευθυντή οι επιτροπές δηλώνουν αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους...

Συνεχής ενημέρωση:

19:08
Υπάρχει καταγγελία πως αστυνομικός των ΜΑΤ έσπασε με το γκλοπ του, παμπριζ από αυτοκίνητο και έριξε εντός καπνογόνο. Άγνωστος είναι πλέον ο αριθμός των προσαγωγών.

19:01
Τα ματ κυνήγησαν τον κόσμο και πάνω στον δρόμο για τη μεγάλη Παναγία πετώντας δακρυγόνα στα αυτοκίνητα. Έσπασε παρμπρίζ οχήματος που μετέφερε κόσμο από δακρυγόνο κ βγήκε απ' το δρόμο. Χτυπούσαν αυτοκίνητα στο μποτιλιάρισμα με γκλομπ. Υπάρχει άγνωστος αριθμός προσαγωγών και τεταμένη κατάσταση σε μποτιλιάρισμα του δρόμου για τη μεγάλη Παναγιά. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

18:53
Έχουν προσαχθεί 7 γυναίκες και ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη, Κώστας Ευθυμίου. (Πηγή: alterthess.gr)

18:43
Χημικά κ στο Χονδρό Δένδρο, οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν, πληροφορία για μία προσαγωγή γυναίκας απ´τους διαδηλωτές. (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

18:41
Αυτοκίνητα ανεβοκατεβαίνουν στο βουνό προκειμένου να φέρουν πίσω τους διαδηλωτές (7χλμ) (Πηγή: twitter.com/antigoldgreece)

18:30
ΜΑΤ στο Χονδρό Δέντρο, όπου ήδη έχουν κατέβει κάτοικοι από την πορεία
(Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

18:00
Κυνηγητό έχουν εξαπολύσει τα ΜΑΤ στις Σκουριές ενώ έχουν προσαχθεί έξι γυναίκες. Οι διαδηλωτές προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από την περιοχή.(Πηγή: alterthess.gr)


17:50 Οι κάτοικοι προσπαθούν να φύγουν εν μέσω χημικών ενώ τα ματ ακολουθούν.
(Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)

17:46
Χρήση χημικών τώρα στις Σκουριές:"ρίχνουν πολλά, καήκαμε". (Πηγή: twitter.com/ypopto_mousi)
Οπισθοχωρούν οι διαδηλωτές.

Ενας θανατος...και δυο κηδειες Για χημικα και αστυνομικη βια κουβεντα! Απο τι πεθανε ο ανθρωπος ρεεεεεεεεεεεε...

Το Ιατρικο ανακοινωθεν


Τα συλλυπητηρια "συγγενων" και "φιλων"

Αναλυτικά:
"Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη. Έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι στην Υπηρεσία Cia & Mossad!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/cia-mossad_21.html#more

Και καλά η συγκυβέρνηση των Μερκελιστών στηρίζει την Νατοϊκή επίθεση εναντίον της Συρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πότε θα συνεχίσει να στηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση με τρομοκράτες μισθοφόρους εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας; Και γιατί;
Εντείνεται η επιχείρηση παραπληροφόρησης των μυστικών υπηρεσιών Cia & Mossad που συντονίζουν τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους τρομοκράτες στη Συρία!
Όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, έτσι «συμπεριφέρονται» ΟΛΑ τα δυτικά ΜΜΕ και ΟΛΟΙ οι δυτικοί δημοσιογράφοι!
Για παράδειγμα στην Ιταλία το κρατικό κανάλι RaiNews24 (http://www.rainews24.it/it/news.php?newsid=170571) “δικαιολογεί” την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό με το επιχείρημα πως στόχος ήταν το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
«Ξεχνάει», όπως φαίνεται και στις...

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! Το τσοντοκάναλο του Star... σε διατεταγμένη Υπηρεσία!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/10/star.html#more

Στη φωτογραφία και ένας τρομοκράτης με καλυμμένο πρόσωπο και παλάσκες, και ένας με στολή παραλλαγής...
Και μας ενημερώνει "δημοσιογραφικά" το τσοντοκάναλο του Star: Τραγωδία δίχως τέλος στη Συρία! 23 παιδιά νεκρά από αεροπορικούς βομβαρδισμούς! Η αιματοχυσία στη Συρία δεν έχει τέλος… Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία. 
Ότι κρύβουν για τη Συρία και την...
ιμπεριαλιστική επίθεση με τους τρομοκράτες μισθοφόρους τα αργυρώνητα ΜΜΕ κι οι ΝΑΤΟπεοθηλαστές δημοσιογράφοι:

Φωτιά και Τσεκούρι




 


O υπερφίαλος πολιτικός νάρκισσος με το τσεκούρι-αυτός ο Κασιδιάρης των σαλονιών- ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ  στo λυκόφως της θητείας του οποίου η ΕΡΓΟΣΕ προέκρινε την κοινοπραξία J&P Άβαξ - Intrakat – Ακτωρ, ως προσωρινό μειοδότη του σιδηροδρομικού έργου «Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος» , προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ, δηλώνει πως πρέπει να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία. Δεν φθάνει που οι βουτηγμένοι στην διαφθορά κυβερνώντες μας οδηγούν στην εξαθλίωση και στην κόλαση, μας θέλουν επιπλέον  στα κρεματόρια του Άουσβιτς.
Αντί να παρατρύνουν τις τράπεζες να μειώσουν κατά 30%  τουλάχιστο τις δόσεις των δανείων,-την στιγμή που οι μισθοί έχουν μειωθεί ακόμη και 50%-ώστε και οι Τράπεζες να αρχίζουν να εισπράτουν μέρος των οφειλών, προτείνουν το ξεσπίτωμα χιλιάδων συμπολιτών μας.
Κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ευχαριστεί τον υπερφίαλο νάρκισσο Βορίδη ο οποίος στέλνει στα τάρταρα την συγκυβέρνηση των 3 υποκριτών.
Δεν φθάνει που οι πολίτες δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν, ο Βορίδης θέλει να τους πάρουν και τα σπίτια.
Κι ενώ με τους αδυνάτους είναι άτεγκτος και σκληρός δείχνοντας τους τον Καιάδα, με τους ισχυρούς εμφανίζεται γαλαντόμος κι εκείνοι του ανταποδίδουν την γενναιοδωρία του με καθημερινή φιλοξενία στα κανάλια τους.
Παρέα με τον Σαμαρά του Συμπιλίδη, τον Βενιζέλο του χυδαίου χαρατσιού της ΔΕΗ, τον αδίστακτο κωλοτούμπα Κουβέλη, οδηγούν τους Έλληνες στα κρεματόρια του οικονομικού Άουσβιτς με την ανοχή του τρυφηλού Τσίπρα- ο οποίος βολοδέρνει ανάμεσα στον Δραγασάκη και τον Φωτόπουλο- και την ανυπαρξία του ΚΚΕ της εγωπαθούς Παπαρήγα η οποία καρφιτσωμένη στην ηγετική πολυθρόνα ασεβεί απέναντι στους ποταμούς αίματος που συνοδεύει την ιστορία του συγκεκριμένου κόμματος. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η Ελλάδα είναι να εξαφανισθούν από προσώπου γης οι πολιτικές συμμορίες που συγκυβερνούν τη χώρα και καταπίνουν λίστες Λαγκάρντ, λίστες μιζαδόρων, λίστες φοροφυγάδων, λίστες με τον αξιακό κώδικα μιας ευνομούμενης δημοκρατίας -πρότυπο όπως θα έπρεπε να είναι το πολιτικό σύστημα μιας χώρας που γέννησε την δημοκρατία.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συνειδητοποίησουμε ότι η απελευθέρωση από τις οργανωμένες πολιτικές μαφίες που κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας, όπου κι αν βρίσκεται.



To "Koυρδιστό Πορτοκάλι"  καλεί για μια ακόμη φορά την Τρόικα να μην δώσει ούτε μισό ευρώ από την δόση των 31+5 δις στην Ελλάδα όσο στην εξουσία βρίσκονται οι διεφθαρμένες και διαπλεκόμενες πολιτικές συμμορίες και οι γόνοι τους οι οποίοι για πάνω από μισό αιώνα απομυζούν κάθε ικμάδα δημιουργίας που τολμά να δηλώσει παρόν.



Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η Ελλάδα είναι να εξαφανισθούν από προσώπου γης οι πολιτικές συμμορίες που συγκυβερνούν τη χώρα και καταπίνουν λίστες Λαγκάρντ, λίστες μιζαδόρων, λίστες φοροφυγάδων, λίστες με τον αξιακό κώδικα μιας ευνομούμενης δημοκρατίας -πρότυπο όπως θα έπρεπε να είναι το πολιτικό σύστημα μιας χώρας που γέννησε την δημοκρατία.



Δείτε το ρεπορτάζ για το έργο Ροδοδαφνη-Ψαθόπυργος όπως δημοσιεύθηκε στις οικονομικές εφημερίδες-ακόμη και στην “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” του κ. Μπόμπολα.

Το Φεβρουάριο του 2012, το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε με απόφασή του  την  δημοπράτηση του έργου Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, μήκους 21,5 χιλιομέτρων, στο σιδηροδρομικό άξονα Κορίνθου-Πατρών.

Πρόκειται για την κατασκευή της υποδομής της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής, με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης χωρίς ισόπεδες διαβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 315 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εν λόγω τμήμα αποτελεί μέρος της γραμμής Ροδοδάφνη- Ρίο, η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

«Το συγκεκριμένο έργο, λόγω του μεγέθους του, πρόκειται να τονώσει τη κατασκευαστική αγορά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία θέσεων εργασίας», είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.



Την Πέμπτη 8 Μαρτίου η ΕΡΓΟΣΕ "έβγαλε" στον αέρα την δημοπράτηση του έργου.

«Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να προσελκύσει όλες τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς το πολύ μεγάλο budget του έργου το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό...». Αυτό τουλάχιστο γράφτηκε σε κάποια ΜΜΕ τα οποία προσέθεταν:

Ένα από τα θετικά του έργου είναι φυσικά η τόνωση της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή καθώς η περίοδος κατασκευής του έργου δεν θα είναι μικρότερη από 3 χρόνια καθώς μόνο η διάνοιξη μιας τόσο μεγάλης σήραγγας όπως αυτή της Παναγοπούλας με 5χλμ μήκος απαιτεί μακροχρόνιες εργασίες. Είναι το πρώτο μεγάλο Σιδηροδρομικό έργο για το 2012 ενώ μέσα στο 2012 θα ακολουθήσει η εργολαβία σκούπα στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός.

Τελικά στις 8 Μαίου, σχεδός 2 μήνες μετά,-όπως διαβάζουμε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ- η κοινοπραξία J&P Άβαξ - Intrakat - Ακτωρ, ανακηρύχτηκε προσωρινός μειοδότης του σιδηροδρομικού έργου «Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος» της ΕΡΓΟΣΕ, προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ. Στο διαγωνισμό συμμετείχε επίσης και η κοινοπραξία Τέρνα – Μοχλός. Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε ακόμη:

Είναι το πρώτο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο για φέτος, ενώ μέσα στο 2012 θα ακολουθήσει η εργολαβία στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός. Την ίδια στιγμή, έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 550 εκατ. ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθούν τους επόμενους μήνες από την ΕΡΓΟΣΕ. Πρόκειται για τα εξής έργα: