Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Κάνε κουράγια Ελλάδα μου - Σοφία Βέμπο

ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!
ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Σοφία Βέμπο - Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου - 1946

ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ [Μ. ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ - Μ. ΣΟΥΓΙΟΥΛ] (Σ. Βέμπο) (1946, HMV AO 2731).

«Ποιος το περίμενε στ' αλήθεια,
να βγουν ψευτιές και παραμύθια
και να ξεχάσουν τώρα πια τα λόγια εκείνα τους,
που μας τα 'λέγαν κάθε βράδι απ' τα Λονδίνα τους.

Μα δεν πειράζει, δεν πειράζει,
δεν θα το βάλουμε μαράζι
και δεν θα κλάψουμε που πάλι μας ξεχάσατε,
γιατί δεν είν' πρώτη φορά που μας τη σκάσατε
και στην υγειά σας μια οκαδούλα εμείς θα πιούμε
και στη μικρή την Ελλαδούλα μας θα πούμε:

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν' οι εχθροί σου.

Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις.

Σε κάθε χιονισμένη ράχη,
σαν πολεμούσαμε μονάχοι,
όλοι λαγούς με πετραχήλια μας ετάζατε
και μεσ' στα μάτια με λατρεία μας κοιτάζατε.

Μα ξεχαστήκαν όλα εκείνα,
η Πίνδος και η Τρεμπεσίνα,
ίσως μια μέρα εμάς που τόσο αίμα εχάσαμε,
να μας καθήσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε.

Μα φυσικό θα μας φανεί κι αυτό ακόμα
και στην Ελλάδα μας θα πούμε μ' ένα στόμα:

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου
κι όσο μπορείς κρατήσου
και στα παλιά παπούτσια σου,
γράψε όσα λέν' οι εχθροί σου.

Κι αν μας τη σκάσανε με μπαμπεσιά,
οι σύμμαχοι στη μοιρασιά,
κάνε κουράγιο Ελλάδα μου, να μη μας αρρωστήσεις,
γιατί το θέλει ο Θεός να ζήσεις και θα ζήσεις».

Σημειώσεις:
1. Το τραγούδι αποτυπώνει ανάγλυφα τη δόλια στάση των συμμάχων κατά της Ελλάδας. Για μια ακόμα φορά στην Ιστορία φάνηκε περίτρανα πως όλοι αυτοί οι ξένοι (κυρίως οι Αγγλοσάξωνες) είναι όλο υποσχέσεις και μάθανε μόνο να παίρνουν και όχι να δίνουν.
2. Ο Τσώρτσιλ, μετά τις απίστευτες νίκες του περήφανου Ελληνικού Στρατού στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, έλεγε από το Λονδίνο: «Κάποτε λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν Ήρωες, τώρα θα λέμε πως οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!». Φαίνεται όμως πως τότε είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του!!
3. Τραγουδήθηκε μετά την απελευθέρωση στο θέατρο «ΚΕΝΤΡΙΚΟ», στην ομώνυμη επιθεώρηση.

Περισσότερες αποκαλύψεις - ειδήσεις - στοιχεία:

ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ
http://www.NoitikiAntistasis.com
http://www.N-A.gr

Τριπλό χτύπημα από κυβέρνηση - τρόικα: Προϋπολογισμός 2013 - νέο Μεσοπρόθεσμο - εφαρμοστικός νόμος-«τέρας»

Πάνος Κοσμάς
 Το νέο «πακέτο» μέτρων που φέρνουν κυβέρνηση και τρόικα δεν είναι απλώς ένα ακόμη «επεισόδιο» στις διαρκείς τα τελευταία 3 χρόνια επιθέσεις ενάντια στις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ούτε απλώς το πιο σκληρό απ’ όλα τα προηγούμενα: είναι «βόμβα διασποράς», που απειλεί να σαρώσει όλα όσα απομένουν όρθια. Γι’ αυτό η στιγμή είναι κρίσιμη: πρέπει να μην επιτρέψουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα! Ο αγώνας δεν είναι για την τιμή των όπλων, αλλά για να νικήσουμε. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο στόχος να μην περάσουν τα μέτρα ισοδυναμεί με τον πολιτικό στόχο να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μνημονίου.

Τα 11,5 δισ. ευρώ έγι­ναν 19, δη­λα­δή… 22!
Μόλις το Φλε­βά­ρη, η κυ­βέρ­νη­ση του αλή­στου μνή­μης Πα­πα­δή­μου αλλά και η τρόι­κα μας δια­βε­βαί­ω­ναν πως με το δεύ­τε­ρο μνη­μό­νιο το ελ­λη­νι­κό «πρό­γραμ­μα προ­σαρ­μο­γής» θα έμπαι­νε στον ίσιο δρόμο, αρκεί τον Ιού­νιο να επι­βαλ­λό­ταν ένα «πα­κέ­το» μέ­τρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Ωστό­σο, ήδη πριν τις εκλο­γές της 17 Ιούνη αρ­μό­δια Διεύ­θυν­ση του Γε­νι­κού Λο­γι­στη­ρί­ου του Κρά­τους (ΓΛΚ) δια­πί­στω­νε ότι το δη­μο­σιο­νο­μι­κό κενό, δη­λα­δή τα μέτρα που έπρε­πε να λη­φθούν για να επι­τευ­χθούν οι στό­χοι του δεύ­τε­ρου μνη­μο­νί­ου για το έλ­λειμ­μα, ήταν έως 24 δισ. ευρώ! Και ενώ αυτές οι εκτι­μή­σεις του ΓΛΚ ήταν γνω­στές και στην κυ­βέρ­νη­ση και στην τρόι­κα, στή­θη­κε ένα θέ­α­τρο συ­ζη­τή­σε­ων με­τα­ξύ κυ­βέρ­νη­σης και τρόι­κας και δήθεν δια­φω­νιών για τα υπο­τι­θέ­με­να 11,5 δισ. ευρώ που στο με­τα­ξύ όλοι γνώ­ρι­ζαν ότι είχαν ξε­πε­ρά­σει τα 20 δισ. ευρώ. Η απάτη και το «μασάζ» συ­νει­δή­σε­ων συ­νε­χί­στη­κε όλο το κα­λο­καί­ρι και το φθι­νό­πω­ρο, με στόχο να φτά­σου­με στο «πα­ρα­πέ­ντε» κά­ποιων κα­τα­λη­κτι­κών ημε­ρο­μη­νιών (Σύ­νο­δος Κο­ρυ­φής, Eurogroup) και να τεθεί ο τε­λι­κός εκ­βια­σμός: ή κά­νου­με το χα­τί­ρι της τρόι­κας σε όλα ή θα γί­νου­με οι έκ­πτω­τοι του πα­ρά­δει­σου του ευρώ…

Harem, οι Θερμοπύλες της Συρίας!

Για δεύτερη μέρα στη σειρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις με τη βοήθεια των κατοίκων της Harem, απέκρουσαν ένοπλες ομάδες τρομοκρατών που προσπαθούν να καταλάβουν το Κάστρο της Harem,σκοτώνοντας πολλούς τρομοκράτες.
Από εχθές στις μάχες στη Harem παίρνουν μέρος και εκατοντάδες Πακιστανοί με σημαίες της Al Qaeda που εισέβαλαν από την Τουρκία.
Η φώτο αφιερωμένη στην...
Olympiada.
Ι.Κ.
For the second day in a row, the Armed Forces, in cooperation with residents of Harem city, repelled infiltration attempts of armed terrorist groups to enter Harem Castle, killing scores of terrorists.

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ! Ο ΔΗΘΕΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

Είναι, πλέον, φανερό τί θέλουν να κάνουν στην χώρα μας τα κεντροδεξιά λαμόγια που την κυβερνούν αδιαλείπτως από την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου (και αν πάμε πιο πίσω, από την ελληνική επανάσταση του 1821!)

Για να καταλάβετε τί θέλουν να κάνουν επάνω στις πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θα σας πω μια ιστορία που έχω πει και στο παρελθόν
και αφορά στο μεγαλόπνοο σχέδιο του παππού Καραμανλή. Ο νέος τότε Καραμανλής, ως γνήσιο δεξιό τέκνο του συστήματος ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, είχε διαπληκτισθεί εκείνο τον καιρό (μετά τον θάνατο του Παπάγου, όταν με πραξικόπημα της Φρειδερίκης είχε χρισθεί πρωθυπουργός) με τον βλάκα γιο του Βενιζέλου, τον Σοφοκλή. Ο Καραμανλής που ήταν παμπόνηρος, πρέσβευε την δημιουργία δυο πολιτικών πόλων, ενός κεντροδεξιού και ενός ακόμα κεντροδεξιού αλλά με... κεντροαριστερό μανδύα.

Ο λόγος ήταν ότι ο δεύτερος πόλος επιβάλλονταν να μαζεύει τις ορφανές αριστερές ψήφους αυτών που δεν ήθελαν το ΚΚΕ και έπρεπε κάπως να εκφραστούν. Έτσι η κατακρεουργημένη και διωγμένη στο εξωτερικό μεγάλη μάζα των κομμουνιστών θα έβλεπε το κόμμα συρρικωμένο και αποδυναμωμένο εντός χώρας, ανίκανο να αντιδράσει στο ελάχιστο. Ούτως ή άλλως το ίδιο το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου εκείνο τον καιρό και οι λίγοι εναπομείναντες κομμουνιστές εκφράζονταν μέσω συγκαλυμμένων σχηματισμών τύπου ΕΔΑ.

Παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό σου



Αθηνά Ρούντου
Το ξέρεις πως το ύψος σου παίζει ρόλο στο πόσες θερμίδες καις; Γνωρίζεις πως όσο περισσότερο καιρό κάνεις εξαντλητική δίαιτα, τόσο μειώνεται ο μεταβολισμός σου; Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τον μεταβολισμό σου, χωρίς εσύ να το γνωρίζεις... ή πολλές φορές να μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου σου δίνει τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν το μεταβολισμό σου.

Ο μεταβολισμός είναι ιδιαίτερος και μοναδικός για κάθε οργανισμό, γι’ αυτό και το κάθε άτομο εμφανίζει διαφορετικές ενεργειακές και συνεπώς διατροφικές απαιτήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα επίπεδα λειτουργίας του μεταβολισμού μας, ώστε πάνω σε αυτό να βασίσουμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας: τη μείωση και τη διατήρηση του βάρους μας και τη βελτίωση της υγείας μας.


Μεταβολικός Ρυθμός Ηρεμίας

Νορβηγική διαφήμιση χλευάζει τους "μαμάκηδες" Ιταλούς. Βίντεο!ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ, UNA FACCIA, UNA RAZZA!

Αιώνια μεγάλα μωρά που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι της μαμάς. Έτσι απεικονίζει τους Ιταλούς διαφήμιση νορβηγικής κτηματομεσιτικής εταιρείας σε ένα σποτ που ξεχειλίζει από στερεότυπα και εξηγεί στους νέους Νορβηγούς πώς να αποφύγουν να... καταλήξουν σαν τους «μαμάκηδες» Ιταλούς.

Στο πρώτο πλάνο της διαφήμισης εμφανίζεται ένας Ιταλός που ανεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού του. Φορά κοστούμι και έχει μόλις επιστρέψει από το γραφείο. Φωνάζει «μαμά» στις σκάλες πριν καν μπει στο σπίτι και στο επόμενο πλάνο είναι καθισμένος στην καρέκλα και εκείνη του μαντάρει την κάλτσα.

Μετά του κάνει αποτρίχωση στην πλάτη, του ξυρίζει τα γένια στο μπάνιο και τον βάζει στο κρεβάτι λέγοντάς του «μέχρι να βρούμε μία καλή σύζυγο θα μείνεις με τη μαμά». Τον φιλά για καληνύχτα, εκείνος χαμογελά, και φεύγοντας η μαμά λέει «έξω τα χέρια» και ο γιος υπακούει και τα βγάζει από το πάπλωμα.

Αυτή ήταν η πρώτη διαφήμιση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην Ιταλία.
Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε και μία δεύτερη διαφήμιση για τους ιταλους "μαμάκηδες"

Όνειρα γλυκά χαρίζει το σεξ πριν από τον ύπνο!


Όνειρα γλυκά χαρίζει το σεξ πριν από τον ύπνο, δηλώνουν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνοντας την κοινή πεποίθηση.

Σύμφωνα με την Γερμανική Εταιρεία Ύπνου, η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα που κουράζει και συγχρόνως χαλαρώνει το σώμα, βοηθώντας μας να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα χωρίς προβλήματα και χωρίς άλλα υποκατάστατα, όπως το χαμομήλι, η τηλεόραση ή ακόμη και τα ηρεμιστικά χάπια.

Οι ειδικοί τονίζουν, επίσης, ότι ο καλός ύπνος συνδέεται άμεσα με την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική άσκηση. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι αθλητικές δραστηριότητες το βράδυ είναι απαγορευτικές καθώς «βοηθούν στην απελευθέρωση διεγερτικών ορμονών», οι οποίες επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο.

Οι Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν παράλληλα ότι δεν υπάρχει μέσος όρος των ωρών ύπνου που χρειαζόμαστε.

Με άλλα λόγια, δεν ισχύει αυτό που έλεγε ο Μέγας Ναπολέων: «Τέσσερις ώρες για τους άνδρες, πέντε για τις γυναίκες και έξι για τους ηλίθιους».

Κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες, άλλοι καλύπτονται με οκτώ ώρες και άλλοι με λιγότερες, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Για τη βελτίωση του ύπνου των μικρότερων, οι ειδικοί συστήνουν να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση του υπολογιστή και της τηλεόρασης, καθώς «αρκεί μια ώρα την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή για να θέσουμε σε κίνδυνο την ξεκούρασή μας».

Η ΜΑΛ,,, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ,ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΡΑΤΣΑ ΩΡΑΙΑ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!

Διαβάστε ποια είναι τα οφέλη του... αυνανισμού- δεν θα τυφλωθείτε!

  Παλιότερα όταν κάποιος ήθελε να κάνει πλάκα, έλεγε ότι ο αυνανισμός τυφλώνει, ή ο αυνανισμός κουφαίνει. Ήταν ένας αστικός μύθος που επιβίωσε μέσα στα χρόνια και με το πέρασμα των αιώνων, έφτασε σήμερα να γίνει αστείο. Και μιλάμε για πραγματικό αστείο, αφού δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο αυνανισμός ούτε τυφλώνει, ούτε κουφαίνει. Το αντίθετο έχει πολλά οφέλη. Διαβάστε μερικά... 

Συγκεντρώσαμε κάποιες διαπιστώσεις επιστημονικών ερευνών σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού και σας τις παρουσιάζουμε.

Ο συχνός αυνανισμός (δηλαδή 3-5 φορές την εβδομάδα), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η όλη διαδικασία, αλλά κυρίως η φάση της εκσπερμάτωσης, αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια σημαντική ορμόνη η δράση της οποίας έχει ανοσοκατασταλτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα
Ο συχνός αυνανισμός έχει αποδειχτεί ότι μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα στους άνδρες να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Σχετική έρευνα μάλιστα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, έδειξε μάλιστα ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, μειώνεται κατά 33%

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κομμένα τα σάντουιτς. Καρύδια με μέλι για πρωϊνό.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2012
Το σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, είναι ωρολογιακή βόμβα αργής δράσης
Μόλις ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί μπορεί  να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι Καναδοί επιστήμονες.

Μελέτησαν την επίδραση των πλούσιων σε λίπη σάντουιτς στην υγεία εθελοντών. Τα πειράματα έδειξαν ότι η κατανάλωση τέτοιας τροφής στο πρωινό δυσκολεύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων έως το γεύμα. Ενώ η τακτική κατανάλωση σάντουιτς με υψηλές θερμίδες απειλεί εν γένει με αθηροσκλήρωση. Η έρευνα, που διεξήχθη υπενθυμίζει ότι οι διατροφικές συνήθειες βρίσκονται στη βάση των ασθενειών του καρδιαγγειακού.

Απλώνονται οι εστίες της στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Σκηνικό γενικότερης ανάφλεξης στήνεται πλέον στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο τρίγωνο Συρία, Λίβανος, Τουρκία, καθώς μία σειρά από γεγονότα με ορατά τα χαρακτηριστικά στοχευμένης προβοκάτσιας, διαχέουν και επεκτείνουν τη Συριακή κρίση, στοχοποιώντας πάντα την κυβέρνηση Ασάντ.
Σε μια φάση έντασης των ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία και τη στιγμή που ο Ασάντ δε θα είχε κανένα συμφέρον να ανοίξει νέα μέτωπα στο Λίβανο και στην Τουρκία, του αποδίδονται τόσο τα χτυπήματα με όλμους παραμεθόριων Τουρκικών περιοχών, όσο και η έκρηξη στη Βηρυτό με αποτέλεσμα το θάνατο του επικεφαλής των Λιβανέζικων μυστικών υπηρεσιών. Oι εξελίξεις αυτές όχι μόνο δε βοηθούν τη Συρία να αντιμετωπίσει τη συντονισμένη επίθεση - επέμβαση που δέχεται από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την πρόσδεσή της στο ιμπεριαλιστικό άρμα, αλλά αντίθετα έρχονται και δένουν απόλυτα με την κλιμάκωση της «επιχείρησης Συρία» πιέζοντας ακόμη περισσότερο προς μια ανοιχτή στρατιωτική επίθεση.
Ήδη η Τουρκία που από την αρχή πήρε ενεργό μέρος στο πλευρό των ιμπεριαλιστών για το στήσιμο και την εκτέλεση της «επιχείρησης Συρία» εκμεταλλεύτηκε άμεσα τις αποδιδόμενες στο συριακό στρατό επιθέσεις που δέχτηκε. Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αποκάλυψαν πως τα βλήματα που έπληξαν τουρκικό έδαφος ήταν αμερικανικής κατασκευής, από αυτά που έχουν διοχετευτεί και χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί της Συρίας. Η Άγκυρα με απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤO - ΕΕ θεωρεί ότι νομιμοποιείται να επέμβει στρατιωτικά σε Συριακό έδαφος ως νατοϊκή χώρα που δέχεται επίθεση, αντιστρέφοντας τον πραγματικά επιτιθέμενο και αμυνόμενο. Άρα λοιπόν στην πλευρά της Συρο-τουρκικής μεθορίου δημιουργήθηκε ήδη πολεμικό σκηνικό έτοιμο για κλιμάκωση και αξιοποίηση.
Παράλληλα εδώ και καιρό έχει αρχίσει η δημιουργία αντισυριακού κλίματος στο Λίβανο πατώντας στο έδαφος των πολιτικών και θρησκευτικών αντιθέσεων που δημιούργησαν τον πολυετή εμφύλιο. Η ύπαρξη σε αυτή τη φάση, φιλοσυριακής κυβέρνησης στη Βηρυτό με τη συμμετοχή και της Χεζμπολάχ, που έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση, αποτελεί εμπόδιο στην κλιμάκωση της «επιχείρησης Συρία». Δεν είναι λοιπόν ο Ασάντ που θα υπονόμευε την κυβέρνηση της Βηρυτού και θα αποσταθεροποιούσε το πολιτικό σκηνικό στο Λίβανο. Αντίθετα οι μόνοι που έχουν συμφέρον από κάτι τέτοιο είναι οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικές πολιτικές δυνάμεις εντός του Λιβάνου. Έτσι λοιπόν, η βομβιστική επίθεση που αποδόθηκε στη Δαμασκό και το αντισυριακό κλίμα που επιχειρούν να φουντώσουν οι φιλοϊμπεριαλιστικές δυνάμεις του Λιβάνου, έρχονται και δένουν με τους σχεδιασμούς για άσκηση πολύπλευρης πίεσης στη Δαμασκό, ακόμη και από τη φιλική πλευρά του Λιβάνου. Ταυτόχρονα, επεμβαίνουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό του Λιβάνου επιχειρώντας να ανατρέψουν την κυβέρνηση, ενοχοποιώντας την για τη δολοφονία του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, στοχεύοντας βασικά τη Χεζμπολάχ. Ίσως εάν «πέσει» η Συρία και ο Ασάντ, η Χεζμπολάχ να αποτελέσει τον επόμενο στόχο για ένα «ξεκαθάρισμα του τοπίου» στη Μ. Ανατολή.
Στο ίδιο πλαίσιο άσκησης πιέσεων και  καλλιέργειας πολεμικού κλίματος εντάσσονται και οι κοινές αμερικανο-ισραηλινές ασκήσεις στο Ισραήλ, με προηγμένο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό εξοπλισμό. Αποδέκτες αυτής της επίδειξης στρατιωτικής ισχύος αποτελούν όλοι οι αντίπαλοι του Ισραήλ και ιδιαίτερα το Ιράν και η Συρία, αλλά και αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα που εμπλέκονται στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στην περιοχή. Διαμορφώνεται μεθοδικά μια εκρηκτική κατάσταση που μπορεί να βάλει κυριολεκτικά φωτιά σε μια εκτεταμένη περιοχή όχι μόνον της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό καθήκον των λαών της περιοχής είναι η ανάδειξη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

ΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΙΣΛΑΜΟΤΟΜΑΡΙΑ!

Γενοκτονία μπροστά στην κάμερα: Σφαγή αμάχων στην Συρία από ισλαμοφασίστες, με την χορηγία του Σόρος (βίντεο).

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 2, 2012

Ο σφαγέας των εθνών, το βδέλυγμα της κερδοσκοπίας που ισοπεδώνει έθνη όπως έκαναν και οι ναζί μέντορες του, είναι βασικός χρηματοδότης των ισλαμοφασιστών της Συρίας. Πρόσφατα δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει και “οίκους μεταναστών” στην Ελλάδα. Βλέποντας το βίντεο κτηνωδίας που ακολουθεί, καταλαβαίνουμε όλοι ποιούς θα χρηματοδοτήσει. Η Συρία κρατά και θα κρατήσει λόγων της παλλαϊκής αντίστασης στους κεμαλοναζί εισβολείς. Όταν γράφαμε όμως ότι εάν πέσει επόμενη είναι η Ελλάδα, ξέραμε τι λέγαμε. Σε λίγο τα στοιχεία – φωτιά για τους σφαγείς των εθνών. Το βίντεο ως συνήθως, ανεβοκατεβαίνει, εδώ όμως θα μείνει. Μην δείτε το βίντεο εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι. (λίγη υπομονή μέχρι να φορτώσει).

Idleb: Free Army executed more than 15 civilians in cold blood

 


 


Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2013 - Η ανεργία θα είναι όση ήταν το 1930 με την Μεγάλη Ύφεση

- Σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 35%
- Σάββας Ρομπόλης: Η" Ελλάδα θα γνωρίσει τον τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης"
- Οι άνεργοι θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια!
- Τι ήταν η Μεγάλη Ύφεση

Κανείς δεν πίστευε στο παρελθόν τις φωνές που ακούγονταν και προέβλεπαν ότι η ανεργία θα ξεπερνούσε στην χώρα μας το 20%. Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι πάνω από το 25% και δυστυχώς θα ανέβει και άλλο.

Η εφιαλτική πρόβλεψη για ανεργία στο 35% μπορεί να καθηλώνει και μόνο στο άκουσμά της και ειδικά όταν βγαίνει από τα χείλη του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει άλλο βάρος.

Ο κ. Σάββας Ρομπόλης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ είπε ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» .

Ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το

ΕΞΟΠΛΊΖΟΝΥΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ,ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ,ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!Λεφτά υπάρχουν! Πάνω από 100.000.000 εξοπλισμοί για την αστυνομία!



Λεφτά υπάρχουν. Αλλά όχι για συντάξεις,μισθούς και κοινωνικές παροχές. Υπάρχουν για εξοπλιστικό πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης για την ΕΛΑΣ. Εξοπλισμός που θεωρητικά τουλάχιστον προορίζεται για τις επιχειρήσεις φύλαξης των συνόρων για τους λαθρομετανάστες.
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ που αυτή την εποχή φαντάζει απίστευτο νούμερο!

Το bloko.gr και ο Γ.Καραϊβάζ αποκαλύπτει όλο το πρόγραμμα

Τη στιγμή που η χώρα στενάζει υπό το στυγνό μνημονιακό ζυγό και οι περικοπές πρώτιστα των μισθών με απανωτές υποβαθμίσεις του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων καλά κρατούν, το πάντα αεικίνητο κι ευέλικτο στις προμήθειες υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και το Ναυτιλίας, προετοιμάζονται να γεμίσουν με ζεστό χρήμα τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών πώλησης συστημάτων ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το μεν πρώτο προετοιμάζει είτε σχεδιάζει προμήθειες ύψους
περίπου 44.000.000 ευρώ και το δεύτερο περίπου 62.000.000 ευρώ, στο … νεομερκαντιλικού αξιώματος όνομα της

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης


Διαβάζοντας αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν έγινε τυχαία. Και στις δέκα τεχνικές θα αναγνωρίσει κανείς τη δική του καθημερινότητα, τη δική του πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια της ευημερίας μας. Δικαίως συμπεραίνει κανείς ότι όλα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαν σχεδιάσει. Όλες οι τεχνικές εφαρμόστηκαν πάνω μας και σήμερα πια μπορούμε να πούμε ότι αποδειχθήκαμε τα ιδανικά πειραματόζωα!

Συντάκτης:
Θεματική κατηγορία: Βιβλίο 
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται• να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.
2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.
«Την αποφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίοος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους
http://www.koutipandoras.gr/?p=28027

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αντιρατσιστικό βίντεο μαθητών για συμπαράσταση στον Σχορτσιανίτη Sofo Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων στο πλευρό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Κριτική στη Χρυσή Αυγή. Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές (Vids)
Με τον δικό τους τρόπο αποφάσισαν να απαντήσουν οι μαθητές Αττικής στις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, στα περί "μη Έλληνα"... σχόλια που απευθύνονταν κατά του διεθνή μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσιάτη.
"Η Χρυσή Αυγή, όπως και οι Ναζί του Χίτλερ είναι φασιστές και ναζιστές", αναφέρουν στο μονταρισμένο βίντεό τους οι μαθητές, ενώ στα επόμενα λεπτά στο βίντεο παρουσιάζεται μία φάσα που αναφέρει: "Θέλουν να σε πείσουν πως φταίει ο διπλανός σου επειδή έχει άλλο χρώμα".
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιώταρος μιλώντας στην εκπομπή "Μακελειό" στο "Εxtra 3" τη Δευτέρα 26/10, ρωτήθηκε αν θα δεχόταν υποψήφιο άλλου χρώματος στο κόμμα του.
Ο βουλευτής έφερε ως παράδειγμα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, λέγοντας ότι δεν θα τον δεχόταν γιατί δεν είναι Έλληνας, δηλώσεις που όπως ήταν λογικό, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Συμμετοχή Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην 48ωρη απεργία
Με ειδική τους ανακοίνωση, τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που προγραμμάτισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την άλλη Τρίτη και Τετάρτη.
"ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η ιστορία μιας εκπαιδευτικού: Αφήνοντας την οικογένεια στην Πάτρα για να διδάξει στην ακριτική Νίσυρ

ΑΥΤΟΊ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΥΡΊΕΣ ΚΑΙ ΚΎΡΙΟΙ ΟΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΣΑΣ!ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΛΆ ΜΈΣΑ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΧΛΕΥΆΣΕΤΕ ΤΟΝ ΌΠΟΙΟ ΚΑΤΆ ΤΗ ΓΝΏΜΗ ΣΑΣ ΔΑΣΚΑΛΆΚΟ ΌΠΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΆ ΤΟΝ ΛΈΤΕ!
ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΚΆΘΕ ΔΆΣΚΑΛΟ!
ΤΙΜΉ ΚΑΙ ΔΌΞΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΦΥΛΆΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ!

Η απόφαση να αφήσει τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά στην Πάτρα και να διδάξει τους μαθητές στη Νίσυρο. Η ιστορία της φιλολόγου Αφροδίτης Βουτσινά
Μαρίνα Κουτσούμπα
 news247 Νοέμβριος 01 2012

"Συγγνώμη μήπως είστε εκπαιδευτικός; Πηγαίνετε στη Νίσυρο;" οι ερωτήσεις που θα μου απευθύνει η Αφροδίτη Βουτσινά μέσα στο πλοίο και ενώ σε λίγα λεπτά αναχωρούσε το πλοίο.
Μπορεί ο προορισμός μας να ήταν για τη Χάλκη αλλά από το κοινό στοιχείο του εκπαιδευτικού θα ξεκινούσε η συζήτησή μας.
Αυτή θα ήταν η πρώτη μέρα της επίσκεψής της στο νησί και αναζητούσε μία ακόμα εκπαιδευτικό που θα ταξίδευε στη Νίσυρο, όπως την είχε ενημερώσει ο διευθυντής του σχολείου.
Μητέρα δύο κοριτσιών, η Αφροδίτη Βουτσινά άφησε την οικογένειά της στην Πάτρα και έφυγε για ένα από τα ακριτικά μας νησιά.
Πόσο εύκολη όμως ήταν η απόφαση να αφήσει μία μεγάλη πόλη και να αποδεχτεί τον διορισμό;
"Η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει Α' Λυκείου και η μικρή Β' Γυμνασίου και όπως καταλαβαίνετε τις άφησα με τον μπαμπά τους.
Η απόφαση γίνεται εύκολη ή δύσκολη ανάλογα με το τι έχεις συνηθίσει να κάνεις στη ζωή σου και πόσο δύσκολα ή εύκολα σου έρχονται τα πράγματα.
Εάν σκεφτούμε τι περνάει η Ελλάδα με την οικονομική κρίση και την ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τα

Μπαρουάν: Ημουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Παπανδρέου - Ίδρωσε, αντιστάθηκε και κατέρρευσε

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5556.html

Στο φως έρχεται το παρασκήνιο της δραματικής σύσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου στις Κάννες μέσα από τις σελίδες του βιβλίου -Ημερολόγιο Κρίσης- του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν, μέσα από τις οποίες περιγράφει τον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου...
Τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου είχε ταξιδέψει στη Γαλλία με την πρόταση να διενεργηθεί στην Ελλάδα δημοψήφισμα, κάτι που όπως φάνηκε είχε εξοργίσει τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι αποφάσισαν, όπως αναφέρει και ο Μπαρουάν, το πολιτικό τέλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας περιγράφει μέσα στο βιβλίο, σε δραματικούς τόνους πως μέσα σε δύο ημέρες -2 και 3 Νοεμβρίου 2011 – ο Γιώργος Παπανδρέου κατέρρευσε πολιτικά.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα. Η συζήτηση διαρκεί

Το συγκλονιστικό βίντεο της ισπανικής ΓΣΕΕ για την απεργία στις 14 Νοεμβρίου

RESPIRA


Με ένα συγκλονιστικό βίντεο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών στην Ισπανία καλεί τους εγαζομένους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία στις 14 Νοεμβρίου.
Το σύνθημα του βίντεο είναι «Αναπνεύστε» κατά των μέτρων λιτότητας...
και δείχνει ανθρώπους να βγάζουν από το κεφάλι τους τις πλαστικές σακούλες που τους εμποδίζουν να ανασάνουν...

Ο τυφώνας Σάντι κατασκευάστηκε και χειραγωγήθηκε από τις Η.Π.Α

Βραβευμένος μετεωρολόγος ισχυρίζεται ότι ο τυφώνας Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων
Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν  απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων.
Αυτό ισχυρίζεται ο βραβευμένος Αμερικανός μετεωρολόγος  Scott Stevens ενώ ακόμα οι Ανατολικές ακτές μετράνε τις πληγές τους από τον σαρωτικό τυφώνα που κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του.
O Stevens ισχυρίζεται ότι  στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το examiner, η γεωμηχανική είναι μια  πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.
Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι με αυτές τις τεχνικές δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες ώστε ο τυφώνας να οδηγηθεί στο  New Jersey
"Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική", δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να "προφητεύσει" τη στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η "προφητε

Απεργία

48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου, ενόψει της ψήφισης του νέου πακέτου λιτότητας, που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Οργανώνουν για 6/11 Συγκέντρωση στο Πεδίο του άρεως στις 11.00πμ και Τετάρτη 7/11 σε συγκέντρωση στις 5.00μμ στο Σύνταγμα.
Εμπρός για άγριες απεργίες..

Ήττα και αναδίπλωση των "Γερμανοτσολιάδων".

Σήμερα, η κυβέρνηση της υποτελείας, της εξαπάτησης και του δοσιλογισμού υπέστη μια ήττα "εντός έδρας". Σημαντική ήττα, όσον αφορά τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία.
Τα θετικά: Καταψηφίστηκε  μια τροπολογία, που με απαράδεκτο, χουντικό, ύπουλο, τρόπο κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Αφορούσε την ένταξη στο πιθάρι χωρίς πάτο (του ΕΟΠΥΥ) των λεγόμενων "ευγενών ταμείων" (γιατρών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών και τραπεζικών υπαλλήλων).
Αναλυτικά η  ψηφοφορία του νομοσχέδιου για τις αποκρατικοποιήσεις: Άρθρο 1: 173 ναι, 120 όχι Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 3: 156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 4: 146 ναι (Χρειάζονταν 147), 121 όχι, 26 παρών, καταψηφίστηκε.  Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
Είναι σαφές, ότι καλώς καταψηφίστηκε. Αν ψηφιζόταν, θα κατέστρεφε κι αυτά τα λίγα ταμεία, που παρέμειναν όρθια για διάφορους λόγους. Τα εύσημα ανήκουν στα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία έδωσαν σκληρότατη μάχη, τόσο κατά της τροπολογίας, όσο και κατά του ξεπουλήματος της Δημόσιας Παρουσίας.
Καταψηφίστηκε ακόμη το άρθρο 4, το οποίο αφορά την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ. Ο Τραγάκης πραξικοπηματικά είπε ότι πέρασε, ενώ μετά από ένσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και τις έντονες αντιδράσεις της Αριστεράς,  βγήκε ανακοίνωση ότι το άρθρο απορρίφθηκε!!! Η πιο γελοία χούντα...
Αλλά υπήρχε και μια κινητοποίηση των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων, που ήταν καθολική και δυναμική. Οι κινητοποιήσεις έξω, βοήθησαν πολύ στον αγώνα, που έκαναν οι Αριστεροί και Κομμουνιστές Βουλευτές μέσα τη Βουλή, να κερδίσουν μια μάχη.
Είναι ολοφάνερος ο τρόμος των κηφήνων. Ο φόβος κι όχι η λογική, ανάγκασε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

ΣΥΝΤΡΙΒΗ Η ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και έφεραν τη χρεοκοπία εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.

Απείλησαν «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, καταστολή, αυταρχισμό, διώξεις, λογοκρισία και εκφασισμό.
Συνέχισαν με το δεύτερο «Μνημόνιο ή χάος» και έφεραν το χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων.
Εκβίασαν με το «ευρώ ή δραχμή» και έφεραν την πλήρη... αφραγκία, το μηδενικό εισόδημα, τη φτώχεια που ακόμα κι αυτήν τη φοροληστεύουν.
Τώρα, θέλουν να τρομοκρατήσουν, κραυγάζοντας «νέα μέτρα ή πείνα», «θα υποταχθείτε ή θα πεινάσετε»!
Εχουν το θράσος να μιλούν και να απειλούν με «πείνα» ένα λαό, σε μια χώρα, που την κατάντησαν το 70% του πληθυσμού της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Που τα παιδιά της λιποθυμούν λόγω ασιτίας στα σχολεία.
Εχουν το θράσος να μιλούν για «σωτηρία», αυτοί που σφαγίασαν μισθούς, συντάξεις, αυτοί που «φυλάκισαν» δικαιώματα και «απελευθέρωσαν» τις απολύσεις.
«Σωτήρες»! Αυτοί που σώζουν τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές, κατακρεουργώντας εργάτες, υπάλληλους και ανέργους.

Μοντέλο Δανίας: φόροι στα λιπαρά


Αν παρακολουθεί κανείς από κάποια απόσταση την ελληνική επικαιρότητα, μαθαίνει ότι δύο είναι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τα media: οι νέοι φόροι και η μείωση μισθών δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων. Προφανώς κανένα από τα δύο δεν αποτελεί λύση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ωστόσο, μην είμαστε υπερβολικοί. Δεν έχουμε μόνον εμείς μαθητευόμενους μάγους που βάζουν φόρους παντού, υπάρχουν και στη… Δανία! Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο, αλλά και στη χώρα του Βορρά πέρυσι η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα με το πρόσχημα της υγιεινής διατροφής. Σε μια χώρα που φημίζεται για τους ήδη πολύ υψηλούς συντελεστές φορολογίας, επιβλήθηκε φόρος στα κορεσμένα λιπαρά. Αυτό δεν είναι φορολογικό μέτρο, αφορά την υγιεινή διατροφή, όπως ο φόρος στα τσιγάρα που επιβάλλεται για την προστασία της υγείας, υποστήριξαν οι αρμόδιοι. Ενίσχυαν μάλιστα τα επιχειρήματά τους με τα υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας και περιστατικών καρκίνου στη χώρα. Η διαφορά με την ελληνική πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα αύξησαν τον ΦΠΑ στα εστιατόρια χωρίς να χρειάζονται πρόσχημα! Βέβαια, οι περισσότεροι δήλωσαν αργότερα ότι έκαναν λάθος και υποσχέθηκαν πως μετά τις εκλογές θα μειώσουν τον συντελεστή, υπόσχεση που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα…

Πάντως στη Δανία η φορολογία στα λιπαρά είχε άμεση επίπτωση όχι τόσο στην υγεία όσο στη συμπεριφορά του κοινού. Το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι Δανοί αγόρασαν 700 τόνους λιγότερο βούτυρο και 500 τόνους λιγότερα

Εικόνες καταστροφής στις ΗΠΑ, μετά το πέρασμα της Σάντι

Εικόνα από ταινία καταστροφής θυμίζει η ερημωμένη και βυθισμένη στο σκοτάδι Νέα Υόρκη από το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσείς, οι ζημιές ανέρχονται στα 50 δισ. δολάρια
Σε 15 Πολιτείεςσχεδόν 5,5  εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς
ηλεκτρικό, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις
εστίες τους, ενώ 57 άνθρωποι στις ΗΠΑ -ανάμεσά τους τρία παιδιά- έχουν χάσει
μέχρι στιγμής τη ζωή τους.
Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει ο κίνδυνος, κυρίως από ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει σε δρόμους και πεζοδρόμια.
Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, αλλά η έκταση της καταστροφής είναι τέτοια που θα περάσουν αρκετές ήμερες έως ότου γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις.
Την ίδια ώρα εκκενώθηκε το νοσοκομείο Bellevue Hospital Center στη Νέα Υόρκη, το οποίο λειτουργούσε με γεννήτριες μετά την «επιδρομή» του τυφώνα Σάντι στην πόλη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Σχεδόν 500 ασθενείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον ανατολικό ποταμό στο Μανχάταν, ενώ το Bellvue έχει ένα από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Νέα Υόρκη.
Νοσοκομεία της περιοχής, όπως τα Mount Sinai Hospital και το St. Luke’s Roosevelt Hospital

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΗΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -


-Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας καλοκαιριού για Δημοσίους υπαλλήλους
-Κατάργηση δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας καλοκαιριού για όλους τους συνταξιούχους
-Πλαφόν 1.900 ευρώ/μήνα στους μισθούς των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.
-Μειώσεις (κλιμακωτές) στα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από 1/8/2012
-Μείωση συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (επικουρική και κύρια) από 5% ως 25%
-Περικοπές στο εφάπαξ
-Κατάργηση ειδικών επιδομάτων ανεργίας
-Μείωση οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.
-Κατάργηση φοροαπαλλαγών και επιπλέον αφορολόγητου για τα παιδιά
-Αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 25%. Θα ισχύσει από τον Μάρτιο του 2013.
- Αύξηση της φορολογίας τόκων των καταθέσεων 
- Αύξηση φόρων στα τσιγάρα
- Ενιαίος φόρος ακινήτων
- Κατάργηση αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μισθωτών 
newsit.gr

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δολοφονούν έναν λαό για χάρη του κομματικού παρακράτους!

Από τον Βασίλη Μπόνιο
 

Ο Μπομπ Τρα, μόνιμος αντιπρόσωπος του IMF στην Αθήνα, ζει σε ένα διαμέρισμα της Φιλοθέης το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε φρούριο. Ακόμη και το κροτάλισμα των εξατμίσεων από τα παπιά των  delivery boys  που ακούγονται στο βάθος πίσω από τις φυλλωσιές προκαλεί κόκκινο συναγερμό. Οι άνδρες ασφαλείας τινάζονται σαν αιλουροειδή, κάποιοι από δαύτους φοράνε τις μάσκες του χημικού πολέμου ενώ κάποιοι αλλοι ξαπλώνουν πίσω από τον μαντρότοιχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη. Χαλαρώνουν μόνο όταν ακούσουν τον επικεφαλής να τους φωνάζει
-Πιτσαδόρος ρε χαιβάνια, δεν είχατε πιτσαδόρο στα χωριά σας;
Ένα βράδι δύο δημοσιογράφοι μεγάλης αθηναικής εφημερίδας επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο και να πάρουν συνέντευξη από τον σκληροτράχηλο Μπομπ Τρα.
Οι περίοικοι τους πήραν χαμπάρι και ειδοποίησαν την ασφάλεια. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, όσο χρειάζεται ένα κοράκι να σφυρίξει πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο πρόσταγμα «Θωμάς», η περιοχή γέμισε περιπολικά. Ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους, ο πλέον έμπειρος, κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι. Ο άλλος, πιο ψάρακλας, έδωσε μια και άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο σαν τον Ταρζάν για να μην τον εντοπίσουν τα όργανα. Έζησε ένα θρίλερ αλλά στο τέλος τα κατάφερε.
Ο Μπομπ σε αντίθεση με τον Πολ Τόμσεν και τις γνωστές περιπέτειές του με την Σουζάνα- της  μεγάλης εγχώριας Τράπεζας- ζει στην Αθήνα μια αυστηρή, τυπική ζωή. Το χειρότερό του είναι οι διαρροές στα ΜΜΕ γι αυτό και έκανε ολόκληρο επεισόδιο με τον δημοσιογράφο του ΒΗΜΑτος

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 68 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΟΥΝΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ!

ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1944

Απόσπασμα από τοντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου"
( Το απόσπασμα περιλαμβάνει τα Κινηματογραφημένα επίκαιρα του 1944 παραγωγή της Φίνος Φιλμ που έχουν θέμα την απελευθέρωση της Αθήνας από το Γερμανικό στρατό. Δεν προβλήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.
Ανακαλύφθηκαν από το Ροβήρο Μανθούλη σε κινηματογραφικά αρχεία στις ΗΠΑ και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αρχική τους μορφή ενσωματωμένα στο ντοκιμαντέρ του "Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου".)
Το απόσπασμα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την άδεια του Ροβήρου Μανθούλη.
Ιστοσελίδα του Ροβήρου Μανθούλη: http://manthoulis.wordpress.com 
You might also like:

Αντιδρούν κόμματα, ΜΜΕ: «Προσπάθεια φίμωσης η σύλληψη για τις φωτό»!

301012-foto-antidraseis
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από κόμματα αλλά και ΜΜΕ για τη σύλληψη νεαρού άνδρα από την Αστυνομία επειδή δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες ενός αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας την ώρα των επεισοδίων στην τελετή κατάθεσης στεφάνων την Κυριακή!
Το κατηγορητήριο, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», φαντάζει απίστευτο:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων
3. Έργω εξύβριση
Οι φωτογραφίες της ανάρτησης της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας στο Indymedia (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&;article_id=1433128) τις  οποίες είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όσο και αν φαντάζει απίστευτο, ήταν η αιτία της σύλληψής του!
Οι φωτογραφίες αυτές δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο από σκηνές βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας, όταν εκείνοι στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου, στην πλατεία της Σπηλιάς,

Κέρκυρα: Σύλληψη για δημοσίευση φωτογραφίας με αστυνομικούς

Και το πάρτυ της Χούντας που ζούμε συνεχίζεται!

Πρωτοφανής σύλληψη στην Κέρκυρα 35χρονου ο οποίος είχε αναρτήσει στο facebook φωτογραφία από τη χθεσινή παρέλαση με πολίτες και αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται, η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση αστυνομικών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις φωτογραφίες εμφανίζονταν αστυνομικοί παρέα με χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας (!).

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθεί την Τρίτη το πρωί στο αυτόφωρο.

Αρβανίτης – Κατσίμη κόβονται στον αέρα! Νέο κρούσμα λογοκρισίας

Αυτό θα πει άμεση παρέμβαση και λογοκρισία! Με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσου "κόβεται" μέχρι "νεωτέρας" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.
Αιτία της απόφασης είναι σχόλιο που έκανε ο κ. Αρβανίτης για τονυπουργό προστασίας του πολίτη κ. Ν. Δένδια κατά  την παρουσίαση δημοσιεύματος της «Αυγής» για την υπόθεση βασανισμών στην Ασφάλεια Αθηνών, θέμα που πρώτος φιλοξένησε ο Guardian.
Οι συντελεστές της εκπομπής σε ανάρτηση τους στο Facebook αναφέρουν:
''Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της "ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ", Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη "κόβονται" από την εκπομπή.

Ο διάλογος Αρβανίτη-Κατσίμη για το Δένδια που οδήγησε στο κόψιμο της εκπομπής

“Πρωινή Ενημέρωση” Δευτέρα, 29/10/2012
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία είναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

New York Times: Η σύλληψη Βαξεβάνη εγείρει ζήτημα δημοκρατίας στην Ελλάδα Πηγή: New York Times: Η σύλληψη Βαξεβάνη εγείρει ζήτημα δημοκρατίας στην Ελλάδα | iefimerida.gr

Η δημοσίευση από το περιοδικό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη των ονομάτων που φέρονται πως περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ» ανεβάζει τους τόνους στη διαμάχη σχετικά με το ποια εν ενεργεία και πρώην κυβερνητικά στελέχη είχαν δει τη λίστα και εάν την είχαν ελέγξει για ενδεχόμενες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Η σύλληψη του δημοσιογράφου από τις αρχές εγείρει σοβαρό ζήτημα ελευθερίας του τύπου σε μία χώρα που δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους εταίρους της ότι εκείνη γέννησε τη δημοκρατία, αναφέρουν με ιδιαίτερα κριτική διάθεση σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Επιπλέον, εκτενής αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς οργάνωσης «Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα», εκφράζοντας ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.
Ο κύριος Βαξεβάνης «δεν είναι επικίνδυνος εγκληματίας» σημειώνει η οργάνωση, προσθέτοντας ότι τόση πίεση και βιασύνη για τη σύλληψη ενός ρεπόρτερ είναι υπερβολική και δυσανάλογη.
Τέλος, λόγος γίνεται για τους παραδοσιακά αρραγείς δεσμούς μεταξύ του πολιτικού κόσμου και της οικονομικής ελίτ της χώρας, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να παταχθεί η φοροδιαφυγή στα ανώτερα οικονομικά στρώματα, καθώς και για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα τα οποία ματώνουν υπό το βάρος ολοένα και πιο επαχθών μέτρων.

New York Times Greek Editor Is Arrested After Publishing a List of Swiss Bank Accounts

ATHENS — The Greek police arrested and then quickly released the owner and editor of a respected investigative magazine on Sunday morning hours after he published a list of more than 2,000 Greeks who were said to have accounts at a bank in Switzerland, throwing new controversy into a scandal over whether the government is actively pursuing suspected tax cheats.
Alexandros Beltes/European Pressphoto Agency
Kostas Vaxevanis, center, publisher of the Greek magazine Hot Doc, exited the prosecutor's office in Athens on Sunday.
The dramatic moves, which tens of thousands of Greeks were following on the Internet, came days before Greece’s European partners were to meet to decide whether to grant tens of billions of euros in new aid to the financially struggling nation. Greece’s lenders have long said that the government must crack down on tax evasion to be eligible for more aid.
The police said they had been ordered to take the editor, Kostas Vaxevanis, who runs Hot Doc magazine and who is one of the nation’s most famous investigative journalists, into custody on misdemeanor charges. The Greek news media reported that the charges concerned the violation of the privacy of those on the list.
Mr. Vaxevanis posted a message to his Twitter account early Sunday saying that 15 officers had surrounded the home of a friend with whom he had been staying “like Greek storm troopers in German uniforms.”
Mr. Vaxevanis soon followed up with another Twitter message: “They’re entering my house with the

Kαι... κυκλοφορούν ελεύθεροι!


''Οι Θεσσαλονικείς δίνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία''

''Στην Ελλάδα έχουν γίνει περικοπές μέχρι εξόντωσης, έχουμε εξεγέρσεις στους δρόμους.Πρέπει να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη πολιτική.Εκτός ευρώ οι Έλληνες θα μπορούσαν να υποτιμήσουν το νόμισμά τους''.

Οι απόψεις αυτές ανήκουν στον Γερμανό καθηγητή Οικονομικών και σύμβουλο επιχειρήσεων Μαξ Όττε, που θεωρεί πως είναι θέμα χρόνου το νέο κόυρεμα του ελληνικού χρέους και πως θα δοθεί η δόση στην Ελλάδα τον Νοέμβριο.

«Το δεύτερο κούρεμα είναι θέμα χρόνου»


Δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα φέρεται να προτείνει η τρόικα- μία συζήτηση την οποία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα προτιμούσε να κάνει…σε έναν χρόνο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη βάλει τέρμα στην αγωνία για την επικείμενη έκθεση της τρόικα, λέγοντας ότι αποκλείει μία χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ωστόσο δεν έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα και κυρίως εκείνο, που αφορά ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος επιχειρήσεων Μαξ Όττε πιστεύει ότι το νέο κούρεμα- που, όπως επισημαίνει, δεν είναι παρά μία πτωχευτική διαδικασία- θα γίνει, από τη στιγμή που το προηγούμενο κούρεμα περίπου εκατό δισεκατομμυρίων ευρώ δεν απέφερε καρπούς και η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται.
Ο ίδιος πάντως θα πρότεινε ένα γενναίο κούρεμα για τον ιδιωτικό τομέα που θα περιλαμβάνει κυρίως τις μεγάλες περιουσίες.
«Μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων είναι στα χέρια των ελληνικών τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι ένα πραγματικό κούρεμα για την Ελλάδα θα επιβάρυνε σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών, κάποιες τράπεζες θα οδηγούνταν και στη χρεοκοπία», υποστηρίζει ο καθηγητής Όττε.

Στα κράτη-μέλη το βάρος για το κούρεμα


Πάντως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει αντίθετος με το κούρεμα,

Harem, το Stalingrad της Συρίας!

Έτσι τουλάχιστον λένε οι Κούρδοι της Συρίας για τη μάχη στη Harem, στις 28 Οκτώβρη 2012.
Η Harem είναι μία πόλη της Συρίας, της επαρχίας Idleb, με 20.000 κατοίκους πάνω στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Στην πόλη επιτέθηκαν την Κυριακή συντονισμένα και από όλες τις κατευθύνσεις πολλές εκατοντάδες μισθοφόροι του FSA και σαλαφιστές ισλαμοφασίστες.
Υπολόγιζαν ότι θα ήταν ένας περίπατος να εξουδετερώσουν τους λίγους στρατιώτες που...
στάθμευαν στην πόλη.
Δεν υπολόγισαν τις Λαϊκές Επιτροπές!
Με το κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών, χιλιάδες πολίτες πύκνωσαν τις γραμμές των στρατιωτών. Έγινε σφαγή, η πόλη γέμισε νεκρούς και καμένα σώματα μισθοφόρων και πολιτών. Οι μισθοφόροι αποδίδουν την ήττα τους στον κακό συντονισμό ανάμεσα στις ταξιαρχίες τους.
Ο λόγος που επιτέθηκαν στην πόλη με την επιχείρηση της Εθνοκάθαρσης, είναι κατά τις δηλώσεις των «εξεγερμένων» γιατί οι κάτοικοι είναι ευνοούμενοι του Assad! Οι μισθοφόροι στα γύρω χωριά

Παρέλαση 28/10/12, Ηράκλειο Κρήτης

Από το μαζικό μπλοκ του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων. Ο κόσμος τραγουδάει το "Πότε θα κάνει Ξαστεριά" και φωνάζει Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Δημοκρατία!
ΟΧΙ στα νέα μέτρα,ΟΧΙ στην κατοχή, ΕΜΠΡΟΣ λαέ για την ανατροπή!
http://anergoihrakleio.blogspot.gr/

Η παρέλαση των ανέργων στο Ηρακλειο! (video+ φωτο)




Φωτογραφίες και βίντεο απο το μαζικό μπλοκ του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Το πανό έλεγε: ΟΧΙ στα νέα μέτρα, ΟΧΙ στη νέα Κατοχή, Εμπρός για την Ανατροπή!
 
Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάζονταν στο μπλοκ είναι τα εξής:
-Όχι στα νέα μέτρα, όχι στη κατοχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή!
-Αέρα-αέρα, να φύγει η χολέρα!
-Ετούτη η κυβέρνηση δεν είναι του λαού, είναι τα τσιράκια Μέρκελ και ΔΝΤ!
-Έξω οι τσάτσοι των τροϊκανών!
-Η χώρα δε θα γίνει της Μέρκελ αποικία, εμπρός λαέ για ανεξαρτησία!
-Ανεξαρτησία-Λευτεριά-Δημοκρατία!
-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012


Πώς να τρώτε φτηνά και υγιεινά

Τα έξυπνα ψώνια μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα για καύσιμα και φαγητό!
Ανάμεσα στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του κόστους των τροφίμων, οι καταναλωτές αυτές τις ημέρες νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή. Εδώ είναι τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, εξακολουθώντας να τρώτε υγιεινά.
  1. Μην ψωνίζετε τόσο συχνά.
Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα είναι να ψωνίζετε λιγότερο συχνά. Λιγότερες διαδρομές σημαίνουν λιγότερα χρήματα που δαπανώνται σε παρορμητικές αγορές, καθώς και λιγότερα χρήματα που δαπανώνται σε καύσιμα (και άλλα έξοδα μεταφοράς) που χρησιμοποιείτε για να φτάσετε στο μαγαζί. Επιπλέον, τα λιγότερα ψώνια θα σας εξοικονομήσουν χρόνο. Ποιος δεν θέλει να ελαφρύνει ένα φορτωμένο πρόγραμμα;
  1. Φτιάξτε απόθεμα με κατεψυγμένα -και όχι μόνο- τρόφιμα, ειδικά όταν βρίσκονται σε έκπτωση.
Τα τρόφιμα που είναι για το ντουλάπι και τον καταψύκτη έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι τα τρόφιμα ψυγείου. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα, οι κονσέρβες και τα τρόφιμα στο ράφι τείνουν να είναι πιο ογκώδη και να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα συλλέξετε, ειδικά εάν χρειάζεται να σπρώχνετε το καρότσι μέσα στο σούπερ μάρκετ. Είναι πιο αποτελεσματικό να αγοράσετε περισσότερη ποσότητα από κάθε προϊόν με τη μία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία εβδομάδα παρά εβδομάδα. Αποθηκεύοντας πολλά προϊόντα στον καταψύκτη και στο ντουλάπι από εκπτωτικό κατάστημα (ή όταν δείτε ότι είναι σε έκπτωση) μπορεί να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Μόλις έχετε ένα καλό απόθεμα, τα εβδομαδιαία ψώνια γίνονται πολύ πιο εύκολα. Μπορείτε απλά να πετάγεστε στο σούπερ μάρκετ της περιοχής για φρέσκα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Με το κόστος των τροφίμων σε άνοδο, είναι λογικό να αποθηκεύετε τρόφιμα. Αγοράζοντας τώρα έχετε σημερινές τιμές.
Και εάν αποθηκεύετε τρόφιμα, είναι πιθανότερο να προετοιμάζετε και να τρώτε υγιεινά γεύματα στο

Χωρίς σχόλια...



Σαμαράς - Παναγιωτόπουλος - Κωσταράκος εβγαλαν το στρατό στο δρόμο


Η ιστορία γράφει με μαύρα γράμματα ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η πρώτη κυβέρνηση που έβγαλε τον στρατό στο δρόμο κατά του εχθρού εργαζόμενου λαού σε τρομοκρατική πρόβα τζενεράλε καταστολής πλήθους.
Η ιστορία γράφει ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός της Μεταπολίτευσης που μαζί με τους υφυπουργούς Π.Καράμπελα και το Δ.Ελευσινιώτη, στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, παρέταξαν προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με οπλισμό και πλήρη εξάρτυση κατά του εχθρού αγωνιζόμενου λαού, ενώ αθροιστικά 1060 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων Υποχρεώνονται να...
παραταχθούν απέναντι στον λαό στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Η ιστορία γράφει ότι ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, οι Αρχηγοί των επιτελείων ΑΓΕΣ

28η Οκτωβρίου 2012 -> Πλάνα που δεν θα δείτε στην τηλεόραση! (Βίντεο) - Xούντα! Κατέβασαν τον στρατό στους δρόμους! 

http://greki-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8371.html 


Σε ισχύ το μέτρο «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η προωθούμενη από το Υπουργείο Οικονομικών ρύθμιση «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη», που προβλέπει ότι οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος θα μπορούν να αποχωρούν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν τον λογαριασμό.

Το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά στα εστιατόρια και, εάν επιτύχει, θα επεκταθεί σε γιατρούς, ταξιτζήδες και άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου
«Για να αποφύγουν να τους κλέβουν, οι μεγαλύτεροι κλέφτες βάλανε νόμους. Αυτοί που τους σέβονται…Δεν ξέρουν πως οι νόμοι είναι ψεύτικοι, πως οι κλέφτες τους έχουν κλέψει πολύ προτού να γεννηθούν.» (Λιού-Κιάνγκ-Τσέου.)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δύο όρκοι, δύο κόσμοι...

                                                                      

 Ο επίσημος “Ορκος του Ελασίτη”,
 (καθιερωμένος με απόφαση
της ΠΕΕΑ ,Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης – “Κυβέρνησης του Βουνού”, το 1944 είναι ο εξής:
“Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.
Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώ ευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού”.
Ο επίσημος όρκος του ταγματασφαλίτη,
«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας... 
 ανατεθεισομένας μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
Γνωρίζω καλώς, ότι διά μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας διά του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ».

ΥΓ 1. Η γνώση και  η μνήμη  είναι όπλα κατά του φασισμού.
ΥΓ 2. Όλες οι επιλογές είναι επιτρεπτές και  ελεύθερες. Η επιλογή του φασισμού, με όποιον προσωρινό και παραπλανητικό  μανδύα φοράει, είναι επιλογή βίας, αίματος και θανάτου.
Θύμιος Κ. - Ελληνοφρένεια