Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012


AΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ>Η σημασία του να αντιστέκεσαι μέσα από μια θαυμαστή ζωή

Από τον Ηλία Νικολαίδη




Η ιστορία του, αν και ξεκινάει στα 60s, σημάδεψε καθοριστικά τη δεκαετία του ’70. Ωστόσο, εκείνο που εκπλήσσει στην περίπτωση του Αλέκου Παναγούλη είναι ο τρόπος που είχε να παραμένει έξω από κάθε στεγανό, να δρα απροσδόκητα, να εκπλήσσει τους συντρόφους και τους αντιπάλους του. Την περίοδο που οι ελληνικές και οι κυπριακές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονταν στενά, αναζήτησε τον αμφιλεγόμενο Πολύκαρπο Γεωρκάτζη.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά την επιβολή της δικτατορίας και πάνω στην απόλυτη παντοδυναμία της, αποπειράται να δολοφονήσει τον Παπαδόπουλο. Βασανίζεται, μα είναι ο μόνος που δεν λυγίζει, δεν κλαίει και δεν δέχεται να «παραδεχθεί το λάθος του». Προβαίνει σε τρεις απόπειρες απόδρασης, όλες αποτυχημένες, μα δεν πτοείται.

Στην περίοδο της «ειρήνης» της Μεταπολίτευσης, συγκρούεται ταυτοχρόνως με σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Γράφει ποίηση, ερωτεύεται, σαν η μαύρη περίοδος, τα τέσσερα χρόνια στις φυλακές της χούντας, να μην επηρέασαν ποτέ την πίστη του στον εαυτό του. Υπήρξε ένας άντρας που δραπέτευε συνεχώς από τα δεσμά των ανθρώπινων στερεοτύπων. Η ιστορία της ζωής

Ο δρόμος!



Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!


Διαδήλωση έξω από τα Ηνωμένα Έθνη γιά την Ελλάδα και τα ''Μνημόνια''

Από το "ΚΑΛΑΜΙ"
Του «Συνασπισμού Αλληλεγγύης 14ης Νοέμβρη», απέναντι από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο Μανχάτταν. 'Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση-διαδήλωση διοργανώθηκε «για αλληλεγγύη προς την Γενική Απεργία των Ελλήνων και Ευρωπαίων εργαζομένων» την ίδια ημέρα που διοργανώθηκαν παρόμοιες συγκεντρώσεις και σε άλλες χώρες. Επίσης, καταδικάζεται «η λιτότητα στην Ελλάδα και την ΕΕ», «οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης», καθώς και «η προστασία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Συνέντευξη Τύπου μπροστά από την Ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ και ειρηνικές πικετοφορίες μπροστά από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ και τις αντιπροσωπείες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε...
πλατεία απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ.
Στην διοργάνωση της διαδήλωσης και στελέχη της νεοσύστατης τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Υόρκης .

 RALLY AT UNITED NATIONS IN SOLIDARITY WITH GREECE AND EUROPEAN WORKERS’ GENERAL STRIKE  - WEDNESDAY, NOVEMBER 14
AGAINST AUSTERITY IN GREECE AND THE EU; AGAINST THE GREEK GOVERNMENT'S HUMAN RIGHTS VIOLATIONS AND PROTECTION OF THE NEO-NAZI "GOLDEN DAWN"


Harsh austerity measures have created an economic and social disaster that affects tens of millions across Europe

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

BBC> Η άνοδος της "Χρυσής Αυγής" είναι αντίστοιχη με την άνοδο του Χίτλερ


Ο ιστορικός αρθρογράφος του BBC, Laurence Rees, σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο BBC, αναλύει τις ιστορικές συνθήκες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, να επαναληφθεί το "φαινόμενο" του ναζισμού στην Ευρώπη. Στο άρθρο του κάνει λόγο και την Ελληνική Χρυσή Αυγή.
Το δημοσίευμα με τίτλο "Το σκοτεινό χάρισμα του Χίτλερ" (His Dark Charisma) επικεντρώνεται σε ένα ερώτημα:
Πώς ήταν δυνατόν ένας επικίνδυνος άνθρωπος όπως ο Χίτλερ, να κερδίσει την εξουσία σε μια τόσο εξελιγμένη χώρα, και στη συνέχεια να αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους οδηγώντας τους σε πόλεμο. 
Το δημοσίευμα κάνει μεταξύ άλλων και αναγωγή στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με σαφείς αναφορές στη Χρυσή Αυγή
Ο Rees αναφέρεται στην υποδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, "στην καρδιά της οικονομικής κρίσης με ορισμένους Έλληνες διαδηλωτές να φορούν σβάστικες, για να καταγγείλουν την γερμανική

Αποκάλυψη – βόμβα από τον Μαγκούφη του ΠΑΣΟΚ: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 14, 2012 

Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του ΓΑΠ, Χρήστος Μαγκούφης.

Σήμερα το πρωΐ ήταν καλεσμένος της Πόπης Τσαπανίδου λόγω της “διαμάχης” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σημίτη και Παπανδρέου. Ο Πόπη τον είχε καλέσει επειδή ο Μαγκούφης είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη “πολιτικό νάνο”. Και έβγαλε λαυράκια.

Ο Χρήστος Μαγκούφης επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια: Η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

“Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρις δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρις, σημερινής αξίας 65 δις Ευρώ, έφυγαν στο εξωτερικό”!

Βίντεο – σοκ από την Συρία: Αυτά τα καθάρματα χρηματοδοτεί ο Σόρος και αναγνωρίζουν ως “συνομιλητές” οι δυτικοί. Ντροπή σας.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 14, 2012

Η στυγνή αλήθεια των ισλαμοφασιστικών καθαρμάτων που αναβιώνουν τις γενοκτονίες του κεμάλ προσπαθώντας να γκρεμίσουν την δημοκρατία στην Συρία. Καμμία συνδιαλλαγή με τα κτήνη και τους βαθύπλουτους χρηματοδότες τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ.

  http://videos.videopress.com/d0CSKP81/massacre_dvd.mp4

Απίστευτο βίντεο απο τους Πορτογάλους

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Με ένα πολύ έξυπνο τρόπο, οι Πορτογάλοι συγκρίνουν τα στοιχεία μεταξύ Πορτογαλίας και Γερμανίας. Οι αριθμοί μιλούν απο μόνοι τους.. 

ICH BIN EIN BERLINER UK

 

Να βλέπετε τι γίνεται στις άλλες χώρες και τι σημαίνουν μαζικές απεργίες!

Η φλόγα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζει ακόμα και εμπνέει τους αγώνες μας...


Η σημασία της "εκτέλεσης" του Βασίλη Ράπανου





Είναι στιγμές στην ιστορία κάθε χώρας-κράτους που παίζεται η επιβίωση της, όπως συμβαίνει όταν ξεσπάει ένας πόλεμος. Και είναι τότε που η (κάθε) πατρίδα έχει ανάγκη προσωπικότητες που τις χαρακτηρίζει  εθνική και ιστορική συνείδηση. Εκείνους που θα μείνουν πίσω  να πολεμήσουν επιλέγοντας την μάχη από την απόδραση στους εξωτικούς προορισμούς που κουρνιάζουν οι υπεράκτιοι λογαριασμοί τους. Λοιπόν, κανείς μας δεν θάθελε να ξυπνήσει ένα πρωί με νέα Ίμια σε εξέλιξη και στο τιμόνι της χώρας το υπάρχον πολιτικό προσωπικό -όλων των κομμάτων συμπεριλαμβανομένων. Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΑΝΟΥ

Μιλώντας για προσωπικότητες με εθνική και ιστορική συνείδηση θα σταθούμε στον Βασίλη Ράπανο, γύρω από το όνομα του οποίου παίχθηκε ένα θρίλερ διαπλοκής που μάλλον ξεπερνούσε τα σύνορα της χώρας. Ο τότε επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει το υπ. Οικονομικών για να το εγκαταλείψει πριν προλάβει να ορκισθεί.

To “Κουρδιστό Πορτοκάλι» έγραφε> Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη σφοδρή σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο

Οι ξεδιάντροποι αμοραλιστές αφού πετσόκαψαν τις ζωές των Ελλήνων πήγαν το βράδι του προυπολογισμού στη ταβέρνα να το γλεντήσουν!


O αμοραλισμός και η κτηνωδία των ξιπασμένων κυβερνώντων δεν έχει όρια. Την ώρα που εντός του κοινοβουλίου πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις, τις ζωές δηλαδή εκατομμυρίων συμπολιτών τους, πολλοί από τους εθνοπατέρες μας παρακολοθούσαν τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Στη συνέχεια και μετά την ψήφιση των οδυνηρών μέτρων 25 φαύλοι βουλευτές της ΝΔ-μαζί τους και ο διαγραφείς Κασαπίδης πήγαν σε ένα παλαιό πασοκικό στέκι, στη ταβέρνα το "Ξύλινο Τζάκι" και το γλένταγαν χωρίς να ντρέπονται. Την αποκάλυψη κάνει ο ΒΗΜΑτοδότης>

Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν φημίζεται για την γαλαντομία του. Συναινεί στο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Κόβει ό,τι βρει μπροστά του. Αλλά όταν ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ, ε, τότε βάζει βαθιά το χέρι. Κέρασε και τους 25 βουλευτές της ΝΔ και έναν ανεξάρτητο βουλευτή που βρέθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην πάλαι ποτέ πασοκική ταβέρνα «Ξύλινο Τζάκι» στην περιοχή του «Κάραβελ», για να το γιορτάσουν!


***
 Ήταν μεγάλο το κέφι των βουλευτών επειδή ψηφίστηκε άνετα ο προϋπολογισμός τόσο που το κρασάκι που συνόδευε τον πατσά έρεε  συνεχώς. Η σύνθεση ήταν περίεργη, αφού στην ταβέρνα αυτή βρέθηκαν

Για τους πρόθυμους που υπέγραψαν τα μνημόνια και το μεσοπρόθεμο…


Σκεφτήκαμε σε όλους αυτούς τους πρόθυμους… να τους θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.
Ο Stiglitz δεν είναι κάποιος τυχαίος ή γραφικός…
Ο Joseph Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank και έχει διατελέσει σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρώην πρωθυπουργού μας (του Γ.Α.Π).
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές.
Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Νικήστε την υπερφαγία ακολουθώντας ένα σωστό, ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα



Υπάρχουν μερικά «κόλπα» που μπορούν να μας οδηγήσουν στο να ακολουθούμε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα που δεν επιβαρύνει την υγεία και τη σιλουέτα μας. Δείτε πώς μπορείτε να τρώτε σωστά και υγιεινά κατά τη διάρκεια τη ημέρας, για να αποφύγετε τα περιττά κιλά, αλλά και διάφορες ασθένειες.



Αν «πιάνετε» συχνά τον εαυτό σας να το παρακάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας όσον αφορά στο φαγητό -δεύτερο πρωινό το πρωί, συνεχή τσιμπολογήματα το απόγευμα, υπερβολικό επιδόρπιο τη νύχτα- σας έχουμε καλά νέα. Νέες έρευνες προτείνουν συμβουλές και «κόλπα» που μπορεί να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε την υπερκατανάλωση τροφής στη διάρκεια της ημέρας. Δείτε πως…
8 π.μ.: κάντε πιο «πλούσιο» το πρωινό σας
Όσοι προσλάμβαναν μεγαλύτερο ποσοστό λιπαρών (61%) στο πρωινό τους, έτρωγαν λιγότερο στο επόμενο γεύμα τους από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν ένα θερμιδικά ισότιμο, αλλά με λιγότερα λιπαρά, πρωινό, αποκάλυψε μια μελέτη τον Απρίλιο του 2011. Προσλάβετε κι εσείς μερικά υγιή λίπη στο πρωινό σας, απλώνοντας αβοκάντο ή φυστικοβούτυρο στο ψωμί σας.
13:00: Δώστε βάσεις στις «αισθήσεις» όταν τρώτε
Δώστε σημασία στο πώς φαίνεται, μυρίζει και τι γεύση έχει το μεσημεριανό σας γεύμα. Οι αισθήσεις, παίζουν σημαντικό ρόλο στο φαγητό. Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, οι γυναίκες που έδιναν βάση στη γεύση, την εμφάνιση και τη μυρωδιά του φαγητού τους, έτρωγαν λιγότερα απογευματινά σνακ (κατά περίπου 130 θερμίδες) από ό, τι εκείνες που έτρωγαν το μεσημεριανό τους γεύμα, διαβάζοντας εφημερίδα ή ακόμη και χωρίς να κάνουν κάτι που να τους αποσπά την προσοχή. Οι

9 βότανα που κάνουν τα γεύματά μας πιο υγιεινά


Προσθέστε στα γεύματά σας βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, με τα παρακάτω πολύτιμα βότανα που προσφέρει η φύση.


Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Ποιος είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τα αντιοξειδωτικά στα φαγητά σας; Προσθέστε ρίγανη. Χρειάζεστε περισσότερο σίδηρο; Προσθέστε λεβάντα. Αν δεν χρησιμοποιείτε φρέσκα βότανα στα πιάτα σας, χάνετε μερικά πραγματικά θαυματουργά συστατικά της φύσης, που βελτιώνουν τη γεύση στα φαγητά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις που προσθέτουν ζωτικής σημασίας ανόργανα συστατικά σε κάθε πιάτο και μάλιστα μερικά μπορεί ακόμη και να καταστέλλουν τοξικές χημικές ουσίες που δημιουργούνται με το μαγείρεμα.
Ακόμα κι αν δεν νοιάζεστε ιδιαίτερα για τη διατροφή σας, τα παρακάτω βότανα θα σας βοηθήσουν να παρασκευάσετε φαγητά για… να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
1. Θυμάρι
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαρμακευτικά βότανα και χρησιμοποιείται για να σκοτώνει τα μικρόβια, αλλά και για τα κρυολογήματα. Δύο κουταλάκια του

Οι δέκα πιο εθιστικές τροφές



Συγκεντρώσαμε τις δέκα πιο εθιστικές τροφές καθώς και τους επιστημονικούς λόγους για τους οποίους προκαλούν εθισμό στον άνθρωπο και σας τις παρουσιάζουμε



Μήπως νιώθετε ότι δεν μπορείτε να «ξεκολλήσετε» από τα μπισκότα, τα ζαχαρωτά, τη σοκολάτα ή ακόμη και τα ζυμαρικά; Αν έχετε αυτή την αίσθηση, μην πανικοβάλλεστε γιατί σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Αυτό συμβαίνει λόγω των συστατικών ορισμένων τροφών που επηρεάζουν τον καθένα ξεχωριστά με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τόσο όσον αφορά στο μυαλό, όσο και στο σώμα μας.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να βρούμε την αιτία του εθισμού και να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Σας παρουσιάζουμε τις δέκα πιο εθιστικές τροφές καθώς και τους επιστημονικούς λόγους για τους οποίους προκαλούν εθισμό στον άνθρωπο, όπως τις αναφέρει το Prevention.com.
Θα φάει κανείς επιδόρπιο απόψε; Καλή ερώτηση. Δεν φταίτε εσείς που τα φρεσκοψημένα μπισκότα από την κουζίνα μοσχοβολάνε και σας «καλούν» να τα δοκιμάσετε. Γιατί σε κάθε απίστευτα νόστιμο φαγητό ή λιχουδιά, είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθείτε; Ιδού η απάντηση….
Κανείς δεν θέλει να πέσει με τα μούτρα στο σπανάκι ή το μπρόκολο, λένε οι ειδικοί και κατατάσσουν τις επεξεργασμένες τροφές που τρώμε σήμερα, στην ίδια κατηγορία με τα φάρμακα και τα ναρκωτικά.

8 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να τρώτε εκτός εποχής

Ίσως είναι αναπόφευκτη η κατανάλωση ορισμένων τροφών εκτός εποχής, αλλά υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά, που οι ειδικοί συστήνουν να τα προτιμάμε κατεψυγμένα αν δεν είναι η εποχή τους. Δείτε ποια είναι αυτά.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης, μας επιτρέπει σήμερα να τρώμε λίγο πολύ οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό θέλουμε, όλο το χρόνο. Αλλά πρέπει;
Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι αγορές και τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα τοπικά, βιολογικά τρόφιμα που συλλέγονται τις τελευταίες 24 ώρες και είναι συνήθως πολύ φρέσκα, γευστικά και θρεπτικά.
Το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη όμως, κυκλοφορούν εκτός εποχής προϊόντα που μπορεί να έχουν «ταξιδέψει» χιλιάδες χιλιόμετρα, μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας. Η προτίμησή τους δεν είναι κακή μόνο για τον πλανήτη, αλλά σημαίνει επίσης την κατανάλωση τροφών που είναι φτωχές σε θρεπτικά συστατικά.
Βέβαια ίσως είναι αναπόφευκτη η επιλογή ορισμένων τέτοιων τροφών, αλλά υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά, που οι ειδικοί συστήνουν να τα προτιμάμε κατεψυγμένα αν δεν είναι η εποχή τους. Τα κατεψυγμένα προϊόντα, όπως και τα φρέσκα, συνήθως έχουν ταξιδέψει μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο τραπέζι μας, αλλά τουλάχιστον έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να «φυλακίζουν» τη φρεσκάδα τους και μερικές φορές έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ακόμη και από τα φρέσκα προϊόντα (απλά ελέγξτε την πιθανή προσθήκη αλατιού, που μπορεί να υπάρχει σε πολλά κατεψυγμένα λαχανικά).

Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι



Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 
τεύχος 36 στις 4 Οκτωβρίου 2012


Βάλια Μπαζού

Ιδιωτικές πόλεις, ιδιωτικές πλατείες, ιδιωτικοί πεζόδροµοι

Ας προσπαθήσουµε να κάνουµε µια προβολή στο µέλλον και ας υποθέσουµε ότι τα κυβερνητικά σχέδια για την αξιοποί­ηση του Ελληνικού λάµβαναν σάρκα και οστά και στην παρα­λιακή ζώνη χτιζόταν µια καινούργια πόλη µέσα στην πόλη, µε ένα καινούργιο πάρκο, το µεγαλύτερο της Ευρώπης. Ας υποθέσουµε ότι είναι καλοκαίρι, βραδάκι, και επιχειρείτε να γνωρίσετε από κοντά τη «Ριβιέρα της Αθήνας» και να κάνετε τη βόλτα σας στη νέα όαση πρασίνου. Εκεί, λοιπόν, που απολαµβάνετε τα απτά αποτελέσµατα της «σωτηρίας» της χώρας και θέλετε να µπείτε στο πάρκο, µια ταµπέλα σάς προειδοποιεί: «Παρακαλείσθε να απολαύσετε την ιδιωτική περιουσία µε διακριτικότητα» και ένας κύριος µε στολή σεκιουριτά σας πληροφορεί ότι έχετε µόνο µία ώρα στη διάθεσή σας γιατί µετά ο χρόνος σας τελειώνει και ο ιδιώτης θέλει την ησυχία του…
Η εικόνα που σας περιγράφουμε, αν και µπορεί να σας φαίνεται τραβηγµένη από τα µαλλιά, δεν είναι, αφού αυτά συµβαίνουν στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου ο δηµόσιος χώρος, πλατείες, πεζόδροµοι και δρόµοι, παραδίδονται σε ιδιώτες που, ως κράτος εν κράτει, αναλαµβάνουν τη διαχείρισή τους.
Το δηµόσιο των ιδιωτών

Η κατάλυση του δηµόσιου χώρου, η απαξίωσή του και η αντικατάστασή του επί της ουσίας από την ιδιότυπη έννοια του «κενού χώρου» αποτελεί µια πραγµατικότητα που βιώνουµε όλοι µας, ιδιαίτερα τα τελευταία 30 χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Η έννοια του κενού µεταφράζεται, κυρίως, µε την αντίληψη ότι ένας δηµόσιος χώρος δεν

Σύνδρομο στέρησης....


Νούμερα, νούμερα, μέτρα και ξανά μέτρα, νομοσχέδια και κόντρα νομοσχέδια , νόμοι καινούργιοι μαζί με τους παλιούς, πολιτικοί πουλημένοι φτιάχνουν μια βουλή μαζί μ’ εκείνους τους πολιτικούς τους απούλητους , τράπεζες χρεοκοπημένες δανείζουν σε χρεοκοπημένους επιχειρηματίες κάτι αόρατα λεφτά σε ομόλογα και δεν ξέρω πόσες ακόμη ονομασίες σκαρφιστικανε για να υπάρχει μεγαλύτερο χρέος , χρέος που να υπερβαίνει κατά πολύ το πραγματικό χρήμα που κυκλοφορεί.
Ε και ; γιατί τους βρίζουμε ; αυτήν την δουλειά (απατεώνες) μάθανε , αυτήν κάνουνε.....


Εμείς ; ποιος είναι ο ρόλος μας μέσα σ’ αυτό το μπάχαλο;
Τον ρόλο του θύματος δεν τον δέχομαι για τελείως εγωιστικούς πρώτα λόγους (αυτή η καιμενια που με κορόιδεψε ο πολιτικός δεν την δέχομαι , γιατί με κάνει να αποδέχομαι ότι είμαι βλάκας) και κατά δεύτερο , αυτό που μας θυμώνει είναι η αλλαγή και όχι η κοροϊδία Αλλά μέχρι την αποδοχή της κατάστασης και την απόφαση να αλλάξουμε τρόπο ζωής , έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας , δρόμος ο οποίος φαίνεται να είναι γεμάτος πόνο και αίμα. Και θα το εξηγήσω λίγο αυτό που αντιλαμβάνομαι .
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου εκεί στην εφηβεία , τότε που ήμουν έτοιμος για δουλειά , όλα τα μετρούσαμε με χρηματική αξία παραμερίζοντας τελείως τις πραγματικές αξίες του ανθρώπου.
Πόσοι από μας δεν πήραμε συμβουλές από την μανα η τον πατέρα , τύπου μην γίνεις σαν και μένα , μάθε γράμματα να μπεις

Ρουμανία: Γυμνή φωτογραφία "καίει" τον αρχηγό των SWAT

Προσθήκη λεζάντας
Ποιος είναι ο γυμνός άντρας που απεικονίζεται με το... όπλο του, σε ομαδική φωτογράφιση της επίλεκτης ομάδας SWAT της Ρουμανικής αστυνομία;
Σάλος στη χώρα (Pics)
Ο αρχηγός της ειδικής ομάδας SWAT της Ρουμανικής αστυνομίας, φωτογραφήθηκε μαζί με το πρωτοπαλίκαρα του εντελώς γυμνός. Κι όμως, δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας με Photoshop.
Η φωτογράφιση έγινε στα πλαίσια άσκησης της επίλεκτης ομάδας και διέρρευσε στον τύπο με αποτέλεσμα να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.

Χωροφύλακας ...ddos ΑLERT !

 ΜΕ ΔΥΟ Τ1 σε 6 υπολογιστές ... ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Ποιος καλύπτει το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΊΑ !
TΩΡΑ Κανει χωροφυλΑΚΊΣΤΙΚΗ ΕΠΊΘΕΣΗ ΣΕ  site
Ο χωροφύλακας ...με τον δήθεν υποτακτικό "χάκερ" ...επίσης χωροφύλακα ( ξέρουμε και ποιος τον διόρισε στην υπηρεσία-αλλα αν λειτουργούσε το εσωτερικών θα ήταν ήδη σπίτια τους..να απολαμβάνουν τα παστίστια τους   ) της υπηρεσίας που του έχουν αναθέσει αποκλειστικά να ασχολείται με επαγγελματικό site ...να του κάνει δολιοφθορές και ddos μέσα από την κρατική υπηρεσία , αφού είναι "άπιαστοι" όπως λένε ...μπορούν να στήνουν σκευωρίες !



Οργανωμένο παρακράτος ...με όπλο τις κρατικές γραμμές  και υπολογιστές

Μόνο 151 έδρες έχουν μαζί στη βουλή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Δελαστιίκ *

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από 167 βουλευτές δημιούργησε σε επίπεδο εντυπώσεων την εικόνα μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αν τα εξετάσει κανείς βαθύτερα και πιο αναλυτικά.

Η ΝΔ και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ βγήκαν πολύ αποδυναμωμένα ως κόμματα από τη διαδικασία ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων εξοντωτικής λιτότητας. Τα δύο κόμματα - πυλώνες του πολιτικού μεταπολιτευτικού συστήματος έχασαν στη φάση αυτή εννέα βουλευτές συνολικά. Τους επτά τους έχασε το ΠΑΣΟΚ - έξι διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ένας ανεξαρτητοποιήθηκε.

Η ΝΔ έχασε έναν βουλευτή στην ψηφοφορία για τα μέτρα, τον οποίο διέγραψε αμέσως ο Αντώνης Σαμαράς, και έναν ακόμη στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, τον οποίο επίσης πέταξε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Κατά παράδοξο τρόπο ουδείς φαίνεται να πρόσεξε ή να έκρινε άξιο σχολιασμού, έστω επισήμανσης, ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Πριν από πέντε μόλις μήνες, στις 17 Ιουνίου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κέρδισαν από κοινού μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 βουλευτών.

Η ΝΔ είχε 129 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 33. Μέσα σε αυτό το πεντάμηνο όμως ο μεν Αντώνης Σαμαράς