Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Madrugada - What's on your mind? ΤΙ ΈΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΉ ΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΖΕΡΙΆΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΈΣ ΤΗΣ?ΚΑΛΌ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ ΓΙΆ ΌΛΑ!

Περιέχει και το άπαιχτο σχόλιο που βρήκα στο youtube,όταν έψαχνα το τραγούδι!Ακολουθεί κάτω από το βίντεο!
Και το σχόλιο!!!

YOU WERE AT MY DOOR, I HEARED YOU KNOCKING BUT I DIDNT CARE AT ALL
ΚΑΡΙΟΛΑ ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΝΟΙΚΙ!

ARCHIVE - YOU MAKE ME FEEL (HQ


Madrugada - Run Away With Me


Portishead - Give Me A Reason To Love You ΚΑΛΉ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΣΑΣ!ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ,ΑΡΓΌΤΕΡΑ!ΤΏΡΑ ΑΠΟΛΑΎΣΤΕ ΜΟΥΣΙΚΈΣ!ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΩΡΑΊΑ!



Hooverphonic - Mad About You !!!


DiDo - & Youssou N'Dour - 7 Seconds Μιά άλλη πτυχή της ζωής που μας στερούν, μη τους αφήσουμε!Δείτε τι σημαίνει Live συναυλία!Δείτε τον κόσμο να χαίρεται και να απολαμβάνει1

U2 Luciano Pavarotti Miss Sarajevo Original Video


Ο Nigel Farage αντιδρά πάλι ως Έλληνας [video]

Ευτυχώς υπάρχει αυτός ο ανεξάρτητος Άγγλος ευρωβουλευτής, ο N.Farage και λέει αυτά που θα έπρεπε οι δικοί μας να λένε στους “ηγέτες” της ΕΕ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπουργούς που κάθε λίγο και λιγάκι πάνε στις Βρυξέλλες αναμένοντας τη δόση.
Δείτε τι είπε απευθυνόμενος προς τον Ρομπάϊ και τον Μπαρόζο,τον οποίο και προειδοποίησε για τη χώρα του τη Πορτογαλία.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στοιχεία Σοκ: Ένας στους πέντε νεοάστεγους είναι... πτυχιούχος

Στοιχεία σοκ έρχονται στην δημοσιότητα καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης ένας στους πέντε «νεοαστέγους» έχει πτυχίο και οι περισσότεροι βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.
Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα», που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 ΜΕΡΕΣ», το προφίλ όσων δεν έχουν να φάνε είναι...
σχεδόν άστεγοι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο παράνομοι μετανάστες, δεν είναι μόνο τοξικομανείς ή ψυχικά ασθενείς ή αλκοολικοί. Είναι και πολίτες της διπλανής πόρτας: άνεργοι σε παραγωγική ηλικία (20 έως 45 ετών) με μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Ένας στους πέντε έχει πτυχίο. Τα στοιχεία της ΜΚΟ απεικονίζουν επίσης την κάθετη αύξηση των συσσιτίων: Στην «Κλίμακα» σιτίζονται πλέον 220 άτομα, από 80 πριν λίγο καιρό.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε 214 άτομα, χρησιμοποιεί ένα όρο που η κρίση

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται»


*Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο πιο «κομψός» τρόπος για να υπονομεύσεις το δίκιο του αγώνα των καταπιεσμένων είναι να παίρνεις «ίσες» αποστάσεις ανάμεσα στο «δίκιο», στις «ελευθερίες» και στο «δικαίωμα» του καταπιεστή να καταπιέζει, και στο δίκιο, στις ελευθερίες και στο δικαίωμα του καταπιεσμένου να αντιδρά, να αντιστέκεται αλλά και να επιτίθεται ενάντια στην καταπίεση και στον καταπιεστή.

Ο ακόμα «κομψότερος» τρόπος για να αποκηρύξεις τον αγώνα του καταπιεσμένου ενάντια στον τύραννο και εκμεταλλευτή του, είναι να βαφτίζεις «βία» την αντίσταση και τη διαμαρτυρία του, την οποία βέβαια σπεύδεις μετά να την αντιπαραβάλεις με τη βία του εκμεταλλευτή ώστε με την ευπρέπεια που αρμόζει στον κόσμο των εστέτ του ανθρωπισμού, να αποφανθείς:

«Καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται»...

Τον παραπάνω λυρικό «πασιφισμό», της καταδίκης της βίας «απ' όπου κι αν προέρχεται», ένα σχήμα που αποτελεί σήμα κατατεθέν των προπαγανδιστικών μηχανισμών των καθεστώτων της βίας και της εκμετάλλευσης, τον ακούσαμε προχτές να διατυπώνεται και από την κυρία Ρένα Δούρου, στέλεχος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά δεν είναι της ώρας να κάνουμε μαθήματα (πολύ περισσότερο σε μια αριστερή...).

Αλλά, προς δόξαν της πραγματικότητας, τη βία - συστατικό στοιχείο της ύπαρξης των κοινωνιών όπου αντιπαρατίθενται αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα - είτε την καταδικάζεις, είτε δεν την

ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ...

Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!

Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά… ένα πιάτο φαΐ  ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι

EURONCAP>Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα




Αδέκαστος, πανίσχυρος και με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης συνεχίζει τις δοκιμές πρόσκρουσης αυτοκινήτων…
Ουσιαστικά πρόκειται για την πιστοποίηση ασφάλειας που πρέπει να έχουν τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1997 και είναι η Ευρωπαϊκή εκδοχή του αντίστοιχου Αμερικανικού οργανισμού που υπάρχει από το 1979. Σημειώστε πως σήμερα ο Ευρωπαϊκός οργανισμός είναι κατά πολύ πιο αυστηρός σε προδιαγραφές δοκιμών και βαθμολογίας  απ΄ότι ο Αμερικανικός.

Πλέον ο Euroncap είναι αποδεκτός από σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, έστω και αν κατά καιρούς υπάρχει σύγκρουση με κάποιες από αυτές, κάτι που όπως καταλαβαίνεται συμβαίνει όταν κάποιο αποτέλεσμα δεν τους είναι αρεστό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο οργανισμός δίνει τη δυνατότητα να επαναληφθεί το crash test και αυτός είναι ο βασικός λόγος που προτείνει στις εταιρείες να δίνουν τα αυτοκίνητά τους για δοκιμή πριν αυτά κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο προγραμματισμός παραγωγής όμως πολλών εταιρειών δεν τους το επιτρέπει αυτό, οπότε πολλές είναι αυτές που αφού πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές πρόσκρουσης, κυκλοφορούν τα νέα τους

Ο Νασράλα κατήγγειλε τους ληστές Άραβες που στέλνουν χιλιάδες εγκληματίες στη Συρία και δεν παράδωσαν ούτε μία σφαίρα στους κατοίκους της Γάζας… (Nasrallah : Les Arabes qui envoient fonds et armes en Syrie n'osent pas envoyer une seule balle à Gaza)

Ο Sayyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Hezbollah, καταγγέλει τους φεουδάρχες άραβες ότι «Θα λογοδοτήσουν μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ…
Ενώ στέλνουν στη Συρία γεμάτες καραβιές με τρομοκράτες και τους χρηματοδοτούν με τεράστια κεφάλαια για να αποσταθεροποιήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση… στη Γάζα δεν παραδόθηκε ούτε μια σφαίρα.
Μόνον η Συρία και το Ιράν στάθηκαν αλληλέγγυες στον εξοπλισμό της Αντίστασης, την άμυνα της Γάζας.
Άθλια η δειλία των αραβικών μοναρχιών, όπως και οι...

κυβερνήσεις της Αιγύπτου, της Λιβύης (αν ότι υπάρχει κάτι σαν μια κυβέρνηση) και της Τυνησίας.
Ο άξονας Χεζμπολάχ-Συρίας-Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας.
»


Πήρε φωτιά η Αίγυπτος!


Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν και βάζουν φωτιά στα γραφεία του κόμματος των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που κυβερνούν τη χώρα, σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου.
Η αστυνομία και ο στρατός έχουν συμπαραταχθεί με τους διαδηλωτές...
Η διάσημη πλατεία Tharir έχει κατακλυστεί από τη νεολαία.
Η φίλο-ισραηλινή πολιτική του τέως τρομοκράτη (σύμφωνα με ΗΠΑ-Ισραήλ) προέδρου της Αιγύπτου και σήμερα εκλεκτού της κυρίας Κλίντον και Πέρες, η φτώχεια κι η...
ανέχεια, οι προτάσεις νόμου στο «δημοκρατικό» κοινοβούλιο της Αιγύπτου των Αδελφών Μουσουλμάνων για γάμο των κοριτσιών από 9 χρόνων και καταστροφή των αγαλμάτων και

Hi quality footage of JFK Assassination


Η σιωπηλή λαική αντίσταση



 

Σοκ απο το “Κόμμα του Χάους”!
Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν αντιδρούν οι Έλληνες, γιατί δεν ξεσηκώνονται, γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους, είναι σιωπηλή και η πιο βίαιη που θα μπορούσαν να περιμένουν οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες που συγκαλύπτουν τς λίστες Λαγκάρντ ενώ εξακολουθούν να απολαμβάνουν πριγκιπικά προνόμια, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους.
Εδώ και μήνες λοιπόν, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας ένα βουβό κίνημα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δεν είναι άλλο από το Κίνημα της Μη Πληρωμής απέναντι στο φαύλο κράτος. Δεν υπάρχει καφενείο, μπακάλικο, μανάβικο, η παραμικρή τρύπα στην οποία να συναθροίζονται πάνω από 2 πολίτες και να μην συζητάνε για την μη πληρωμή απέναντι στο κράτος που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
“Δεν πληρώνουμε ώσπου να καταρρεύσουν οι ανίκανοι τύρρανοι. Όποιο κόστος και να έχει η κατάρρευση εμείς οι πολίτες δεν θα στερήσουμε το γάλα απο τα παιδιά μας για να πληρώσουμε την Εφορία…”. To  φωνάζουν και στις τηλεοράσεις.
Υπάρχει μεγαλύτερη επανάσταση από την μη πληρωμή απέναντι σε ένα κράτος-μπαταχτσή; Γύρευε πόσα χρωστάει και το ίδιο στους ιδιώτες-κοντά στα 11 δις.
Αντί να μας ραντίζουν με χημικά καθώς διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, καθόμαστε στα σπίτια μας και τους εκδικούμαστε με την μη πληρωμή. Στα 55 δις έφτασαν οι οφειλές προς το κράτος.

Στοιχεία-σοκ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα (Βίντεο

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Δημόσιας τάξης και τα οποία δείχνουν ότι τα τελευταία 3 χρόνια οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών φτάνουν τον εξωφρενικό αριθμό των 3.124 συνανθρώπων μας. Είναι κι αυτό απόρροια του σοκ που ζει όλη η ελληνική κοινωνία αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είδε τις αποδοχές της κατά την περίοδο β’ τρίμηνο 2011 –β’ τρίμηνο 2012 να μειώνονται κατά 15% ενώ την ίδια εποχή περικόπτονται οι κοινωνικές παροχές κατά 9,5% και αυξάνονται οι φόροι εισοδήματος κατά 37%!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μόνο σε ένα χρόνο τα λαϊκά νοικοκυριά είχαν απώλειες 5,4 δις ευρώ. Αν αυτό το συνδυάσει κανείς με τις τεράστιες νέες στρατιές ανέργων που δημιουργήθηκαν βρίσκει την εξήγηση τι είναι αυτό που οδηγεί χιλιάδες συνανθρώπους μας να επιλέξουν την αυτοχειρία. Καπιταλιστικά εγκλήματα χωρίς ενόχους.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Financial Times:Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

''Αντιμέτωποι με μία ακόμη αποτυχία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κουνήσουν και πάλι το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της την ευθύνη για τη μη πλήρη εφαρμογή του προγράμματος''.

Διαβάστε όλο το άρθρο που υπογράφει ο Eλ- Εριάν, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, δηλαδή της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στις αγορές ομολόγων.

Ο τίτλος είναι: Το ΔΝΤ έχει δίκιο για την Ελλάδα

''Παρά τη γενναία δημόσια στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέτυχαν και πάλι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για το κρίσιμο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε θα υπονομευθεί και το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, η οποία θα υποστεί νέο πλήγμα αξιοπιστίας, ειδικότερα στα μάτια των πολιτών της. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να θεωρηθεί τελικά ότι η ένεση ρευστότητας που επετεύχθη με τόσο πολύ κόπο απέφερε μόνο λίγους μήνες για τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.

Τα ελληνικά προβλήματα έχουν καταγραφεί επαρκώς. Η πολυετής κακοδιαχείριση και ανορθολογική κατανομή των πόρων οδήγησαν τη χώρα σε φτωχά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, σε υπερβολικά μεγάλο δημόσιο τομέα, σε αστρονομικό χρέος και χρεοκοπημένες τράπεζες. Επιπλέον, οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές φιλοδοξίες της Ελλάδας ακόμη δεν συγκλίνουν με τις δύσκολες αλήθειες που υπάρχουν στη χώρα.

Η πολιτική και κοινωνική διάσταση είναι επίσης ανησυχητική. Εν αντιθέσει με τα όσα συνέβησαν σε άλλες μεγάλες κρίσεις χρέους (στη Νότιο Κορέα το 1998, στη Βραζιλία το 2002-03, στην Ισλανδία

Πανεπιστήμιο των Πολιτών

«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής Ανοίγονται στην Κοινωνία»
Δωρεάν Διαλέξεις - Συζητήσεις
21 Νοεμβρίου 2012 έως 24 Απριλίου 2013

To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοινώνει τη διάθεση Δωρεάν Διαλέξεων - Συζητήσεων σε θέματα που αφορούν το ευρύ κοινό και σχετίζονται με την Οικονομία, τις Τέχνες, την Ιατρική, την Πολιτική κ.α

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Ι. Δρακόπουλος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Διάλεξη με Θέμα:
« Η Έξοδος »
με ομιλητή τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Πετράκη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις δια ζώσης στα Αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου και μαγνητοσκοπημένες μέσω του Διαδικτύου.
Για πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα των Δωρεάν Διαλέξεων μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα http://elearn.elke.uoa.gr/etvedu

Δείτε τα ,το πρώτο το είχαμε δημοσιεύσει και παλαιότερα!

Δείτε τα

1. Το video ICH BIN EIN BERLINER.
Η γερμανική κυβέρνηση το απαγόρευσε ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής του βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών λέγοντας, πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο σ’ όλους τους Γερμανούς.
Περιλαμβάνει τα επιτεύγματα των Πορτογάλων εργαζόμενων και λέει κάποιες αλήθειες που πονάνε... Είναι καταπληκτική η ομοιότητα με τη χώρα μας. Υποβρύχια, Siemens, εργασιακά κλπ.

2. Επληκτικό τραγούδι στο ΕΙΝΑ ☭ "L' estat i la revolució" Το κράτος και η Επανάσταση: (με υπότιτλους) Από την Ελληνοφρένεια
(Καλή η σημερινή τους εκπομπή, αλλά το πιο εύστοχο είναι αυτό που γράφει σήμερα στο πάνω μέρος του site:  
Δημοσκόπηση GPO στη Γάζα: Πιο δημοφιλής άνθρωπος ο Νετανιάχου! Υπέρ του βομβαρδισμού του το 64% των Παλαιστινίων!)


Τα λόγια:
Όχι, δεν θα κλάψουμε ποτέ πια, αρκετά έχουμε γλείψει τις πληγές που μας προκάλεσε η ζωή.
Τόσα λάθη μετατράπηκαν σε φόβους,ουτοπίες πέθαναν ψάχνουμε άλλους δρόμους.
Είμαστε παιδιά εκείνων των δρόμων όπου πέθαναν τόσοι εργάτες αφήνοντας κληρονομιά τα όσα

Εν αρχή ην ο Σπόρος / La semence dans tous ses etats

Υποτιτλισμένο ντοκυμαντέρ (επιλέξτε τους ελληνικούς υπότιτλους) του Christophe Guyon για τον κίνδυνο εξαφάνισης των παραδοσιακών σπόρων και τις δραματικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την παγκόσμια κυριαρχία των μεταλλαγμένων σπόρων που κατασκευάζουν οι πολυεθνικοί αγροβιομηχανικοί κολοσσοί.
A documentary by Christophe Guyon concerning the endangered traditional seeds, the loss of biodiversity, and its serious complications on the fate of human societies globally. (french language, greek subtitles)

«Την ημέρα που είδα 248 κορίτσια να υποβάλλονται σε κλειτοριδεκτομή...» Δημοσιογράφος της Guardian έγραψε όσα είδε στην Ινδονησία

«Την ημέρα που είδα 248 κορίτσια να υποβάλλονται σε κλειτοριδεκτομή...»
Αριστερά στη φωτογραφία 
Μαίες περιμένουν το επόμενο κορίτσι για να το υποβάλουν στη βαρβαρότητα, σε σχολείο της πόλης Μπαντούνγκ, στην Ινδονησία
 
 
Το 2006, ενώ βρισκόταν στην Ινδονησία, έγκυος έξι μηνών, η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian Αμπιγκεϊλ Χάγουερθ έκανε ένα πολύ ασυνήθιστο ρεπορτάζ. Βρέθηκε επί τόπου την ώρα που μικρά κορίτσια υποβάλλονταν μαζικά, στις αίθουσες ενός σχολείου, σε κλειτοριδεκτομή. Το σοκ ήταν τέτοιο που, όπως εξομολογείται σήμερα η ίδια,  δεν είχε βρει τη δύναμη, μέχρι τώρα, να γράψει για αυτή την βαρβαρότητα.

«Είναι 09.30 το πρωί μιας Κυριακής, και η ατμόσφαιρα στο σχολείο στην Μπαντούνγκ είναι γιορτινή. Μητέρες με μαντήλες και έντονα κραγιόν κουβεντιάζουν, και τρώνε γλυκά από καρύδα. Κάνει ζέστη, έχει θόρυβο και σχεδόν οι πάντες από τους 400 παρισταμένους χαμογελάνε. Αλλά η 12χρονη Σουμίνα μοιάζει σαν να θέλει να δώσει μπουνιά σε κάποιον. Τα μάτια της έχουν την σαστισμένη έκφραση ενός παιδιού που νιώθει προδομένο από τους δικούς του.

Η ευτυχία, τα βιβλία και ο μέσος αναγνώστης Έρευνα για λογαριασμό των Public δίνει το προφίλ του αναγνώστη εν μέσω κρίσης


Η ευτυχία, τα βιβλία και ο μέσος αναγνώστης



Η κρίση είναι μια ευκαιρία να ξαναδεί κανείς κάποια δεδομένα του βιβλίου κι αν αυτά τροποποιούνται και πώς. Τι κερδίζουν αυτοί που συνεχίζουν να διαβάζουν και τι οι υπόλοιποι; To μόνο που δεν αλλάζει είναι ότι λίγοι Έλληνες διαβάζουν. Μόνον το 52% διαβάζει έστω κι ένα βιβλίο το χρόνο. Αυτό είναι γνωστό δεδομένο και το επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά πρόσφατη έρευνα αναγνωστικής συμπεριφοράς που διεξήχθη από την εταιρεία qed για λογαριασμό της αλυσίδας των καταστημάτων Public.

To προφίλ του έλληνα αναγνώστη είναι κυρίως γυναίκες αλλά και νέοι μεταξύ 18 - 24 ετών με μέσο όρο αγοράς βιβλίων τον χρόνο τα τέσσερα βιβλία. Αυτό μας θυμίζει τη ρήση του βραβευμένου μυθιστοριογράφου Ίαν Μακ Γιούαν «αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες (να διαβάζουν), εμείς (οι συγγραφείς) δεν θα είχαμε δουλειά».

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μπερνάρ- Ανρί Λεβί: Η Ευρώπη θα πέθαινε χωρίς την Ελλάδα και την Ιταλία

Η Ευρώπη θα πέθαινε, χωρίς την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ- Ανρί Λεβί, σε συνέντευξή του στην «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (Frankfurter Allgemeine Zeitung).
«Εάν (η Ευρώπη) απωθήσει την ελληνική ρίζα της, εάν αποσυνδεθεί από τη ρωμαϊκή κληρονομιά της, εάν δεν κάνει όλα όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά για να παραμείνουν στους κόλπους της αυτά τα δύο τμήματα της ταυτότητας και της ύπαρξής της, η Ευρώπη θα πεθάνει», τόνισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πως τα ΜΜΕ & δημοσιογράφοι, πρωτίστως τα ελληνικά, διοχετεύουν την προπαγάνδα της Cia & Mosad εμφανίζοντας τον υπάλληλο της Shell, τον ισλαμοφασίστα Moaz al-Khatib ως “ηγέτη” της “Συριακής αντιπολίτευσης”!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/11/cia-mosad-shell-moaz-al-khatib.html

Άγνωστος στη διεθνή κοινή γνώμη ο αχυράνθρωπος που προβάλλουν τα ΜΜΕ ως νέο ηγέτη της Συριακής αντιπολίτευσης, των σφαγέων Νατοϊκών μισθοφόρων. Ο άνθρωπος τον οποίο έσπευσε να αναγνωρίσει άμεσα ο «σοσιαλιστής» πρόεδρος της Γαλλίας, μιας και οι πρόγονοί του είχαν αποικία τη Συρία…
Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο σεΐχης Moaz al-Khatib που προβάλουν σε απόλυτο συγχρονισμό τα δυτικά ΜΜΕ, ενταγμένα στο σχέδιο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ως άνθρωπο που δεν διατηρεί σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα, μετριοπαθή και Χριστιανό εκ Τουρκίας (sic!) που θέλει να...
εκδημοκρατίσει τη Συρία;
Ο σεΐχης Moaz al-Khatib, άνθρωπος της «συναίνεσης» και του «δημοκρατικού διαλόγου».
Γεννήθηκε το 1960, ιμάμης στο τζαμί Omayyadi της Δαμασκού και «σπούδασε» -λες και οι εταιρίες είναι Πανεπιστήμια και παράγουν πτυχία- διεθνείς σχέσεις στην εταιρία πετρελαιοειδών al-Furat Petroleum Company ( 1985-91). Πρόκειται για εταιρία θυγατρική της άγγλο-ολλανδικής Shell.
Το 1992 «κληρονόμησε» από τον πατέρα του, τον σεΐχη Muhammad Abu al-Faraj al-Khatib, τη θέση του ιμάμη στο τζαμί Omayyadi.
Η Συρία την περίοδο της σύγκρουσης Ιράκ-Κουβέιτ προσπαθούσε την επίλυση της ενδο-αραβικής

Σάλος για την παραχώρηση του Golden Hall στην εταιρεία του Λάτση!ΔΏΣΕ ΚΑΙ ΕΜΈΝΑ ΜΠΆΡΜΠΑ!ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ!

http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=149481&artTitle=salos_gia_tin_parachorisi_tou_golden_hall_stin_etaireia_tou_latsi 

Διακομματικό κοινοβουλευτικό σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το Golden Hall, για 90 χρόνια στην εταιρεία Lamda Developments, θυγατρική του Ομίλου Λάτση.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας»: «Στη δήθεν αποκρατικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, τι συνέβη ακριβώς; Ένα ακίνητο για το οποίο το Δημόσιο ήδη ελάμβανε μίσθωμα και άρα το αξιοποιούσε, δόθηκε -ή για να το πω καλύτερα, χαρίστηκε- για περισσότερα χρόνια με μικρότερο μίσθωμα. Συγκεκριμένα το ακίνητο επανενοικιάστηκε στην ίδια εταιρεία για 90 χρόνια στο ποσό των 80 εκ. ευρώ. Και μάλιστα όχι μόνο το ίδιο ακίνητο αλλά και επιπλέον 22.000 τ.μ.».

Στη συνέχεια μάλιστα, η κα Τζάκρη περιέγραψε με ανάγλυφο τρόπο τη χαριστική σύμβαση και ανέλυσε τι χάνει το Δημόσιο: «Αντί το Δημόσιο να εισπράξει σε 40 χρόνια περίπου 340 εκ. ευρώ για ένα κομμάτι του ακινήτου, θα εισπράξει 80 εκ. ευρώ σε 90 χρόνια για όλο το ακίνητο».

«Καραμπινάτο σκάνδαλο» χαρακτήρισε το θέμα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας:

Έρμαια στα χέρια του καθενός τα στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ελλήνων - Πως συνέλαβαν τον 35χρονο που πήρε στα χέρια του αρχεία του υπουργείου Οικονομικών

- Τα συγκεκριμένα στοιχεία τα έχει ΜΟΝΟ το υπουργείο Οικονομικών
- Άγνωστο ακόμα πως έφτασαν στην κατοχή του 35χρονου
- Ερευνάται ακόμα αν κάποια από αυτά τα στοιχεία έχουν πουληθεί σε κάποια εταιρεία
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

//www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=155578&artTitle=skandalo_megatonon_35chronos_ypeklepse_ta_stoicheia_9_ek_ellinon_apo_to_ypoik-

 ΧέρΙ - χέρι ή υπολογιστή - υπολογιστή έφυγαν τα αρχεία εκατομμυρίων πολιτών από το υπουργείο Οικονομικών;


Είναι ένα από τα ερωτήματα που ακόμα προσπαθούν να απαντήσουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας.

Όσοι έχουν δάνεια,ας διαβάσουν και αυτό!

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα!Να χαιρόμαστε τους συμμάχους Κύπρου και Ελλάδας!

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΌΣ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ!ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΣΚΟΤΏΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΎΣ ΜΗ ΞΕΧΆΣΕΤΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥ ΤΡΌΦΙΜΑ ΚΑΙ ΡΟΎΧΑ!ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΔΕΣ, ΚΑΝΑΠΕΔΆΤΟΙ!

 Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά πλέον τους 100 (πάνω από 900 οι τραυματίες).

Τη Δευτέρα έγιναν περίπου 80 βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη μιας οικογένειας –δύο δίδυμα αγοράκια τεσσάρων ετών και οι γονείς τους. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εννέα μέλη μιας ακόμα οικογένειας σκοτώθηκαν σε επίθεση την Κυριακή
Σύμφωνα με δηλώσεις παλαιστινίων αξιωματούχων, οι μισοί περίπου από τους 108 κατοίκους που σκοτώθηκαν από την Τετάρτη μέχρι τη Δευτέρα στη Γάζα ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους 27 παιδιά. Στην άλλη πλευρά, τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και πάνω από 60 τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.

Για ασέλγεια η κόρη του Μπαμπινιώτη!!!Βρε Βρε τι συμαβαίνει στη καλή κοινωνία και τους γόνους της!!!

Ανάστατη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα μετά την είδηση ότι παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη του πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, Γιώργου Μπαμπινιώτη, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».
Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η κόρη του πρύτανη, Φλωρίτα Μαρία Μπαμπινιώτη, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός και η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα ν” ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας. Παρότι αρχικά το δικαστικό συμβούλιο είχε παραπέμψει την κόρη του πρώην πρύτανη, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.

Αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με το υπ” αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ” αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της. Σημειώνεται ότι

Και η συνέχεια της υπόθεσης του JUNGLE Report !!!

Αναδημοσιεύω ολόκληρο το δημοσίευμα που αλίευσα απο τον ιστότοπο του JUNGLE-Report
http://jungle-report.blogspot.gr/2012/11/jungle-report.html

Η αγωγή του Βαρδή Βαρδινογιάννη για άρθρο του JUNGLE-Report

τάδε έφη SPY Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 , 1:18 π.μ.


Σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι λάβαμε από τη google το ακόλουθο e-mail, στο οποίο μας ενημερώνει ότι λόγω μιας δικαστικής απόφασης αφαιρέθηκε μια ανάρτηση από το JUNGLE-Report:



Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είχε στείλει στις 12/6/2012 εξώδικο στη google καλώντας τη εντός 24 ωρών να αποσύρει το «παράνομο περιεχόμενο» από τη σελίδα μας, το οποίο ήταν το άρθρο μας "Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη". Η google δεν αντέδρασε, φυσικά, και ούτε του απάντησε, και έτσι ο

Δαβίδ vs Γολιάθ. Η ισραηλινή υπεροπλία σε γράφημα

Καλημέρα σας!Συμβαίνουν και στην Αυστρία!Τι κρύβουν τα αγγελικά πρόσωπα!!!!

Μια γυναίκα, δυο άνδρες, δυο φόνοι. Η υπόθεση της Εστιμπαλίζ Καρράντζα ταράζει την αυστριακή κοινή γνώμη. Η «Γυναίκα του Πάγου» κάθισε στο εδώλιο για να δικαστεί.

Η 34χρονη γυναίκα είναι ιδιοκτήτρια παγωτατζίδικου. Αλλά κανείς δε μπορούσε να ξέρει πως κάτω από το μαγαζί της με τα λαχταριστά παγωτά βρίσκονταν δυο πτώματα: του άνδρα της και του εραστή της!

Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της δίκης της, η Καρράντζα παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τους δυο άνδρες και μετά με πριόνι τους έκοψε κομμάτια και τους έθαψε στο υπόγειο του καταστήματός της στη Βιέννη.

Τα αυστριακά μέσα την αποκάλεσαν η «Γυναίκα του Πάγου». Η 34χρονη ομολόγησε στο δικαστήριο ότι και οι δύο άνδρες την είχαν «ταπεινώσει», ο πρώην άντρας της γιατί ασκούσε λεκτική βία και ο εραστής της επειδή την απατούσε.

Όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων και στις δύο περιπτώσεις η γυναίκα είπε ότι είχε

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ενενήντα τρεις νεκροί σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Ενενήντα τρεις νεκροί σε λιγότερο από μία εβδομάδαΣχετικά Άρθρα 

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Γάζα

Οι 13 άνθρωποι που έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 93 κατά την έκτη μέρα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού εδάφους.

Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών που σκοτώθηκαν ενώ κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα ανατολικά του Χαν Γιούνες, ενώ ένα παιδί που βρισκόταν μαζί τους τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας.

Στην πόλη της Γάζας, επλήγη επίσης ένα όχημα στο νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας 23 ετών. Προηγουμένως τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 5 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 23 ετών, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη συνοικία

Τριτεύουσας σημασίας

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης

• Με όλα τα μάτια στραμμένα στην απόφαση της Τρίτης,
• την ώρα που όλοι πασχίζουν να απαντήσουν που θα βρεθούν τα επί πλέον 33 δις για την επιμήκυνση,
• την στιγμή που η αγωνία κορυφώνεται για το τι θα κάνει η Ευρώπη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους,

οι ευρωπαίοι επεξεργάζονται άλλη μια... μη-λύση.
Καμία απάντηση δεν θα δοθεί. Ούτε τα επί πλέον 33 δις θα αποφασιστεί από που θα βρεθούν, ούτε η βιωσιμότητα του χρέους θα.....
αντιμετωπιστεί. Απλά, όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, οι ηγέτες των πλεονασματικών χωρών θα αρκεστούν στο να κάνουν το ελάχιστο δυνατόν που χρειάζεται για να συνεχίσει η φαντασίωση ότι απεφεύχθη μια νέα χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου (για δεύτερη φορά μετά τον περασμένο Μάρτη, όταν πτώχευσε υπό τον μανδύα του PSI). Και η δική μας κυβέρνηση, μιμούμενη το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου του Μαρτίου του 2011, θα θριαμβολογήσει για την μεγάλη εθνική επιτυχία που μας βάζει σε «τροχειά ανάκαμψης»....
Με απλά λόγια, αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθεί άλλη μια συγκάλυψη του προβλήματος, η οποία το καθιστά χειρότερο από ποτέ. Όπως φαίνεται, θα περιλαμβάνει μείωση επιτοκίων (τουλάχιστον της τάξης του 0.8%), επιμήκυνση των αποπληρωμών (με παράλληλη, και

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΓΑΠΆΩ!ΠΟΥ ΠΆΝΤΑ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Πολλά παιδιά στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τη βία, την παιδική κακοποίηση, τη σεξουαλική κακοποίηση, την εκμετάλλευση, την αμέλεια, την εγκατάλειψη. Τις περισσότερες φορές θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς τους.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, που έχει οριστεί η 19η Νοεμβρίου.

Συνολικά 691 περιπτώσεις έφτασαν ως καταγγελίες στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου 2012, τις οποίες προώθησε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ίδιο χρονικό διάστημα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε επιτόπια παρέμβαση 122 παιδιών που βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, εκ των οποίων τα 66 έχρηζαν άμεσης απομάκρυνσης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ερευνητές, διεθνώς, εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα 10 αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18 ετών, ενώ, μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί.

Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Μελέτες της Mayo Clinic, του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (HΠΑ), καθώς και

Πάτρα: 19χρονος χάνει το μάτι του από δακρυγόνο! Ανύπαρκτη ή μάλλον υποταγμένη "δικαιοσύνη", δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, τι απέμεινε; Η αυτοάμυνα που προστάζει το Σύνταγμα, το 120 άρθρο;

Πιο σοβαρό από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι το περιστατικό με τον τραυματισμό ενός 19χρονου κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα.
Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του Χρήστος Λιαρομμάτης, ο νεαρός δέχθηκε δακρυγόνο στο ένα του μάτι με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η όρασή του να...
έχει χαθεί κατά 80%!
"Κινδυνεύει να τυφλωθεί από το ένα του μάτι" δήλωσε ο κ. Λιαρομμάτης. Πρόσθεσε δε πως η οικογένεια του τραυματία είναι αποφασισμένη να κινηθεί εναντίον των αστυνομικών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού και ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία.
Πηγή: dete, μέσω "left"

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ!ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ,ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κάποιος Βαρδής Βαρδινογιάννης, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, έκανε αγωγή στη Google, ζήτησε να αφαιρεθεί από το μπλογκ JUNGLE-Report -αλλά και από κάθε άλλο μπλογκ που το αναπαρήγαγε- το άρθρο «Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.», και ζητάει πέντε εκατομμύρια ευρώ γιατί θίχτηκε η τιμή της οικογένειάς του. Είναι η γνωστή φιλάνθρωπη οικογένεια που έχει το ίδρυμα «Καρκίνος για τα παιδιά χωρίς ελπίδα». Αφού παρακαλέσω όλους τους καλούς φίλους που έχουν σάιτ και μπλογκ να αναδημοσιεύσουν το άρθρο που έθιξε την αξιοπρέπεια της ιερής οικογένειας των εθνικών ευεργετών -που σύντομα θα πάρουν πόδι-, ορίστε το κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όλοι:
Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ρθει»
Πάμπλο Νερούντα

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986, έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ εξαφάνισαν στη σιωπή 1,2 εκατομμύρια €! Ποτέ δεν λογοδότησαν!


Τι έγινε με τη βοήθεια που έπρεπε να πάει για τα παιδιά της Γάζας από τον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ;
Συμπληρώνονται 3 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη μεγάλη σφαγή στη Γάζα....
Πλησιάζουν τρία χρόνια από εκείνο τον Τηλεμαραθώνιο, που οι Έλληνες έδωσαν την ψυχή τους και συγκεντρώθηκαν 1,2 εκατομμύρια € για τα παιδιά της Γάζας...
Στη Γάζα δεν πήγε ούτε «δεκάρα τσακιστή»!
Η ΓΣΕΕ με τους...
εργατοπατέρες της σιωπά ένοχα!
Δείτε στους πσρακάτω συνδέσμους,που παρατίθενται, παλαιότερες δημοσιεύσεις με το θέμα της βοήθειας στη Γάζα και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν!
 Μπείτε και διαβάστε:

10 ιατρικοί μύθοι που δεν ισχύουν- ΒΙΝΤΕΟ


Υπάρχουν κάποιοι “αστικοί μύθοι” που περνούν από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα και οι οποίοι έχουν καταλήξει να γίνουν πιστευτοί από πολλούς ανθρώπους. Οι μύθοι μάλιστα αυτοί, έχουν και μια δόση (όπως κάθε καλός μύθος) αληθοφάνειας και επιστημονικής – ιατρικής αλήθειας (δίχως φυσικά να ευθύνεται κανένας γιατρός επιστήμονας) με αποτέλεσμα να περνάνε σαν αλήθειες και να τους πιστεύουμε. Όπως για παράδειγμα ο μύθος που λέει “μην καταπιείς τσίχλα γιατί θα μείνει μέσα σου χωρίς να αποβληθεί για 7 χρόνια!!!!”. Δείτε στο βίντεο τους 10 πιο συνηθισμένους “ιατρικούς” μύθους.

Μύθος 1: Ο καφές σε ξεμεθάει
Η πραγματικότητα είναι ότι ο καφές δεν σε ξεμεθάει. Δεν είσαι τη μια στιγμή “στα πατώματα” από το αλκοόλ και την επόμενη που θα πιεις καφέ θα γίνεις περδίκι. Απλά τα συστατικά του καφέ θα

Spiegel: Ετσι ζουν οι έλληνες κροίσοι σε καιρό κρίσης Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας


Spiegel: Ετσι ζουν οι έλληνες κροίσοι σε καιρό κρίσης
 
 «Οι πιο πλούσιοι Ελληνες δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει κρίση. Πολλοί δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, και κάποιοι προτιμούν να φοροδιαφεύγουν», γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel online σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Πώς ζει το 1% των Ελλήνων».

«Ευχαρίστως να συζητήσει μαζί σας για τέχνη», λέει η εκπρόσωπος του μεγαλύτερου έλληνα εφοπλιστή, στην είσοδο της βίλας του στο Μαρούσι. «Ισως μας πει τις σκέψεις του για τη συλλογή του, και το έργο του Μποτέρο που αγόρασε προσφάτως με 330.000 ευρώ», γράφει η ρεπόρτερ του Spiegel.

«Αλλά ο δισεκατομμυριούχος Γιώργος Οικονόμου θα προτιμούσε να μην συζητήσει καθόλου για την

Πάτρα: Το Πολυτεχνείο ξαναζεί.

Οι δυναμικές συγκεντρώσεις και μεγαλειώδεις πορείες που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους. Συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Η οργή, η δίκαιη αγανάκτηση για την παλιά αλλά και τη νέα χούντα με τα δεινά που έφεραν στον τόπο, ξεχείλιζε.
Οι συγκεντρώσεις τρομοκράτησαν τους δοσίλογους τρομοκράτες. Τους νοσταλγούς και μιμητές των δικτατόρων. Μπήκε λοιπόν σε άμεση εφαρμογή η καταστολή. Εφόσον οι συκοφαντίες, η τρομοκράτηση, η σπίλωση και η καπήλευση απέτυχαν παταγωδώς, το κράτος έβγαλε το κοστούμι και φόρεσε τη στολή του μπάτσου.
Στην Αθήνα, το όργιο προπαγάνδας, το κλείσιμο σταθμών, οι χωρίς λόγο παράνομες προληπτικές προσαγωγές, δεν εμπόδισαν το λαό να βροντοφωνάξει στα καθάρματα Όχι στην πολιτική της πείνας και της δυστυχίας. Να τιμήσει με πράξεις τους Ήρωες Αγωνιστές της 17ης Νοέμβρη του 73.
Μάλιστα, για πρώτη φορά σε πορεία για το Πολυτεχνείο, οι διαδηλωτές προχώρησαν μαχητικά και προς την Ισραηλινή Πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή αμάχων από τους Ιμπεριαλιστές. Οι μπάτσοι υποχώρησαν, μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς μετά τις συνεχείς