Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Και τα καλύτερα ,έρχονται!

Σχεδόν 35 χιλ. έμειναν άνεργοι τον Σεπτέμβρη - Στο 26% η ανεργία

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η ανεργία στη χώρα μας, η οποία πλέον λαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις. Τον Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 26% από 18,9% το Σεπτέµβριο του 2011 και 25,3% τον Αύγουστο του 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Σεπτέµβριο του 2012 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.695.053 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.295.203 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.373.692 άτοµα.

Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 325.334 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2011 (µείωση 8,1%) και κατά 21.626 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2012 (µείωση 0,6%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 356.495 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2011 (αύξηση 38,0%) και κατά 34.670 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2012 (αύξηση 2,8%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 283 άτοµα σε σχέση µε το Σεπτέµβριο του 2011 (µηδενική µεταβολή) και µειώθηκαν κατά 3.119 άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2012 (µείωση 0,1%).

Να και τα καλόπαιδα που ποτέ μα ποτέ δεν χάνονται!Δοξάστε τους,η διαπλοκή ,της διαπλοκής,ώ διαπλοκή!

Ανασχηματισμός στις ΔΕΚΟ - Όλα τα ονόματα των νέων διοικητών


Το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεννόηση με τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προχωρεί στην αντικατάσταση ορισμένων διοικητών ΔΕΚΟ που από καιρό είχε αποφασιστεί να αποχωρήσουν, αλλά παρέμεναν εν αναμονή του ανασχηματισμού.
Οι αλλαγές που έχουν «μαγειρευτεί» θα είναι σαρωτικές, αλλά είναι άγνωστο πότε θα ανακοινωθούν, καθώς όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση, έλαβαν εντολή να παραμείνει η λίστα με τα ονόματα για λίγα ακόμα εικοσιτετράωρα στο συρτάρι τους. Για πρώτη φορά πάντως μετά από χρόνια, οι υπουργοί δεν έχουν το πάνω χέρι στις επιλογές. Η επιλογή των προσώπων έγινε σε μεγάλο βαθμό από το Μαξίμου που ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Τα πρώτα πρόσωπα ανακοινώθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου ο  Γιάννης Οικονόμου (είχε φύγει από τη ΝΔ πήγε με την Ντόρα

Καλώς ήλθες στο νέο βίαιο κόσμο .Ένα δυνατό άρθρο,παλαιότερα δημοσιευμένο και λίαν επίκαιρο!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/16577.htm
Από τον Βασίλη Μπόνιο



«Κορόιδευαν κάποιον Λακεδαιμόνιο, που ήταν κουτσός, επειδή έπαιρνε μέρος σε μια μάχη. Κι αυτός απάντησε: Στον πόλεμο, φίλοι, δεν χρειάζονται οι φεύγοντες, αλλά οι μένοντες και αγωνιζόμενοι», Πλούταρχος (όχι ο Γιάννης).

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008. Ο μικρός πρίγκιπας Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το 15χρονο παιδί «τιμωρήθηκε», επειδή έκανε το «ολέθριο λάθος» να βρεθεί σαββατόβραδο στην κατεχόμενη (από ποιους;) Γάζα της Αθήνας, τα Εξάρχεια. Τον θάνατο του Αλέξη θα ακολουθούσε η πιο συγκλονιστική εξέγερση της Μεταπολίτευσης.

Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σαλόνια των διαμερισμάτων τους, που έχουν προσβληθεί από την κατευθυνόμενη τηλεηλιθιοδίνη, και βγήκαν στους δρόμους με την πρωτόγνωρη ορμή ενός πλήθους που περίμενε χρόνια στην pole position το σύνθημα.

Η κυβέρνηση και τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια της θα έβρισκαν στις αδικαιολόγητες καταστροφές των περιουσιών φτηνά επιχειρήματα για να ρίξουν λάσπη, να κάνουν λόγο για κουκουλοφόρους και τα σχετικά, στην πιο δυναμική και την πιο μαζική αντίδραση των πολιτών απέναντι στη βία της εξουσίας. Η εξέγερση του Δεκεμβρίου μάζεψε όπως η γύρη τις μέλισσες πολλούς νονούς, οι οποίοι επιχείρησαν να οικειοποιηθούν τα «δικαιώματά» της, κι άλλους τόσους -κάτι μυστήρια τρένα-, οι οποίοι επιχείρησαν να την ακυρώσουν, να την

Μια μεγάλη και διάσημη πλατεία!Η πλατεία Ομονοίας!

Στην πιάτσα των κτιστών (με τα μάτια ενός παιδιού)

Οι οικοδόμοι της Αθήνας είχαν ανέκαθεν ως σημεία συνάντησης, τις λεγόμενες «πιάτσες»,  συνήθως καφενεία πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Η κάθε ειδικότητα είχε  τη δική της πιάτσα. Εκεί πολύ νωρίς το πρωί, πριν χαράξει η μέρα μαζεύονταν οι μάστορες και οι εργάτες. Άλλοι για να πιούν ένα καφέ και να δουν δυο φίλους πριν κινήσουν για το μεροκάματο, άλλοι για να... βρουν το μεροκάματο. Από την πιάτσα θα περάσουν ο εργολάβος, ο ιδιοκτήτης ή ο εργοδηγός, όλοι για τον ίδιο λόγο. Εδώ θα βρουν τεχνίτες  και εργάτες να δουλέψουν στο γιαπί.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και αρχές του ΄80 οι μπετατζήδες είχαν για πιάτσα το καφενείο «η συνάντηση» στην πλατεία Κοτζιά. Οι σιδεράδες σύχναζαν στον «Μεγαλέξανδρο»,στην γωνία της οδού Πειραιώς, στην Ομόνοια.
Οι σοβατζήδες στο «Αθήναιον», «που συχνάζουν άντρες της σκληρής δουλειάς και της σκληρής ζωής, από τα ξημερώματα…»* επίσης στην πλατεία Ομονοίας. Οι μπογιατζήδες μαζευόντουσαν στην οδό Βερανζέρου. Οι μωσαϊκοί-μαρμαράδες στο υπόγειο καφενείο της οδού Αιόλου στα Χαυτεία δίπλα στο ταχυδρομείο.
Παράλληλα σαν πιάτσες μικρότερου βεληνεκούς λειτουργούν κι άλλα καφενεία: «το στέμμα» στην οδό Σατωβριάνδου, «η Πίνδος» και «η Ζίτσα» στην οδό Βερανζέρου και άλλα, όλα γύρω από την πλατεία Ομονοίας.
Στη γωνία της οδού Δώρου επί της πλατείας Ομονοίας, στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Κάρλτον»,

Και αναρωτιόμουνα τι μου φταίει,μέχρι που βρήκα το άρθρο,διάβασα και κατάλαβα!

Γιατί oι χορτοφάγοι έχουν καλύτερη ερωτική ζωή απο τους κρεατοφάγους;


Οι χορτοφάγοι έχουν καλύτερη ερωτική ζωή απο τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η διαφορά οφείλεται στο ότι τα συστατικά ορισμένων φυτικών προϊόντων μπορεί να επηρεάζουν τα ορμονικά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι την ερωτική επιθυμία και δραστηριότητα. Οι ερευνητές από το Τμήμα Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, στον Καναδά μελέτησαν μία ομάδα από κόκκινους πιθήκους του γένους colobus στην Ουγκάντα.

 Επί έντεκα μήνες παρακολουθούσαν τα ζώα και κατέγραφαν τι έτρωγαν, διαπιστώνοντας πως όσο περισσότερο έτρωγαν τα φύλλα ενός φυτού που λέγεται millettia dura, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της οιστραδιόλης και της κορτιζόλης στον οργανισμό τους.

Η οιστραδιόλη είναι ορμόνη του σεξ, ενώ η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες αλλά και της επιθετικότητας. Στη συνέχεια οι ερευνητές αξιολόγησαν την επιθετικότητα των ζώων, καταγράφοντας τον αριθμό των καυγάδων, τη συχνότητα του ζευγαρώματος και τον χρόνο που περνούσαν καλλωπίζοντας το τρίχωμά τους.

Επιπλέον, μέτρησαν τις αλλαγές στα ορμονικά επίπεδά τους αναλύοντας δείγματα κοπράνων που συνέλεγαν.Αυτό που παρατήρησαν ήταν πως όταν αυξάνονταν τα επίπεδα οιστραδιόλης και κορτιζόλης στο αίμα τους, οι πίθηκοι περνούσαν περισσότερο χρόνο κάνοντας σεξ και λιγότερο χρόνο στον καλλωπισμό.

http://www.life2day.gr/2012/12/03/25027/

Στιγμιαίοι καφέδες ή σκόνες με καφέ;Διαβάστε και κρίνετε,όλοι εσείς οι υπέρμαχοι του στιγμιαίου καφέ!


Ο καφές που μας προσφέρει συνήθως ένας ανεκπαίδευτος υπάλληλος κάποιας καφετέριας, ή κάποια αφελής νοικοκυρά ή φίλος, τις περισσότερες φορές, είτε έχει προβλήματα στην ποιότητά του ή αυτή είναι μηδαμινή. Τούτο κυρίως οφείλεται στην έλλειψη γνώσεων και στην τάση της ανθρώπινης φυλής να θέλει να απλοποιεί και να μηχανοποιεί τα πάντα!!!! Οι πολυεθνικές του καφέ καταλαβαίνοντας τον τρόπο σκέψης του μέσου καταναλωτή και την ανάγκη του για εξοικονόμηση χρημάτων, χρόνου και ενέργειας, θέλησαν να κατασκευάσουν έναν τύπο καφέ με ιδιαίτερη γεύση. Αυτό το κατάφεραν πολύ εύκολα συνδυάζοντας χαμηλής ποιότητας καφέδες, με κάποιες άλλες γλυκαντικές και μη ουσίες. Αυτό έδωσε και την αφορμή να δημιουργηθούν διάφορα συμπυκνωμένα υγρά, που θυμίζουν καφέ.                                                                                            

Τις περισσότερες φορές οι σκόνες αυτές αποτελούνται από κατεστραμμένους καφέδες, σε συνδυασμό με διάφορα μείγματα καραμέλας και εκχυλισμάτων όπως του κιχωρίου των ψημένων δημητριακών κ.α. Η επεξεργασία που δέχεται ο καφές για να γίνει σκόνη, επιστημονικά ονομάζεται λυοφιλοποίηση και θεωρείται η ιδανικότερη μέθοδος για μια βραχύχρονη ή μακρόχρονη αποθήκευση "λιποσωμάτων". Η διαδικασία αυτή είναι επίσης δημοφιλής για την τροφή σε μορφή χαπιού που δίδεται στους αστροναύτες και την παρασκευή ορισμένων φαρμακευτικών ειδών.
Κατά καιρούς εμφανίζονται στην αγορά, διάφορα υγρά εκχυλίσματα ή σκόνες τύπου καφέ, με σκοπό

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ένα άρθρο από ένα blogger που εκτιμώ πολύ την άποψη του!Ταυτίζομαι απόλυτα με τα γραφόμενα!Έμεις ορίζουμε τη μοίρα μας και την κακομοιριά μας!Ή ξεσηκωνόμαστε οι περισσότεροι ή θα πνιγούμε όλ,οι και οι φταίχτες θα είμαστε όλοι μας!άς ξεσηκωθούμε λοιπόν αντίδραση σε όλα και παντού!

Η Ολομέλεια της Βουλής –με ψήφους 167 κατά, έναντι 119 υπέρ- απέρριψε χθες την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε άλλα πέρσι -και άλλα πρόπερσι-, η απόφαση ήταν απόλυτα αναμενόμενη και κανείς δεν πρέπει να παριστάνει σήμερα τον έκπληκτο και τον θιγμένο.
Δεν ήταν η Ολομέλεια της Βουλής που απέρριψε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.
Ήταν οι Έλληνες πολίτες που την απέρριψαν, με την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου.
Τον περασμένο Ιούνιο, οι Έλληνες ψήφισαν και έκαναν κυβέρνηση τα δυο κόμματα –Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στο Μνημόνιο.
Ήταν οι Έλληνες πολίτες που «αθώωσαν» τους κύριους υπεύθυνους για την χρεοκοπία της χώρας.
Τα περί εκβιασμού για έξοδο από το ευρώ τα ακούω βερεσέ. Η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία είναι

National Geographic Apocalypse The Rise of Hitler 2of2 Becoming Hitler


Τα Χρυσά Ράσα! 10 Μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ - Έχουν λογαριασμούς πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

- Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μητροπολίτη Νίκαιας για καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
- Φέρεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων στις πιο ακριβές περιοχές του Πειραιά
- Εχει διορίσει 5 συγγενείς του σε νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη
- Ο αρχιλογιστής και αδερφός του φέρεται ιδιοκτήτης 2 επαύλεων και πολλών ακριβών αυτοκινήτων
- Ο ανηψιός του έχει 2 επαύλεις στον Διόνυσο

Η εκκλησία κλυδωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες από φήμες αλλά και αποκαλύψεις για τα υπέρογκα ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμούς ιεραρχών οι οποίοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.


Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα την περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, ο οποίος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εαν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του.

Μέχρι πρόσφατα τα οικονομικά των Μητροπόλεων και των επικεφαλής τους ήταν άβατο αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει.