Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Blue Oyster Cult: The Old Gods Return ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!


PAUL ROLAND - NOSFERATU ΔΏΣΕ!


Τραγουδάρα αφιερωμένη!

Paul Roland Edgar Allen Poe.wmv

Public Issue>Ρευστό το πολιτικό τοπίο. Ετοιμάζεται το Κόμμα των Ανέργων!

Σύμφωνα με πηροφορίες της τελευταίας στιγμής ετοιμάζεται το Κόμμα των Ανέργων μέσα από τα social media για να εμφανισθεί αρχές Γενάρη. Λεπτομέρειες σύντομα.

Στο μεταξύ το βελτιωμένο κοινωνικό κλίμα, τη δυναμική των κομμάτων αλλά και την πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Πιο αναλυτικά, αυξημένο, σε σύγκριση με τα τελευταία Βαρόμετρα, είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι στο σωστό δρόμο. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος δρόμο.

Συγκεκριμένα, το 19% κρίνει ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος. Τον περασμένο Ιούνιο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 5% και 88%.

Επίσης αυξημένο είναι το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας. Συγκεκριμένα, αυτό πιστεύει το 14% έναντι του 9% τον Σεπτέμβριο. Μικρή διαφορά κατέγραψε το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι η θέση της χώρας μας έγινε πιο αδύνατη. Συγκεκριμένα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 59% τον Δεκέμβριο, από 60% τον

Οι Α-χαμόγελοι...


Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του για τις δυσκολίες που συνάντησε με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι στο κέντρο της Αθήνας.
Είχαν περάσει 20 ολόκληρα χρόνια από τότε που είχα αποφοιτήσει από το Μεγάλο Σχολείό (επειδή εκεί γνωρίζεις τους ανθρώπους) τον Στρατό (Πολεμικό Ναυτικό).
Ο καιρός ήταν μεγάλος και χρειαζόμουν οπωσδήποτε μια μετεκπαίδευση, για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου.
Η ευκαιρία ήρθε το καλοκαιρι του 2004, όταν ένα έμφραγμα με ανάγκασε να αρχίσω να κόβω βόλτες στο κέντρο της Αθήνας όπου και έμενα.
-Περπάτημα… διέταξαν οι γιατροί.
Και επειδη η γυμναστική και το διάβασμα είναι δύσκολο να τα’ αποκτήσεις σε μεγάλη ηλικία… απέκτησα μια φωτογραφική μηχανή, … το κάθε πλάνο που τραβούσε την προσοχή μου με πήγαινε και 10 βήματα πιο πέρα.
Πολύ γήγορα ανακάλυψα ότι δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα κτίρια, ο ουρανός και οι γλάστρες, αλλά τα πρόσωπα… Και έτσι μετά από κάθε βόλτα κατέληγα στην  Καπνικαρέα (Παναγία Καπνικαρέα, Εκκλησία του 11ου αιώνα). Καθόμουν στο τοιχαλάκι έχοντας μπροστά μου την οδό Ερμού και στο τέλος της την Βουλή των Ελλήνων.
Και επειδή δεν μας διαβάζουν μόνο άνθρωποι που ζουν στην Αθήνα, αλλά Ελληνες από όλον τον πλανήτη, ζητώ συγγνώμη από όσους ξέρουν, αλλά η Ερμού είναι ο πλέον εμπορικός δρόμος της

ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΑΣ!!! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΣΉΜΕΡΑ Παρ 14 Δεκ 12 ΤΗ ΜΝΉΜΗ ΤΩΝ Μαρτύρων Αρριανού, Υπατίου, Φιλήμωνος, Θύρσου, Λεύκιου ΒΟΉΘΕΙΑ ΜΑΣ!


Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο - Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν;

- Όλες οι φορολογικές κλίμακες ανάλογα με το εισόδημα
- Συντελεστής 32% για μισθωτούς με εισοδήματα από 25 έως 42 χιλιάδες ευρώ
- Από το πρώτο ευρώ φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Φόροι μαμούθ για όσους έχουν εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων
- Τι θα ισχύει με τις αποδείξεις
- Δείτε όλο το φορολογικό νομοσχέδιο

Αργά το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Οι μισθωτοί με εισοδήματα άνω από 42.000 ευρώ θα φορολογηθούν με τον ανώτατο συντελεστή του 42%. Αντίθετα όσοι έχουν εισόδημα έως από 25.000 έως 42.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 32%.

Αναλυτικότερα:

Οι συνετελεστές φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι οι εξής:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η επαίσχυντη κυβέρνηση των δωσίλογων απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας, της χώρας που στήριξε την Ελλάδα όσο καμία άλλη! Οι δωσίλογοι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι το ίδιο ένοχοι με τη δουλική δεξιά του Σαμαρά! Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί σιωπά ένοχα;


Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον!

Η δουλική συγκυβέρνηση Σαμαρά απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας εμπλέκοντας την πατρίδα μας στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και στα παιχνίδια πολέμου του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών!
Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνον την παραδοσιακή δουλική δεξιά που σήμερα συγκυβερνάει την πατρίδα μας μαζί με τη νέα ΔΕΞΙΑ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ).
Στην Ελλάδα θυμούμαστε την Συρία, τον περήφανο λαό της από την κρίση του Μάρτη 1987… τότε που ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια και η Συρία παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
Σήμερα η συγκυβέρνηση συντάχτηκε μαζί και υπό την Τουρκία εναντίον μια φίλης χώρας, απλά γιατί το επιβάλουν τα...
αφεντικά τους!
Όσο για το συνονθύλευμα που σήμερα καπηλεύεται το όνομα του ΠΑΣΟΚ -ευτυχώς όχι τους

ΓΝΏΜΕΣ!


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ   αντιτετράδια της εκπαίδευσης
Σκληρά ιμπεριαλιστικά τελεσίγραφα  και  ολοκληρωτική λεηλασία της χώρας και του λαού από τους δυνάστες - δανειστές και τους εγχώριους υποτακτικούς τους
H επίπλαστη ευφορία για τη νέα «σωτηρία», αυτή τη φορά, κράτησε ελάχιστα. Oι τόνοι χαμήλωσαν αμέσως. H ανησυχία για τις εξελίξεις, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, επανήλθε έντονη. Tο διθυραμβικό βίντεο του πρωθυπουργού A. Σαμαρά, στο facebook, με το βαρύγδουπο επιμύθιο «η Eλλάδα τώρα ξεκινάει» και οι υπερφίαλες δηλώσεις του πως «χθες έκλεισε και τυπικά, έκλεισε οριστικά, μια πολύ γκρίζα, μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Eλλάδα» ακυρώθηκαν εν τη γενέσει. Για την άμεση αποκαθήλωση της νέας «ιστορικής απόφασης» φρόντισαν οι συνήθεις δράστες, οι λεγόμενες αγορές, οι αναλυτές και οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, ένθεν κι ένθεν του Aτλαντικού. H αδυσώπητη πραγματικότητα κουρέλιασε, για άλλη μια φορά, τα εκπεμπόμενα κυβερνητικά μυθεύματα για «την οριστική διάσωση εντός του ευρώ», για το «νέο ξεκίνημα», την «ανάπτυξη» κ.ο.κ.
O συμβιβασμός που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, αντανακλά πρωτίστως την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Γερμανίας και ΔNT, και δεν είναι παρά μια προσωρινή ανάπαυλα στον παρατεταμένο, σκληρό ανταγωνισμό τους. H απόφαση του Eurogroup παρατείνει τις αβεβαιότητες και τους εκβιασμούς ως προς τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και μόνο λύση, και μάλιστα οριστική, δεν έδωσε, για την περίφημη βιωσιμότητά του. Tο συνομολογούν, εξ άλλου, ευθέως, οι εκπρόσωποι των δανειστών. O εκτελεστικός διευθυντής του ΔNT, Γιόχαν Πράντερ, σε συνέντευξή

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΣ!ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΟΘΙΆ ΣΤΟ ΣΤΟΜΆΧΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ!

 Το συγκλονιστικό γράμμα της μάνας
 Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε…». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!
Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των

Γυναίκες: Κίνδυνος για έμφραγμα με ένα τσιγάρο την ημέρα

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Οι γυναίκες που καπνίζουν έστω και λίγο – μόλις ένα τσιγάρο την ημέρα – διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν ξαφνικά από έμφραγμα ή άλλο καρδιολογικό πρόβλημα, προειδοποιούν επιστήμονες από τον Καναδά.
Όπως διαπίστωσαν αναλύοντας στοιχεία από 101.000 γυναίκες, ο κίνδυνος για όσες καπνίζουν 1 έως 14 τσιγάρα την ημέρα είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που διατρέχουν οι γυναίκες οι οποίες ουδέποτε κάπνισαν.
Η αύξηση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι έως τώρα πίστευαν οι ειδικοί και αφορά όλες τις γυναίκες, ακόμα και όσες φαίνονται καθ’ όλα υγιείς.
Τα καλά νέα είναι πως ο κίνδυνος επιστρέφει στα επίπεδα εκείνου των μη καπνιστριών μέσα σε 5 χρόνια από την στιγμή που μια καπνίστρια πάψει εντελώς να καπνίζει – αρκεί να μην έχει αναπτύξει ακόμα καρδιολογικές βλάβες εξαιτίας του τσιγάρου, διότι σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται 15-20 χρόνια.
Οι ερευνητές από το Κέντρο Καρδιάς Mazankowski του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, εξέτασαν τα ποσοστά αιφνιδίου καρδιακού θανάτου μεταξύ των γυναικών που συμμετέχουν στην επονομαζόμενη Μελέτη για την Υγεία των Νοσηλευτριών (Nurses’ Health Study).
Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο ανεξήγητος θάνατος μέσα σε λίγα λεπτά από την εκδήλωση κάποιου καρδιολογικού προβλήματος, όπως το έμφραγμα και η καρδιακή αρρυθμία.
Η «Μελέτη για την Υγεία των Νοσηλευτριών» άρχισε στις ΗΠΑ το 1980. Εκείνη την εποχή οι εθελόντριες είχαν ηλικία 30 έως 55 ετών, ενώ η πορεία της υγείας τους καταγραφόταν επί τρεις

ΔΟΞΆΣΤΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΈΦΤΕΣ!

- Μόνο 2 στους 10 επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ
- Εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ δήλωσαν 500.000 έμποροι και βιομήχανοι
- Οι περισσότεροι “πλούσιοι” Έλληνες είναι... μισθωτοί και συνταξιούχοι

Τα στοιχεία για το τι δηλώνουν και πόσα πληρώνουν οι Έλληνες πλην μισθωτών και συνταξιούχων δείχνουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Αρκεί μόνο ένα ποσοστό για να φανεί ποιοι κλέβουν την εφορία και όλους εμάς. Το 80% όσων δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι δήλωσαν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ το χρόνο, δήλωσαν φτωχοί!

Η εξόφθαλμη φοροδιαφυγή υποτίθεται ότι διώκεται. Υποτίθεται όμως καθώς έχουν μπει πρόστιμα μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια, όμως από αυτά δεν έχουν εισπραχθεί παρά μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία είναι εξοργιστικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσαν έσοδα τον περασμένο χρόνο κάτω από 5.000 ευρώ.

Ένας στους τρεις εμπόρους επίσης δήλωσε φτωχός καθώς επίσης δήλωσε ότι δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ/χρόνο τα έσοδά του, ενώ το ίδιο δήλωσε και το 70% των αγροτών.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

“Φεύγω για λόγους αξιοπρέπειας” - Οι επιστολές του 91χρονου στα παιδιά τουΕπιστολές σοκ! "Φεύγω με αξιοπρέπεια, Αφήστε τις τράπεζες να κλαίνε..."

Μορφή σύγχρονης τραγωδίας παίρνει η υπόθεση του ηλικιωμένου ζευγαριού στη Βάρκιζα. Ο 91χρονος άνδρας πριν στρέψει το όπλο στη σύζυγό του και πριν αυτοκτονήσει έγραψε τέσσερις επιστολές που απευθύνονταν στα παιδιά του.

Δεν ήθελε όπως φαίνεται να αφήσει πίσω του... εκκρεμότητες. Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από το περιβάλλον ενός από τα παιδιά του, στις πολυσέλιδες και σχεδόν πανομοιότυπες μεταξύ τους επιστολές δίνει οδηγίες για το χωρισμό της περιουσίας και τη διαχείριση της κληρονομιάς του.

Στο τέλος των επιστολών ο 91χρονος γράφει μεταξύ άλλων ότι: "φεύγω για λόγους αξιοπρέπειας. Με την εφορία δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι όλα τακτοποιημένα. Για τα δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες μην ασχοληθείτε. Αφήστε τις τράπεζες και κλαίνε..."

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται καθώς όπως αναφέρει το bloko δεν είναι διευκρινισμένο ακόμη εάν ο συζυγοκτόνος και αυτόχειρας είχε τη συγκατάθεση της 81χρονης συζύγου του.

Συγχαρητήρια σε όλους μας!Μπράβο μας,που καταντήσαμε τη ζωή των ανθρώπων μας!Αυτοκτόνησαν γιατί δεν ήθελαν να γίνονται βάρος στα παιδιά τους!

Με ένα όπλο του '40, ο 91χρονος άνδρας έγραψε τον επίλογο μιας ζωής, της δικιάς του και της συζύγου του και άφησε πίσω του ένα σημείωμα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ήθελαν να φύγουν μαζί. Η τραγωδία διαδραματίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βάρκιζα.

Ελεγαν επίσης ότι δεν θέλουν να γίνονται βάρος στα παιδιά τους τα οποία "είχαν τακτοποιήσει".

Έτσι, μέσα στο σπίτι τους στην Βάρκιζα, ο 91 ετών σύζυγος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με το παλιό πιστόλι του την 81 ετών γυναίκα του και μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

"Δεν θέλουμε να σας κουράζουμε, να γινόμαστε βάρος σε εσάς", έγραφε στο σημείωμα ο ηλικιωμένος άνδρας και ενημέρωνε τα παιδιά του πως όλα τα οικονομικά και περιουσιακά ζητήματα είναι τακτοποιημένα.

Το ζευγάρι έμενε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους γείτονες δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Πρώτη στο διαμέρισμα έφτασε η κόρη των ηλικιωμένων η οποία συγκλονισμένη ειδοποίησε την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

91χρονος σκότωσε την 81χρονη γυναίκα του και αυτοκτόνησε στη Βάρκιζα - Τι γράφει το σημείωμα στα παιδιά τους

Cooikisto.com - Βρείτε σπιτικό φαγητό με ένα κλίκ!

Θέλετε ένα πιάτο ζεστό φαγάκι αλλά δεν έχετε ούτε το χρόνο, ούτε τις γνώσεις να το φτιάξετε; Κανένα πρόβλημα. Μάθετε τα πάντα για το cookisto, την πιο προχωρημένη τάση στο φαγητό για...καλοφαγάδες.

Πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2012 σαν κρίκος ανάμεσα σε ερασιτέχνες μάγειρες της διπλανής πόρτας και σε όσους δεν έχουν χρόνο ή τις γνώσεις να μαγειρέψουν μόνοι τους αλλά είναι λάτρεις του σπιτικού φαγητού.

Το COOKISTO είναι για εκείνους που:
- Δεν διαθέτουν χρόνο, ενέργεια ή ταλέντο για να μαγειρέψουν
- Θέλουν να μειώσουν τα κόστη από delivery και γεύματα έξω
- Θέλουν να ελαττώσουν το έτοιμο φαγητό και να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή
- Θέλουν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα
- Θέλουν να βρουν ένα μάγειρα για να τους βοηθήσει στην προετοιμασία κάποιου event

Και για μάγειρες που:
- Θα ήθελαν να κερδίσουν κάποιο έξτρα εισόδημα
- Έχουν ταλέντο στη μαγειρική και θέλουν να αναγνωρίζονται για αυτό!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το «ποτάμι» της φωτιάς στη Ρωσία



Δορυφορικές εικόνες από το ηφαίστειο Plosky Tolbachik

Εντυπωσιακές δορυφορικές φωτογραφίες μας προσφέρει η NASA, οι οποίες αποκαλύπτουν τη διαδρομή της καυτής λάβας από ένα ρώσικο ηφαίστειο, το οποίο εξερράγη για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Το Plosky Tolbachik στην χερσόνησο Kamchatka εξερράγη στις 27 Νοεμβρίου στέλνοντας σύννεφα στάχτης σε ύψος 3 χιλιομέτρων.

Δείτε τις εικόνες της NASA…

καταπληκτικό άρθρο και ακολουθεί και δυνατός σχολιασμός,άρθρο που μαθαίνεις πράγματα!

http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7.html 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

 Η ψηφοφορία στις 29 Νοεμβρίου  στον ΟΗΕ, που με τη σύμφωνη γνώμη 138 χωρών σε σύνολο 193 κατέληξε να  αναβαθμίσει  τους Παλαιστίνιους  από «οντότητα» σε «κράτος-μη μέλος παρατηρητή», ήταν αναμφίβολα μια μεγάλη νίκη για αυτούς , και  αντίθετα μια μεγάλη διπλωματική ήττα για το Ισραήλ.
Την ίδια μέρα πριν ακριβώς 65 χρόνια το Ισραήλ είχε πετύχει  στον ΟΗΕ την δημιουργία του κράτους του, με τον διαμοιρασμό των εδαφών της Παλαιστίνης που ήσαν υπό αγγλική κατοχή. Σε αυτήν, στο  μεγαλύτερο  μέρος της οι κάτοικοι της ήσαν Άραβες Παλαιστίνιοι  οι οποίοι όμως δεν αποδέχτηκαν αυτή την απόφαση που περιόριζε το δικό τους  κράτος και ξεκίνησαν πόλεμο με το εβραϊκό .
Προπολεμικά οι Άραβες συμβίωναν ειρηνικά με τους  Εβραίους και τους Χριστιανούς που υπήρχαν στην περιοχή, όπως είναι εμφανές και από τις φωτογραφίες από την Παλαιστίνη πριν το 1947 που έχει το παρακάτω βίντεο.
 
Οι Άραβες δεν ήσαν ανέκαθεν κατά της δημιουργίας ενός εβραϊκού κράτους στην περιοχή.
Ο βασιλιάς της Συρίας, από το 1920 έως το 1933, Faisal, στις 4-1-1919 είχε υπογράψει συμφωνία με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Σιωνισμού  Dr. Chaim Weizmann, με την οποία αποδεχόταν την Διακήρυξη Balfour για αραβο-εβραϊκή συνεργασία βασιζόμενη  στην εκπλήρωση των βρετανικών πολεμικών υποσχέσεων  για την ανάπτυξη μιας εβραϊκής πατρίδας. 
Η αγγλική πολιτική του διαίρει και βασίλευε, καθώς προέβλεπε πως τελικά η

Ποι[α είναι τα Χειμερινά λαχανικά και τι ιδιότητες έχουν!

Written by  Κούσουλα Ασημένια Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


laxanika xeimonaΛάχανο: Πέρα της αντικαρκινικής δράσης του δράσης του, το λάχανο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. H βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην σύνθεση και διατήρηση του κολλαγόνου, στην παραγωγή θυροξίνης από τον θυρεοειδή αδένα και στην σύνθεση της επινεφρίνης. Γενικότερα, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει άλλα αντιοξειδωτικά όπως τις βιταμίνες Α και Ε. Το λάχανο ακόμη είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και απαραίτητο για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης, βοηθάει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και για το λόγο αυτό η έλλειψή του προκαλεί μακροκυτταρική αναιμία. Σημαντική είναι η

8 μυστικά για να αποτρέψετε φέτος τις ιώσεις

http://omorfamystika.gr/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/8-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CF%8E/

Ποιος είναι επιρρεπής στις ιώσεις; Σχεδόν όλοι. Είναι πολύ πιο συνηθισμένο όταν ζείτε ή εργάζεστε και κινείστε σε πολυσύχναστα μέρη. Μάλιστα τα παιδιά μεταδίδουν γρήγορα το κρυολόγημα στους δασκάλους τους. Δείτε πως μπορείτε να τις αποτρέψετε.


Γιατί κρυολογούμε;
Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον –υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία, συχνότητα μολύνσεων- μεταβάλλει τις πιθανότητες μετάδοσης.
Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα;
Με το να έχετε ένα ανοσοποιητικό σύστημα που να κινείται τόσο γρήγορα και τόσο ικανά όσο οι ιοί του κρυολογήματος – με το να ανανεώνεται και να αναγεννάται διαρκώς για να καταπολεμά τις νέες προκλήσεις.
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας
1. Κινηθείτε. Οι άνθρωποι που περπατάνε μία ώρα και πλέον κάθε μέρα παρουσιάζουν το μισό αριθμό κρυολογημάτων. Επιπλέον, η έντασή τους φαίνεται να μειώνεται στο μισό. Σε αυτές τις μελέτες, η συνολική μείωση στην ενδεχόμενη βλάβη από το κρυολόγημα ήταν 75%. Πώς περιορίζει η σωματική δραστηριότητα τα κρυολογήματα; Το σώμα είναι μια γιγάντια, ψυχολογικά εξελιγμένη μονάδα επεξεργασίας πληροφοριών. Το πώς βοηθά τον επαναπρογραμματισμό ενός τέτοιου

Καλημέρα!έψαχνα καιρό τη κατηγοριοποίηση των ψαριών γιατί έχω βαρεθεί τη λαμογιά,στα μαγαζιά και στα ψαράδικα!

Τὰ ψάρια ποὺ τρῶμε

http://anarmostesselides.blogspot.gr/2011/08/blog-post_04.html
Κατηγορίες ψαριν

π τ βιβλίο το Θέμου Ποταμιάνου* ψάρια κα μαγειρική".





Στ παράλιά μας ζον κα κυκλοφορον πάνω π 100 εδη ψαριν. π λα ατ τ ψάρια μόνο τρία δν τρώγονται: σαλιάρα, ππόκαμπος, κα καλογρίτσα. τελευταία μ λίγη θέληση εναι φαγώσιμη κα συχν στ στιατόρια βρίσκουμε μερικς καλογρηές τηγανισμένες μαζ μ τς μαρίδες. λα ατ τ ψάρια χωρίζονται π πόψεως νοστιμάδας κα μφανίσεως, σ τρες τέσσαρες κατηγορίες.

Ο ψαράδες νομάζουν τ ψάρια τς πρώτης κατηγορίας "καθαρά"  της δεύτερης "δεύτερα"   κα τς τρίτης κα τέταρτης "σκάρτα". Συχν μως να ψάρι δεύτερο εναι νοστιμότερο π πολλ πρτα πάει μως στ δεύτερη κατηγορία γιατί δν χει καλ μφάνιση.

Πρώτης κατηγορίας εναι τ μπαρμπούνια, τ λιθρίνια π 60 δράμια κα νω, ο συναγρίδες, τ φαγγριά, ο τσιπορες, ο μουρμορες, ο γλσσες, ο σφυρίδες, τ μαγιάτικα κα ξιφιός. Τ ψάρια ατ χουν ραα μφάνιση κα ναμφισβήτητη νοστιμάδα (μόνο γλώσσα εναι σκημοθώρητη) εναι λαφρ στ στομάχι κα μαγειρεύονται κατ πολλος κα διάφορους τρόπους. νοστιμάδα τν ψαριν ατν ξαρτται π τν ποχ πο τ πιάνουμε καθς κα π τ μέρος που ζον…

Στν δεύτερη κατηγορία πάγονται πολλ ψάρια γνωστά. ναφέρουμε τ γνωστότερα: Κέφαλος, λαυράκι, γοφάρι, σαργός, μελανούρι, στήρα, ροφός, μυλοκόπι, σικιός. Στν δια κατηγορία θ μποροσε ν μπ κα τ χριστόψαρο

Συνήγορος του Πολίτη: «Η φτώχεια απειλεί θεμελιώδη δικαιώματα»

«Θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτό της προστασίας της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της ασφάλειας, απειλούνται λόγω της εξαπλούμενης φτώχειας και της διάσπασης του κοινωνικού ιστού» υπογραμμίζει ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η Ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι η επέτειος της υπογραφής της
παγκόσμιας διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ιδίως για τις πιο ευάλωτες που έχουν κατά κύριο λόγο πληγεί από την κρίση.
Ο Συνήγορος του Πολίτη δηλώνει ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τη ραγδαία περιθωριοποίηση τμημάτων της κοινωνίας, αλλά και την ιδιαίτερη έξαρση των βίαιων περιστατικών εις βάρος μελών ομάδων που δαιμονοποιούνται λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας και θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου από τη συντεταγμένη Πολιτεία».
Η φετινή επέτειος είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των κρατουμένων, η κατάσταση των οποίων επιδεινώνεται και λόγω της κρίσης.   Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.
.

Μαύρη εργασία: Η μάστιγα της Ελλάδας του μνημονίου

Σε μάστιγα στην εποχή του μνημονίου εξελίσσεται η μαύρη και αδήλωτη εργασία που δημιουργεί μια γενιά εργαζομένων με χαμηλές αμοιβές και δίχως ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος, που φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.

Τα στοιχεία από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος αλλά και τους πρωταγωνιστές της
μαύρης εργασίας.

Περισσότεροι από 3 στους 10 Έλληνες (36%) εργάζονται με "μαύρα", ενώ σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 60%. Η αδήλωτη εργασία έχει άμεση σύνδεση με την ανάπτυξη της παραοικονομίας η οποία εκτιμάται στο 25% περίπου του ΑΕΠ της χώρας ενώ συνεπάγεται μεγάλες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της εισφοροδιαφυγής.

Ο νέος χάρτης στην αγορά εργασίας και η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων έχει επιφέρει δραστικές αλλαγές στο είδος των συμβάσεων εργασίας που υπογράφονται και στον μισθό που δίνεται. Υπολογίζεται ότι ο μισθός που λαμβάνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν καταγράφονται πουθενά είναι τουλάχιστον πετσοκομμένος στο μισό σε σχέση πάντα με τις κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τα 586 ευρώ. Συνεπώς κάνουν θραύση στην αγορά εργασίας, εργαζόμενοι του τετραώρου ή της μίας φοράς την εβδομάδα, που παίρνουν το πολύ 300 ευρώ το μήνα. Από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό τα παίρνει "μαύρα", αφού είναι άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, που

Η κρίση γιγαντώνει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, λέει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της βίας στα σχολεία κρούει η οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία σε έρευνα που διεξήγαγε διαπίστωσε ότι το 31,98% των παιδιών που συμμετείχαν από 167 σχολεία της χώρας έχουν πέσει θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού. Η κρίση και η φτώχεια επιδείνωσαν το φαινόμενο. «Στο σχολείο υπάρχουν πλέον παιδιά που έχουν και παιδιά που δεν έχουν. Αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ τα
πράγματα και έχει φέρει ανακατατάξεις και εντάσεις ανάμεσα στα παιδιά» λέει στο in.gr ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος.

-Πόσο συχνά εμφανίζεται στα ελληνικά σχολεία το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού;

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο μεταφραστής του Μαχφούζ φωτίζει την Αθήνα...

Γράφει ο Μανώλης Δημελλάς
Στο χωριό μου, στο νότιο αιγαίο, την Κάρπαθο, τα παιδιά μεγάλωσαν με τον φόβο από τις Αναράες, δυό κακές νεράιδες, που τριγυρνούσαν από την μια άκρη έως την άλλη, έβγαιναν κάθε νύχτα, από τον Καρακαλλά μέχρι τον Άη-Σπυρίδωνα και αν τυχόν βρισκόταν κάτι ζωντανό πάνω στη στράτα τους, το μάγευαν δίχως καθυστέρηση.
Σήμερα που όλος ο πλανήτης έχει την ευκαιρία να...
μοιράζεται ταυτόχρονα σκέψεις, απόψεις και συναισθήματα, οι παλιοί Θεοί έγιναν πια ντεμοντέ. Οι  σκιές στους τοίχους δεν τρομάζουν ούτε ένα ανυποψίαστο και αθώο παιδί.
Έρχεται όμως η μοιραία παγκοσμιοποίηση, η μετάλλαξή μας, σε πολίτες ένος μεγάλου χωριού, σχεδόν αναγκαστικά αποκτάμε μύθους και θρύλους που έχουν ίδιες φάτσες, κοινά πρόσωπα, σαν

Ακτιβισμός είναι…

Δεν μάθαμε ν’ αγαπάμε την ευθύνη σαν νέα γενιά. Μείναμε στην θεωρία. Στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια μας έμαθαν να «παπαγαλίζουμε» και όχι να δημιουργούμε. Εκτός κι αν βρισκόταν κάποιος σωστός εκπαιδευτικός από τους λίγους να μας δώσει λίγη σημασία. Αντί για δημιουργικές εργασίες, εξετάσεις. Μόνο εξετάσεις, όχι έρευνα, προκειμένου να εμπεδωθεί το «ποίημα».
Το παιδί είναι σαν το ζυμάρι και όπως το πλάσεις τέτοιο ψωμί θα βγει...
Κάποιες δουλειές μας μάθανε να τις αποφεύγουμε, αφού τα λεφτά δεν ήταν σίγουρα. Και τώρα γιατροί και δικηγόροι βγαίνουν στο εξωτερικό. Μαζί τους ακολουθούν αυτοί που θέλουν να δώσουν το κάτι διαφορετικό στην ελληνική κοινωνία, μιας και οι βολεμένοι και τεμπέληδες τους βλέπουν σαν κάτι το απειλητικό.
Τώρα με την κρίση, κυρίως ηθική, σιγά-σιγά οι νέοι άνθρωποι γνωρίζουμε την οικογενειακή εστία και την ελληνική φύση και παρατηρούμε ότι τελικά, δεν είναι και τόσο άσχημο να ξέρεις και κάτι άλλο, εκτός από το «διευθυντηλίκι». Μαθαίνουμε ότι ακτιβισμός δεν είναι το να καθόμαστε σε ομάδες, μιλώντας για… ειρηνισμό, πεταλούδες, περιβάλλον και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε τα «καλά» του συστήματος και την «πρόοδο» των αγαθών.
Πραγματικός ακτιβισμός είναι η πρακτική και πραγματική βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, όπως και από όπου μπορεί ο καθένας. Μια καλή κουβέντα σε όποιον το χρειάζεται. Ακτιβισμός είναι το να ταράσσουμε τα νερά της κατεστημένης γνώσης και να «μπουρλοτιάζουμε» τους «καλούς και φιλήσυχους» πολίτες. Να λέμε την αλήθεια, έστω κι αν αυτή «πονάει» κι εμάς τους ίδιους.
Να μιλάμε με πυγμή και χωρίς φόβο, μήπως κάποιοι μας χαρακτηρίσουν, γράφοντάς τους στα «παλιά μας τα παπούτσια».
Έτσι θα απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και θα την κρατήσουν όρθια στην μπόρα που ήδη άρχισε και θα φουντώσει.

ΠΥΓΜΗ.gr

«Ο χειρότερος εργοδότης του κόσμου»,τον έχουν ξεπεράσει πολλοί δικοι μας,όμως τα στοιχεία είναι μη ανακοινώσιμα!Εδώ όλα στα κρυφά και στη λαμογιά!

Ένας Aυστραλός ιδιοκτήτης επιχείρησης με πλυντήρια ρούχων καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στους υφιστάμενους του, τους οποίους κακομεταχειριζόταν και απειλούσε, μεταξύ άλλων, να τους… ρίξει μέσα σε οξύ.
Το «αφεντικό της συμφοράς», Κέβιν Αντριους -που τα ΜΜΕ της Αυστραλίας χαρακτηρίζουν ως «χειρότερο εργοδότη του κόσμου- μεταξύ 2007 - 2009 απειλούσε τους υπαλλήλους του, στο κατάστημα πλυντηρίων ρούχων που διατηρεί στη Μελβούρνη, πως «αν δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά, θα τους ρίξει μέσα σε....... ένα διάλυμα με οξύ».

Αποκαλούσε καθημερινά «σκύλες» τις γυναίκες υπάλληλους του, λέγοντας τις πως «είναι καλές μόνο για ένα πράγμα στο κόσμο» και πως «αν δεν είναι καλές στη δουλειά τους, θα φωνάξει τον βιαστή της περιοχής να τις περιμένει έξω από το μαγαζί»!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων του, ο 61χρονος τους έριχνε επισης πράγματα στο κεφάλι ή το γραφείο την ώρα που δούλευαν, ενώ οι ύβρεις και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη.

«Μας ειχε απειλήσει πως, αν αργούσαμε στη δουλειά ξανά, θα μας έριχνε τροφή στα άγρια σκυλιά που ειχε στη πίσω αυλή», ειπε ένας από τους - μαρτυρικούς - υφισταμένους του βαρβάρου εργοδότη. «Μάλιστα κάποια φορά έστειλε έναν δικό του να τα φέρει μέσα στο κατάστημα».  

«Η συμπεριφορά του Άντριους ήταν απωθητική κι απαράδεκτη, ενώ οι πράξεις του είχαν μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους του», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστή Χιου Ράντφορντ.