Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου !!!

Aπό το "Πολύφημος"

Είναι μερικές φορές που η πραγματικότητα σε κολλάει στον τοίχο. Ξέρεις ότι θέλεις να γράψεις πολλά, να πεις ακόμη περισσότερα, αλλά γνωρίζεις πως όλα αυτά κάπου τα έχεις ξαναπεί, κάποτε τα είχες ξαναγράψει.

Όλοι έχουν ακούσει το ανέκδοτο με τον τύπο που παθαίνει λάστιχο και μετά από πολύ ώρα σκέψεων για το πώς θα... κάνει τον γείτονα να του δώσει το γρύλο του για να βάλει τη ρεζέρβα, καταλήγει να τον μπινελικώνει με το που τού ανοίγει την πόρτα του σπιτιού.


Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου, του λέει και σηκώνεται και φεύγει με το λάστιχο σκασμένο.

Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου λοιπόν.

Που ακόμα μας περνάς για τόσο μεγάλους μαλάκες που θα κάτσουμε να χάψουμε ότι από τη γαμημένη τη λίστα Λαγκάρντ χάσατε το CD, τα χαρτιά, το στικάκι, τα παράβολα, τα εισιτήρια, το δρόμο για την εισαγγελία.

Που μας νομίζεις ακόμη πιο μαλάκες και βγαίνεις μετά από δύο χρόνια για να μας πεις ότι δεν λέγαμε τίποτα εμείς οι τηλεδημοσιογράφοι για το χρέος που δεν ήταν βιώσιμο, επειδή έτσι προστατεύαμε τη χώρα μας.

Που μας θεωρείς ντιπ βούρλα, για να πιστεύουμε ότι σε κάθε κυβερνητική κρίση θα βρίσκεται μια ανώνυμη επιστολή, ένα μυστήριο τηλεφώνημα, κάποιος άγνωστος αυτόπτης μάρτυρας και θα ανακαλύπτουμε νέους Πυρήνες της Φωτιάς, εμπρηστές της Μαρφίν και τρομοκράτες της Κερατέας.

Που μας κάνεις να νιώθουμε τόσο ζώα, όταν μας λες ότι κάναμε λάθος με τα νούμερα που σας γαμήσανε τη ζωή εδώ και δυο χρόνια, όμως σφάλματα γίνονται και γι' αυτό τώρα σκάστε, κολυμπάτε και πληρώνετε.

Που τώρα κατάλαβες ότι το λαϊκό κίνημα κυνηγιέται σαν τα ποντίκια σε πολιορκούμενη πόλη που την έφαγε ο λιμός, από ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ασφαλίτες, Δένδιες και ΔΙΑΣ, ενώ έβλεπες για μήνες ανθρώπους που εσύ βάφτισες προβοκάτορες, να βασανίζονται και να διαπομπεύονται δημόσια.

Που με θεωρείς τόσο μαλάκα για να έρθω και πάλι κοντά σου επειδή δηλώνεις αριστερός-δημοκράτης-πατριώτης, που οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους ενώ φωνάζεις ΜΑΤ με πλαστικές σφαίρες έξω απ΄τα γραφεία σου και βγάζεις λάδι τον άνθρωπο που έκανε το Σύνταγμα της Ελλάδας αντισυνταγματικό.

Που ακόμη και τώρα νομίζεις ότι θα πιστέψω πως υπάρχουν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι που σε ακολουθούν, γιατί αυτό λένε εκείνοι που είπαν ότι αποφάσισαν να κρύψουν από τον κόσμο αλήθειες “για το καλό της χώρας και της οικονομίας”.

Που πέφτουν πυροβολισμοί στην κηδεία του καριόλη του Ντερτιλή κι εσύ κάνεις πρώτο θέμα δυο αναποδογυρισμένες καρέκλες στο γραφείο του κάθε τυχάρπαστου Βρούτση. 

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμη μην περιμένεις από μένα να επιχειρηματολογήσω, ούτε να το ρίξω στη λογική. Ένα μόνο έχω να σου πω, με όση δύναμη μου έχει απομείνει.
Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου.
Καριόλη.

Κόλαφος για την Ελλάδα η έκθεση της Human Rights Watch> ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΜΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!!!





Για την απαράδεκτη μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων και τη ρατσιστική βία λόγω Χρυσής Αυγής επικρίνει την Ελλάδα η ετήσια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
Αναφέροντας και την σχετική καταδίκη της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ Κατά των Βασανιστηρίων (CAT), η έκθεση στηλιτεύει νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο σύμφωνα με τον οποίο η αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει μετανάστες με την «ασαφή αιτιολογία του κινδύνου για τη δημόσια υγεία» _ όπως το «πόσο επιρρεπείς είναι σε μολυσματικές ασθένειες με βάση τη χώρα καταγωγής τους».   
Η οργάνωση αυτή που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και παρακολουθεί την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο _ συντάσσοντας μια ετήσια έκθεση τα τελευταία 23 χρόνια _  κατακρίνει την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή «συνέχισε την σκληρή προσέγγιση της προκατόχου της όσον αφορά τον έλεγχο της μετανάστευσης». Φέρνει ως παράδειγμα τον 12,5 χλμ φράχτη που χτίστηκε στον Εβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, και τις επιχειρήσεις-σκούπα Ξένιος Ζευς που οδήγησαν «στην κράτηση περισσότερων από 50.000 φερόμενων ως μεταναστών χωρίς έγγραφα οι οποίοι συνελήφθησαν μόνο και μόνο λόγω της εμφάνισής τους ενώ περισσότεροι από 3.700 κρατήθηκαν».
Παρότι ιδρύθηκαν νέες υπηρεσίες για την διεκπεραίωση των αιτήσεων για άσυλο τον Μάρτιο, ως το τέλος του έτους «δεν είχαν αρχίσει ακόμη να λειτουργούν κανονικά λόγω καθυστέρησης στην επάνδρωσή τους».
Η έκθεση χαρακτηρίζει «προβληματικές» τις συνθήκες διαβίωσης στα πέντε νέα κέντρα κράτησης

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη!ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΞΕΣΗΚΩΝΠΜΑΣΤΕ!


'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων... 2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


«Βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν ακούσαμε την Τρόικα»

«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o πρόεδρος της χώρας Ολ. Γκρίμσον.

Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον: «Κατ` αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν

Αδικήστε μας, ξεσκίστε μας…

Από Βασίλης Γαλούπης
Ο Βασίλης Γαλούπης αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να κτιστεί μια κοινωνία δικαίου πάνω στην αδικία, με αφορμή τη νέα σοκαριστική ομολογία του ΔΝΤ για την Ελλάδα.
Ο πολίτης αυτού του τόπου ανεβαίνει τον Γολγοθά του από το 2010 μέχρι σήμερα. Υποφέρει δεχόμενος επιθέσεις επί καθημερινής βάσης. Με πρωτοφανή ύφεση διαρκείας για τα παγκόσμια δεδομένα, με διεθνές ρεκόρ ανεργίας, με αυτοκτονίες, με κόσμο να τρώει από τα σκουπίδια, με ατέλειωτα μέτρα.
Δεν είναι συνταρακτικό, λοιπόν, όταν βλέπεις σήμερα το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να παραδέχεται κυνικά πως έγινε λάθος στις εκτιμήσεις για την Ελλάδα και ότι αν γνώριζαν πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση, θα κάνανε άλλους χειρισμούς εξ’ αρχής; Απίστευτα πράγματα… Αδιανόητα!
Η ομολογία και η λέξη – κλειδί!
Κι επειδή δεν είναι καλό να ξεχνάμε, ας θυμηθούμε λίγο μερικές δηλώσεις και τοποθετήσεις που γίνανε κατά καιρούς:

20 Ιουνίου 2010, Γιώργος Παπανδρέου (πρωθυπουργός): «Κάποια από τα μέτρα είναι άδικα. Είναι, όμως, απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα».
25 Ιουνίου 2011, Ευάγγελος Βενιζέλος (υπουργός οικονομικών): «Τα μέτρα που περιλαμβάνονται

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Βόλτα στα Βόρεια Προάστια

από Απλήρωτοι Εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη
θ
Είμαστε ακόμη απλήρωτοι και έτσι αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα στην γειτονιά του κ. Λυμπέρη να του θυμίσουμε τις υποχρεώσεις του καθώς και να ενημερώσουμε τον κόσμο εκεί, με ένα κείμενο που μοιράσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε αυτά μας χρωστάει
Είμαστε ακόμη απλήρωτοι και έτσι αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα στην γειτονιά του κ. Λυμπέρη να του θυμίσουμε τις υποχρεώσεις του καθώς και να ενημερώσουμε τον κόσμο εκεί, με ένα κείμενο που μοιράσαμε. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να πάρουμε αυτά μας χρωστάει
και το κείμενο που μοιράζαμαι στους περαστικούς..

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»
 
Πόσο επίκαιρος ο στίχος του Μανόλη Αναγνωστάκη για τους «μεγάλους άντρες» της εποχής μας. Για έναν τέτοιον θέλουμε να σας μιλήσουμε κι εμείς, τον κύριο Αντώνη Λυμπέρη – το αν θα μπει το κύριος μπροστά το αφήνουμε στη δική σας κρίση, αφού διαβάσετε το κείμενο. Ένας από τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους του life style, της χλιδής, του savoir vivre άφησε 200 εργαζόμενους στο δρόμο.

Είμαι ο Γιώργος, η Μαρία, ο Πέτρος, η Κατερίνα, ο Κώστας, η Άννα και είμαι οργισμένος/η!

Είμαι οργισμένος/η, γιατί με κορόιδεψε, γιατί μου έλεγε ψέματα· ενώ εγώ πήγαινα απλήρωτος/η να βγάλω τα περιοδικά του, αυτός οργάνωνε την έξοδό του από την εταιρεία.
Είμαι οργισμένος/η, γιατί «έβαζα πλάτη», πηγαίνοντας στην άλλη άκρη της Αττικής, στο

Μαζιώτης-Ρούπα>Έχουμε πόλεμο, οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε γι αυτά τα πράγματα





Με δύο επιστολές που ανέγνωσε στη δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα» η συνήγορός τους έκαναν την «επανεμφάνισή» τους στο δικαστήριο οι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα, βασικοί κατηγορούμενοι για την δράση της οργάνωσης.


Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την λήξη του 18μηνου προφυλάκισης τους, ανέθεσαν στη δικηγόρο που τους εκπροσωπεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αναγνώσει, ενόψει της έναρξης των απολογιών των έξι υπολοίπων κατηγορουμένων, επιστολές τους που έφεραν ημερομηνίες, του μεν Μαζιώτη Οκτώβριο του 2012, της δε συντρόφου του Δεκέμβριο του 2012.

Η δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι δύο επιστολές της απεστάλησαν ταχυδρομικώς.

Ο Νίκος Μαζιώτης αφού τονίζει ότι οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αναφέρει ότι είναι για αυτόν τίτλος τιμής οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την δράση του στον «Επαναστατικό Αγώνα».

«Στο δικαστήριό σας υπερασπίστηκα όλες τις ενέργειες του ΕΑ. Η πολιτική ευθύνη την οποία αναλάβαμε, σημαίνει να υπερασπίζεσαι την πολιτική δράση μιας οργάνωσης. Οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες.

Ο "Μειλίχιος Εκτελεστής">Το βαθύ Ιερατείο του ψεύδους, της υποκρισίας και της ασυνέπειας, διαθέτει ηγέτη.

Από τον Βασίλη Μπόνιο





Ώστε κανείς, εκτός από δύο ανθρώπους, δεν εισέρεχεται στο δεύτερο όροφο του οικοδομήματος...
Ο Ηγούμενος χαμογέλασε: “Kανείς δεν πρέπει. Κανείς δεν μπορεί. Κανείς, αν το ήθελε, δεν θα το κατόρθωνε. Η βιβλιοθήκη προστατεύει τον εαυτό της, είναι ανεξιχνίαστη σαν την αλήθεια που φρουρεί, απατηλή σαν τα ψεύδη που φρουρεί. Είναι πνευματικός λαβύρινθος, μα και επίγειος. Θα μπορούσατε να μπείτε και θα μπορούσατε να μην βγείτε...»
Ουμπέρτο Έκο-Το Όνομα του Ρόδου.

Τι εικόνα κι αυτή. Είναι λίγο μετά τις εκλογές και η μειλίχιος φιγούρα του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στους καιρούς της μεγάλης δόξης κουβαλούσε τα αντιηλιακά της Μιμής από την σουίτα στην πλάζ του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Ο Κάρολος, ο Φώτης, ο Ευάγγελος και ο Αντώνιος συσκέπτονται και, ω του θαύματος, λευκός καπνός αναδύεται από το Προεδρικό Μέγαρο: Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κυβέρνηση. Μέγας είσαι Κύριε, Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
Λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εξέρχεται του Μεγάρου συνοδευόμενος από τον νεανία εκπρόσωπό του Ανδρέα-μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μαθησιακό δίδυμο διδασκάλου-μαθητή, από τα συνήθη της ελληνικής αρχαιότητος.

Ο νεαρός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στέκεται διακριτικά πίσω από τον πρόεδρό του καθώς εκείνος

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συγχαρητήρια στα καλόπαιδα της ομάδας Δίας γιά την ευσυνειδησία τους!ΑΙΣΧΟΣ!!!!!

Σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, γνωστούς και αγνώστους...
Τυχεροί μέσα στην μεγάλη ατυχία τους αισθάνονται τα μέλη των οικογενειών των δύο αγοριών που τραυματίστηκαν στην καταδίωξη της περασμένης Τετάρτης στο Ηράκλειο.
Τυχεροί, από την μία πλευρά γιατί τα παιδιά φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική, έχοντας ωστόσο ξεπεράσει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.

Και από την άλλη πλευρά γιατί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο, όπως λένε και οι ίδιοι, κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, γνωστούς και αγνώστους.

Είναι ενδεικτικό ότι δεκάδες αγόρια και κορίτσια , αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σπεύδουν καθημερινά στο νοσοκομείο για να εκφράσουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον 19χρονο και τον 16χρονο , παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πώς δεν μπορούν να τους δουν..