Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ύφεση, ονομάζεται η φτώχεια του λαού!


Ξεκινάει η ώρα που επιζητούν οι επιβήτορές τα σπίτια μας... και τώρα θα τα πάρουν με αίμα και πάνω από πτώματα! Επέλεξαν τη βίαια σύγκρουση και οι δικαστές δεν είναι συνυπεύθυνοι αλλά συνένοχοι! Ξεκίνησαν τις κατασχέσεις σπιτιών - Κάτοικοι κατέλαβαν την Eurobank στην Κεφαλονιά...ΘΥΜΌΣΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΈΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!Α ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΣΗ ΣΑΣ!ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΟΛΕ!ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

Ενοικιαστές στα... ίδια μας τα σπίτια!!!
Από το "tilevoasartas"



   Με κατάληψη στη Eurobank στην Κεφαλονιά απάντησαν οι κάτοικοι της Λειβαθούς στην αξίωση της τράπεζας να κατασχέσει σπίτι άνεργης εξαμελούς οικογένειας. Οι κάτοικοι αντέδρασαν μαζικά και κατέλαβαν την τράπεζα, προσπαθώντας να κάνουν τους τραπεζίτες της Eurobank να σταματήσουν την επιχείρηση έξωσης.
   Κάτω από αυτή τη δράση, η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό και δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της, χωρίς νοίκι, όπως προσπαθούσε να επιβάλλει μέχρι τώρα. Βεβαίως η Eurobank κρατά την ιδιοκτησία, δηλαδή δεν αναιρείται η κατάσχεση, ο «πλειστηριασμός» και η αγορά για ένα κομμάτι ψωμί της εν λόγω κατοικίας.
   Η υπόθεση της έξωσης στη Λειβαθώ πρέπει να μας παραδειγματίσει. Είναι μόνο η αρχή για μαζικές κατασχέσεις οικιών και για να είμαστε «φιλοξενούμενοι» ή ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς.
   Πρέπει να απαιτήσουμε να μην υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και όπου αυτό έχει συμβεί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αναιρεθεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
   Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι φτωχοί και άνεργοι άνθρωποι έχουν τη οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.
   Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αφήσουμε τις τράπεζες που καραδοκούν να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα.
   Οι τοκογλύφοι δεν θα έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο εμείς δεν αντιδρούμε οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά.

Σχέδιο «Αθηνά»... Eσύ έλληνα φοιτητή και ελληνίδα φοιτήτρια νόμιζες ότι θα γλιτώσετε; Τι δεν καταλάβατε;

Δύσκολο να βρεθεί πραγματικός δικαστής έξω από στοές και εξαρτήσεις αναδρομικών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε η ανάπτυξη

Πρώτο θέμα έγινε χτες η Ελλάδα σε όλα τα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού με τη δωρεάν διανομή τροφίμων –σε ένδειξη διαμαρτυρίας- από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι παραγωγοί φώναζαν «Ζήτω η αναρχία κουφάλες» και πυροβολούσαν με Καλάσνικοφ στον αέρα.
Εκατοντάδες άνθρωποι έσπρωχναν ο ένας τον άλλον και έπαιζαν ξύλο για ένα μαρούλι, βοηθώντας στο να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη ζήτηση είχαν τα προϊόντα των παραγωγών από τα Ζωνιανά.
Η ιδέα για τη δωρεάν διανομή τροφίμων ήταν της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, που δήλωσε πως τα ξένα ΜΜΕ θέλουν μόνο εικόνες πείνας και εξαθλίωσης από την χρεοκοπημένη Ελλάδα –αφού δεν τους συγκινεί πια η Ακρόπολη και το συρτάκι-, οπότε αποφάσισε να στήσει αυτό το σκηνικό ζούγκλας με εκατοντάδες κομπάρσους να υποδύονται τους πεινασμένους που θέλουν απεγνωσμένα ένα λάχανο, ώστε να γίνει η Ελλάδα πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου και να προσελκύσει εκατομμύρια τουρίστες.
Βέβαια, αυτές οι εικόνες μπορεί να τρομάξουν τους τουρίστες και να μην έρθουν στην Ελλάδα επειδή θα φοβούνται πως οι πεινασμένοι θα τους φάνε ζωντανούς.
Από την άλλη, είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θα γίνει ο πρώτος προορισμός για σεξοτουρισμό στον πλανήτη, αφού οι καυλοπυρέσσοντες τουρίστες θα σκεφτούν, πως αν κάνουν έτσι οι Έλληνες για

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚ και δέος στο Ισραήλ! Η Συρία που αντιστέκεται 2 χρόνια στην ιμπεριαλιστική επίθεση τρομοκράτησε το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/02/2_6.html#more

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός "Δέκα" έδωσε την είδηση της μεγάλης κινητοποίησης (π.χ. μοίρασμα αντιασφυξιογόνες μάσκες σε όλους τους κατοίκους του Ισραήλ...) και του πανικού, μετά την τρομοκρατική αεροπορική επίθεση εναντίον της Συρίας!
Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, αναφέρει το κανάλι "Δέκα"του Ισραήλ, πέταξαν πάνω από το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα σε πολύ χαμηλό ύψος και γέμισαν τις πόλεις με φυλλάδια που γράφουν: "Μπορούμε σε οποιαδήποτε στιγμή, αλλά θα επιλέξουμε τον χρόνο και τον τόπο, με τους χαιρετισμούς των Αετών της Συρίας".
Η αεράμυνα του Ισραήλ δεν μπόρεσε να...

εντοπίσει τα αεροσκάφη της Συρίας που λειτουργούσαν στην ίδια συχνότητα μ' εκείνη των ισραηλινών.
Kάτω τα χέρια από τη Συρία!

Την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδεια του νεοφασίστα Άδωνη Γεωργιάδη.

Λέγομαι Φρίντριχ Ένγκελς.
Ο πατέρας μου είχε κλωστουφαντουργείο στο Μάντσεστερ και άρα είχαμε λεφτά, κοινώς ήμουν αστός.
Συγγνώμη που έγινα επαναστάτης και αποστάτης της...
τάξης μου.
Την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδεια του νεοφασίστα Άδωνη Γεωργιάδη.

Οι πληροφορίες ότι τις επόμενες ώρες η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενική επιστράτευση ελέγχονται ως ανακριβείς!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ⓐ Himno de La Internacional Anarquista,Anarquistas,The International, Anarchist International Ⓐ


ΑΝΑΡΧΙΑ - ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ BLOG!Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ!!

  Αναρχία, Αναρχισμός, αναρχικοί, αναρχία                                                                                Vivir la utopia (Ζωντας την ουτοπια) Μεταγλωττισμένο Oλοκληρο


Τι είναι μια ληστεία τράπεζας μπροστά στην ίδρυση της!

«Ζήτω η αναρχία κουφάλες!»

Οπωσδήποτε, θέλει κότσια να φωνάζεις «Ζήτω η αναρχία κουφάλες», περικυκλωμένος από τα γουρούνια της Ελληνικής Αστυνομίας που σε έχουν βασανίσει, όπως κάνει ο νεαρός αναρχικός στη διάρκεια της προσαγωγής του.
Οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν φοβούνται τίποτα. Θα δαγκώσουν και τα λιοντάρια.
Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Φυσικά, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής κάνουν ένα -ακόμα- μεγάλο λάθος, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών αναρχικών με εμφανή τα σημάδια βασανισμού από τους αστυνομικούς.
Με 60% ανεργία στους νέους, τη Μαφία να κυβερνάει τη χώρα και τη Δικαιοσύνη

Για τους Πυρήνες



Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είδα χτες κάποιους άλλους πιτσιρίκους να έχουν συλληφθεί στους Πυρήνες της Φωτιάς. Ένας εξ’ αυτών ήταν φίλος του Γρηγορόπουλου και παρών στη δολοφονία του. Με μπλαβιασμένα μάτια και έχοντας αρχίδια, να βρίζουν τα άλλα αρχίδια.
Αναρωτιέμαι, πως να ένιωσε το παιδί μπροστά στη δολοφονία του φίλου του από τον Κορκονέα; Υποθέτω αδυναμία. Υποθέτω ότι θα κατηγορούσε τον εαυτό του μετά που δεν έκανε τίποτα τότε. Υποθέτω πάντα, δεν ξέρω… πείτε μου όμως, πώς να βγει ένα παιδί χωρίς μίσος στην εξουσία (κάθε μορφής) μετά από τέτοιο βίωμα; Τι ψυχικά τραύματα κουβαλάει;
Είμαι σίγουρη εάν ψάξει κανείς το παρελθόν των νέων που συνελήφθησαν θα βρει τουλάχιστον από μία τραγωδία που να αφορά την κρίση. Κάποιον άνεργο, κάποιον γονέα που να υπέστη ταπείνωση από αφεντικά. Τα ξέρεις, τα βλέπεις γύρω σου, δεν είναι ανάγκη να στα πω εγώ.
Ζούμε τα τελευταία χρόνια τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο. Ενεχυροδανειστήρια έχουν ξεφυτρώσει παντού, νεοάστεγοι, ηλικιωμένοι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, παιδιά λιποθυμούν σε σχολεία, μωρά υιοθετούνται λόγω οικονομικής δυσπραγίας, και μία νέα γενιά άνεργη, μία νέα γενιά

"...θα γίνω ο εφιάλτης σου. Ο φόβος μου θα σε καταδιώκει παντού. Εγώ είμαι..."



Ο φόβος μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο η μάλλον "άνθρωπο" εγκληματία.
Προσοχή. Το λέω αυτό για να ξέρουμε από ποια μεριά βρίσκεται ο φόβος. Λέει ¨ο φόβος ΜΟΥ¨ πράγμα που μπορεί να διαβαστεί αμφίδρομα.
Το ότι ο φόβος του τάδε κυρίου προκαλεί - χρησιμοποιώντας ως όπλο τις απειλές από τη στιγμή που η θέση του είναι εγκαθιδρυμένη στη παρανομία με υποστήριξη από το σάπιο και άνομο καθεστώς που του έχει δώσει αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που η ατιμωρησία βασιλεύει για τους γνωστούς λόγους - φόβο σε αυτούς στους οποίους απευθύνει τις απειλές του είναι διαφορετικό και διαφορετικός ο φόβος η αν θέλετε διαφορετική η ποιότητα φόβου.
Μπορεί να δημιουργεί φόβο στο άτομο που απειλεί, αλλά αυτός/η που ξέρει ότι είναι στη σωστή θέση σε σχέση με τον λόγο του, τις πράξεις του και τον Νόμο, έχει πλήρη συνείδηση του ότι είναι ένας φυσιολογικός φόβος, ως αντίδραση μπροστά στις απειλές που δέχεται. Αυτός ο φόβος δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει να έχει την αρχική ηθική του στάση απέναντι στα πράγματα και μάλιστα τον τροφοδοτεί με κουράγιο γιατί άλλο ο φόβος και άλλο η αλήθεια.
Έτσι λοιπόν ο φόβος που καταδιώκει αυτόν το κύριο, γιατί απλούστατα ξέρει εκ των προτέρων και

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ UNFOLLOW ΑΠΟ ΣΥΣΤΗΘΕΝΤΑ ΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ (AEGEAN)


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ MEDIA ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ UNFOLLOW ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ  ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ...
Τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής συντάκτη μας δεχτήκαμε χθες στα γραφεία του περιοδικού από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο UNFOLLOW 14 για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου.
Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος του περιοδικού UNFOLLOW (Φεβρουάριος 2013), όπου δημοσιεύουμε βασικό ρεπορτάζ για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακού πετρελαίου, με τίτλο εξωφύλλου «Λαθρεμπόριο: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής για την Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη και τα ΕΛΠΕ του Σ. Λάτση;».
Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου, στις 19.50, δεχτήκαμε τηλεφώνημα στα γραφεία του περιοδικού από τον αριθμό 210 4586000, στο οποίο ο καλών ζήτησε να μιλήσει με τον συντάκτη  του ρεπορτάζ Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, συστήθηκε ως Δημήτρης Μελισσανίδης και ζήτησε εξηγήσεις για το δημοσίευμα.

Ο συντάκτης μας συνομίλησε μαζί του σε ανοικτή ακρόαση, παρουσία δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού. Ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε το περιοδικό και τον συντάκτη με αγωγή. Ο συντάκτης του απάντησε ότι ασφαλώς μπορεί να πράξει όπως νομίζει.
Στη συνέχεια, παρά την προσπάθεια του συντάκτη μας να συνομιλήσει σε ήπιο τόνο, ο καλών ως Δ. Μελισσανίδης απείλησε τη ζωή του και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτόν. Από τα 20 λεπτά που διήρκεσε το τηλεφώνημα, τα μισά περίπου αναλώθηκαν σε απειλές προς τον συντάκτη.
Μέρος όσων είπε ο συστηθείς ως Δ. Μελισσανίδης, τα οποία κατέγραψε ο συντάκτης παρουσία των δύο ακόμη συντακτών του περιοδικού, έχει ως εξής:
«Θα μπορούσα να στείλω να σε σκοτώσουν χωρίς να σ’ έχω προειδοποιήσει. Αλλά είμαι άντρας και θα βάλω να σε τινάξουν στον αέρα την ώρα που κοιμάσαι. Θα βάλω να σε σκοτώσουν, εσένα, τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και ό,τι άλλο έχεις».

Όταν ο συντάκτης, σε στοιχειώδη αντίδραση αυτοπροστασίας, είπε στον συστηθέντα

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ?Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία - Ανακοίνωσε έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας

- Θα ψάξει για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας η Τουρκία.
- Επιστράτευσε νορβηγικό σεισμολογικό σκάφος
- Την άνοιξη οι έρευνες

Σύμφωνα με την "Χουρριέτ", τις έρευνες θα διενεργήσει το νέο νορβηγικό σεισμολογικό σκάφος "Πολάρκους" το οποίο απέκτησε η Τουρκία μετά το "Πίρι Ρέις".

Το σκάφος, το οποίο αναμένεται να πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου, συνοδευμένο από πολεμικά πλοία, θα διενεργήσει έρευνες στα τεμάχια 1, 4, 5, 6, και 7, της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και στο τεμάχιο 12, το οποίο η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δήθεν ανήκει στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με τη "Χουρριέτ", έρευνες θα διενεργηθούν και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου.

Το σκάφος στοίχισε στην Τουρκία 150 εκατομμύρια δολάρια, έχει μήκος ογδόντα-πέντε μέτρα και διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, με δυνατότητα να προβαίνει σε τρισδιάστατες έρευνες σε βάθος μέχρι και έξι χιλιομέτρων.
Με εντολές του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, το σκάφος θα βαφτεί με τα εθνικά χρώματα της Τουρκίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- "Τρικλοποδιές" Γερμανών στην Κύπρο - Επιμένουν για ξέπλυμα και όρους για βοήθεια
- Γ. Λιλλήκας : 2,5 δις η επιβάρυνση στο ρεύμα λόγω μη έγκαιρης αξιοποίησης φυσικού αερίου
- Αφέθηκε ελεύθερος από τους Αττίλες ο 36χρονος με ειδικές ανάγκες 

ΗΡΩΕΣ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ... Ανατίναξε τα γραφεία της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης ΕΣ.Π.Ο. που στρατολογούσε Έλληνες για λογαριασμό του πολυεθνικού τμήματος των Waffen SS

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν 70 χρόνια, στις 4 Φεβρουαρίου 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς στην Καισαριανή ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ.
Ανατίναξε τα γραφεία της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης ΕΣ.Π.Ο. που στρατολογούσε Έλληνες για λογαριασμό του πολυεθνικού τμήματος των Waffen SS. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 29 μέλη της και 48 Γερμανοί στρατιωτικοί. Ο αρχηγός της...
ΕΣΠΟ Σπύρος Στεροδήμος, βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε λίγες μέρες μετά. Η ΕΣΠΟ διαλύθηκε κι η Ελληνική Λεγεώνα ουδέποτε συγκροτήθηκε. Ετσι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έστειλε εθελοντές στα SS να πολεμήσουν για τους Γερμανούς στη Ρωσία.
Η προτομή του βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γλαδστώνος και Πατησίων.

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΑΙ ΜΑΣ!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ!


Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο από έναν καθηγητή του... Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ... Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας!

Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave".
Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.
Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως...
εθελοντή στο περιοδικό.
Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη.
Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του. Και φυσικά είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα.
Οι γονείς του ήταν δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι. Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους. Κάποια στιγμή έμαθα από τον Αντρέα-Δημήτρη ότι ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Μου το είπε πικραμένος και θυμωμένος. Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ' αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ' αυτήν την Ελλάδα. Απο κει και πέρα, λυπάμαι και ντρέπομαι. Λυπάμαι για τον Αντρέα-Δημήτρη που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος.
Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη σ' αυτό το σημείο. Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν.
Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν.
Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν "τρομοκράτη" και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση.
Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013



Μόνο Λαϊκά Δικαστήρια μπορούν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη για την καταστροφή της πατρίδας μας! Ένας/μία δικαστής να παραιτηθεί δεν υπάρχει;

Θα έλεγα ότι ο Ρωμανός, ο Νίκος ο Ρωμανός, το παιδί αυτό, που το γνώριζα βέβαια πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου, είναι το δεύτερο θύμα των Κορκονέα- Σαραλιώτη. Είναι το δεύτερο θύμα γιατί από την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου και μετά το παιδί αυτό έχει τόση οργή, τόσο θυμό, ενδεχομένως και φόβο, και ταραχή. Έχει φύγει από το σπίτι του, έχει εγκαταλείψει το σχολείο του, οι γονείς του δεν ξέρουν που κατοικεί και…
Δεν είναι το παιδί που ξέραμε πριν από τις 6 Δεκεμβρίου 2008. Εδώ να σας αναφέρω ότι επρόκειτο

ΑΠΟ ΤΟ ATHENS INDYMEDIA ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!ενημέρωση για Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο

Μετά από επικοινωνία με τους γονείς του συλληφθέντα Μπουρζούκου Ανδρέα-Δημήτρη ενημερώνουμε τα εξής:
όλοι οι συλληφθέντες εχουν μεταφερθεί από το Σάββατο (αργά το βράδυ) 2 φεβρουαρίου στην Γ.Α.Δ.Α.

Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα,μετά από συνεχόμενες αρνήσεις της αστυνομίας, που οι γονείς επικοινώνησαν με τα παιδιά τους όπως και οι δικηγόροι.
Τους δόθηκε 15 λέπτα χρόνος στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α.
Όσον αφορά τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο ήταν δεμένος με χειροπέδες από το ένα χέρι και την καρέκλα καθόλη τη διάρκεια του δεκαπεντάλεπτου.
Μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι,
στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αύτο έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και

ΒΙΟΜΕ: Ένας άλλος δρόμος είναι υπαρκτός!

Απλά, καθαρά και ξάστερα: “Αναλαμβάνουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με όρους πλήρους αυτοδιεύθυνσης και εργατικού ελέγχου τόσο των παραγωγικών όσο των διοικητικών δομών του. Βασική και κεντρική αρχή λειτουργίας του εργοστασίου, της διεξαγωγής του αγώνα μας και κεντρικός όρος των μελλοντικών μας σχεδίων είναι η ισοτιμία στη συμμετοχή και στη λήψη των αποφάσεων, η οριζοντιότητα και η άμεση δημοκρατία.” (Το 1ο άρθρο του ιδιωτικού συμφωνητικού των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ.)

Η χούντα τον συστήματος είναι εδώ


Του Γ. Δελαστίκ - "Πριν"

Την προηγούμενη εβδομάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπονοεί σαφέστατα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ...εκτός νομιμότητας! Αυτή την εβδομάδα στόχο έβαλε το ΚΚΕ. Έστειλε τα ΜΑΤ να πλακώσουν στο ξύλο δεκάδες συνδικαλιστές του που θέλησαν να κάνουν μια τυπική διαμαρτυρία στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος προκλητικά απεφάνθη ότι οι συντάξεις είναι ... «αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος»! Σαν να μην έφτανε το ότι τους έδειραν, τους

Ηθικοί αυτουργοί> Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος.

Από τον Βασίλη Μπόνιο





Tην νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 που ο Κορκονέας πυροβολούσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ο φίλος του Νικόλαος Ρωμανός, ήταν εκεί. Το 15χρονο βρήκε το κουράγιο να καταθέσει και να αφηγηθεί όσα βίωσε κόντρα στο κλίμα της αστυνομικής τρομοκρατίας που είχαν στήσει τα όργανα του Πάκη και των παπαγαλακιών του συστήματος.


-Τον φίλο μου δεν τον σκότωσαν, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ…,


Η κατάθεσή του θα γίνει πρωτοσέλιδο στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο “Ξαφνικά άκουσα ένα μπαμ…”
Από εκείνη τη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί πήραν την ρεβάνς. Τα παραμορφωμένα πρόσωπο του Ρωμανού και των άλλων τριών συλληφθέντων είναι ντοκουμέντα της αστυνομοκρατούμενης δημοκρατίας μας την οποία υπηρετεί ο πάστορας Κουβέλης και ο δικαιοσύνης Ρουπακιώτης.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι ηθικοί αυτουργοί του άγριου ξυλοδαρμού των φερόμενων μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς".
Τα καλόπαιδια της αστυνομίας του Δένδια που ψηφίζουν μαζικά "Χρυσή Αυγή" έβγαλαν όλη τη μαγκιά τους στους συλληφθέντες από τους οποίους ο μεγαλύτερος είναι μόλις 25 χρόνων. Αφού τους σάπισαν στο ξύλο, τους παρέδωσαν στην συνέχεια στους Γεραφάντηδες και τους Λιάτσους της παρα-κρατικής τηλεόρασης των φαύλων προσλήψεων. Το κρόουλ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ έσπευσε να σημειώσει "φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου" κάτω από τη φωτογραφία του νεαρού Ρωμανού-μόλις 20 χρόνων.
Αυτή η προβοκάτσια των Γεραφέντηδων και των Θωμόπουλων συμπίπτει με την αποκάλυψη του Φουαντ αλ Ζαγιατ στην Γιάννα Παπαδάκου σύμφωνα με την οποία η ελληνική Δικαιοσύνη δεν τον είχε ποτέ καλέσει να καταθέσει για τις μίζες που μοίραζε στις εγχώριες πολιτικές συμμορίες. Σημειώνουμε ότι οι Βενιζέλος-Λοβέρδος

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!!!ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

"Κομμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια"! 'σκάσε, μου έχεις σπάσει τ' αρχίδια, χέστηκα αν πεθάνεις, αυτά να τα σκεφτόσουν πριν βγεις να κάνεις τον μάγκα'! Αυτή την νεοναζιστική κρατική αλητεία της συγκυβέρνησης Γερμανοτσολιάδω δεν μπορεί ν΄αντιμετωπίσει το σάπιο -όπως το πολιτικό- δικαστικό "σύστημα"! Κάποιος πρέπει να σταματήσει την χουντική κοινοβουλευτική εκτροπή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! Μηνύσεις για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: Στοιχεία σοκ καταθέτουν οι 15 συλληφθέντες...

Το κτηνώδες πρόσωπο της αστυνομικής βίας που κυριολεκτικά αποτυπώθηκε στα κορμιά τους αποκαλύπτουν οι 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ης Σεπτεμβρίου 2012 στις μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος των βασανιστών τους, εγκαλώντας τους για βαρύτατα κακουργήματα. Παρά τις λοιδωρίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, παρά την αχαρακτήριστη στάση του να εμφανίζεται γνώστης των στοιχείων της δικογραφίας προτού καν οι δικηγόροι την πάρουν στα χέρια τους, παρά τους...
λεονταρισμούς του ότι θα μηνύσει τάχα την εφημερίδα "Guardian" που αποκάλυψε τους βασανισμούς μέσα στη ΓΑΔΑ, οι 15 συλληφθέντες με τον πλέον επίσημο τρόπο επιμένουν στις καταγγελίες τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Στις πολυσέλιδες μηνύσεις που κατέθεσαν, οι συλληφθέντες δίνουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Γιατί οι ιδέες του Καρλ Μαρξ είναι πιο επίκαιρες από ποτέ στον 21ο αιώνα...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/02/21.html#more 

του Bhaskar Sunkara

Ο Μαρξισμός, ως ανάλυση έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα μέσα στην οικονομική κρίση. Αλλά όπως είπε και ο Μαρξ, το ζήτημα δεν είναι απλά να ερμηνεύσουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάξουμε
Το κεφάλαιο ανέκαθεν προσπαθούσε να μας πουλήσει οράματα του αύριο. Στην Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939, οι επιχειρήσεις εξέθεταν τις...
νέες τεχνολογίες: νάιλον, κλιματιστικά, λάμπες φθορίου αλλά και το καθόλα εντυπωσιακό View-Master. Αλλά πέρα από τα προϊόντα, το κεφάλαιο προσπαθούσε να πουλήσει το ιδανικό της μικροαστικής αναψυχής και της αφθονίας, σε αυτούς που είχαν κουραστεί από την οικονομική ύφεση και την προοπτική ενός Ευρωπαϊκού πολέμου.
Με μια βόλτα στο περίπτερο “Futurama” οι επισκέπτες ταξίδευαν στη μικρογραφία μεταμορφωμένων τοπίων, που απεικόνιζαν νέους αυτοκινητόδρομους και έργα ανάπτυξης: τον κόσμο του μέλλοντος. Αυτή ήταν μια ενστικτώδης προσπάθεια ανανέωσης της πίστης στον Καπιταλισμό.
Με την Αυγή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κομμάτι αυτού του οράματος έγινε πραγματικότητα. Ο Καπιταλισμός πρόκοψε και, αν και με άνισο τρόπο, υπήρξε μια κάποια πρόοδος για τους Αμερικανούς εργάτες. Με την πίεση «από τα κάτω», το κράτος αλώθηκε, δεν τσακίστηκε, από τους ρεφορμιστές και ο ταξικός συμβιβασμός, όχι μονάχα η ταξική πάλη, έδωσε ώθηση στην οικονομική μεγέθυνση και διένειμε πρωτόγνωρη οικονομική ευημερία .
Η εκμετάλλευση και η καταπίεση δεν εξαφανίστηκαν, αλλά το σύστημα δεν φαίνονταν μόνο παντοδύναμο και δυναμικό, αλλά επίσης διαλλακτικό και δημοκρατικό. Η πρόοδος όμως ξεθώριαζε σταδιακά. Η σοσιαλδημοκρατία ήρθε αντιμέτωπη με την δομική κρίση του 1970, την οποία ο Μιχάλ Καλέτσκι , συγγραφέας του βιβλίου ‘Πολιτικές Όψεις της Πλήρους Απασχόλησης’, την είχε προβλέψει δεκαετίες νωρίτερα
Ο αναδυόμενος νεοφιλελευθερισμός κατάφερε όντως να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και να αποκαταστήσει τα κέρδη, αλλά μόνο μέσα από μια φαύλη επίθεση στην εργατική τάξη. Υπήρξαν κάποιες στημένες μάχες προς υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, αλλά σε μεγάλο βαθμό η εποχή μας χαρακτηρίζονταν από την από-ριζοσπαστικοποίηση και την πολιτική συναίνεση. Από εκείνη τη στιγμή οι πραγματικοί μισθοί καθηλώθηκαν, το χρέος συσσωρεύτηκε και οι προοπτικές για τη νέα γενιά, κολλημένες ακόμα με το όραμα του παλιού σοσιαλδημοκρατικού συμβολαίου, είναι θλιβερές.
Η έκρηξη των τεχνολογιών της δεκαετίας του ’90 έφερε στο δημόσιο διάλογο το θέμα της ελαφριάς και προσαρμόσιμης «νέας οικονομίας», που θα αντικαθιστούσε τον παλιό Φορντικό εργασιακό χώρο. Αλλά αυτή ήταν απλά μια μακρινή αντήχηση του μέλλοντος που υπόσχονταν η Διεθνής Έκθεση του 1939.
Όπως και να’ χει, η ύφεση του 2008 γκρέμισε τα όνειρα αυτά. Το Κεφάλαιο, απαλλαγμένο από την απειλή των «από κάτω», αναπτύχθηκε έτσι παρακμιακό, άγριο και σπεκουλαδόρικο.
Για μεγάλο κομμάτι της δικιάς μου γενιάς, το ιδεολογικό οπλοστάσιο του καπιταλισμού χάνει την ισχύ του. Το γεγονός ότι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των Αμερικανών μεταξύ 18 και 30 ετών δηλώνουν ότι προτιμούν τον σοσιαλισμό από τον καπιταλισμό αντανακλά τουλάχιστον ότι η ψυχροπολεμική σύγχυση του σοσιαλισμού με τον σταλινισμό έχει πλέον χάσει την επιρροή της.
Το ίδιο ισχύει και σε διανοητικό επίπεδο. Κάποιοι μαρξιστές έχουν κερδίσει μια κάποια δημόσια προβολή: το περιοδικό Foreign Policy απευθύνθηκε στον Λίο Πάνιτς, και όχι στον Λάρυ Σάμερς, για να εξηγήσει την πρόσφατη οικονομική κρίση, ενώ διανοητές όπως ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ βλέπουν την καριέρα τους να ανακάμπτει τελευταία. Η ευρύτερη αποδοχή της σκέψης που βρίσκεται στα αριστερά του φιλελευθερισμού –μέρος της οποίας είναι και το περιοδικό που εκδίδω, το “Jacobin”- δεν είναι απλά αποτέλεσμα της απώλειας της πίστης προς τις κυρίαρχες εναλλακτικές, αλλά μάλλον της ικανότητας των ριζοσπαστών  να θέτουν βαθύτερα δομικά ερωτήματα και να θέτουν τις νέες εξελίξεις στο ιστορικό τους πλαίσιο.
Τώρα, ακόμα και ο πασίγνωστος και πολυβραβευμένος φιλελεύθερος Πωλ Κρούγκμαν ανασύρει ιδέες που από καιρώ είχαν εξοστρακιστεί στο περιθώριο της αμερικάνικης ζωής. Σκεπτόμενος την αυτοματοποίηση και το μέλλον της εργασίας, ο Κρούγκμαν ανησυχεί ότι αυτή «είναι η ηχώ του παλιομοδιτικου Μαρξισμού -πράγμα το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι λόγος να αποφεύγουμε να κοιτάμε τα γεγονότα, όπωε συχνά συμβαίνει». Αλλά η αναδυόμενη Αριστερά έχει κάτι παραπάνω από ανησυχίες, έχει ιδέες: για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, την από-εμπορευματοποίηση της εργασίας. Μα επιπλέον, ξέρει και τους τρόπους μέσα απ’ του οποίους οι πρόοδοι στη παραγωγή μπορούν να κάνουν τη ζωή καλύτερη, όχι χειρότερη.
Αυτό είναι και το δυνατό σημείο του ρεύματος που εξελίσσεται στην σοσιαλιστική διανόηση του 21ου αιώνα: η προθυμία παρουσίασης ενός οράματος για το μέλλον, κάτι βαθύτερο από μια απλή κριτική. Αλλά  οι μετοτοπίσεις στη διανόηση από μόνες τους δεν σημαίνουν και πολλά.
Παρά την ανάδυση του κινήματος Occupy το 2011, η διερρεύνηση του πολιτικού τοπίου στην Αμερική μας δίνει μια θλιβερή εικόνα. Το εργατικό κίνημα έχει δείξει κάποια σημάδια ζωής, ιδιαίτερα ανάμεσα στους δημόσιους υπαλλήλους που αντιστέκονται στη λιτότητα,αλλά στην καλύτερη περίπτωση οι μάχες που δίνονται είναι αμυντικές μάχες της οπισθοφυλακής. Οι δείκτες συνδικαλιστικής πυκνότητας συνεχίζουν να πέφτουν, και αντί για τον επαναστατικό ζήλο, βασιλεύει η απάθεια.
Ο Μαρξισμός στην Αμερική χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω από ένα αναλυτικό εργαλείο για τους πολιτικούς και οικονομικούς σχολιαστές, που ασπάζονται την επικρατούσα άποψη και είναι σαστισμένοι από τον κόσμο μας που αλλάζει. Χρειάζεται να γίνει ένα πολιτικό εργαλείο για να αλλάξουμε εμείς αυτόν τον κόσμο. Να διαδοθεί προφορικά και όχι μόνο γραπτά, να προσαρμοστεί για μαζική κατανάλωση, πλασάροντας ένα όραμα αναψυχής και αφθονίας και δημοκρατίας, πολύ πιο πραγματικών από αυτά που πρόσφεραν οι προφήτες του καπιταλισμού το 1939. Μια σοσιαλιστική Disneyland εμπνευσμένη από το «τέλος της Ιστορίας».
Μετάφραση: Δημήτρης Σουφτάς
Ο Bhaskar Sunkara είναι εκ των ιδρυτών του περιοδικού “Jacobin”
πηγή: Guardian 

Εμφανώς βασανισμένοι απο την αστυνομία οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο βελβεντό

Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop cs4. Μόνο σε μία έχουν αφαιρέσει τα properties, στις υπόλοιπες 3, αν τις κατεβάσετε, φαίνεται ακόμα στα properties με τι μηχανή έχουν τραβηχτεί (η μία είναι με κινητό) και σε τι πρόγραμμα έχουν επεξεργαστεί. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το πρόγραμμα, τα γράφω μόνο γιατί ελπίζω να μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά...
Το χειρότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μπορούν να βγάζουν μόνοι τους στη δημοσιότητα αποδεικτικά βασανισμού και η κοινωνία να μην αντιδρά...
οι βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ. έπιασαν πάλι δουλειά
Η ακροδεξιά κυβέρνηση δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν λίγο τα καθεστωτικά δελτίο ειδήσεων πρόβαλε τις φωτογραφίες τεσσάρων νέων ανθρώπων οι οποίοι έχουν συλληφθεί για τη ληστεία σε δύο τράπεζες στο Βελβεντό της Κοζάνης. Οι φωτογραφίες είναι ανατριχιαστικές καθώς βλέπουμε τα πρόσωπα νέων ανθρώπων εντελώς παραμορφωμένα απο ξυλοδαρμό. Χείλη σχισμένα,μάτια κλειστά απο το πρήξιμο,αιματώματα.
Βάση των ίδιων των νόμων τους από τη στιγμή που κάποιος έχει συλληφθεί ανεξάρτητα του εγκλήματος που κατηγορείται ή έκανε, απαγορεύεται κάθε χρήση ξυλοδαρμού και βασανισμού απο τις αρχές.
Το υπουργείο προστασίας της κυριαρχίας και της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό δεν κρατά ούτε κάν τα προσχήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
η ακροδεξιά κυβέρνηση με τη δημοσίευση των συγκεκριμένων φωτογραφιών, προσπαθεί να περάσει το Μήνυμα ότι η αντίδραση της σε οτιδήποτε θεωρεί ότι στρέφεται εναντίον της πολιτικής της και μέσα απο το δόγμα "νόμος και τάξη" δείχνει το πραγματικό πρόσωπο κάθε εξουσίας και φασισμού, αυτό που προκειμένου να κρατηθεί στον εξουσιαστικό της θρόνο δεν θα διστάσει ακόμη και να δολοφονήσει όποιον πέσει στα χέρια των αστυνομικών σκυλιών της. Είναι προφανές ότι η δημοσιοποίηση εικόνων ακόμη και κακοποιημένων συλληφθέντων γίνεται σκόπιμα με σκοπό της τρομοκράτηση κάθε ανθρώπου που θα σηκώσει το κεφάλι απέναντι στους βασανιστές υπαλλήλους της.

και μια παρατήρηση με στοιχεία γιά το photoshop που χρησιμοποιήθηκε!

Iδού το έργο των Δένδια-Σαμαρά-Βενιζέλου και πάστορα Κουβέλη χωρίς την φωτοσοπιά των οργάνων.

http://www.kourdistoportocali.com/articles/18257.htm



Ιδού ο Νικόλαος Ρωμανός πριν και μετά την φωτοσοπιά των οργάνων του Δένδια. Αυτή την άθλια κυβέρνηση στηρίζει ο πάστορας της Αριστεράς Κουβέλης.
Tην νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 που ο Κορκονέας πυροβολούσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ο φίλος του Νικόλαος Ρωμανός, ήταν εκεί. Το 15χρονο βρήκε το κουράγιο να καταθέσει και να αφηγηθεί όσα βίωσε κόντρα στο κλίμα της αστυνομικής τρομοκρατίας που είχαν στήσει τα όργανα του Πάκη και των παπαγαλακιών του συστήματος.


-Τον φίλο μου δεν τον σκότωσαν, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ…,


Η κατάθεσή του θα γίνει πρωτοσέλιδο στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο “Ξαφνικά άκουσα ένα μπαμ…”
Από εκείνη τη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί πήραν την ρεβάνς. Τα παραμορφωμένα πρόσωπο του Ρωμανού και των άλλων τριών συλληφθέντων είναι ντοκουμέντα της αστυνομοκρατούμενης δημοκρατίας μας την οποία υπηρετεί ο πάστορας Κουβέλης και ο δικαιοσύνης Ρουπακιώτης.