Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Οι εφοπλιστές στην Ελλάδα δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο

Εκτεταμένο αφιέρωμα του ένθετου της «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» στην ελληνική κρίση!  Το άρθρο με τίτλο «Ο φόβος ότι μπορεί να καταλήξουμε σαν την Ελλάδα», δημοσιεύει σήμερα, στο πρωτοσέλιδο του εβδομαδιαίου ένθετού της «Σέτε» η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα.

«Τα καλοριφέρ δουλεύουν με μεγάλες διακοπές, στα συσσίτια δημιουργούνται ουρές, τα καταστήματα κλείνουν. Πώς επέτρεψε, η Ευρώπη, να βρεθεί, ένα της κομμάτι, σε αυτή την κατάσταση;» διερωτάται ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, Αντόνιο Φεράρι.

«Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει αυτή η καταραμένη κρίση που κατακερματίζει ελπίδες και προοπτικές. Όταν η ανεργία των νέων πλησιάζει το 60%, και η γενική ανεργία είναι πάνω από διπλάσια απ' τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρέπει, πραγματικά, να τρέμεις τις εξελίξεις», αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Ο Φεράρι υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα, κοιτίδα της Δημοκρατίας, ζει την πιο ανησυχητική και δύσκολη περίοδό της», προσθέτοντας ότι «μια βροχή μικροεπιθέσεων, ξαναζωντάνεψε, τις περασμένες εβδομάδες, τον φόβο που χαρακτήρισε τα χρόνια της ελληνικής τρομοκρατίας».

Η μεγαλύτερη, σε κυκλοφορία, ιταλική εφημερίδα, υπενθυμίζει, επίσης, ότι «πρόκειται για μια

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΡΩΝΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΩΜΙ!

Μ' Αεροπλάνα και βαπόρια -- Μπέλλου Σωτηρία


Είμαι ένα λάθος - Ενδελέχεια

Στον εαυτό μου,αφιερωμένο!

Γεωργία Βασιλειάδου- Ο Κυρ Μέντιος or "Mr Donkey".

33χρόνια από την αποχώρηση της από τη ζωή!Ελάχιστος φόρος τιμής σε μιά μεγάλη καλλιτέχνιδα,σε μιά μεγάλη αγαπημένη κυρία!
ακούστε τους στίχους με προσοχή!!!
ΑΧ ΚΥΡ ΜΕΝΤΙΟ ΚΟΥΤΕΝΤΕ!
αφιερώμενο σε όλους τους κυρ Μέντιους της ζωης!!

Κείμενο tτων τεσσάρων αναρχικών συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=191838&catid=4
https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/keimeno_4_kozani_listeia.pd
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1456823

Οι συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Γιάννης Μιχαηλίδης, έστειλαν επιστολή στον ιστότοπο Indymedia, την οποία υπογράφουν ως αναρχικοί και καταγγέλουν ότι βασανίστηκαν πολλές ώρες από τους αστυνομικούς στο τμήμα της Βέροιας, ενώ αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ,το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.και το Α.Κ.

Επίσης, εξηγούν τον λόγο που αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους κατά την καταδίωξη. Όσο για τους βασανισμούς και την κακοποίηση από την αστυνομία, γράφουν: “Τώρα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πρακτικών βασανισμού, για εμάς η απάντηση βρίσκεται στην πολυμορφία. Η ανάδειξη συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από δράσεις αντιπληροφόρησης όπως προκυρήξεις, αφίσες, συγκεντρώσεις, πορείες κ.τ.λ. είναι σίγουρα αναγκαία, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να οδηγούνται σε μία διαπίστωση. Μία διαπίστωση που δε χωράει “μεμονωμένα περιστατικά” ή “εκδικητικές συμπεριφορές”, αλλά οδηγεί στην αντίληψη ότι η φυσική βία ήταν πάντοτε μέσο καταστολής και ελέγχου από την εξουσία. Αποτελεί το κομμάτι του πολέμου μεταξύ κυριαρχίας και εξέγερσης”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο,εδώ:
Οι μέρες μας περνάνε, οι νύχτες μας δεν

12 Φλεβάρη 1945: Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας

Γράφει ο kokkiniotis
Στις 2 Φλεβάρη του 1945, στη Βάρκιζα, στο εξοχικό σπίτι του πολιτικού της Δεξιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλου (στον οποίο οφείλεται το περίφημο: «Η Μακρόνησος είναι ο Παρθενών της νεωτέρας Ελλάδος» καθώς και η μνημειώδους δουλικότητας προσφώνηση: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός Σας» προς τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλίτ, ουσιαστικό διοικητή του «εθνικού» στρατού), ξεκίνησε η διάσκεψη που έμελλε να...
ενταφιάσει –προσωρινά – τους αγώνες του ελληνικού λαού, το κομμουνιστικό κίνημα και την αριστερά, το όραμα για μια άλλη κοινωνία.
Η διάσκεψη αυτή, μετά από δέκα μέρες κατέληξε στην γνωστή «Συμφωνία της Βάρκιζας» το πρακτικό της οποίας υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.