Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μεγάλη ομάδα, μεγάλη αδικία Στο Μεξικό το 1986 το μεγάλο σκάνδαλο δεν ήταν μόνο το χέρι του Μαραντόνα. Στην ιστορία έχει περάσει και η "σφαγή" μιας εξαιρετικής ομάδας, της Σοβιετικής Ένωσης του Βαλερί Λομπανόφσκι. Ο Γιάννης Φιλέρης σας θυμίζει-παρουσιάζει την ιστορία της

Ένα πολύ ωραίο 'άρθρο για τη καταπληκτική ομάδα της τότε Σοβιετικής ενώσεως,κατά τη γνώμη μέσα στις 5 καλύτερες ομάδες που έχω δει

 http://www.sport24.gr/Columns/longform/megalh_omada_megalh_adikia.2865794.html

Athens of Ancient Greece Documentary

Κρήτη: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του BBC για το Μινωικό πολιτισμό - Δείτε στο βίντεο πως ήταν τότε η ζωή!



Ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο αναπαριστάται η ζωή στην Μινωϊκή Κρήτη δείχνει πτυχές από τον πολιτισμό που άκμασε από τον 27ο αιώνα έως τον 15ο αιώνα π.Χ..

Τα ανάκτορα της Κνωσού ανακαλύφθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ από τον Βρετανό αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς.



Τα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη περίπου πριν από
130.000 χρόνια, κατά την εποχή της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής. Τσεκούρια
που βρέθηκαν, αποδίδονται στον τύπο ανθρώπου Homo erectus που
εντοπίστηκε στην Αφρική.



Ο Μινωικός πολιτισμός θεωρείται ότι ξεκινάει με τα ανακτορικά
συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στην Εποχή του Χαλκού. Στο βίντεο θα δείτε
επίσης πολύ καλές αναπαραστάσεις από τα Ταυροκαθάψια.



Η Δύση του Μινωικού πολιτισμού ξεκινάει με την έκρηξη του ηφαιστείου της
Σαντορίνης (που μέχρι τότε λεγόταν Στρογγύλη) περίπου το 1600 π.Χ. Το
βίντεο αποτελεί απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του BBC, Ατλαντίδα: Το
Τέλος Ενός Κόσμου η Γέννηση ενός Θρύλου.

ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

«Ληστεία» στην Τράπεζα Θεμάτων – Ιδιωτικό σχολείο των Αθηνών γνώριζε τα θέματα

eksetaseis

Σκάνδαλο παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών καταγγέλλει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ischool.e-steki.gr κι αναπαράγεται από την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Στο άρθρο αναφέρεται ότι σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβησαν σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο Γ.Σαμαράς και το πέναλτι έγιναν καρτούν

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ!ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι Έλληνες δουλεύουν σαν τα σκυλιά, άλλοι είναι οι τεμπελχανάδες της Ευρώπης!

Στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου Coe-Rexecode 
 Οι Έλληνες δουλεύουν σαν τα σκυλιά, άλλοι είναι οι τεμπελχανάδες της Ευρώπης! Μπορεί συχνά οι ΒορειοΕυρωπαίοι να υποστηρίζουν πως αυτοί δουλεύουν σκληρά και ο ευρωπαϊκός νότος «τα ξύνει», ωστόσο η πραγματικότητα όπως αποκαλύπτει και νέα έρευνα είναι διαφορετική! 

dimosievma.jpg
Όχι μόνο δεν είμαστε τεμπελχανάδες όπως έγραψαν στο παρελθόν φυλλάδες όπως το Γερμανικό Focus, αντιθέτως οι Έλληνες εργαζόμαστε σαν "τα σκυλιά"!
Σύμφωνα με το γαλλικό EuObserver, οι Ρουμάνοι  και οι Έλληνες είναι πιο σκληρά εργαζόμενοι λαοί σε όλη την Ευρώπη με βάση στοιχεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που αφορούν τις πραγματικές ώρες εργασίας, τις οποίες μελέτησε το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι.
dimosievma2.jpg
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες. Στην τρίτη θέση είναι οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοί, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φιλανδίας με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.
Η έρευνα δείχνει πως στις χώρες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση (όπως η Ελλάδα), η εργασία -για όσους έχουν και δεν είναι άνεργοι- αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, αποσπώντας τους από άλλες ασχολίες. Σε αντίθεση με τους... εξελιγμένους Βόρειους που δουλεύοντας λιγότερο, έχουν στη διάθεσή τους δημιουργικό χρόνο για να έχουν άλλη ποιότητα ζωής.
Υποσημείωση: «Πραγματικές»  ώρες θεωρούνται εκείνες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στη δουλειά του και δεν έλειπε λόγω αναρρωτικής άδειας, διακοπών, απεργίας ή άλλης αιτίας.

Νόαμ Τσόμσκι: "Με δέκα τεχνικές ελέγχουν το μυαλό"

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, αναλύει http://gkdata.gr/wp-content/uploads/2012/10/images-3.jpgτις δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν.Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.
1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της Ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Βγήκαν στους δρόμους οι Έλληνες! (pics+video)

Greece vs Cote D'Ivoire 2-1 Χελακης Goals

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 (Οι τρελοί πανηγυρισμοί των Διεθνών στο πού...

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 Περιγραφη γκολ Aλέξης Σπυρόπουλος Greece ...

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΠΕΝΑΛΝΤΥ!!!ΛΟΥΦΑΞΤΕ ΚΑΘΗΚΙΑ!

Απόδειξη  100% ΠΕΝΑΛΤΙ  το ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΤΗ    Βραζιλία Μουντιάλ 2014

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΚΤΗ 2-1 στους 16 - πανηγυρισμοί ( ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ) Μουντιάλ 201...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τζέρι Κόνλον: Πέθανε ο άνθρωπος που έμεινε στη φυλακή 15 χρόνια για εγκλήματα του IRA που δεν έκανε ποτέ


Πέθανε ο Τζέρι Κόνλον - Η ζωή του έγινε η ταινία "Εις το Όνομα του Πατρός" (Vid)

Ο Τζέρι Κόνλον είχε καταδικαστεί μαζί με τον πατέρα του Τζουζέπε για τη διπλή βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο IRA σε δύο παμπ της πόλης Γκίλντφορντ στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Στην επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 65. Ήταν η περιβόητη υπόθεση των "τεσσάρων του Γκίλντφορντ".
Ο IRA με ανακοίνωσή του τότε είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και είχε διευκρινίσει πως η οικογένεια Κόνλον δεν είχε καμιά ανάμιξη στην υπόθεση αυτή ούτε είχε σχέσεις με την οργάνωση.
Η καταδίκη του έγινε το 1974 για ένα έγκλημα που όπως αποδείχθηκε τελικά δεν έκανε ποτέ και η ζωή του έγινε αφορμή για να γυριστεί η ταινία-ορόσημο "Εις το Όνομα του Πατρός", με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.
Ο Κόνλον πέθανε στο σπίτι του στο Μπέλφαστ σε ηλικία 60 ετών ύστερα από μακρά ασθένεια.
Μετά την καταδίκη του είχε μείνει στη φυλακή για 15 χρόνια προτού πετύχει

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η ΠΙΣΩ ΟΨΗ ΤΗΣ ΧΛΙΔΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!

Φαβέλες: Η σκληρή πραγματικότητα της Βραζιλίας 

Επιμέλεια Σίσσυ Γκουρνέλου Φαβέλες: Η σκληρή πραγματικότητα της Βραζιλίας

Μπορεί η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου και των χορηγών αυτού να έχει ξεκινήσει εδώ από τις 12 Ιουνίου και τους περίπου 600.000 φιλάθλους από όλο τον κόσμο να έχουν κατακλύσει τις πόλεις που διεξάγονται οι αγώνες, λίγα χιλιόμετρα όμως μακριά από τα ακριβοπληρωμένα στάδια, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν «στήσει» τις ζωές τους σε φαβέλες, τις γνωστές παραγκουπόλεις στις οποίες πυροβολισμοί, βιασμοί και απαγωγές είναι απλώς καθημερινότητα. 
 

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστική Υπηρεσίας της χώρας το 6% του πληθυσμού ζει σε φαβέλες. Σε πραγματικούς αριθμούς αυτό αντιστοιχεί σε 11.400.000 ανθρώπους. Άνθρωποι που ήρθαν από την επαρχία χωρίς τίποτα για να βρουν μια δουλειά στο Σάο Πάολο, το Ρίο και τη Μπραζίλια αλλά που δεν μπορούσαν να αντέξουν το ενοίκιο και έφτιαξαν άναρχα τις δικές τους πολιτείες δίπλα στις «νόμιμες».
Η ιστορία της φαβέλας
Η πρώτη φαβέλα της Βραζιλίας δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, όταν περίπου 20.000 στρατιώτες επέστρεψαν από

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ'ΕΥΑΣ!!!

KAI ΤΙ ΖΗΤΑΩ;;;ΤΙ ΖΗΤΑΩ;;;

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΠΑΩ!!!

Νίκος Καββαδίας • Ιδανικός Κι Ανάξιος Εραστής

Το καταστάλαγμα του βίου μου. Μάνος Χατζιδάκις

10:39 | 15 Ιουν. 2014
Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες… » Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994).
« …Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια κοινωνία-πανσπερμία απ' όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, που συμπτωματικά

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ!


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΦΑΝΟΥΡΗ(ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΔΙΤΙΚΟΥ ΚΑΜΑΚΙΟΥ)  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΑΚΙΩΝ!!!


Flashback στο θρυλικό "καμάκι" της Ρόδου και την cult φιγούρα των "4.500 ερωτικών συνευρέσεων", Ηλία Φανούρη. Πώς τα σπαστά αγγλικά και το ανοιχτό πουκάμισο ανέβασαν τη λίμπιντο χιλιάδων τουριστριών. Οι πρωταγωνιστές διηγούνται στο WE 

Μπρούνο: Η ιστορία πίσω από το πιο αυθεντικό "Greek καμάκι"

Υou are beautiful, I love you". Από τις ταινίες "Η Παριζιάνα" ή τα "Κορίτσια για Φίλημα" μέχρι το σήριαλ "Εδώ και σήμερα"(απαγορεύτηκε από την Μαργαρίτα Παπανδρέου στα 3 πρώτα λεπτά προβολής του) και το πιο σύγχρονο "άσμα" του Γιώργου Μαζωνάκη "Come to Greece για να τη βρεις", ο παρονομαστής είναι κοινός: Ο ύμνος στο "Greek Kamaki" που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα τέλη της δεκαετίας του '60 και η αποθέωση του Greek Lover που σήκωσε το "λάβαρο της επανάστασης" στον ελληνικό τουρισμό κατά τη Μεταπολίτευση.
Στην Ελλάδα της δεκαετίας του '80 που το κιτσοποπ άρχιζε δειλά δειλά να γίνεται συνώνυμο της ανδρικής γοητείας, το ανοιχτό πουκάμισο, το παντελόνι - καμπάνα, η τσατσάρα στην τσέπη, η καδένα στο λαιμό και τα σπαστά αγγλικά έγιναν απαραίτητα προσόντα για να ρίξεις μία ηλιοκαμμένη τουρίστρια στο κρεβάτι, ο Ηλίας Φανούρης είχε ήδη αποκτήσει διασυνοριακή φήμη ως πρωτομάστορας ενός από τα ποικίλα ελληνικά ταμπεραμέντα που ακούει στο όνομα "καμάκι".

  Πολύ πριν εμφανιστούν οι έννοιες του all inclusive τουρισμού, ο Πόρος, η Ρόδος, η Κως και η Κρήτη αποτέλεσαν για πολλά χρόνια, το καλοκαιρινό "γαϊτανάκι" της Ευρώπης. Τουρίστες από κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου και των ΗΠΑ συνέρρεαν ανά χιλιάδες για να ζήσουν την ατμόσφαιρα της μποέμικης ανεμελιάς και του γνωστού τρίπτυχου "sea, sun and sex". Και σε αυτό το βασίλειο του "λίγο μουσακά, λίγο Ζορμπά και το κορίτσι μου", ο Ροδίτης Ηλίας Φανούρης, γνωστός στις "αιθέριες" τουρίστριες της εποχής ως "Μπρούνο", αναδείχτηκε ο απόλυτος

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑς!!!

21-06-14 3