Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

  • άπαντα δυσχαίρεια,την αυτού φύσιν όταν λιπών τις δρά τα μη προσεικότα
όλα είναι δύσκολα,όταν κανείς απομακρύνεται ''απο το φυσικό του'' και κάμνει πράγματα που δεν του ταιριάζουν
Σοφοκλής

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!!!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ,ΔΕΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΗΝ ΓΑΖΑ!!!ΝΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.
  • σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστί θάπτειν
το να αποσιωπάς την αλήθεια είναι ωσάν να θάπτεις χρυσόν
Πυθαγόρας

Ο δεκάλογος των εκπτώσεων από την EΚΠΟΙΖΩ. Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Την Δευτέρα 14 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2014. Ευελπιστούμε ότι οι εκπτώσεις θα είναι πραγματικές προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων οι οποίοι πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να πραγματοποιούν ουσιαστικές εκπτώσεις και ελκυστικά ποσοστά από 50% και πάνω.


Σε μια εποχή που η χρηματοοικονομική κρίση είναι το κυρίαρχο θέμα, έχει αγγίξει για τα καλά την τσέπη μας η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί όσο ποτέ, και το εισόδημά μας είναι περιορισμένο έως ανύπαρκτο, όλοι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε πως θα ξοδέψουμε λιγότερα, η περίοδος των εκπτώσεων πρέπει αφ’ ενός να αξιοποιηθεί από εμάς, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με αγορές φθηνές και καλές και αφ’ ετέρου να μας προβληματίσει, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας οικονομικές δυνατότητες.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν:

Προγραμματίζω - Ελέγχω – Συγκρίνω – Επιλέγω ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΤΙΜΗ των προϊόντων σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές μου ανάγκες αλλά και δυνατότητες

Και μην ξεχνάμε ότι: κερδισμένος είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Η ΕΚΠΟΙΖΩ προτείνει:

1.    Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές – οικογενειακές τους ανάγκες.
2.    Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.
3.    Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.
4.    Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.
5.    Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.
6.    Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.
7.    Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.
8.    Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
9.    Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
10.  Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ενημερώνει ότι:

  • Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στο κατάστημα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί εκπτώσεις.

ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

 ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΩΝ

http://aktesora0.wordpress.com/

SOS, Ξεπουλούν τις παραλίες μας!! Υπογράφουμε όλοι το ψήφισμα στο Avaaz!!!


Σκοπός μας η αποτροπή ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Συντονιστική Επιτροπή δικτύου ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερ-Μαραθώνιου ‘240χλμ για τον αιγιαλό’.

https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Oikonomikon_G_Stoyrnara_Ypografoyme_Ohi_sto_xepoylima_ton_Ellinikon_paralion/?pv=64

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

http://ardin-rixi.gr/wp-content/uploads/2014/04/PazariA3afisa.jpg




ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv4ebn97nlcawSZhRXDjtGRUrCnGsctyAL2AncFkvqrrgGKUy93Fsv2Q4p5hYumrMepajuVWmRtloGKBTzLDiY_cc88zj_zHpe94_OSt2K9tA34RChmFeJhly1yAzPpYCuM_kLkOSEqxIe/s1600/0890.jpg

Δύο ανέκδοτα κείμενα του Κομαντάντε Γκεβάρα


tumblr_m02pfht4ZD1r6jgtto1_r1_400

Το Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα δημοσιεύει για πρώτη φορά μεταφρασμένα δύο άγνωστα στο πλατύ κοινό κείμενα του Ερνέστο Γκεβάρα. Τα κείμενα περιέχονται στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο του Κάρλος Ταμπλάδα «H πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού» (Διεθνές Βήμα, 2014).
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ.
Ακόμα και μετά την παραίτησή του από τα κρατικά και κομματικά του καθήκοντα στην Κούβα και μέσα σε μια διεθνιστική αποστολή σε πλήρη εξέλιξη, ο Τσε συνέχισε να

Οι Νεκροί Δε Βγάζουν Selfies Η συγκάλυψη της μονομερούς φύσης της βίας στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζα


tumblr_lqjo5zJybU1qzazti
Γράφει: Belén Fernández, Μετάφραση: Κίμων Παπαθωμάς
#
 Οι “Selfies του Πολεμικού Καταφύγιου” και άλλες ισραηλινές ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος που συγκαλύπτουν την μονομερή φύση της βίας στην περιοχή
Με μία από τις χειρότερες εισαγωγές όλων των εποχών, η Άλισον Κάπλαν Σόμερ ξεκινά το άρθρο της στην εφημερίδα Χάαρετς: “Όταν η κατάσταση σκληραίνει, οι σκληροί βγάζουν selfies” (σ.τ.μ. παραφράζοντας τη γνωστή φράση στην αγγλική:  ’when the going gets tough, the tough get going «)
Παρακάτω συνεχίζει: “Αυτή είναι η φιλοσοφία που αποφάσισε να υιοθετήσει η Σάρα Άιζεν, μία κάτοικος της (ισραηλινής πόλης) Μπετ Σεμές, όταν ξεκίνησε το Facebook group με την ονομασία “Selfies από το Πολεμικό Καταφύγιο” (“Bomb Shelter Selfies”)
Η ανάγκη για αυτή τη θαρραλέα προσπάθεια προέκυψε όταν “άρχισε να βρέχει ρουκέτες στο Ισραήλ” από τη Λωρίδα της Γάζας στις αρχές της εβδομάδας. Φυσικά, οι Ισραηλινοί αρέσκονται στο να παρουσιάζουν ότι βρέχει βόμβες μονάχα εναντίον τους. Όμως τα δελτία καιρού είναι αντικειμενικά πολύ χειρότερα για τους γείτονές τους.
Ας ξεχωρίσουμε για παράδειγμα ένα περιστατικό του συνολικού χρονικού από την, κατά κύριο λόγο μονομερή, σφαγή που διενεργεί το Ισραήλ (την οποία τα δυτικά ΜΜΕ αποκαλούν κατ” ευφημισμό “διαμάχη”): την “Επιχείρηση Καλοκαιρινές Βροχές” του ισραηλινού στρατού στη Γάζα τον Ιούνιο του 2006, ένα χρόνο μόλις από την υποτιθέμενη διακοπή του ισραηλινού εποικισμού στα παράλια. Κατά τη διάρκειά της σκοτώθηκαν περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 85 παιδιά, ενώ ο ισραηλινός στρατός είχε ως απώλειες μόλις πέντε στρατιώτες.
Το ίδιο καλοκαίρι, το Ισραήλ αποφάσισε ότι και ο Λίβανος είχε περάσει πολύ

Νόαμ Τσόμσκι: Το μαρτύριο της Γάζας, τα εγκλήματα του Ισραήλ, και οι ευθύνες μας

Posted by  tsom.jpgO Τσόμσκι στο λιμάνι της Γάζας περιμένοντας το Εστέλ (Νοέμβριος 2012)

του Νόαμ Τσόμσκι (μετάφραση filistina)

 Στις 3 το πρωί ώρα της Γάζας, στις 9 Ιουλίου, εν μέσω της τελευταίας άσκησης  αγριότητας του Ισραήλ, έλαβα ένα τηλεφώνημα από εναν νεαρό Παλαιστίνιο δημοσιογράφο  στη Γάζα. Στο βάθος, μπορούσα να ακούσω το παιδί του να κλαίει ανάμεσα σε ήχους από εκρήξεις και  αεροπλάνα,  που στόχευαν κάθε πολίτη που κινείται, και σπίτια επίσης.Μόλις είχε δει ένα φίλο του σε ένα αυτοκίνητο με σαφή ένδειξη "PRESS" (ΤΥΠΟΣ) να ανατινάζεται. Και άκουσε κραυγές στη διπλανή  πόρτα μετά από μια έκρηξη, αλλά δεν μπορούσε να βγει έξω αλλιώς μπορεί να γινόταν ένας πιθανός στόχος και ο ίδιος.
Πρόκειται για μια ήσυχη γειτονιά, χωρίς στρατιωτικούς στόχους - εκτός από τους Παλαιστίνιους που είναι ο εύκολος στόχος   για την υψηλής τεχνολογίας στρατιωτική μηχανή που παρέχεται στο Ισραήλ  από τις ΗΠΑ. Είπε ότι το 70% των ασθενοφόρων έχουν καταστραφεί και ότι  πάνω από 70 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί* και   300 περίπου έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους τα 2/3 περίπου είναι γυναίκες και παιδιά. Ελάχιστοι ακτιβιστές της Χαμάς   ή τοποθεσίες εκτοξεύσεις πυραύλων έχουν πληγεί. Ακριβώς τα συνήθη θύματα.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς είναι η ζωή στη Γάζα το διάστημα που η συμπεριφορά του Ισραήλ είναι «συγκρατημένη»,  μεταξύ δηλαδή των συχνών κατασκευασμένων κρίσεων όπως αυτή.   Μια καλή εικόνα δίνεται στην έκθεση της UNRWA από τον Μαντς Γκιλμπερτ, τον θαρραλέο και έμπειρο Νορβηγό γιατρό  που έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη Γάζα, όπως κατά τη διάρκεια της δολοφονικής ισραηλινής Cast Lead το 2008. Από κάθε άποψη, η κατάσταση είναι καταστροφική.
Αναφερόμενος στα παιδιά, Ο Γκίλμπερτ λέει:  "Τα παιδιά των Παλαιστινίων στη Γάζα υποφέρουν πάρα πολύ. Ένα μεγάλο ποσοστό επηρεάζεται από το  τεχνητό καθεστώς υποσιτισμού που προκαλείται από τον  αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ. Η ανεμία που επικρατεί  σε παιδιά <2 ετών στη Γάζα είναι στο 72,8%, ενώ η επικράτηση της αδυναμίας, του νανισμού, και της έλλειψης βάρους έχουν τεκμηριωθεί σε 34,3%, 31,4%, 31,45%, αντίστοιχα". Και η κατάσταση όλο και χειροτερεύει σύμφωνα με την έκθεση.
Όταν το Ισραήλ έχει «καλή συμπεριφορά», περισσότερα από δύο παιδιά Παλαιστινίων σκοτώνονται κάθε εβδομάδα, ένα σχέδιο που συμβαίνει πάνω από 14 χρόνια. Η βασική αιτία είναι η εγκληματική κατοχή και το πρόγραμμα για την υποβάθμιση της  ζωής των Παλαιστινίων σε απλή επιβίωση  στη Γάζα, ενώ οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης θα περιορίζονται σε μη βιώσιμα καντόνια. Και βέβαια το Ισραήλ θα αρπάζει ό, τι θέλει, όλα σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας - και καλύτερα να μη μιλήσουμε για έστω την ελάχιστη αξιπρέπεια.   Και αυτό θα συνεχίζεται για όσο διάστημα το Ισραήλ υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον και γίνεται ανεκτό από την Ευρώπη - σε αιώνια ντροπή μας.


(σ.τ.μ. σήμερα 11 Ιουλίου 2014 οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 165 και οι τραυματίες τους 1000)

zcomm.org

Noam Chomsky: Gaza's Torment,

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ ΡΑΣΤΩΝΗ!ΣΤΗΝ ΓΚΆΖΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ NOFAI ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΝΕΜΕΛΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!Ε,ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!!!



Αντιδράσεις προκαλεί το σύστημα προειδοποίησης των Ισραηλινών
για τα χτυπήματα στη Γάζα. Η πρώτη ρουκέτα έρχεται λίγο πριν την
καταστροφή του σπιτιού




Βίντεο που δείχνει την τεχνική που χρησιμοποιείται από τον
ισραηλινό στρατό για να προειδοποιήσει τους άμαχους  για μια επικείμενη
ρίψη πυραύλων έρχεται στη δημοσιότητα.


Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube  από το πρακτορείο ειδήσεων
Watania. Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά το

ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!ΜΑΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ!ΘΕΛΩ ΝΑ; ΖΗΣΩ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!

  • απλούς ο μύθος της αληθείας έφυ
η αλήθεια λέγεται με απλά λόγια
Ευριπίδης
14-07-14

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ!ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ!!!ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ 'ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ' ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ!ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ .ΟΥΤΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!


Με εντολή Σαμαρά ο Bασίλης Μηλιώνης καίει τα λεφτά της ΔΕΗ στην Μύκονο, 7 νύχτες πάρτυ! Εσύ, πλήρωνε τα χαράτσια του Βενιζέλου! Που χάθηκε η αντιπολίτευση;


Ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτογράφος William Faithful σου δείχνουν έναν εύκολο τρόπο να ξοδέψεις τα λεφτά της ΔΕΗ...................
Τα φορτηγά με τις σαμπάνιες, τα νοικιασμένα πολυτελή τζιπ και οι ρεζερβέ ξαπλώστρες στην παραλία
Ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa- Hellas Power ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ευχαριστήσει τους εκλεκτούς του καλεσμένους

Τέσσερις πολυτελείς βίλες των 2.500 ευρώ τη βραδιά, τέσσερα θηριώδη τετράτροχα με κόστος 7.500 ευρώ την εβδομάδα, ένα φορτηγό ανεφοδιασμού εκλεκτών αλκοολούχων ποτών, προσωπικός σεφ και ρεζερβέ πρώτη ξαπλώστρα- κύμα για τριάντα καλεσμένους του στα πανάκριβα μπιτς μπαρ-ρεστοραντ του νησιού.

Δεν πρόκειται για τις απαιτήσεις κάποιου σταρ του διεθνούς τζετ σετ. Είναι τα

Τα αργυρώνητα ΜΜΕ παραπληροφορούν, η αθλια συγκυβέρνηση συνεχίζει το ολέθριο έργο της | ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Του Γ. Γ.





«Πιασάρικο» το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης φυλλάδας του κομιστή που
κάνει λόγο για 1.500 βίλες που βγάζει, μέσω Ιντερνέτ, στο σφυρί η
εφορία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε κύκλους του
υπουργείου Οικονομικών «Φυγάδευσαν δις -σ.σ προφανώς οι ντόπιοι
πλουτοκράτες- θα κρατήσουμε τα σπίτια τους».



Φυσικά τίποτα απ’ αυτά που ισχυρίζεται η φυλλάδα του Αναστασιάδη δεν πρόκειται να γίνει και το
δημοσίευμα αυτό δεν είναι παρά ένα τρικ του κυβερνητικού επικοινωνιακού
επιτελείου για να «χρυσώσει το χάπι» - του τύπου «να η κυβέρνηση δεν
κάνει διακρίσεις»- στο πογκρόμ που έχει εξαπολύσει με πάνω από 350.000
διώξεις σε πολίτες που έχουν χρέη στο δημόσιο
(με τους περισσότερους να οφείλουν μικροποσά).



Να πια είναι η αλήθεια, σύμφωνα πάντα με δικά τους στοιχεία που έχει
δώσει η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και εισπράξεων του
υπουργείου Οικονομικών:



Μόνο το Μάη (που υπάρχουν στοιχεία) δημεύτηκαν 5.000 περιουσίες, εκτελέστηκαν 1.304 πλειστηριασμοί. Δόθηκαν 3.424 παραγγελίες κατάσχεσης, ενώ μπήκαν 190 υποθήκες. Αν το δούμε συνολικά και πάντα με τα δικά τους στοιχεία από τον Γενάρη μέχρι το Μάη του 2004 ασκήθηκαν συνολικά 335.425
μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χρέη στο δημόσιο. Εγιναν 298.765
κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, εκ των οποίων οι 203.755 «ηλεκτρονικά
απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών. Εκτελέστηκαν
15.590 προγράμματα πλειστηριασμού. Δόθηκαν3.424 νέες παραγγελίες
κατασχέσεων. Υπογράφηκαν 1.193 υποθήκες.




Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα με τους έλληνες πολίτες να είναι γονατισμένοι,
οδηγούμενοι στην μιζέρια και την εξαθλίωση, απ’ τα παράλογα χαράτσια
και την φοροληστεία η άθλια συγκυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το ολέθριο
για την ελληνική κοινωνία έργο της,



Όπως μεταδίδουν σήμερα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ο «πορφυρογέννητος»
υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγγέλλει άλλες 6.500  μέσα στο 2014  ώστε να γίνει πράξη   η «μνημονιακή δέσμευση» μιας κυβέρνησης πλήρως απονομιμοποιημένης στην συνείδηση του ελληνικού λαού για να βρεθούν στο δρόμο. στελεχώνοντας τις ατέλειωτες στρατιές ανέργων, 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του  έτους.



Το έχουμε ξαναγράψει και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Οι
δυνάμεις του κεφαλαίου εδώ και χρόνια διεξάγουν μόνες τους ταξικό πόλεμο
και τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα. Μας
απολύουν, μας φοροληστεύουν κάνουν τα πάντα για να μας εξαθλιώσουν
περισσότερο ώστε ο ιδρώτας και το αίμα μας να ποτίζει ένα κήπο στον
οποίο ανθίζουν τα κέρδη μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Τι
άλλο πρέπει να γίνει ώστε να μην παρακολουθούμε .μοιρολατρικά άλλοι να
αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας;




http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6945.html 

Μαρινάκης VS Μελισσανίδη. Για σωρεία εγκληματικών πράξεων κατηγορείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Εδώ και καιρό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, υπάρχει ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ δυο καπιταλιστών. Του Μαρινάκη και του Μελισανίδη.
Ο λόγος είναι ότι εκεί παίζονται μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο καθένας απ’ αυτούς τους δυο πλουτοκράτες τις διεκδικεί για πάρτι του.

Προς το παρόν και πιθανόν λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει ο Μελισσανίδης τόσο με τον πρωθυπουργό Α, Σαμαρά όσο και με τον Σγουρό φαίνεται να καταφέρνει ένα καίριο πλήγμα στον αντίπαλο του οδηγώντας τον σε δικαστικές περιπέτειες. 

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα. 

Όπως επί λέξη αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, που αποκαλύπτει η τηλεόραση του Αλαφούζου προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.

Στο ίδιο έγγραφο περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από παρακολούθηση τηλεφώνων.

Τώρα αν έχει κριθεί οριστικά ο πόλεμος μεταξύ των δυο καπιταλιστών μένει να το δούμε, και για την ολόπλευρη ενημέρωση σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε αυτό το δημοσίευμα

Δήμαρχος Τήλου: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πόλεμο. Μπορούμε να φερθούμε ως άνθρωποι, όχι σαν κτήνη».

Υπάρχουν και οι καλές ειδήσεις. Μια απ’ αυτές μας έρχεται από την Τήλο όπου οι κάτοικοι περισυνέλεξαν και διέσωσαν από τα βράχια 43 μετανάστες μεταξύ των οποίων ένα μωρό και πολλά παιδιά τους οποίους είχαν εγκαταλείψει οι δουλέμποροι χωρίς φαγητό και νερό.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» -παραθέτουμε το ηχητικό- η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά δηλώνει: «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πόλεμο. Μπορούμε να φερθούμε ως άνθρωποι, όχι σαν κτήνη».

 Παράλληλα η Μ. Καμμά τόνισε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας χώρου υποδοχής των ανθρώπων που φτάνουν στο νησί ενώ τόνισε το γεγονός ότι στη Τήλο υπηρετεί μόλις ένας γιατρός χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό. Κάλεσε τη πολιτεία να συνδράμει όχι μόνο για τους μετανάστες που φτάνουν αλλά και για να βοηθήσει τους κατοίκους του νησιού.