Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

«Απ’ όλα μπορείς να σωθείς εκτός απ’ τη νοσταλγία σου για κάτι πολύ μακρινό που δεν το θυμάσαι»

Έτσι, απόψε που σκοτείνιασε και δεν έχουμε πουθενά να πάμε, ας κάνουμε ένα ταξίδι στα περασμένα - τί θα βρούμε; άγνωστο. Γι' αυτό καλύτερα μην το διακινδυνεύσουμε,
ας γυρίσουμε προς τον τοίχο τις φωτογραφίες των νεκρών κι ας κοιμηθούμε λίγο. Αφού όλα είναι ανώφελα κι εδώ που ζήσαμε
θα κατοικήσει κάποτε η λήθη.»

Θα με δικάσει ο κούκος και τ αηδόνι.Σωτηρία Μπέλλου.

Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης
Μουσική: Δημήτρης Λάγιος
Πρώτη εκτέλεση: Σωτηρία Μπέλλου


Θα με δικάσει ο κούκος και τ' αηδόνι
μα στην Αγιάσο σταυρουδάκι μου χρυσό
τις νύχτες που θα πέφτει άσπρο χιόνι
οι Τσέτες θα κρεμάνε το Χριστό

Στον ουρανό που κάναμε ταβάνι

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1922 ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!

Ο Θύμιος Καλαμούκης απαντησε σήμερα στον Τζίμη Πανούση ο οποίος στην εκπομπή της Ελληνοφρένειας την Τετάρτη 16/10 επιτέθηκε στην αριστερά, στο κομμουνιστικό κίνημα ευρύτερα και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ
Στην σημερινή του εκπομπή ο Θύμιος Καλαμούκης, παραθέτωντας ένα ηχητικό που εξιστορεί από την καταστροφή της Σμύρνης έως το Καστελόριζο, αναφέροντας γεγονότα απο τις πιο ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, τον Άρη Βελουχιώτη, την αντίσταση εναντίον των Γερμανών. Αρχικός σχεδιασμός ήταν να μεταδοθεί το ηχητικό αφιέρωμα την επόμενη εβδομάδα, αλλά λόγω της χθεσινής εκπομπής, ανέβηκε σήμερα "για να φύγει το κακό
ΑΚΟΥΣΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΤΕ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!

http://www.ellinofreneianet.gr/sound.php?id=7181

1922-Το Χρονικό Της Τραγωδίας - Δεν Ξεχνώ

Η ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ!!!

Στα μέσα Αυγούστου 1922, με την υποχώρηση του ελληνικού στρατού από το Αφιόν Καραχισάρ άρχισε και η αναχώρηση μεγάλου μέρους του χριστιανικού πληθυσμού από τις πόλεις και τα χωριά του εσωτερικού'' '' ο Eλληνας Υπάτος Αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης στο πρώην Νομάρχη Λέσβου κ' Διοικητή Χίου Γεωργιο Παπανδρέου, όταν του συνέστησε να ενημερώσει άμεσα τον Eλληνογενή πληθυσμό για να φύγει, του δήλωσε: ''καλύτερα να μείνουν εδώ, να τους σφάξει ο Κεμάλ, γιατί αν πάνε στην Αθήνα θ΄ανατρέψουν τα πάντα!

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πανούσης: «Έχουμε κομματική χούντα»

Εμπολα μια συγκαλυμμένη επιχείρηση σε εναν υπνωτισμένο κόσμο.

Έμπολα: μια συγκεκαλυμμένη επιχεἰρηση σε ένα υπνωτισμένο κόσμο

www.nomorefakenews.com

Δείχνεις στους ανθρώπους ένα μικρόβιο και τους λες τι κάνει, και οι άνθρωποι χειροκροτούν.

Δίνονται . Πιστεύουν.

Στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τίποτα.. Αλλά πιστεύουν.

Kαρκίνος, AIDS, Ebola, το κοινό τους στοιχείο.

Η μαζική εκστρατεία για να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή, μετά την παραμικρή επαφή, στέφτηκε με αρκετή επιτυχία.

Οι άνθρωποι πέφτουν με τα μούτρα μέσα για να αυξήσουν το επίπεδο της

I Will Survive

ΜΕΛΙΣΣΕΣ,ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ!

Αγαπητές φίλες και φίλοι,



Μέλισσες σ’όλο τον κόσμο πεθαίνουν κι η τροφική μας αλυσίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως φταίνε κάποια τοξικά φυτοφάρμακα. Μετά απ’την τεράστια εκστρατεία του Avaaz, η ΕΕ τα απαγόρευσε. Σε πέντε ημέρες ίσως τα απαγορεύσουν κι οι ΗΠΑ, κάτι που θα έκανε κι άλλες κυβερνήσεις του κόσμου να ακολουθήσουν. Αυτή είναι η ευκαιρία μας για να σώσουμε τις μέλισσες απ’την εξαφάνιση. Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσε αυτή την επείγουσα έκκληση:


SIGN THE PETITION
Δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν αθόρυβα κι ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα κινδυνεύει. Οι μέλισσες δεν παράγουν απλώς μέλι – είναι ένα τεράστιο αλλά ταπεινό εργατικό δυναμικό που επικονιάζει το 75% των φυτών που καλλιεργούμε. Σε πέντε μέρες, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν τελικά τα τοξικά φυτοφάρμακα που τις σκοτώνουν.
Το ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την απαγόρευσή τους – μετά απ’την τεράστια εκστρατεία τουAvaaz πέρσι, η ΕΕ απαγόρευσε τα δηλητήρια
που σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες ευθύνονται για τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού των μελισσών. Αυτή τη στιγμή, κολοσσιαίες εταιρίες χημικών πιέζουν ασφυκτικά τις Αμερικανικές αρχές για να μην περάσει η απαγόρευση. Αλλά σύμμαχοί μας «εκ των έσω» ισχυρίζονται πως μια δημόσια κατακραυγή θα δώσει στους αρμόδιους την ώθηση για να περάσουν την απαγόρευση. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν! Αν οι ΗΠΑ κάνουν το βήμα, θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση και θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες του κόσμου.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
– τα μέλη της ειδική​ς​ ομάδα​ς​ του Λευκού

κατα τα άλλα όλοι ζούμε ίδιες ζωές!

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!Days of Police Terror and Racism in Europe: 20,000 Police Go Hunting for Poor Migrants

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

Ξημερώνει αυγή δροσάτη
με το πρώτο της πουλί

λες και κράζει τον εργάτη
στην φιλόπονη ζωή.

Πριν αχνίσει κάθε αστέρι
με χαρούμενη καρδιά,
νέοι, μεσόκοποι και γέροι,
τρέξετ’ όλοι στη δουλειά!

Μη σας είναι ο ξένος πλούτος
εν’ αγκάθι στην καρδιά –
πέστε αζήλευτα: Είναι τούτος
εργασίας κληρονομιά.

Σηκωθείτε! Η γη χαρίζει
μόνον άφθονο καρπό,
αν ο κόπος την ποτίζει
μ’ έναν ίδρωτα συχνό.

Πάντα, ναι, τιμίου κόπου
οι γλυκύτατοι καρποί
είν οι μόνοι, που τ ανθρώπου
σώμα τρέφουν και ψυχή.

Πριν αχνίσει κάθε αστέρι
με χαρούμενη καρδιά,
νέοι, μεσόκοποι και γέροι,
τρέξετ’ όλοι στη δουλειά!

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ - Το χρονικό της κρίσης με τη ματιά της Σουηδής δημοσιογράφου

ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ - Το χρονικό της κρίσης με τη ματιά της Σουηδής δημοσιογράφουΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
Όταν ξέσπασε η κρίση, τα περισσότερα ευρωπαϊκά ΜΜΕ έσπευσαν με μεγάλη ευκολία να κατηγορήσουν τον ελληνικό λαό. Στερεότυπα αναπαράχθηκαν: οι Έλληνες δουλεύουν λίγο, συνταξιοδοτούνται νέοι, έχουν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα.
Η Σουηδή συγγραφέας και δημοσιογράφος Kajsa Ekis Ekman αμφισβήτησε όλα τα παραπάνω. Για το λόγο αυτό έζησε δύο χρόνια στην Ελλάδα, διερευνώντας τα πραγματικά αίτια της κρίσης.
Η συγγραφέας διεισδύει στις ρίζες του ελληνικού προβλήματος, που δεν

Baraka

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΑΙΝΙΑ!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

ΥΨΗ!

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ,ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΕΙΣ
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ,Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!!!http://www.exelixionline.gr/wp-content/uploads/2014/10/%CF%8D%CF%88%CE%BF%CF%82-735x400.jpg

Άιντε βρε καργιόλια μακριά μας στα βουνά εμείς κι η λεβεντιά μας

Χρόνια πλύση εγκεφάλου

μας αλλάξανε τα φώτα

και δεν είναι όπως πρώτα

η ζωή μες στην Αθήνα



Το μπλα μπλα του παπαγάλου

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣΤρίτη φορά πρόεδρος της Βολιβίας πανηγυρικά ο Έβο ΜοράλεςΟ Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κέρδισε χθες, Κυριακή, με μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές και εξασφάλσιε την τρίτη συνεχόμενη θητεία του ως πρωτος πολίτης της χώρας.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται με αργούς ρυθμούς, αλλά ένα έξιτ πολ και μια ταχεία καταμέτρηση έδειξαν πως ο Μοράλες, πρώην καλλιεργητής κόκας, επικρατεί των αντιπάλων του συγκεντρώνοντας πάνω από το 60% των ψήφων.
Ο ίδιος χαιρέτισε τη νίκη του ως ένα θρίαμβο για τις σοσιαλιστικές μεταρρυθμίσεις του που έχουν μειώσει τη φτώχεια και έχουν επεκτείνει

JOHN LEE HOOKER - BAD LIKE JESSE JAMES

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ!ΞΥΠΝΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!!!ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!


.
Σε κίνδυνο Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 3,9 εκατ. Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το 20,3% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες υλικής στέρησηςφτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 3,9 εκατ. Έλληνες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Το 20,3% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες υλικής στέρησης Μάλιστα, το κατώφλι της φτώχειας μειώθηκε το 2013 (εισοδήματα 2012) σε 5.023 ευρώ, από 5.708 ευρώ το 2012, ενώ το 2008 το κατώφλι της φτώχειας ήταν στις 6.897,30 ευρώ (εάν υπήρχε σήμερα το συγκεκριμένο όριο, το ποσοστό του κινδύνου σε φτώχεια θα ήταν στο 44,3%). Παράλληλα, στη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον κίνδυνο της φτώχειας, δεν έχουν συμπεριληφθεί πληθυσμιακές ομάδες που κατά τεκμήριο είναι φτωχές, όπως οι άστεγοι, τα άτομα σε ιδρύματα, οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, οι Ρομά, κ.ά.
Άκρως ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης στη χώρα, είναι και το αποτέλεσμα συναφούς έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών. Σύμφωνα με αυτή, το 20,3% του πληθυσμού ζούσε πέρυσι σε συνθήκες «υλικής στέρησης» (στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης), με αποκορύφωμα το γεγονός ότι το 79,1% του φτωχού πληθυσμού και το 39,1% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ακόμη και περίπου 550 ευρώ.
Ειδικότερα, από τις τρεις έρευνες που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ (κίνδυνος φτώχειας, συνθήκες διαβίωσης και οικονομική ανισότητα), προκύπτουν κατά περίπτωση τα εξής:
Α. Κίνδυνος φτώχειας
Το 23,1% του συνολικού πληθυσμού αντιμετώπιζε, μετά τις κοινωνικές

ΝΑ ΖΕΙΣ!

Ακόμη και ένα κύπελλο πρωταθλήματος δεν συγκρίνεται με το χαμόγελο ενός άρρωστου παιδιού. Στη φωτογραφία βλέπετε ένα μικρό παιδί που νοσηλεύεται με λευχαιμία σε κάποιο νοσοκομείο της Ιρλανδίας, να χαμογελάει καθώς το ίνδαλμα του στο ράγκμπυ τον επισκέπτεται παρέα με το κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα του. στο δωμάτιο του.