Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

AC/DC - Thunderstruck (Live - River Plate - Concert Clip)

Τώρα και διατροφικές συμβουλές από όσα αλιεύουμε στο διαδικτυο και θεωρούμε ενδιαφέροντα!

Δείτε ποιό είδος μακαρονάδας να καταναλώνετε, για να χάvετε βάρος

 

pasta.jpg4Μία νέα είδηση που αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Υγείας του BBC «Trust Me I’m A Doctor», κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του κόσμου. Γιατί; Μα επειδή όλοι θα θέλαμε να τρώμε τα μακαρόνια μας, χωρίς τύψεις για τα περιττά κιλά που θα μας προσθέσουν.
Στην προκειμένη περίπτωση, οι επιστημονικοί συνεργάτες της εκπομπής υποστήριξαν ότι όχι μόνο δεν θα πάρετε, αλλά θα χάσετε κιλά τρώγοντας μακαρόνια, αλλά προσοχή. Μόνο….ξαναζεσταμένα.
Δείτε γιατί..
Το πείραμα έγινε με επικεφαλής τον Δρ Chris Van Tulleken, ο οποίος

Η χρησιμότητα του άχρηστου - Νούτσιο Όρντινε

Η χρησιμότητα του άχρηστου - Νούτσιο Όρντινε
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το δοκίμιο του Νούτσιο Όρντινε με τίτλο «Η χρησιμότητα του άχρηστου».

«Τίποτα δεν είναι πιο χρήσιμο από αυτή την τέχνη που δεν έχει χρησιμότητα».
Οβιδιος

«Για να γνωρίζουμε τι είναι χρήσιμο πρέπει να ξέρουμε τι είναι άχρηστο».
Ζουαννγκ Ζι


«Πολλές φορές ο ζήλος που βάζουν οι άνθρωποι σε δραστηριότητες που φαίνονται άνευ σημασίας, χωρίς άλλο σκοπό πέρα από την ψυχαγωγία ή την ικανοποίηση να λύσουν ένα δύσκολο πρόβλημα, αποδεικνύεται ουσιαστικός σε ένα πλαίσιο που κανείς δεν είχε προβλέψει, με συνέπειες που οδηγούν μακριά. Αυτό ισχύει για την ποίηση και την τέχνη, όπως ισχύει για την επιστήμη και την τεχνολογία».                       
Ιταλο Καλβίνο

Ο Νούτσιο Όρντινε έγραψε το τέλειο βιβλίο για να πάει καλά η χρονιά: Σας ευχόμαστε ολίγη αχρηστία!
J. Birnbaum, διευθυντής του Le Monde des Livres, 4.1.2013

Είμαστε ευγνώμονες στον Ν. Όρντινε (άριστο επιμελητή, ανάμεσα στις πολλές αξίες εγκωμίων εργασίες του και η έκδοση των έργων του Τζορντάνο

Ο ΚΌΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΟΎΚΙΝΟ!!!

Αλβανός βουλευτής: «Η πιο βρώμικη ομάδα της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Στο στόχαστρο Αλβανού βουλευτή βρέθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού με τον Έριον Μπράτσε να χαρακτηρίζει τον πρωταθλητή Ελλάδας ως την πιο βρώμικη ομάδα της Ευρώπης.
Πρόκειται για βουλευτή του κυβερνώντος  στη γείτονα χώρα Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενό φίλο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, με τον Μπράτσε να προσθέτει στο πολύκροτο του σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:«Η Γιουβέντους κάνει τη δουλειά της και κερδίζει την πιο βρωμερή ομάδα της Ευρώπης! Στην ουσία κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη πλευρά, πάλι χαρά».
Η γραπτή του δήλωση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις  ουκ ολίγων ΜΜΕ της ομογένειας με τον ιστότοπο «himara.gr» να  έχει τίτλο στο σχετικό

Μη ντρέπεστε... λέγονται Eurobank, Λάτσης και Wind


Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή: η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ανάμεσά τους βρίσκονται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.
Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που παρουσιάσαμε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα μελετάται ως case study για το πώς μοιάζει ο πάτος της.
Υπάρχει ήδη ένα άρθρο που εξηγεί με κάποια στοιχεία την υπόθεση LuxLeaks (εδώ link για το άρθρο από το διεθνές TPP) αλλά έτσι και αλλιώς η συντακτική ομάδα του TPP ετοιμάζει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε. Μέχρι τότε όμως διαβάστε αυτό:
Το σκάνδαλο σε μια παράγραφο
Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το ICIJ μέσω των συνεργαζόμενων με αυτό

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Μυστικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων μεταξύ Λουξεμβούργου και 340 πολυεθνικών

«Το Λουξεμβούργο κρατά μυστικές τις φορολογικές του συμφωνίες και δεν τις κοινοποιεί στους ευρωπαίους εταίρους του...»


Μυστικές φορολογικές συμφωνίες ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και 340 πολυεθνικές εταιρείες με στόχο την ελαχιστοποίηση των φόρων τους αποκάλυψαν 40 διεθνή μέσα ενημέρωσης με βάση έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Οι επίμαχες συμφωνίες συνομολογήθηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2010 και αντιπροσωπεύουν ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα για τις χώρες όπου οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται και καταγράφουν κέρδη, σύμφωνα με την ICIJ και τα μέσα που συνεργάζονται μαζί της, όπως οι εφημερίδες Le Monde, The Guardian, Suddeutsche Zeitung και Asahi Shimbun.

Στην εξάμηνη έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο «Luxemburg Leaks» ή «LuxLeaks» η ICIJ απέκτησε πρόσβαση σε 28.000 σελίδες εγγράφων του «tax ruling» που δείχνουν πώς οι μεγάλες εταιρείες «βασίζονται στο Λουξεμβούργο και στο χαλαρό φορολογικό ρυθμιστικό του πλαίσιο, για να μεταφέρουν εκεί κέρδη ώστε να μην φορολογηθούν παρά σε πολύ μικρή κλίμακα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Η πρακτική του «tax ruling» είναι νόμιμη και επιτρέπει σε μία επιχείρηση να ερωτήσει εκ των προτέρων ποιας μεταχείρισης θα τύχει από τις φορολογικές αρχές μίας χώρας και να λάβει συγκεκριμένες νομικές εγγυήσεις.

Οι εταιρείες τις οποίες αφορούν οι αποκαλύψεις της ICIJ, ανάμεσά τους οι Apple, Amazon, Verizon, AIG, Heniz, Pepsi, Ikea, Axa, Credit Agricole, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, JP Morgan, FedEx, Abbot Labaratories, Deutsche Bank και Macquarie, εξοικονομούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στη δημιουργία μία θυγατρικής, ενός holding ή στη μεταφορά μίας εταιρικής έδρας στο Μεγάλο Δουκάτο με στόχο να καταβάλλουν τους λιγότερους δυνατούς φόρους.

«Το Λουξεμβούργο κρατά μυστικές τις φορολογικές του συμφωνίες και δεν τις κοινοποιεί στους ευρωπαίους εταίρους του» αν και «είναι εις γνώσιν των πρακτικών που στην πράξη χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές και της στρατηγικής τους για την φοροαποφυγή».

Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ICIJ συντάχθηκαν κατά το διάστημα 2002-2010 από την συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC) «η οποία τα συνέταξε και διαπραγματεύθηκε τους όρους με τις Αρχές του Λουξεμβούργου», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Η βρετανική The Guardian εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα είναι δυσάρεστες για τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος είχε την πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου από το 1995 μέχρι το 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε τον Ιούνιο τέσσερις έρευνες σχετικά με την πρακτική του tax ruling στην Ε.Ε. και αφορούν την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Γιβραλτάρ.

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο τις τοποθετήσεις κινέζων αξιωματούχων σε φορολογικούς παραδείσους.
 
 


Δεν θα πιστεύετε τι μπορείτε να πάθετε πίνοντας χυμούς φρούτων

Ο άγνωστος κίνδυνος που κρύβουν οι χυμοί φρούτων
Πολλοί θεωρούν ότι ο χυμός φρούτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Appetite φέρνει στο φως την αθέατη πλευρά της διατροφικής αξίας των χυμών.
Οι μεγάλες ποσότητες σακχάρων που περιέχουν οι χυμοί έχουν αρνητικό

Η Λιτότητα ισοπέδωσε τις Βρυξέλλες! - Σοβαρά επεισόδια στην καρδιά της ΕΕ!!Το απόλυτο χάος επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των πολιτικών λιτότητας.

Βρυξέλλες: Πρωτοφανή επεισόδια με τραυματίες. 100.000 διαδηλωτές σε πορεία κατά της λιτότητας





Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια μεγάλης διάδήλωσης κατά της λιτότητας.


Πρόκειται για μια μεγαλειώδη διαδήλωση στην οποία
συμμετείχαν 100 χιλιάδες άτομα. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, υπάρχουν
πολλοί τραυματίες μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε
διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας.


Η διαδήλωση προγραμματίστηκε μετά τα νέα μέτρα λιτότητας που πρότεινε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας.
Η διατήρηση της αυτόματης τιμαριθμικής
αναπροσαρμογής των μισθών, των υφιστάμενων ορίων συνταξιοδότησης και
γενικότερα του κράτους πρόνοιας ήταν τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, ο
αριθμός των οποίων αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά μεγάλος με βάση τα
δεδομένα του Βελγίου.
Πολλοί τομείς της Οικονομίας υπολειτουργούν,
λόγω κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα συνεχιστούν ως τις 15
Δεκεμβρίου, όποτε τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε γενική απεργία.
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν
χρησιμοποιώντας αντλίες νερού. Εξάλλου υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε
κάποια αυτοκίνητα, με κάποια να έχουν σπασμένα τζάμια ή να έχουν

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!!

vodka juniors all by myself

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Κακούργα πεθερά - Αντώνης Νταλγκάς

Πανεκπαιδευτικό στα Προπύλαια, φιμώνει τις καταλήψεις η κυβέρνηση

Πανεκπαιδευτικό στα Προπύλαια, φιμώνει τις καταλήψεις η κυβέρνηση

Επιχείρηση καταστολής και εκφοβισμού των μαθητών που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο Νέο Λύκειο, εξαπολύει η κυβέρνηση επιστρατεύοντας εισαγγελείς και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Λίγες ώρες πριν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια "κατέβασε" τη σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων στο Facebook, ενώ εισαγγελείς και αστυνομία κινητοποιούνται απέναντι στις καταλήψεις σχολείων.
Το κύμα αντίδρασης των μαθητών, πάντως, διογκώνεται, με αιχμή το Νέο Λύκειο που μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα με εξαντλητικά ωράρια, αλλά και τις ελλείψεις σε καθηγητές και τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με τη συμμετοχή και φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών και

AGAIN AND AGAIN!!! FIGHT!!!

Να γιατί προχωρούν σε καταλήψεις: "Οι γονείς μου είναι άνεργοι, δεν έχω για φροντιστήριο και στο σχολείο δεν κάνουμε Αρχαία"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Β. ΛΟΛΗΣ 
Εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω ελλείψεων καθηγητών, αλλά εισαγγελίες και αστυνομία προχωρούν σε συλλήψεις

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της εισαγγελικής εγκυκλίου, από διάφορα σχολεία της χώρας καταγγέλλεται πληθώρα αστυνομικών επεμβάσεων. "Θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο, ένα σχολείο για όλους" απαντούν οι μαθητές, που αντικρούουν τις απαξιωτικές κυβερνητικές τοποθετήσεις για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις με φόντο το Πολυτεχνείο, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους: ασυντήρητες υποδομές, κενά σε καθηγητές και ασφυκτικές συνθήκες για τους μαθητές, απόρροια του "Νέου Λυκείου". Προβλήματα που οδηγούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12 στα Προπύλαια.
Συγκλονίζει η επιστολή της Άννας, μαθήτριας της Β' Λυκείου Μελεσών Κρήτης: "Οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν έχω χρήματα για φροντιστήριο. Λόγω έλλειψης καθηγητή δεν παρακολουθώ Αρχαία Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. Δεν παρακολουθώ επίσης λόγω έλλειψης βιβλίων τα μαθήματα Πολιτική Παιδεία και Κοινωνικές Επιστήμες" τονίζει εξηγώντας τα κίνητρα της συμμετοχής της στις κινητοποιήσεις, ενώ αναφερόμενη στο Νέο Λύκειο, γράφει:
"Το βάρβαρο σύστημα του Νέου Λυκείου ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά τις οικογένειές τους. Περιορίζεται στην

Ρακιντζής: Να παρακολουθεί ο εισαγγελέας τις υποθέσεις διαφθοράς

Φάτε τομάρια,εμείς σας ανεχόμαστε και σας ψηφίζουμε κιόλας και όχι μόνο αυτό,σας ανεχόμαστε να μας λέτε και τους τρόπους που μας κλέβετε!!!

Δοξάστε μας είμαστε οι νεοελληνάρες που φτιάχνουμε το αύριο της χώρας!!!

Καναπέδες σε προσφορά από την εταιρεία σωσίματος χώρας

 ΤΑ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΑ


Κατερίνα Μπρέγιαννη


«Ο κ. Καμμένος έκανε επερώτηση, μου τη διαβίβασε ο κ. Μητσοτάκης και
την απάντησή μου την διαβίβασε στη Βουλή. Μια σειρά νομοθετικών
τροπολογιών για 14 περιπτώσεις, έρευνες που έκανα ή πορίσματα που
χαρίστηκαν απαιτήσεις δημοσίων αχρεωστήτων ποσών.» δήλωσε το πρωί στο
Πρωινό ΑΝΤ1 ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής,
αναφερόμενος στο έγγραφο με 14 υποθέσεις με νομοθετικές παρεμβάσεις που
απέστειλε στη Βουλή. Υποθέσεις που αφορούν δημόσιες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τον ΟΣΚ και
απαλλάσσουν δημόσιους λειτουργούς από ποινικές και αστικές ευθύνες, για
τώρα και για πάντα. Ο Λ. Ρακιντζής κατήγγειλε επίσης την έλλειψη

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΦΡΊΞΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΆΞΤΕ ΠΛΕΥΡΌ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΈ!

Ο Φόβος που σας έμαθαν να ζείτε είναι η μεγαλύτερη νίκη του νεοφιλελευθερισμού!
Αντί να διαβάσετε Αριστοτέλη καλύτερα να αποκοιμηθείτε με Μίλτον Φρίντμαν

Έγγραφα Ρακιντζή στη Βουλή: Οι 14 νομοθετικές ρυθμίσεις Σαμαρά υπέρ ημετέρων

διαβάστε προσεκτικά!!!

Έγγραφα Ρακιντζή στη Βουλή: Οι 14 νομοθετικές ρυθμίσεις Σαμαρά υπέρ ημετέρων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Δεκατέσσερις συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις που απαλλάσσουν δημόσιους λειτουργούς από ποινικές και αστικές ευθύνες (αναδρομικά, αλλά και σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο), καταγγέλλει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφό του που απεστάλη στη Βουλή. Παράλληλα καταγγέλλει ότι το υπουργείο Οικονομικών απαίτησε να μην του υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων! Τονίζεται πως όλες οι ρυθμίσεις έγιναν τα χρόνια του μνημονίου και στη συντριπτική τους πλειονότητα από την κυβέρνηση Σαμαρά...
Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Ρακιντζής είχε καταγγείλει στην επιτροπή θεσμών και

Συνωμοσία της Πυρίτιδας: Remember, remember, the 5th of November


Remember, remember, the 5th of November The Gunpowder Treason and plot; I know of no reason why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
Δημοφιλείς μέχρι και σήμερα μεταξύ των μικρών παιδιών, οι στίχοι αυτοί εξακολουθούν να υπενθυμίζουν στους Άγγλους γιατί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου σε κάθε πόλη και χωριό της Βρετανίας πυροτεχνήματα λάμπουν στον αέρα.
Η 5η Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Βρετανία ως η Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night), σε ανάμνηση της αποτυχημένης προσπάθειας του Φωκς να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου 1605 και να οργανώσει τη "Συνωμοσία της Πυρίτιδας" σαν αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α' και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους Καθολικούς. Στις αρχές του 17ου αιώνα, στα προάστια της πόλης του Λονδίνου, τρεις Καθολικοί Βρετανοί συναντώνται μυστικά για να αποφασίσουν τη δράση τους. Ο βασιλιάς Ιάκωβος Α' της Αγγλίας είχε μόλις αναλάβει την εξουσία της χώρας.
Παρότι είχε υποσχεθεί χαλάρωση των αντικαθολικών νόμων, φαινόταν ότι ο

Zucchero - Baila Morena

Pink Floyd - Another Brick In The Wall(Live)

Τι μπορεί να κάνει το σεξ στην καριέρα σας

Τι μπορεί να κάνει το σεξ στην καριέρα σας

Πώς η επαγγελματική σας πορεία μπορεί να πάρει την… ανηφόρα

Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς σχέσης ανάμεσα στα ζευγάρια και μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που η ατάκα της «Θεοπούλας» στην τηλεοπτική επιτυχία «Παρά Πέντε» έχει αφήσει πλέον εποχή. 

«Κόβεται το σεξ;»Και η απάντηση είναι… όχι!

Κι αυτό γιατί πέρα από τα οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία, το σεξ μπορεί να οδηγήσει στην… ανηφόρα και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία!

Πολύ συχνά οι άνθρωποι πιστεύουμε, ότι η επαγγελματική και η προσωπική

Η λύπη διαρκεί 240 φορές περισσότερο από κάθε άλλο συναίσθημα!


Η λύπη διαρκεί 240 φορές περισσότερο από κάθε άλλο συναίσθημα!

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η λύπη προκαλείται από πολύ σοβαρές αιτίες


"Βασιλιάς των συναισθημάτων", τουλάχιστον από άποψη διάρκειας είναι η λύπη!
Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας "Motivation and Emotion".
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η λύπη μπορεί να διαρκέσει έως 240 φορές περισσότερο από τη ντροπή, την έκπληξη, τον θυμό ή τη βαρεμάρα.
Η βασική διαπίστωση ήταν το συναίσθημα που διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλο, κυρίως επειδή προκαλείται από πιο σοβαρές αιτίες, όπως ένας θάνατος ή ένα ατύχημα. Αντίθετα, ανάμεσα στα πιο σύντομα συναισθήματα, που