Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ...ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/wpid-20150117113821.jpg

προεκλογικό σποτάκι του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (video) !!!ΔΩΣΕ!!!

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ,LINK ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!!!



Δείτε το απίστευτο προεκλογικό σποτάκι του κόμματος ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α (video) -

Αρκούδες και ζώδια

Πηγή: Αρης Χατζηστεφάνου – “Unfollow”

Η είδηση του 2014 (και σίγουρα του 2015) είναι ότι δεν μας ταράζουν πλέον οι ειδήσεις. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε αυτές που αποσιωπήθηκαν από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης (π.χ η απεργία πείνας 4.000 κρατουμένων που δεν έπαιξε σε ΚΑΝΕΝΑ καθεστωτικό μέσο). Αναφέρομαι σε ειδήσεις που γράφτηκαν, προβλήθηκαν και εκφωνήθηκαν, αλλά δεν συγκίνησαν κανέναν. Ενδεχομένως η απόφαση να οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη ήταν το αποκορύφωμα μιας κοινωνίας που δεν αντιδρά ούτε σε κατηγορίες χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες αντίστοιχα παραδείγματα.

Λίγα 24ωρα πριν κλείσει το 2014 το γερμανικό περιοδικό Spiegel αποκάλυψε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA χρησιμοποιούσε 12 πράκτορες για να παρακολουθούν τις επικοινωνίες στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης μέσω VPN (κρυπτογραφημένα «κανάλια» που χρησιμοποιούν πρεσβείες, μυστικές υπηρεσίες, αρχηγοί κρατών κτλ.). Όσο αντιδράσατε εσείς, τόσο αντέδρασε και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πριν από μερικές δεκαετίες οι αποκαλύψεις του 2014 που δεν συγκίνησαν κανέναν θα αποτελούσαν βόμβες μεγατόνων και πιθανότατα θα είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση κάθε κυβέρνησης που θα επιχειρούσε να διαχειριστεί το πολιτικό και επικοινωνιακό κόστος.
 Το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν αντιδρά πλέον στις ειδήσεις είναι καταρχήν πρόβλημα δημοκρατίας. Παράλληλα όμως αποτελεί πρόβλημα και για τους κυρίαρχους μηχανισμούς προπαγάνδας. Όταν δεν μπορείς να πείσεις κάποιον ότι είναι σημαντικό να χρηματίζονται βουλευτές και να παρακολουθούνται οι απόρρητες επικοινωνίες του κράτους, δεν μπορείς να τον πείσεις και για την «καταστροφή» που θα επέλθει αν δεν ακολουθήσει τις εντολές σου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά αφορά το σύνολο των δυτικών κοινωνιών που το 2014 βομβαρδίστηκαν με  ιστορικές αποκαλύψεις - από τις παρακολουθήσεις της NSA μέχρι το ρόλο των ΗΠΑ στην ενίσχυση των τζιχαντιστών κ.ά.

Όταν όμως ο ασθενής δεν αντιδρά πλέον στη χορηγούμενη αγωγή, πρέπει καταρχήν να αυξήσεις τη δόση και να την εισαγάγεις στον οργανισμό με διαφορετικά μέσα. Στο χώρο της επικοινωνίας αυτό συνεπάγεται τόσο «άγαρμπες» μορφές προπαγάνδας που κάνουν ακόμη και τις εκστρατείες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου να θυμίζουν πανεπιστημιακά εγχειρίδια. Η εφημερίδα Τα Νέα, λόγου χάρη, εκτός από το να τυπώνει αρκούδες στην πρώτη της σελίδα (αναφέρομαι στις φωτογραφίες, όχι στην ποιότητα των άρθρων) χρησιμοποίησε ακόμη και τα ζώδια για να περάσει στους  αναγνώστες της τρομολαγνικά  μηνύματα για το ενδεχόμενο εκλογικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα  στις ΗΠΑ. οι οποίες προετοιμάζονται για νέες σταυροφορίες στη Μέση Ανατολή, κάνουν την επανεμφάνισή τους ισλαμοφοβικές τηλεταινίες όπως το 24 ώρες (που δικαιολογούσε τα βασανιστήρια επί προεδρίας Μπους), ενώ οι δημιουργοί του Homeland δεν προλαβαίνουν να γράφουν σενάρια και να παρουσιάζουν νέα σήριαλ στα οποία δαιμονοποιούν τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο.

Όταν πάνω από την Αθήνα πετάνε αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες αναρχικών και η ενημέρωση στις ναυαρχίδες του αστικού Τύπου γίνεται με αρκούδες και ζώδια, η στιγμή που οι πολιτικοί αντίπαλοι θα παρουσιάζονται σαν ανθρωπόμορφα κτήνη (όπως έδειχνε τους μπολσεβίκους η ναζιστική προπαγάνδα) είναι θέμα χρόνου - στη δική μας περίπτωση, λόγω εκλογών, είναι θέμα μερικών ημερών.

Μιλήστε, αλήτες, δοσίλογοι της ΝΔ, να ακούσουμε τι θα απολογηθείτε

Γράφει ο  mitsos175.

Αυτά είναι πραγματικά γκάλοπ. 

Το χρέος της Ελλάδας είναι 409.348.200.000 περίπου και συνεχίζει να αυξάνει με ρυθμό 929 ευρώ το δευτερόλεπτο! Παρά το κούρεμα αυξήθηκε! Οι απώλειες του ΑΕΠ είναι τρομακτικές: Το 2008 το ΑΕΠ ήταν 341,6 δις €. Το 2014 έγινε 241,7 δις εκατό δισεκατομμύρια λιγότερο! Η ανεργία σήμερα είναι γύρω στο 27% χωρίς να λάβουμε υπόψη την ανασφάλιστη κι ευέλικτη εργασία, την υποαπασχόληση που κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε!

Οι φόροι πολλαπλασιάστηκαν με χαρακτηριστικό τον παρανοϊκής έμπνευσης και άδικο ΕΝΦΙΑ που επιβάρυνε φέτος τους φορολογούμενους ακόμα 3,25 δις.
Οι καταθέσεις μειώθηκαν τον καιρό του μνημονίου κατά 75 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ, και πολλές φορές τις τράπεζες προσέφυγαν στο δανεισμό χρημάτων με υψηλό επιτόκιο.
Το ποσοστό φτώχειας ξεπερνά κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη με σχεδόν 4000000 νεόπτωχους ενώ την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι μισθοί έχουν 45% και

«Η κραυγή της Ρόζας Λούξεμπουργκ»

«“Τάξη βασιλεύει στο Βερολίνο!” Ηλίθιοι μπράβοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη στην άμμο. Αύριο κιόλας η επανάσταση θα ανυψωθεί με μια βροντή και με σαλπίσματα θα ανακοινώσει στον τρόμο σας: Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι!». Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου του 1919, η Ρόζα Λούξεμπουργκ, μαρξίστρια και ηγετική μορφή των «Σπαρτακιστών», δολοφονείται από τα Freikorps, τις εθνικιστικές πολιτοφυλακές για την καταστολή της επανάστασης του Γενάρη στη Γερμανία.
Με αφορμή την επέτειο θανάτου της, το tvxs δημοσιεύει κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη για την Ρόζα Λούξεμπουργκ:
«Κίνησα το πρωί για τον Διόνυσο, στην Πεντέλη. Κρατούσα τα "Γράμματα" της Ρόζας Λούξεμπουργκ κι ήθελα να τα διαβάσω ψηλά στη μοναξιά, κάτω από τα πεύκα.
Γυάλιζε ο αέρα ακίνητος κι άστραφτε σαν ατσάλι· απάνω του, σαν ξόμπλια

''Vincerò!'' -VENCEREMOS!!!

Πουλάκης: Δυστυχώς προσχώρησε και το ΚΚΕ στην ανίερη συμμαχία

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, που αποφασίζει τις ρυθμίσεις για τις εκλογές. Ο Κώστας Πουλάκης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, καταγγέλει  με δήλωση του

την ανίερη συμμαχία «όλων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».

Μήπως είναι υπερβολική η καταγγελία σας;
Προξενεί μεγάλη εντύπωση η επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη Πέμπτη, την προτελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό σημαίνει ότι την ίδια μέρα θα γίνουν στην  Αθήνα δύο συγκεντρώσεις και μάλιστα κομμάτων της αριστεράς
Δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτό;
Οχι, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ότι είθισται, αλλά κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις συνήθειες. Οταν τον ρώτησα γιατί δεν οργανώνουν την εκδήλωση την Τετάρτη ή την Παρασκευή,όταν θα γίνει η συγκέντρωση της ΝΔ, απάντησε: «ετσι, γιατί μας αρέσει η Πέμπτη».
Και τα άλλα κόμματα;
Μεγάλη εντώπωση προκαλεί ακριβώς η  στήριξη που απλόχερα παρείχαν

"Η Μαύρη Βίβλος των ελληνικών ΜΜΕ" Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα διαδυκτιακη εκπομπη!!!

Κράξιμο σε Σαμαρά. «κουτουλιά» σε Παπαμιμίκο.

''Vincerò!''

Καλημέρα!!!

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

13-01-15ΝΕΟ

Ανοιχτή επιστολή Τσίπρα στους Γερμανούς: Σας είπαν ψέματα για την Ελλάδα -Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗΝ HANDELSBLATTΑνοιχτή επιστολή Τσίπρα στους Γερμανούς: Σας είπαν ψέματα για την Ελλάδα -Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ


Άνοιγμα προς τους Γερμανούς πολίτες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με ανοιχτή επιστολή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». Μάλιστα, μιλάει ευθέως προς αυτούς ζητώντας τους να διαβάσουν το κείμενό του δίχως προκαταλήψεις.
Λέει πως οι γερμανικές κυβερνήσεις δεν τους έδωσαν όλα τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να έχουν μια στρεβλή άποψη για την κατάσταση της Ελλάδας. Εξηγεί γιατί το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και γιατί χρειάζεται «κούρεμα». Θέλοντας να μετριάσει τους φόβους που υπάρχουν στο εσωτερικό της Γερμανίας γράφει πως κανένας Γερμανός εργαζόμενος δεν χρειάζεται να φοβάται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θέλει να συγκρουστεί με τους εταίρους, αλλά να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Aνοιχτή επιστολή στους Γερμανούς αναγνώστες
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΚΡΥΨΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αγαπητοί αναγνώστες της Χάντλεσμπλαντ, γνωρίζω εκ των προτέρων ότι οι

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΛΑΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ!ΕΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ...ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΧΤΕΣ!!!ΕΛΕΟΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!

Τράγοι ταγοί


Je suis Charlie, είμαι Charlie. Και το εννοώ. Mai je ne suis pas Hollande, αλλά δεν είμαι Ολάντ.
Είμαι εναντίον της τρομοκρατίας, αλλά δεν είμαι υπέρ της Μέρκελ.
Είμαι εναντίον του τέρατος, όσον και εναντίον εκείνων που το δημιούργησαν. Οι ΗΠΑ και η Δύση δημιούργησαν κατά σειράν τους Ταλιμπάν, την Αλ Κάιντα και το ISIS.
Είναι υποκρισία οι ταγοί της Δύσης να παρίστανται σε διαδήλωση για τα θύματα της πολιτικής τους. Διότι δεν ξημερώθηκαν οι μουσουλμάνοι με τη διάθεση να σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους επειδή είναι τρελοί. Εχουν ξεσηκωθεί επειδή οι Δυτικοί, δεκαετίες τώρα, σκοτώνουν...

όποιον βρουν μπροστά τους στον υπόλοιπο κόσμο, επειδή είναι ιμπεριαλιστές.
Ναι, είμαι Charlie, είμαι με τα εκατομμύρια των διαδηλωτών που κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπισθούν την ελευθερία της γνώμης, την

Financial Times: Τα ονόματα των Ελλήνων μεγιστάνων που θα πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «ταμπού» των ολιγαρχών οικονομική προτεραιότητα

Με τον ρόλο των «ολιγαρχών» στην ελληνική πολιτική και κοινωνία να μπαίνει στο μικροσκόπιο εν όψει των εκλογών, οι FT επιχειρούν μια προσέγγιση του θέματος και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας και ονόματα που κατά το δημοσίευμα συγκαταλέγονται στο top της ελληνικής «ολιγαρχίας».
Είναι οι πιο διάσημοι μεγιστάνες της χώρας, που προκαλούν εξίσου θαυμασμό αλλά και μίσος λόγω του τεράστιου πλούτου και των πολιτικών τους διασυνδέσεων. Οι απλοί Ελληνες πολίτες τους αποκαλούν Financial Times: Τα ονόματα των Ελλήνων μεγιστάνων που θα πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ«διαπλεκόμενους» ή και «νταβατζήδες», ενώ οι οικονομολόγοι τους ονομάζουν ολιγάρχες, γιατί κρατούν την επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Όπως κι αν αποκαλούνται όμως, ο ρόλος τους στην ελληνική πολιτική και κοινωνία μπαίνει στο μικροσκόπιο, εν όψει των γενικών εκλογών αυτόν τον μήνα.
Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε θέση να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχει κηρύξει πόλεμο στους ολιγάρχες, εφόσον αναλάβει την εξουσία.
Ο Γιώργος Σταθάκης, ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην δωρεάν έκδοση αδειών για τηλεοπτικά κανάλια σε πολιτικούς «φίλους» και θα επανεξετάσει διαφιλονικούμενες ιδιωτικοποιήσεις. Η καταπολέμηση της ολιγαρχικής μέγκενης στην οικονομία «θα είναι προτεραιότητα», δήλωσε.

Μιά ανάρτηση για καλοκαιρινή διάθεση και φαντασιακές κρουαζιέρες!!!Tα 10 μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο -Ολόκληρες πλωτές πολιτείες

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Ηταν το 1996 όταν βγήκε στις θάλασσες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που ξεπερνούσε τους 100.000 κόρους σε χωρητικότητα. Ηταν το Carnival Destiny και αποτελούσε ένα θαύμα της εποχής, πλέον τρώει τη «σκόνη» των κρουαζιερόπλοιων που αλωνίζουν αυτή τη στιγμή τους ωκεανούς.
Πλέον, υπάρχουν 50 κρουαζιερόπλοια στον κόσμο που ξεπερνούν τους 110.000 κόρους, ανάμεσά τους και 20 που κατασκευάστηκαν μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην κορυφή όλων, το Allure of the Seas, αλλά για λίγο ακόμη, αφού εντός του 2015 ετοιμάζονται νέα, μεγαλύτερα πλοία αυτού του τύπου. Μέχρι τότε, αυτά είναι τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την USA Today.
1. Allure of the Seas

Κατασκευάστηκε το 2010 και είναι χωρητικότητας 225.282 κόρων, ενώ μπορεί να μεταφέρει 5.412 επιβάτες.
2. Oasis of The Seas

Αξιόλογη επιστολή που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο,αξίζει να διαβαστεί με προσοχή!


Ανοικτή επιστολή... προς τον Τσίπρα και τον Καμμένο






προς τον Τσίπρα και τον Καμμένο, οι οποίοι επιχειρούν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση των δωσίλογων.

Υπάρχει νόμιμη λύση, για να απαλλαγεί άπαξ η Ελλάδα από το σύνολο σχεδόν του χρέους της.

Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι την χρησιμοποίησαν οι τοκογλύφοι, για να λεηλατήσουν τους Ευρωπαίους και όχι την ίδια.

Το ελληνικό χρέος είναι η "λεία", που ήδη άρπαξαν οι τοκογλύφοι από τους Ευρωπαίους.

Πάνω από ένα τρις ευρώ έχουν αρπάξει ήδη οι τοκογλύφοι από την Ευρώπη.

Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το "χαλαρό" σύστημα, για να γίνει το μεγαλύτερο "ριφιφί" στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.


"Αlea jacta est" ...Ο κύβος ερρίφθη και πλέον - εκτός μεγάλων ανατροπών και εκπλήξεων - βαδίζουμε προς εκλογές. Όμως, από τη στιγμή που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να κάνουν χρήση του Συνταγματικού Νόμου και να εκμεταλλευτούν την αδυναμία εκλογής προέδρου για να "ρίξουν" την Κυβέρνηση, πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν λύσεις στα χέρια τους. 
Οι ανατροπές των Κυβερνήσεων δεν γίνονται, για να κάνουν την πρωθυπουργική τους "θητεία" και οι επόμενοι ...
Οι ανατροπές γίνονται για το καλό του λαού. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λύσεις για το