Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ευρωπαικά μέτρα σύγκρισης,γν´ωσεων και εκαπαιδευτικών δεξιοτήτων!!!Η πως τρως ψάρι που το λένε κρέας!!!


 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PISA: Καλλιστεία δεξιοτήτων ή μας μέτρησαν και μας βρήκαν κοντούς


Αρθρογράφος: 
Ανδριανή Στράνη
Από παλιά, τα καλλιστεία ως διαγωνισμός ομορφιάς κατ’ επίφαση, στην πραγματικότητα ήταν ένα μέσο προβολής εμπορεύματος συγκεκριμένου χώρου και ιδεολογίας, στην αγοραία κοινωνία που απευθύνονταν.
Η παιδεία με τη σειρά της, ως μοναδική τροφός της κοινωνίας, έχει υποστεί διάφορες δοκιμασίες και πειράματα προκειμένου να εξυπηρετήσει την κυρίαρχη πολιτική και να διαμορφώσει την κοινωνία που θέλει.
Κατά διαστήματα λοιπόν και με αυτόν τον στόχο εισάγονται διάφοροι διαγωνισμοί στην εκπαίδευση, ως ευκαιρίες διάκρισης των διαγωνιζομένων μαθητών στην πασαρέλα της «γνώσης».
Ένας τέτοιος διαγωνισμός είναι και ο πολυσυζητημένος PISA. Χιλιάδες μαθητές θα σταθούν-στηθούν και φέτος, το 2015, με δέος μπροστά στον «Πύργο» κατασκεύασμα του ΟΟΣΑ σε μια ακόμη προσπάθεια ανόδου και διάκρισης των ιδίων και της χώρας τους. Ο «Πύργος PISA» φαντάζει από μακριά ως υπερασπιστής της παιδείας αλλά εάν γνωρίσει κάποιος από κοντά την προέλευση και τις τεχνικές που ακολουθεί, καταλαβαίνει ότι είναι

Καλό Σαββατοκύριακο!Με οδηγίες για το καλύτερο μαγείρεμα!!!



Μαθήματα fitness cooking! Ψητά ή βραστά; Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Λίγο πριν μπεις στην κουζίνα για να ετοιμάσεις το φαγητό σου αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις κάποια χρήσιμα πράγματα για τον κάθε τρόπο μαγειρέματος. Μαθήματα fitness cooking λοιπόν για να φροντίσεις τη σιλουέτα και την υγεία σου.

“Η διαδικασία παρασκευής-ψησίματος ενός τροφίμου είναι καθοριστικός παράγοντας για την προάσπιση της υγεία και την ορθή απόδοση των χρήσιμων συστατικών του τροφίμου, όπου εξασφαλίζεται η ορθή θρέψη του οργανισμού” σημειώνει ο διαιτολόγος.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κάθε διαδικασία έχει τα συν και τα πλην της, ενώ για κάθε μία από αυτές θα πρέπει να προσαρμόσεις διαφορετικά το λάδι, το αλάτι ή το νερό που θα προσθέσεις στο φαγητό. Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει όλες τις πληροφορίες για να μάθουμε τι εστί FITNESS COOKING!

1. Στη χύτρα ταχύτητας

Είναι ένα σκεύος που μπορεί να μην έχουν όλοι στην κουζίνα, όμως

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αποκλειστικό: Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης (pics - See more at: http://www.sdna.gr/gr/gnomes/aulakiotis/article/18252/apokleistiko-ta-athlitika-protoselida-tis-tritis-pics/#sthash.40tMvDPA.dpuf


Ποια θα ήταν τα πρωτοσέλιδα τεσσάρων αθλητικών εφημερίδων, αλλά και της «Ελεύθερης Ώρας» αν κυκλοφορούσαν σήμερα; Ο Γιάννης Αυλακιώτης και ο «Κοπτοράπτης» κάνουν τα μαγικά τους και σας τα παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη

Επειδή αντιλαμβάνομαι φίλοι μου ότι έχετε πάθει σύνδρομο στέρησης χωρίς τις αθλητικές εφημερίδες σήμερα, φρόντισα να σας δώσω τη λύση.

Βρήκα με τη βοήθεια του «Κοπτοράπτη» και σας παρουσιάζω σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τα πρωτοσέλιδα τεσσάρων αθλητικών εφημερίδων, αλλά και της «Ελεύθερης Ώρας». Αν έβγαιναν σήμερα στα περίπτερα (δυο μέρες μετά το ντέρμπι), κάπως έτσι θα ήταν.










Nτοκιμαντέρ για το χαμένο Boeing στην Μαλαισία (vid)

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και ο Μπόμπολας στο Ποτάμι


Ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες. Έτσι θα μπω στον διαβολικό πειρασμό, έστω και να δεν αξίζει ίσως τον κόπο, να μιλήσω για τις λεπτομέρειες που κρύβονται ή δεν φαίνονται στην ανακοίνωση που έβγαλε το Ποτάμι για τον κακό Βαξεβάνη που τόλμησε να γράψει για το καθάριο Ποτάμι.
Από την περίοδο εμφάνισης του Ποταμιού δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα ως πρωτοβουλίες που προκάλεσαν το κοινωνικό ενδιαφέρον. Πιο ξεχωριστές οι selfies των βουλευτών του γλυκού νερού στη Βουλή, η επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη και η φωτογράφισή του -βεβαίως βεβαίως -ως «αγρότης μόνος ψάχνει» και ο εγκλεισμός του στο ασανσέρ της Βουλής που έγινε είδηση. Να λοιπόν τώρα που το Ποτάμι απευθύνεται στην κοινή γνώμη για το πρόσωπό μου και συγκεκριμένα γιατί το site μου έγραψε πως η πρώτη Κοινοβουλευτική ερώτηση του Ποταμιού είχε άρωμα Μπόμπολα. Πάμε λοιπόν στις λεπτομέρειες.
Λεπτομέρεια πρώτη.
Δεν έγραψε το site μου, αλλά δεκάδες site της χώρας, πράγμα που φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο. Αν ένα κόμμα κάνοντας μια ερώτηση ταυτίζεται αυτόματα με ένα συμφέρον, ακόμη και άδικα, τότε πρέπει να αναρωτηθεί για την εικόνα που δίνει για τις σχέσεις του με τα συμφέροντα
Λεπτομέρεια δεύτερη
Δεν έγραψα εγώ το ρεπορτάζ-άρθρο, αλλά το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον ως αναγνώστης. Συνήθως ό,τι γράφω τα υπογράφω. Αν θυμάται το Ποτάμι, έχω γράψει ολόκληρο τεύχος για τον Σταύρο Θεοδωράκη που αφορούσε από το ναρκισσισμό του και την πολιτική του ρηχότητα ως τις στημένες εκπομπές, αλλά δεν απάντησε.
Λεπτομέρεια τρίτη
Πράγματι ο Νίκος Χουντής είχε κάνει και αυτός ερώτηση για τον αμαρτωλό ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, δηλώνοντας μάλιστα πως η χωροθέτηση του έργου και η κατασκευή ήταν άθλια.Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για μια κατασκευή της εταιρείας ΑΚΤΩΡ. Αυτή η χωροθέτηση και η κακή κατασκευή έχουν