Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ή Ελευθερία, ή ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είσαστε ελεύθεροι, ή θα είσαστε ήσυχοι. Και τα δύο μαζί δε γίνονται.

~Θουκυδίδης | (Αθηναίος ιστορικός ) | 460-394 π.Χ

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ!!!


Η Fed έκοψε στα stress tests τη Deutsche Bankκαι τη Santander

Η Fed έκοψε στα stress tests τη Deutsche Bank
και τη Santander

Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έκοψε στα stress tests που διεξήγαγε τις θυγατρικές στην Αμερική της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της ισπανικής τράπεζας Santander, ενώπέρασε όλες τις αμερικανικές τράπεζες για πρώτη φορά, ανοίγοντας τον δρόμο για να διανείμουν τα μεγαλύτερα μερίσματα από το ξέπσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Οι θυγατρικές της Deutsche και της Santander βρέθηκαν να έχουν σοβαρές ανεπάρκειες στον σχεδιασμό της κεφαλαιακής επάρκειάς τους και στη διαχείριση κινδύνων, σύμφωνα με αξιωματούχο της Fed.
Κατά συνέπεια, οι τράπεζες αυτές δεν θα μπορέσουν να διανείμουν μέρισμα στις μητρικές εταιρείες τους. 
Πηγή: Financial Times

Με διάθεση για γνώση!!!


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ 

Εξαιρετικό άρθρο με αποσπάσματα από το βιβλίο του Γκαλεάνο,το ανακαλύψαμε και σας το προσφέρουμε!!!

Σε αυτή τη σελίδα θα παρουσιάσουμε  κομμάτια από το βιβλίο του Ουρουγουανού συγγραφέα και φιλοσόφου Εντουάρντο Γκαλεάνο, «Ένας κόσμος ανάποδα» που κυκλοφορεί  από τις ‘Εκδόσεις Πιρόγα’ σε μετάφραση της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,  Eduardo Galeano “Patas arriba” 1998.

Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο γεννήθηκε το 1940 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Σε ηλικία 13 ετών κάνει τα πρώτα βήματα στο χώρο των έντυπων μέσων ως γελοιογράφος για το περιοδικό ElSol. Το 1961 γίνεται διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας Epoca και αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας επιθεώρησης Marcha. Το 1973 εξορίζεται εξαιτίας των ιδεών του και καταφεύγει στη Αργεντινή όπoυ ιδρύει το λογοτεχνικό περιοδικό Crisis. Μετά το πραξικόπημα του 1976 αναγκάζεται να εγκαταλείψει την χώρα ως ανεπιθύμητος. Το 1985 ύστερα από την πτώση της δικτατορίας, επιστρέφει στην πατρίδα του. Οι φλέβες της Λατινικής Αμερικής, το Μέρες και νύχτες αγάπης και πολέμου και η Μνήμη της φωτιάς είναι κάποια από τα πιο γνωστά του βιβλία που τον κατέταξαν ανάμεσα στους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Casa de las Americas, το βραβείο Aloa, το American Book Award και με το Βραβείο για την Πολιτισμική Ελευθερία του Ιδρύματος Λάναν. Είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σαν Αντρές της Βολιβίας. Το 1995 δίδαξε δύο εξάμηνα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια, ως επισκέπτης καθηγητής. Το 1999 τιμήθηκε με το Βραβείο Cultural Freedom Award, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά από το Lannan Foundation (Σάντα Φε, ΗΠΑ). Εκτός όμως από χρονικογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Εδουάρδο Γκαλεάνο είναι ένας από τους πιο θερμούς υπερασπιστές των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών, ενώνοντας τη φωνή του με κορυφαίους συγγραφείς όπως είναι οι Gabriel Garcia Marquez, Marko Benedetti, Mayra Montero.
Oι παρουσίασεις αυτές αντιστοιχούν σε 18 μαθήματα ενταγμένα σε 6 κύκλους.
Κύκλος 1  - Το σχολείο του κόσμου απ’ την ανάποδη

Ο Χρόνος ο Χειρότερος Γιατρός ;



Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός
Σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει
Μα εσύ σε λίγο δεν θα βρίσκεσαι εδώ
Κάποιοι άλλοι θα παλεύουν με τη σκόνη

Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει
Trotsky Portrait.jpgO Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστέιν ή Λέων Τρότσκι (ρωσικά :Лев Троцкий, προφορά [lʲef ˈtrot͡skʲɪj], Лев (Лейба) Давидович Бронштейн [brɐnˈʂtɛjn] ) (7 Νοεμβρίου 1879 - 21 Αυγούστου 1940) ήταν Μπολσεβίκος επαναστάτης και θεωρητικός του Μαρξισμού.

Λέων Τρότσκυ: ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ!!!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το 1918 ο Λέωντας Τρότσκυ,γίνεται ο αρχήγός του Κόκκινου Στρατού και στις
21 Αυγούστου 1940

 δολοφονείται μία από τις πιο συζητημένες προσωπικότητες του 20ου
αιώνα. Ο Λέων Τρότσκυ. Αναμφίβολα ο Λέωντας Τρότσκυ, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για
τις μετέπειτα πολιτικές του, αυτού ή του πολιτικού ρεύματος που
δημιούργησε , αποτελει μία σημαντική προσωπικότητα για την εξέλιξη του
εικοστού αιώνα. Μεταξύ άλλων, υπήρξε αρχηγός του Κόκκινου Στρατού ο
οποίος κέρδισε 13 ξένους στρατούς που εισέβαλαν στην Σοβιετική Ένωση και ουσιαστικά
στερέωσε την κόκκινη σημαία στο 1/6 της γης .

 Μετά τα πρώτα χρόνια της επανάστασης δέχτηκε τις εξορίες και τις φυλακές
από την Σοβιετική κυβέρνηση της οποίας ηγήτο Ι.Β. Στάλιν

Ο ιστορικός και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κρήστης, Κώστας
Παλούκης, μιλάει στην Ελεύθερη ΕΡΤ και στην εκπομπή Zona Rosa. Στην
παρουσίαση της εκπομπής, ο Χρήστος Αβραμίδης 




Κάποια πράγματα στη ζωή είναι ανεκτίμητα – Για όλα τα άλλα υπάρχει… ο Mpompolas®

Jo Di Σταύρος Θεοδωράκης
Κάποια πράγματα στη ζωή είναι ανεκτίμητα
Για όλα τα άλλα υπάρχει… ο Mpompolas®
Αγαπητέ Jo Di, ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο πρώτος δημοσιογράφος στον οποίο έδωσα συνέντευξη. Τότε μου ήταν και κάπως συμπαθής, γιατί δεν γνώριζα δημοσιογράφους. Μπορεί να ήταν και ο πρώτος δημοσιογράφος που γνώρισα, δεν θυμάμαι.
Μετά μου πρότεινε και δουλειά. Καλά, δεν ήταν ο μόνος. Αλλά μετά είχα γνωρίσει αρκετούς δημοσιογράφους και φυλαγόμουν.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει πολύ καλά όλα αυτά τα χάπατα που υπάρχουν στη χώρα.
Επίσης, εκφράζει και μια Ελλάδα που έχει τελειώσει. Αλλά δεν το έχει καταλάβει ακόμα.
Εμένα με συμφέρει που υπάρχει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Γιατί σκέφτομαι τι καλά που είναι που δεν είμαι σαν κι αυτόν.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!!!

DEBTOCRACY  ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ olokliro to dokimader

ΔΕΙΤΕ ΡΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!!!ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!ΑΛΛΑ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ!72 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΙ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΑΚΟΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΦΘΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΩΝΗ!ΔΕΙΤΕ ΡΕ!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ LINK ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ!!!

Η συγκλονιστική ομιλία της Σάρα Βάγκενκνεχτ στην Γερμανική βουλή
https://www.youtube.com/watch?v=2ZScf_8Goa8

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ!!!ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ!

Μετά το γκολ του Χάρα και οριακά κατά την εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προσπαθούσαν μάταια να συνετίσουν τον Παϊτίμ Κασάμι, του οποίου οι χειρονομίες ήταν ασταμάτητες προς την “κιτρινόμαυρη” εξέδρα...
Οπως μπορείτε να δείτε και στο video ο “ερυθρόλευκος” ποδοσφαιριστής επιδεικνύει ασταμάτητα τα γεννητικά του όργανα..

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 Η στιγμή του γκόλ και οι χειρονομίες του Κασάμι απο...

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ!ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! η αντίδραση του Μάρτινς για την πρόκριση του Ολυμπιακού


Ο μέσος του Πανθρακικού Ροτζέριο Μάρτινς σχολίασε το γκολ του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, γράφοντας για το χέρι του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης.
 Μπορεί την χρονιά που ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίστηκε στον τελικό ο Ροτζέριο Μάρτινς, ωστόσο έχοντας παίξει για χρόνια στους Αρκάδες, ο Βραζιλιάνος θυμάται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που η πρώην ομάδα του έχασε το Κύπελλο. Αυτό φάνηκε και από τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας τα εξής: «Μια προσπάθεια με το χέρι κόντρα στον Αστέρα (εννοούσε το χέρι του Μανιάτη που δεν δόθηκε πέναλτι) και ακόμα ένα γκολ με χέρι κόντρα στην ΑΕΚ (για το γκολ του Χάρα). Ως πότε»;
 Δε'Ιτε τη δημοσιευση!

Διάβασε

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Υπάρχουν και άνθρωποι στη Γερμανία(και πολλοί μάλιστα!!) που δεν τους έχει υποτάξει το Ναζιστικό παρελθόν της χώρας και των ναζί υποστηρικτών της!

Ο Γερμανός βουλευτής που επιτέθηκε στην "Bild"...

Ο Γερμανός βουλευτής που επιτέθηκε στην Bild
Ο Αξελ Σέφερ είναι ιστορικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, εδώ και δεκαετίες βουλευτής και συντονιστικής της Επιτροπής Ελληνογερμανικών Σχέσεων.

Προ δεκαημέρου, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ανέβηκε στο βήμα της γερμανικής Βουλής και... προτού ξεκινήσει την ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον της ανθελληνικής καμπάνιας της εφημερίδας «Bild» ζητώντας από όλους να την καταδικάσουν και καταχειροκροτήθηκε.
  Συναντήσαμε τον κ. Σέφερ στο γραφείο του στο Βερολίνο και τον ρωτήσαμε όχι μόνο για την κίνησή του ενάντια στην «Bild», αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνικής οικονομική κρίση.
Διαβάστε τη
 συνέντευξη   (πατήστε δίπλα και θα εμφανιστεί)
που παραχώρησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών"...

«Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της»...

 
Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» και την ελληνική σημαία στο εξώφυλλο κυκλοφόρησε το αμερικάνικο περιοδικό «The Nation». 
Στο εκτενές δημοσίευμα γίνεται ανασκόπηση των...
διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Η γέννηση των ονείρων και η ερμηνεία τους

Η ανάκληση των ονείρων είναι απαραίτητη διαδικασία, προκειµένου το άτοµο
να έρθει σε επαφή µε τον συναισθηµατικό του κόσµο, να επιλύσει τις εσωτερικές του συγκρούσεις και να κατανοήσει πλευρές του εαυτού του που έχει απαρνηθεί

Γία περίπλοκη διαδικασία αποτελούν τα όνειρα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, καθώς εµπεριέχουν νοητικές και συναισθηµατικές λειτουργίες. «Ο ανθρωπινός εγκέφαλος προσπαθεί να αναδιοργανώσει, να επεξεργαστεί σκέψεις, συναισθήµατα, εµπειρίες και αναµνήσεις που απασχολούν έντονα τον άνθρωπο», σηµειώνει η κλινική ψυχολόγος Αποστολία Ντέκοβα, για να εξηγήσει:
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, στο σύγγραμμά του «Η ερμηνεία των ονείρων», υποστηρίζει ότι τα όνειρα είναι κρυμμένες επιθυμίες και σκέψεις.
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ, στο σύγγραμμά του «Η ερμηνεία των ονείρων», υποστηρίζει ότι τα όνειρα είναι κρυμμένες επιθυμίες και σκέψεις.
Τα όνειρα συνήθως είναι µυστηριώδη, αλλοιωµένα και παραµορφωµένα, λόγω του πλούσιου ασυνείδητου υλικού που κυριαρχεί σε αυτά. Ο πατέρας της σύγχρονης Ψυχιατρικής, Σίγκµουντ Φρόιντ, στο σύγγραµµά του «Η ερµηνεία των ονείρων» υποστηρίζει ότι τα όνειρα είναι κρυµµένες επιθυµίες και σκέψεις.
Η µη εµφανής σηµασία τους στηρίζεται σε αµυντικούς µηχανισµούς του «υπερεγώ», δηλαδή τη δοµή του ασυνείδητου που αντιπροσωπεύει τις ηθικές και κοινωνικές αξίες του ατόµου. Οι αξίες αυτές αποτελούν το «φρένο» του ατόµου στις παρορµήσεις του ενστίκτου.
Σύμφωνα με την κ. Ντέκοβα, ο περίπλοκος συμβολισμός συχνά προστατεύει το άτομο από απαγορευμένες σκέψεις και επιθυμίες, από τις οποίες μπορεί να διακατέχεται.
Ο Φρόιντ αναφέρει ότι σε κάθε όνειρο υπάρχει ένα προφανές και ένα λανθάνον περιεχόμενο. Το λανθάνον περιεχόμενο σχετίζεται με τις βαθιές ασυνείδητες επιθυμίες ή φαντασιώσεις, ενώ το προφανές περιεχόμενο είναι επιφανειακό και ανούσιο. Το προφανές περιεχόμενο συχνά καλύπτει ή επισκιάζει το λανθάνον. Τα όνειρα ουσιαστικά αποτελούν μια πρόσκληση του ασυνείδητου,

Η ΚΑΛΗ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!


ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ!ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΕΥΡΩΠΗ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ (ολλ. Jeroen Dijsselbloem) ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΕΙΝΑΙ!Ο ΚΩΛΟΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΩς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ!
ΑΑΧ ΕΥΡΩΠΗ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ...ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ!

Παραιτήθηκαν δυο υπουργοί στην Ολλανδία γιατί παραπλάνησαν το Κοινοβούλιο


Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας (φωτογραφία) και ο υφυπουργός του παραιτήθηκαν επειδή παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με πληρωμή ύψους 2 εκατ. ευρώ του δημοσίου σε γνωστό στις αρχές κακοποιό.
ΩΡΑΙΑ ΦΑΤΣΑ Ο ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ,ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΟΛΛΑΝΔΟΣ!!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ!
Παραιτήθηκαν δυο υπουργοί στην Ολλανδία γιατί παραπλάνησαν το Κοινοβούλιο
    




Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας και ο υφυπουργός του παραιτήθηκαν τη Δευτέρα, μετά την αποκάλυψη στοιχείων που καταδεικνύουν ότι παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με πληρωμή ύψους 2 εκατ.
ευρώ που είχε κάνει το δημόσιο το 2001 σε έναν γνωστό στις αρχές κακοποιό.

Ο υφυπουργός Φρεντ Τέβεν, ο οποίος ήταν τότε αρχιεισαγγελέας, είχε εγκρίνει την επιστροφή, αφορολόγητου, του ποσού στον Κέες Χέλμαν, έναν έμπορο

ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ;;;ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

Τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ κατηγορούνται για κλοπή... μετά από ληστεία

Συνέβη κι αυτό. Τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύτηκαν ληστεία που έγινε στα γραφεία της υπηρεσίας στο Μαρούσι, προκειμένου να αποσπάσουν και οι ίδιοι μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ κατηγορούνται για κλοπή...  μετά από ληστεία
Το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 2ας Μαρτίου στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της ΕΥΔΑΠ στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Μαρούσι, όταν δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εφόρμησαν στο εσωτερικό του καταστήματος την ώρα που ήταν σε εξέλιξη χρηματαποστολή και, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση και, άρπαξαν περίπου 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Βήμα», ελάχιστα λεπτά αργότερα, τρεις υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, εκμεταλλευόμενοι την γενική σύγχυση που επικράτησε, άρπαξαν και αυτοί μεγάλο χρηματικό ποσό από το ταμείο της εταιρείας.
Την υπόθεση άρχισε να ερευνά κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής το οποίο, μετά

Πόση υποκρισία ν' αντέξει αυτή η χώρα;

Πολυτεχνείο Πληθώρα αντιδράσεων για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο | ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Έρευνες για το πραγματικά άσχημο γκράφιτι στο ΕΜΠ μαζί με σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων, φορέων και ΜΜΕ για τη βεβήλωση του μνημείου κυριάρχησαν στις ειδήσεις.
Ανάμεσα στις φωνές και τις αντιδράσεις οι ψύχραιμοι αναζήτησαν τις αιτίες: έλλειψη παιδείας, έλλειψη συνείδησης της αξίας του πολιτισμού και των μνημείων, πλημμελής φύλαξη κ.λπ.
Ως εδώ όλα καλά και σε μεγάλο βαθμό σωστά.
Θα έπειθαν τους πάντες, αν την ίδια στιγμή ολόκληροι αρχαιολογικοί χώροι, νεότερα μνημεία και ιστορικά κτίρια δεν θυσιάζονταν συνεχώς και κατά δεκάδες μπροστά στις εργολαβικές και οικιστικές ορέξεις, ακόμα και του Δημοσίου, χωρίς να χυθεί ούτε ένα «δάκρυ» αγανάκτησης και φρίκης.
Πόση μαζεμένη υποκρισία μπορεί άραγε να αντέξει ακόμα αυτή

Και ο Βαγγ'ελης στο Eurogroup!!!

Γιάνης Βαρουφάκης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΟΙ 20 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

μαθαινω για την υγεια
Είναι αποτελεσματικά τα σιρόπια για τον βήχα;
Όχι. Το 2006 η αμερικανική ιατρική ένωση συμφώνησε πως η πλειοψηφία των σιροπιών δεν είναι αποτελεσματική επειδή περιέχουν πολύ μικρή δοσολογία των συστατικών που καταπολεμούν το βήχα. Τα μόνα σιρόπια που ανακουφίζουν από το βήχα είναι εκείνα που περιέχουν αντισταμινικά.
Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί υπερδραστηριότητα στα παιδιά;
Όχι. Η μελέτη 23 ερευνών απέδειξε ότι η ζάχαρη δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη συμπεριφορά των παιδιών.
Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά οδηγούν στον διαβήτη;
Ναι. Έρευνα της Αμερικανικής Φαρμακευτικής ομοσπονδίας έδειξε πως οι γυναίκες που έπιναν ένα ή περισσότερα ζαχαρούχα αναψυκτικά την ημέρα αύξησαν κατά 83% τις πιθανότητες να πάθουν διαβήτη τύπου 2.
Χρειάζομαι αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από 30;
Όχι. Τα αντηλιακά με δείκτη προστασίας 30 μπλοκάρουν το 97% των

Ένα νανούρισμα γιά την Λυδία