Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

4 μεγάλες αλήθειες της ζωής όπως μας τις έμαθε ο Jean Paul Sartre


tilestwra.com | 4 μεγάλες αλήθειες της ζωής όπως μας τις έμαθε ο Jean Paul Sartre


tilestwra.com | 4 μεγάλες αλήθειες της ζωής όπως μας τις έμαθε ο Jean Paul Sartre

Ήταν 15 Απριλίου του 1980, όταν ο Jean Paul Sartre άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι εξαιτίας ενός οιδήματος που είχε στον πνεύμονα.
Περισσότεροι από 50.000 Παριζιάνοι τον συνόδευσαν την επόμενη ημέρα μέσα από τους δρόμους της πόλης στην τελευταία του κατοικία, το κοιμητήριο του Montparnasse, στο οποίο βρίσκονται μέχρι και σήμερα θαμμένες οι στάχτες του μεγάλου Γάλλου φιλόσοφου, λογοτέχνη και κριτικού.
Ο Sartre γεννήθηκε το 1905 στο Παρίσι, στο οποίο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο πατέρας του, καπετάνιος του Ναυτικού, πέθανε όταν ο Sartre ήταν μωρό και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε όταν ο ίδιος ήταν 12 χρονών -προς μεγάλη του απογοήτευση, καθώς είχε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση μαζί της.
Χαρακτηριστικό του Sartre ήταν ο στραβισμός από τον οποίο έπασχε και έκανε το ένα του μάτι να «φεύγει», με αποτέλεσμα να φορά όλη του τη ζωή ένα ζευγάρι τεράστια, βαριά γυαλιά. Επίσης ήταν πολύ κοντός και συχνά περιέγραφε τον εαυτό του ως «άσχημο». Όταν βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1964, αρνήθηκε να το παραλάβει λέγοντας πως το βραβείο αυτό είναι σύμβολο καπιταλισμού και αστισμού.
Πέρα από κάθε ιδιαιτερότητα και εξωτερικό χαρακτηριστικό, όμως, ο Jean Paul Sartre ήταν ένας από τους σπουδαιότερους φιλόσοφους που έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο και ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του Υπαρξισμού, αφιερώνοντας τη ζωή και το έργο του στην στρατευμένη τέχνη

22 στιγμές της ρύπανσης του περιβάλλοντος που θα σας πείσουν να ανακυκλώσετε

Η Ημέρα της Γης ξεκίνησε το 1970 ως ένα κίνημα διαμαρτυρίας και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια γιορτή για το περιβάλλον και την ανάγκη για προστασία του.
Με αφορμή την Ημέρα της Γης για το 2015 που έγινε πριν λίγες μέρες, σας παρουσιάζουμε ένα πραγματικά τρομερό φωτογραφικό άλμπουμ με εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στον δυτικό κόσμο, ο καθένας μας παράγει τη μέρα περίπου 1.9 κιλά σκουπίδια. O αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τα 1.2 κιλά το 1960. Η ρύπανση και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι μια πραγματικότητα που ζούμε όλοι σήμερα.
Το μόνο που είναι στο χέρι του καθενός μας είναι να περιορίζει τα σκουπίδια

Ποιό ήταν το φάρμακο του Ιπποκράτη για τον καρκίνο!

Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πρίν πολλά χρόνια...



Τα Βλεφαρίσματα πιστά στις γνώσεις των αρχαίων προγόνων μας, σήμερα θα θίξουν ένα τεράστιο πρόβλημα της εποχής... Θέμα υγείας και ευεξίας...  Και θα υιοθετήσουμε την τακτική του πανεπιστήμονα Ιπποκράτη ο οποίος μας έλεγε ότι είμαστε ότι τρώμε..... Τι συμβαίνει όμως και υπάρχει στις ημέρες μας αυτή η έξαρση του Καρκίνου;

 
Ας γνωρίσουμε την  Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων. Το αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σιγά Σιγά περνάνε οι αλητείες και τα καρκινώματα!Καλώς ήρθατε στις επιγειες κολάσεις!!!


Πράσινο φως της Ε.Ε. για την κυκλοφορία γενετικά τροποποιημένων τροφών

Την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών έδωσε σήμερα η Ε.Ε., δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.
   Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto -πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
   Οι υπόλοιπα 8 είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!

Το παιδί το ρούφαγε η θάλασσα σαν μολύβι - Ελληνίδα έγδυσε το παιδί της για να ντύσουμε το μωρό που έσωσα - Μετανάστες μας φιλούσαν τα πόδια


Το παιδί το ρούφαγε η θάλασσα σαν μολύβι - Ελληνίδα έγδυσε το παιδί της για να ντύσουμε το μωρό που έσωσα - Μετανάστες μας φιλούσαν τα πόδια
Ο Μανώλης Σταυρής, ψημένος ναυτικός από την αρμύρα της θάλασσας μια ολάκερη ζωή, καταθέτει την δικη του εμπειρία και περιγράφει καρέ - καρέ πως έσωσε ένα δίχρονο κοριτσάκι από βέβαιο πνιγμό.


Το παιδί το ρούφαγε η θάλασσα σαν...μολύβι!
Οπως δήλωσε ο κύριος Μανώλης, μέλος πληρώματος του ρυμουλκού "Ηρακλής" που ήταν το πρώτο που έφτασε να βοηθήσει τους θαλασσοδαρμένους μετανάστες "εμείς 9.30 το πρωί είδαμε το σκάφος να βγαίνει προς τα έξω και είπαμε οτι θα είναι κανένα τουριστικό.

Οταν το είδαμε να χτυπάει στα βράχια, ειδοποιήσαμε την εταιρεία μας και μας είπαν να πάμε γρήγορα να σώσουμε τους ανθρώπους, εγώ, ο καπετάνιος και ένας ναύτης. Ημασταν οι πρώτοι φτάσαμε με το ρυμουλκό μας.

ΦΩΤΟ: Rodos-press.gr
ΦΩΤΟ: Rodos-press.gr

Είδα μια κυρία σε μια σαμπρέλα μέσα και να έχει ένα μωρό στην αγκαλιά της και άλλα άτομα δίπλα τους να τους παίρνει το πέλαγος. Η γυναίκα φώναζε

El corazon - Arno Elias NEW HD



El corazon

Para que vas a olvidar
Yo he tenido tanto temor
Para que vas a olvidar

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ,ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!!

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη τροφή για την υγεία των παιδικών δοντιών;

Ποια είναι η πιο επικίνδυνη τροφή για την υγεία των παιδικών δοντιών;
Στοιχεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας δείχνουν πως 6 στα 10 Ελληνόπουλα, ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδόνα, ενώ στα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών η τερηδόνα «χτυπά» 7 στα 10 και στους έφηβους 8 στους 10.

Η διατροφή είναι ο βασικός παράγοντας εμφάνισης της τερηδόνας, αλλά πριν κατηγορήσετε τα γλυκά και τις καραμέλες, που έφαγε το παιδί σας στο πάρτι που πήγατε την τελευταία φορά, πρέπει  να μάθετε την πιο επικίνδυνη τροφή που χαλάει τα δόντια των παιδιών. Οι έτοιμοι φρουτοχυμοί που καταναλώνουν όλα τα παιδιά  είναι το τρόφιμο αυτό, που κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στα παιδικά δοντάκια.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί του εμπορίου, περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης ακόμα και από ένα κουτάκι αναψυκτικού.  Πολλές φορές  τα παιδιά διψούν και τους προσφέρουμε χυμό πιστεύοντας πως τα ξεδιψάμε και παράλληλα τους κάνουμε καλό στην υγεία τους. Στην πραγματικότητα λοιπόν, επιβαρύνουμε τα δόντια τους τα οποία αρχίζουν να καταστρέφονται πριν καν αναπτυχθούν.

Το πρόβλημα ωστόσο, δεν περιορίζεται στα δόντια, καθώς η κακή στοματική υγεία μπορεί να προκαλέσει επίσης μολύνσεις στα αυτιά και τα ιγμόρεια, πόνο, κακές συνήθειες ύπνου και κακή άρθρωση λόγου. Για αυτό το λόγο μάθετε στο παιδί σας να βουρτσίστε τα δοντάκια του κάθε μέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα, πρωί και βράδυ Αντικαταστήστε τους φρουτοχυμούς του εμπορίου με νερό ή με φυσικούς χυμούς. Περιορίστε όσο γίνεται την κατανάλωση ζάχαρης μέσω άλλων τροφών.

Πήραν ένα αίσθημα βύθισης, δεν τους νοιάζει!!!





Ένα
συγκλονιστικό βίντεο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό έδωσε στην
δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, θέλοντας να δείξει ότι οι ηγέτες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να νοιαστούν πλέον για το πρόβλημα που έχει
πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 






Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται από τη μία η καγκελάριος
της Γερμανίας να απολαμβάνει μία βαρκάδα (πέρσι το καλοκαίρι) μαζί με
τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και τον Ολλανδό ομόλογό του,
Μαρκ Ρούτε σε λίμνη μπροστά στην εξοχική κατοικία του Σουηδού
πρωθυπουργού, Φρέντρικ Ράινφελντ και από την άλλη πλευρά σε απόλυτη
αντίθεση οι δραματικές διασώσεις μεταναστών και προσφύγων στα νερά της
Μεσογείου.






Το μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι «κάνε τους να νοιαστούν» δείχνοντας την Ευρώπη να εκπέμπει SOS.

Τα σκάνδαλα της Χούντας (7 χρόνια αρπαχτή)

Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος
“ Το μεγάλο ψέμα της «τιμιότητας» των δικτατόρων
Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους. Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 38 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς». Πρόκειται βέβαια για

ΠΡΙΝ 48 ΧΡΌΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

Αφιέρωμα:έργα και ημέρες της χούντας στην Ελλάδα