Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Το βλεπουμε συνεχεια,τι κανουμε;Σαν νεράκι πίνουν οι νέοι, τα “ενεργειακά” ποτά!!!


 



Γονείς προσοχή. Οι μισοί νέοι στην Ελλάδα σήμερα, καταναλώνουν ενεργειακά – καφεινούχα ποτά, σαν να είναι νερό. Και τα συγκεκριμένα ποτά περιέχουν ποσότητα καφεΐνης ίση με 3 φλυτζάνια μαύρου καφέ. 

Η αυξανόμενη κατανάλωση καφεϊνούχων ενεργειακών ποτών μεταξύ εφήβων και νεαρών ατόμων, έχει ανησυχήσει πολλούς γονείς, ενώ ο ΕΦΕΤ θα ξεκινήσει αναλύσεις στα ποτά αυτά. Πάντως μια έρευνα του φορέα για τα ενεργειακά ποτά είναι ανησυχητική από μόνη της.
Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, τα ενεργειακά ποτά καταναλώνονται από εφήβους σε ποσοστό 43,9%. Από όσους δήλωσαν ότι καταναλώνουν ενεργειακά ποτά, ποσοστό 55,4% ήταν αγόρια. Το 17% δήλωσε ότι δοκίμασε πρώτη φορά ενεργειακά ποτά στο δημοτικό, το 47,9% στο γυμνάσιο και το 23,7% στο λύκειο. Ποσοστό 73,5% δήλωσε ότι τα καταναλώνει επειδή απλά τους αρέσει η γεύση τους, ενώ ποσοστό 41,9% τα επιλέγει διότι πιστεύει ότι τα ενεργειακά ποτά παρέχουν αναγκαία ενέργεια.
Ποσοστό 38,5% δήλωσε ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά στο σπίτι, το 15,68% στο γυμναστήριο, το 48,35% στους χώρους διασκέδασης, ενώ το

Πως να σωπάσω!!!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Περιδιαβαινω και αναδημοσιευω!!!

Κανέλα Κεϋλάνης.
Υπάρχουν 2 είδη κανέλας ευραίως γνωστά. Το πρώτο είναι η κανέλα Κεϋλάνης  απο το τροπικό φυτό cinnamomum (κινάμωμο) το οποίο ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στις Ανατολικές Ινδίες, στις Αντίλες, την Ιάβα και τη Μαδαγασκάρη.
Το δεύτερο είδος είναι η κανέλα της Κίνας (cinnamon Sinese, cinammomum Cassia, Cannele de China), η οποία προέρχεται από την κασσία, αλλά είναι ποιοτικά κατώτερη και είναι πλούσια σε κουμαρίνη. Η κουμαρίνη είναι ένα φυτοχημικό με γεύση ανάλογη της βανίλιας και γλυκιά μυρωδιά.Δυστυχώς η κουμαρίνη είναι τοξική σε υψηλές δόσεις στον άνθρωπο και προξενεί βλάβες στο συκώτι και στα νεφρά. Η κουμαρίνη ως επί το πλείστον βρίσκεται στην κασσία, ενώ η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει ελάχιστες ποσότητες που δεν γίνονται τοξικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το

This Poor Coconut seller was insulted by a Rich man

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Προσοχή στα air condition: Οι Top-5 κίνδυνοι από την χρήση τους!

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο πιο συχνή γίνεται η χρήση του κλιματιστικού (air condition) τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και στο αυτοκίνητο και τον χώρο εργασίας.

Το air condition, όμως, κρύβει ορισμένους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας, τους οποίους πρέπει να γνωρίζετε και να ξέρετε πώς να προστατευθείτε.
Δείτε από τι κινδυνεύετε από τη συνεχή χρήση του air condition:


Διαρκής κόπωση και σχυνές ασθένειες: Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται διαρκώς σε κλιματιζόμενο περιβάλλον μπορεί να εμφανίσουν χρόνιους πονοκεφάλους και κόπωση. Όσοι εργάζονται σε κτίρια που συνεχώς διοχετεύονται με δροσερό αέρα μπορεί επίσης να εκδηλώσουν ερεθισμό του βλεννογόνου υμένα και δυσκολίες στην αναπνοή. Αυτό τους κάνει σας αφήνει περισσότερο ευάλωτους σε κρυολογήματα, γρίπη και άλλες ασθένειες.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ!!!

Μέλι με κανέλα: Δείτε τα κρυφά οφέλη για την υγεία!

 

Θραύση κάνει στο εξωτερικό μια νέα διατροφική μόδα η κατανάλωση μέλι και κανέλα στην καθημερινή  διατροφή. Όλο και περισσότεροι  άνδρες και γυναίκες  καταναλώνουν μέλι και κανέλα για να χάσουν βάρος και όχι μόνο.
 
Στην πραγματικότητα, το μέλι έχει πολλές υγιεινές ιδιότητες. το μέλι είναι ένας αντιμικροβιακός παράγοντας, όταν χρησιμοποιείται τοπικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει βακτηριακή λοίμωξη, λόγω τουχαμηλό ρΗ, που διαθέτει αλλά και λόγω του  υπεροξείδιο του υδρογόνου που παράγεται από τα ένζυμα του.
 
Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία των λοιμώξεων του τραύματος. Είναι επίσης καλό για τη θεραπεία εγκαυμάτων, και είναι εξίσου αποτελεσματικό αντιβηχικό ενώ μπορεί επίσης  να ανακουφίσει ένα αναστατωμένο στομάχι »
 
Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν  στην επούλωση των πληγών, και μπορεί να ρίξουν την πίεση του αίματος και της χοληστερόλης. 
 
Τι γίνεται με την απώλεια βάρους;
 
Οι έρευνες διίστανται. Κάποιες  διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση της σακχαρόζης με μέλι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αύξησης του βάρους, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τις ορμόνες που καταστέλλουν την όρεξη.
 
Όμως, δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν με βεβαιότητα ότι η κανέλα και το μέλι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.