Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

''ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ'' ΔΩΣΕ!!!ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

FT: Οι πλούσιοι Έλληνες ανησυχούν καθώς βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού


GREECE CRISIS PARTHENON
Με πούρα και σαμπάνιες προσπαθεί να διασκεδάσει τις ανησυχίες της η εύπορη ελίτ της Ελλάδας, καθώς η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Affluent Greeks fret as they teeter on the edge» (Οι πλούσιοι Έλληνες ανησυχούν καθώς ταλαντεύονται στο χείλος του γκρεμού).
«Ένα πρόσφατο βράδυ στο ξενοδοχείο Σεμίραμις στα εύπορα βόρεια προάστια της Αθήνας, βατόμουρα επέπλεαν στη σαμπάνια και άνδρες με λινά πουκάμισα κάπνιζαν πούρα δίπλα στην πισίνα, καθώς η ελίτ της πόλης προσπαθούσε να προσποιηθεί ότι η χώρα δεν ήταν στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης» αναφέρεται στο κείμενο.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη, εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες και συμπληρώνεται ότι «επιχειρηματίες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και socialites μιλούσαν χαμηλόφωνα σχετικά με το πότε οι τράπεζες μπορεί να κλείσουν ή

O X I

tsipras2t1t2t3t4t5t6

ΠΙΑΣΕ ΚΑΤΙ ΚΡΥΟ!!!ΔΕΝ ΕΧΩ!!!ΜΠΑ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ!!!

Ακόμα και στην κατάψυξη να βάλετε εκτάκτως τα κουτάκια από αναψυκτικά ή μπύρα, χρειάζονται πάνω από 20' για να παγώσουν αρκετά.


Δείτε το καταπληκτικό “κόλπο” για να παγώνετε κάθε κουτάκι σε λιγότερο από 2'!...



Έτσι, χρειάζεστε απλά ένα μεγάλο μπολ, νερό, παγάκια και αλάτι. Κανείς δεν τα βάζει με τον 2ο νόμο της θερμοδυναμικής!...

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Charlie Hebdo: Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα

Μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών εξτρεμιστών στο γραφείο του, το Charlie Hebdo είναι εδώ, συνεχίζει την ανατρεπτική του δουλειά και καυτηριάζει οτιδήποτε είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα.
ADVERTISEMENT
Και αυτή τη στιγμή, πρώτο θέμα στην ατζέντα των διεθνών ΜΜΕ, είναι η χώρα μας εν μέσω διαπραγματεύσεων επί των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουν κριθεί σαν βάση για συμφωνία.
Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού αποφάσισαν να θέσουν στο εξώφυλλο του νέου τεύχους την Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ απεικονίζεται να πνίγει έναν Έλληνα και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:
"Σώστε την Ευρώπη, πνίξτε έναν Έλληνα".
 πηγη

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω»: Το συγκλονιστικό μήνυμα της Ελλάδας προς την Ευρώπη (Video)

«Σε περίπτωση που δεν πεθάνω - ένας ελληνικός ψίθυρος προς την Ευρώπη» είναι το βίντεο που έφτιαξε ομάδα καλλιτεχνών, απευθύνοντας το μήνυμα προς την Ευρώπη, το κοινό μας δένδρο όπως λέει το βίντεο. Το βίντεο είναι ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και της διαφορετικότητας, καθώς και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους.

«Κατάγομαι από τις ρίζες της Μεσογείου, εκεί που βρέχουν τις ελπίδες μας γαλανά νερά, που μας ποτίζουν όλους. Όσο είναι δικά μου, θα είναι και δικά σας. Αν πάψουν να είναι, μαζί θα ξεραθούμε στο δένδρο που φύτεψαν οι πρόγονοί μας», λέει η πρωταγωνίστρια.

«Δεν αξίζει σε κανένα λαό να είναι προτεκτοράτο. Η δίψα του δένδρου, τα χρέη που λένε οι λογιστές, μοιάζουν με αλυσοπρίονα φαντασμάτων. Δεν τα βλέπεις, δεν τα πιάνεις».

Το βίντεο έχει σκηνοθετήσει ο Νικόλας Ανδρουλάκης και «πρωταγωνιστεί» η Ντάνι (Ιωάννα) Γιαννακοπούλου, σε μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. «Το βίντεο δεν φτιάχτηκε για να σας εντυπωσιάσει ή να σας σοκάρει. Επειδή αυτά τα λόγια δεν είναι κραυγή, αλλά ψίθυρος» λέει η ομιλήτρια.

«Οι Έλληνες γίναμε το πειραματόζωο της λιτότητας. Επειδή τολμήσαμε να την εφαρμόσουμε. Και τα καταφέραμε. Στα χαρτιά. Και όμως τώρα πεθαίνουμε. Τώρα τολμούμε να γίνουμε το πειραματόζωο της ελπίδας. Για μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Με πολλή σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια. Μαζί. Μη μας αφήνετε μόνους» αναφέρεται στο βίντεο- μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.


Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δύο διαδηλώσεις το 1944: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα(;) Άλλη Εποχή;

Με αφορμή τις δύο διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών αυτή κατά της λιτότητας και αυτή υπέρ του ευρώ με κάθε κόστος, αναδημοσιεύουμε ένα ντοκουμέντο από το 1944, όταν και πάλι στους δρόμους της Αθήνας είχαν κατέβει τόσο ετερόκλητες πληθυσμιακές ομάδας, οι υποστηρικτές του ΕΑΜ και οι αστοί του Κολωνακίου. Όπως έγραφε ο Γιώργος Θεοτοκάς στα «Τετράδια Ημερολογίου» ήταν «η πρώτη φορά που ένιωσα στην Ελλάδα τόσο έντονα, τόσο ξεκάθαρα και απόλυτα τον κοινωνικό διχασμό, την ατμόσφαιρα του ταξικού πολέμου. Αυτή είναι πια στο εξής η "ελληνική πραγματικότητα"». 
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» Καρλ Μαρξ. 
Το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Τετράδια Ημερολογίου» (1939 - 1953) του Γιώργου Θεοτοκά δημοσίευσε στο Facebook ο Χριστόφορος Βερναρδάκης,

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!ΖΕΙΣΤΕ!!!

Τα τρόφιμα που μας σκοτώνουν! Πέντε τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου! Τα τρόφιμα που μας σκοτώνουν! Πέντε τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου!

Μήπως κάποια τρόφιμα τελικά μας σκοτώνουν; Παρακάτω θα βρείτε 5 τροφές που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου.1
1. Λευκά επεξεργασμένα άλευρα
Το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι έχει χάσει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του ενώ έχει λευκανθεί με χλωριούχο αέριο, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ακόμη και θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Επίσης έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και θεωρούνται ακατάλληλα για τους διαβητικούς. Τα επεξεργασμένα προϊόντα σίτου και οι πατάτες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), τα όσπρια και τα ακατέργαστα προϊόντα σίτου μέτριο ΓΔ και τα μη αμυλούχα λαχανικά (μπρόκολο, χόρτα) χαμηλό ΓΔ.
2. Ποπ Κορν σε φούρνο μικροκυμάτων
Το ποπ κορν αρέσει σχεδόν σε όλους και είναι πράγματι πολύ βολικό να το βάζεις συσκευασμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ετοιμάζεται σε λίγα

Εχει εξαφανιστεί από την πρώτη γραμμή των καναλιών και μαλλον κατι καταλαβρε!

Άρθρο του Μακη Τρανταφυλλόπουλου στο Zougla!!!
Έκανα μια βόλτα στην αγορά κι έφριξα.
Κατασκευαστής στην Κεντρική Ελλάδα με εισαγωγές ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως, δηλώνει μόλις 12 χιλιάδες ευρώ εισόδημα. Μπακαλόγατος στην επαρχία με 6.000 ευρώ κατά μέσο όρο και πάνω από εκατό σταθερούς πελάτες, εμφανίζει μηδενικά κέρδη, ισοφαρίζοντας λογιστικά τα έσοδα με τα έξοδα.

Σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, ο ορθοπεδικός απαίτησε μόλις χθες επίμονα φακελάκι από τον συγγενή ασθενούς, με το εξής ακλόνητο επιχείρημα: «Ξέρεις πόσο πλήρωσα αυτή την άσπρη μπλούζα;». Στην παρατήρησή μου γιατί δεν τον καταγγέλλει απάντησε το αυτονόητο: «Τον έχω ανάγκη...».

Στα βενζινάδικα με το καλημέρα ένα ερώτημα κυριαρχεί: «Θέλετε απόδειξη;».

Στους υπόλοιπους χώρους οι συναλλαγές γίνονται βάσει της γνωστής μεθόδου. Με απόδειξη τόσο, χωρίς απόδειξη κάτω από το τόσο.

Επειδή οι κυβερνήτες μας ως επί το πλείστον από θεωρία υπερέχουν, από ένσημα όμως πάσχουν, ας κάνουν μία βόλτα στην αγορά να μαζέψουν τους μαυραγορίτες- τύραννους της καθημερινότητας του εργαζόμενου Έλληνα.

Να είναι σίγουροι ότι θα συγκεντρώσουν αρκετά από τα ποσά που ζητιανεύουν, περιφερόμενοι στους Θεσμούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία τους στον κόσμο της αγοράς.

Με λίγα λόγια εντός ευρώ πενήντα χρόνια είλωτες, εκτός ευρώ επιστροφή στη δεκαετία του '50.

Εάν προσθέσουμε τη νοοτροπία καφετέριας με τη σύνταξη της γιαγιάς και τις δύσκολες δουλειές στους μετανάστες το σενάριο γίνεται ακόμα πιο εφιαλτικό, σχεδόν απαγορευτικό για όνειρα θερινής νυκτός ...

Οποιαδήποτε εξέλιξη των διαπραγματεύσεων δεν πρόκειται να έχει καμία δυναμική και καμία τύχη χωρίς αλλαγή νοοτροπίας και ανασκούμπωμα από όλους.

Οι επιτήδειοι και οι καταφερτζήδες δεν έχουν θέση στη νέα κοινωνία που εκ των πραγμάτων διαμορφώνεται...