Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά μας για όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη χώρα;



Γράφει ο Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
«Πρώτα από όλα θα πρότεινα να αποφεύγουμε να τους μεταφέρουμε λογικές θυμού και μίσους – επιθετικότητας για κάποιους που φαίνεται ότι «φταίνε» για τη σημερινή κρίση. Αρκετά έχουν χορτάσει να ακούνε κατηγόριες, από την κοινωνία των ενηλίκων.
Δεύτερο, επειδή η ανασφάλεια είναι κακός σύμβουλος (όλων μας) είναι σπουδαίο να τους επιβεβαιώσουμε την ασφάλεια της σχέσης μας και των συναισθημάτων μας, που είναι ο καλύτερος πλοηγός στις δύσκολες φουρτούνες, όποτε και αν ξεσπάνε.
Τρίτο, θα έλεγα, να αποφεύγουμε να κάνουμε μπροστά τους διαλόγους πανικού για το χρήμα και την οικονομική κατάσταση. Αντίθετα, χρειάζεται να περάσουμε στα παιδιά, περισσότερο από ποτέ, το μήνυμα ότι δεν θα μας κάνει το χρήμα ευτυχισμένους αλλά η αίσθηση ότι ανήκουμε σε ομάδες και κοινότητες που μοιράζονται κοινά και όμορφα ιδανικά και νοιάξιμο για τον άλλο / την άλλη.
Και τέταρτο, προτείνω, αυτή την εβδομάδα -όπως και κάθε φορά που η κοινωνία μπαίνει σε συλλογική παράκρουση- να μην αφήνουμε την τηλεόραση να πλημμυρίζει τα σπίτια μας με τοξικότητα.
Ας περπατήσουμε μαζί με τα παιδιά στη φύση, ας παίξουμε, ας ακούσουμε τους ήχους, ας θαυμάσουμε τα χρώματα, ας σκαρφαλώσουμε ανηφόρες μαζί τους και ας τους υποσχεθούμε ότι η ύπαρξή μας θα αντέξει και θα ανθίζει σε κάθε καθεστώς,αρκεί να ποτίζεται τακτικά από την απόλαυση της ενεργητικής, δημιουργικής, αγωνιστικής και αλληλεπιδραστικής πραγμάτωσης της ανθρώπινης μας μοναδικότητας,
Ας χαιρόμαστε που υπάρχουμε, που είμαστε μαζί, που δεν τα παρατάμε στα δύσκολα και που, σε κάθε περίπτωση, είμαστε εμείς που ορίζουμε το νόημα και το περιεχόμενο της ζωής μας».
Το κείμενο με τίτλο «Τι λέμε στα παιδιά μας αυτές τις μέρες…» ανήρτησε ο Γιώργος Μόσχος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ισπανίδα βουλευτής παραιτήθηκε λόγω αναλγησίας του κόμματός της απέναντι στην Ελλάδα

Ήθος


Η Μπεατρίθ Ταλεγόν, στέλεχος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε χθες  την αποχώρησή της από το κόμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την αναλγησία» που όπως δήλωσε, επιδεικνύει η παράταξη απέναντι στον δοκιμαζόμενο από την κρίση και την οικονομική στενότητα ελληνικό λαό.
Η Μπεατρίθ Ταλεγόν, λίγες ώρες μετά την απόφασή της, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Γιώργη - Βύρωνα Δάβο, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.
Ολόκληρη η συνέντευξη:

ΑΤΜ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;

(Πέμ. 9/8/15 - 09:03)
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*  
Πρώτο: Χτες την ώρα που η ειδησιογραφία κατακλυζόταν από τις πληροφορίες για το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα για την επιβολή ενός τρίτου Μνημονίου με νέα αβάσταχτα μέτρα εναντίον του λαού που έχει ήδη γονατίσει υπό το βάρος των δυο προηγούμενων Μνημονίων, ο κ.Τσίπρας επιδιδόταν στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια ρητορική βγαλμένη από την προεκλογική περίοδο.
Το βλέπουμε, λοιπόν, να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας: «Άλλαξε ο Μανολιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς». Που σημαίνει ότι μέχρι τώρα είχαμε «δεξιά» Μνημόνια που συνοδεύονταν από δηλώσεις εθελοδουλείας. Τώρα αιτούμαστε τα ίδια και χειρότερα Μνημόνια, αλλά – και  εφόσον υπογραφούν – αυτά τα Μνημόνια θα είναι… «αριστερά». Η απόδειξη για το «αριστερόν» του πράγματος είναι ότι αυτά τα – ίδια και χειρότερα – Μνημόνια, συνοδεύονται, πλέον, από δηλώσεις «λεβεντιάς»…
Δεύτερο: Η κυβερνητική προπαγάνδα οδηγεί πολλούς καλόπιστους να μας επισημαίνουν: «Μα δεν βλέπετε ότι η σημερινή
κυβέρνηση λέει “όχι”  στις απαιτήσεις των εταίρων, πώς μπορείτε να την τσουβαλιάζετε με την προηγούμενη κυβέρνηση;».
Απαντάμε:Μα δεν βλέπετε ότι η τακτική της ΕΕ τσουβαλιάζει τον ελληνικό λαό ανεξαρτήτως κυβερνήσεων; Μα δεν βλέπετε ότι ανεξαρτήτως των «ναι» των προηγούμενων και των «όχι»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!



Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Nouvel Observateur.
 Είναι γαλάζιο, η Αφροδίτη της Μήλου (αυτή που χρόνια τώρα... "μένει" στο Λούβρο) έχει γυρισμένη την πλάτη της και ο τίτλος μοιάζει με... ταινία του Ζιλ Ντασέν και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα.

"Ποτέ την Κυριακή" ήταν εκείνη, "Ποτέ χωρίς την Ελλάδα" είναι ο τίτλος του L' Observateur.
 Η Γαλλία δεν θέλει Grexit. Και μπορεί το Le Point να κυκλοφορεί αποκαλώντας στο πρωτοσέλιδό του τον Έλληνα πρωθυπουργό "τσαρλατάνο" αλλά φαίνεται πως αυτό είναι μόνο μια παραφωνία στη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Καλημέρα!!!Και σήμερα η Ελλάδα είναι όρθια!!!Και θα είναι όπως είναι τόσους αιώνες!!!

Η ζωή συνεχίζεται!!!Ας ασχοληθούμε και με τα παιδιά μας!!!

10 συμβουλές διαπαιδαγώγησης από μια σπουδαία γυναίκα του περασμένου αιώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για οικογενεια φωτό

Η Ιταλίδα Maria Montessori είναι μια σημαντική φυσιογνωμία του περασμένου αιώνα. Κατόρθωσε δύσκολα πράγματα για μια γυναίκα την εποχή εκείνη. Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής το 1896 και ήταν η πρώτη γυναίκα που εξάσκησε το επάγγελμα στην Ιταλία. Δούλεψε για δύο χρόνια με παιδιά που είχαν νοητικά και ψυχικά προβλήματα, εφευρίσκοντας τρόπους να τα διδάξει βασικές δεξιότητες. Στο τέλος, κατάφερε αυτά τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις που έδιναν τα φυσιολογικά παιδιά στο σχολείο. Οι μαθητές της τα πήγαν όχι απλώς το ίδιο καλά, αλλά και καλύτερα από τα φυσιολογικά παιδιά.
Το 1907 έστησε το πρώτο της σχολείο στη Ρώμη και το ονόμασε «Το Σπίτι των Παιδιών» (Casa dei Bambini). Εκεί οι μαθητές της ήταν πάμφτωχα και εγκαταλελειμμένα μικρά παιδιά χωρίς καθόλου τρόπους και μόρφωση. Εφαρμόζοντας τη μέθοδό της, σε σύντομο χρονικό διάστημα τα παιδιά αυτά μεταμορφώθηκαν σε ευγενικά, τακτικά και καθαρά πλάσματα που εργάζονταν με ησυχία, μάθαιναν μόνα τους να γράφουν και να διαβάζουν και να φροντίζουν το χώρο τους. Από τότε συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της όσον αφορά την εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό της. Αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα παιδιά και είναι αξιοσημείωτο ότι προτάθηκε τρεις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.
Δέκα συμβουλές της Maria Montessori σχετικά με την προσέγγιση του γονέα με το παιδί:
1. Μην αγγίζετε ένα παιδί παρά τη θέλησή του.
2. Μην μιλάτε με άσχημο τρόπο σε ένα παιδί και μην χρησιμοποιείτε άσχημα λόγια όταν αναφέρεστε σε αυτό κατά την απουσία του.
3. Επικεντρωθείτε στο να ενισχύσετε και να βοηθήσετε να αναπτυχθούν τα θετικά στοιχεία και οι υπάρχουσες ικανότητες του παιδιού ώστε να μην αφήνουν χώρο για το «κακό».

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΑ!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΟΥΝ!!!ger6




Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΞΕΡΟΛΑΣ!!!οι ψηφίσαντες ναι!!!

Νικος. Αυτός ο Τσίπρας πάει να μας καταστρέψει... ο άσχετος ο δραχμολάγνος θα μας ρίξει στα βράχια να μου το θυμηθείς 5 μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα και είναι όλοι εναντίον μας

Κώστας. τι λες ρε Νικόλα μόλις το Σκαι είπε ότι τα βρήκαν και υπέγραψε

Νίκος .Τι ????? Τα βρήκαν???? Πάλι ο λαός θα την πληρώσει???πάλι ενφια??? πάλι νέα μέτρα??? άντε ρε με τον άσχετο στο είπα ότι θα μας καταστρέψει

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΨΗΛΆ!

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ!ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΑ!!!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ!!! Ο Χ Ι ΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡ.... ΜΑΣ!!!


CJUPz1KWsAAEzgn.jpg large

ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΩ ΠΟΤΕ!!!ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!!!ΕΓΩ ΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΩ!!!



Πώς να σωπάσω μέσα μου
την ομορφιά του κόσμου;
Ο ουρανός δικός μου
η θάλασσα στα μέτρα μου


Πώς να με κάνουν να τον δω
τον ήλιο μ'άλλα μάτια;
Στα ηλιοσκαλοπάτια
Μ' έμαθε η μάνα μου να ζω...

Στου βούρκου μέσα τα νερά
ποια γλώσσα μου μιλάνε
αυτοί που μου ζητάνε
να χαμηλώσω τα φτερά;

Να κάμω θέλω ταραχή!!!

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ!!!


Όσο βαρούν τα σίδερα αμάν αμάν
βαρούν τα μαύρα ρούχα
γιατί τα φόρεσα κι εγώ κόσμε ψεύτη

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΙΜΑ ΤΡΕΧΕΙ!!!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!! ΔΩΣΕ!!!


ΔΩΣΕ!!! ΧΙΟ ΜΟΥΡΛΟΚΟΜΕΙΟ!!!

efimerida-6-7-2015

Financial Times: Γιατί απέτυχαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΝΑΙ!!

Financial Times: Γιατί απέτυχαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του ...
Δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε άνετα το δημοψήφισμα. Είναι όμως πολύ δυσκολότερο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τώρα, σχολιάζει ο Β. Μινχάου στους Financial Times.
Οι αντίπαλοί του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ έκαναν σειρά εσφαλμένων κρίσεων-λαθών. Προσωπικά ξεχωρίζω τρία.
Το μεγαλύτερο ήταν η ξεκάθαρη εναρμονισμένη παρέμβαση από ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ, που δήλωναν πώς ένα «όχι» θα οδηγούσε σε ένα Grexit.
Eνας εξ αυτών ήταν ο Ζ. Γκάμπριελ, ο Γερμανός υπουργός οικονομίας και επικεφαλής του SPD. O ίδιος «διπλασίασε» την απειλή του μετά τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Οι Έλληνες σωστά εξέλαβαν αυτές τις απειλές ως προσπάθεια ανάμιξης στην δημοκρατική διαδικασία της χώρας τους.
Τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας ότι αξιωματούχοι της ευρωζώνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ!!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ!!!

XAMOΣ ΜΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ - ΤΡΕΜΗ - ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ| makeleio.gr

ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΗΚΙ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ!!!

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ! Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.


Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός
Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.
Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν.
Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι «έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα»… Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.
Όμως…
Επιλέγει να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Για ΠΟΙΟΝ?
Για ΜΕΝΑ: τον μαλάκα του καναπέ, που με το ζόρι επιλέγω την κάλπη από την παραλία, που έχω μάθει να γκρινιάζω και να περιμένω τον μπάρμπα από την Κορώνη να ανέβει στην εξουσία για να με «χώσει βίσμα» στο Μουσείο.
ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Και όχι μόνο πολιτικά. Έχει και αυτός παιδιά… ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Κανένας άλλος δεν το έκανε όσα χρόνια ζω!
ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!
Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Απλά.
Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.
Καλή τύχη – σε όλους μας.
και καλό βόλι!!!!!!!!!!!!!!!
Τσίπρας: Σήμερα η δημοκρατία νικάει τον φόβο (Video) - Media
Γράφει ο Κ.Π.
Το διαβάσαμε στο  arouraios.gr

ΜΕΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ

Σήκωσαν πανό με ΟΧΙ στο Βρετανικό Μουσείο για την Ελλάδα


Διαμαρτυρία αλληλεγγύης μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα, στο Βρετανικό Μουσείο, με το ΟΧΙ για το δημοψήφισμα να δεσπόζει σε πανό και σημαίες.
"Αυτό το πρωί βρισκόμαστε στο Βρετανικό Μουσείο για να πούμε #ΟΧΙ στη λεηλασία! Αλληλεγγύη με τον λαό της Ελλάδας #ElginMarbles", σημείωσαν σε μήνυμά τους στο Twitter.
"OXI No - No More Looting - Support Greece" ήταν το μήνυμα που δέσποζε στο βασικό πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 
Πολλοί θεωρούν τα αγάλματα ως σύμβολο του τρόπου που η βόρεια Ευρώπη λεηλάτησε τον πλούτο της Ελλάδας στο παρελθόν. 
Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι ασκείται τεράστια διεθνής πίεση για να θεσπίσει μέτρα λιτότητας η Ελλάδα. 
Υποστηρίζουν πως τα πακέτα "διάσωσης" ωφελούν στην πράξη τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δημιούργησαν την κρίση χρέους και όχι τους απλούς Έλληνες.
Το 92% των κεφαλαίων διάσωσης, σύμφωνα με έρευνα του Jubilee, πήγε σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Με ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ φωτίστηκε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ φωτίστηκε το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, με πρωτοβουλία του DIE LINKE, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
 Τα μέλη του κόμματος φώτισαν το κτίριο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών όπου βρίσκεται το γραφείο του Β. Σόιμπλε με μία ελληνική σημαία και ένα μεγάλο ΟΧΙ. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο επέλεξε το DIE LINKE να δείξει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και να πει ένα ηχηρό “ΌΧΙ” στις πολιτικές λιτότητας.
«Στην Ελλάδα την Κυριακή όλοι οι πραγματικοί Ευρωπαίοι λένε ΟΧΙ», αναφέρει το κόμμα σε σχετική του ανακοίνωση.

«ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στο φόβο!»