Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Pink Floyd - Another Brick In The Wall(Live)


Τι γίνεται στο σώμα σας κάθε φορά που πίνετε αναψυκτικό



Οι άμεσες επιπτώσεις των αναψυκτικών στον οργανισμό του ανθρώπου είναι καλά τεκμηριωμένες.
Περίπου 20 λεπτά αφότου πιείτε ένα κουτάκι αναψυκτικού σας “χτυπά” ένα κύμα ενέργειας: Μόλις έχετε πάρει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε ζάχαρης, δηλαδή περίπου 8-10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε ένα και μόνο κουτάκι.
 
Το σάκχαρο στο αίμα σας “εκτοξεύεται”, προκαλώντας μια ραγδαία αύξηση της ινσουλίνης. Αυτό κάνει το ήπαρ να μετατρέψει άμεσα όλα τα σάκχαρα σε λίπος. 
 
Μέσα σε 40 λεπτά, η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί, και το υπόλοιπο σώμα σας αντιδρά αναλόγως: Οι κόρες των ματιών σας διαστέλλονται, η

Τα 13 διατροφικά ψέματα που έκαναν τον κόσμο άρρωστο και παχύ

[Μετάφραση]

Για την θρέψη έχουν ειπωθεί πολλές ανοησίες. Τα χειρότερα παραδείγματα αναφέρονται εδώ, αλλά δυστυχώς αυτά είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.


Ιδού τα 13 διατροφικά ψέματα που έχουν γεμίσει τον κόσμο μας τόσο με άρρωστους όσο και παχείς ανθρώπους.



1. Τα αυγά κάνουν κακό στην υγεία σας


Τα αυγά είναι τόσο πολύ θρεπτικά που συχνά αποκαλούνται «οι πολυβιταμίνες της φύσης».  Τα θρεπτικά στοιχεία σε αυτά είναι αρκετά για να μετατρέψουν ένα μόνο κύτταρο σε ένα ολόκληρο μικρό κοτόπουλο.

Παρόλα αυτά τα αυγά δαιμονοποιήθηκαν στο παρελθόν επειδή περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης, η οποία εθεωρείτο πως αυξάνει το ρίσκο καρδιακών παθήσεων. Η αλήθεια όμως είναι πως παρότι τα αυγά έχουν υψηλή χοληστερόλη, στην πραγματικότητα δεν αυξάνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Για την ακρίβεια, τα αυγά πρωτίστως αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη  (1, 2, 3, 4).

Παρόλες τις προειδοποιήσεις τις περασμένες δεκαετίες, οι έρευνες δείχνουν πως τα αυγά ΔΕΝ σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις (5, 6, 7). Αν ισχύει κάτι είναι πως τα αυγά είναι λίγο πολύ μια τέλεια

'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβά...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ! Διαβάστε και μετά καντε εσείς την επιλογή σας!!!

the-truth-about-milk

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου, ότι… πρέπει να πίνουν γάλα γιατί είναι η «τέλεια τροφή» προκειμένου να είναι υγιείς. Εχουν μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μια αέναη μηχανή…
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης, αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι.
Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα».
Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα;

Η «απανθρωπιά» να καλύπτεις τις ειδήσεις


paidia-metanastes


Επί προσωπικού

Το μεσημέρι του Σαββάτου ανέβασα στο twitter φωτογραφίες νεκρών παιδιών προσφύγων που ξεβράζει η Μεσόγειος αλλά και εικόνες από τους 71 ανθρώπους που βρήκαν αγωνιώδη θάνατο μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο, προσπαθώντας να διαφύγουν από κάποια εμπόλεμη ζώνη και να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη φρούριο.
Πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που επιχειρούν να ξεφύγουν από χώρες όπως η Λιβύη (την οποία βομβάρδιζαν αμερικανο-γαλλικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ), τη Συρία (όπου η Δύση χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε τζιχαντιστές), το Αφγανιστάν (αιώνιο στόχο βομβαρδισμών της βρετανικής, της σοβιετικής και της αμερικανικής αυτοκρατορίας) και πολλές άλλες.
Δέχτηκα δεκάδες εχθρικά – ακόμη και απειλητικά – μηνύματα από ανθρώπους που δηλώνουν ότι είμαι καθυστερημένος, απάνθρωπος, ξεδιάντροπος, ξετσίπωτος, καραγκιόζης και ξεφτίλας.Επί προσωπικού
Θεωρώ όλους τους χαρακτηρισμούς τίτλο τιμής, με δεδομένο το από που προέρχονται. Βλέπετε ενηλικιώθηκα επαγγελματικά στη δημοσιογραφία με μια φράση του βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ ότι «αν εμείς οι δημοσιογράφοι παρουσιάζαμε τις πραγματικές εικόνες του πολέμου δεν θα υπήρχαν πόλεμοι».Δεν είναι στα προαπαιτούμενα της δουλειάς μου να είμαι ανθρωπιστής (αυτό μάλλον για τους περισσότερους επικριτές μου φαίνεται να ταυτίζεται με άνευ όρων αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ). Ούτε οφείλω να διασκεδάζω κανέναν.
Αν οι ακτές σου, ξεβράζουν πτώματα επειδή οι επικεφαλής της πολιτικής και νομισματικής ένωσης την οποία στηρίζεις επιμένουν στην πολιτική της Ευρώπης φρούριο, νομίζω θα ήθελες να γνωρίζεις και τα πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Αν δεν θέλεις να ξέρεις, αν σε ενοχλούν οι εικόνες, μπορείς πολύ εύκολα να με μπλοκάρεις στο twitter και το facebook. Αύριο μπορεί να ζητήσεις να μην βλέπεις και τις εικόνες μνήμης από το ολοκαύτωμα ή τα απαγχωνισμένα πτώματα των Ελλήνων αγωνιστών από τα τάγματα ασφαλείας. Δικαίωμά σου.
Να σου ζητήσω όμως συγγνώμη επειδή σου χάλασα την μεσημεριανή σου σιέστα, μην περιμένεις.
Άρης Χατζηστεφάνου
δείτε τις εικονες,εαν ειμαστε λανθρωποι καλυτερα να ντρεπόμαστε!!!

«Ξηρασία»: Μια επικίνδυνη νηστεία ή μια πανίσχυρη θεραπεία;


«Ξηρασία»: Μια επικίνδυνη νηστεία ή μια πανίσχυρη θεραπεία;

Ξηρασία: Επικίνδυνη τακτική ή πολυδύναμη θεραπεία;

Κείμενο από Ιωάννη Παπαγιαννόπουλο, ιατρό γενικής ιατρικής, χημικό, εκπαιδευθείς στην κλινική βιοχημεία και ανοσολογία (www.fastingtherapy.gr) 


Με την ξηρασία (πλήρης αποχή φαγητού και νερού) ο οργανισμός περνάει σε μία «φάση διακοπών», όπου το πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα οι ενδοκρινείς αδένες υπολειτουργούν  ξεκουράζονται και το σώμα προετοιμάζεται για την επόμενη αναβολική φάση.
O σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από την υπερπροσφορά αγαθών, την ένταση, το στρες και την κόπωση. Ο άνθρωπος –μεταξύ των άλλων παραβάσεων, οι οποίες είναι επιζήμιες για την υγεία του– τρέφεται με λάθος τροφές, σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Οι παραβάσεις που έχουν σχέση με το φαγητό, αλλά και αυτές που έχουν σχέση με την υπερκατανάλωση φαρμάκων (αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, κορτιζονούχων, ανστισταμινικών κ.α.) δημιουργούν πολλά προβλήματα στον οργανισμό, επιβαρύνοντας κυρίως την σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται την μεγάλη σημασία της σωστής διατροφής για την διατήρηση της υγείας του. Η εγκράτεια και η νηστεία ως μέθοδος θεραπείας για σωματικές ασθένειες είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Πολλά η λίγα υγρά;

Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι είναι ωφέλιμο και υγιεινό να πίνει κανείς πολλά υγρά, ιδιαίτερα νερό, τονίζοντας τα οφέλη της πολυποσίας. Οι υποστηρικτές της θεωρίας αυτής ισχυρίζονται ότι με την πολυποσία καθαρίζουν τα νεφρά, αποτοξινώνεται το σώμα, φεύγει η κυτταρίτιδα,

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΜΟΥΡΓΟΣ!!!ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΜΟΥΣΤΑΚΙΑ!!!ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡ!!!

Quantic - Time Is The Enemy

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ!


Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Ο Τσίπρας και οι αυλικοί του έκριναν λοιπόν, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα θανατηφόρα μνημόνια. Μόνη λύση γι αυτούς είναι η ΤΙΝΑ (There is not alternative).
[Κι αυτό το αποφάσισαν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις συλλογικές αποφάσεις που πήραν με τους συντρόφους τους στο κόμμα, μη κρίνοντας άξιους να εκφέρουν γνώμη, ακόμη και τους βουλευτές τους. Αριστερός φεουδαρχισμός…].

ΤΙΝΑ λοιπόν, από αυτοονομαζόμενους αριστερούς, σ έναν τόπο που η ιστορία του είναι γεμάτη με εναλλακτικές απόπειρες που έγραψαν ιστορία, στις κατά καιρούς παρουσιαζόμενες ΤΙΝΑ.
Γιατί τι είναι η αντίσταση του Λεωνίδα και των 300 του, στην κάθοδο των μυρίων της περσικής αυτοκρατορίας;

Τι είναι ο ξεσηκωμός του έθνους, που ξεκίνησε από μερικούς «τρελούς» ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία και την Ιερή Συμμαχία και τις συμβουλές των τότε «ρεαλιστών» κοτσαμπάσηδων/επικεφαλής των τοπικών διοικήσεων και κεφαλών του έθνους;

Τι είναι το ΟΧΙ ενός κοντού στο σώμα και το μυαλό δικτάτορα, ενάντια στις στρατιές των ιταλών και γερμανών ομοϊδεατών του;
Δυστυχώς για τους αριστερούς φεουδάρχες, δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα, ότι αυτές οι επιλογές οδήγησαν τους έλληνες στην καταστροφή. Το αντίθετο, είναι αυτές που έγραψαν ιστορία.
Αλλά, το κυριότερο, αυτοί οι «αριστεροί» μιλάνε για ΤΙΝΑ, απέναντι στους εκβιασμούς των «αγορών» και των «εταίρων» τους, την εποχή του ηλεκτρονικού χρήματος. Τι πρωτότυπη αριστερά, που ανοίγει νέους δρόμους για την ανθρωπότητα…

Σήμερα δεν έχουμε ν αντιμετωπίσουμε αυτοκρατορίες. Έχουμε απέναντί μας μια σκοτεινή δύναμη (κάποιοι ελάχιστοι στον κόσμο), που έχουν αποκτήσει τόσο τεράστια επιρροή και δύναμη, που είναι πρωτοφανείς στην ιστορία. Ο θανάσιμος κίνδυνος προέρχεται απ τα κεφάλαια που έχουν συσσωρεύσει, που είναι πολλαπλάσια του εισοδήματος της πραγματικής οικονομίας, δηλαδή των οικονομικών δυνατοτήτων των λαών. Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτός ο πλούτος είναι αέρας κοπανιστός ή χαρτιά χωρίς αντίκρισμα. Αυτοί τα θεωρούν κεφάλαιο, μπορούν να τα επιβάλλουν σαν κεφάλαιο και επομένως απαιτούν «ένα λογικό κέρδος» αντίστοιχο σ αυτά τα κεφάλαια. Μα πως μπορεί ν αντληθεί «λογικό κέρδος» από λαούς που το εισόδημά τους είναι υποπολλαπλάσιο αυτών των κεφαλαίων;

Μόνο με μεθόδους όχι μόνο πέραν της λογικής και της δημοκρατίας, αλλά και πέραν των μέχρι σήμερα γνωστών μεθόδων της βίας και της αρπαγής. Η σκοτεινή αυτή δύναμη είναι ικανή να τις επιβάλλει: γιατί είναι η συνένωση του «νόμιμου» και του εγκληματικού κεφαλαίου, σε έκταση που ΚΑΝΕΝΑΣ στον κόσμο δεν γνωρίζει.

Αυτά δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να τα σκεφτεί. Είναι απλή λογική. Και για όποιον μπορεί να σκεφτεί λογικά, μία είναι η επιλογή σήμερα: εναλλακτική στην ΤΙΝΑ.

«Οι δυνάμεις που σχεδίασαν και μετατρέπουν τώρα μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ιράκ ή Λιβύη με «οικονομικούς βομβαρδισμούς», αν επικρατήσουν, θα καταστρέψουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μπροστά στον νέο ολοκληρωτισμό των «Αγορών», το ίδιο, αν όχι περισσότερο επικίνδυνο από τους ολοκληρωτισμούς των δεκαετιών του 1930 και του 1940, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ενωθούμε και να πολεμήσουμε. Πρέπει να το κάνουμε τώρα.  Αύριο κινδυνεύει να είναι πολύ αργά για όλη την Ευρώπη, για όλη την ανθρωπότητα».
(απ το κείμενο που υπογράφουν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Κασιμάτης και άλλοι στις 29/7/2015).

30 Αυγούστου 2015

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Αφιέρωμα στον Αρη Βελουχιώτη

Χάθηκε η επανάσταση μας ...

Όταν στις 29 Αυγούστου 1949 έπεφτε ο Γράμμος και τα τελευταία τμήματα
του Δημοκρατικού Στρατού της Ελλάδας περνούσαν το Κάμενικ και έπαιρναν
τον δρόμο της πολύχρονης πολιτικής προσφυγιάς, δεν επήλθε ειρήνη στον
τόπο. Κι ας λένε οι ανιστόρητοι.

Οι εκτελέσεις συνεχίζονταν μέχρι
το 1955. Χιλιάδες στέναζαν στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
στα ξερονήσια του Αιγαίου. Ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες
βρέθηκαν μετανάστες στα τέσσερα σημεία του πλανήτη, στην εικοσαετία που
ακολούθησε.

Πολίτες α΄και β' κατηγορίας, αστυνομοκρατία, δολοφονίες. Και επιστέγασμα, η χούντα των μαύρων συνταγματαρχών.

Δεν
επήλθε ειρήνη το 1949. Ούτε ήμασταν τυχεροί που χάσαμε και νίκησαν οι
μαυραγορίτες και δωσίλογοι της Κατοχής, ο Μποδοσάκης, ο βασιλιάς και οι
Αμερικάνοι προστάτες τους...

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΦΑΤΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΝΟΤΗΤΑ!!!ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ,ΝΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!!!

Με μόλις λίγες ημέρες πολιτικής ζωής η Λαϊκή Ενότητα βιώνει την πρώτη της ηχηρή αποχώρηση από ιδρυτικό μέλος. Πρόκειται για τον Σπύρο Τσάτση που μέσα από ανακοίνωσή του γνωστοποιεί την απόφαση του χρησιμοποιώντας σκληρότατες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για το νεοσυσταθέν μέτωπο
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Λαϊκής Ενότητας», αποφάσισα για λόγους προσωπικούς και πολιτικούς να μην παραμείνω στο κίνημα.
Έχει μεγάλη σημασία πιστεύω με τι πρόγραμμα και ποιούς ανθρώπους, με ποιές συμμαχίες θα επιχειρήσουμε να παρέμβουμε.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα που οικοδομείται με τη μεταφορά ενός κομματιού Σύριζα, ενός κόμματος παραγόντων, μηχανισμών, φραξιών και άλλων ευχάριστων καταστάσεων και όχι με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε κάθε τίμιο άνθρωπο που αισθάνεται τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του, στην κοινωνία και γενικά στη χώρα μας η εφαρμογή των μνημονίων.
Οι εφεδρείες της αριστεράς δεν βρίσκονται σε κομματικά γραφεία και συμμαχίες κορφής, αλλά μέσα στην κοινωνία.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα κόμμα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο.
Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους. Σε ένα κόμμα ‘καρικατούρα’ του Σύριζα, ένα κόμμα χυλό.
Η ένταξή μου στην Αριστερά δεν έχει την έννοια της στράτευσης στα συμφέροντα ενός κόμματος (δεν υπάρχει Αριστερά σωτήρας), αλλά εκφράζει τη δέσμευσή μου απέναντι στη ζωή.
Να αγωνίζεσαι χωρίς να προσδοκάς οφέλη.
Στη σημερινή φάση η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι χόμπι αλλά στράτευση.
Καλύτερο φάρμακο, η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που ζούμε.
Η ελπίδα πάντα υπάρχει και δεν είναι άλλη από τους κοινωνικούς αγώνες, την ατμομηχανή της ιστορικής εξέλιξης.
Σπύρος Τσάτσης
συν. εκπαιδευτικός»
 

Ξεφτυλισμενες γυναικες βουλευτες(Ραχηλ Μακρη!!!)και γλυφτες σκουληκια παρουσιαστες!!!και οι μαλακες διπλα παρακολουθουν!Να χαρειτε την κοινωνια σας!!!Συγχαρητηρια για την κοινωνια που φεραμε τα παιδια μας!!!