Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

18 Σεπτεμβρίου του 1834 η Αθήνα με διάταγμα της αντιβασιλείας ονομάζεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

The Benaki Museum
Museum · 106,718 Likes
· 8 ώρες ·
Καλημέρα!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, το 1834, η Αθήνα γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.
[Αθήνα- H Πύλη του Ανδριανού και η Ακρόπολη, 1852, Φωτογραφία: Alfred-Nicolas Normand, Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη]
Good morning!...
See More

Δύο χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα

«Κέντρο, παράκληση το ΕΚΑΒ. Το άτομο ενδεχομένως έχει μαχαιρωθεί στην καρδιά. Εχει χάσει τις αισθήσεις του τώρα». Αυτή είναι μια από τις τελευταίες διαβιβάσεις από τον ασύρματο των αστυνομικών που βρίσκονταν στο Κερατσίνι τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.
Πριν από δύο ακριβώς χρόνια η Χρυσή Αυγή έδειξε με τον πιο δολοφονικό τρόπο το σκληρό της πρόσωπο, με τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει στην καρδιά τον 33χρονο ακτιβιστή-μουσικό σε μια εγκληματική ενέργεια που θα στιγματίσει το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.
Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τότε τη δολοφονία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές πορείες διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις και ξεκίνησε μια (καθυστερημένη ομολογουμένως) συζήτηση για το πιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, η οποία κορυφώθηκε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας (οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν περιορίζονται στην υπόθεση δολοφονίας) ενώ η δίκη της οργάνωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Αυτά είναι 5 κινητά τηλέφωνα με την υψηλότερη ακτινοβολία!





radiation.jpg6Σήμερα, σε αυτό το σύγχρονο κόσμο που ζούμε, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν έξυπνα τηλέφωνα και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ο καθένας απο εμάς ξέρει για την επιβλαβή ακτινοβολία τους, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν μια αναγκαιότητα στη σύγχρονη ζωή.


Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μια επικίνδυνη μη ιοντίζουσα μορφή
ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απορροφάται απ τους ιστούς και τα


Χωρίς φίλους ζεις λιγότερο από έναν αλκοολικό ή παχύσαρκο άνθρωπο


friendsΗ έλλειψη φίλων μπορεί να είναι πιο επιζήμια για την υγεία σας από το εάν κάνετε καταχρήσεις ή είστε παχύσαρκοι, όπως αποδεικνύει νέα μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι άνθρωποι με μικρότερο ή καθόλου κοινωνικό κύκλο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας από εκείνους που πίνουν υπερβολικά ή πάσχουν από παχυσαρκία.
«Τώρα, η επιστήμη αποδεικνύει ότι το να έχει κανείς λιγότερους φίλους θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στην ευεξία και την ποιότητα ζωής, ενώ το ποσοστό έκπτωσης της ποιότητας ζωής, μπορεί να είναι χειρότερο ακόμη και σε σχέση με τους ανθρώπους που κάνουν καταχρήσεις», λέει ο επικεφαλής της μελέτης και συγγραφέας  Cheryl Carmichael, από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ.
Η μελέτη Rochester-Interaction Record (RIR) διήρκησε 30 χρόνια, ενώ ο Carmichael μελέτησε 222 άτομα που είχαν μπει  σ’αυτήν το 1970, οι οποίοι ήταν τότε περίπου 2ο ετών.
Η μελέτη ζήτησε από τους συμμετέχοντες να καταγράφουν καθημερινά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις τους σε ημερολόγιο. Τους ζητήθηκε μάλιστα να

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε



Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.
Όσο κοιμάστε το σώμα σας αφυδατώνεται, επειδή χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και η μόνη πηγή του εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που ήδη έχει. Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό σας λίπος, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Είναι κάτι που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συνιστούν. Επίσης, το νερό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειάς σας.
Θα πρέπει να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.
Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι:
-Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός
Ένα μεγάλο ποτήρι και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%.
-Ενυδάτωση του οργανισμού

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι το πρωί Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/313156-giati-prepei-na-pinoume-nero-me-lemoni-to-proi#ixzz3m1Lt8bPC

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι το πρωίΈνα ποτήρι χλιαρό με λεμόνι το πρωί είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.
Πρόκειται για μια αγιουβερδική πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες.
Δείτε ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν προτιμήσετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
1. Καλύτερη πέψη
Το χλιαρό νερό ενεργοποιεί το γαστρεντερικό, ενώ το λεμόνι ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος. Παράλληλα, βοηθά το στομάχι να απομακρύνει τα γαστρικά οξέα.
2. Ενισχυμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού
Τα εσπεριδοειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και ασκορβικού οξέος. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει το κρυολόγημα, ενώ το ασκορβικό οξύ συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου, διαδικασία που παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
3. Επαναφέρει το pH στο σώμα
Η ανισορροπία του pH κάνει τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις. Αν και

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!Η Ο ΓΚΡΑΟΥΤΣΟ ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!



Groucho Marx.jpgΓκράουτσο Μαρξ (Groucho Marx)

Η αγκαλιά του πατέρα μου

Η αγκαλιά του πατέρα μου

Όταν είμασταν παιδιά τα βράδια και αφού μας είχε πάρει ο ύπνος, ο πατέρας μας σηκωνόταν να δει αν έχουμε σκεπαστεί καλά. Πολλές φορές μέσα στον βαθύ παιδικό μας ύπνο τον καταλαβαίναμε και χαμογελούσαμε.

Στα πρώτα μου βήματα όπως μου διηγούνται έτρεξα από την αγκαλιά της μάνας μου κι έπεσα στην αγκαλιά του πατέρα μου.
Ο πατέρας μου δούλευε πολύ. Μαραγκός. Τρία παιδιά, σχολεία, φροντιστήρια. Ελειπε πολύ από το σπίτι. Όμως, τα βράδια όταν γυρνούσε έστω και για λίγο