Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Flower power

A Brief History of ISIS-Μια σύντομη ιστορία του ISIS

Members loyal to ISIS wave their flag during a parade in June 2014. Reuters
Είναι ένα μεγάλο  άρθρο, όμως πολυ εμπεριστατωμενο!
Mετάφραση-Επιμέλεια: Ξένια Πηρούνια, Κωστής Μαργιόλης για το antapocrisis.gr. Το άρθρο αρχικά δημοσιεύτηκε στο jacobinmag.com


Στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, μεγάλο μέρος της Αριστεράς έχει συνδέσει την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) με την όξυνση της ιμπεριαλιστικής βίας στη Μέση Ανατολή.
Ο πόλεμος και ο ιμπεριαλισμός, από τη μία πλευρά, και η επέκταση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, από την άλλη, συνδέονται με έναν αμφίδρομο εναγκαλισμό της βίας και της καταστροφής. "Η ιμπεριαλιστική αγριότητα και η ισλαμική αγριότητα, τρέφουν η μια την άλλη", υποστήριξε αμέσως μετά τις επιθέσεις του Παρισιού το γαλλικό Νέο Αντικαπιταλιστικό κόμμα (NPA). Για να σπάσει αυτή η αλληλουχία μηδενιστικού θανάτου, θα πρέπει να

Η βασική διαφορά Χριστιανισμού-Ισλαμισμού: Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα

Η βασική διαφορά Χριστιανισμού-Ισλαμισμού: Τι αποκαλύπτει τεράστια έρευνα

Κυριάκος Μανδηλάρης

Ανδρες, γυναίκες, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός. Τέσσερις συνιστώσες μιας τεράστιας παγκόσμιας έρευνας γύρω από την θρησκεία, που εμφανίζει μεγάλες διαφορές, τόσο ανάμεσα στα φύλα, όσο και στις θρησκείες.
Σε μελέτη που έκανε το τεράστιο ερευνητικό κέντρο Pew Research, εμφανίζεται μια ομολογουμένως περίεργη διαφορά στις σχέσεις που διατηρούν

Ποσό ρηχοί είμαστε σαν Ανθρωποι;Το κάνανε παγκόσμιο μπεστ σέλερ και ηταν το απόλυτο σκουπίδι!!!

To βιβλίο που όλες πήραν και όλες θέλησαν να το ξεφορτωθούν με την πρώτη ευκαιρία Το βιβλίο που όλες πήραν και όλες θέλησαν να το ξεφορτωθούν με την πρώτη ευκαιρία!!!
διαβάστε πατώντας ΕΔΩ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016


Βρυξέλλες: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation


ΕπίκτητοςΤι πρώτον εστιν έργον του φιλοσοφούντος; αποβαλείν οίησιν· αμήχανον γαρ, ά τις ειδέναι οίεται ταύτα άρξασθαι μανθάνειν.

μτφρ: Η πρώτη δουλειά αυτού που θέλει να αποκτήσει σοφία; να αποβάλει την οίηση· γιατί δεν γίνεται να αρχίσεις να μαθαίνεις αυτά που νομίζεις ότι ξέρεις.

 οίηση
(αρχ. οίηση «γνώμη» < οἴομαι /οἶμαι «νομίζω»)
= μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, έπαρση, αλαζονεία