Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πως οι φοβισμένοι και πειθήνιοι πολίτες γίνονται οι ίδιοι, Φρουροί του Συστήματος

                                           Της Ευγενείας Φυλακτού

Η δημιουργία ενός φρουρού ξεκινά από νηπιακή ηλικία.
Οι φρουροί δεν είναι κάποια σέχτα ή μια μικρή ομάδα μυημένων και εκλεκτών. Δεν έχει σημασία το φύλο. Άνδρας ή γυναίκα. Όλοι όσοι είναι μέλη των κοινωνιών, που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, είναι φρουροί.
Το έδαφος είναι πρόσφορο, λόγω τής μιμητικής ικανότητας τού ανθρώπου, μα και τού φόβου του απέναντι στην απομόνωση τής διαφορετικότητας. Μεγαλώνει μαθαίνοντας να φοβάται το να είναι διαφορετικός. Πρέπει να είναι όμοιος! Αλλιώς…
Ψυχολογικός πόλεμος. Απειλή, η οποία αιωρείται χωρίς περιγραφή, είναι

Λεκτικη βια- Οταν οι λεξεις πονανε

imagesverb
Ένα χαστούκι, ένα χτύπημα στο σώμα είτε είναι μικρό είτε μεγάλο, πιο επιθετικό ή πιο ήπιο είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί μια πράξη βίας. Αυτή η πράξη βίας φέρει ξεκάθαρα το μήνυμα του θυμού, της απόρριψης, της εξουσίας. Τη σωματική τιμωρία την καταδικάζουμε και την αντιλαμβανόμαστε εύκολα ως έναν κακοποιητικό τρόπο συμμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Τι γίνεται όμως με τη λεκτική βία;

Η λεκτική βία ασκεί ψυχολογική πίεση και παρεμβαίνει στη συναισθηματική

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι γκρινιάρηδες και αρνητικοί άνθρωποι μπορούν κυριολεκτικά να σε σκοτώσουν



Έχεις ακούσει και διαπιστώσει πόσο άσχημη επιρροή μπορεί να ασκεί ένας νευρικός, γκρινιάρης και αρνητικός άνθρωπος στην ψυχολογία σου. Εκείνο που αποδεικνύει νέα έρευνα είναι πως αυτή η επίδραση μπορεί να είναι και θανατηφόρα Η έκθεση σε αρνητικά συναισθήματα σε πρώτη φάση κάνει το υγιές άτομο να διακρίνει πιο εύκολα την αρνητική πλευρά των πραγμάτων και στη συνέχεια να φοβάται, να άγχεται, να περιμένει την κακή εκδοχή της όποιας κατάστασης.

Υπήρχε πριν από πολλά, πολλά χρόνια ένα τραγουδάκι που έλεγε "χαμογελάτε είναι μεταδοτικό, μπορεί και να 'ναι της ζωής το μυστικό". Το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός από τη θετική ενέργεια και την καλή διάθεση, εξίσου μεταδοτική είναι αρνητική. Τα μούτρα μέχρι το πάτωμα, η κακή διάθεση και η "κλάψα"
post image

post image

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ!!!ΚΑΛΩς ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΙΣΤΑΝ!!!

Gallery item 1