Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μια εξαιρετική συνέντευξη για το θεατρικό “4.48 Ψύχωση“, που αξίζει να διαβαστεί μέχρι τέλους!!!



συνέντευξη στον Δημήτρη Καλαντζή. 

Πριν την ανατολή του ήλιου, στις 4.48, στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών. Είναι η στιγμή της ακραίας πνευματικής διαύγειας, όταν ο νους ζυγίζει το βάρος της ύπαρξης και παίρνει την απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα ή να επισπεύσει το αναπόδραστο τέλος.
Το «4.48 ψύχωση» είναι το τελευταίο θεατρικό έργο της Σάρα Κέιν, ένα αριστουργηματικό «σημείωμα αυτοκτονίας» που στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να δούμε πριν μερικά χρόνια σε μία καθηλωτική παράσταση από την Άντζελα Μπρούσκου και το Θέατρο Δωματίου.
Με την ευκαιρία του νέου ανεβάσματος του έργου για μόλις οκτώ παραστάσεις στο «Θησείο – Ένα θέατρο για τις τέχνες» ζήτησα από τη σπουδαία σκηνοθέτη να κάνουμε μία συζήτηση για την παράσταση, για τη συλλογική μας ψύχωση κατά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και για το «μανιφέστο» που δημοσίευσε πρόσφατα υπό τον τίτλο under construction, με το οποίο καλεί τους καλλιτέχνες να δράσουν από κοινού απέναντι σε ένα τοπίο κανιβαλισμού που πάει να εδραιωθεί στoν πολιτισμό και την τέχνη.
  • Κυρία Μπρούσκου, έχετε μία μακρά σειρά από καλλιτεχνικές

Κίνδυνος για Αλτσχάιμερ και εγκεφαλικό από τα αναψυκτικά; Τι αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα

Οι άνθρωποι που πίνουν κάθε μέρα αναψυκτικά
διαίτης ή με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η φρουκτόζη, έχουν σχεδόν
τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άνοια λόγω Αλτσχάιμερ ή να πάθουν
ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους δεν
καταναλώνουν τέτοια ποτά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική
έρευνα.



Μία άλλη σχετική μελέτη δείχνει επίσης ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά και φρουτοχυμούς με ζάχαρη (πάνω από δύο τη μέρα), είναι πιθανότερο να έχουν χειρότερη μνήμη, μικρότερο όγκο εγκεφάλου και ιδίως μικρότερο ιππόκαμπο (η περιοχή που είναι σημαντική για τη μνήμη).


Οι δύο έρευνες από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου
της

Γιά να μην λέμε αύριο δεν γνωρίζαμε!!!


Ιταλία: Αποζημιώνεται πρώην υπάλληλος τηλεφωνικής εταιρίας, που παρουσίασε καρκίνο Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία: Αποζημιώνεται πρώην υπάλληλος τηλεφωνικής εταιρείας, που παρουσιάζει καρκίνο  Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ της αποζημίωσης πρώην υπαλλήλου εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος εμφάνισε καρκίνο αφού επί 15 χρόνια χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνό του για πάνω από 3 ώρες την ημέρα.

«Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την σχέση ανάμεσα σ' αυτή την περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου και την χρήση κινητού τηλεφώνου», τόνισαν οι δικηγόροι του Ιταλού,Ρομπέρτο Ρομέο,πρώην υπαλλήλου της εταιρίας Telecom.
H αποζημίωση θα πρέπει να καταβληθεί από το Ιταλικό Ίδρυμα Εργατικών Ατυχημάτων.
Ο Ρομπέρτο Ρομέο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «επί

Τα Πρωθυπουργόπουλα !!!


Τα ΠρωθυπουργόπουλαΤρέμε, Γληνέ! φρίξον, Συκουτρή! άπαγε, Σβορώνε! Υστερα από ενδελεχείς έρευνες του κ. Λιάκου, της κυρίας Δραγώνα και νεαράς τινός ιστορικού που κυκλοφορεί στις σελίδες ιοφόρου εφημερίδας, αποδεικνύεται περίτρανα
 η συνέχεια του ελληνισμού από την Ομηρική εποχή έως την εποχή του κ.

Γιατί ο Αραβικός στρατός της Συρίας είναι ανίκητος;Γιατί όλοι ανεξαρτητως θρησκεύματος και εθνότητας είναι Σύριοι!!!

Για αυτό το έγκλημα δεν θα μιλήσει κανείς!

Το Σάββατο(17|04|2017), ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κονβόι λεωφορείων που μετέφερε χιλιάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Foua και Kafraya που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.
Η σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι. Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.
Η εικόνα ενός Σύρου φωτογράφου, ο οποίος έχει πέσει στα γόνατα και σπαράζει από τη φρίκη, συγκίνησε τον πλανήτη ενώ ο ίδιος ο φωτογράφος έλαβε μηνύματα στήριξης.

Ο φωτογράφος βοήθησε καταρχήν να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του