Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017



«Είμαστε σε κάποια πράγματα ευχαριστημένοι και σε κάποια άλλα λιγότερο ευχαριστημένοι», Τσακαλώτος
4ο Μνημόνιο: Εγκώμιο στη βία!
Μια μέρα μετά την εργατική Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε μέτρα 3,8 δις που βαθαίνουν την εξαθλίωση, χτυπούν σκληρά τους εργαζόμενους, οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας!  
Εδώ μιλάμε για πόλεμο! Νέα καταστροφή φέρνουν τα μέτρα και περιλαμβάνουν:
-Πρωτογενές αιματοβαμμένο πλεόνασμα 3,5% μέχρι και το 2018, αποκτημένο από την αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων με

Σοκ και δέος! Τα κύρια σημεία της συμφωνίας

   Αποτέλεσμα εικόνας για Σοκ και δέος! Τα κύρια σημεία της συμφωνίας
Το πακέτο της συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, όπως περιγράφεται στο κείμενο 53 σελίδων που αποκάλυψε η Handelsblatt, είναι αναμφισβήτητα σκληρό και ιδιαίτερα απαιτητικό.
Περιλαμβάνει:
1) Επαχθή δημοσιονομικά μέτρα ύψους 4,5 δισ. τα έτη 2018-20, τα οποία ασφαλώς επιτείνουν τη λιτότητα.
2) Διατάξεις που η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην

17/5 Πανεργατική Απεργία Συγκέντρωση Μουσείο 11.00 πμ 
Κάτω τα νέα  αντιλαϊκά μέτρα! Μαζικός πανεργατικός αγώνας!
Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!
Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα απ’ όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος». (Αλέξης Τσίπρας, Εφημερίδα των Συντακτών  25/1/17).
Τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια. 
 Οι δηλώσεις περηφάνιας και αξιοπρέπειας έδωσαν τη θέση τους στην ταπείνωση των 3,8  δις ευρώ μέτρων, που πάλι θα τα πληρώσουν οι πολλοί και οι φτωχοί. Αυτό απαίτησαν οι θεσμοί, αυτό πήραν από την κυβέρνηση. 140 μέτρα (!) , από τα οποία τα 78 χρειάζονται
Αποτέλεσμα εικόνας για Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!Αποτέλεσμα εικόνας για Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!



Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Συνάδελφοι, -σσες
Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.
Τα μέτρα που προωθούνται, στο χώρο του Δημοσίου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί συρρίκνωσης του Δημοσίου, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που, τυπικά, θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει, κυρίως, προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μάλιστα αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση,  με τη συμφωνία που έκλεισε με τους

10/5/87: Η Ιταλία ανήκει στη Νάπολι


Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα άλλαζε τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ιταλίας και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για την μεγαλύτερη γιορτή της ιστορίας.

10/5/87: Η Ιταλία ανήκει στη Νάπολι

Στο Μουντιάλ του 2014 το gazzetta.gr είχε καταφέρει να συνεργαστεί με τον Simon Cuper, Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας με τεράστιο εκτόπισμα. Σε ένα από τα άρθρα του τότε, αναλύοντας το αν η Αργεντινή μπορεί ή όχι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε γράψει ότι η διαφορά του Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι η εξής: Ο Μέσι για να πετύχει θέλει τους συμπαίκτες του σε καλή κατάσταση. Ο Μαραντόνα, από την άλλη, δεν ενδιαφερόταν καν για το ποιοι ήταν οι συμπαίκτες του. Προφανώς ο Cuper δεν έχει ανάγκη να τον επιβεβαιώσουμε εμείς, πολύ απλά