Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Juan Salvador Gaviota

βλέπει μακρύτερα, ο γλάρος που πετάει ψηλότερα...



Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον είναι ένα έργο του συγγραφέα Ρίτσαρντ Μπαχ. Πρωτοεκδόθηκε στις ΗΠΑ το 1970 υπό τον τίτλο Jonathan Livingston Seagull – a story. Απορρίφθηκε από 18 εκδότες πριν τελικά εκδοθεί.
«…Είμαστε της γνώμης ότι ο χαρακτήρας ενός γλάρου που έχει τη δυνατότητα να μιλάει δεν θα είχε ενδιαφέρον στη σημερινή αγορά του βιβλίου. Γι’ αυτό με λύπη σας πληροφορούμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση αυτών των χειρογράφων, τα οποία και σας επιστρέφουμε…».

Γιατί κάποιοι πετυχαίνουν σε ό,τι κι αν κάνουν;



 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Κεντρική ψαραγορά. Τετάρτη μεσημέρι. Κάτι σαν ανατολίτικο παζάρι. Χάνομαι στις μυρωδιές και στις φωνές. Περπατάω και χαζεύω. Με έχουν πάρει είδηση οι ψαράδες και δεν μου κολλάνε. Ξαφνικά σταματάω σε ένα ψαράδικο, χωρίς να ξέρω γιατί. Αφού είναι όλα τα ίδια, αναρωτιέμαι. Και όμως, αυτό διαφέρει.

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

H Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση: "Κερκόπορτα?Αστεία Πράγματα¨"

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση: «Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση: «Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα»
H Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν… συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης, κάθε 25 του Μαρτίου.

Η προφητική ατάκα Κόκκαλη για Βαλβέρδε!!!Η Διορατικοτητα των Ολυμπιακων!!!

!!!