Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι 10 κορυφαίες καταστροφικές συνήθειες για τον εγκέφαλο


Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 10 κορυφαίες καταστροφικές συνήθειες για τον εγκέφαλοΈχουμε πολλές ιδιομορφίες και συνήθειες που συχνά σκεφτόμαστε ότι αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε χαλαροί. Ωστόσο, έχουμε την τάση να μην αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν εσωτερική καταστροφή, όπως εγκεφαλική βλάβη.

1. Δεν τρώμε πρωινό.
Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωινό συνήθως έχουν χαμηλότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι κακό. Καταλήγει σε ανεπάρκεια θρεπτικών

Ο απλός τρόπος που θα σώσει το μυαλό σου!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ένας και απλός τρόπος που θα σώσει το μυαλό σουΠώς μπορείς με καθημερινή άσκηση να "γυμνάσεις" το μυαλό σου απέναντι στη φθορά του χρόνου 

Περπάτημα, αεροβική, ποδήλατο, ή γιόγκα. Ακόμη και χορός. Λίγη άσκηση τη μέρα, την αμνησία και τη γήρανση του εγκεφάλου, κάνει πέρα.

AdTech Ad
Δύο πρόσφατες έρευνες του NCBI (National Center for Biotechnology Information) των ΗΠΑ, αναφέρουν πως οποιαδήποτε αεροβική άσκηση που

Σμύρνη: Η πόλη της καρδιάς

Από την Πούντα και το Βελούδινο Κάστρο ως το «Σοκάκι των Ερωτευμένων», δεν μπορείς να δεις τη σημερινή πόλη χωρίς να ανέβουν τρελά οι παλμοί της καρδιάς σου...
Σμύρνη: Η πόλη της καρδιάς

 
Το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου, κρατούν οι αναμνήσεις από την αγαπημένη μου γιαγιάκα Κλειώ. Ηταν τόσο όμορφα όταν με νανούριζε τα βράδια που με κοίμιζε στο κρεβάτι με τα ασπροκέντητα σεντόνια με τις δαντέλες «ρισελγιέ», που μοσχοβολούσαν «μοσκοσάπουνο». Μου άρεσε το «Ηβίιιιιι» που φώναζε όταν κάναμε αταξίες, οι γεμιστές καραμέλες που μου

Παρέμβαση της ΑΣΥΚΑΜΟ στην Newsphone για την δημιουργία ηλεκτρονικής πλα...


Σήμερα 15 Ιουνίου η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου έκανε
παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που
βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα. 
Ο λόγος της
παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της
Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών
πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το
Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να
γίνει.
 Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να
αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι

Μπρεχτ: “Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία;

Μπρεχτ: “Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία;

“Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία;

-Ούτε το ένα ούτε το άλλο .. Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα. Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό… 

Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί. Το παραγεμίζει είτε σωματικά -λαιμαργία-είτε στρεφόμενος προς τον εξωτερικό κόσμο : Με κακία. Προσπαθώντας να Επιβάλλει την εξουσία του ελπίζει να ξεχάσει την εσωτερική του κενότητα. Αλλά εκείνη επιστρέφει τα βραδιά καθώς ετοιμάζεται να κοιμηθεί… ή τα πρωινά λίγα δευτερόλεπτα πριν ανοίξει τα ματιά του. Φαύλος κύκλος."


H ενεργειακή δύναμη του λόγου

Ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει την δύναμη που έχει η αύρα, ο νους, τα συναισθήματα. Τις ενέργειες τους τις βλέπει να υλοποιούνται στο γύρω περιβάλλον του ή ακόμα και μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, οπότε ως ένα βαθμό έχει την επίγνωση των αποτελεσμάτων τους. Ίσως εκείνο που ακόμα δεν έχει αντιληφθεί είναι η δύναμη του λόγου, όλων αυτών που εκφράζει και λεκτικοποιεί προς τα έξω για να πάρουν σάρκα και οστά κάποια στιγμή.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017


 “Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες,
 τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, 
τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους.”

Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων, Χαλίλ Γκιμπράν


Ο Χαλίλ Γκιμπράν ή «ο άνθρωπος από τον Λίβανο» όπως είναι γνωστός στο παγκόσμιο κοινό, υπήρξε ποιητής, φιλόσοφος και καλλιτέχνης.
Ας διαβάσουμε μερικές φράσεις του, μέσα από τον τεράστιο “κήπο” των γραπτών του, αυτής της πνευματικής κληρονομιάς που μας άφησε για να πορευόμαστε εν συνειδήσει.
1. Να είσαι ευγνώμων για τις δύσκολες στιγμές. Σου έδειξαν πόσο δυνατός μπορείς να είσαι.
2. Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών των ανθρώπων.

Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από όλα αυτά που δεν είσαι

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ της Ελένης ΙεροδιακόνουΚάθε φορά που θυμώνεις, ή μισείς κάποιον τον μεταφέρεις πάνω σου. 


Αφού λοιπόν, τον μεταφέρεις επάνω σε εσένα, ενώ ο εαυτός σου είναι χώρια από αυτόν, τότε, αν δεν απελευθερωθείς από αυτόν θα ξαναγεννηθείς για να το καταφέρεις.
Οι σκέψεις των ανθρώπων είναι οι φυλακές και η ζωή έξω υλοποιείται σύμφωνα με αυτές.
 Μπορεί να μη θυμάσαι γιατί έχεις αυτού του είδους τη ζωή, αλλά να μη ξεχνάς ποτέ, ότι εσύ ο ίδιος τη δημιούργησες.
 Μπορεί τα φαινόμενα έξω να καταδεικνύουν σαν υπεύθυνους κάποιους άλλους, αλλά η αλήθεια είναι, ότι εσύ το έκανες αυτό στον εαυτό σου.
Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από όλα αυτά που δεν είσαι.
Αν δεν είσαι ο εχθρός σου, άσε τον να φύγει από τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.
Αν δεν είσαι οι άδικες πράξεις, άφησε τες να φύγουν από εσένα.

5 ψυχικά τραύματα από την παιδική ηλικία

Δυστυχώς, αρκετά συχνά η συναισθηματική μας υγεία αρχίζει να φθείρεται από την παιδική μας ηλικία. Συνήθως, δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που μας μπλοκάρει, τι μας προκαλεί ζαλάδα ή τι είναι αυτό που μας φοβίζει.
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οφείλεται στα βιώματα της παιδικής μας ηλικίας – τραύματα τα οποία έχουν προκληθεί από τις πρώτες εμπειρίες μας σε αυτόν τον κόσμο τα οποία όμως δεν θεραπεύτηκαν ποτέ.
«Τα ψυχικά τραύματα είναι επώδυνες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας που διαμορφώνουν την προσωπικότητα των ενηλίκων, ποιοι ήμαστε και πώς αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες».
Θα πρέπει να αντιληφθούμε ποια είναι αυτά και να πάψουμε να τα καλύπτουμε. Όσο περισσότερο χρόνο περιμένουμε για να θεραπευτούν, τόσο

Πατρινός γιατρός σε Καζάκο: "Κοίτα τη γυναίκα μου που σκουπίζει τα δάκρυα του γιου μου" - Η συγκλονιστική ανάρτηση

Με ένα επικό κείμενο στο προφίλ του, απάντησε ο παλιός διεθνής βοηθός, Δημήτρης Τσορτανίδης, ο οποίος αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ιρλανδία, στις πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Καζάκου.
Dimitris Tsortanidis added 6 new photos — feeling broken with Χαρά Μαργαρώνη.
 Η ανάρτηση Πατρινού γιατρού στο facebook, που μετανάστευσε με την οικογένειά του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φαίνεται να διακατέχεται από έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Με αφορμή τη δήλωση του γνωστού ηθοποιού και απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ότι οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό είναι προδότες, ο γιατρός από την Πάτρα έγραψε ένα κείμενο εκ βάθους καρδίας.Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός επιχείρησε να "στρογγυλέψει" τις δηλώσεις του οι αντιδράσεις που συνεχίζουν να προκαλούνται είναι έντονες.

Ο Δημήτρης Τσωρτανίδης γράφει:
"Σου χαρίζω τα δάκρυά μας . Ναι Κώστα Καζάκο . Στα χαρίζω . Κι ας μην τ’ αξίζεις ίσως .
Παιδί ακόμα σε θυμαμαι απ’ τις ασπρομαυρες ταινίες . Σε θυμάμαι που

Κινέζος βοτανολόγος αποκαλύπτει τα μυστικά της Μακροζωίας!!!

Διαβάστε με προσοχή, τι είχε πει…
Ο Li Ching-Yuen εξέφρασε την επιτυχία της μακροζωίας του με μια φράση: «Διατηρήστε μια ήρεμη καρδιά, καθίστε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμηθείτε σαν σκύλος» .
Ας προσθέσουμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα σε αυτή την ιστορία. Ο Κινέζος γενικός στρατηγός Yang Sen Li κάλεσε να τον επισκεφθεί, και του πρόσφερε την ευκαιρία να διδάξει τους κινέζους στρατιώτες πολεμικές τέχνες. Ο στρατηγός δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο νέος φαινόταν ο επισκέπτης του, αν και είχε φτάσει στην ηλικία των 250 ετών.
Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933. Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή, και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.

12

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η φωτογραφία που «σαρώνει» για το… εξοχικό! (pic)

«Ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να χάνει!»

Τα επινίκεια!!!Ημασταν εκεί!!!παντα τετοια!!!!ΠΑΝΑΘΑ ΜΟΥ!!!

Αποθεωτική υποδοχή Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (πρωτάθλημα 2017 ...όπως το '99)
Αποτέλεσμα εικόνας για Άφιξη ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ μετά το πρωταθλημα μπασκετΑποτέλεσμα εικόνας για Παναθηναϊκός: Ιστορική υπόδοχη! 20.000 οπαδοί "έκαψαν" το ΟΑΚΑ [pics, vids]

Για όσους και όσες εχουν σκυλιά που ...ειναι ατακτουλικα!!!

Παραλία Πηλίου 2017!!!ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2017!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΦ!!!
Ο Παναθηναϊκός κατακτά το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ακολουθούν ο Αλβέρτης με 15 και ο Ολυμπιακός με 12.
Πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51-66