Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

AnonymousGreece


    

 Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενωμένοι είμαστε ανίκητοι.
  Έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινωνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωρίς την έγκριση του λαού. Και θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι δημοκρατία;
  Ο κάθε έλληνας σκοτώνεται καθημερινά στην δουλειά του για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να μπορεί να θρέψει την οικογενειά του! Και έτσι έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να πάρουν τα σπίτια τους που με τόσο κόπο και πόνο τα έχουν αποκτήσει! Εσείς είστε οι εγκληματίες! 
  Ο λαός δεν σας φοβάται και εμείς είμαστε δίπλα τους.
  Ο πόλεμος εναντίον σας δεν θα σταματήσει!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος «Πέπε» και τα χρυσάνθεμα

  Εβλεπα προ ημερών στη δημόσια τηλεόραση ένα παλιότερο ντοκιμαντέρ, γερμανικής παραγωγής, για τη ζωή του τέως προέδρου της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα (2010-2015), του ηγέτη που χαϊδευτικά ο λαός αποκαλεί «Πέπε». Αυτοβιογραφούμενος μπροστά στην κάμερα, ξεδιπλώνει ένα πρότυπο ηγέτη αντισυμβατικό, απλό, καθημερινό και προσιτό σε όλους.
Ο πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος, ο οποίος φυλακίστηκε από τη χούντα της χώρας του για δεκατρία χρόνια, μιλά για την ανάγκη απλότητας, για τον

«Ο μαχόμενος άνθρωπος είναι η αντικειμενική αναγκαιότητα των καταπιεσμένων»

Ο Χόρχε Αλταμίρα είναι αδιαπραγμάτευτα υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών («κάτι που έχουν κάνει και οι Βρετανοί αλλά και οι Γερμανοί το 2008, με την κατάρρευση της Lehman Brothers, προκειμένου να αντιµετωπίσουν τις δικές τους εσωτερικές κρίσεις»), και την ίδια στιγμή δεν πιστεύει πως η έξοδος από το ευρώ είναι λύση σ’ αυτήν τη συγκυρία, γιατί με μια κυβέρνηση που είναι αναγκασμένη να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμησή της θα αποτελέσουν θανάσιμο πλήγμα για τους εργαζομένους
Τον γνωρίσαμε πριν από λίγο καιρό σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στην

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Θερμή υποδοχή για το ντοκιμαντέρ της Βανέσα Ρεντγκρέιβ «Sea Sorrow»

Mε ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα, το κοινό της Αθήνας υποδέχτηκε τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ και το ντοκιμαντέρ της Sea Sorrow, κατά την προβολή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του 23ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.

Από τη διήγηση του Αφγανού Χαμίντι, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του μετά τη δολοφονία των γονιών του για να πάει στην Ιταλία, ως τη διάσωση προσφύγων στο Αιγαίο, η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο στην προσφυγική κρίση.

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς: Το κρεμμύδι ως φάρμακο σε διδακτορική διατριβή


ONION
Τις παραδοσιακές χρήσεις του κρεμμυδιού ως φαρμάκου για τα κρυολογήματα, τον βήχα, τις μολύνσεις, διερευνά διδακτορική διατριβή που επικεντρώνεται στη λαϊκή ιατρική, στην περιφέρεια του νομού Δράμας.
Γιατροσόφια με κρεμμύδια που προέκυψαν από προσωπικές συνεντεύξεις ηλικιωμένων κατοίκων του νομού, καταγράφονται στη διατριβή, όπως το αντιπυρετικό με κομμένες φέτες κρεμμυδιού, τοποθετημένες στο κάτω μέρος του πέλματος και δεμένες με διάφανη μεμβράνη για όλη τη διάρκεια της νύχτας!
Αντιφλεγμονώδη δράση στα δάχτυλα μπορεί να έχει επίσης ένα μικρό

Wings of Hope

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ Οι τσούχτρες του καπιταλισμού

Περικλής Κοροβέσης - Εφημερίδα των Συντακτών Περικλής Κοροβέσης - Εφημερίδα τών Συντακτών
  Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια μικρογραφία της Μεσογείου. Και οι δύο θάλασσες έχουν μια στενή φυσική είσοδο και μια τεχνητή έξοδο. Κλειστές θάλασσες και οι δύο, άρα εκτεθειμένες στις περιβαλλοντικές καταστροφές. Ο Κορινθιακός Κόλπος διαθέτει σπάνια προστατευόμενα οικοσυστήματα, όπως οι «κήποι» των κοραλλιών, τα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, που συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο στον πυθμένα. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο τα τέσσερα είδη δελφινιών της Ελλάδος.
Κανονικά αυτή η υπερευαίσθητη θάλασσα θα έπρεπε να προστατεύεται με δρακόντεια μέτρα γιατί μολύνεται εύκολα εξαιτίας της αργής ανανέωσης των

«Εμείς κατασκευάζουμε τον Θεό και όχι το αντίθετο»

Ο Μάϊκλ Σέρμερ, ιδρυτής της Ενωσης Σκεπτικιστών, με δεκάδες χιλιάδες μέλη στις ΗΠΑ, αγωνίζεται χρόνια με τα όπλα της λογικής και της επιστημονικής ανάλυσης ενάντια στον ανορθολογισμό, τις προκαταλήψεις, τη θρησκοληψία και τα στερεότυπα.
Μάικλ Σέρμερ Μάικλ Σέρμερ, καθηγητής Ψυχολογίας, εκδότης του περιοδικού Skeptic
 
Εξηγεί στην «Εφ.Συν.» τις αιτίες της γοητείας που ασκεί η συνωμοσιολογική σκέψη και καλεί τους αναγνώστες να θέτουν λογικά ερωτήματα προτού υιοθετήσουν την όποια άποψη ή πίστη.
• Χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας «σκεπτικιστή». Τι ακριβώς εννοείτε με αυτόν τον όρο;
Σκεπτικιστής είναι κάποιος του οποίου οι απόψεις στηρίζονται σε στοιχεία

Ποιών η Δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει;ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ!!!

Άντυ Κουκλάδα -
Με κεντρικό σύνθημα “Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στο παράλογο. Για το δίκαιο. Για την Ηριάννα. Θα μπορούσε να ήσουν εσύ”, πλήθος κόσμου κατέφθασε από νωρίς το απόγευμα στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή, προκειμένου να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης για την παράλογη καταδίκη της Ηριάννας.
Φίλοι, μουσικοί και αλληλέγγυοι, ένωσαν χθες τις φωνές τους για την 29χρονη Ηριάννα, η οποία τον Ιούνιο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, χωρίς κανένα ακριβές στοιχείο.  «Για την Ηριάννα σπάμε την σιωπή και το φόβο και δίνουμε δύναμη στον αγώνα για την αλήθεια και το δίκιο», ήταν το μήνυμα των διοργανωτών της συναυλίας, προκειμένου να καλέσουν τον κόσμο να

ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ!!!

ΖΑΧΑΡΗ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΛΙΓΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

Τι θα συμβεί στο παιδί σε 10 μέρες, αφότου του κόψετε την επιπλέον ζάχαρη

ζάχαρη 

Μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης στη διατροφή των παιδιών, ειδικά εκείνων που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, μειώνονται μέσα σε 10 μόλις ημέρες οι πιθανότητες για πολλές μεταβολικές νόσους, σύμφωνα με μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.
 
     Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι γονείς πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ζάχαρη που καταναλώνει το παιδί, παρά στις συνολικές θερμίδες που παίρνει, όταν επιδιώκουν να κάνουν αλλαγές στη διατροφή των παιδιών τους.
Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια ομάδα ασθενειών που εμφανίζονται

Μνήμη: Πώς το Internet αλλάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο – Τι είναι η «γνωστική εκφόρτωση»

μνήμη

Η αυξανόμενη εξάρτησή μας από το Διαδίκτυο και η
ευκολία της πρόσβασης στους τεράστιους διαθέσιμους πόρους πληροφόρησης
σε αυτό επηρεάζει τη διαδικασία της σκέψης μας για την επίλυση
προβλημάτων, την ανάκληση πληροφοριών από μνήμης και την διαδικασία
μάθησης νέων αντικειμένων.
    Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημονικής έρευνας για τις επιδράσεις του Internet στην μνήμη και
τον ανθρώπινο εγκέφαλο γενικότερα. Συγκεκριμένα, σε άρθρο που
δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Memory, ερευνητές από το
πανεπιστήμιο Santa Ceuz της Καλιφόρνιας στην Σάντα Κρουζ και από το
πανεπιστήμιο Urbana Champaign του Ιλινόις, υποστηρίζουν ότι η “γνωστική εκφόρτωση”, δηλαδή η τάση να βασιζόμαστε σε πράγματα, όπως το

ΝΑΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!

Λάδι για τηγάνισμα: Τι ισχύει με το ελαιόλαδο και τα άλλα λάδια – Ποια να προσέχετε

Λάδι για τηγάνισμα
Όταν μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία (όπως το τηγάνισμα) πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια που είναι σταθερά και δεν οξειδώνονται εύκολα. Όταν τα λάδια υφίστανται οξείδωση, αντιδρούν με το οξυγόνο για να σχηματίσουν ελεύθερες ρίζες και επιβλαβείς ενώσεις, που σίγουρα δεν πρέπει να καταναλώνετε.
 Όταν σκέφτεστε ποιο λάδι για τηγάνισμα να επιλέξετε, ο πιο σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της αντίστασης του κάθε ελαίου στην οξείδωση