Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

18 Απρίλη 1944: Ο ΕΛΑΣ Καισαριανής ματαιώνει τα σχέδια των ταγματασφαλιτών για να εγκατασταθούν στην πόλη

Σαν σήμερα, το 1944, η ηρωική ανταρτομάνα Καισαριανή δίνει ένα καλό μάθημα στα γερμανοντυμένα καθάρματα του Πλυτζανόπουλου, που είχαν πρόθεση να εγκατασταθούν στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια των ταγματασφαλιτών να ανακόψουν το συνεχώς διογκούμενο αντιστασιακό κίνημα.

Το πώς εξελίχτηκε το συγκεκριμένο γεγονός το παρακολουθούμε μέσα από ένα απόσπασμα του βιβλίου του Ορέστη Μακρή «Ο ΕΛΑΣ της Αθήνας»:
Στη λεωφόρο της Καισαριανής, απέναντι απ’ το γυμναστήριο της «Νήαρ Ηστ», είναι το σχολείο του Βενιζέλου.

Μέχρι το Φλεβάρη του 1944, στρατωνίζονταν Γερμανοί. Στο τέλος Φλεβάρη έφυγαν και έμεινε το σχολείο άδειο.
 Ύστερα απ' τo ισχυρό χτύπημα που δέχτηκαν οι γερμανοί και οι

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Θέμος Αναστασιάδης -Ποιος θα πληρώσει τα 42 εκατ. ευρώ του «άπορου»;

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης - "Documento"

Επί πολλά χρόνια η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αντιμετωπίστηκε ως εκδοτικό θαύμα. Αυτή η θεώρηση περί επιτυχίας και θαύματος άφηνε στο σκοτάδι την πραγματικότητα, που αποκάλυπτε ένα θαύμα διαπλοκής.

Τρεις συνέταιροι εκδότες, ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Τάσος Καραμήτσος, αφού δημιούργησαν την εφημερίδα, στη συνέχεια πούλησαν τις μετοχές τους σε δικές τους εταιρείες, οι οποίες δανειοδοτήθηκαν για να πληρώσουν τους ίδιους ως φυσικά πρόσωπα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να πάρουν τις μετοχές.
Μεσολάβησε επίσης μια πώληση μετοχών στον όμιλο του Μπόμπολα και μια

Αλίκη Τσουκαλά μια -σχετικά άγνωστη- ηρωίδα της τάξης μας (Εκτελέστηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς σαν σήμερα το 1949)

Μια ηρωίδα της τάξης μας –δυστυχώς άγνωστη για πολλούς- η Ευρυτάνα Αλίκη Τσουκαλά, εκτελέστηκε από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς σαν σήμερα το 1949 σε ηλικία μόλις 21 χρονών.

Η Αλίκη Τσουκαλά ήταν ένα πανέξυπνο, όμορφο και γεμάτο ζωή κορίτσι. Τρυφερή, με σπάνιες ευαισθησίες. Στα χνάρια του πατέρα της, τον οποίο θαύμαζε, η Αλίκη μελετούσε ακατάπαυστα λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία, ήταν δε και η ίδια ένα πολλά υποσχόμενο συγγραφικό ταλέντο. Παράλληλα διαπρέπει στις σπουδές της, λατρεύει παθολογικά τη μουσική, παίζει πιάνο.

Οι κοινωνικές της αναζητήσεις βρίσκουν διέξοδο στην ΕΑΜική Αντίσταση. Από μικρή εντάσσεται στην ΕΠΟΝ! Η Αλίκη αποτελεί υπόδειγμα αγωνίστριας, είναι «πρώτη στα μαθήματα και πρώτη στον αγώνα» δίνοντας

"Αγια Σκουριά", το ντοκυμαντέρ της ΕRTreport για τις Σκουριές #skouries

#Skouries: Flash smelting, αρσενικό και οι απειλές της Eldorado


Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Πεχλιβάνης - Tεχνόπολη Σεπτέμβρης 2016

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Ματούλα Ζαμάνη - Μιλώ για σένα -Tεχνόπολη Σεπ...

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ!!!Panathinaikos B.C. ⭐ Road to the 7th ⭐ The Movie ᴴᴰ



ΠΟΡΕΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ZAD!!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με τη ZAD

Solidarity gathering for ZAD at french embassy
TUESDAY 17/4 6pm (Av. B.Sofias & Akadimias)

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ
Από τις 9 Απρίλη η ανοιχτή κοινότητα της ZAD NDDL αντιμετωπίζει μια μαζική κατασταλτική επιχείρηση με θωρακισμένα, δακρυγόνα, εμπρηστικές βόμβες, καταστροφικές μηχανές και συλλήψεις. Ένα έδαφος όπου μέσα από τη διαρκή αντίσταση έγινε εφικτή η ανάδυση ελευθεριακών μορφών ζωής και οργάνωσης, βάλεται από το κράτος για να παραδοθεί στην καπιταλιστική λεηλασία.
Ο κόσμος της αλληλεγγύης θα νικήσει.
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ
 Tο απελευθερωμένο έδαφος του ZAD Notre-dams-de-landes είναι ένα ιστορικό σύμβολο αγώνα. Πενήντα χρόνια πριν, αποφασίστηκε η κατασκευή ενός

2018 Chinese Grand Prix: Race Highlights

Δεν ήταν Ρωσικό, αλλά του ΝΑΤΟ το δηλητήριο στην απόπειρα κατά του Ρώσου διπλού πράκτορα στην Αγγλία, αποφάνθηκε Ανεξάρτητο Ελβετικό Ερευνητικό Κέντρο

Του  Μιχαήλ Στυλιανού

Ο κατεσπευσμένος βομβαρδισμός της Συρίας, από τις ΗΠΑ , Βρετανία και Γαλλία, πρόλαβε τον έλεγχο και το πόρισμα της αρμόδιας διεθνούς ανακριτικής  αρχής, που θα έφθανε λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Γκούτα, τόπο του υποτιθέμενου εγκλήματος της χρήσης χημικών εναντίον αμάχων από το «καθεστώς ΄Ασαντ».
 Εκεί το υπεύθυνο κι αξιόπιστο πόρισμα και η αλήθεια μπορούσαν να ταφούν

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ZAD | Notre-Dame-Des-Landes

Τι είναι το ZAD;ένα ντοκυμαντερ στην Αγγλικη γλώσσα,που δειχνει το τι εγινε και το τι γίνεται στο ZAD!!


post image

https://athens.indymedia.org/media/events/2018/04/11/paramithia02net.jpg

Επίθεση Ρουβίκωνα σε εταιρεία συσκευασίας

Για τον Βασίλη - Για τις φυλακές

  Βασίλη μας,
αυτή τη φορά μας κάνεις πάλι περήφανες για σένα, εμάς τις δασκάλες σου, στο ΕσπερινόΓΕΛ Πάτρας.
 Μας έκανες περήφανες όταν, παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες μέσα στη φυλακή και παρά τη μακροχρόνια αποχή σου από την εκπαιδευτική διαδικασία, αρίστευσες στο σχολείο και μετά στο Πανεπιστήμιο.
 Και τώρα νιώθουμε ένα πικρό καμάρι για σένα βλέποντάς σε να αργοσβήνεις
 


Την Παρασκευή 13/4 κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης στους/στις εξεγερμένους/ες της ZAD (Γαλλία) στο πάρκο τρίτση, όπου εδώ και 5 μέρες αντιστέκονται στις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής του Γαλλικού κράτους να εκκενώσουν το κατειλημμένο έδαφος της ZAD.
Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

       Αντίσταση- Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη

Ένταση στην Κόρινθο: Αναρχικοί ακύρωσαν κοινή ομιλία των Στάθη Μπούκουρα - Φαήλου Κρανιδιώτη (Εικόνες)

Αναρχικοί απέκλεισαν το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου την αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου "Θωμάς Θωμαΐδης"στην Κόρινθο, στην οποία έχει προγραμματιστεί εκδήλωση.


Την εκδήλωση διοργάνωσε ο πρώην Βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος

Δε'ιτε και αυτές τις φωτογραφίες!!!!80 HISTORICAL PHOTOS YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE