Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ


 

Σάββατο, Μάϊος 21, 2011


Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις στην Πράγα που οργάνωσαν τα εργατικά συνδικάτα διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.
Με βουβουζέλες και τύμπανα οι διαδηλωτές από όλη την χώρα,διαδήλωσαν αντιδρώντας στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην υγεία και στη φορολογική νομοθεσία λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι θα ζημιωθούν για άλλη μια φορά.



Πολλοί από αυτούς καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί και τους πολίτες να "ξυπνήσουν".

Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη και επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στους συγκεκριμένους τομείς είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων της.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

- Κλιμακωτή η εφαρμογή της - Πως θα επιβληθεί
- Τον Σεπτέμβριο οι αυξήσεις στις αντικειμενικές
- 'Ολο και πιο κοντά στην μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23%
- Πανικός στην κυβέρνηση μετά τις πολλές και μεγάλες επιστροφές φόρου λόγω αποδείξεων

Με κάθε τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να βάλει έσοδα στα ταμεία. Εχει ήδη στα συρτάρια - όπως γράφει ΤΟ ΕΘΝΟΣ - έτοιμο σχέδιο για νέα έκτακτη εισφορά στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων.

Η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2009.
Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!

Από την Σεβίλη, κάπου σ΄ένα τοίχο-Πάντα επίκαιρο!

Η κοινωνία είναι κάπως έτσι:
Ο φτωχός δουλεύει
Ο πλούσιος τον εκμεταλεύεται
Ο στρατιωτικός φυλάει και τους δυο
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις
Ο βαγαμπόντης ξεκουράζεται και για τους τέσσερις
Ο μπεκρούλιακας πίνει και για τους πέντε
Ο τραπεζίτης καταχράζεται και τους έξι
Ο δικηγόρος κοροιδεύει και τους επτά
Ο γιατρός σκοτώνει και τους οκτώ
Ο νεκροθάφτης θάβει και τους εννέα
Ο πολιτικός ζει στις πλάτες και των δέκα!

Χιουμοριστικό βιντεάκι για τις θέσεις του ΣΕΒ ( Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων ) για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Μια παραγωγή του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ στο Facebook

Χιουμοριστικό βιντεάκι για τις θέσεις του ΣΕΒ ( Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων ) για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Μια παραγωγή του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ στο Facebook

http://www.youtube.com/watch?v=8fDsxB_tHek

theblob.gr- ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων)


http://www.youtube.com/watch?v=MTfo0nRpWg8

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

18/5/11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει το ΥΠΕΠΘ που στο όνομα μιας ανώνυμης καταγγελίας «κάποιων γονέων» εγκαλεί καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας σε άτυπη ανακριτική διαδικασία, με κατηγορίες για τη συμμετοχή τους σε απεργίες, στάσεις εργασίας και πολιτικές συζητήσεις στην τάξη.

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ

Μετά από εξορμήσεις στο εργοστάσιο "Πετζετάκης" στη Βιομηχανική Ζώνη το οποίο τελεί υπό κατάληψη εδώ και 10 περίπου μήνες, κάναμε αυτό το ενημερωτικό κείμενο για την κατάσταση και τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Εδώ και 10 μήνες, πραγματοποιείται ένας από τους πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες. Στη κατάληψη του εργοστασίου της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα που δίνουν με το σωματείο τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών και σωλήνων.

 Η βιομηχανία Πετζετάκις δραστηριοποιηται στον κλάδο εδω και δεκαετίες με μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Στη διάθεση του ομίλου του Πετζετάκη βρίσκονται μονάδες σε Ν.Αφρικη, Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, όμως οι 90 εργαζόμενοι, που απασχολεί στη νέα βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι απο τον Αύγουστο του 2010, ενώ στηρίζονται μονάχα σ' ένα πενιχρό βοήθημα του ΟΑΕΔ το οποίο μάλιστα τους παρέχεται "δανεικό".

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές που  υπάρχουν με την ανασύνταξη, έβγαλαν
μία σοβαρή κριτική κατά της ΕΛΕ & με στοιχεία.


http://www.anasyntaxi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=648:critisism-related-to-dept-audit-deputation&catid=113:fyllo43&Itemid=33

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου: Δούρειος Ίππος της αστικής πολιτικής


  

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου: Δούρειος Ίππος της αστικής πολιτικής


Με κείμενο που υπογράφεται από 100 «προσωπικότητες» από την Ελλάδα α και άλλες 100 από το εξωτερικό λανσαρίστηκε η τελευταία λέξη της μόδας στον «αντιμνημονιακό αγώνα»: η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του χρέους. Η πρωτοβουλία αυτή επικαλείται το παράδειγμα του Ισημερινού, όπου σχηματίστηκε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και απέδειξε ότι ένα μέρος του χρέους ήταν «επαχθές». Στη διαφημιστική εκστρατεία της ΕΛΕ, κεντρικό ρόλο έπαιξε το ντοκιμαντέρ «Debtocracy» (ή Χρεοκρατία) που μεταδόθηκε διαδικτυακά. Το αίτημα για σχηματισμό Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου συνενώνει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων που περιλαμβάνει διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ, το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Η έννοια του επαχθούς χρέους και η περίπτωση του Ισημερινού

Από τους συντελεστές της πρωτοβουλίας για το σχηματισμό ΕΛΕ, χρησιμοποιείται κατά κόρον η έννοια του επαχθούς χρέους. Σύμφωνα με την έννοια αυτή που περιγράφτηκε συγκεκριμένα το 1927, ένα χρέος χαρακτηρίζεται επαχθές όταν: το δάνειο συνάφθηκε χωρίς τη γνώση και τη συναίνεση των πολιτών, τα χρήματα του δανείου δεν χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες του λαού της χώρας και ο πιστωτής ήταν ενήμερος για αυτήν την κατάσταση.

Οι οπαδοί της ΕΛΕ δείχνουν να έχουν μια μεταφυσική πίστη στο «διεθνές δίκαιο» και φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι πράγματι δυνατόν να χαρακτηριστεί ένα τμήμα του χρέους επαχθές και να διαγραφεί. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο χαρακτηρισμός του χρέους ενός κράτους σαν «επαχθούς», συνήθως συνοδευόταν από την ανάλογη στρατιωτική ισχύ που μπορούσε να εξασφαλίσει τη διαγραφή του χρέους. Τέτοια ήταν η περίπτωση της Κούβας, όπου – όπως φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ Debtocracy –το χρέος της προς την Ισπανία, δεν αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ όταν την απέσπασαν από τα χέρια των Ισπανών μετά τον ισπανοαμερικάνικο πόλεμο του 1898 (δηλαδή πολύ πριν εισαχθεί η έννοια του επαχθούς χρέους). Τότε ήταν και η πρώτη φορά που ένα χρέος χαρακτηρίστηκε ως επαχθές. Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Ιράκ, όπου μετά την κατάληψη της χώρας από τον αμερικανικό στρατό, το χρέος της χώρας χαρακτηρίστηκε επαχθές και τα δάνεια της χώρας (τα οποία είχαν συναφθεί κυρίως με τη Γαλλία και τη Ρωσία, δηλαδή με ανταγωνιστές των ΗΠΑ στον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό) κηρύχτηκαν μη πληρωτέα και διαγράφτηκαν σε ποσοστό 80 %.

Και στις δύο περιπτώσεις, η (πλήρης ή σχεδόν πλήρης) διαγραφή του κρατικού χρέους βασίστηκε στην ισχύ των όπλων, δηλαδή στη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου που υπάρχει στην πραγματικότητα. Διεθνές δίκαιο που βασίζεται σε αρχές και νόμους και μπορεί να διαγράφει επαχθή χρέη υπάρχει μόνο στη φαντασία κάποιων αφελών. Άλλες περιπτώσεις όπου είχαμε μερική διαγραφή του χρέους – κοινώς «κούρεμα» - αφορούσαν χώρες στις οποίες το χρέος ήταν μη εξυπηρετήσιμο και οι απαιτήσεις των πιστωτών προκάλεσαν εξεγέρσεις που απείλησαν την ταξική κυριαρχία της αστικής τάξης. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε στην Αργεντινή και τον Ισημερινό.

Ειρηνική Επανάσταση στην Ισπανία! 15 Μάη 2011

Αυτή είναι η διακήρυξη των εξεγερμένων Ισπανών οι οποίοι ξεσηκώθηκαν χωρίς να υποκινούνται από κόμματα, συνδικαλιστές, συμφέροντα κ.ά.


Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: άνθρωποι, που σηκώνονται κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους γύρω μας.
Άλλοι από εμάς θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς, άλλοι συντηρητικούς. Άλλοι από εμάς πιστεύουν στο Θεό, άλλοι όχι. Άλλοι από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτικοί, αλλά όλοι είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.
Αυτή η κατάσταση έχει γίνει συνήθειο, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Είναι ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ώρα να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουμε ότι:
  • Οι προτεραιότητες κάθε ανεπτυγμένης κοινωνίας πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και ευτυχία των ανθρώπων.
  • Αυτές είναι αναλλοίωτες αλήθειες με τις οποίες θα πρέπει να συμβαδίζουμε στην κοινωνία μας, το δικαίωμα για στέγαση, εργασία, πολιτισμό, υγεία, εκπαίδευση, πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και καταναλωτικά δικαιώματα για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
  • Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησής μας και του οικονομικού συστήματος δεν νοιάζεται γι’ αυτά τα δικαιώματα, αλλά και με πολλούς τρόπους είναι ένα εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο.
  • Η δημοκρατία ανήκει στο λαό (δήμος = λαός, κράτος= κυβέρνηση) το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση γίνεται από όλους μας. Ωστόσο, στην Ισπανία, οι περισσότεροι από την πολιτική τάξη ούτε καν μας ακούει. Οι πολιτικοί θα έπρεπε να μεταφέρουν τη δική μας φωνή στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, που προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία, όχι για να πλουτίσουν και να ευημερήσουν εις βάρος μας, υπακούοντας μόνο στη δικτατορία των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων και την κατοχή της εξουσίας μέσω του δικομματισμού μέσω των απαράλλαχτων αρχικών PP & PSOE.
  • Πόθος για εξουσία και τη συσσώρευσή της μόνο σε λίγους,  δημιουργία ανισοτήτων, εντάσεων και αδικιών, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε. Το πεπερασμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο τροφοδοτεί την κοινωνική μηχανή σε έναν αυξανόμενο κύκλο που καταναλώνει τον εαυτό της πλουτίζοντας λίγους και στέλνοντας στη φτώχεια τους υπόλοιπους. Μέχρι την κατάρρευση.
  • Η θέληση και το σκοπό του υπάρχοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος αδιαφορώντας για την αποδοτικότητα και την ευημερία της κοινωνίας. Κατασπατάληση των φυσικών πόρων, καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους καταναλωτές.
  • Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να πλουτίσει μια μειοψηφία η οποία αδιαφορεί για τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.
  • Εάν, ως κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε μια απρόσωπη οικονομία, η οποία ποτέ δεν επιστρέφει τα οφέλη στους περισσότερους, θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις από τις οποίες όλοι υποφέρουμε.
  • Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί για τη τοποθέτηση του χρήματος πάνω από τα ανθρώπινα όντα, θα το επαναφέρουμε στην υπηρεσία μας. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω, του γιατί το αγοράζω και αυτού από τον οποίο το αγοράζω.
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε.
Νομίζω πως μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε.

http://theoreio.wordpress.com