Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
Ανεμογεννήτριες φυτρώνουν στα καμένa
Η πρόσβαση στην έρευνα δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα
* Γράφει ο Σπύρος Κασάπης, διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και ερευνητής στο τμήμα ηλιοφυσικής του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.
Πρόσφατα αναρτήθηκε από τον καθηγητή Θοδωρή Λύτρα η νέα επιδημιολογική του έρευνα η οποία επαληθεύει πλήρως τα ευρήματα της αρχικής του μελέτης τον περασμένο Δεκέμβρη με τον καθηγητή Τσιόδρα (αυτήν που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνιόταν ακόμα και ότι γνώριζε), από την οποία προκύπτει ότι στην Ελλάδα, το 97,7% των διασωληνωμένων που έμειναν εκτός ΜΕΘ, πέθαναν. Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν πως αποφάσεις της κυβέρνησης να παραμελήσει το ΕΣΥ και να μην επενδυσει στην δημιουργία νέων ΜΕΘ, κόστισε χιλιάδες ζωές στην πανδημία. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε πει πως «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».
«Χειρουργική» παρέμβαση της ΕΕ για το «μαύρο χρήμα» των influencers
Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των κρατών-μελών έχουν τεθεί, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2022, οι δραστηριότητες αλλά και τα έσοδα ατόμων που δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό μάρκετινγκ και αυτοαποκαλούνται influencers.
Το πρόβλημα είναι ότι οι δραστηριότητες αυτές περιβάλλονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πέφτουν θύματα κακών πρακτικών και οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση απλώς