Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Καλάβρυτα :Tα Γερμανικά κτήνη που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν



Ποιοι ήταν οι “άνθρωποι” που εκτέλεσαν το φρικιαστικό έγκλημα στα Καλάβρυτα; Ποιοι πάτησαν τη σκανδάλη των πολυβόλων και ποιοι έδιναν τις χαριστικές βολές; Ποια ήταν η τύχη τους μετά από τη γερμανική θηριωδία;



ΒΙΛΑΝΤ ΑΚΑΧΟΥΜΠΕΡ-Ανθυπολοχαγός 9ου Λόχου του 1ου Τάγματος-749 Συντάγμα

Είχε παρασημοφορηθεί από τον ίδιο το Χίτλερ,για εκτελέσεις Εβραίων.Ήταν φανατικός ναζί.
Εγκληματική προσωπικότητα ο ίδιος είχε επιλέξει εγκληματίες των φυλακών για να επανδρώσει το λόχο του.
Ο Ακαχούμπερ είχε περάσει όλη την εκπαίδευση των SS.

O λόχοw Ακαχούμπερ είχε εκτελέσει στη Σερβία στις πόλεις Κράλγεβο και Κραγκούγεβακ 2.300 πολίτες, που η θανάτωση τους διήρκεσε σύμφωνα με ημερήσια διαταγή «7 ολόκληρες ώρες»...



Ο ψυχρός δολοφόνος Ακαχούμπερ,που έστησε τα πολυβόλα στα Καλάβρυτα και εκτέλεσε τη θηριωδία , γύρισε σώος μετά τον πόλεμο στην Γερμανία, δεν ενοχλήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη και συμμετείχε στη Λέσχη των απομάχων της 117 Μεραρχίας!
Πέθανε από καρκίνο το 1967 στη Βιέννη.

ΚΟΝΤΡΑΝΤ ΝΤΟΝΕΡΤ- Μέλος του εκτελεστικού αποσπάσματος γύρισε στη Γερμανία. Έζησε στην Αυστρία και την Γερμανία, υπηρέτησε για λίγο στην Αστυνομία και στη συνέχεια παρουσίασε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που τον έστειλαν στο ψυχιατρείο.
Πέθανε στην Δρέσδη όπου υπάρχει και ο τάφος του.




ΦΡΑΝΤΖ ΓΙΟΥΧΕ.Αντικατέστησε τον Έμπεσμπεργκ στη θέση του διοικητή του 1ου τάγματος του 749 (και ευθύνεται για τον αποκλεισμό του Αιγίου τα Χριστούγεννα του 1943) ζούσε μέχρι το 1974 στο Μόναχο, ενώ όλοι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση και γλίτωσαν τη ζωή τους στο Ρωσικό μέτωπο δεν κλήθηκαν από κανένα Δικαστήριο να καταθέσουν. Εκτός από τη Δίκη της Νυρεμβέργης που καταδίκασε τον πτέραρχο Χέλμουτ Φέλμυ στρατιωτικό διοικητή Ελλάδος σε 20 χρόνια για τη δολοφονία των Καλαβρύτων ( αμνηστεύτηκε το 1953) 30 χρόνια μετά το έγκλημα, τον Οκτώβριο του 1973, η Εισαγγελία της πόλης Bochum άνοιξε το φάκελο Καλάβρυτα και κάλεσε σε απολογία όσους απόμαχους μπόρεσε να εντοπίσει κυρίως επιζώντες στρατιώτες και υπαξιωματικούς.



Μετά από ένα χρόνο ο δημόσιος κατήγορος του Μπόχουμ έθεσε το φάκελο της δολοφονικής ενέργειας των Καλαβρύτων στο αρχείο «διότι οι κατονομαζόμενοι κατηγορούμενοι δεν είχαν λάβει μέρος στην άγρια θανάτωση των θυμάτων» αλλά και διότι «αυτές είναι αδύνατον πλέον να εξακριβωθεί αν ήταν εγκλήματα πολέμου ή στρατιωτικές επιχειρήσεις...».

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/12/t_13.html#ixzz1gXIPVeQZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου