Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Aυτο είναι το δίκαιο των Ιμπεριαλιστών – Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο!

ΑΠΟ:   Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση,

Μετά τις βόμβες των ανθρωπιστικών ιμπεριαλιστικών επεμβέσεων έρχεται το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αυτό δε θα δικάσει ποτέ τον Μπους και τον Ομπάμα, τον Σαρκοζί και τον Ολάντ, τη Μέρκελ και τον Πόυτιν, τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Ισραήλ. Αυτό απλώς θα νομιμοποπιήσει τις επεμβα΄σεις, θα δικάσει με διαδικασίες παρωδίες εθνικιστές ηγέτες και αυταρχικούς δικτάτορες-πρώην συνεργάτες της Δύσης και νυν καμμένα χαρτιά-, θα ασκήσει δίωξη συχνά και κατά των δολοφόνων, σημερινών ηγετών των κρατών που απελευθέρωσαν οι Μισθοφόροι τπου ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και ΟΗΕ, ως στάκτη στα μάτια της παγκόσμιας κπινής γνώμης, ουσιαστικά όμως ως μέσω πίεσης για την αποδοχή των όρων ένταξης τους στην Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστικλή Τάξη Πραγματων!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο κείμενα που ακολουθούν, όπου σε καμιά περίπτωση οι συντάκτες τους δε μπορούν να κατηγορηθούν ότι θρέφουν αντικαπιταλιστικά και αντιιμεπριαλιστικά συναισθήματα.
Στο κείμενο του newsit.grμε τίτλο «Απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» και πρώην πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι», διαβάζουμε:
«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) απάλλαξε απ΄ όλες τις κατηγορίες και έκρινε αθώους τόσο τον Χαραντιάι όσο και τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Ιντρίζ Μπαλιάι και Λιάχιγια Μπραχιμάι.  Και οι τρεις κατηγορούνταν για εγκλήματα σε βάρος Αλβανών, Σέρβων και Ρομά αμάχων στο στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Γιαμπλάνιτσα το 1998. Η δίκη τους επαναλήφθηκε με εντολή της εισαγγελίας του ICTY. Το δικαστικό συμβούλιο του ICTY, στο οποίο προεδρεύει ο Τζάστις Μπακόνε Μολότο από τη Νότια Αφρική και συμμετείχαν ο Μπάρτον Χολ από τις Μπαχάμες και ο Βέλγος Γκι Ντέλοβα, έδωσε εντολή για την άμεση αποφυλάκιση του Ραμούς Χαραντινάι και των δύο βοηθών του, οι οποίοι επίσης κρίθηκαν αθώοι.
Η εισαγγελία του ICTY είχε ζητήσει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τον κάθε κατηγορούμενο.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Χαραντινάι αφορούσαν εγκλήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 1 Μαρτίου – 30 Σεπτεμβρίου του 1998, όταν ήταν διοικητής της λεγόμενες επιχειρησιακής ζώνης Ντουκατζίν του ΑΣΚ. Οι εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι ο Χαραντινάι συμμετείχε ως διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου στο σχέδιο εκδίωξης των Σέρβων από την επαρχία, η οποία την εποχή εκείνη διοικείτο από το Βελιγράδι.
Όταν τερματίστηκε η πρώτη δίκη των τριών για εγκλήματα πολέμου στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κοσόβου, οι Χαραντινάι και Μπαλιάι αφέθηκαν ελεύθεροι και ο Μπραχιμάι καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών. Το εφετείο, τον Ιούλιο του 2010, ακύρωσε την αθωωτική απόφαση, επικύρωσε την ποινή κάθειρξης για τον Μπραχιμάι και έδωσε εντολή για επανάληψη της δίκης για έξι σημεία του κατηγορητηρίου -για τα εγκλήματα στο στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Γιαμπλάνιτσα. Είχε συμπεράνει ότι η παράθεση στοιχείων από την εισαγγελία είχε ολοκληρωθεί πρόωρα, πριν από την ακρόαση δύο μαρτύρων που αρνούνταν να δώσουν κατάθεση.  Ένας από δύο μάρτυρες, ο Σεφτσέτ Καμπάσι, πρώην μέλος του ΑΣΚ, κατηγορήθηκε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, επειδή δεν ήθελε να καταθέσει στην επανάληψη της δίκης στην υπόθεση Χαραντινάι, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε δύο μήνες φυλάκιση. Τον Απρίλιο κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών και ο δεύτερος «απρόθυμος μάρτυρας κατηγορίας», ο οποίος υποστήριξε ότι οι Μπαλιάι και Μπραχιμάι την άνοιξη του 1998 συμμετείχαν στο βασανισμό και στη δολοφονία πολλών αιχμαλώτων στη Γιαμπλάνιτσα και είπε ότι ο Χαραντινάι έπρεπε να γνωρίζει τι συνέβαινε εκεί.
Μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής επέμβασης με την απομάκρυνση των δυνάμεων του Βελιγραδίου από την κατά κύριο λόγο αλβανική πρώην επαρχία, ο Χαραντινάι ίδρυσε το κόμμα Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου και έγινε πρωθυπουργός ύστερα από τις εκλογές στα τέλη του 2004.
Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες για να παραπεμφθεί στην πρώτη δίκη. Η είδηση της αθώωσης του Χαραντινάι έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και πυροτεχνήματα στην Πρίστινα.
Στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν πολίτες, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι κρατώντας όπλα και πυροβολώντας στον αέρα για να γιορτάσουν την αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου.
Η Σερβία πάλι έχει διαφορετική αντιμετώπιση και προειδοποιεί πως η αποφυλάκισή τους θα θέσει σε κίνδυνο τον πολιτικό διάλογο Βελιγραδίου –Πρίστινας».
Πριν όμως από την αθώωση των Αλβανών εγκληματιών πολέμου, είχε προηγηθεί η αθώωση των Κροατών φονιάδων. Έτσι ουσιαστικά, στη μέση συνείδηση θα μέινει μόνο η κινητοποίηση των ιμπεριαλσιτικών στρατιωτικών και αστυνομικών για τη σύλληψη των Σέρβων εγκληματιών, πολιτικών και στρατιωτικών. Η δικαστική διαδικασία αποσκοπεί στην ακόμη μεγαλύτερη διαμονοποίση των Σέρβων. Με τον τρόπο αυτό γράφεται με πολύ μονοδιάστατο και μονόπλευρο τρόπο η σύγχρονη Βαλκανική ιστορία, αδιαφορώντας για το πλέγμα εθνοτικών-θρησκευτικών αντιθέσεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά κυρίως γράφεται το παρόν και το μέλλον των λαών.
Λαοι που στενάζουν από την ανεργία, τη φτώχεια, σε καθεστώτα Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, όπου οι ντόπιες αστικές τάξεις, όταν δε τους ωθούν στην μετανάστευση,επιβάλλουν τους χειρότερους όρους εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Με το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ πάντα εκεί, με τη γνωστή ρατσιστική προσέγγιση των πραγμάτων, να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τη Ρωσία πάντα παραδίπλα να διεκδικεί το δικό της μερίδιο στη λεία. Έτοιμοι να νουθετήσουν του οξύθυμους Βαλκάνιους, να επιβάλλουν την χάραξη και την επεναχάραξη των συνόρων -βλέπε και εντάσεις σχετικάμε τη μοίρα του Κοσσόβου, την τύχη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον έρποντα Μεγαλοιδεατισμό, την άνοδο ρατσιστικών και φασιστικών δυνάμεων σε όλες τις Βαλκανικε΄ς χώρες που πριμοδοτεί η καπιταλιστική κρίση και το αστικό σύστημα εξουσίας!
Ήρθε επομένως η ώρα να διαβάσουμε το επόμενο κείμενο:
«Tο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης Νομιμοποιεί τη Μεγαλύτερη Εθνοκάθαρση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Тο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αθώωσε τους κατηγορουμένους Κροάτες στρατηγούς Άντε Γκοτόβινα και Μλάντεν Μάρκατς, σχεδόν από όλες τις κατηγορίες που τους βάραιναν για εγκλήματα πολέμου εναντίον των Σέρβων, που είχαν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της κροατικής επιχείρησης «Καταιγίδα» τον Αύγουστο του 1995. Οι δύο στρατηγοί, οι οποίοι είχαν πρωτοδίκως κριθεί ένοχοι για τις κατηγορίες περί διωγμών, εκτοπισμών απάνθρωπης μεταχείρισης, δολοφονιών, λεηλασιών δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και αδικαιολόγητης καταστροφής σερβικών πόλεων και χωριών, είχαν καταδικασθεί σε 24 και 18 χρόνια φυλάκιση, αντιστοίχως.
Αφού διάβασε την αρχική απόφαση του Δικαστηρίου, την έφεση των κατηγορουμένων και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Theodor Meron, δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται από όλες σχεδόν τις κατηγορίες του αρχικού κατηγορητηρίου. Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε ότι οι Γκοτόβινα και Μάρκατς, είναι αθώοι για τις κατηγορίες των διώξεων, απελάσεων, δολοφονιών, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, λεηλασίας, παραβίασης των νόμων και εθίμων πολέμου κατά τη διάρκεια και μετά την κροατική στρατιωτική επιχείρηση «Καταιγίδα» τον Αύγουστο του 1995.
Βρέθηκαν ένοχοι μόνο στο τρίτο μέρος του κατηγορητηρίου, το οποίο ανέφερε ότι ο στρατηγός Γκοτόβινα ήταν ενήμερος για τα εγκλήματα και ότι θα έπρεπε να είχε διερευνήσει τα γεγονότα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το Δικαστήριο, δεν έπραξε. Επίσης, το Συμβούλιο Εφετών, επικύρωσε την αρχική απόφαση του κατηγορητηρίου, ότι ο στρατηγός Μάρκατς είχε δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ατιμωρησίας, λόγω της μη διερεύνησης των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει ειδικές μονάδες της αστυνομίας και ότι με αυτό τον τρόπο ενεθάρρυνε την διάπραξη των εγκλημάτων.
Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και Ίβιτσα Ντάτσιτς, με αφορμή την αθωωτική απόφαση του ΔΠΔΧ, εκτίμησαν ότι το ΔΠΔΧ δεν είναι δικαστήριο και ότι η απόφαση είναι πολιτική και μη νομική. «Αυτό αποδεικνύει τους ισχυρισμούς εκείνων που λένε ότι το ΔΠΔΧ δεν είναι δικαστήριο αλλά εκτελεί εκ των προτέρων παραγγελθέντα πολιτικά καθήκοντα», δήλωσε ο Σέρβος π/θ στην αρχή της συνάντησής του με τον επικεφαλής της EULEX κ. Ντε Μαρνιάκ.
Επιπλέον ο πρόεδρος Νίκολιτς, υπογράμμισε ότι «η σημερινή απόφαση του ΔΠΔΧ δεν θα συμβάλλει στην σταθερότητα της κατάστασης στην περιοχή, θα ανοίξει παλαιές πληγές και θέτει τους Σέρβους στην Κροατία, των οποίων ένας μικρός αριθμός παρέμεινε για να ζήσει εκεί, σε θέση ενόχων επί των οποίων ο καθένας μπορεί ατιμωρητί να υλοποιεί το δικό του δίκαιο». «Σκανδαλώδη», χαρακτήρισε την απόφαση του ΔΠΔΧ ο Εισαγγελέας του Δικαστηρίου για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Βλαντιμίρ Βούκσεβιτς, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση καταδεικνύει ότι πλέον, το κριτήριο για την τιμωρία των υποθέσεων εγκλημάτων πολέμων απειλείται σοβαρά. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου στην επικράτεια της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με δολοφονίες, διωγμούς και απειλές της ύπαρξης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και κανείς δεν θα λογοδοτήσει γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Βούκσεβιτς, είναι ανήκουστο από νομικής απόψεως ότι ενώ είχαν παρουσιαστεί τόσο αυστηρές κρίσεις στην αρχική δίκη οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στη δεύτερη δίκη παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα παρέμειναν αμετάβλητα.
Εκπληκτικές επίσης δηλώσεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την κροατική κοινή γνώμη, από τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς που δήλωσε ότι «είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι για τους οποίους ήμουν πεπεισμένος ότι είναι αθώοι. Χαίρομαι για το γεγονός ότι η απόφαση είναι αυτή που είναι διότι εμείς ξέραμε ότι η «Καταιγίδα» δεν ήταν μια εγκληματική επιχείρηση.
Έγιναν εγκλήματα αλλά δεν ευθύνονται οι στρατηγοί γι’ αυτά», τόνισε ο κροάτης πρόεδρος προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι ο αγώνας μας ήταν δίκαιος και έντιμος. Παραμένει η ευθύνη όλων των θυμάτων του πολέμου. Η Κροατία δεν ευθύνεται για εγκλήματα ατόμων, αλλά έχει την υποχρέωση να τιμωρήσει αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα όποιοι κι αν είναι αυτοί. Αυτή η ετυμηγορία είναι συμβολική ικανοποίηση για όλους εκείνους προς τους οποίους υποκλινόμαστε». Τέλος, ο κ. Γιοσίποβιτς ευχαρίστησε τους στρατηγούς Γκοτοβίνα και Μάρκατς «για τη θυσία στην οποία υπεβλήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή».
Κατά την επιχείρηση «Καταιγίδα», εκδιώχθηκαν πάνω από 220.000 Σέρβοι και δολοφονήθηκαν χιλιάδες άοπλοι άντρες, γυναίκες και παιδιά. «Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Με τη σημερινή απόφαση του ΔΠΔΧ, η Κροατία μπορεί νομίμως να εορτάζει το μεγαλύτερο πογκρόμ στον κόσμο έπειτα από το Β’ ΠΠ. Ένα κράτος που δεν επιτρέπει ούτε στις οικογένειες των αγνοούμενων Σέρβων να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι σωροί των αγαπημένων τους προσώπων. Αν μέχρι σήμερα υπήρχαν λόγοι να πιστεύουμε εκείνους που ισχυρίζονταν ότι το ΔΠΔΧ είναι ουδέτερο και δίκαιο, με την τελευταία του απόφαση για την αθώωση εγκληματιών πολέμου, αυτό διαψεύστηκε».
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αναγκαίο όσο ποτέ ένα νέο εργατικό κίνημα, που θα ασκήσει εργατική-διεθνιστική πολιτική, από εργάτες και για εργάτες, το μόνο που μπορεί να σταθεί αντίπαλο δέος στον εθνικισμό και το μεγαλοιδεατισμό των αστικών τάξεων της περιοχής, αλλά και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Απαιτώντας να φύγουν όλοι οι ιμεπριαλιστές από την περιοχή, το κλείσιμο των βάσεων, την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Μπλοκάροντας τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τη δημιουργία μισθοφορικών στρατών. Παλεύοντας για την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας,της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Για την Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου